Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 13:16   #1321
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Dzień dobry!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dzisiaj jestem dumna ze swojego synka bo przespal cala noc bez kolki, tylko jedzenie co 3,5 godz, zmiana pieluszki i spanie.
a ma ktoś info od Ani, kiedy wychodzą, jak się czują, jak rodzili?
AGUSIA! ale masz grzecznego synusia! A ANIA ANIA wczoraj wyszła do domu, wszystko ogarrnia, rodziła sn, mały na (.) (.)

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja dzisiaj wkurzona na maksa, z rana tż mi ciśnienie podniósł
a to niedobry!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Madzia ja sie teraz stresuje gdyz u mnie to wlasnie miedzy 7-8tc sie zaczelo ...... teraz probuje myslec pozytywnie, wtedy chodzilam do pracy, stres, zadnych wspomagaczy, teraz odpoczynek, staram sie nie stresowac, i luteina.... mam nadzieje ze teraz MUSI byc dobrze...
KUNDZIA! dla mnie tez chyba jak do tej pory najgorszy był ten czas kiedy ostatnio#. ale teraz MUSI byc dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziś doszły te spodnie
Co z tego, że są ładne, tanie i nowe, jak musiałabym do nich przytyć z 15-20 kg
Cóż muszę je zostawić, może kiedyś się przydadzą jak mi brzuch bardziej urośnie
FIO! no rzeczywiscie duze. własnie na allegro mi się wszystkei małe wydaja, ale to moze tylko takie wrażenie!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:32   #1322
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Kundziaaaaaa, o nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie wiedzialam, ze juz tam nie mieszkasz wyslalam polecony, wiec teoretycznie przesylka jest na poczcie, tylko awizo nie masz

dzien dobry

amilcia, tak lekko ubralas darie??? chcesz, by była chora??????? co z ciebie za matka! nie wiesz, ze w taki upał trzeba zakładac 3 długie rekawy, rajtuzy, spodnie i czapke?????
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:39   #1323
eseska
Zakorzenienie

AMILCIA! moja mama była z tych przegrzewających w 30 stopniowy upał poszła dolekarza w sukieneczce na ramiączkach a mnie wyubierała w podkoszulek, rajstopki, cienka czapeczke i na to tzw czeski kompecik- cały. Poszła do lekarza bo byłam niespokojna i miałam jakieś krosty. lekarak kazał się mamie tak ubrac jak mnie ubrała i być pogodną i bez potówek!

ZOSIA
Stary 2012-05-22, 14:17   #1324
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!

Melduję, że mam wagary od remontu. Olałam wszystko, posłałam bigos, chłopu kazałam nakupić drożdżowek w piekarni i odpoczywam psychicznie. Tak - psychicznie!
Mało tego, jutro planuję cd urlopu. Bigosu starczy na dwa dni!

Pobyt TAM mnie wykańcza!

fioluś- złe myśli odpędzaj, co to za sny, a sio!
spodniami się nie przejmuj- będą jak znalazł na ostatnie tygodnie- mnie teraz takich brakuje- wszystko mam ciasnawe a Ty będziesz w 9 miesiacu śmigać w luźnych jeansach.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
rób w każdej możliwej opcji.... będziesz mieć pamiątkę! najlepiejW tym remoncie. Będą opowieści dla Kasi
pani- Kochana, mój Brat, który pomaga nam w remontach jak widzi mnie tam taką zagubioną, głaszcze mnie po brzuchu i mówi: "Kasia jest wygrana, nie musi tego oglądać, przyjdzie na gotowe"

Jakbym zaczęła robić dokładne zdjęcia z tych remontów to każdy by myślał, że to fotomontaż

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Zeberko - to czekam kochana na Ciebie. A o czym myślisz, tzn o jakiejś konkretnej diecie?
Bo ja myślałam o zapisaniu się na siłownię
na ćwiczenia jestem za leniwa....Dunkanem narobiłam sobie już krzywdy...
chyba przeproszę parowar- sezon na jarzyny będzie więc myślę, że w te stronę pójdę

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Zeberko szalona zdecydowanie za dużo pracy na siebie bierzesz
Maga- jak widzisz- już nie

Maksi- spóźnione życzenia- samych radości!

