|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
ale gin zalecił awidność i nie wiem po co i mam stresa ![]() wyniki niby jutro Cytat:
bo mi właśnie zlecił ![]() ja mieszkałam 4 lata z kotem ale to może być i z brudnych owoców, surowego mięsa, czy z ziemi |
||
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzius sprawdz jeszcze raz doakldnie z tym konfliktem bo wiem ze jezeli macie konflikt i matka ma Rh- to musisz dostac zastrzyk, moja bliska znajoma miala taka sytuacje i musiala go dostac bo to ona miala wskaznik ujemny co nie sprzyja dziecku. Dla pewnosi lepiej sprawdzic
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
nie kazał, może miałam dużo niższy ten wskaźnik G, poza tym wydaje mi sie ze jak M jest ujemne no to znaczy jak nic ze chora teraz nie jesteś, a podobno w ogóle ujemne M a dodatnie G to znaczy ze jak coś zetknęłaś sie z toxo min poł roku temu
ja mam minusową grupe krwi (tż minusową zero) i miałam robiony jakiś test na przeciwciała, ale nie wiem po co dokładnie, wyszło ok
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-05-22 o 12:25 |
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę miała jeszcze powtarzane te badania chyba i jeśli wtedy również nie pokażą się przeciwciała to własnie dopiero po porodzie dostanę zastrzyk z przeciwciałami, żeby przy drugim dziecku nie było zagrożenia Nawet tutaj jest o tym ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,5141240.html |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
laaaa koniec gotowania rozdaalam obiad na 9 oso teraz porzadki duszno mam jak cholera bo okna pozamykane bo synek szwagierki biega i piszczy
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ciocia ma konflikt krwi dostala zaszczyk i w sumie 3 zdrowych dzieci
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama żadnych zastrzyków nie dostawała, z resztą wtedy chyba nie było takich zastrzyków z przeciwciałami. Nie wiemy jaką grupę krwi ma mój brat, ale też tam nic się nie działo przy porodzie, być może odziedziczył po mamie Rh+ (oprócz tego, że był owinięty pępowiną, tak, że mało się nie udusił, urodził się ze złamanym obojczykiem, cały siny i dostał tylko 1 pkt w skali Apgara, ale odratowali go i teraz chłopisko jest większe od nas wszystkich ).
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
![]() Witam nowe mamusie Kilka dni mnie nie było, ale ciągl coś...Głownie budowa, a w weekendy to ne włączam nawet komputera,bo spędzam je poza domem. Jestem na L4 i czuję się świetnie ![]() Gołąbki na obiad zrobione, 2kg truskawek kupione mniam mniam. Nie ma to jak polskie truskawki, od razu czuć różnicę ![]() U mnie 14 tydzień w toku, albo jutro (13,5) albo w niedzielę (14t 1d) zaczę II trymestr i 4 miesiąc. Przyjmijmy, że jutro ![]() Piszecie i piszecie, zaraz będzie 3 część
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
ale mi się dzisiaj nudzi w pracy, kota dostaje normalnie... Od kilku dni mam dziwne uczucie w brzuchu- czuję się jak przed okresem tzn nie boli mnie tylko czuję taki cieżar jak przed okresem promieniujący na plecy. W czwartek mam lekarza wiec zapytam od czego to. Nie mam żadnych plamień ani nie czuję się źle, więc póki co nie panikuję.
Dziś jestem w 13 t i 5d a nadal ciągle sikam... nie mogę sie doczekać kiedy to się wreszcie skończy! W ogóle jestem zdołowana i muszę się wyżalić! Mój TŻ zupełnie mnie nie rozumie i ciągle zajmuje sie swoimi sprawami, albo gra w jakieś kretyńskie gry, albo jeździ na ryby, albo ma jakieś inne arcyciekawe zajęcia. Tak na serio to jestem troche nerwowa i mnie po prostu drażni i nie robi nic żeby tego nie robić Wczoraj się na niego zagotowałam- jak zwykle nachlapał w łazience po kąpieli jak kaczka więc opieprzyłam go żeby to wytarł bo się poślizgnęłam lekko a on wziął RĘCZNIK KĄPIELOWY i wytarł nim podłogę!!!Oni na serio są z jakiejś innej planety
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszę Cię- później jak dzidzia będzie jeszcze większa będzie gorzej ![]() Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-22 o 13:00 |
||
|
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obstawiałam, że korzystasz z pogody
|
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 0 RH-, Maz B RH+ typowy konflikt... mam nadzieje jednak, ze dzieciatko odziedzicy grupe krwi po mnie..byloby cudownie.eh |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że teraz są rozwiązania własnie w formie tych zastrzyków z przeciwciałami i nie ma problemów
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak czytam czytam i ślinka mi cieknie, pierogi, pomidorówka, fasolka...
