|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!
Cytat:
Czasem wolę wogóle o tym nie myśleć, bo to bardzo smutne ,a najgorsze to jest to ,że nie mamy na to wpływu.
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i już nie ma plamień tylko normalne krwawienie.
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
A macie już imiona dla dzieciaczków, które wkrótce urodzicie?
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, jakoś ostatnio sobie was czytam tylko. Ja mam imionka dla dzieci dla córki Julka mąż chce Agnieszke, a synek Kuba i tu raczej jednogłośni jestesmy mamy juz synka Michałka. Ja czekam na badania TSH i Progesteronu potem 16.01. dostane diagnoze od mojej gin.
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
schmetterling dobrze, ze jajeczowanie było. natępnym razem się uda ja kupię sobie testy owu i sprawdze co tam się dzieje
|
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się własnie kończy okres, a potem zaczynamy przytulanko i mam nadzieję, ze się uda. Będę się starała nie myśleć o tym tylko poprtu cieszyć się z przytulanka!!Mam do Was pytanie!! Czy Wasi faceci tez się wkurzają, jak mówicie im, dzisiaj jest tenn dzień i musimy się kochać. Mój TZ okropnie się denerwuje o to i nieraz sie z nim o to posprzeczam!! |
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
Tak wiem masz rację, ale mój mąz czasami bardzo długo pracuje i wraca do domu padnięty i nie w głowie mu wtedy przytulanko, a mi wtedy bardzo zalezy dlatego mu powiedziałam!!
Zakręciałm strasznie , ale wiecie o co mi chodzi!!
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
wiem co masz na myśli ja tez tak robiłam , a wtedy nic nam nie wychodziło on sie spinał i nici z tego były.
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja swojemu mówiłam i tak ja pisze Nikita on się spinał. w końcu przestałam mówić i on teraz sam sobie wylicza (tak mi się wydaje), bo jak te dni są przychodzi i szeptem erotycznym mówi: hey robimy dzidziusia i to jest cudwne, bo ja czuję, że jemu też na tym zależy. i to przytulanko jest takie wyjątkowe. hmm... ale się rozmarzyłam
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej kochaniukie
Agabil i M@dzia wlasnie dzis dostalam zamowione testy owu tylko mam pyt o kazdej porze dnia moge robic Ja takze mam imionke dla malenstw Aleksander lub Anotnina,Łucja lub Emilia szkoda ze TZ sie zadne nie podoba
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam ze nie wskazane jest robie testów owu z rana. i najlepiej je robic 2 godz po wypiciu jakiegos płynu nie wiem co to ma za znaczenie.
|
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie to ja się wygryzę nie mam imion dla dzieci ponieważ ja muszę zobaczyć żeby wiedziec jakie imię będzie pasowac, tak więc czekam na ciąże a potem na dzidzie i imię samo przyjdzie
A tak poza tym to ja nigdy nie mówię TZ ze dziś jest ten dzień nie chcę żeby za dużo myślał wystarczy że ja się martwię. Agatko a jak Ty się czujesz?masz jeszcze mdłości?ja się pochwale i napisze że od 5 dni nie wymiotowałam i dobrze się czuję chyba przyzwyczajam się wreszcie do leków i to mnie cieszy bo przez 3 tygodnie ponad czułam się paskudnie ale teraz jestcałkiem git!
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Co do przytulanek. Fakt, lepiej nie mówić TZ-owi, że dziś trzeba. mój też się burzył, że nie potrafi na zawołanie...Ale są takie sytuacje, że akurat w ten czy inny dzień trzeba, a jakoś z sytuacji nic nie wynika i trzeba zagadać i poprosić. Może trochę pomarudzą, ale rozumieją powagę sytuacji. Przez takie jedno "nie chce mi się" może szansa koło nosa przejść. Ale jak nie trzeba, to lepiej nie mówić.