Perse- dużo zdrowia dla Tz-a i siły dla Ciebie. W końcu będzie z górki- pamietaj

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
nie wiem co bym zrobiła w takim wypadku. nie dopuszczam do siebie nawet myśli że coś się stanie tż. wszystkim, tylko nie jemu.

Cytat:
Ja czasem jak się zdenerwuję na swojego to przychodzi mi taka myśl, ze w każdej chwili może się coś stać i strace go, więc szkoda czasu na kłótnie
Mam tak samo, mimo kłótni, konfliktu interesów, częstych przegadywań kocham nad życie i martwię sie ogromnie.
A sporo trosk już przeszliśmy więc wiem o czym piszę.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Pani! nie chcesz przyjśc do mnie? jeszcze nie dzis czy jutro ale po remoncie?
pani- do mnie za 2-3 tygodnie, nawet będziesz mogła fotki porobić

Cytat:
INUTIL! ale porządki zrobilas na 1 stronie. Ja sie bałam przejśc do zafasolkowanych, ale jak mnie przeniosłaś to jestem!!!
ja byłabym do tej pory w staraczkach gdyby inutilek sama mnie nie przeniosła
inutil- Kasia Cię za to uwielbia- pogilgałam od Ciebie i się odezwała- a już martwiłam bo długo się nie odzywała

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34259390]
Ja miałam zamiar zjeść chlebek kupiony w sobotę (bardzo go lubię). Patrzę, a nim pleśń Sobota, niedziela, poniedziałek i już by się zepsuł?[/QUOTE]

ja wkładam chleb do reklamówki i pakuję do lodówki - najlepszy sposób na to aby był długo świeży

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-05-22 o 14:18
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:17   #1325
bacharybnik
Zadomowienie

Dziewczyny chyba oszalałyście, chwile mnie nie było a tyle nadrabiania.

Nadrobię później, bo Tobiasz jakiś marudny po szczepieniu. Był dzielny, trochę zapłakał ale tylko przy wkłuciu za to teraz bardziej marudny.
Pytałam czy dawać mu już coś do jedzenia oprócz (.)(.)
- dostałam odpowiedź, że tak walczyłam żeby karmić piersią i mam mu nic nie dawać dopóki nie skończy 6 miesięcy.
No i bym Wam zapomniała napisać, Tobiasz waży 6,5 kg.

Na jutro jestem umówiona z fryzjerką na farbowanie i obcięcie, ciekawe jak będę wyglądała w krótkich włosach

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:22   #1326
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko staraj się nie przemęczać
A co do bigosu to dobry pomysł Tak samo możesz ugotować fasolkę po bretońsku i dłużej będzie stała i na dłużej starczy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:24   #1327
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
HEJ!

Melduję, że mam wagary od remontu. Olałam wszystko, posłałam bigos, chłopu kazałam nakupić drożdżowek w piekarni i odpoczywam psychicznie. Tak - psychicznie!
Mało tego, jutro planuję cd urlopu. Bigosu starczy na dwa dni!

Pobyt TAM mnie wykańcza!
ZEBERKO! i bardzo dobrze ze sobie urlop zrobiłaś! Odpocznij psychicznie ale i fzycznie ile sie da!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko potem trzeba TAM jakoś mieszkąc, bo domyslam się ze to nie remont Cię najbardzeij denerwuje!

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Nadrobię później, bo Tobiasz jakiś marudny po szczepieniu. Był dzielny, trochę zapłakał ale tylko przy wkłuciu za to teraz bardziej marudny.
Pytałam czy dawać mu już coś do jedzenia oprócz (.)(.)
- dostałam odpowiedź, że tak walczyłam żeby karmić piersią i mam mu nic nie dawać dopóki nie skończy 6 miesięcy.
No i bym Wam zapomniała napisać, Tobiasz waży 6,5 kg.

Na jutro jestem umówiona z fryzjerką na farbowanie i obcięcie, ciekawe jak będę wyglądała w krótkich włosach
BACHA! super ze Tobiaszek dzielnie zniósł szczepeienieI Mały bedzie zadowolony bo (.)(.) mu smakują! Czekamy na zdjęcia z metamorfozy!

