Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 19:32   #2701
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje za oklaski za opis porodu

claudik - ja tez nie wiem co robic z tym kapaniem. staram sie nie karmic na min 30min przed kapiela ale Marta i tak nie cierpi sie myc. wrzeszczy na cale gardlo i tak samo jest prawie przy kazdej zmianie pieluszki. nienawidzi jak sie cos przy niej majstruje. nie wiem czy jestem w stanie to zmienic.
jesli wykape ja totalnie glodną to pewnie będzie jeszcze gorzej, jeśli po jedzeniu to wszyscy mówią że to zła praktyka. no i co tu robić
Wiesz co,u mnie dokładnie to samo jest. Z myciem histeria jakich mało. Ale znajoma, która rehabilituje wcześniaczki, właśnie z takim problemem, podpowiedziała mi jedną rzecz i to właśnie robię. Mianowicie ja wchodzę z nim do wanny kładę go sobie na piersiach a mąż,albo moja mama go myją. I powiem Ci, że jest duża różnica i Antoś przede wszystkim przy tym nie płacze Może też tak spróbuj.
A przy zmanie pampersa też często jest histeria i jeszcze do końca nie opanowałam tego problemu
Stary 2012-05-22, 19:33   #2702
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zaświadczenia z SR też nie mogą wymagać To też bezprawne.Ja, gdybym miała taką sytuację w szpitalu, to bym powiedziała, że chcę chłopa przy porodzie i koniec, i że nic nie będę za to płaciła, bo z jakiej niby racji. Jeszcze napiszcie proszę, ile niby taki "komfort" porodu rodzinnego kosztuje?
250zł kosztowało- mój brat powiedział jak pojechali do porodu że nie wiedział (oczywiście wiedział )i że nie mają kasy przy sobie ale że zapłaci nastepnego dnia oczywiście nie zapłacił bo oszczędny jest ale nikt się nie upomniał- może dlatego że położnej dali

a skoro się zmieniły przepisy w tym roku jak któraś z Was napisała to mozliwe że już tego nie ma bo teraz sie nie orientowałam
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:34   #2703
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

u ans się płaci 100zł a niby to nielegalne
zapewne tak jak i w paru szpitalach u mnie jest to "dobrowolna darowizna na szpital"
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:42   #2704
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

claudik - ja tez nie wiem co robic z tym kapaniem. staram sie nie karmic na min 30min przed kapiela ale Marta i tak nie cierpi sie myc. wrzeszczy na cale gardlo i tak samo jest prawie przy kazdej zmianie pieluszki. nienawidzi jak sie cos przy niej majstruje. nie wiem czy jestem w stanie to zmienic.
jesli wykape ja totalnie glodną to pewnie będzie jeszcze gorzej, jeśli po jedzeniu to wszyscy mówią że to zła praktyka. no i co tu robić
Mój też się drze przy kąpaniu choć z dnia na dzień jest lepiej.Ale Filip też się darł,muszą sie przyzwyczaić.Ja zawsze czekałam na kąpiel po jedzeniu ok 30min do godziny.

U mnie właśnie po kapieli oby dwoje

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:47   #2705
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Wiesz co,u mnie dokładnie to samo jest. Z myciem histeria jakich mało. Ale znajoma, która rehabilituje wcześniaczki, właśnie z takim problemem, podpowiedziała mi jedną rzecz i to właśnie robię. Mianowicie ja wchodzę z nim do wanny kładę go sobie na piersiach a mąż,albo moja mama go myją. I powiem Ci, że jest duża różnica i Antoś przede wszystkim przy tym nie płacze Może też tak spróbuj.
A przy zmanie pampersa też często jest histeria i jeszcze do końca nie opanowałam tego problemu
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mój też się drze przy kąpaniu choć z dnia na dzień jest lepiej.Ale Filip też się darł,muszą sie przyzwyczaić.Ja zawsze czekałam na kąpiel po jedzeniu ok 30min do godziny.

