Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 21:59   #2731
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Odnośnie płaczu przy kąpieli wypróbujcie niewielką zmianę temp. wody. Dzieci mają różne preferencje. Można dać 0,5-1 st. wyższą lub niższą. Przy Maksie to bardzo pomogło. Kaj jest na razie po dwóch kąpielach i też płakał, jeszcze nie znaleźliśmy tej dobrej temp.

claudik, jeszcze mi gdzieś umknęło cytowanie Twojego postu, ale pamiętam, że miałam Ci napisać, że właśnie nie wolno absolutnie tak oszczędzać tż ani zwracać uwagi, że źle coś robi Mój też "źle" robi teraz niektóre rzeczy, choć to już drugie dziecko, ale najczęściej zagryzam zęby i się nie odzywam, chociażby po to, żeby mu nie robić przykrości i doprowadzić do sytuacji, że ja wszystko wiem lepiej. Odzywam się tylko, jak sprawa jest faktycznie istotna, np. odwinięcie pampersa, żeby kikutek był odsłonięty.
A propos, nie pamiętałam jak to robiłam przy Maksie, ale przy pierwszym badaniu Kaja pielęgniarka mi pokazała, żeby górę pampersa odwinąć tak ze 2 cm i zapiąć takiego odwiniętego i nie trzeba żadnych specjalnych wycięć mieć

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
mamuski mam pytanie odnosnie odciagania pokarmu. moje piersi sa mega duze i pelne mleka. nie wiem kiedy mam odciagac. sa w sumie obrzmiale i obolałe ale jeszcze da się to znieść. z drugiej strony to boję się żeby nie dopuścić do zapalenia i może powinnam ściągać. już nie wiem co robić. boję się że jak zaczne ściągać to będę więcej produkować i to się nigdy nie skończy. no i kiedy ta laktacja się ustabilizuje? tzn kiedy mój mózg będzie wiedział ile produkować? bo teraz mam naprawdę wielkie i bolące piersi... chyba nie będzie tak cały czas co??
Odciągaj tylko wtedy, jeśli faktycznie bolą Cię bardzo piersi i tylko trochę do odczucia ulgi. Sam nawał nie prowadzi do zapalenia i nawet jakbyś odciągała wszystko laktotorem, to nie gwarantowałoby uchronienia sie przed nim, jeśli z jakiegoś innego powodu miałby się zdarzyć.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:05   #2732
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
pobieranie opłat za obecność męża czy innej osoby towarzyszącej jest wbrew prawu!! nie dajcie dziewczyny się nabrać ze szpital ma taki regulamin. postraszcie kontrolą.
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamom
ja dzisiaj jestem wypluta. od siódmej do dwunastej cztery cięcia cesarskie i jeden poród fizjologiczny.. na dodatek się strułam czymś chyba. chcę weekend
oj współczuję..wracaj szybko do zdrowia zazdroszczę tym babeczkom, które mają okazję z Tobą rodzić, jakoś czuję przez skórę, że byłabym dużo spokojniejsza, gdyby mi się taka pomoc trafiła

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu jest dokładna informacja ze porody rodzinne sa odplatne

http://www.gpsk.am.poznan.pl/index.p...123&Itemid=187

wiec nie ma opcji trzeba placic
u mnie jest to samo - jawnie na stronie cennik, ale znajoma nie zapłaciła i nikt jej nie ścigał, niedługo rok minie od wystawienia takiego kwitka, żeby zapłacili... ja też nie mam zamiaru płacić gdyby mi się cc trafiło
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:13   #2733
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Trzymaj się i zdrówka!

Gratulacje!!!

Piękny opis!

Nie kupowałam i nie kupuję.

Może dziś jeszcze coś się zacznie... Powodzenia!!!

Dziewczyny, a mnie znowu inna rzecz martwi, więc tak zapytam na wszelki wypadek... miss, proszę o odp. jak dojrzysz moje pytanie Dwa dni już boli mnie brzuch, ale raczej czuję jakby to był żołądek - tak mnie gniecie jakby, czy jakbym wzdęcie miała. Dziś jadłam cały dzień sucharki, a to wcale nie ustępuje Czy taki ból może być też od macicy i oznaczać, że coś jest nie w porządku, czy to raczej faktycznie żołądek i mogę być powiedzmy spokojna?
dojrzałam,jakims cudem
ja myślę,że to już nie od macicy; ona zaraz po porodzie jest na wysokości pępka, a z każdym dniem obniża się o 1cm. myslę, że to typowo żołądkowe sprawy. ale ja tez tak miałam przez ostatnie dni.. a na żołądku już niesepcjalnie się znam,więc mogę tylko ci powiedzieć, że jedz normalnie,może jak wzdęcia to więcej warzywek świeżych co troszkę błonnika dostarczysz a jak nie przejdzie do do internisty niech cię obmaca i osłucha, czy ci się jelitka lenią,czy to coś z żołądkiem

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
oj współczuję..wracaj szybko do zdrowia zazdroszczę tym babeczkom, które mają okazję z Tobą rodzić, jakoś czuję przez skórę, że byłabym dużo spokojniejsza, gdyby mi się taka pomoc trafiła

u mnie jest to samo - jawnie na stronie cennik, ale znajoma nie zapłaciła i nikt jej nie ścigał, niedługo rok minie od wystawienia takiego kwitka, żeby zapłacili... ja też nie mam zamiaru płacić gdyby mi się cc trafiło
dziękuję już mi teraz lepiej.
ja bym wam chętnie wszystkim towarzyszyła, bo wiem jakie to ważne dla rodzących. ale dacie sobie radę i wierzę ze traficie na fajny personel
dobranoc dziewczyny

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:14   #2734
_Maya_
Zakorzenienie

o przepraszam - sprawdziłam aktualny cennik szpitala, poród sn rodzinny jest bezpłatny a przy cc 200zł za obecność członka rodziny

miss czy ta opieka osoby bliskiej bezpłatna też tyczy się porodu przez cc?
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:14   #2735
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
mój mały wojownik właśnie urzęduje, to jego godzina, brzuch faluje na różne strony, nocny marek
Mój też rządzi nocą

Missmalezji od czego zależy szybkość obkurczania się macicy? Czy można ten proces jakoś przyśpieszyć samemu?
Po pierwszym porodzie jeszcze przez ok 2-3 tygodnie miałam brzuch jakbym była w ciąży, chciałabym tego uniknąć, a nie chcę używać pasów poporodowych, bo wiem że z nich jest więcej szkody niż pożytku
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:17   #2736
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Gatta dzidziuś cudny

ostatnio mój mąż sobie kupił fortune wiśniową, wzięłam łyka, pyszna
a najbardziej brakuje mi carlsbera-uwielbiam je
o jaaaaa zaśliniłam się

Ja właśnie się pakuję i piszę "listy" do mamy i do TZ odnośnie spraw domowych i Oliwkowych. Jutro mam się zgłosić na patologię między 8 a 9 a jestem jeszcze w lesie Jak będę miała dostęp do neta to na pewno się odezwę i dam Wam znać co i jak
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:18   #2737
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
o jaaaaa zaśliniłam się

Ja właśnie się pakuję i piszę "listy" do mamy i do TZ odnośnie spraw domowych i Oliwkowych. Jutro mam się zgłosić na patologię między 8 a 9 a jestem jeszcze w lesie Jak będę miała dostęp do neta to na pewno się odezwę i dam Wam znać co i jak
trzymam kciuki!!!!POWODZENIA
Stary 2012-05-22, 22:20   #2738
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dzisiaj jestem wypluta. od siódmej do dwunastej cztery cięcia cesarskie i jeden poród fizjologiczny.. na dodatek się strułam czymś chyba. chcę weekend

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
pisz pisz - ja też jestem propiersiowa - szczególnie po tym jak musiałam walczyć z butelką, bo w szpitalu nie było innej możliwości go karmić, bo nie był wstanie ciągnąć cyca - bronie się nogami i rękoma przed podaniem mu butelki i musiałaby wyjść naprawdę skrajna sytuacja, wolę go nakarmić na chodniku w środku miasta niż podać butelkę
Stary 2012-05-22, 22:22   #2739
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Ja ryczę na samą myśl że będę musiała rozstać się z córką jak zacznę rodzić, a Ty biedna musisz leżeć na patologii, współczuję, dobrze że masz mamę do pomocy, pewnie przez to czujesz się dużo spokojniejsza. Powodzenia
Stary 2012-05-22, 22:23   #2740
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
mnie nie boli produkcja, ale same cycorki
są wtedy jak kamienie

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

a propos mycia - sami nie wiemy kogo sluchac, gdzies trąbili żeby myc co 2 dni, dzis polozna mowila nam o codziennym myciu
wiec myjemy codziennie
nasza Hanusia na początku drze się wnieboglosy, ale potem jak ją obmywamy i mowimy do niej to slodko patrzy i jest spokojna

co do produkcji mleka - to mnie zawsze cycki tak śwędziały na początku jak się mleko tworzyło że myślałam, że zadrapię się na śmierć, na szczęście przeszło

co do kąpieli - nam w szpitalu mówili, żeby noworodka myć co 2-3 dni i tak robiliśmy. teraz myjemy codziennie

Cytat:
Trzymaj się i zdrówka!

Gratulacje!!!

Piękny opis!

Nie kupowałam i nie kupuję.

Może dziś jeszcze coś się zacznie... Powodzenia!!!

Dziewczyny, a mnie znowu inna rzecz martwi, więc tak zapytam na wszelki wypadek... miss, proszę o odp. jak dojrzysz moje pytanie Dwa dni już boli mnie brzuch, ale raczej czuję jakby to był żołądek - tak mnie gniecie jakby, czy jakbym wzdęcie miała. Dziś jadłam cały dzień sucharki, a to wcale nie ustępuje Czy taki ból może być też od macicy i oznaczać, że coś jest nie w porządku, czy to raczej faktycznie żołądek i mogę być powiedzmy spokojna?
nie chcę Cię straszyć ale jak mnie tak bolał brzuch to 3 dni póżniej byłam w szpitalu z krwawieniem - ale mam nadzieje, żeu Ciebie to nic takiego
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:27   #2741
Timii
Rozeznanie

dziewczyny dziekuje wam za odp
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:31   #2742
blueelektron
Rozeznanie

NIUNIUNIAU Ty masz jakoś termin na połowe czerwca prawda

dlaczego idziesz na patologie?
Stary 2012-05-22, 22:36   #2743
asiula_n
Rozeznanie

Dobry wieczór dziewczynki

Mam pytanko na wieczór, czy któraś z mamuś ma wypróbowane pampersy z biedronki? Jak wam się sprawdzają?

Pozdrowionka
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:37   #2744
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Mam pytanko na wieczór, czy któraś z mamuś ma wypróbowane pampersy z biedronki? Jak wam się sprawdzają?

Pozdrowionka
DADA są super, przynajmniej dla mnie
Stary 2012-05-22, 22:38   #2745
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
DADA są super, przynajmniej dla mnie
duzo osób chwali
Stary 2012-05-22, 22:50   #2746
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w szpitalu jest dokładna informacja ze porody rodzinne sa odplatne

http://www.gpsk.am.poznan.pl/index.p...123&Itemid=187

wiec nie ma opcji trzeba placic
NIE TRZEBA!!!

Cytat:
Ja nie miss, ani nie rodziłam, ale może to obkurczanie się macicy? Podobno może to boleć

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o przepraszam - sprawdziłam aktualny cennik szpitala, poród sn rodzinny jest bezpłatny a przy cc 200zł za obecność członka rodziny

miss czy ta opieka osoby bliskiej bezpłatna też tyczy się porodu przez cc?
Tak, jeśli szpital pozwala na asystę osoby towarzyszącej przy porodzie, to też bezpłatnie. Tak miss???

Ja jestem już po spotkaniu z "moją" położną.
Mam mieszane odczucia, ale się decydujemy.
Poród rodzinny bezpłatny.
Ochrona krocza.
2h dzidziuś na piersi mamy.
Mogę rodzić w jakiej pozycji zapragnę.
Położna od dzisiaj jest na każde moje skinienie Mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy. Koszt: 800zł
Jedyne co mnie zmartwiło, to hasło, że oprócz gazu jest możliwe znieczulenie w postaci dolarganu Na pewno na tę formę znieczulenia się nie zgodzę, nie ma mowy

W ogóle mam dużo spacerować, żeby nabrać kondycję i od przyszłego tygodnia uprawiać sex Takie są zalecenia położnej Mój P już przebiera nogami i ciągle pyta, czy ja już przypadkiem nie skończyłam 37 tygodnia, bo On to już by się do zaleceń chciał zastosować

Dobra Dziewczyny, kładę się do łóżka.
Dobrej nocki życzę.
Pa.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:58   #2747
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
ogólnie mam schize, czy mi się czasem wody nie sączą, mam co jakiś czas mokro, ale to taki śluz przezroczysty, wiec nie wiem
podobno się sączą jak się leży, a mi to właśnie wylatuje jak chodze
Właśnie, już kilka razy myślałam o tym, żeby Wam o wodach napisać... Może pamiętacie, jak się parę razy zastanawiałam, czy to wody u mnie czy tylko wodnisty śluz. I powiem Wam, że jak się zbierałam do porodu i mi się faktycznie zaczęły sączyć wody, to czułam, że "popuszczam" coś ciepłego. Nawet jak stałam pod prysznicem, to to czułam. Może to komuś jeszcze pomoże w rozróżnieniu

Cytat:
dojrzałam,jakims cudem
ja myślę,że to już nie od macicy; ona zaraz po porodzie jest na wysokości pępka, a z każdym dniem obniża się o 1cm. myslę, że to typowo żołądkowe sprawy. ale ja tez tak miałam przez ostatnie dni.. a na żołądku już niesepcjalnie się znam,więc mogę tylko ci powiedzieć, że jedz normalnie,może jak wzdęcia to więcej warzywek świeżych co troszkę błonnika dostarczysz a jak nie przejdzie do do internisty niech cię obmaca i osłucha, czy ci się jelitka lenią,czy to coś z żołądkiem
Dziękuję Faktycznie jakieś warzywka zapodam sobie jutro.

Cytat:
nie chcę Cię straszyć ale jak mnie tak bolał brzuch to 3 dni póżniej byłam w szpitalu z krwawieniem - ale mam nadzieje, żeu Ciebie to nic takiego

Ech, zostaje mi mieć nadzieję, że to przypadek

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja nie miss, ani nie rodziłam, ale może to obkurczanie się macicy? Podobno może to boleć
A owszem, jak najbardziej, ale ten rodzaj bólu akurat dobrze znam To działa w pierwszych dobach po porodzie jak automat, przynajmniej u mnie Dziecko zaczyna ssać, to brzuch zaczyna w tym momencie boleć, ale to taki ból jak miesiączkowy.
Stary 2012-05-22, 23:02   #2748
sweetjoy
Raczkowanie

Dobranoc mamuśki, na mnie już pora
Stary 2012-05-22, 23:16   #2749
kapukat
Zakorzenienie

moje dziecko dzisiaj przekreciło się samo z brzucha na plecy - moje zdumienie - bezcenne
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:24   #2750
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Trzymaj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

kochana trzymam kciuki za Ciebie!!! Bedzie dobrze, nie martw sie, ja tez smiertelnie sie balam, no nie ukrywam, bol jest, ale zapewniam Cie, ze na drugi dzien juz nie bedziesz o tym pamietac... ja juz nie pamietam bolu wogole! Jak zobaczysz dzieciątko to sie przekonasz, ze to prawda
Dziękuję
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:25   #2751
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
zapewne tak jak i w paru szpitalach u mnie jest to "dobrowolna darowizna na szpital"
haha niczym w kościołach...opłata za ślub/pogrzeb/chrzest/etc co łaska, ale dają..... i tu pada zawrotna kwota

Cytat:
tak to by było super

mój mały wojownik właśnie urzęduje, to jego godzina, brzuch faluje na różne strony, nocny marek
mój też !!!! ledwie zyję. to boli

Cytat:
W ogóle mam dużo spacerować, żeby nabrać kondycję i od przyszłego tygodnia uprawiać sex Takie są zalecenia położnej Mój P już przebiera nogami i ciągle pyta, czy ja już przypadkiem nie skończyłam 37 tygodnia, bo On to już by się do zaleceń chciał zastosować

Dobrej nocki życzę.
Pa.
mnie lekarz kazał już zaczynać spacery, ale wiecie z tym seksem.. bzyknełabym sie, ale nie chce żeby dzieciak jeszcze wychodził na drugą stronę brzucha, myślicie że jednym szybkim numerkiem można go wygonić niechcący ?? zdarzyło się komuś ??

Cytat:
moje dziecko dzisiaj przekreciło się samo z brzucha na plecy - moje zdumienie - bezcenne
wow!!!!1

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 06:37   #2752
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
Właśnie dopakowuję ostatnie rzeczy i czekam aż moje kochanie się obudzi choć z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł bo już mi się ryczeć chce na myśl, że nie będę jej widziała. Mam nadzieję, że jak ogarnę tą patologię to ktoś mi ją podrzuci choć ze dwa razy. Staram się nie myśleć jak to będzie bo zwariuję.

Cytat:
Ja ryczę na samą myśl że będę musiała rozstać się z córką jak zacznę rodzić, a Ty biedna musisz leżeć na patologii, współczuję, dobrze że masz mamę do pomocy, pewnie przez to czujesz się dużo spokojniejsza. Powodzenia
sweetjoy na pewno jest to dla mnie jakies pocieszenie ale i tak się martwię bo mama jest schorowana jest po dwóch zatorach żył i nie daje rady zostać z młodą zbyt długo. Dzisiaj będzie musiała poradzić sobie sama dopóki TZ nie wróci z pracy a od jutra ciotka się zaofiarowała z pomocą.

Cytat:
NIUNIUNIAU Ty masz jakoś termin na połowe czerwca prawda

dlaczego idziesz na patologie?
blue dostałam skierowanie na patologię z powodu glukozy w moczu, anemii i dużego przyrostu wagi w ciągu miesiąca. Wczoraj gadałam z ginekologiem i powiedział, że jeśli coś by się ruszyło to spokojnie mogę już rodzić bo ciąża donoszona. A sądząc po wielkości mojego brzucha to lepiej byłoby urodzić wcześniej bo obawiam się, że jakiegoś giganta tam noszę

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Pozdrowionka
asiula my używamy dady chyba odkąd młoda weszła w rozmiar 3 i bardzo je sobie chwalę. Są miękkie, jedyne do czego można by się przyczepić to to, że jak dziecko nasika to dotykając pampersa w środku czuć wilgoć ale u młodej nigdy nie było problemu z odparzeniami więc mi to nie przeszkadza.

Cytat:
NIE TRZEBA!!!

Tak, jeśli szpital pozwala na asystę osoby towarzyszącej przy porodzie, to też bezpłatnie. Tak miss???

Ja jestem już po spotkaniu z "moją" położną.
Mam mieszane odczucia, ale się decydujemy.
Poród rodzinny bezpłatny.
Ochrona krocza.
2h dzidziuś na piersi mamy.
Mogę rodzić w jakiej pozycji zapragnę.
Położna od dzisiaj jest na każde moje skinienie Mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy. Koszt: 800zł
Jedyne co mnie zmartwiło, to hasło, że oprócz gazu jest możliwe znieczulenie w postaci dolarganu Na pewno na tę formę znieczulenia się nie zgodzę, nie ma mowy

Dobrej nocki życzę.
Pa.
Gaabbi super, że z położną dogadana sprawa. Haha nie dziwię się, że Twojemu P spodobało się zalecenie uprawiania seksu po takim okresie posuchy ;p

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
haha niczym w kościołach...opłata za ślub/pogrzeb/chrzest/etc co łaska, ale dają..... i tu pada zawrotna kwota

mnie lekarz kazał już zaczynać spacery, ale wiecie z tym seksem.. bzyknełabym sie, ale nie chce żeby dzieciak jeszcze wychodził na drugą stronę brzucha, myślicie że jednym szybkim numerkiem można go wygonić niechcący ?? zdarzyło się komuś ??
millena raczej marne szanse z tym numerkiem żeby wygonić. Mi położna mówiła, że to trzeba by było obskoczyć całą klatkę w wieżowcu i to kilka razy żeby ten sposób z seksem był skuteczny. Także jak masz chcicę to działaj
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:10   #2753
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Właśnie dopakowuję ostatnie rzeczy i czekam aż moje kochanie się obudzi choć z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł bo już mi się ryczeć chce na myśl, że nie będę jej widziała. Mam nadzieję, że jak ogarnę tą patologię to ktoś mi ją podrzuci choć ze dwa razy. Staram się nie myśleć jak to będzie bo zwariuję.

POWODZENIA, życzę, żebyś nie leżała tam za długo i szybko wyszła do domku z dzidzią
Stary 2012-05-23, 07:23   #2754
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
claudik, jeszcze mi gdzieś umknęło cytowanie Twojego postu, ale pamiętam, że miałam Ci napisać, że właśnie nie wolno absolutnie tak oszczędzać tż ani zwracać uwagi, że źle coś robi Mój też "źle" robi teraz niektóre rzeczy, choć to już drugie dziecko, ale najczęściej zagryzam zęby i się nie odzywam, chociażby po to, żeby mu nie robić przykrości i doprowadzić do sytuacji, że ja wszystko wiem lepiej. Odzywam się tylko, jak sprawa jest faktycznie istotna, np. odwinięcie pampersa, żeby kikutek był odsłonięty.
A propos, nie pamiętałam jak to robiłam przy Maksie, ale przy pierwszym badaniu Kaja pielęgniarka mi pokazała, żeby górę pampersa odwinąć tak ze 2 cm i zapiąć takiego odwiniętego i nie trzeba żadnych specjalnych wycięć mieć
Ooo ja też tak zakałdałam pampersy żeby kikutek był na wierzchu
Cytat:
a jak kolki?

Dzień dobry,młodzież szykuję się do przedszkola drugie śpi.Szymon wczoraj zwymiotował w dzień w nocy powtórka,zwymiotował przy odbiciuNie wiem przejedzonyBo wczoraj cały czas jadł a raczej pił,bo co 30minut wypijał ok 30ml.

Odpadł nam kikutek dzisiaj w nocy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:50   #2755
moniczka1302
Wtajemniczenie

Czesc!
Dzis ciezka noc Od 1 do 5 w nocy Hania ciągła cyce ale jej to chyba nie wystarczyło no i pękłam i dałam butelkę Co i tak jej nie wystarczylo, wiec poprosilam meza zeby sie zajal bo ja juz słalam sie na nogach...

Teraz terrorystka śpi

Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju dziecka??
powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia...

Ale mi sie leje z cyca

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny a teraz obiecany opis porodu

tak jak Was wcześniej informowałam Marta nie obróciła się główką do dołu więc termin cc został wyznaczony na 15 maj. w sumie to do ost chwili bałam się że może wykręci nam jakiś numer i się odwróci. nie to że chciałam mieć cc ale już psychicznie i merytorycznie byłam na to przygotowana za to na poród sn absolutnie nie. wcześniej starałam sie za duzo nie rozmyslac o tym co mnie czeka ale na dobe przed zrobilam sie bardzo placzliwa, wszystko mnie wzruszalo i ogarnal mnie strach.
Timii ja dotrwałam
za opis, fajnie , ze nie masz komplikacji po CC
Co do karmienia to u nas tez roznie bywa, ale to kwestia czasu i obopolnej cierpliwosci

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ooo ja też tak zakałdałam pampersy żeby kikutek był na wierzchu

a jak kolki?

Dzień dobry,młodzież szykuję się do przedszkola drugie śpi.Szymon wczoraj zwymiotował w dzień w nocy powtórka,zwymiotował przy odbiciuNie wiem przejedzonyBo wczoraj cały czas jadł a raczej pił,bo co 30minut wypijał ok 30ml.

Odpadł nam kikutek dzisiaj w nocy
Hej anulka,
Jak sie macie?
Podobno wymioty u nowodorkow to normalka; karmisz cyckiem czy butelką, jak sądzę z posta?
Stary 2012-05-23, 07:51   #2756
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Słoneczko już zagląda przez okno
Ja już jestem po pierwszym śniadaniu (4 kromy z salami, serem, pomidorkiem i szczypiorkiem)
Wybieram się zaraz do IKEA. Rozejrzę się i może kupię kilka lekkich rzeczy. Po resztę pojedziemy we dwoje.
Jedziemy też dzisiaj do Silesi, bo jutro ma urodziny P brat, imieniny P Mama, a w sobotę Dzień Mamy

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Nam wczoraj położna powiedziała, że to wcale nie jest tak, że sex wykurzy dzieciaka z brzucha. Bardziej sperma (bo to o nią chodzi) przygotowuje szyjkę do porodu, ale żeby wyganiać dzieciaka jakoś specjalnie, to nie Także hulaj dusza piekła nie ma
Poza tym uprawianie sexu poprawia też kondycję

Natomiast położna potwierdziła to, co zawsze mówi mi moja ginka, że najgorsze co można robić w ciąży, to myć okna. I tutaj tez nie chodzi chyba o wykurzanie dzieciaka, tylko o samą specyfikę tej czynności. Jednak trochę namachać się trzeba.
Stary 2012-05-23, 08:13   #2757
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
o jaaaaa zaśliniłam się

Powodzenia

Jak TZ poszedł do pracy, to nie mogłam usnac wiec i na necie juz siedze. Mam małe plany co do dzisiejszego dnia i mam nadzieje, ze cos rusze do przodu

Mam takie pyt. czy jak nie leci mi siara to bede miała mleko? Bo do tej pory nie leci i martwie troche się, bo bardzo bym chciała karmic piersią.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:15   #2758
karozka
Raczkowanie

Witam

My dziś kończymy 39tc
A ja się trzęsę ze strachu żeby dziś mnie nic nie wzięło, bo małż dopiero o 22 pracę kończy i w razie czego nie może się zwolnić

a w ogóle to nieźle się wpakował, bo zrobił kurs na operatora walca a, że tylko on ma uprawnienia w firmie no to wolnego nie dostanie
a miał wziąść 2 tyg na początek

na 13.3o się zbieram na ktg

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
karozka, jeszcze 2 pytanka: czy dla dziecka do szpitala na Kopernika nie bierzesz pampersów? i czy zostawia sie jakis upominek w szpitalu typu np ubranko czy właśnie pieluchy ?
ponoć pampersy są, ale ja na wszelki wypadek zabieram kilka szt w razie w
co do drugiego o niczym takim nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Gratuluję nowym Mamusiom

Ja właśnie siedzę i ryczę... Jeszcze nie urodziłam a już nie dajęsobie rady... Jakoś mnie to wszystko przerasta. Właśnie dowiedziałam się że mąż zamiast w czw będzie dopiero w sobote... Ja już mam dosyc być sama.. W nocy spac nie mogę, gorąco, zakupy ciężkie... jeszcze nie wszystko gotowe...
Poza tym boję sięśmiertelnie...

I zamiast przestać płakać to ryczę jeszcze bardziej...

Dobrej nocy dziewqczyny.
Nie martw się czuję się całkiem podobnie hormony dają popalić
Jeszcze troszkę damy radę
Cytat:
pobieranie opłat za obecność męża czy innej osoby towarzyszącej jest wbrew prawu!! nie dajcie dziewczyny się nabrać ze szpital ma taki regulamin. postraszcie kontrolą.
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamom
zdrówka

Cytat:
Mycie okien na 100% nie działa, mi nie udalo się wykurzyć lokatora ani pierwszym razem, ani teraz... Mam wrażenie że im bardziej się przemęczam, tym dzieciak lepiej czuje się w brzuchu. Mąż sie śmieje, że jak sie położe i poleżęcały dzień, to może w końcu urodzę
Ja to już w żadne metody nie wierzę
Próbowałam seksu, sprzątania, chodzenia po schodach, polewania brzucha ciepłą wodą, masażu piersi, ananasa nawet olej rycynowy piłam ( i to wszystko już po tym jak czop odszedł)i co
a muszę do 7 czerwca urodzić

Cytat:

trzymam kciuki żeby szybko przeszło
Stary 2012-05-23, 08:16   #2759
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

hehe, mój to samo, ostatnio pytał "kiedy to położna powiedziała, że już można" celibat od stycznia robi swoje.

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Gratuluję nowym Mamusiom

Ja właśnie siedzę i ryczę... Jeszcze nie urodziłam a już nie dajęsobie rady... Jakoś mnie to wszystko przerasta. Właśnie dowiedziałam się że mąż zamiast w czw będzie dopiero w sobote... Ja już mam dosyc być sama.. W nocy spac nie mogę, gorąco, zakupy ciężkie... jeszcze nie wszystko gotowe...
Poza tym boję sięśmiertelnie...

I zamiast przestać płakać to ryczę jeszcze bardziej...
nie martw się, ja też mam takie momenty i myślę, że większość z nas tak ma. Nieraz widzę wszystko w czarnych barwach, że nie urodzę, że nie dam rady z karmieniem, że zostanę z tym wszystkim sama, no ale potem mi przechodzi jakoś i za kilka dni to samo

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Plakalam od wczoraj,ze to moja wina,ze nie mam mleka i do niczego sie nie nadaje wiec depresja nadal pelna para

A w ogole za tydzien mam swoj TP, a tu juz tydzien Mario jest juz z nami w domu
fajnie tak przed tp urodzić, z tym pokarmem to chyba kwestia czasu, z tego co się widzi i czyta to początki są raczej trudne. Nie poddawaj się!

Mój M odebrał mi wyniki na paciorkowca, oczywiście wynik dodatni, więc chyba będę przed porodem brać jakieś kroplówki tak?
Jeszcze pytał mnie przed wyjazdem czy będzie musiał coś płacić, mówię mu, ze zapłacone a na miejscu się okazuje, ze jakaś dopłata 10 zł (ja zapłaciłam wcześniej 20zł), on oczywiście bez kasy, bo gdzieś posiał portfel od wczoraj i musiał się wracać.
Swoją drogą, strasznie drogie to badanie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:25   #2760
Gaabbi
Wtajemniczenie

Chyba przy porodzie dostaniesz kroplówkę na tego paciora. No chyba, że zdążycie jeszcze z antybiotykami (tabletkami) przed porodem Pewnie gin powie Ci co i jak.

Ja ostatnio za badanie: morfologia, crp, th3, th4, hiv, hcv, cytomegalia, mocz, zapłaciłam 200zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości