Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 2008 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 13:07   #1741
ona1981
Zakorzenienie

Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20

U mnie ani Szymona ani Michala zlotym dzieckiem nazwac nie moge niestety Wczoraj Szymon wstał po drzemce taki jęczący, że nawet na placu zabaw sceny robil, musieliśmy się zmyć. No ale trzeba przyznac, że noc była bardzo ładna... Dziś marud od rana, wszystko chce sam, nie można go ubrac, nawet sam chciał wózek po schodach do wózkowni prowadzić. Wczoraj wieczorem siedział i buczal bo body na noc nie mogłam mu ubrac- on chce sam! No ale sam nie potrafi, więc siedział i wyl. Ubrac się nie dał do samego końca, dopiero tż musiał siłą bo ja już siły nie miałam i chyba bym go rozniosła. Są dni, że Szymon grzeczny a znowu Michał czadu daje. U mnie to istny cyrk na kulkach

Monia troche ci naklepie- wiesz czego Po południu pewnie na działeczkę skoczymy jak mąż z pracy wróci.

Niezły ukrop dziś, ale powiem szczerze, że ja uwielbiam taką pogodę

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2012-05-22 o 13:08
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 14:05   #1742
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20

ja tez lubie taka pogode, ale nie cieplej. taka mi starcza i całe lao na moje moze takie byc

ona - dzieki!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 14:11   #1743
ona1981
Zakorzenienie

No tak jak jest dzisiaj to już cieplej nie musi, te 29 stopni jest wystarczające
Pamietam kilka lat temu takie lato było, chyba to było rok przed naszym slubem, wtedy dwa miesiące takie upalne były, cudownie wtedy było.
Ja liczę, że w tym roku tez ładnie bedzie a nie to co rok temu...

Co do wygranych to nam dziś przyszła nagroda za ten konkurs mini mini. Myślałam, że samego pluszaka rybkę wygrałam, ale przyszły jeszcze trzy książeczki. Książki dla Michala, rybkę Szymon dostał

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2012-05-22 o 19:52
Stary 2012-05-22, 20:15   #1744
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

monia - znowu szok że Kinga juz staje i przemieszcza się , ja chyba stanełam na tym że wasze drugie dzieci sa niemowlakami

my tą neosine mamy brać taką sekwencją, teraz ma zjeść opakowanie, później miesiąc przerwy, a później 10 dni brania leku, 10 dni przerwy i tak dalej, chyba prawie do końca sierpnia, ciekawe czy coś ją wzmocni
dziś kaszlala w nocy, pół nocy, ale nie tak jak wczesniej do wymiotów tylko takie odkrztuszanie
w dzień to samo, kaszle b. często (nie może odkałsnąć) a jak tylko wyszliśmy na dwór to prawie wogóle, wróciliśmy do domu i znowu atak kaszlu, dopiero po inahalacj przeszło

monia - to pomeczymy trochę ten twój podpis , a może i ja znowu zastartuję
no i stało się - klikamy sobie nawzajem?

dużo na siebie wziełaś z tą działką, tyle warzyw, sporo roboty przy tym, dobrze że ziemniakow nie masz , dla mnie to głupota ziemniaki sadzić, na wsi babcia sadzi (w sumie to mama, nawet jej pomagałam) ale babcia rządzi i musi być tak jak ona chce. Ziemniaki takie tanie, a żeby je posadzić, przygotować, wykopać, tyle roboty

Ona - to wygrali wtedy obydwoje? super

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2012-05-22 o 20:43
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 20:43   #1745
ona1981
Zakorzenienie

gothika nie no jedną fotę dawałam. Miała być nagroda (chyba rybka mini mini) za głosy od ludzi a inna (książeczki) nagroda za głosy od jury. Nie wiem czemu dostałam i rybkę i książki, może coś źle przeczytałam...
Jeszcze jedną fotę wiosenną wysłalam na inny konkurs, taką z Szymonem, wyniki 25 maja, zobaczymy

Głupio bo jak zaglosuję na monię to już na gothikę mogę dopiero za 5 min...