Imiona? Dla dziewczynki Matylda (faworyt TZ-a), Paulina, Gabrysia Dla chłopca - problem, ale ostatnio coś tam przeszło nam przez myśl, wstępnie Patryk, Bartek... Może nam się jeszcze odmieni, kto wie. Choć TZ na Maytlde jest w 100 % zdecydowany. To ja powiedziałam, że ok, on wybiera dla dziewczynki, ja dla chłopca Chcę wam kogoś przedstawić ![]() To jest mój siostrzeniec - Adaś. Przekochane dziecko, ulubieniec ciotki. Ma już 1,5 misiąca ![]() A ja odliczam dni do pierwszego testu owu, już niedługo, a czuję, że "fabryczka" pracuje i wiesiołek działa... Testy chyba najlepiej robić z drugiego moczu - I jest zbyt stęzony i może być wynik sfałszowany. I lepiej dużo nie pić przed samym testem. Zyczę wszystkim nowym nabywczyniom testów II kresek i owocnych starań. Pozdrawiam cieplutko Edytowane przez AMILAMIJA Czas edycji: 2007-01-10 o 19:35 |
|
|
|
#1996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mowienia faceto o tym dniu,ze dzisiaj planujemy,nie powiem ,nie jest latwo,bo podobnie jak Sonja,mam problem z tym,ze moj TZ b.pozno przychodzi z pracy i jest poprostu czesto skonany,usypia na stjaco,wiec zawsze na dwa dni wczesniej mowie,mu,zeby sie postaral troche wczesniej wrocic. Nieraz to nie klapnie,wiec musze sie troche wiecej starac,choc bylo pare razy sie o to posprzeczalismy
|
|
|
|
|
#1997 | ||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe ...
wlasnie TZ powiedzial mi ze jego kuzynka jest w ciazy oczywiscie "wpadla" |
|
|
|
#1999 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o przyjęcie do szptala, to czy próbowaliście pójść prywatnie do jakiegoś lekarza (może nawet profesora)? Dziwnym trafem dla prywatnych pacjentów miejsca w szpitalach szybciej się znajdują Cytat:
) a po ostatnich wydarzeniach z jego udziałem straciłam resztki sympatii do niego.A jaki film musiałaś obejrzeć? Cytat:
|
|
#2000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie z tym nie ma problemow ,bo moj TZ sam sie pyta kiedy najlepiej sie kochac zeby zaskoczylo- nawed dzis rozmawialismy o tym tzn; pytal sie kiedy koncze tabletki bo o dzidzie trzeba sie starac na calego -kochany jest... Cytat:
caly dzien mam spokuj a jak tylko przychodzi godz. 21:00 mdlosci same nachodza jak w zegarku, dziwne zaczynam podejrzewac ze to od yasminu -chyba... bo o tej godzinie go pije. Nareszcie dzis wypilam ostatnia tabletke -teraz mam 7 dni odpoczynku(mam nadzieje) i kolejna paczka
spoko ciekawe do ktorej dzis bede siedziec TZ w pracy na noc to najpierw na wizazu posiedze a pozniej poukladam troche puzelki i pojde spac
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
nie było mnie 1,5 dnia a już tyle postów siadł nam komputer i oddalismy go do naprawy a dla mnie 1,5 dnia bez wizazu to horror jestem uzalezniona także cieszę sie że juz jestem![]() dzisiaj mam 27d.c i owu nadal nie ma jestem juz prawie pewna ze to jest moją przyczyna przez którą nam sie nie udaje miec bobasa.
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
P.S. Dziewczyny, mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że wtrącam się w Wasz wątek... |
||
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie "staraczki". Postanowiłam do Was dołączyć, bo też zamierzam próbować do skutku (!!!) I choć próbuję już od roku to nie zamierzam się poddawać
Podobnie, jak niektóre z Was, zaplanowałam sobie ciążę przed 30-stką. Ta magiczna cyferka stuknie mi już jesienią tego roku. Czasu jest już niewiele, więc proszę trzymajcie za mnie kciuki, a ja zrewanżuję się tym samym
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kciuki trzymamy zawsze buziaczki -napisz cos o sobie Masz racje nie ma co sie poddawac -trzeba walczyc i wierzyc ze wkoncu sie uda
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową staraczkę, prosimy o dane do drogowskazu i trzymamy kcikasy!
