|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
O masakra- a nie może Tz albo ktoś z rodziny jakos odebrac tego zwolnienia??
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Ktg Skurczy tych nie dobrych nie mam
teraz czekamy na mocz i krew i może mnie puszcza zobaczymy co na wizycie powiedzą. po co mam Lezec jak mnie nic nie boli .
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam Captive mam nadzieje że dziś już do mnie przyjdzie i fotelik MAXI COSI Fotelik CABRIO FIX. Fotelik zamówiłam jednego dnia z rana na drugi dzień już był u mnie. Tylko wcześniej pytałam czy sprzedawca ma kolor. http://allegro.pl/maxi-cosi-fotelik-...347699214.html płaciłam o 6 złote drożej niż najniższe aukcje bo ma folie przeciwdeszczową gratis.
Cytat:
ten twój gin chce pewnie ci wczasy zapewnić żebyś troszkę odpoczęła
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Witamy się z Jankiem w 32 tygodniu |
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się moje kochane mamuśki z rańca
![]() Karolina dużo mądrych rzeczy napisałaś hanjah Nadalka dobrze, że już w domku -6 kg szokujące, może dali Ci coś na wydalenie wody z organizmu ja też się czasem męczę nawet jak stoję, taka mnie słabość ogarnia a czasem mam takie godziny, że mogę spacerować i spacerować i nawet brzuch w miarę spokojnySoleilka współczuje strachu Prince trzymam kciuki żeby Cie dziś wypuścili ![]() Norniczka, Linka za usg ![]() dotta, chce_byc_mama, branzoletka gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze i gratuluje kolejnych tygodni![]() Cytat:
o ile podasz nam przepis akurat w tej kwestii to nie ma się co wyścigować, donośmy do bezpiecznych tygodni to będziemy myśleć o rozpakowywaniu Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:04 |
|
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3370 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za glukozę i gratuluje 7miesiąca![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wagą sie nie przejmuj to napewno woda w organiżmie gorąco Ci to dużo pijesz!Cytat:
gratki ![]() kl aski:---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Linka Norniczka za wasze dzisiejsze usg,żeby Maluszki się ładnie pokazały![]() ja dzisiaj mam kupę prasowania i nastawie pieluchy tetrowe
|
||||||
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
dwa razy kupowałam już na allegro i za każdym razem zapomniałam kupić moskitiery do wózka, myślę że to może być przydatna rzecz, może natknęła się któraś z Was w jakimś sklepie na coś takiego? nie chce znowu płacić za przesyłkę
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
No i zostaje w szpitalu
lekarz ordynator Mowil że tO że nie boli to dlatego że leze. ale w wysokiej ciazy nie wypuści mnie. jeśli do piatku będzie ok i nie stwierdza zagrożenia przedwczesny porodem UO w piątek wyjde. a jeśli tak to podadzą mi sterydy by dziecko szybciej się rozwinęło a jutro mam mieć usg nerek i dołu brzucha czy tam się zastoj moczu nie robi i czy nie od tego te bole. no a wyników nie ma jeszcze naraziE. tego mojego GINA to Trzepne
|
#3373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniej sze żeby dzidzia jeszcze posiedziała w brzuszku |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wrzuciłam pierwsze pranie synkowe, dzis skwar to szybko wyschnie
|
|
|
|
|
#3375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za
za usg, za godzinkę jadę Branzoletka - dzięki za odp. Czyli jednak imię Aron odpada.. TŻ nie jest zawiedziony? Agusia1234 to napięcie brzucha przy chodzeniu takie delikatne to pewnie już norma na tym etapie, ale to są bardzo subiektywne odczucia i coś co dla jednego jest delikatne dla innego będzie okropne U mnie w każdym razie o bólu nie ma mowy, brzuch nie boli mnie nigdy, jeśli już to np. pachwiny. Więcej powie Ci gin po badaniu. Kiedy wizyta? Cytat:
Trzymamy się listy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:44 |
|||||
|
|
|
#3376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Ale dzisiaj pospałam, już daaaawno tak dobrze i długo i nie spałam, a i tak jestem niewyspana Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masakra ![]() noooo to ![]() Cytat:
Cytat:
Gin Ci milion razy mówił, że masz się oszczędzać, a Ciebie nosiło, no to w końcu się wkurzył i położył w szpitalu, żeby nie ryzykować ![]() Porobią Ci badania, sprawdzą wszystko dokładnie, i mam nadzieję wypuszczą, a Ty w końcu zaczniesz grzecznie się oszczędzać a nie co i rusz sprzątać i latać po mieście Linka trzymam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:46 |
|||||
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
ciastuś przykro że jesteś w szpitalu, ale trzymam mocno kciuki żeby dokładnie sprawdzili czy wszystko w porządku i za Twoje piątkowe wyjście do domu :dmok: dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty coś dzisiaj czuję się jak jedna wielka klucha... niby nie jest mi gorąco ale jakoś tak do d***
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nudy. dobrze ze mojej koleżanki też dziś nie wypuszczają
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Prince właśnie doczytałam , ze jesteś w szpitalu , bidulko nasza
za tydzień mam wizytę i po raz pierwszy Ktg , jakie wrażenia u Was z Ktg ???? |
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-05-23 o 10:35 |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, w każdym bądź razie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Linki i Norniczki. Rozpoczęte tygodnie i miesiące uświadamiają mi, że wszystko tak szybko leci.... ![]() Prince trzymaj się w szpitalu. Odpoczywaj, żeby wszystko się unormowało, bo w piątek masz do nas wrócić Luby biegiem marsz do dentysty ![]() Depoison z ciuszkami na 18-24 m-ca wymiatasz Bransoletka super, że po wizycie wszystko ok KarolinaPw wrzuć przepis na schabik. Ciekawa jestem czy nie wychodzi suchy. Ja robiłam raz i na kanapki się nie nadawał, Za pozytywne podejście do tematu ograniczeń w jedzeniu, po ciąży sobie odbijesz Hmm nie pamiętam, czy cytowałam coś więcej ![]() Idę na spacer Pójdę do mojej mamy - to będzie jakieś 4 -5 km, akurat na dzisiaj wystarczy.Miłego dnia Kochane. |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry! ale mialam nocke znowu sie budzilam caly czas, wszystko mnie boli nawet palce u rak :/
dziekuje za gratulacje ![]() Ciastek pomysl ze to dla Twojego dobra, przynajmniej odpoczniesz od babci. |
|
|
|
#3383 |
|
Branzoletka
|
Hej mamcie
Nadrobię was wieczorkiem może nie naskrobiecie 10 stron ![]() Ciastek trzymaj się tam, słuchaj lekarzy wypoczynek ci nie zaszkodzi a na nudy może fajna stronka minm. z tematem czy poród musi boleć(o metodach znieczulenia ich działaniu i ew. skutkach ubocznych) http://www.porody.pl/bol/czy-rodzenie-musi-bolec/ Miłego mimo wszystko dnia
|
|
#3384 | |||
|
Zadomowienie
|
witajcie
dziś znowu skwar u mnie od rana wiatrak chodzi, bo ciężko wytrzymać wystarczy, że przejdę się do sklepu i wracam taka zmęczona jakbym tonę węgla przerzuciła masakra, a to dopiero 27 tydzień ![]() Cytat:
![]() też się zastanawiałam nad captivą, ale szczerze mówiąc zniechęciła mnie waga, bo 20kg to dużo jak na wózek, daj znać jak twoje wrażenia, jak już przyjdzie ![]() Cytat:
![]() przebadają cię dokładnie i będzie dobrze, oby tylko na weekend udało się wyjść Cytat:
![]() co do naszej kolejki to ja się tylko obawiam, że wy już wszystkie urodzicie i będziecie cieszyć maluchami, a ja zostanę na szarym końcu tp na 26 sierpnia, a zważywszy, że moja mama urodziła mnie i moją siostrę 2 tyg po terminie to.... mam tylko nadzieję, że nie wyjdzie mi połowa września ![]() dobra, biorę się dalej za robotę na dziś mam czyszczenie kanapy i furę prasowania... |
|||
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w ten śliczny, słoneczny poranek
Większość z Was narzeka z powodu zbytniego ciepła, a ja upatrywałam go z niecierpliwością. Po wielu deszczowych i chmurnych tygodniach, to bardzo miła i dodająca energii odmiana. Dzisiaj mam wolne i mam zamiar spędzić ten dzień bardzo aktywnie. Właśnie kończę ogarniać domek, potem idę na basen, a jeszcze później na zakupo-spacerek z małżem. Trzymam kciuki, za wszystkie wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy. Sama zaczynam dziś 29 tydzień Cytat:
Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() chyba jestem juz na tym okresie ciąży gdzie pospac nie jest mi dane. Wczoraj znow sie meczylam, nawet wstalam w nocy, aby nogi sobie wymoczyc, bo strasznie mnie rwały... chyba troche pomoglo, bo niedlugo potem zasnelam ![]() Z dobrych wiadomosci to w koncu pogoda do nas zawitala i dzisiaj znow ma byc cieplo mam pare spraw do zalatwienia, wiec nie bede sie nudzic Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() super ![]() jak piszesz o swoich rozpoczetych tygodniach to wiem ze w niedziele bede sie chwalic tymj samym tygodniem i jakos mi lepiej od razu ![]() Cytat:
Dasz rade kochana, wszystko dla malenstwa ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-05-23 o 10:55 |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
pralka z białym ciuszkami wisi, teraz ciuszki bezowe i zółciutke
![]() ale dzis bedzie schło |
|
|
|
#3388 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszaleli, chcą Was usmażyć? Gratuluję, ale super! ![]() Cytat:
![]() Najpierw wybieram garnek w którym będę go przyrządzać i kupuję taki kawałek schabu bez kości, żeby mi się zmieścił do niego ![]() Ze schabu odkrawam ewentualny tłuszcz,bardzo mocno solę, wręcz wcieram sól, owijam mięso folią spożywczą i na godzinkę do lodówki. Potem w tym garnku rozgrzewam mocno olej i na silnym ogniu (sporo, ok 0,5-1cm) i obsmażam mięso z każdej strony, trwa to bardzo krótko, tyle żeby się zarumieniła każda powierzchnia- uwaga-może pryskać . Zmniejszam ogień na malutki i dolewam wody tyle, żeby mięso było w 1/2 do 2/3 zakryte, wciskam do tego kilka ząbków czosnku (w zależności od upodobań, ja lubię dużo ) przykrywam pokrywką i tak sobie pyrka przez godzinę, po pół godzinie obracam. Po godzinie wyjmuję mięso i jak sosu jest dużo to go jeszcze odparowuję na mocniejszym ogniu, po wystudzeniu powstaje taka fajna galaretka z tego, można ją nawet smarować kanapki Taki schab można po wystudzeniu cienko kroić i się nie kruszy ![]() Cytat:
Cytat:
Wklejam jeszcze dla koleżanki link do programu D. Zawadzkiej gdzie też rodzice mieli problem ze ssaniem kciuka u córeczki http://tvnplayer.pl/programy-online/...E10,12687.html Ad2. Gratuluję 7go miesiąca ![]() ja odwrotnie, wolałabym, żeby to jeszcze dłużej potrwało, bo tyle jest do przygotowania a my w polu
|
||||
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() U nas spokojna nocka, choć Dorotka jeszcze była rozgrzana i strasznie się wierciła... ale teraz nie ma gorączki. Tylko żeby jeszcze chciała jeść ![]() Jutro tż ma już wolne, cztery dni i w pon rano do Polski... Żeby ten tydzień bez niego szybko zleciał ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Pogoda śliczna, jak nie możemy z domu wyjść to chociaż pranie porobię i szybciej wyschnie
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałam, że czułam, że tak będzie? (vide załącznik) No to mam. Jakby się ktoś dziwił dlaczego u mnie - mimo zaawansowanego stanu wyprawki i tygodnia ciąży - wszystko wciąż nieustawione i niezamontowane, to już wiecie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

kurde wczoraj byłam w szpitalu po zwolnienie i mi nie dali bo nie mieli nipu pracodawy :/ i dzisiaj znowu muszę się tłuc w jedną stronę 30km za kierownicą:/ tępaki:/
teraz czekamy na mocz i krew i może mnie puszcza zobaczymy co na wizycie powiedzą. po co mam Lezec jak mnie nic nie boli
.

ja też się czasem męczę nawet jak stoję, taka mnie słabość ogarnia a czasem mam takie godziny, że mogę spacerować i spacerować i nawet brzuch w miarę spokojny
i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze 

a wagą sie nie przejmuj to napewno woda w organiżmie gorąco Ci to dużo pijesz!
kl aski:
i nastawie pieluchy tetrowe
lekarz ordynator Mowil że tO że nie boli to dlatego że leze. ale w wysokiej ciazy nie wypuści mnie. jeśli do piatku będzie ok i nie stwierdza zagrożenia przedwczesny porodem UO w piątek wyjde. a jeśli tak to podadzą mi sterydy by dziecko szybciej się rozwinęło
najważniej sze żeby dzidzia jeszcze posiedziała w brzuszku

no ale przytargam kogoś na to badanie żeby czuć się pewnie i będzie mam nadzieje git. jak nie zwrócę oczywiście 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)