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2012-05-22 o 21:32
Stary 2012-05-22, 21:40   #1746
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

nie przesadzajmy, przeciez nie będziemy rywalizować z monią klikajcie jak wam wygodnie
Stary 2012-05-22, 21:43   #1747
ona1981
Zakorzenienie

Jak już klikam to chciałam na obie, ale widać się nie da. Szkoda:/

Monia spada...
Stary 2012-05-22, 21:44   #1748
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

MONIA ja tez mam drzewka,krzewy ,drzewka owocowe ale w warzywa nie wchodzeMoze z czasem nabiore weny ale poki co nie kreci mnie to.Druga sprawa to taka ,ze u nas malo kto ma warzywa bo ziemia jest tragiczna .Sporo tego masz.Myslalam ,ze to mala dzialeczka z kwiatami.My mamy 20 arów ale duzo przestrzeni jeszcze nie zasadzone.
ONA moj lubi dziewczyny .Caly czas powtarzal ,ze chce miec siostre i tymbardziej szkoda ,ze nie bedzie mial.No ale pewnie jak bedzie wieszy to doceni to ,ze ma brata

Edytowane przez alusia*
Czas edycji: 2012-05-22 o 21:45
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 21:49   #1749
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

da się klikac na obie, tylko wogóle raz na 5 minut można oddać głos jakikolwiek
Stary 2012-05-22, 21:56   #1750
ona1981
Zakorzenienie

U nas na działce taka plaga komarów, że nie da się wysiedzieć. Normalnie koszmar:/
Stary 2012-05-22, 22:36   #1751
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Wlasnie kiedy udac sie na bilans 4 latka?

Bylam tydzien temu na usg u innego lekarza(chodzilam do niego z Marcelem).Ma super sprzet bez porownania z tym co moj.Jest tez bardzo dobry jesli chodzi o usg.Bedzie synek.Pojechalam sama (75km)bo TŻ z malym zostal.Lekarz nagral mi usg i bicie serca na dvd dla TŻTeraz sobie ogladamy.Jak wracalam to kilkanascie km od mojej miesciny samochod mi stanal!Dobrze ,ze gdzies na wsi a nie w lesie!Bylo juz ciemno,nietoperze lataly.TŻ naszczescie szybko przyjechal i mnie holowal.Od tygodnia jestem bez samochodu.Naprawa nas wyniesie ponad 1500!
no na bilans to jak skonczy juz 4 lata, nie??
ja jakoś niedługo muszę się wybrać...

o rety jaka przygoda, dobrze ze tz szybko przyjechał...

a pamiętacie jak pisałam wam jak mojemu tz-towi gość wjechał w tył?
to było 31 marca.... a samochodu do dzis jeszcze nie mamy
moze bedzie w czwartek lub piatek no cho.lery mozna dostać...
bo oczywiście tż jeździ teraz moim, a ja zostałam bez auta, dobrze ze chociaz pogoda jest ladna to cos pozałatwiać mogę w ramach spacerku...
no ale juz gdzieś dalej czy do rodziców to nie...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez sa tak głuche jak moje? co mowie do artura to nie reaguje. panie w przedszkolu mowia ze czesto jest zajety to nie slyszy, ale ja juz mam dosyc wrzeszczenia do niego...

czy jest jakis bilans 4latka u nas?
też jest głucha, a czasem wręcz widzę, ze spaecjalnie mi nie odpowiada albo udaje, ze nie słyszy.... wrrrr

Cytat:
kwiaty juz jakies mam (nie wiem większości co to za jedne) i troche krzaczków (thuja, bukszpan...). posadzilam z kwiatów bratki, astry, aksamitki i niezapominajki (niezapominałki jak to artur mówi). z warzyw mam duzo bo marchew, buraczki, cebila, por, seler (naciowy i korzeniowy), pietruszke, dynie, kabaczek, cukinie, ogórki gruntowe, kapuste, pomidorki koktajlowe (ciekawe czy wzejdą) i fasolę. mam juz też rabarbar. myślę o chrzanie jeszcze ale nie mam skąd. na działce sa drzewa i krzewy już (grusza, jabłoń, czeresnia, chyba sliwka, porzeczki, maliny i agrest), na jesień pigwe zasadze i moze czarny bez. i zywopłot od strony tyłu domku. mam tez zioła: tymianek, bazylia, mieta, melisa, kolendra, oregano, lubczyk, rozmaryn, cząber, nagietek, koperek, kocimiętka, lawenda, estragon, szałwia. chyba wszystko. no i jest trochę truskawek.
o kurcze, ale poszalałaś, będą plony ze hoho