U mnie właśnie po kapieli oby dwoje
dzieki dziewczyny za odp. moze sie troszke przyzwyczai do tych kapieli twoj pomysl andzya bardzo fajny tylko ja narazie musze dojsc do siebie w 100% zeby po cc moc takie cos praktykowac. ale dzieki za podpowiedz
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:15   #2706
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
mamuski mam pytanie odnosnie odciagania pokarmu. moje piersi sa mega duze i pelne mleka. nie wiem kiedy mam odciagac. sa w sumie obrzmiale i obolałe ale jeszcze da się to znieść. z drugiej strony to boję się żeby nie dopuścić do zapalenia i może powinnam ściągać. już nie wiem co robić. boję się że jak zaczne ściągać to będę więcej produkować i to się nigdy nie skończy. no i kiedy ta laktacja się ustabilizuje? tzn kiedy mój mózg będzie wiedział ile produkować? bo teraz mam naprawdę wielkie i bolące piersi... chyba nie będzie tak cały czas co??
stabilizuje sie do 6tyg
a jak chcesz ulzyc to sciagaj tylko tyle by piers nie bolała nigdy do konca, ja musze w nocy tak robic jak karola spi za długo i cyce rozwala
sory ze bez znaków ale spi mi na brzuchu

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
zapewne tak jak i w paru szpitalach u mnie jest to "dobrowolna darowizna na szpital"
w gazecie pisało ze powinni paragon dac i wyszczególnione za co dokładnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:17   #2707
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za odp. moze sie troszke przyzwyczai do tych kapieli twoj pomysl andzya bardzo fajny tylko ja narazie musze dojsc do siebie w 100% zeby po cc moc takie cos praktykowac. ale dzieki za podpowiedz
no pewnie nie możesz pewnie blizny moczyć
no my właśnie jesteśmy po kąpieli i ani jeednego krzyku nie było wręcz mu się podobało,bo się uśmiechał dzisiaj położyłam go na plecach na swoich złączonych udach i widzę duży postęp
Stary 2012-05-22, 20:18   #2708
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie nie możesz pewnie blizny moczyć
no my właśnie jesteśmy po kąpieli i ani jeednego krzyku nie było wręcz mu się podobało,bo się uśmiechał dzisiaj położyłam go na plecach na swoich złączonych udach i widzę duży postęp
mozna moczyc pod prysznicem ale nie w kąpieli czy basenie bo pytałam na IP jak szwy sciagali

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:26   #2709
cate_
Zadomowienie

Witam

niunia32 (Natalia, 25 l.)...................... ....(tp 22.05.2012) ur. 22.05.2012 Malwinka, 3770g, 54cm. sn
onething (Gabi, 26 l.)...................... .......(tp 26.05.2012) ur. 22.05.2012 Szymon, 3780g, 56cm. cc

GRATULUJĘ

A teraz idę nadrabiać zaległości

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:47   #2710
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Gratuluje nowym mamusiom !
niestety jestem do tylu z jakies 20 stron
wiem tylko, ze z mailem cos nie tenteges;/

nie mam czasu na udzielanie sie bo maly wisi jakies 20godzin na dobe na cycu
w nocy chce mi sie plaklac taka sie czuje bezsilna
no ale jakos damy rade, kazdy daje
maly juz ma podwojna brodke od tego jedzenia i duzo ciuszkow juz jest za malych

swojego mldego kapie i wczesniej niestety je do samej kapieli, inaczej sie nie da bo on bez mojego cyca chyba nie porafi zyc :P
kupilam stanik 80J!
eh jestem zmeczona, ide wypic herbate bo pozniej moge nie miec czasu ;]

aha no i ktor rozmawial o x-landerach xa i pytal czy gondola srtara pasuje do nowrgo stelaza- TAk, ja mam gondole z 2011, stelaz i spacerowke 2012/2013

