|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Odnośnie płaczu przy kąpieli wypróbujcie niewielką zmianę temp. wody. Dzieci mają różne preferencje. Można dać 0,5-1 st. wyższą lub niższą. Przy Maksie to bardzo pomogło. Kaj jest na razie po dwóch kąpielach i też płakał, jeszcze nie znaleźliśmy tej dobrej temp.
![]() claudik, jeszcze mi gdzieś umknęło cytowanie Twojego postu, ale pamiętam, że miałam Ci napisać, że właśnie nie wolno absolutnie tak oszczędzać tż ani zwracać uwagi, że źle coś robi Mój też "źle" robi teraz niektóre rzeczy, choć to już drugie dziecko, ale najczęściej zagryzam zęby i się nie odzywam, chociażby po to, żeby mu nie robić przykrości i doprowadzić do sytuacji, że ja wszystko wiem lepiej. Odzywam się tylko, jak sprawa jest faktycznie istotna, np. odwinięcie pampersa, żeby kikutek był odsłonięty.A propos, nie pamiętałam jak to robiłam przy Maksie, ale przy pierwszym badaniu Kaja pielęgniarka mi pokazała, żeby górę pampersa odwinąć tak ze 2 cm i zapiąć takiego odwiniętego i nie trzeba żadnych specjalnych wycięć mieć ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę tym babeczkom, które mają okazję z Tobą rodzić, jakoś czuję przez skórę, że byłabym dużo spokojniejsza, gdyby mi się taka pomoc trafiła ![]() Cytat:
ja też nie mam zamiaru płacić gdyby mi się cc trafiło
|
||
|
|
|
#2733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja myślę,że to już nie od macicy; ona zaraz po porodzie jest na wysokości pępka, a z każdym dniem obniża się o 1cm. myslę, że to typowo żołądkowe sprawy. ale ja tez tak miałam przez ostatnie dni.. a na żołądku już niesepcjalnie się znam,więc mogę tylko ci powiedzieć, że jedz normalnie,może jak wzdęcia to więcej warzywek świeżych co troszkę błonnika dostarczysz a jak nie przejdzie do do internisty niech cię obmaca i osłucha, czy ci się jelitka lenią,czy to coś z żołądkiem ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
już mi teraz lepiej.ja bym wam chętnie wszystkim towarzyszyła, bo wiem jakie to ważne dla rodzących. ale dacie sobie radę i wierzę ze traficie na fajny personel ![]() dobranoc dziewczyny |
||
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
o przepraszam - sprawdziłam aktualny cennik szpitala, poród sn rodzinny jest bezpłatny a przy cc 200zł za obecność członka rodziny
![]() miss czy ta opieka osoby bliskiej bezpłatna też tyczy się porodu przez cc? |
|
|
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Missmalezji od czego zależy szybkość obkurczania się macicy? Czy można ten proces jakoś przyśpieszyć samemu? Po pierwszym porodzie jeszcze przez ok 2-3 tygodnie miałam brzuch jakbym była w ciąży, chciałabym tego uniknąć, a nie chcę używać pasów poporodowych, bo wiem że z nich jest więcej szkody niż pożytku |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie się pakuję i piszę "listy" do mamy i do TZ odnośnie spraw domowych i Oliwkowych. Jutro mam się zgłosić na patologię między 8 a 9 a jestem jeszcze w lesie
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
trzymam kciuki!!!!POWODZENIA
|
|
|
|
#2738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
Ja ryczę na samą myśl że będę musiała rozstać się z córką jak zacznę rodzić, a Ty biedna musisz leżeć na patologii, współczuję, dobrze że masz mamę do pomocy, pewnie przez to czujesz się dużo spokojniejsza. Powodzenia
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kąpieli - nam w szpitalu mówili, żeby noworodka myć co 2-3 dni i tak robiliśmy. teraz myjemy codziennie Cytat:
|
||
|
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziekuje wam za odp
|
|
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
NIUNIUNIAU Ty masz jakoś termin na połowe czerwca prawda
dlaczego idziesz na patologie? |
|
|
|
#2743 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór dziewczynki
Mam pytanko na wieczór, czy któraś z mamuś ma wypróbowane pampersy z biedronki? Jak wam się sprawdzają? Pozdrowionka
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem już po spotkaniu z "moją" położną. Mam mieszane odczucia, ale się decydujemy. Poród rodzinny bezpłatny. Ochrona krocza. 2h dzidziuś na piersi mamy. Mogę rodzić w jakiej pozycji zapragnę. Położna od dzisiaj jest na każde moje skinienie Mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy. Koszt: 800zł ![]() Jedyne co mnie zmartwiło, to hasło, że oprócz gazu jest możliwe znieczulenie w postaci dolarganu Na pewno na tę formę znieczulenia się nie zgodzę, nie ma mowy ![]() W ogóle mam dużo spacerować, żeby nabrać kondycję i od przyszłego tygodnia uprawiać sex Takie są zalecenia położnej Mój P już przebiera nogami i ciągle pyta, czy ja już przypadkiem nie skończyłam 37 tygodnia, bo On to już by się do zaleceń chciał zastosować ![]() Dobra Dziewczyny, kładę się do łóżka. Dobrej nocki życzę. Pa. |
|||
|
|
|
#2747 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ech, zostaje mi mieć nadzieję, że to przypadek ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
To działa w pierwszych dobach po porodzie jak automat, przynajmniej u mnie Dziecko zaczyna ssać, to brzuch zaczyna w tym momencie boleć, ale to taki ból jak miesiączkowy.
|
||||
|
|
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc mamuśki, na mnie już pora