Cytat:
ja smutna dzis. maz mi wczoraj uswiadomil ze troche mnie nerwy ponosza i za abrdzo dre sie na dzieci, czasem niestety tez arturowi sie dostnanie w skóre... nie wyrabiam... musze za siebie sie wziąć...
Cytat:
u mnie kinga, poza lękiem separacyjnym i chyba żabkami w koncu wychodzacymi, to zlote dziecko. predzej artur wariuje, nie słucha. jak to sie na marudzenie kingi nałozy to ja nie wyrabiam, mam "łep jak sklep" i zwyczajnie puszczaja mi nerwy... nie jestem z tego dumna, ale zwyczajnie czasem chcialabym miec jeden wieczor tylko dla siebie, bez myslenia ze za chiwle trzeba odebrac dzieci, zawiezc je do domu czy na dzialke, ponosic itd. ten kierat mnie przytłacza...
ja tez się dre i czasem mnie za bardzo ponosi i niestety Idze się obrywa...
tż często też dostanie ochrzan

no ale jesteśmy tylko ludźmi i mamy swoje granice, a tak poza tym to wszystkie napewno jesteśmy najlepszymi mamami pod słońcem i tego się trzymajmy
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 23:36   #1752
83monia
Zakorzenienie

czy plony beda na dzialce to nie wiem bo sadze wszystko w grunt a nie wczesniej w domu i dopiero pikowanie ale raz sie zyje! lubie tak grzebac w ziemi. jedna sasiadka dzis dala mi takie wlasnie do pikowania roslinki juz gotowe bo za duzo jej wyszlo wiec mam jeszcze 3 dynie i 3 cukinie wiecej

Stary 2012-05-23, 06:30   #1753
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Asienka ta twoja jazda brzmi strasznie, ja mysle ze nie powinno sie kogos uczacego wypuszczac na taka jazde bynajmniej nie tak na poczatku.
Ja jeszcze wogole nie jezdzilam w nocy. Jak opanuje porzadnie dzien to moge probowac w nocy.
Generalnie jeszcze robie bledy czasem zupelnie nie wiem gdzie jest moj mozg. Ale napewno jestem coraz blizej wynaczenia daty na egzamin.
Szkoda ze nie mam okazji jezdzenia codzien, bo to jednak by dalo wiecej efektow.

Wy tak o tych kwiatkach i warzywkach ja sie nie znam zbyt na ogrodnictwie. Choc u Sebastianka mieli miesiac zwiazany z ziemia i natura no i sadzili rozne roslinki, teraz hodujemy w domu w doniczkach fasole i groszek

No i nowe problemy, moj TZ ma przepukline w pachwinie, normalnie taka juz widoczna. Nie wiem jak on wczesniej nic nie czul, nie zorientowal sie, gorzej ze lekarz mowi ze operacja to termin moze za jakis rok
Stary 2012-05-23, 08:21   #1754
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
No i nowe problemy, moj TZ ma przepukline w pachwinie, normalnie taka juz widoczna. Nie wiem jak on wczesniej nic nie czul, nie zorientowal sie, gorzej ze lekarz mowi ze operacja to termin moze za jakis rok
łał, to myślalam, ze takie terminy tylko u nas...
Stary 2012-05-23, 08:46   #1755
83monia
Zakorzenienie

takie przydatne info - w pierwszym poscie zamiesciłam informacje o konkursowiczkach razem z linkami. tak juz na przyszlosc - jak ktoras bedzie w jakims konkursie to tam bede zamieszczac i bedzie wszystko bardziej wyraziste i do znalezienia

poza tym dzieki, ale teraz gothice wiecej pomagamy!