![]() Madziorka, nie powinnaś sie podłamywać. Od którego dnia cyklu robisz testy? Może być kilka możliwiści takiego ich wyniku: - owulacja wystąpiła dużo wcześniej (zanim zaczęłaś testy), - w tym cyklu nie było owulacji, co absolutnie nie oznacza, że w żadnyym cyklu jej nie ma; nawet u zdrowych kobiet zdarzają się cykle bezowulacyjne (im kobieta ma więcej lat, tym takich cykli może byc więcej) Nawet jeśli test owulacyjny pokazał dwie kreski, to nie zawsze oznacza to, że owulacja w 100 % wystąpiła (czy wystąpi). Testy wychwytują pik LH, ale może sie zdarzać tak, że poziom hormonu wzrasta, a jajeczko nie pęknie. Więc na to też trzeba brać poprawkę. Jeśli ma sie wątpliwości najlepszy jest monitoring owulacji, lekarz wie, czy była i czy jajeczko pękło. Musze doczytać, czy gdy jajeczko nie pęknie, to występuje wzrost temperatury (cz podnosi sie poziom progesteronu, a co za tym idzie - następuję ostatnia faza cyklu)... Z tą owulacją to skomplikowana dosyć sprawa. Testy mogą nam cos podopwiadać i ułatwiać (choćby uściślać okres intensywniejszych prób), ale ja mimo wszystko zachowuję odrobinę dystansu. Sam test, to nie wszystko. Ja jednak lepiej się z nim czuję ![]() Bądźcie dobrej myśli - to podstawa sukcesu!!! Podczytuję wątek mamuś styczniowych, jest tam smutna historia. Maleńka Wiktoria zmaga się z ciężką chorobą podłączona do litrów antybiotyków i kroplówek. Kto może trzyma kciuki za malutką i jej mamę, modli się...Im więcej nas się wstawi tam na górze (choćby dobrą myślą), tym bardziej wysłuchają...Trzymajcie kciuki! Miłej nocki |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie czytalam styczniowe i smutno mi sie zrobilo -trzymam kciuki za zdrówko
![]()
Trzeba isc spac bo juz pozno ups juz 1:30 a ja puzzle ukladam
|
#2008 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
doskonale Cię rozumiem, my zaplanowaliśmy dzidzię zanim skonczę 28 lat, a skoncze jedosłownie za kilka dni a dzidz jak nie było tak nie ma ![]() ale nie poddaję sie i trzymam za Ciebie kciuki Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Snilo mi sie dzisiaj , ze w ciazy jestem... durna psychika.. Dzis niestety zamiast wysnionych objawow ciazowy zaszedl mnie z nienacka kriomocz. Juz mam serdecznie dosc... na przelomie 2005-2006 mialam osiem razy zapalenie pecherza.. Ciagle tylko przeprzydle antybiotyki przeciez to niemozliwe zeby miec dziecko, zeby miec je zdrowie przy takich dawkach tego swinstwa..! Zalamka totalna.... ryczec mi sie chce od samego rana.. ja tez planowalam przed 30 i co z tego? Czasami nachodza mnie mysli, ze nigdy nie bede mama, ze jakos mi to dane nie jest... Dzis mam termin do urologa, pewnie znowu splucze sie z kasy... . niech robia co chca, ja juz nie chce tego swinstwa brac!! 30.1 ide do ginki na hormony i monitoring owulacji-znowu dziura w portfelu,..... chyba sie pochlastam.... ;(
Two hearts are beating together I'm in love.... Edytowane przez emurulez77 Czas edycji: 2007-01-11 o 13:05 |
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
testy robie praktycznie od razu po skończeniu @, Amilamija dzieki za cenne uwagi odrazu zrobiło mi się lepiej |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Czasem wolę wogóle o tym nie myśleć, bo to bardzo smutne ,a najgorsze to jest to ,że nie mamy na to wpływu.

A co do @ to ja wczoraj w trakcie przytulanka zaczęłam lekko krwawić ale dzisiaj nic nie mam. Kiedyś też tak miałam i zazwyczaj na drugi ,trzeci dzień przychodziła@ Też Wam się tak czasem zdarza?
KAPUSCIANE POLE
i mam nadzieję, ze się uda. Będę się starała nie myśleć o tym tylko poprtu cieszyć się z przytulanka!!

, ale wiecie o co mi chodzi!!

,a jak zaczelam w tamtym roku planowac,to sie ludzilam,ze jak urodze to bede miala wlasnie 32