|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
co do mojego zdrówka to pisałam wyżej, ze nie dało mi spać od 4 i wybieram się do lekarza. Nie wiem co zrobić bo chciałabym wrócić jutro do pracy ale nie czuję się na siłach, a do tego koleżanka ma wolne i mówiłam, że przyjdę do pracy, bo jak nie przyjdę to może nie dostać wolnego. Zobaczę co mi lekarz powie.
|
|
#3092 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gniew strong rozłożył mnie na łopatki! Cytat:
![]() No to prawda - im masz więcej do zrobienia, tym łatwiej jest Ci się zorganizować ![]() Cytat:
Naprawdę chciałabym kiedyś wyglądać tak, jak Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa! Gratuluję Kochana! ![]() Cytat:
Cudo!
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry!
![]() Wczoraj staralam sie Was podczytywac na biezaco, ale jestescie szybkie ![]() Z ostatniej strony doczytalam, zeee MAMY NOWA FASOLECZKEE!!!! ONYKS Jak ja sie ciesze!!!!!! Madziu wlasnie doczytalam opis porodu. Wzruszylam sie i teraz siedze taka zasmarkana Jestes bardzo dzielna mamusia i tak 3maj!! ;*
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-05-23 o 08:03 |
|
|
|
#3094 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, stoczyłyście walkę, ale najważniejsze, że obie wyszłyście z niej cało! Absolutnie nie powinnaś się obwiniać i zamartwiać! - musisz być silna i uśmiechać się jak najczęściej, bo teraz Majka chłonie Twoje emocje jak gąbka. Niech od małego widzi, jakie panuje wokół niej szczęście Gratuluję raz jeszcze całej Waszej trójce! Cytat:
Też miałam takiego wykładowcę. Już na pierwszym wykładzie, ustalając termin egzaminu, powiedział: "I proszę nie przychodzić do mnie z pytaniem, czy można pisać w innym terminie, bo macie ślub, bo dziecko wam się rodzi, bo babcia umarła, bo ja nie jestem od tego, by takie decyzje podejmować. Jeżeli dostanę pisemną zgodę dziekana, to przełożę. Inaczej termin przepada" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry Dziołchy ![]() Pragnę tylko wspomnieć, że Wasza wczorajsza rozmowa na pewne tematy mnie trochę zniesmaczyła, toteż w ogóle się do niej nie ustosunkuję... ![]() U mnie kiepsko. Dolegliwości onyks chyba przeszły na mnie - od wczoraj czuję ból i już zaprzyjaźniłam się z Furaginą A propo - zawsze tylko brałam raz-dwa razy po tabletce i się uspakajało, ale słyszałam, że powinno się przejść pełną kurację, żeby te bakterie wykurzyć. Czyli co - mam brać tak, jak na ulotce? Cytat:
To jednak antybiotyk...Swoją drogą będę stopy całować temu, kto wprowadziłam UroFuraginum bez recepty! Poza tym nie wyspałam się dziś strasznie, ale wczoraj poszłam późno spać, więc znam przyczynę niewyspania ![]() Niestety wczorajsze popołudnie również nie było owocne... Wróciłam do domu, zrobiłam zupkę, pojechałam po męża, zjedliśmy i zaległam na kanapie z termoforem na nerkach (czułam lekki ból w tej okolicy - nie wiem, czy rzeczywiście mnie bolało, czy po prostu pęcherz mnie zestresował, ale wolałam solidnie to ogrzać). Wieczorem wyprasowałam sobie rzeczy na dzisiaj (w moim przypadku to akurat jest powód do dumy ) i poszłam spać. A brudne naczynia jak stały, tak stoją... Trzymajcie dziś kciuki! Wczoraj szef poprosił o dołożenie do analizy pewnych obliczeń i prawdę mówiąc nie do końca wiedziałam, o co chodzi, więc w sumie improwizowałam... Dziś mam mieć spotkanie w tej sprawie - kciuki konieczne! ![]() Miłej środy!
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() ![]() Witam się szybko bo jestem dziś znmów na zastępstwie i biegam między dwoma pokojami... Madzia...ale relacja! Buziak za dzielność A dziś się rano budzę, a mąż obok wpatrzony we mnie leży i mówi...i będziemy mieli dziecko? I się cieszy ![]() Jestem taka szczęśliwa
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Kolejny upalny dzień się szykuje! Uff!Mam do Was prośbę o trzymanie kciuków dziś i jutro za moją psiapsiółę (ma zabieg) ![]() Emigra, śliczną masz córeczkę Madzia, opis porodu trzymający w napięciu! Ale byłaś bardzo dzielna, a Majunia zdrowa a to najważniejsze! szkoda, że profesor tak udupił męża, no ale tacy są ludzie...A jakby miał zwolnienie lekarskie? Onyks Cieszę się razem z Tobą!!!
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście kochane
Dziękuję za te miłe słowa. Zabcia super z tym wózkiem. Już wszystko macie?? stokrotko zdrówka życzę ![]() aaby trzymam kciuki i współczuję akcji z pęcherzem. Agnusek nawet zwolnienie lekarskie by nie pomogło. Taki typ. |
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak minęła nocka?
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka bardzo dobrze. Poczekaliśmy aż mała się obudzi. o 24 mąż ja przebrał, ja nakarmiłam i poszła spać. Potem tylko na karmienie się budziła po 2, 4 i 7 i od 7 śpi sobie. Więc pewnie niedługo będzie pobudka
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A już się gdzies wyżej pytałam, mąż nie boi się zajmować małą, itp?
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz Jula budzi sie raz na jedzenie badz wcale, najczesciej spi mi od 21-22 do 4-5 rano
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Madziu, masz wzorowe dzieciątko, że tak się budzi na karmienie i przebranie
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na razie nie zapeszać to jest bez problemowa
Maleństwo nie, nie mąż się niczego nie boi, wręcz przeciwnie . Garnie się do wszystkiego. |
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z opowieści rodzinnych wiem, że moja mama bała się mnie kąpać, bo bała się że wylecę jej z rąk... i w końcu tata to robił
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Onyks,
jak to pieknie czytac z rana takie posty jak twoj! I tak jak pisala Strong wczoraj, cudownie, ze dzieciotko urodzi sie 2 ludzi, ktorzy sie kochaja i czekaja na maluszka Madzia, nie masz sobie absolutnie czego zarzucic, przeciez to byla nowa sutyacja dla ciebie i dalas z siebie absolutnie wszystko! I bardzo dobrze, ze mialas przy sobie ta polozna, ktora w pore dobrze zareagowala. I chcialam tez napisac do twojego TZ, ze byl bardzo dzielny i pieknie cie wspieral: text gryz mnie - jest rozwalajacy Cytat:
Oby ci szybko przeszlo! Zabcia, ale ekspres z tym wozkiem! Super. A jak tam samopoczucie przed porodem? Juz jest jakis stres? Malensfto, juz sie obudzilas?
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i teraz kwestia organizacyjna ![]() - wkładki laktacyjne polecam babyone, mam teraz i są super chlonne, cały dzień chodzę z jedną i nie przesiąknie. I są pakowane oddzielnie więc do szpitala fajna rzecz. - podkłady poporodowe ja do szpitala brałam 2 opakowania po 10 sztuk i mąz mi musiał jeszcze jedno dokupić do domu bo dalej jeszcze krwawię. - przewijak - używany tylko na pralce przy kąpieli, a tak na łożku ją przebieram ![]() - oilatum - super rzecz, nawet ordynator pediatrii go polecał. aaa i ubranka. Mała normalnie nosi body na 50 cm. Bo ona jest mała tylko ma długie nogi. Więc dobrze, ze mam ich troszkę. |
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo jest lepiej
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIU pociesze Cię że ja też nie wiedziałąm jak się "prze" dopóki jedna z położnych nie krzykneła "Tak jakbyś kupę robiła!"
poród widzę z ekscesami, ale najważniejsze że powiódł się i małą jest już z Wami
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla meza![]() Madzia mialam juz pytac wczesniej, ile malutka dostała pkt Apgar? A jak Ty sie tam czujesz? Dzien dobry
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malenstfo, ja mialam wczoraj taki zgonowy dzien, poszlam spac o 9 Tomalinka, Natala - rozumiem,ze w czerwcu dolaczacie do klubu staraczek! Butter, mialam cie pytac, czy w zwiazku z tym, ze ten lekarz ci sie przesunal, to i staranka bedziesz przesuwac? |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się starać... nie wiem...
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde napisałam w opisie porodu
W pierwszej minucie 5 punktów bo musieli jej jeszcze tlen podawać, była blada i wymęczona. A w kolejnej już 9 punktów. I przez to musiała mieć dodatkowe badania robione i usg głowki. I jeszcze 12 czerwca idziemy raz na kontrolę do poradni ryzka.---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Nikita do kąpieli http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...eli-500ml.html tylko ja kupiłam za 40 zł. |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ona jeszcze nie wie ze ma raczki, w ogole do skoku 8 tyg dziecko mysli ze ono i reszta swiata to jednosc
Na poczatku tak jest ze budzi se tylko na jedzonko, z czasem bedzie wiecej aktywnosci Malenstwo dzieci na butli szybciej przesypiaja na ogol noce..
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Seba tez mial 9 pkt Ale to bardzo dobrze![]() Tez mu sprawdzali głowke przy wypisie, bo u Nas bylo tak, ze maly bardzo wczesnie ułozył sie główka w doł i dlugo siedziala w kanale rodnymi woleli posprawdzac Najwaznijsze,z e jest wszystko dobrze i jest zdrowa ![]() A jak Ty sie,, tam,, czujesz?
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam...
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie miałam pytać, ale nie wiedziałam ja to ładnie ująć
![]() Blonde - zrobiłaś to super
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
ONYKSSSS przede wszystkim OGROMNE gratulacje!!! Super!
Żabcia fajnie, że wózek już jest! W końcu! To teraz Dominik może napierać ![]() Strong nie płacz gupia ![]() ![]() Magda Faktycznie ciężki poród za Tobą, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło Mąż na egzamin pojechał? chore to! Butter z moich wczorajszych planów nic nie wyszło Przede wszystkim nie kupiłam szparagów, bo były tylko białe Zrobiłam jedne z pieczarkami, szynką i chili a drugie ze szpinakiem i camembertem (tylko jak zwykle wzięłam tego szpinaku zdecydowanie za mało.... jak zwykle!)Agnusek co do butów, to z tych jestem bardzo zadowolona. W normalnej cenie kosztują grubo ponad 300zł, więc w życiu bym sobie na nie nie pozwoliła, a że te kosztowały 230zł to mąż się uparł, że mi kupię. Że jak już biegam, to niech jeszcze wyglądam ![]() To mnie jeszcze bardziej motywuje A przede wszystkim motywuje mnie to, że moje nogi zaczynają dużo lepiej wyglądać![]() Abby zdrówka! Stokrotko dobrze, że idziesz do lekarza. Zdrówka! Emigra Jula jest prze urocza! Witajcie!
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

kawki narazie nie chce...trochę się obudziłam...a na spacerek w pracy raczej nie mam co liczyć 

a urodzilas SN i bez znieczulenia! Masz byc z czego dumna
To jednak antybiotyk...

żeby się starać... nie wiem...
Przede wszystkim nie kupiłam szparagów, bo były tylko białe