i sprzedajacy u ktorego kupilam wozek napewno ma jeszcze modele xa nowe o czym juz pisalam tu kiedys, bo wczoraj bylam zobaczyc czy juz ma torbe, ale torby nie mial, wozki xa 2012/2013 staly w sklepie)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-05-22 o 20:50
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:48   #2711
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
_millena ile Ty płacisz za położną? Dzisiaj jadę na rozmowę i chcę mieć jakieś porównanie. Czytałam na necie, że zeny dochodzą nawet do 1500zł
"u mnie" w szpitalu właśnie 1500zł za opiekę położnej, gdybym chciała zzo to wystawią mi rachuneczek na jedyne 700zł a jeżeli w trakcie porodu ze "swoją położną" zdecyduję się na znieczulenie to w pakiecie z nią wychodzi zzo za 500zł - masakra... czyli 2000zł za znieczulenie i położną
przy cc 150zł za poród "rodzinny"
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:56   #2712
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Gratuluję nowym Mamusiom

Ja właśnie siedzę i ryczę... Jeszcze nie urodziłam a już nie dajęsobie rady... Jakoś mnie to wszystko przerasta. Właśnie dowiedziałam się że mąż zamiast w czw będzie dopiero w sobote... Ja już mam dosyc być sama.. W nocy spac nie mogę, gorąco, zakupy ciężkie... jeszcze nie wszystko gotowe...
Poza tym boję sięśmiertelnie...

I zamiast przestać płakać to ryczę jeszcze bardziej...

Dobrej nocy dziewqczyny.
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:56   #2713
missmalezji
Wtajemniczenie

pobieranie opłat za obecność męża czy innej osoby towarzyszącej jest wbrew prawu!! nie dajcie dziewczyny się nabrać ze szpital ma taki regulamin. postraszcie kontrolą.
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamom
ja dzisiaj jestem wypluta. od siódmej do dwunastej cztery cięcia cesarskie i jeden poród fizjologiczny.. na dodatek się strułam czymś chyba. chcę weekend

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:02   #2714
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
To ja czekam na Twoją opinię odnośnie tego laktatora. Ja sobie taki kupiłam na wszelki wypadek.

Mi się marzy gin z tonikiem, lodem i cytrynką. Ale to będzie musiało jeszcze długo poczekać. Tak samo jak papierosek. Marzy mi się....

I jeszcze powtarzam pytanie, bo poprzednie nie było zauważone. Czy kupujecie mleko modyfikowane na wszelki wypadek?
A mamy które już mają maluszki? Jakie mleko macie? Jak mam kupić to wolę już takie, żeby później nie zmieniać bo to podobno źle dla brzuszka maluszka.
ja mam bebiko w razie w,zakupiłam jakby się coś działo to noie bede leciała do sklepu
Stary 2012-05-22, 21:04   #2715
blueelektron
Rozeznanie

u mnie w szpitalu jest dokładna informacja ze porody rodzinne sa odplatne

http://www.gpsk.am.poznan.pl/index.p...123&Itemid=187

wiec nie ma opcji trzeba placic
Stary 2012-05-22, 21:12   #2716
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

moją liwke karmie przed kapielą bo by sie darłą w niebogłosy,a jak placze przy kapieli to pochylam sie do niej to ją uspokaja,a z ze zmiana pieluszki też nie lubi tego najbardziej jak urzywam chusteczki nawilzajacej
Stary 2012-05-22, 21:12   #2717
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet tak nie pisz
Twój mąż jeździ? Jest zawodowym kierowcą, tak? To co się dziwić, że ma problemy z kręgosłupem Nie znam zawodowego kierowcy, który by się nie borykał z takim problemem. Jeden bardziej, drugi mniej, ale każdy ma jakieś problemy z bólem w okolicach kręgosłupa.
zgadzam się z Gaabbi - nie można brać pod uwagę tego co najgrosze

Cytat:
Niestety,ale uważam, że temat będzie trzeba drążyć, bo inaczej ta osoba będzie czuła się bezkarna. A tak nie można.
tak, jak nie znajdziemy to zawsze będzie jakieś niedomówienie, brak zaufania - a było tak fajnie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Dzieci mają zwykle lekko podwyższoną temperaturę, obserwuj na razie, wydaje mi się że dopiero ok 38 stopni trzeba reagować, ale nie wiem jak jest u takich maluszków
u niemowlaków wahania temperatur to norma - jeśli nie przekracza 37.5 - tak mówiła lekarka w szpitalu - to wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ale dlaczego odciągasz pokarm?
Nic nie działa lepiej na laktację niż niemowlę przy piersi...
Ale w sumie widzę, że wiele z Was robi takie różne manewry z karmieniem, więc ja z moim propiersiowym podejściem już nie odzywam się za bardzo...
pisz pisz - ja też jestem propiersiowa - szczególnie po tym jak musiałam walczyć z butelką, bo w szpitalu nie było innej możliwości go karmić, bo nie był wstanie ciągnąć cyca - bronie się nogami i rękoma przed podaniem mu butelki i musiałaby wyjść naprawdę skrajna sytuacja, wolę go nakarmić na chodniku w środku miasta niż podać butelkę

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Perse ale dopadają Was ostatnio przeboje Współczuję i życzę Wam dużo siły.

Ja wróciłam z wizyty i sie poryczałam :/ Dostałam skierowanie na patologię ciąży bo mam cukier w moczu (już drugi raz ale tym razem jest go mocno dużo), anemia nie odpuszcza i przez ostatni miesiąc przybyło mi 8 kg!!!! Lekarz stwierdził, że to coś podejrzanego (no dla mnie też, bo ani nie opycham się słodyczami a nawet je ograniczyłam ani nie jem jakos inaczej niż wcześniej).
Dzisiaj mam jeszcze wizytę wieczorem u prywatnego, który pracuje w moim szpitalu więc z nim to skonsultuję i dogadam i pewnie jutro pojadę jeśli nic innego nie wymyśli.
Najgorsze jest to, że TZ dopiero wrócił do pracy po l4 a tu znowu trzebaby iść na zwolnienie bo nie wiadomo z kim Oliwkę zostawić. Babcia nie da rady siedzieć całymi dniami. Buuu
Perse - dołączam się, życzę Ci dużo siły i oby ten pech się już skończył, bo ile możesz go mieć! wystarczy już

a Tobie współczuję i trzymam kciuki - a o wagę bym się zbytnio nie martwiła, ja tyłam czasami po 4 kg tygodniowo a nie miesięcznie - okazało się, że to tarczyca mnie tak załatwiała. Może u Ciebie też tarczyca szaleje - czekam na dobre wieści!

Cytat:
a ja jak mam być szczera to miałabym ochotę się porządnie naj*bać, żeby odreagować całą ciążę i ten pobyt Antosia w szpitalu i operacje i w ogóle
oj tak - walnęłabym sobie wódy, zapaliła papierosa... niestety nic z tych rzeczy nie jest dla mnie dostępne

Cytat:
Dziwny stan... pamiętam że kapukat miała tak samo przed porodem. Innych zwiastunów brak. Ale potem dostała magicznej mocy. Może do mnie też przyjdzie.
tak to prawda dlatego trzymam za Ciebie mocno kciuki - żebyś dostała magicznej mocy a potem prosto na szybki poród

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
a chcesz wrócic do palenia po karmieniu ?? ja paliłam, dużo.... oj dużo.. ale chyba już nie wrócę, tzn bardzo bym chciala nie wracać. strasznie zaczynają mi przeszkadzać wizualnie młode palące kobiety, szczególnie jesli jeszcze do tegow szystkiego prowadzą wózek albo małe dziecko.

ja nie kupuję mleka .
ja miałam tylko jedno marzenie - tak jak R mógł mieć pępkowe, chciałam po wyjściu ze szpitala zapalić jednego papierosa, nie udało się, bo Adaś został w szpitalu i biegałam tam kilka razy dziennie, albo siedziałam cały dzień. A teraz nie mam cywilnej odwagi włożyć papierosa do ust wiedząc, że karmie o róznych porach dnia i nocy - a stężnie nikotyny w organizmie mojego dziecka będzie 3 razy większe od tego które po jednym fajku będę miała ja

Cytat:
wystarczy odczekać jak piszesz 30min lub godzinę
moja karola na początku przy kąpieli wrzeszczała teraz już lubi
dobre - jakby tak Adasia zaprogramować, żeby chciał czekać, jakbym tego przestrzegała nigdy nie wykąpałabym dziecka - on od 5 po południu je ciągle, prawie nie odchodzi od cycka, a jak już wie że ma być kąpany to włącza mu się taki głód, że jak mu nie dam cyca to nie jesteśmy w stanie wsadzić go do wanienki, bo tak się drze, że aż brakuje mu powietrza.

