|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
kładę go sobie na piersiach a mąż,albo moja mama go myją. I powiem Ci, że jest duża różnica i Antoś przede wszystkim przy tym nie płacze Może też tak spróbuj. A przy zmanie pampersa też często jest histeria i jeszcze do końca nie opanowałam tego problemu
|
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)i że nie mają kasy przy sobie ale że zapłaci nastepnego dnia oczywiście nie zapłacił bo oszczędny jest ale nikt się nie upomniał- może dlatego że położnej dali a skoro się zmieniły przepisy w tym roku jak któraś z Was napisała to mozliwe że już tego nie ma bo teraz sie nie orientowałam
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
zapewne tak jak i w paru szpitalach u mnie jest to "dobrowolna darowizna na szpital"
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie właśnie po kapieli oby dwoje |
|
|
|
|
#2705 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
twoj pomysl andzya bardzo fajny tylko ja narazie musze dojsc do siebie w 100% zeby po cc moc takie cos praktykowac. ale dzieki za podpowiedz |
||
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak chcesz ulzyc to sciagaj tylko tyle by piers nie bolała nigdy do konca, ja musze w nocy tak robic jak karola spi za długo i cyce rozwala sory ze bez znaków ale spi mi na brzuchu ![]() w gazecie pisało ze powinni paragon dac i wyszczególnione za co dokładnie
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no my właśnie jesteśmy po kąpieli i ani jeednego krzyku nie było wręcz mu się podobało,bo się uśmiechał dzisiaj położyłam go na plecach na swoich złączonych udach i widzę duży postęp
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
mozna moczyc pod prysznicem ale nie w kąpieli czy basenie bo pytałam na IP jak szwy sciagali
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() niunia32 (Natalia, 25 l.)...................... ....(tp 22.05.2012) ur. 22.05.2012 Malwinka, 3770g, 54cm. sn onething (Gabi, 26 l.)...................... .......(tp 26.05.2012) ur. 22.05.2012 Szymon, 3780g, 56cm. cc GRATULUJĘ ![]() ![]() A teraz idę nadrabiać zaległości ![]()
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamusiom
!niestety jestem do tylu z jakies 20 stron wiem tylko, ze z mailem cos nie tenteges;/ nie mam czasu na udzielanie sie bo maly wisi jakies 20godzin na dobe na cycu w nocy chce mi sie plaklac taka sie czuje bezsilna no ale jakos damy rade, kazdy daje ![]() maly juz ma podwojna brodke od tego jedzenia i duzo ciuszkow juz jest za malych swojego mldego kapie i wczesniej niestety je do samej kapieli, inaczej sie nie da bo on bez mojego cyca chyba nie porafi zyc :P kupilam stanik 80J! eh jestem zmeczona, ide wypic herbate bo pozniej moge nie miec czasu ;] aha no i ktor rozmawial o x-landerach xa i pytal czy gondola srtara pasuje do nowrgo stelaza- TAk, ja mam gondole z 2011, stelaz i spacerowke 2012/2013 i sprzedajacy u ktorego kupilam wozek napewno ma jeszcze modele xa nowe o czym juz pisalam tu kiedys, bo wczoraj bylam zobaczyc czy juz ma torbe, ale torby nie mial, wozki xa 2012/2013 staly w sklepie)
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-22 o 20:50 |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy cc 150zł za poród "rodzinny"
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję nowym Mamusiom
Ja właśnie siedzę i ryczę... Jeszcze nie urodziłam a już nie dajęsobie rady... Jakoś mnie to wszystko przerasta. Właśnie dowiedziałam się że mąż zamiast w czw będzie dopiero w sobote... Ja już mam dosyc być sama.. W nocy spac nie mogę, gorąco, zakupy ciężkie... jeszcze nie wszystko gotowe... Poza tym boję sięśmiertelnie... I zamiast przestać płakać to ryczę jeszcze bardziej... Dobrej nocy dziewqczyny. |
|
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
pobieranie opłat za obecność męża czy innej osoby towarzyszącej jest wbrew prawu!! nie dajcie dziewczyny się nabrać ze szpital ma taki regulamin. postraszcie kontrolą.
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamom ja dzisiaj jestem wypluta. od siódmej do dwunastej cztery cięcia cesarskie i jeden poród fizjologiczny.. na dodatek się strułam czymś chyba. chcę weekend
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
u mnie w szpitalu jest dokładna informacja ze porody rodzinne sa odplatne
http://www.gpsk.am.poznan.pl/index.p...123&Itemid=187 wiec nie ma opcji trzeba placic |
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2717 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Tobie współczuję i trzymam kciuki - a o wagę bym się zbytnio nie martwiła, ja tyłam czasami po 4 kg tygodniowo a nie miesięcznie - okazało się, że to tarczyca mnie tak załatwiała. Może u Ciebie też tarczyca szaleje - czekam na dobre wieści! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a teraz - ja nie ściągalam dodatkowo mleka, jak czułam że w cyckach mi wzbiera po prostu na chwilę przystawiałam Adasia, też bałam się o błędne koło odsysania. Wolałam, żeby pokarm zjadał mój syn - czasami był przy piersi trzy minuty czasami godzinę - jaka ulga. A laktacja całkowicie stabilizuję się po 6 tygodniach, co prawda już wcześniej zaczyna się normować, najgorszy jest nawał pokarmu - kilka dni po porodzie. |
||||||||||
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, przepraszam za nie udzielanie sie...ehh te macierzynstwo
![]() Weszlam na chwile i widze podobne tematy - wydzieranie sie przy zmianie pieluszki ojjj tak u nas tez tak jest. Jezeli chodzi o kapanie to dwa razy nie plakal a raz ryczal wiec nie mam porownania czy bedzie spokojny czy nie.U mnie niestety mleka coraz mniej. Robie wszystko by bylo. W 6 i 7 dobie bylo juz na prawde ok, a od wczoraj flak i maly non stop glodny. Do tego te upaly- masakra. Plakalam od wczoraj,ze to moja wina,ze nie mam mleka i do niczego sie nie nadaje wiec depresja nadal pelna para![]() Gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za dalsze rozpakowywanie sie. Patrze na pierwsza strone i widze,ze ladnie sie posypalo ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!!!!! Buziaki!!!!!! ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- A w ogole za tydzien mam swoj TP, a tu juz tydzien Mario jest juz z nami w domu
|
|
|
|
#2719 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak na poważnie, to tak mnie dziś krzyż boli, że nie moge sobie znaleźć wygodnej pozycji, ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć. Chyba wczoraj za dużo się naskakałam. Ale i tak dzień spędziłam bardzo aktywnie, na świeżym powietrzu Na razie cisza, nic nie wskazuje na poród dzisiejszej nocy |
||||
|
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomimo powszechnie pobieranych opłat za poród rodzinny, nie ma podstaw prawnych pozwalających na pobieranie dodatkowych opłat za uczestnictwo męża w porodzie. Wprost przeciwnie, art. 19 Ustawy o zakładach opieki zdrowotnej stanowi m.in., iż: W zakładach opieki zdrowotnej przeznaczonych dla osób wymagających całodobowych lub całodziennych świadczeń zdrowotnych pacjent ma również prawo do: 1) dodatkowej opieki pielęgnacyjnej sprawowanej przez osobę bliską lub inną osobę wskazaną przez siebie – pod tą kategorię opieki należy zaliczyć uczestnictwo męża w porodzie, 2) kontaktu osobistego, telefonicznego lub korespondencyjnego z osobami z zewnątrz, 3) opieki duszpasterskiej. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-05-22 o 21:20 |
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie mam schize, czy mi się czasem wody nie sączą, mam co jakiś czas mokro, ale to taki śluz przezroczysty, wiec nie wiem podobno się sączą jak się leży, a mi to właśnie wylatuje jak chodze |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do mleka - to my mamy my mamy emfamil
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja nakryłam stoły, zamarynowałam mięsiwo, posprzątałam jak na razie kuchnię
jutro działam dalej, jutro imprezka I jak wcześniej chciałam urodzić 23 tak teraz jakoś nie chcę niech córcia wyjdzie kiedy będzie gotowa, byle zdąży do tp nie chcę się przeterminować Spadam spać, bo w końcu nie śpię od 5 przez drętwiejącą rękę. Jeszcze tylko prysznic. Dobranoc.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są wtedy jak kamienie ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
wiec myjemy codziennie ![]() nasza Hanusia na początku drze się wnieboglosy, ale potem jak ją obmywamy i mowimy do niej to slodko patrzy i jest spokojna ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
#2726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Piękny opis! ![]() Cytat:
Może dziś jeszcze coś się zacznie... Powodzenia!!! ![]() Dziewczyny, a mnie znowu inna rzecz martwi, więc tak zapytam na wszelki wypadek... miss, proszę o odp. jak dojrzysz moje pytanie
|
||
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
znając moje szczęście wcześniej się rozpakujecie
![]() a tak pełno objawów i nic ogólnie, leże od 15, bo jak wstanę to mam odczucie napierania na szyję i ból miednicy, mały głową napiera niemiłosiernie do męża mówię obudzę się w nocy a on w nogach będzie
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mały wojownik właśnie urzęduje, to jego godzina, brzuch faluje na różne strony, nocny marek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

kładę go sobie na piersiach a mąż,albo moja mama go myją. I powiem Ci, że jest duża różnica i Antoś przede wszystkim przy tym nie płacze

13.08.2011
twoj pomysl andzya bardzo fajny tylko ja narazie musze dojsc do siebie w 100% zeby po cc moc takie cos praktykowac. ale dzieki za podpowiedz 

Współczuję i życzę Wam dużo siły.

Powodzenia!!!