|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24
Cytat:
![]() Mój Tż nawet chodząc do LO pracował w każdy weekend (łącznie z niedzielami) i przez całe wakacje. Ja poszłam do pracy jakiś rok po skończeniu LO, bo nic wcześniej nie mogłam znaleźć. Jesteśmy już jakiś czas samodzielni i się sami utrzymujemy, więc po co mamy czekać ze ślubem U Nas i tak jesteśmy w miare odpowiednim wieku, bo średnia w naszych rejonach wynosi 19/20 lat
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a szukam sukienki na pierwszy taniec, bo będę się przebierała. Nie widzę pierwszego tańca w sukni ślubnej ![]() W sobotę jedziemy na salę i ustalić menu W środę za tydzień jadę na przymiarki (dopasowywanie sukni)
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fablous a mieszkacie z Tz razem? |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
3 dni !!!
![]() Dzisiaj ostatni, do tego krótszy dzień w pracy! Kilka spraw do załatwienia, sprzątanie, jutro dzień piekności, w piątek spowiedz i zaworzenie alko na salę itp. a w sobotę......... ![]() Ile zdąrzę to Was poczytam, wpadnę jeszcze przed ślubem napisać co słychać, ale nadrobić nie nadrobię na pewno przez 2 tygodnie, pewnie już ze 2 nowe wątki będą ![]() Byłam wczoraj w "mojej" kwiaciarni po bukiet dla mamy i pani powiedziała, że zamówiła piwonie z Holandii!!! Powiedziała, że jeszcze nie wie czy przyjdą, ale zamówiła ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladystar udała wam się rozmowa
Widać tak musiało się właśnie stać![]() Melody dziwna ta historia... Dobrze, że twój TŻ ma głowę na karku i nie powiedział "spoko". Ja się przymierzam do napisania pracy zaliczeniowej, takiej malutkiej na 2 str, ale nie mogę się zabrać
|
#3637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwywarki Boscha podobno najlepsze, mamy my i kilku znajomych i wszyscy bardzo zadowoleni ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
nie było mnie tydzień i ponad 100 stron nie nadrobię
u nas przygotowania ślubne stoją w miejscu, połowa zaproszeń rozdana, w czerwcu czekam na przymiarkę sukni więc muszę szybko kupić jakieś buty |
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki!
Troszkę mnie nie było, ale mam wytłumaczenie...w piątek miałam w domu tyle rzeczy do zrobienia, że masakra. Jeszcze sie z rodzicami pokłóciłam. W sobotę byłam na panieńskim, który zorganizowały moje koleżanki ( teraz bo w październiku będziemy już po studiach i ciężko by nam było się spotkać jednego dnia). W niedziele była masakra. Ciężko mi było po wypiciu takiej ilosci alko. A od poniedziałku wzięłam się za pisanie magisterki i walczę z nią. Już bliżej niż dalej do końca. Spóźnione życzenia dla weekendowych PM-ek składam. ![]() Działo się coś ciekawego jak mnie nie było?
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Mnie ktoś z zaskoczenia w tym roku zapytał ile mam lat i pierwsza myśl to było własnie 25, a potem taki zonk , bo 2 lata gdzieś zgubiłam Ja zawsze mówię w takiej sytuacji "dziękuję za komplement" i pokazuję grzecznie dowód
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwile bo siadam do mojego głupiego licencjata... Cytat:
|
|
#3643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe no troche tak... bo mlodzi daja kołacz weselny, a obdarowani daja prezenty... nie zawsze i każdy, ale my jak dostajemy kołacz to zawsze dajemy prezent.
Cytat:
A wiesz co bylo wtedy najlepsze? Bo ja nie zawsze nosilam przy sobie dowod i sie zastanawialam czy mam Babce sie chyba troche glupio zrobilo...Kurcze Ewuszka to tylko 3 dni Gdybym blizej mieszkala to bym pojechala pod kosciolek...
|
|
|
|
|
