|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
się masz
Cytat:
![]() ale przygoda!! Cytat:
no widzisz cuda się zdarzają super jedno z bani!!
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za kliki i proszę o wiecej
My sie Wlasnie spacerujemy. Pogoda Cudna |
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Chciałam Wam pokazać Zuzy grzywkę a'la Lis (marzena
). Na nosie ślady po walce z kotem .
|
|
#1054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
heja - wpadam wreszcie do Was na chwilę
![]() i sie pochwalę zdjęciami
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy z Szymciem ponad 2 h na spacerze... Ale gorąco
|
#1057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() raczej to ja go zaraziłam konkursami Cytat:
![]() dokładnie ![]() odklikuje Wam dziewczynki
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
Zuza śliczna dziewczynka i ta bujna fryzurka
beatka fajnie, że wstawiłas zdjęcie domku z Julcia. Widzę teraz proporcje tej zabawki do dziecka Myślałam, że jest większy A Julcia jak zwykle cudna buźka![]() Dziewczyny jest na allegro jakiś określony termin na zapłacenie za zakupiony przedmiot?? Ubrałam Alę jak zwykle na noc w pajaca, ale dziś jest wyjątkowo gorąco nawet w jej pokoju, który jest najchłodniejszy w całym domu. Musiałabym ją przebrać tylko, żeby mi się nie rozbudziła
|
|
|
|
#1059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nie? ![]() Cytat:
chyba tydzień, potem wysyłasz przypomnienie. A jesteś sprzedającą?
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Zuza,Julcia
Pieleszka Miłego wieczoru |
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jest - ale nie pamiętam czy 7 czy 14 dni ![]() i co, przebierałaś ją? moja śpi w rampersie - padła o 19,30 - a ja prawie razem znią - już mi się oczy zamykały jak leżałyśmy na łóżku- walczyłam żeby samej nie zasnąć
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-22 o 19:50 |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, tak jestem sprzedającą.
Cytat:
Tak przebrałam. Strasznie się rzucała po całym łóżeczku, jęczała więc ją posadziłam i jak rozebrałam pajaca to padła jak żaba na brzuszek w samym pampku Widać dużą ulgę jej to przyniosło (głupia matka ze mnie, że od razu nie wpadłam na to, że za gorąco dziś, ale wczoraj było w sam raz). zaczęłam ubierać jej rampersa, który okazał się za mały i w końcu bodziaki jej zarzuciłam i jest ok Śpi jak susełek!
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Zanim ponadrabiam to pochwalę się, że na 9 miesięcznicę Tymuś zrobił sobie i nam cudowny prezent i nauczył sie wstawać I potrafi ustać kilka minut
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
ja mojej w dzień na pampka ubieram zwykłe majteczki, bo inaczej pampers byłby w kolanach. Nie wiem nie umiem jej teraz dobrze zapiąć pampersa, w locie udaje mi się te rzepy jako tako przypiąc i później jej się zsuwa jak szaleje. A na spacer ubrałam jej krotkie spodenki i jak nasiurała już w pamkpa to taki pełen wyszedł jedną nogawką
śmiesznie wyglądała. Gratulacje dla Tymka!!!!! ![]()
|
|
|
|
#1066 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mama też się przyczynia do tego dołka, czy się coś poprawiło? Cytat:
Cytat:
2. Dziękujemy A obrączka się znalazła? ![]() Cytat:
Cytat:
2. Całe szczęście że ona cierpliwy i tak dzielnie to znosi Mały twardziel Też mnie zaintrygowało, co Ty masz za interesy z bratem Beatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dawaj znać na bieżąco!2. I wstał Cytat:
Ale Ci się to dziecko udało włosowo ![]() Ale oczyska I domek oczywiście też fajny ![]() Cytat:
Ale ono przeżyło, tak?
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A schowałam żeby nie zgubić ![]()
|
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
adrji się coś nie odzywa. I rysiki
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduję się ze żyję, wracamy do normalności po ślubie, weselu, poprawinach i poprawinach poprawin ![]() Dziś jeszcze byliśmy na basenie żeby się zregenerować po tych zwariowanych dniach. Wesele było super! Wszystko się udało, no....... może poza naszą obecnością na ślubie, bo dzieciaki dały nam posiedzieć w ławce całe 5 minut a potem musieliśmy wyjśc z kościoła ![]() Za to wesele było świetne, najpierw byliśmy z dzieciakami, Filip i Lila nie mogli zejśc z parkietu ![]() Padli ok 22 wiec ich zanieślismy do domu, położyliśmy do łózek i wróciliśmy się bawić ![]() Balowaliśmy do jakiejś 5 rano, a impreza trwała jeszcze w najlepsze... Na drugi dzień Filip spał do 10:40, a Lila do 9, potem jeszcze zajęła się nią siostra tżta więc i my się nawet wyspaliśmy ![]() W niedzielę poprawiny w ogrodzie -grill, ognisko, gitara, karaoke itp, więc bylo super. Ogólnie wszyscy baaardzo zadowoleni, fotki Wam pokaże jak zgram od szwagra z aparatu. Ponadrabiałam Was na szybko, ale przepraszam że już się nie odniosę
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-22 o 21:35 |
|
|
|
#1072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Tymka - to teraz tylko patrzeć kiedy zacznie chodzić przy meblach - u nas jak zaczęła stawać to po tygodniu już zasuwała bokiem przy łóżku, szafkach. itdCytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas to samo... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Oliweczko - już wiem o co z braciakiem chodziło przyznał się - przyciśnięty do ściany
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Beata napisz o co z braciakiem chodziło bom ciekawa
co to za szacher -macher ![]() Iustna piękna jest Zuzieńka Brumek jak wstał, to niedługo pójdzie ![]() Pieleszko kciuków moc, jestem z Tobą
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
ojej jak to leci, dzis skonczylismy 9 miesiac ![]() wszystkim ciociom dziekujemy za gratki w ostatni weekend bylismy z TZtem i Klara na weselu w Sandomierzu. Blanka pierwszy raz zostala tylko z babcia. I dzielnie to zniosla, obie daly jakos rade ![]() Klara miala z tego - oprocz zabawy - tez taki pozytek, ze wieczorem i rano zafundowalam jej szklanke mleka... z UU odciagnietego laktatorem wypijala duszkiemBlanka zaczyna juz chodzic za jedna raczke, rozumie proste polecenia typu "daj", "przytul sie", "pocaluj", "pomachaj", "zaspiewaj" - no poprostu rozwija mi sie dziecko cudnie i od tygodnia sie slini na potege, moze sie w koncu jakis zabek pokaze ![]() dobranoc Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-05-22 o 22:05 |
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Beti dostałaś ode mnie PW?
|
|
|
|
#1076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Telik - urlop się przecież skończył, melduj się!!!
![]() Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać Twoich i siostry zdjęć ![]() A po poprawinach w ogrodzie dużo miałaś sprzątania? Cytat:
![]() A jeszcze wczoraj mówiłam mojej mamie przez telefon, że mi się wydaje, że Tymek to się dość wolno rozwija ruchowo ![]() Cytat:
![]() ![]() A ze mnie małpa, bo nie złożyłam życzeń ![]() Ale jeszcze jest dzisiaj, więc powiedzmy że zdążyłam: Blaneczka, Juleczka i Hania - buziaki dzieciaczki A tu dowody
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Paticzku idę spać, jutro zaczynamy od rana
. Dziewczyny jak możecie, to pamiętajcie o banerku w podpisie . Pół rodziny zaangażowałam . To mój pierwszy i pewnie ostatni konkurs...
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi bedzie maz od jutra pomagał |
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po poprawinach sprzątania było sporo bo siostra ze szwagrem zorganizowali je full profeska, mieliśmy normalnie rozstawione namioty cateringowe z ławkami, szwedzki stół pięknie przyozdobiony, grill który obsługiwał wynajęty kelner itd Więc na drugi dzień pomagaliśmy im to wszystko składać, pakowac itd, nie mówiąc o pustych butelkach po piwie które się walały po całym ogrodzie ![]() aa brumeczku jak pięknie Tymek stoi ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- iustyna ja też Ci klikam
|
|
#1080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinna być emotka "klikam" ![]() Cytat:
No i na imprezę w ogrodzie jak znalazł ![]() 2. Pękam z dumy ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Wczoraj zabiegi robił inny, co jeden to lepszy 

)

mówił Ci?
"a niech się uczą, nie zaszkodzi..."

Ale ono przeżyło, tak?