Stary 2012-05-23, 10:38   #1756
Kjane
Zadomowienie

Gothika - Monia - poklikane od rana, mam kompa otwartego wiec bede klikać

U nas dzis koljeny upalny dzień - ale tez wole taki od deszczowego, wczoraj bylismy na wsi - było okropnie goraco pomimo wiatru, opaliliśmy sie że hej, chłopaki raczki i buźki a ja ramiona i buzie
w sumie dobrze - nie pojedziemy nad morze jako białaski.

Hubert - ostatnio tez mniej mnie słucha, udaje ze nie slyszy albo mówi - "co mówiłaś, bo nic nie słyszę", albo "co ty ode mnie znow chcesz"
Kiedys podsłyszał ode mnie jak powiedziałam "ku....a mać" i był okres że powtarzał do Kuby "Kurda mac Kubuś" - nie zwracałam uwagi, a jak nadal powtarzał to zapytałam co to znaczy - powiedział ze nie wie - no to mu tłumaczyłam ze jak nie wie co to znaczy to niech tak nie mówi - o dziwo działa.

Od rana bawia sie farmą i kolejką - i co dziwne RAZEM!!!!

Alusia - gratuluję chłopczyka !!!
Pamiętaj nie płeć a zdrowie najwazniejsze!!!
to ile jeszcze ci zostało?

Gothika - Neosine podwałam jak mieli gardła chore, niesmaczny ale podziałał, tylko brany z innymi.

Caterin - bedziecie czekac rok na operacje?
taka przepuklina to boli?
chyba nie można sie przemeczac jak sie ja ma - prawda?

a jeszcze - słyszałyscie ze ksieza chca przesunąc komunie z 2 do 3 klasy - uwazają zę dziecko 9 letnie jest bardziej dojrzałe
http://www.dziennikbaltycki.pl/artyk....html?cookie=1

ide sie napić - uplanie....

Edytowane przez Kjane
Czas edycji: 2012-05-23 o 10:43
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 12:39   #1757
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kjane Pokaż wiadomość
Kiedys podsłyszał ode mnie jak powiedziałam "ku....a mać" i był okres że powtarzał do Kuby "Kurda mac Kubuś" - nie zwracałam uwagi, a jak nadal powtarzał to zapytałam co to znaczy - powiedział ze nie wie - no to mu tłumaczyłam ze jak nie wie co to znaczy to niech tak nie mówi - o dziwo działa.
No właśnie Michal też do szymona tak mówił, od dwoch dni cisza, mam nadziję, ze zapomni. Ja jakaś przeklinająca nie jestem, ale czasami mam takiego nerwa, że mi się wymknie. Teraz już zupełnie nic takiego nie mówię, jestem w szoku, że on tak długo pamięta. Ostatnio z komuni wracaliśmy, pojechaliśmy na działkę gdzie byli tescie z Szymonem, Michał się zdenerwował, że Szymon z dziadkami i wypalił ,, k*a mać zabierzcie tego szymona, on jest obrzydliwy!,,Jeszcze teść zapytał skąd on takie slowa zna, to powiedział, że od mamy! Myślałam, ze się ze wstydu spale Teraz jeszcze taki wiek jest (panie w przedszkolu mowiły, że dziecko wyłapuje wszystkie te najgorsze zachowania i naśladuje...

U nas też skwar. Pochodziliśmy trochę, teraz Sz śpi. Kupiłam Michałowi plecak na dzień dziecka z Tomkiem. Teraz będa mieli wyjazdy w przedszkolu to się przyda. Chciał niebieski z ciekawskim Georgem, ale skąd mu wytrzasnę Ma teraz faze na małpkę.

Jeszcze tylko napiszę o tej komunii co bylismy. Daliśmy jednak kasę, ale chlopiec dostal bardzo dużo prezentów ( to była impreza na ponad 30 osób ), zestaw lego techniks, hulajnogę taką fajna na czterech kolach (coś ala deskorolka ale z rączką), aparat, zegarek, mp4, komputer dotykowy od chrzestnego. Bardzo się z prezentów cieszył, no może jedynie zegarek olał. Zwłaszcza hulajnoga to by hit.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2012-05-23 o 13:11
Stary 2012-05-23, 21:29   #1758
alusia*
Wtajemniczenie

WITAM

MONIA sadzenie wciagaJa mam spro kwoatow i dalej mi malo

KJANE jestem w 25 tyg.(6 mies.)