ZOSIA
Stary 2012-05-22, 14:30   #1328
zebrawpaski
Zakorzenienie

fioluś- fasolka już była

eseska- dokładnie, wiesz o czym pisze i jakoś szybko przeszło mi spieszenie się z tymi remontami, dużo się tam musi zmienić jeżeli mam tam zamieszkać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Czas edycji: 2012-05-22 o 14:32
Stary 2012-05-22, 14:32   #1329
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

życzę miłego dnia, lece do szkoły

mega dzieki

aguś przez lato pierwszy spacer to wyjście ze szpitala, nie trzeba werandować i czekać z wyjściem ( tak nam na SR mówili ) w takie ciepło bodziak z krótkim rękawkiem ! nic więcej i tak będzie mu ciepło, cieniutka czapeczka( tak moja siostra chodziła i mały do dziś katarku nie miał i nie kaszlał )
Jeśli chodzi o karmienie, to nam tak jak lucy mówili na SR ( również poradnia laktacyjna) jeść normalnie i obserwować czy coś się nie dzieje ( można na początku wzdymających produktów omijać)
dzięki Kochana za rady spacer zaliczony i to nawet długi bo zeszło nam 1,5 godz. mam nadzieje ze malemu nic nie będzie. w sumie w domu mamy przez te upały 25 stopni, a na dworze niewiele wiecej wiec chyba jest przyzwyczajony. dałam mu bodziaka z długim rękawem i lekki kocyk. miał rumieńce na buźce ale wiał lekki wiaterek więc chyba się nie przegrzał. zresztą jak go rozebrałam to nie był ani trochę spocony, rączki i karczek cieplutki więc zmarznąć też nie zmarzł... uffff miałam stresa przed tym spacerem ale daliśmy radę... z tego wszystkiego zapomniałam małemu buźkę kremem nasmarować, miał tylko oliwkę z rana ale budę zakrywałam pieluszką więc mam nadzieję że to też nie zaszkodziło... aż zmęczona jestem tym stresem

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:35   #1330
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko to możesz jeszcze zrobić bryzol, albo strogonow w sumie nie wiem jak się u was to nazywa Ja to bardzo lubię z TŻtem a przy tym nie ma dużo roboty A na kolacje czy śniadanie zawsze możesz podać parówki czy kanapki

Mnie też marzy się metamorfoza i zmiana koloru, ale na razie odpuszczę kolor ze względu na dziecko
Stary 2012-05-22, 14:37   #1331
zebrawpaski
Zakorzenienie

agusia- jutro już będzie łatwiej

inutil- zerkam na pierwszą str, patrzę na zafasolkowane - nie ma mnie, szukam się i nie mogę znaleźć.
Patrzyłam od końca a ja pierwsza na liście!
to wszystko staje się takie realne...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-22, 14:46   #1332
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam kochaneu mnie wszystko ok,dzisiaj byłam u gina ,dzidzia rośnie ma już 4,60 cm tj,11t4d tak jak z om,gin miała robić usg z przeziorności itd,ale niestety jeszcze dzidzia musi podrosnąć ,usg miałam już robione przez brzuch,także umówiłam się na 31.05 na usg 4D,co prawda u mnie kosztuje to 250 zł z płytą,ale tż chce bardzo zobaczyć i chce taką pamiątke mieć.Nadal mam brać luteine 2x2,ok lece nadrabiać

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

agusia,ania ania!!!!!!!!!!gratuluje malych Mikołajków
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:55   #1333
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Zeberko to możesz jeszcze zrobić bryzol, albo strogonow w sumie nie wiem jak się u was to nazywa Ja to bardzo lubię z TŻtem a przy tym nie ma dużo roboty A na kolacje czy śniadanie zawsze możesz podać parówki czy kanapki
u nas nazywa się to bogracz- i jedliśmy go wczoraj

na kolację serwuje kanapki albo grzaną kiłabachę itp.
Swoimi chłopami się nie przejmuję bo i oni się sobą przejmować nie pozwalają tyle, że razem z Tatą i Bratem jest też znajomy Taty i głupio tak trochę aby pracowali 12 godzin bez jakiegoś ciepłego dania...
w dodatku są tez hydraulicy- którzy od początku mówili, że obiadów nie chcą a jednak bardzo im moje obiady zasmakowały
Teściowa chciała na dzisiaj robić obiad, wymyśliła, ze wyciągnie kurczaki i zrobimy je w południe. Ja od razu dostałam ciśnienia i mówię wczoraj, że wołałabym coś w domu ugotować przywieź i odgrzać jak zawsze.
Ona sobie ubzdurała, że ja jej jedzeniem gardzę i boję się go podawać. A ja poprostu nie potrafię z nią współpracować, przygotowywać wspólnie posiłków, nie dość, że zawsze w tej kuchni gospodarczej czuję się zagubiona to teraz jest tam mega bałagan, gruz, pył, co chwile nie ma wody....
Wolę przygotować u siebie w domu i tam tylko odgrzać niż przygotowywać coś w takich warunkach. Najgorsze, że Tz ma zepsute auto i praktycznie jak tam jadę to musze tam siedzieć cały dzień bo razem wracamy.
A że miejsca nie mam to siedzę przed domem na schodach- a obok mnie lata 80 srających kur, które też swojego miejsca nie mają...i nikogo to nie wzrusza tylko mnie! No taka jestem panicka z miasta co sie oburza jak kury do domu wchodzą...
Wracam do domu Rodziców, siadam na huśtawkę i nie mogę się nadziwić, że u mnie przed domem trawa soczyście zielona, niczym nie skażona a kury mojej Mamy biegaja za domem w swoim wyznaczonym miejscu...
Po takim maratonie sprawy normalne zaczynają być dla człowieka niezwykłe!

heh własnie Tz zadzwonił abym przyjechała pod wieczór na "plac budowy"

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Czas edycji: 2012-05-22 o 15:14
Stary 2012-05-22, 15:04   #1334
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
- też tak kiedyś miałam, gdzie kupujesz chleb?
W różnych miejscach, akurat ten jest z małej piekarni...
Dzisiaj mam taki z Piowo z Tesco, mam nadzieję, że będzie dobry.

A na obiad ugotuję makaron z orzeszkami i serem. Mam dzisiaj nadal dzień zapchanego nosa+lenia.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:13   #1335
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- a jak się Tz-et czuje dzisiaj?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-22, 15:31   #1336
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse- a jak się Tz-et czuje dzisiaj?
Dziękuję, lepiej. Poszedł do pracy już - tak wyglądają te jego ataki, jeden dzień i jest już OK. Ale lekarka, u której byłam po L4 dla niego, była załamana tym, że poszedł do pracy, miał siedzieć i odpoczywać. A ja wiem, że jakby siedział w domu, to i tak przed kompem, więc w sumie na jedno by wyszło.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:47   #1337
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A że miejsca nie mam to siedzę przed domem na schodach- a obok mnie lata 80 srających kur, które też swojego miejsca nie mają...i nikogo to nie wzrusza tylko mnie! No taka jestem panicka z miasta co sie oburza jak kury do domu wchodzą...
współczuję szczerze... wychowałam sie na wsi i też kury babci miały swoją część podwórka, ale znam odwrotną sytuację z autopsji. fuuuuu...
i nikomu to nie przeszkadza...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:03   #1338
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
współczuję szczerze... wychowałam sie na wsi i też kury babci miały swoją część podwórka, ale znam odwrotną sytuację z autopsji. fuuuuu...
i nikomu to nie przeszkadza...
i jeszcze zdziwienie, że to może przeszkadzać
czuję się tam jak z innej planety - dużo by pisać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-22, 16:18   #1339
zebrawpaski
Zakorzenienie

na odstresowanie- zerkam tam gdzie moja prawdziwa radość

eseska- dla Ciebie bo obiecałam

strój pływacki i Kasia w brzuszku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4284.jpg (87,4 KB, 23 załadowań)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-22, 16:47   #1340
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Daria od 3 tygodni jest na mm a przybrała w 5 tyg. 1 kg czyli wypada tak samo jak przybierała na pierśni.
Ale goloneczki ma już konkretne.

W galerii mam nowe zdjęcia, jeśli ktoś ma ochotę poogladać moje dziewczyny to zapraszam.
Tobiasz też w 5 tygodni przybrał 1 kg.

Córcie masz cudowne

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a tak mój kot zaspokaja pragnienie
Fajny ten Twój kotek

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
BACHARYBNIK co u Tobiaszka? Poproszę o jakieś zdjęcie małego przystojniaka
Co u Tobiasza? Dziękuję, że pytasz
W końcu zasnął po szczepieniu. A zdjęcie postaram się zrobić jutro i wrzucę jutro.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Tak sobie ostatnio myślę, że moje dziecko miałoby teraz 9 miesięcy

Julek dwa tygodnie temu miał 7300g :brzyda l: a w momencie przejścia na butlę 7100g

Bacha kiedy tż wraca? Bo chyba go nie ma co? nie wiem jak skończyła się historia z mieszkaniem i ciotką, ale mam nadzieję, że dobrze (dla Was oczywiście)

Aaa, pozamieniałam w pierwszym poście. Poprzesuwałam kogo pamiętałam (bez pytanek, bo doprosić się nie mogłam ).

NO I.... powykreślałam osoby, które przestały się całkowicie od jakiegoś czasu udzielać. Jeśli źle zrobiłam, to pisać, nie bać się. Zrobię jak było. Ale chyba nie ma sensu lista na której są osoby, które w kilku ostatnich wątkach nie napisały ani jednego postu

A mój pierwszy aniołek miałby 10 miesięcy a drugi 8

Z Julka to naprawdę klucha, kawał chłopa już

Tż-ta nie ma, wraca 27 czerwca i będzie miesiąc w domu
Jak na razie cioteczka się nie odzywa a Tż załatwia papiery na kredyt i kupujemy mieszkanie większe, w tej samej klatce co teraz mieszkamy tylko dwa piętra wyżej. Ciotka będzie zdziwiona jak powiemy jej, że ma sobie czynsz płacić za mieszkanie.

Super, że zrobiłaś porządek z listą na pierwszej stronie.

Według mnie to dobrze, że powyrzucałaś osoby co już dawno się nie odzywały. Jak się odezwą to zawsze można je znowu wpisać na listę.

Cytat:
dziewczyny, macie jakis pomysl na roczek dla chrzesnicy? rowerek i kolczyki odpadaja a ja czasu nie mam za wiele bo w niedziele impreza
Ja w lutym mojej chrześnicy dałam 200zł i kupiłam taką fajną książkę z bajkami za 40zł.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
aguś przez lato pierwszy spacer to wyjście ze szpitala, nie trzeba werandować i czekać z wyjściem ( tak nam na SR mówili ) w takie ciepło bodziak z krótkim rękawkiem ! nic więcej i tak będzie mu ciepło, cieniutka czapeczka( tak moja siostra chodziła i mały do dziś katarku nie miał i nie kaszlał )
Jeśli chodzi o karmienie, to nam tak jak lucy mówili na SR ( również poradnia laktacyjna) jeść normalnie i obserwować czy coś się nie dzieje ( można na początku wzdymających produktów omijać)
A ja dzisiaj jak szłam z Tobiaszem na szczepieni widziałam kobietę z dzieckiem z wózku (chyba noworodkiem, bo dużo mniejszy od tobiasza), maluszek nie wiem co miał ubrane ale miał grubszą czapkę niż ja dawałam Tobiaszowi w lutym - marcu, no i przykryty był grubym kacem, zwiniętym na cztery. Pewnie maluszek był cały mokry.

Cytat:
Mamusie, jak ubieracie swoje maluszki w taka pogodę 27-30 stopni.
Wczoraj na szczepieniu 2 panie były w szoku, że moja Daria była tak lekko ubrana. Miała body z krótkim rękawem, geterki i skarpetki, rano było 25 stopni.
A inne dzieci w poczekalni, 9 miesięcy chłopiec i dziewczynka roczna miała długie rękawy i spodnie a chłopiec pod spodniami nawet rajtuzy.
Czy ja przesadzam z ubiorem Darii? Jest zawsze cieplutka w takim stroju bo ją sprawdzam. Dziś to chyba tylko w body wyjdzie bo u nas ma być 30 stopni, teraz jest 27.
My chodzimy w samym bodziaku na krótki rękaw albo rampersie i cieniutka czapeczka, a rano jak idziemy na 8:00 do przedszkola z Kamilem to jeszcze skarpetki
Dzisiaj też w szczepieniu była kobieta z rocznym dzieckiem i mały miał długie spadnie i rękawy na dodatek grubaśna czapka. A ja weszłam z 4 miesięcznym dzieckiem w samym bodziaku.

Cytat:
BACHA! super ze Tobiaszek dzielnie zniósł szczepeienieI Mały bedzie zadowolony bo (.)(.) mu smakują! Czekamy na zdjęcia z metamorfozy!
Tak (.)(.) mu smakują i to jeszcze jak
A zdjęcia z metamorfozy? - Zobaczę jak będę wyglądała w krótkich włosach, jak źle to chyba Wam nie pokażę żebyście się nie wystraszyły.

Cytat:
dzięki Kochana za rady spacer zaliczony i to nawet długi bo zeszło nam 1,5 godz. mam nadzieje ze malemu nic nie będzie. w sumie w domu mamy przez te upały 25 stopni, a na dworze niewiele wiecej wiec chyba jest przyzwyczajony. dałam mu bodziaka z długim rękawem i lekki kocyk. miał rumieńce na buźce ale wiał lekki wiaterek więc chyba się nie przegrzał. zresztą jak go rozebrałam to nie był ani trochę spocony, rączki i karczek cieplutki więc zmarznąć też nie zmarzł... uffff miałam stresa przed tym spacerem ale daliśmy radę... z tego wszystkiego zapomniałam małemu buźkę kremem nasmarować, miał tylko oliwkę z rana ale budę zakrywałam pieluszką więc mam nadzieję że to też nie zaszkodziło... aż zmęczona jestem tym stresem
Super, że daliście radę zaliczyć pierwszy spacer. Teraz co dzień to będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam kochaneu mnie wszystko ok,dzisiaj byłam u gina ,dzidzia rośnie ma już 4,60 cm tj,11t4d tak jak z om,gin miała robić usg z przeziorności itd,ale niestety jeszcze dzidzia musi podrosnąć ,usg miałam już robione przez brzuch,także umówiłam się na 31.05 na usg 4D,co prawda u mnie kosztuje to 250 zł z płytą,ale tż chce bardzo zobaczyć i chce taką pamiątke mieć.Nadal mam brać luteine 2x2,ok lece nadrabiać
4,6 cm szczęścia, gratuluję!!!

Persephone_ dużo zdrówka życzę Tż-towi.

No i dziewczyny zafasolkowane czekające na USG, pewnie każda z Was na następnej wizycie zobaczy bijące serduszko swojej fasolki. Będę trzymała żeby tak było

W końcu nadrobiłam

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:25   #1341
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Kundziaaaaaa, o nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie wiedzialam, ze juz tam nie mieszkasz wyslalam polecony, wiec teoretycznie przesylka jest na poczcie, tylko awizo nie masz
Lucy wiem ze chcialas mi zrobic niespodzianke mam nadzieje ze wlascicielka zadzwoni, chyba ze ja pojade ale nie wczesniej jak przed 29 maja, na tamta poczte moge tylko autobusem dojechac a narazie mnie nie wolno a na piechote to bedzie ok 2h jak nie wiecej w moim obecnym tempie...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:34   #1342
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj okropny dzień w pracy, połowa dyrekcji się na mnie wyżyła, potem zrobiły się z tego jeszcze inne nieprzyjemne sytuacje i kompletnie nie mam ochoty tam dzisiaj iść. Szkoda pisać...
Bardzo mi przykro ze miałaś taki dzień w pracy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34258375]A jeszcze taki dżołk z wczoraj.

- Gdzie mogę znaleźć mojego męża, nazwisko XXX?
- Na oddziale wewnętrznym, pierwsze piętro.

- Dzień dobry, szukam męża, XXX.
- Tutaj.
A tam jakiś 80-letni pan o nazwisku XXX
- Eeee ale to nie jest mój mąż, mój mąż ma 31 lat........

[/QUOTE]

Dobre ale musiałaś mieć zdziwioną minę

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

[QUOTE=czarnula 1982;34263891]Witam kochaneu mnie wszystko ok,dzisiaj byłam u gina ,dzidzia rośnie ma już 4,60 cm tj,11t4d tak jak z om,gin miała robić usg z przeziorności itd,ale niestety jeszcze dzidzia musi podrosnąć ,usg miałam już robione przez brzuch,także umówiłam się na 31.05 na usg 4D,co prawda u mnie kosztuje to 250 zł z płytą,ale tż chce bardzo zobaczyć i chce taką pamiątke mieć.Nadal mam brać luteine 2x2,ok lece nadrabiać

Cudowna wiadomość
Takie maleństwo a tyle szczęścia, super

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo

Edytowane przez anusia1808
Czas edycji: 2012-05-22 o 17:31
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:36   #1343
eseska
Zakorzenienie

Agusia - brawo za pierwszy spacer!
Cytat:
inutil- zerkam na pierwszą str, patrzę na zafasolkowane - nie ma mnie, szukam się i nie mogę znaleźć.
Patrzyłam od końca a ja pierwsza na liście!
to wszystko staje się takie realne...
ZEBERKA! niech to do Ciebie zacznie docierac!

Cytat:
CZARNULA! bardzo sie ciesze ze wszystko ok i ze pięknie rośnie dzieciątko szkoda tylko ze Ciebie tak mało Jak się czujecie?

Cytat:
Wracam do domu Rodziców, siadam na huśtawkę i nie mogę się nadziwić, że u mnie przed domem trawa soczyście zielona, niczym nie skażona a kury mojej Mamy biegaja za domem w swoim wyznaczonym miejscu...
Po takim maratonie sprawy normalne zaczynają być dla człowieka niezwykłe!
ZEBERCIU! oj widze ze naprawde cięzko jest!
Cytat:
eseska- dla Ciebie bo obiecałam

strój pływacki i Kasia w brzuszku
Dziekuje Super strój pływacki!!! Tylko Kasi mało widać!

ZOSIA
Stary 2012-05-22, 18:03   #1344
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

amilcia, tak lekko ubralas darie??? chcesz, by była chora??????? co z ciebie za matka! nie wiesz, ze w taki upał trzeba zakładac 3 długie rekawy, rajtuzy, spodnie i czapke?????
ale mnie nastraszyłaś.

Cytat:
AMILCIA! moja mama była z tych przegrzewających w 30 stopniowy upał poszła dolekarza w sukieneczce na ramiączkach a mnie wyubierała w podkoszulek, rajstopki, cienka czapeczke i na to tzw czeski kompecik- cały. Poszła do lekarza bo byłam niespokojna i miałam jakieś krosty. lekarak kazał się mamie tak ubrac jak mnie ubrała i być pogodną i bez potówek!
- kurcze, właśnie matki same rozebrane chodzą a dzieci tak grubo ubierają
A ja kogo nie spotkam i zagląda do wózka to ciągle mi morałyprawi o uszach ... bo ja nie zakrywam Darii całkiem uszu jak jest ciepło.
Czytałam, że właśnie jak się ucho spoci to prędzej dziecko zachoruje na zapalenie ucha i jak nie jest wietrznie to nie zakładam wiązanych czapek ani kapelusików

Cytat:

- super, taka zmiana ! Tobiaszek drobniutki jest i taki dzielny.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34264273]W różnych miejscach, akurat ten jest z małej piekarni...
[/QUOTE]- wiesz, to może dobrze świadczy o tym chlebie, tzn, że miał mało konserwantów i polepszaczy dlatego szybko się zepsuł. Chleb z marketu to tydzień stoi i nie pleśnieje

Cytat:
Tobiasz też w 5 tygodni przybrał 1 kg.

Córcie masz cudowne

My chodzimy w samym bodziaku na krótki rękaw albo rampersie i cieniutka czapeczka, a rano jak idziemy na 8:00 do przedszkola z Kamilem to jeszcze skarpetki
Dzisiaj też w szczepieniu była kobieta z rocznym dzieckiem i mały miał długie spadnie i rękawy na dodatek grubaśna czapka. A ja weszłam z 4 miesięcznym dzieckiem w samym bodziaku.
-
heheh, te panie u mnie w przychodni do mnie mówiły "4 miesiące i tak lekko ubrane?"
A to one są nienormalne a nie ja

Czarnula - mały-duży skarb - gratuluję.

Zeberko
- mi trudno na diecie wytrzymać, strasznie lubię jeść. Boski ten zestaw do pływania

agusia - super, że spacerek udany, dzielna mamusia z Ciebie, poradziłaś sobie z ubraniem małego szkraba. Ubrałabym tak samo.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-05-22 o 18:09
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 18:15   #1345
fiolusiek
Zakorzenienie

Mnie też się wydaje, że nie ma sensu ubierać grubo dziecka, bo przecież w takie upały i jemu też jest gorąco

Wczoraj naszła mnie refleksja:brzyda l: Jak urodzę to będzie już późna jesień a może i nawet zima. Jak ja będę wychodzić z Małą na zewnątrz? Nic nie wiem na ten temat kiedy można pierwszy raz wychodzić z noworodkiem ani nawet nie umiem takiego trzymać żeby mi nie wypadł, a o kąpieli nawet nie wspomne Przeraża mnie to
Opiekowałam się już 4 miesięcznymi szkrabami, ale noworodek to już hardcore
Stary 2012-05-22, 18:20   #1346
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj naszła mnie refleksja:brzyda l: Jak urodzę to będzie już późna jesień a może i nawet zima. Jak ja będę wychodzić z Małą na zewnątrz? Nic nie wiem na ten temat kiedy można pierwszy raz wychodzić z noworodkiem ani nawet nie umiem takiego trzymać żeby mi nie wypadł, a o kąpieli nawet nie wspomne Przeraża mnie to
Opiekowałam się już 4 miesięcznymi szkrabami, ale noworodek to już hardcore
- spokojnie, instynkt Ci wszystko podpowie poradzisz sobie kochana.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 18:59   #1347
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:

CZARNULA! bardzo sie ciesze ze wszystko ok i ze pięknie rośnie dzieciątko szkoda tylko ze Ciebie tak mało Jak się czujecie?
czujemy się coraz lepiej, mdłości już mniejsze,prawie przeszły,jeszcze zgaga została no i spaniea poza tym nie narzekam amilcia-
Stary 2012-05-22, 19:05   #1348
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
- spokojnie, instynkt Ci wszystko podpowie poradzisz sobie kochana.
Mam nadzieję, bo tak się boję, żeby dziecku krzywdy nie zrobić

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
czujemy się coraz lepiej, mdłości już mniejsze,prawie przeszły,jeszcze zgaga została no i spaniea poza tym nie narzekam amilcia-
Mdłości powoli ustąpią bo już zaczynasz drugi trymestr a właśnie teraz łożysko zaczyna pełnić swoje funkcje i produkuje hormony czy jakoś tak czytałam Teraz już z górki
Stary 2012-05-22, 19:09   #1349
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję, bo tak się boję, żeby dziecku krzywdy nie zrobić

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Mdłości powoli ustąpią bo już zaczynasz drugi trymestr a właśnie teraz łożysko zaczyna pełnić swoje funkcje i produkuje hormony czy jakoś tak czytałam Teraz już z górki
a dokładnie od którego tyg.zaczyna się II trymestr??bo raz czytałam ,że 12 tc ,i znalazłam też ,że niby od 14tc??
Stary 2012-05-22, 19:17   #1350
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

PO WIZYCIE zdecydowaliśmy że w tym cyklu wstrzymujemy się z CLO, zresztą już był 7dc a Clo bierze się od 5 do 10dc, nie przejęłam się tym bardzo bo teraz wypada krótszy cykl (mam nadzieję), mam jednak koniecznie przychodzić na usg, pierwsze za tydzień w poniedziałek i tak do owu, po owu też mam iść zobaczyć czy pęcherzyk pęka, jak pęcherzyk będzie miał 20mm to jakoś skłonię doktorka żeby mi dał zastrzyk na pęknięcie, kazał mi też iść mierzyć prolaktynę, TŻ ma badać nasienie, najlepsze jest to że na nasienie trzeba się umawiać i jechać 70 km do Lublina;/

tak poza tym to trzymam kciuki za wszystkie mamusie i serduszka!!!!

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości