|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
cześć dziewczyny,
z tej strony cieżarna z mamuś lipcowo-sierpiowych ![]() mam pytanie, czy któraś z Was jest z Krakowa i wybrała szpital na Kopernika? widzę tylko , że _Milena ma wpisany Kraków, jeśli można wiedzieć to gdzie będziesz rodzić? pozdrawiam wszystkie mamusie rozpakowane i czekające z niecierpliwością na ten moment |
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
nic mi się nie chce, kompletnie....
obiecałam dzis mężowi, że mu pomogę w pracy... ale ja to nawet z tej niechcicy upalów nie czuję .... mysle sobie, ze jak dalej tak będzie to znowu nie wiem jak ubierać malego haha i chyba nie mam letnich rzeczy jednak.... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
ja planuję Ujastek. nie kojarze nikogo z wątku kto wybierałby się na Kopernika. Ale jak cos - pytaj śmiało! |
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rinco, super że już dochodzisz do siebie Cytat:
![]() Kocyk jakiś bym wzięła, na wszelki wypadek. Umyłam okno w sypialni, bo świata już widać nie było Trochę za wcześnie na wypędzanie Hani z brzuszka, a mnie wzięło na mycie okien ania, ta ściereczka do okien jest super |
||
|
|
|
#2584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() OnethingRinco Trzymam kciuki żeby było jak najlepiej ![]() Cytat:
![]() Dalej próbujemy ale jest ciężko.....
|
||
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla ciebie i malwinki![]()
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nic nie wygoniłam z brzucha jak widzisz, tydzien temu też sobie umyłam w sypialni, przed wizytą u lekarza (zawsze wije gniazdo przez wizytami Zostały mi jeszcze zaslony do prania ... no ale mi się nie chce..... chociaż.. chy apoprosze meza jak przyjdzie, niech zdejmie, upiore raz dwa, powiesi wieczorem. Ja mam takie, których nie trzeba prasować i można wieszać wilgotne. |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Ja nadal nie rodzę także słowa lekarza się nie sprawdziły, jutro ktg Bardzo się boję żeby jutro mnie nie złapało bo męża nie będzie Strasznie się boję powtórki z rozrywki z pierwszego porodu ![]() Nie chcę znowu trafić na jakiegoś rzeźnika Gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś ![]() Cytat:
Nie był to mój własny wybór, wpisali mi poród w Klinice do karty ciąży z powodu cytomegalii no i teraz już nie mam wyjścia bo inny szpital mnie nie przyjmie z tym wpisem. Gatta mała jest prześliczna namęczyłaś się bidulo, mam nadzieję, że szybko się wszystko zagoi i nie będziesz odczuwać dyskomfortu Co do karmienia to u mnie z córą pomogły nakładki, więc nie wiem co Ci doradzić ![]() Persephone dużo zdrówka dla Męża ![]() Andzya no to świętujemy
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688]Gratuluję Nowym Mamusiom
Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE]duzo zdrowia zycze dla twojego męża i dal ciebie trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co jedziemy na jednorazówkach, bo Maciek ma taką małą dupinę, że wielorazówki pod pachami mu się kończą. I kikut jeszcze nie odpadł, więc nie mam jak go w wielorazówki zapakować. Czekam aż podrośnie ![]() Mogę za to pochwalić mojego Tutka Grandera. Lekki, zwrotny, właściwie sam jedzie. A jak wiatr zawieje to muszę trzymać bo ucieka Fajnie zachowuje się na wertepach, na dziurawych krawężnikach, fajnie jedzie pod górkę, baaaaardzo lekko się go prowadzi ![]() 30. Cytat:
![]() ![]() klaski:Dochodźcie do siebie jak najszybciej ![]() Ja nic przeciw zakrzepicy nie dostałam, ale ja się szybko zaczęłam podnosić. Cięcie miałam po 22, a następnego dnia już od 10 zaczęłam się kręcić, obracać na boki, ok. 12 siadałam, a o 18 (chyba) juz chodziłam. Bolało jak cholera, ale im szybciej się wstanie tym łatwiej. Widziałam jak dziewczyna, która miała dzień przede mną cięcie, miała problem ze wstaniem, bo zaczęła razem ze mną... Cytat:
![]() A przed wyjściem z domu wysmarowałam go kremem z filtrem ![]() A w zanadrzu (gdyby jednak zrobiło się chłodno) miałam cienkie półśpiochy. Cytat:
![]() Oj tak, najlepiej dziecko odciąga Ja nie byłam jakąś wielką entuzjastką karmienia piersią, ale chwalę sobie bardzo. Wyciągam cyca i dziecko cicho ![]() Cytat:
|
|
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko jedna, która ma wskazania, to będzie tam rodzić. Większość chyba wybiera Ujastek. Ja rodziłam teraz już drugi raz w Narutowiczu - poród i warunki świetne Cytat:
Pozostaje Ci chyba odciąganie, ile się da... Powodzenia
|
||
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
_agata dzięki za opinię odnośnie Tutka. Mój czeka na spacerki w pełnej gotowości.