Cytat:
mamuski mam pytanie odnosnie odciagania pokarmu. moje piersi sa mega duze i pelne mleka. nie wiem kiedy mam odciagac. sa w sumie obrzmiale i obolałe ale jeszcze da się to znieść. z drugiej strony to boję się żeby nie dopuścić do zapalenia i może powinnam ściągać. już nie wiem co robić. boję się że jak zaczne ściągać to będę więcej produkować i to się nigdy nie skończy. no i kiedy ta laktacja się ustabilizuje? tzn kiedy mój mózg będzie wiedział ile produkować? bo teraz mam naprawdę wielkie i bolące piersi... chyba nie będzie tak cały czas co??
Timii - po pierwsze grautlacje, po drugie podziwiami opis

a teraz - ja nie ściągalam dodatkowo mleka, jak czułam że w cyckach mi wzbiera po prostu na chwilę przystawiałam Adasia, też bałam się o błędne koło odsysania. Wolałam, żeby pokarm zjadał mój syn - czasami był przy piersi trzy minuty czasami godzinę - jaka ulga.
A laktacja całkowicie stabilizuję się po 6 tygodniach, co prawda już wcześniej zaczyna się normować, najgorszy jest nawał pokarmu - kilka dni po porodzie.
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:15   #2718
ania_85
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, przepraszam za nie udzielanie sie...ehh te macierzynstwo

Weszlam na chwile i widze podobne tematy - wydzieranie sie przy zmianie pieluszki ojjj tak u nas tez tak jest. Jezeli chodzi o kapanie to dwa razy nie plakal a raz ryczal wiec nie mam porownania czy bedzie spokojny czy nie.

U mnie niestety mleka coraz mniej. Robie wszystko by bylo. W 6 i 7 dobie bylo juz na prawde ok, a od wczoraj flak i maly non stop glodny. Do tego te upaly- masakra. Plakalam od wczoraj,ze to moja wina,ze nie mam mleka i do niczego sie nie nadaje wiec depresja nadal pelna para

Gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za dalsze rozpakowywanie sie. Patrze na pierwsza strone i widze,ze ladnie sie posypalo

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!!!!!
Buziaki!!!!!!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A w ogole za tydzien mam swoj TP, a tu juz tydzien Mario jest juz z nami w domu
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:18   #2719
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Nowe wieści!!!od Onething:
Szymon urodzony dziś o 9.20, waga 3780 (wow) i 56 cm.
Serdeczne gratulacje!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
kolejna 26- majówka rozpakowana kurde ja chyba zostanę w ciemnym lesie z tym rodzeniem czy ktoś jeszcze został z tej pięknej daty? poczekajcie na mnie...!!!aaa
Nie ma sprawy - poczekam, ja już przestaję wierzyć w poród przed terminem, choć bardzo chcialabym urodzić w piątek

Cytat:
Ja wróciłam z wizyty i sie poryczałam :/ Dostałam skierowanie na patologię ciąży bo mam cukier w moczu, anemia nie odpuszcza i przez ostatni miesiąc przybyło mi 8 kg!!!!
Bardzo współczuję, ale dasz radę, musisz....

Cytat:
Myślicie, że to mycie okien nie działa? Ja też już nie raz myłam w czasie ciąży, ale teraz jest już tak blisko...
Mycie okien na 100% nie działa, mi nie udalo się wykurzyć lokatora ani pierwszym razem, ani teraz... Mam wrażenie że im bardziej się przemęczam, tym dzieciak lepiej czuje się w brzuchu. Mąż sie śmieje, że jak sie położe i poleżęcały dzień, to może w końcu urodzę

A tak na poważnie, to tak mnie dziś krzyż boli, że nie moge sobie znaleźć wygodnej pozycji, ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć. Chyba wczoraj za dużo się naskakałam. Ale i tak dzień spędziłam bardzo aktywnie, na świeżym powietrzu Na razie cisza, nic nie wskazuje na poród dzisiejszej nocy
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:18   #2720
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

jest to wbrew prawu i łamie zasady nowego standardu opieki okołoporodowej.