Mięsa nie lubię Za mną ostatnio chodziły gołąbki w sosie koperkowym mojej teściowej i zrobiła mi jak byłam u niej na weekend.
|
#4308 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Ja tez bym sie wkurzyla. Nie dziwie Ci sie...ja bym mu kazala prac teraz ten recznik ![]() Cytat:
![]() Kurcze zdolowalam sie ostatnio..nie dosc, ze mnie meczyly plamienia do 10 tygodnia, kazdy dzien strachu (pomimo brania luteiny od 4 tyg)..(teraz dostaje giga dawke od miecha i plamienia mialam w tym miesiacu na szczescie 2 razy (wtf moglyby sie w koncu skonczyc!!!!!!!!!!!), nie mam pracy (zero dochodow z mojej strony ,to jeszcze od tygodnia wiem, ze mamy ten konflikt i trzeba byc ostroznym podwojnie..eh..normalnie poryczalam sie na maxa przedwczoraj..No ale bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! MUSI Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-05-22 o 13:46 |
|||
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Ja ledwo zyje, takie temperatury to nie dla mnie. Jestem po prostu bez energii mam wrażenie, że nie mam czym oddychać. Totalnie mi słabo. A zaraz wstanie moje dziecko więc szczerze zazdroszę mozliwości nic-nie-robienia ![]() Co do mięsa to ja nie jadam, bo nie lubię. Raz w tygodniu przy niedzieli zjem jakis mały kawałek. A nigdy nie miałam problemów z żelazem. Także to chyba jednak nie jest reguła.
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest piękna pogoda, upał, jestem w swoim żywiole ![]() Choć pewnie jak będę już miała brzuch to na upały będę psioczyć ![]() Zazdroszczę kopniaków Dziewczyny! Ja jeszcze poczekam pewnie...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
hej ciężaroweczki kochane;]
troche mnie przestraszylyście z ta krwia... Ja mam 0Rh+ a mąż ma 0RhD- wiec? Nasza corcia ma po mnie. U mnie juz 16 tydzien czuje sie lepiej i lepiej spie;] w końcu. czyba w niedziele czułam ruchy dziecka takie delikatne jak sie najadlam pysznej kolacji;p chyba mu smakowalo hihi ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
wyciągnęłam basem mojej Oliwce i bedziemy sie kąpać ;] |
|
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszcze tych ruchow
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam konflikt serologiczny tzn mam i nie mam bo to moja pierwsza ciąża a wiadomo ze konflikt występuje przy drugim dziecku dopiero, dlatego warto zrobić sobie badania czy to aby na pewno pierwsza ciąża, bo mogłaś być wcześniej i nie wiedzieć bo doszło do wczesnego poronienia.
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ja też się swoje naryczałam ale będzie dobrze ja dziś mam spaghetti ale bezmięsne ![]() tylko pomidory, papryka, czosnek, cebula i zioła |
|
|
|
|
#4316 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Prosiłam wczoraj o kciuki za wizytę u promotora, ale niestety nikt nie trzymał i są efekty Duuużo mam do poprawienia. Niby się tego spodziewałam, bo u niego zawsze przy pierwszym czytaniu jest sporo poprawek, ale jednak miałam nadzieję, że tym razem będzie inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po porodzie w szpitalu pobierają dziecku krew,jeżeli ma grupę krwi ojca,wtedy matka dostaje zastrzyk z immunoglobuliny.Musi być podany do 72godzin. |
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Dziś tż ma urodziny, wiec szaleństwo, ciasta, goście. Teraz już mam spokój, bo poszedł do pracy. Wiecie jaki mam porządek w domu? Taki, jakiego nie było od 13 tygodni |
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

, ja ogólnie w życiu to miałam z kotami doczynienia tyle co kot napłakał