Tylko pasażerka się nie wychyla.
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-05-22 o 13:01 |
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rinco-walcz z cycem ja dopiero mialam pokarm po 3 dniach teraz az sie wylewa,szybko wracaj do zdrówka
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super ![]() ja chyba w przyszłym tygodniu zamawiam - w końcu początek czerwca miał być ![]() właśnie parasolka - muszę się rozejrzeć za jakąś, bo tutek chyba nie ma firmówek? ty masz jakąś konkretną?
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a właśnie, ma ktoś jakies info odnośnie dostępności X-Landerów ?? |
|
|
|
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
karozkaskoro tam rodzisz , to może masz informacje co trzeba wziąć do szpitala?, bo na ich stronie nie widzę, żadnych informacji na ten temat
Mam nadzieję, że urodzisz bez bólu(a jeśli juz to niewielkim )trzymam kciuki
|
|
|
|
#2597 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34256688]Gratuluję Nowym Mamusiom Ale lecicie, już niedługo cała lista się zapełni! U mnie zła passa zdaje się nie mieć końca. Wczoraj trafiłam z TŻem w szpitalu z podejrzeniem zawału... Bardzo bolał go kręgosłup, ból promieniował na klatkę piersiową. Na szczęście problemy kardiologiczne wykluczono, miał jeszcze inne konsultacje. My generalnie leczymy ten jego kręgosłup, ale póki co żaden lekarz nie umie nam pomóc (rezonans magnetyczny kręgosłupa wyszedł dobrze, nie znamy przyczyny tych bóli). Jeszcze musimy sprawdzić sprawy z kamieniami, a jak nie - rehabilitacja. Oby pomogło, bo ja więcej takich akcji nie zniosę... To niesamowite, ile człowiek może unieść, jeśli musi, z tym, że ja już powoli wysiadam. Dodatkowo jestem strasznie pociągająca, nie życzę nikomu kataru przy 30 stopniach Ale stosuję te kropelki Disnemar i są OK, bałam się, że będą drażnić śluzówkę, jak inne krople, ale są bardzo delikatne - a z tego, co wiem, są polecane niemowlętom. No ale dość żalenia się, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w dobrą stronę. Pozdrawiam![/QUOTE] Perse ale dopadają Was ostatnio przeboje Współczuję i życzę Wam dużo siły. Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Antosia ![]() Cytat:
rinco super, że już powolutku dochodzisz do siebie. Ja wróciłam z wizyty i sie poryczałam :/ Dostałam skierowanie na patologię ciąży bo mam cukier w moczu (już drugi raz ale tym razem jest go mocno dużo), anemia nie odpuszcza i przez ostatni miesiąc przybyło mi 8 kg!!!! Lekarz stwierdził, że to coś podejrzanego (no dla mnie też, bo ani nie opycham się słodyczami a nawet je ograniczyłam ani nie jem jakos inaczej niż wcześniej). Dzisiaj mam jeszcze wizytę wieczorem u prywatnego, który pracuje w moim szpitalu więc z nim to skonsultuję i dogadam i pewnie jutro pojadę jeśli nic innego nie wymyśli. Najgorsze jest to, że TZ dopiero wrócił do pracy po l4 a tu znowu trzebaby iść na zwolnienie bo nie wiadomo z kim Oliwkę zostawić. Babcia nie da rady siedzieć całymi dniami. Buuu
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie filozofia o zdrowszej pupie i ochronie środowiska ![]() Ja chcę od początku wielorazówek używać Specjalnie kupiłam rozmiary S i XS, żeby nie były za duże. Chyba zacznę wątpić, że mi się uda...Pola, może Ty coś doradzisz w sprawie wielorazówek? Jak Ci się sprawują? Które polecasz? Myślicie, że to mycie okien nie działa? Ja też już nie raz myłam w czasie ciąży, ale teraz jest już tak blisko... Kurcze, jak wieje Kwiatki mi połamie na balkonie
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
izotropia, co u Ciebie??