Pomimo powszechnie pobieranych opłat za poród rodzinny, nie ma podstaw prawnych pozwalających na pobieranie dodatkowych opłat za uczestnictwo męża w porodzie. Wprost przeciwnie, art. 19 Ustawy o zakładach opieki zdrowotnej stanowi m.in., iż:

W zakładach opieki zdrowotnej przeznaczonych dla osób wymagających całodobowych lub całodziennych świadczeń zdrowotnych pacjent ma również prawo do:
1) dodatkowej opieki pielęgnacyjnej sprawowanej przez osobę bliską lub inną osobę wskazaną przez siebie – pod tą kategorię opieki należy zaliczyć uczestnictwo męża w porodzie,
2) kontaktu osobistego, telefonicznego lub korespondencyjnego z osobami z zewnątrz,
3) opieki duszpasterskiej.

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2012-05-22 o 21:20
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:23   #2721
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Gratuluję nowym Mamusiom

Ja właśnie siedzę i ryczę... Jeszcze nie urodziłam a już nie dajęsobie rady... Jakoś mnie to wszystko przerasta. Właśnie dowiedziałam się że mąż zamiast w czw będzie dopiero w sobote... Ja już mam dosyc być sama.. W nocy spac nie mogę, gorąco, zakupy ciężkie... jeszcze nie wszystko gotowe...

Dobrej nocy dziewqczyny.
Trzymaj się dzielnie
Cytat:

To jest jakaś paranoja !!

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:25   #2722
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
jest to wbrew prawu i łamie zasady nowego standardu opieki okołoporodowej.

Pomimo powszechnie pobieranych opłat za poród rodzinny, nie ma podstaw prawnych pozwalających na pobieranie dodatkowych opłat za uczestnictwo męża w porodzie. Wprost przeciwnie, art. 19 Ustawy o zakładach opieki zdrowotnej stanowi m.in., iż:

W zakładach opieki zdrowotnej przeznaczonych dla osób wymagających całodobowych lub całodziennych świadczeń zdrowotnych pacjent ma również prawo do:
1) dodatkowej opieki pielęgnacyjnej sprawowanej przez osobę bliską lub inną osobę wskazaną przez siebie – pod tą kategorię opieki należy zaliczyć uczestnictwo męża w porodzie,
2) kontaktu osobistego, telefonicznego lub korespondencyjnego z osobami z zewnątrz,
3) opieki duszpasterskiej.
dziękuje miss

ogólnie mam schize, czy mi się czasem wody nie sączą, mam co jakiś czas mokro, ale to taki śluz przezroczysty, wiec nie wiem

podobno się sączą jak się leży, a mi to właśnie wylatuje jak chodze
Stary 2012-05-22, 21:28   #2723
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja czekam na Twoją opinię odnośnie tego laktatora. Ja sobie taki kupiłam na wszelki wypadek.

Mi się marzy gin z tonikiem, lodem i cytrynką. Ale to będzie musiało jeszcze długo poczekać. Tak samo jak papierosek. Marzy mi się....

I jeszcze powtarzam pytanie, bo poprzednie nie było zauważone. Czy kupujecie mleko modyfikowane na wszelki wypadek?
A mamy które już mają maluszki? Jakie mleko macie? Jak mam kupić to wolę już takie, żeby później nie zmieniać bo to podobno źle dla brzuszka maluszka.
spoko na pewno opiszę moje spostrzezenia

co do mleka - to my mamy bo Hania czasem sie nie najada moim mlekiem ; tylko nalezy pamietac, ze po otwarciu takie mleko w proszku jest wazne okreslony czas
my mamy emfamil
Stary 2012-05-22, 21:29   #2724
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki ja nakryłam stoły, zamarynowałam mięsiwo, posprzątałam jak na razie kuchnię jutro działam dalej, jutro imprezka ale mam pomoc, więc się nie przemęczam
I jak wcześniej chciałam urodzić 23 tak teraz jakoś nie chcę niech córcia wyjdzie kiedy będzie gotowa, byle zdąży do tp nie chcę się przeterminować
Spadam spać, bo w końcu nie śpię od 5 przez drętwiejącą rękę. Jeszcze tylko prysznic. Dobranoc.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:38   #2725
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Timii
Mój mały ssak też zasnął dzisiaj o 16 dopiero... wcześniej tylko drzemki po 10 minut. Resztę czasu wisiał na cycku. Właśnie czuję jakieś takie pieczenie od środka... AŁA! Czy tak boli produkcja pokarmu??
mnie nie boli produkcja, ale same cycorki
są wtedy jak kamienie

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
a propos mycia - sami nie wiemy kogo sluchac, gdzies trąbili żeby myc co 2 dni, dzis polozna mowila nam o codziennym myciu
wiec myjemy codziennie
nasza Hanusia na początku drze się wnieboglosy, ale potem jak ją obmywamy i mowimy do niej to slodko patrzy i jest spokojna

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Gratuluję nowym Mamusiom

Dobrej nocy dziewqczyny.
kochana trzymam kciuki za Ciebie!!! Bedzie dobrze, nie martw sie, ja tez smiertelnie sie balam, no nie ukrywam, bol jest, ale zapewniam Cie, ze na drugi dzien juz nie bedziesz o tym pamietac... ja juz nie pamietam bolu wogole! Jak zobaczysz dzieciątko to sie przekonasz, ze to prawda
Stary 2012-05-22, 21:39   #2726
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wróciłam z wizyty i sie poryczałam :/ Dostałam skierowanie na patologię ciąży
Trzymaj się i zdrówka!

Cytat:
JULKA PANDZI JUŻ NA ŚWIECIE
Gratulacje!!!

Cytat:
dziewczyny a teraz obiecany opis porodu
Piękny opis!

Cytat:
Nie kupowałam i nie kupuję.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Jutro idę na oddział, boję się bardzo
Może dziś jeszcze coś się zacznie... Powodzenia!!!

Dziewczyny, a mnie znowu inna rzecz martwi, więc tak zapytam na wszelki wypadek... miss, proszę o odp. jak dojrzysz moje pytanie Dwa dni już boli mnie brzuch, ale raczej czuję jakby to był żołądek - tak mnie gniecie jakby, czy jakbym wzdęcie miała. Dziś jadłam cały dzień sucharki, a to wcale nie ustępuje Czy taki ból może być też od macicy i oznaczać, że coś jest nie w porządku, czy to raczej faktycznie żołądek i mogę być powiedzmy spokojna?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:44   #2727
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
ogólnie mam schize, czy mi się czasem wody nie sączą, mam co jakiś czas mokro, ale to taki śluz przezroczysty, wiec nie wiem
podobno się sączą jak się leży, a mi to właśnie wylatuje jak chodze
Ej no, zaczekaj na resztę, albo zabierz mnie ze sobą
Stary 2012-05-22, 21:48   #2728
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Ej no, zaczekaj na resztę, albo zabierz mnie ze sobą
znając moje szczęście wcześniej się rozpakujecie

a tak pełno objawów i nic

ogólnie, leże od 15, bo jak wstanę to mam odczucie napierania na szyję i ból miednicy, mały głową napiera niemiłosiernie

do męża mówię obudzę się w nocy a on w nogach będzie
Stary 2012-05-22, 21:50   #2729
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
do męża mówię obudzę się w nocy a on w nogach będzie
Chyba każda by tak chciała, ale nie ma tak łatwo swoje musimy wycierpieć
Stary 2012-05-22, 21:54   #2730
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Chyba każda by tak chciała, ale nie ma tak łatwo swoje musimy wycierpieć
tak to by było super

mój mały wojownik właśnie urzęduje, to jego godzina, brzuch faluje na różne strony, nocny marek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości