|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
Oby Dorotce szybko przeszło Cytat:
To już chyba 9 miesiąc jest...
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam na studiach we Wrocławiu poszłam prywatnie do dentysty który zawyrokował najpierw aparat żeby wyprostować mój zgryz (miałam wysunięte górne jedynki przez "niemowlęcy sposób przełykania śliny"). Po 3,5 roku z aparatem znów rtg panoramiczne i decyzja, że jednak implanty. Dzięki temu że miałam obok siebie 2. i 3. to wyszedł jeden implant wyglądający jak dwa zęby. Teraz to ja majątek w buzi noszę ![]() To samo mówił mi mój dentysta, jak go zapytałam czemu mi te stałe zęby nie wyszły ![]() Mnie wyszła tylko jedna 8. i ze zdjęcia rtg wynika, że więcej nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- chce_byc_mama-kiedy idziesz do położnej znów mierzyć brzuch? |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina ciekawe rzeczy napisałaś o tych zębach
|
|
|
|
#3214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za usg ![]() Cytat:
co tydzień pełno chwastów- masz na to jakiś patent? Bo też mi coraz ciężej je wyrywać Zastanawiam się czy za rok nie zrobić w miejscu tego klombu skalniaka, może będzie łatwiejszy w utrzymaniu![]() A, pamiętasz jak pisałam o nasturcjach- wyszły
|
||
|
|
|
#3215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie doczytałam jeszcze z z ktg i usg
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karolina, mam pytanie
![]() Mój TŻ ma wagę zgryzu, ja mam zgryz idealny (zdanie stomatologa), dziecko może mieć zgryz po TŻcie i teraz tak myślę: kiedy da sie to wychwycić najwcześniej? Kiedy trzeba zacząć korygować zgryz? Kompletnie się nie znam na tym. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ale przepływ powietrza pewnie ograniczają trochę..to fakt ja słyszałam ze u starszych dzieci ochraniacze są be bo dziecko musi mieć te szczebelki by ćwiczyć wspinanie się że to bardzo ważne ćwiczenia dla niegosama nie wiem co sądzić kiedyś chyba nikt tego ustrojstwa nie stosował? |
||
|
|
|
#3217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
duszno tutaj jak nie wiem. masakra jakaś ! nie ma czym oddychać
|
|
#3218 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pająki mnie przerażają, nawet te na obrazku! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak Tobie się widzi ta gondolka? Myślisz, że wystarczy żeby przewozić malucha przez okres zimy? Ten Twój model to jaki ma kolor gondoli w środku? I czy mogłabym Cię prosić o foto spacerówki? Kiedy my oglądaliśmy w sklepie był kolor brązowy z pomarańczem. Sporawy ten Twój brzusio ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek tylko co oni tam poradzą w tym szpitalu
no ale gin wie co robi przecież |
|
|
|
#3221 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akurat ósemek nie ma co żałować, dobrze, że nie ma więcej bo to dość problematyczne zęby ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem po co ja tutaj jak w chwili obecnej mnie nie boli. ale może mam jakąś infekcje i dlatego ten Posiew i biocenoza i mocz ? może wyjde jutro jak mocz będzie dobry a reszta wyników dopiero ża 3 dni.
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero jak zaczęłam chodzić prywatnie, to wizyta u dentysty stała się przyjemna Przed aparatem musiałam wyleczyć kilka zębów, potem zakładanie aparatu, kontrole, implanty... Szkoda tylko, że to tyle kosztuje![]() Ta jedna ósemka wychodziła mi akurat w okolicy matury ![]() Na szczęście mam niedużą szczękę i obyło się bez usuwania zębów przed aparatem
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
ciastek współczuje szpitala... tez nie wiem co oni i tam poradza, ale moze chca Cie w lozku przytrzymac zebys tyle nie lazila
mnie tez spojenie dosc mocnoboli, ale z tego co wiem to normalne![]() Asiu,na pewno potrzebujesz żelków? mi teraz rosną takie mocne paznokcie jak nigdy, a ja zamiast to wykorzystać obcinam na krótko bonie chce misie cudować ![]() Pogoda dla mnie dzisiaj koszmarna... goraco i duszno to nie dla mnie absolutnie... wczoraj tez z mezem wyszłam z psem na siusiu ok 22 30, to sobie taki spacer zrobilismy że dopiero o 24 bylismy w domu bo w koncu bylo fajnie i chlodno... tak goraco a tu zaraz obiad trzeba robic, a ja jeszcze wizji nie mam, ani apetytu. Dla siebie pewnie dogodze salatką... a reszcie zrobie coś normalnego-cieplego... Nie widzialam programu, ale nie wiem czy ta opinia o ochraniaczach lożeczkowych nie jest przesadzona... rozne wypadki sie zdarzaja z dziecmi ale nie znaczy że zaraz z tego powodu trzeba z wszystkiego ryzykować, choć swoją droga to tak naprawde dla noworoda potrzebane nie sa raczej... gratuluje wszystim rozpoczetych tygodni, a ja się chwale że zaczynamy 34 tydzień |
|
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dobrze mieć tu takiego speca Cytat:
![]() Co do tych ochraniaczy to rzeczywiscie opinia o ich niebezpieczeństwie moze byc trochę przesadzona. Ale wzgledy by ich uzywać też są troche przesadzone Ja nie będę ich używać. Spytałam Mamę, w końcu wychowała czwórkę bezpiecznie. Nie stosowała i mówi że ona by teraz nie stosowała, bo dziecku zabiera to powietrze i ogranicza pole widzenia. A przecież dzidzuś chce widzieć, obserwować - coś więcej niż karuzelę nad głową A tu z jednej strony ściana, z drugiej ochraniacz i jakie ma mieć bodźce? Mama mówi, ze śmieszy ją jak nawet na spacerach w wózkach dzieci mają te karuzele. Jest tyle ciekawych rzeczy do oglądania, nawet niebo i drzewa, a tu ta karuzela nad głową zamiast świata Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-22 o 14:52 |
||
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bede meic ochraniacz bo podoba mi sie, pozatym łóżeczko będzie przy ścianie szczytowej bloku, od niej ciągnie chłód nawet myslimy by jakos ocieplic tą ściane, bo zimą szczegolnie jest zimny ruch powietrza mimo rozgrzanych grzejnikow |
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prince, nigdy nie wiemy, kiedy nas zamkną Mam nadzieję, że prędko dowiesz się czegoś więcej. Rozumiem, że boli Cię często, pytanie jak niepokojące są te bóle i co mogą oznaczać
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
zwijam sie na joge, do pozniej!
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Głodna jestem zjadłam dziś tylko bułkę tz musi mi jedzenia dużo przywieźć ![]() obok na sali leży moja koleżanka razem ze mną została przyjęta też przez mojego GINA bo też do niego chodzi. tyle że ona jest w 4 miesiacu. dlatego sala obok zaraz tu zdachne z gorąca
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajniutki
|
|
#3235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pychotka!Cytat:
|
||
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to super!
Cytat:
Cytat:
Może chodzi tylko o obserwację. Zrobią Ci ktg kilka razy i puszczą do domku może za 2 dni....
|
|
#3237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Łamliwe strasznie,nawet przy czesaniu muszę uważać,bo jak gdzieś włos mi wejdzie między opuszek a płytke to od razu mi ją przecina . No i one strasznie się gną, po prostu są jakby z gumy![]() Ad2. No niestety ,coś nasze mazury od dwóch dni upalne strasznie ![]() Ad3.
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Jak skompletuje wyprawkę to będę polowała na taką http://allegro.pl/chusta-natibaby-am...363773759.html
![]() Fajnie, że masz towarzystwo, czas szybciej zleci ![]() obecali brzurzę dziś
|
|
|
|
#3239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja się tym jakoś strasznie nie przejmuję Co jakiś powyrywam i tyle.Super, że wyrosły Ci nasturcje ![]() Cytat:
Jak Maluch będzie chciał wstawać, to ściągnę. Choć tak na prawdę ochraniacz zajmuje niecałą połowę szczebelków, więc może nie będzie trzeba. Moja kuzynka ma 2i pół letniego synka i ochraniacz cały czas ma założony. Ona sobie go chwali Cytat:
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia ja zrezygnuję z ochraniacza, bo u nas łóżeczko bedzie tak ustawione, ze jak dorzucę jeszcze ochranicz to mała nic nie bedzie widziała, a nie chciałabym tak ograniczać jej pola widzenia, niech sobie patrzy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

Jesteśmy w domu

To już chyba 9 miesiąc jest...

za wizytę!!!
obudź tż niech się z nim rozprawi, ja mojego budzę jak jest pająk choćby 2 w nocy była. Jak jestem sama to pryskam na pająki specjalna trucizną
pająki mnie przerażają, nawet te na obrazku!