Widzę, że nas czytasz, a daaawno się nie odzywałaś... Musisz leżeć dalej?
|
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tylko takie info, że mój miał być w tamtym tygodniu, a jeszcze go nie ma
![]() Pan mi obiecał, że do dwóch tygodni powinien wózek być do odbioru. Fotelik już na mnie czeka więc nie panikuję specjalnie, ale wiadomo, wolałabym już mieć woza w domu ![]() Cytat:
Zaciskam mocno kciukasy, żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla maluszka nie zabierasz nic dopiero na wyjście do domu, ale to ponoć jest jakaś lista dokładna co ma być, ale to już po porodzie mówią dla siebie 2 koszule rozpinane (rodzisz w szpitalnej dopiero potem w swoją się przebierasz) szlafrok majtki siateczkowe (nie fizelinowe) mydło biały jeleń może być to z pompką a może być w kostce papucie klapki pod prysznic ręcznik podkłady poporodowe 1 paczkę (1 paczkę dają) no i wiadomo jakieś kosmetyki dla siebie ja jeszcze zabieram wodę mineralną kubek i sztućce swoje no i to chyba na tyle ![]() rodzisz tam z własnego wyboru czy masz wskazania jakieś? |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
RINCO również pozdrawiam, walcz o pokarm bo warto begie , sweetjoy a my nadal w dwupaku mnie tak brzuch boli, czop odszedl i co dooopa a wczoraj onething pisała chyba o jakimś brązowo-czerwonym śluzie no i proszę Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-22 o 13:38 |
|
|
|
|
#2603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
Ależ ciepło no i musiałam zaliczyć lody Cytat:
Widać masz na nią mega smak ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Co to znaczy 26-majówka ? Kism masz rację, jestem tu prawie codziennie od kiedy jestem na zwolnieniu, czyli od 1lutego.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#2604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie nic nie boli, i czopa nie ma ( zaczynam wątpić, czy ten żółty czasem wypadający śluz to czop) i też dooopa ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- mama z tp na 26 maja
|
||
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekaj spokojnie ![]() Zanim wybierzecie się na spacer, podokręcajcie wszystkie śrubki. My wczoraj zgubiliśmy tę, która trzyma przednie kółko (rzuć okiem, taka wielka jest z łbem na śrubokręt krzyżakowy). Na szczęście udało się dokupić, za całe 14 groszy Cytat:
One sa dostępne chyba w każdym sklepie z art. dla dzieci ![]() Cytat:
Bierz Tutka ![]() Cytat:
![]() Powoli zaczniemy przestawiać się na wielorazówki jak kikut odpadnie, teraz nie ma szans. A trzyma się jeszcze dość mocno, mimo ciągłego osuszania... NA pewno dasz radę Ja też, tylko jeszcze trochę czasu nam potrzeba ![]() Maciej brudzi ok. 10-12 pieluszek na dobę, więc nie będzie tragedii jeśli chodzi o przewijanie i pranie ![]() Nie działa Odkurzanie, mycie podłogi na kolanach, wieszanie firanek też nie ![]() Cytat:
A, i wiem, że wiele z Was nie planowało brać szlafroka do szpitala. Bierzcie dziewczyny! Ile ja się przez ten tydzień napatrzyłam na kobiety w poplamionej koszuli Nie wiem jak im to nie przeszkadzało, może były nieświadome... Ale mnie obrzydzenie brało jak musiałam na to patrzeć.
|
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agata a czy w każdym wózku jest możliwość doczepienia parasolki ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-22 o 13:49 |
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam ![]() Cytat:
a co do kwiatków - ponoc burze mają być ... ![]() a dawno ten czop odszedl ? |
||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy w naszym jest parasolka. Odbieramy może w czwartek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

ale chociaż się wykapałam,trochę ogarnęłam chałupkę.
Trochę za wcześnie na wypędzanie Hani z brzuszka, a mnie wzięło na mycie okien 

klask i:

Ja tym razem zastosowałam Maltan od pierwszego dnia profilaktycznie i do tego porządne przystawiania (szeroko otwarta buzia i jak najwięcej piersi w buzi) i nie ma problemu, nic mnie nie boli
prawdopodobnie przez uciskającą w nocy koszulę, trzeba na wszystko uważać...
tylko jedna, która ma wskazania, to będzie tam rodzić. Większość chyba wybiera Ujastek. Ja rodziłam teraz już drugi raz w Narutowiczu - poród i warunki świetne 

dobrze, że to już końcówka, ciekawe bo teoretycznie teraz powinnam dostać zwolnienie do tp, czy będę mieć kolejną wizytę, zawsze miałam co miesiąc a za miesiąc mam tp, wy miałyście jakoś częściej pod koniec ciaży?