#3644 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I połowa cytowanych znowu mi znikła eh... Kupiłam wczoraj klatkę na allegro i skleiłam się, że nie zaznaczyłam, że chcę punkty pb. Więc cofnęłam, zaznaczyłam punkty i co ja paczę - kupiłam dwie! Ale Pani była bardzo miła i powiedziała, że anuluje mi jedną transakcję Miłego dnia |
||
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooo, czas mi przepłynął przez palce jak woda. Masakra Przecież dopiero wczoraj się TŻet oświadczył ![]() No własnie.. Dziewczynki! Jeśli któraś ma blisko/czas/ochotę - zapraszam na swój ślub - Oświęcim, 16:00, parafia p.w. M. Kolbego (pl. Maksymilina 2)
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
na dzien dobry wrzucam moja nowa bizu... nie pytajcie o cene bo byla smieszna Dla porownania wrzucam poprzednia bizu, ale nie wiem jeszcze ktora zaloze , przymierze jak bede miala suknie w domu
|
#3647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jezeli bede pracowac na rano to przyjade z Imielina daleko nie ma ![]() jutro na 17 mam pierwsza przymiarke
Edytowane przez 89Madzia89 Czas edycji: 2012-05-23 o 10:28 |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po ile ta sukienka w h&m?
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Nie mieszkamy razem |
|
|
|
|
#3650 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo każdemu inaczej sie życie toczy. Jeśli ktoś jest samodzielny finansowo to wszystko jedno ile ma lat Ja studiowałam dziennie i oczywiście ze nie siedziałam rodzicom na głowie, mieszkam "na swoim" 6 lat, czyli sama gotuję, sprzątam, prowadzę dom, martwię się o siebie i o osoby z którymi mieszkam, ale podczas studiów nie byłam samodzielna finansowo (poza jakimś tam dorabianiem sobie w momentach większego luzu na studiach) więc czułam się dzieckiem Cytat:
Cytat:
być może dlatego że nie mogłam trafić na tego właściwego, a może dlatego ze wciąż czułam sie za młoda Cytat:
zobaczysz a co do prowadzenia domu to też dasz radę, nie jest to takie trudne na jakie wygląda ostatecznie to od Was wtedy wszystko zależy. Ja jak pracuję od rana do wieczora to cóż, obiad jest z półproduktów a sprzątamy dopiero jak mamy więcej wolnego i jakoś to leci Cytat:
![]() Cytat:
bo już mi się pomieszało Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3652 |
|
Konto usunięte
|
piękna biżu mmm
|
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() u mnie dziś dalej upał. Kurcze mam tyle roboty a tak mi się nic nie chce |
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja np. mam 22 lata (prawie ) i akurat dla mnie to jest odpowiedni czas. Pomijając najważniejsze czyli tż, ajlowju forewer i to że jesteśmy razem już 6 lat; nie wyobrażam sobie mieszkania jeszcze 2-3 lata w domu i bycia zależną od rodziców i spotykania się z tż czasami tylko w weekendy. Chcemy się usamodzielnić i założyć własną rodzinę. A nie uznajemy z tż mieszkania ze sobą przed ślubem (tzn. nie uważamy że to jet coś złego, ale po prostu my nie chcemy i nie mamy nawet możliwości). Poza tym chcemy mieć z dzieci w "normalnym" wieku, a nie że 1 dziecko po 30-tce (mojej). A też chcemy mieć po ślubie trochę czasu dla siebie, a nie bach i zaraz dzieci ![]() I dużo dużo innych argumentów... Także jak ktoś z rodziny czy znajomych mówi, że jestem za młoda to mogę wyrecytować tak długą litanię argumentów "ZA" że już w połowie mu się znudzi słuchanie A co do czucia się dorosłym... pod koniec liceum wydawało mi się, że po licencjacie już będę doroślejsza i w ogóle i może wtedy weźmiemy ślub itd. A teraz kończę licencjat i wydaje mi się, że nigdy nie poczuję się wystarczająco dorosła... no może dopiero jak urodzę dziecko... ![]() Się rozpisałam ..to teraz idę się rozpisywac o NFZ-cie.