Bylam dzis u lekarza.Mowie mu ,ze biore nospe,magnez ale skurcze caly czas sa ,przy robieniu usg bolaly mnie wiazadla.Pilam dzis glukoze i cukier za wysoki.On mi na to ,ze musze sie polozyc na badania ,kroplowki.Popsrosilam go czy moze byc od poniedzialku bo jutro dzien matki w przedszkolu i weekend a wtedy i tak nic nie robia w szpotalu.Zgodzil sie.Mowi ,ze na 4 dni i mam nadzieje ,ze dluzej nie bo ja bede tesknic i martwic sie o Marcelka.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
No właśnie Michal też do szymona tak mówił, od dwoch dni cisza, mam nadziję, ze zapomni. Ja jakaś przeklinająca nie jestem, ale czasami mam takiego nerwa, że mi się wymknie. Teraz już zupełnie nic takiego nie mówię, jestem w szoku, że on tak długo pamięta. Ostatnio z komuni wracaliśmy, pojechaliśmy na działkę gdzie byli tescie z Szymonem, Michał się zdenerwował, że Szymon z dziadkami i wypalił ,, k*a mać zabierzcie tego szymona, on jest obrzydliwy!,,Jeszcze teść zapytał skąd on takie slowa zna, to powiedział, że od mamy! Myślałam, ze się ze wstydu spale Teraz jeszcze taki wiek jest (panie w przedszkolu mowiły, że dziecko wyłapuje wszystkie te najgorsze zachowania i naśladuje...

U nas też skwar. Pochodziliśmy trochę, teraz Sz śpi. Kupiłam Michałowi plecak na dzień dziecka z Tomkiem. Teraz będa mieli wyjazdy w przedszkolu to się przyda. Chciał niebieski z ciekawskim Georgem, ale skąd mu wytrzasnę Ma teraz faze na małpkę.

Jeszcze tylko napiszę o tej komunii co bylismy. Daliśmy jednak kasę, ale chlopiec dostal bardzo dużo prezentów ( to była impreza na ponad 30 osób ), zestaw lego techniks, hulajnogę taką fajna na czterech kolach (coś ala deskorolka ale z rączką), aparat, zegarek, mp4, komputer dotykowy od chrzestnego. Bardzo się z prezentów cieszył, no może jedynie zegarek olał. Zwłaszcza hulajnoga to by hit.
o matko niezle ale mały dał
Stary 2012-05-23, 21:44   #1759
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
o matko, nie rozumiem tych prezentów

alusia - to dobrze ze dał do szpitala, troszkę podleczą i będzie ok

u nas w piątek dzień mamy i taty, jednocześnie, rodzice mają przyjść na sportowo , już teżet chciał się wykręcić, jutro juz chciałam ja puścić do przedszkola bo kaszel mały i katar też, ale coś kaszle przez sen , skąd ten kaszel, może źle że nie inhalowałam wieczorem, nie odkałsneła
Stary 2012-05-23, 23:00   #1760
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość

uuu to nieciekawie....
no nie mogę... z tą służba zdrowia to zupełnie jak u nas, coś ci się dzieje to poczekaj, a jak nie to płać.... wrrrr

Cytat:
Napisane przez Kjane Pokaż wiadomość
a jeszcze - słyszałyscie ze ksieza chca przesunąc komunie z 2 do 3 klasy - uwazają zę dziecko 9 letnie jest bardziej dojrzałe
http://www.dziennikbaltycki.pl/artyk....html?cookie=1

ide sie napić - uplanie....
no nie znowu coś wymyślają,...

Cytat:

nieźle się obłowił....

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
WITAM

MONIA sadzenie wciagaJa mam spro kwoatow i dalej mi malo

KJANE jestem w 25 tyg.(6 mies.)