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko dzisiaj przekreciło się samo z brzucha na plecy - moje zdumienie - bezcenne
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdarzyło się komuś ?? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2752 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Właśnie dopakowuję ostatnie rzeczy i czekam aż moje kochanie się obudzi choć z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł bo już mi się ryczeć chce na myśl, że nie będę jej widziała. Mam nadzieję, że jak ogarnę tą patologię to ktoś mi ją podrzuci choć ze dwa razy. Staram się nie myśleć jak to będzie bo zwariuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||||
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak kolki?Dzień dobry,młodzież szykuję się do przedszkola drugie śpi.Szymon wczoraj zwymiotował w dzień w nocy powtórka,zwymiotował przy odbiciu Nie wiem przejedzony Bo wczoraj cały czas jadł a raczej pił,bo co 30minut wypijał ok 30ml.Odpadł nam kikutek dzisiaj w nocy |
||
|
|
|
#2755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Dzis ciezka noc Od 1 do 5 w nocy Hania ciągła cyce ale jej to chyba nie wystarczyło no i pękłam i dałam butelkę Co i tak jej nie wystarczylo, wiec poprosilam meza zeby sie zajal bo ja juz słalam sie na nogach... ![]() Teraz terrorystka śpi Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju dziecka?? powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia... Ale mi sie leje z cyca Cytat:
![]() za opis, fajnie , ze nie masz komplikacji po CC Co do karmienia to u nas tez roznie bywa, ale to kwestia czasu i obopolnej cierpliwosci ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Jak sie macie? ![]() Podobno wymioty u nowodorkow to normalka; karmisz cyckiem czy butelką, jak sądzę z posta?
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Słoneczko już zagląda przez okno Ja już jestem po pierwszym śniadaniu (4 kromy z salami, serem, pomidorkiem i szczypiorkiem) ![]() Wybieram się zaraz do IKEA. Rozejrzę się i może kupię kilka lekkich rzeczy. Po resztę pojedziemy we dwoje. Jedziemy też dzisiaj do Silesi, bo jutro ma urodziny P brat, imieniny P Mama, a w sobotę Dzień Mamy ![]() Cytat:
Także hulaj dusza piekła nie ma Poza tym uprawianie sexu poprawia też kondycję ![]() Natomiast położna potwierdziła to, co zawsze mówi mi moja ginka, że najgorsze co można robić w ciąży, to myć okna. I tutaj tez nie chodzi chyba o wykurzanie dzieciaka, tylko o samą specyfikę tej czynności. Jednak trochę namachać się trzeba. |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak TZ poszedł do pracy, to nie mogłam usnac wiec i na necie juz siedze. Mam małe plany co do dzisiejszego dnia i mam nadzieje, ze cos rusze do przodu ![]() Mam takie pyt. czy jak nie leci mi siara to bede miała mleko? Bo do tej pory nie leci i martwie troche się, bo bardzo bym chciała karmic piersią. |
|
|
|
|
#2758 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
My dziś kończymy 39tc A ja się trzęsę ze strachu żeby dziś mnie nic nie wzięło, bo małż dopiero o 22 pracę kończy i w razie czego nie może się zwolnić a w ogóle to nieźle się wpakował, bo zrobił kurs na operatora walca a, że tylko on ma uprawnienia w firmie no to wolnego nie dostanie a miał wziąść 2 tyg na początek na 13.3o się zbieram na ktg ![]() Cytat:
![]() co do drugiego o niczym takim nie słyszałam ![]() Cytat:
Jeszcze troszkę damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
Próbowałam seksu, sprzątania, chodzenia po schodach, polewania brzucha ciepłą wodą, masażu piersi, ananasa nawet olej rycynowy piłam ( i to wszystko już po tym jak czop odszedł)i co a muszę do 7 czerwca urodzić Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój M odebrał mi wyniki na paciorkowca, oczywiście wynik dodatni, więc chyba będę przed porodem brać jakieś kroplówki tak? Jeszcze pytał mnie przed wyjazdem czy będzie musiał coś płacić, mówię mu, ze zapłacone a na miejscu się okazuje, ze jakaś dopłata 10 zł (ja zapłaciłam wcześniej 20zł), on oczywiście bez kasy, bo gdzieś posiał portfel od wczoraj i musiał się wracać. Swoją drogą, strasznie drogie to badanie. |
|||
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba przy porodzie dostaniesz kroplówkę na tego paciora. No chyba, że zdążycie jeszcze z antybiotykami (tabletkami) przed porodem
Pewnie gin powie Ci co i jak.Ja ostatnio za badanie: morfologia, crp, th3, th4, hiv, hcv, cytomegalia, mocz, zapłaciłam 200zł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Mój też "źle" robi teraz niektóre rzeczy, choć to już drugie dziecko, ale najczęściej zagryzam zęby i się nie odzywam, chociażby po to, żeby mu nie robić przykrości i doprowadzić do sytuacji, że ja wszystko wiem lepiej. Odzywam się tylko, jak sprawa jest faktycznie istotna, np. odwinięcie pampersa, żeby kikutek był odsłonięty.

ja też nie mam zamiaru płacić gdyby mi się cc trafiło

Powodzenia!!! 
a na żołądku już niesepcjalnie się znam,więc mogę tylko ci powiedzieć, że jedz normalnie,może jak wzdęcia to więcej warzywek świeżych co troszkę błonnika dostarczysz 

Na pewno na tę formę znieczulenia się nie zgodzę, nie ma mowy 

Nie wiem przejedzony
Od 1 do 5 w nocy Hania ciągła cyce ale jej to chyba nie wystarczyło no i pękłam i dałam butelkę