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw się dobrze na wakacjach, tfu, PODRÓŻY POŚLUBNEJ! Tak z tej samej Kupiłam tam wczoraj taki cudny bukiecik dla mamy za 20zł
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh, no tak jak napisała Ewusia, każdemu życie inaczej się toczy. My po 8 miesiącach się zaręczyliśmy, widujemy się niemal dziennie i każdy dzień rozłąki to straszna tęsknota...już nam baaardzo trudno żyć osobno, codziennie od pół roku, od kiedy ślub jest już całkiem realny i bliski dostaję smsy od TŻeta, że chce już natychmiast mieć mnie za żonę.... hehe, ostatnio nawet sam od siebie zaczął mnie nosić na rękach, a lekko nie ma aaaale mi się nie chce do pracy... Ewuszka dzięki za radę kosmetyczną, na razie właśnie zamówiłam maskę z glinką ziaja pro i krem jakiś, mam nadzieję, że podziała....akurat wysłałam zamówienie, zanim napisałaś....no zobaczymy... ladystar biżuteria nie w moim stylu ale bardzo efektowna! ech...czas się wybierać do roboty....mam teraz ciągle na popołudnie...to mnie wykończy....jem obiad o 21.... waga już skoczyła do góry....a w pracy praktycznie nic nie jem, bo tyle roboty...albo jesz i wychodzisz później z pracy albo nie jesz i wychodzisz wcześniej (tzn. czesto i tak po czasie....)Trzymajcie kciuki, bo powierzyłam Pani Iwonie (Śląska PM mi poleciła) tworzenie mojej biżuterii, na razie brak konkretów, ale mam nadzieję, że coś się z tego urodzi....
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
A ja kończę studia i cały czas byłam i jestem utrzymywana przez rodziców. Mój kierunek jest wyłącznie dzienny, a ilość nauki nie pozwala na pracę. Jedyne co, to zasuwałam w barze przez wakacje po pierwszym i drugim roku (po 3 i 4 miałam obowiązkowe praktyki). Z TŻ mieszkamy razem praktycznie od początku związku, najpierw jak para cyganów krążyliśmy między jego stancją a moją, od roku mieszkamy we wspólnym mieszkaniu. Nie kojarzę tekstów typu "Za wcześnie", jedynie byly pytania czy aby nie jestem w ciąży
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm bo gdybyscie mieszkali razem to w sumie nie masz sie czego obawiac bo by sie az tak duzo po slubie nie zmienilo... mysle ze obawy sie kazdej moga przytrafic, ale jak sie kochacie i jestescie tyle czasu ze soba to w sumie co to za roznica teraz czy pozniej? Staniecie sie sobie jeszcze blizsi i jeszcze szczesliwsi, a wtedy te glupie mysli zaraz odejda!
|
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krem ten http://allegro.pl/tolpa-sebio-matuja...311712221.html i żel ten http://allegro.pl/tolpa-sebio-normal...361211482.html Jeśli polecasz to moze tez sprobuje, nie wiem czemu ale ostatnio mi sie cera popsula, blyszczy sie bardziej niz zwykle W sumie pogorszyla sie po peelingach enzymatycznych myslalam ze bedzie z nia zle tylko kilka dni, a pozniej sie poprawi, a to trwa i trwa Cytat:
Dzieki za opinie o bizu
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

U Nas i tak jesteśmy w miare odpowiednim wieku, bo średnia w naszych rejonach wynosi 19/20 lat 

a szukam sukienki na pierwszy taniec, bo będę się przebierała. Nie widzę pierwszego tańca w sukni ślubnej 

chociaż mój szwagier też jest 87, a jakiś felerny model :P

Ślub 27. X. 2012
, bo 2 lata gdzieś zgubiłam 

Babce sie chyba troche glupio zrobilo...
Gdybym blizej mieszkala to bym pojechala pod kosciolek...
, przymierze jak bede miala suknie w domu 
i mialam zupelnie inne priorytety
zobaczysz
bo już mi się pomieszało
myslalam ze bedzie z nia zle tylko kilka dni, a pozniej sie poprawi, a to trwa i trwa