Bylam dzis u lekarza.Mowie mu ,ze biore nospe,magnez ale skurcze caly czas sa ,przy robieniu usg bolaly mnie wiazadla.Pilam dzis glukoze i cukier za wysoki.On mi na to ,ze musze sie polozyc na badania ,kroplowki.Popsrosilam go czy moze byc od poniedzialku bo jutro dzien matki w przedszkolu i weekend a wtedy i tak nic nie robia w szpotalu.Zgodzil sie.Mowi ,ze na 4 dni i mam nadzieje ,ze dluzej nie bo ja bede tesknic i martwic sie o Marcelka.[COLOR="Silver"]
no dobrze ze lekarz trzyma rękę na pulsie, w szpitalu na pewno się dobrze toba zajmą i te 4 dni jakoś zlecą...

u nas w przedszkolu jutro dzień mamy ciekawe co tam dzieciaki przedstawią, bo dostałam zaproszenie od Iguni i nic więcej nie chciała powiedzieć...

Gothika zdróweczka

laski poklikane cały dzień jak miałam chwilkę i pamiętałam to dawałam czadu

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2012-05-23 o 23:02
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 07:45   #1761
Kjane
Zadomowienie

Zapowiada sie kolejny upalny dzień - jade z dzieciakami na wieś do rodziców
jeszcze po drodze musze kupic maly basenik to sie pochlapią trochę
Miłego dnia

Gothika - jak Ramona?

pa
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 07:51   #1762
..Asia..
Wtajemniczenie

a u nas dzis zmiana pogody z upalnej na piekna wiosnę - ma byc 22 st - uwielbiam taka pogodę

Edytowane przez ..Asia..
Czas edycji: 2012-05-24 o 07:53
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 08:00   #1763
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
a u nas dzis zmiana pogody z upalnej na piekna wiosnę - ma byc 22 st - uwielbiam taka pogodę
U nas ma być dokladnie to samo Ja kocham upały, ale wolę je nad woda spędzać, jak nie mogę to wolę wlaśnie taką w sam raz czyli koło 24 stopni Ale pełne słoneczko ma być.
Stary 2012-05-24, 11:57   #1764
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Kjane - Ramona w przedszkolu, juz później w nocy nie kaszlała, rano odkałsneła pare razy, póxniej spokój, tylko gile żółte jej zostały wczoraj byłyśmy na wymazie z gardła, w poniedziałek wyniki

u nas tez po upale, teraz jest 18 stopni, zimno dość, idę na miasto w końcu sobie kupic buty na lato bo cały czas chodze w balerinach
Stary 2012-05-24, 13:46   #1765
alusia*
Wtajemniczenie

ja tez lubie upaly jak jestem nad woda albo w weekendy

KJANE tez musze kupic malemu basenik.mysle nad wielkoscia.
Stary 2012-05-24, 14:00   #1766
ona1981
Zakorzenienie

My mamy basen sprzed dwóch lat, statek piracki i taki zwykły okrągły. ten okrągły to często nad morze zabieramy, nad morzem basen obowiązkowy. Zagradzamy się parawanami, w baseniku trochę wody i dzieci mają zabawę. Nawet przybiegają do nas obce dzieciaki do tego basenu
Stary 2012-05-24, 16:48   #1767
..Asia..
Wtajemniczenie

a mi dzis trochę przykro, bo mam imieniny a TZ zapomniał i życzeń mi nie złożył. Kuba też.
Ale za to do mamy dostałam życzenia i fajna e-kartkę
Stary 2012-05-24, 16:59   #1768
ona1981
Zakorzenienie

Asia wszytkiego najlepszego z okazji imienin
Mój nie zapomina bo ja kilka dni wcześniej zawsze coś napomkne
Stary 2012-05-24, 18:54   #1769
alusia*
Wtajemniczenie

ASIA najlepsze zyczonka

Ja tez zawsze cos mowie wczesniej i TŻ moze dlatego pamieta...

Jutro z kolei imieniny i urodziny TZ.
Stary 2012-05-24, 19:04   #1770
..Asia..
Wtajemniczenie

dzięki za życzenia

TZ zaaferowany firmą, bo zaczyna sie chyba cos rozkręcać...
No ale w dzień matki mam urodziny - moze zapamięta

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości