Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 09:11   #3631
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
ja też poszłam od razu po szkole LO do pracy dla mnie to naturalna kolej rzeczy

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Uwaga mam miesiąc do ślubu

Mój Tż nawet chodząc do LO pracował w każdy weekend (łącznie z niedzielami) i przez całe wakacje. Ja poszłam do pracy jakiś rok po skończeniu LO, bo nic wcześniej nie mogłam znaleźć. Jesteśmy już jakiś czas samodzielni i się sami utrzymujemy, więc po co mamy czekać ze ślubem U Nas i tak jesteśmy w miare odpowiednim wieku, bo średnia w naszych rejonach wynosi 19/20 lat

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:14   #3632
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
ok .
zapodaje Wam swoja kiecuche.. Kurcze jak teraz patrze to na 3 fotce grubo w tali wyszlam
Ale planuje zakupic jeszcze do niej jakis ladny paseczek i buciki i mysle ze na sesje narzeczeńska bedzie idealnie.

W sumie juz wyobrażam sobie filmik jak jestem w tej sukience i pozniej w ślubnej i to wszystko super polaczone jako jeden wielki miks/ badz jak to zwal teledysk ślubny

Ładna jest ta sukienka? Bo jak brzydka to oddam Mówić mi tu szczerze bo kto jak kto, ale Wy prawdę mi powiecie o mojej "perelce"
ślicznaaaaaa a po ile było? byłam wczoraj w h&m, ale nie widziałam takiej a szukam sukienki na pierwszy taniec, bo będę się przebierała. Nie widzę pierwszego tańca w sukni ślubnej

W sobotę jedziemy na salę i ustalić menu

W środę za tydzień jadę na przymiarki (dopasowywanie sukni)

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:16   #3633
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
ślicznaaaaaa a po ile było? byłam wczoraj w h&m, ale nie widziałam takiej a szukam sukienki na pierwszy taniec, bo będę się przebierała. Nie widzę pierwszego tańca w sukni ślubnej

W sobotę jedziemy na salę i ustalić menu

W środę za tydzień jadę na przymiarki (dopasowywanie sukni)
Chcesz zdejmować Calais? Ale ona tak pięknie wygląda w tańcu! Piórka dają niesamowity efekt. Ja bym zostawiła

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:37   #3634
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
dobry rocznik chociaż mój szwagier też jest 87, a jakiś felerny model :P
Regułe stanowi wyjątek
Fablous a mieszkacie z Tz razem?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:41   #3635
ewuszkaaa
Zakorzenienie

3 dni !!!

Dzisiaj ostatni, do tego krótszy dzień w pracy! Kilka spraw do załatwienia, sprzątanie, jutro dzień piekności, w piątek spowiedz i zaworzenie alko na salę itp. a w sobotę.........

Ile zdąrzę to Was poczytam, wpadnę jeszcze przed ślubem napisać co słychać, ale nadrobić nie nadrobię na pewno przez 2 tygodnie, pewnie już ze 2 nowe wątki będą

Byłam wczoraj w "mojej" kwiaciarni po bukiet dla mamy i pani powiedziała, że zamówiła piwonie z Holandii!!! Powiedziała, że jeszcze nie wie czy przyjdą, ale zamówiła Powiedziała, że sa trwalsze niż polskie, i że zamawia sie paczkę, a z niej wybiera te najładniejsze

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
ok .
zapodaje Wam swoja kiecuche.. Kurcze jak teraz patrze to na 3 fotce grubo w tali wyszlam
Ale planuje zakupic jeszcze do niej jakis ladny paseczek i buciki i mysle ze na sesje narzeczeńska bedzie idealnie.

W sumie juz wyobrażam sobie filmik jak jestem w tej sukience i pozniej w ślubnej i to wszystko super polaczone jako jeden wielki miks/ badz jak to zwal teledysk ślubny

Ładna jest ta sukienka? Bo jak brzydka to oddam Mówić mi tu szczerze bo kto jak kto, ale Wy prawdę mi powiecie o mojej "perelce"
Śliczna ta sukienka!!

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:42   #3636
magdalennne
Wtajemniczenie

Ladystar udała wam się rozmowa Widać tak musiało się właśnie stać

Melody dziwna ta historia... Dobrze, że twój TŻ ma głowę na karku i nie powiedział "spoko".

Ja się przymierzam do napisania pracy zaliczeniowej, takiej malutkiej na 2 str, ale nie mogę się zabrać
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:47   #3637
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Macie jakieś opinie i przemyślenia nt. sprzętu z Mastercooka???? (konkretnie piekarnik, płyta, zmywarka i okap????)
Mój TŻet to tylko Bosch i Simens, a że jemu oddaję przemyślenia na temat elektroniki, to takie mamy

Zwywarki Boscha podobno najlepsze, mamy my i kilku znajomych i wszyscy bardzo zadowoleni

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
a mnie robótki przedślubne
TŻ okleił tuby, żeby nie było wiadomo, czym strzelają
poskładałam krzesełka, wypisałam winietki, zapakowałam czekoladki do środka, spakowałam do zawiezienia
TŻ oprawił drzewkową księgę gości i też spakował do wywiezienia

zostało nam ustalenie usadzenia gości

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
no ja już sama nie wiem, czego chcę....miałam mieć długi welon w kościele, a na sali krótszy, ale nie chcę żeby zakrywał fryzurę, więc nie wiem jak to rozwiązać....może też po ślubie zdejmę welon, a na sali będę miała tylko kwiatek i nim rzucę po oczepinach? ech......sama już nie wiem....
Ja zdejmuję welon przed wejściemna salę i zastępuję duzym sztucznym kwiatem. Na oczepiny wezmę welon do reki i nim rzucę. Nie bedzie bicia po łapach i wyrywania welonu z włosami, noooo way!

- George Elliot
Stary 2012-05-23, 09:49   #3638
klaudusk_a
Zakorzenienie

nie było mnie tydzień i ponad 100 stron nie nadrobię

u nas przygotowania ślubne stoją w miejscu, połowa zaproszeń rozdana, w czerwcu czekam na przymiarkę sukni więc muszę szybko kupić jakieś buty

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:51   #3639
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Udalo mi sie na koniec dnia zrobic fotke naszym pysznoscia wiec czestujcie sie naszym kolaczem <zdjecie niestety w kiepskiej jakosci i nic nie widac ale macie real fote speszjal dla Was> Ufff wszystko poroznosilismy i juz mam troche prezentow pieniazki, koc, reczniki, szklanki, kieliszki do wina super
A to o to chodzi w tej tradycji

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
w kwestii kosmetyczki, dziewczyny błagam nawilzac buzie, bo z makijazem to jest tak samo jak z obrazem na płótnie , na kiepsko przygotowanym kazdy bedzie wygladal zle i bedzie nietrwaly
Święta prawda! Przetestowane na ewuszce! Od 2 miesięcy wlewam w siebie wodę nawet jak już nie mogę, maseczki z alg, oczyszczanie. Nawet twarz lepiej nawilżona mniej się świeci (=podkład się nie waży)

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ups, zapomniałam, że teściowa to tez mama i trzeba będzie coś kupić

- George Elliot
Stary 2012-05-23, 09:52   #3640
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki!

Troszkę mnie nie było, ale mam wytłumaczenie...w piątek miałam w domu tyle rzeczy do zrobienia, że masakra. Jeszcze sie z rodzicami pokłóciłam. W sobotę byłam na panieńskim, który zorganizowały moje koleżanki ( teraz bo w październiku będziemy już po studiach i ciężko by nam było się spotkać jednego dnia). W niedziele była masakra. Ciężko mi było po wypiciu takiej ilosci alko. A od poniedziałku wzięłam się za pisanie magisterki i walczę z nią. Już bliżej niż dalej do końca.

Spóźnione życzenia dla weekendowych PM-ek składam.

Działo się coś ciekawego jak mnie nie było?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:59   #3641
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
staram się staram....ech, właśnie stawiam na domowe spa, ale coś chyba mi średnio idzie, ech, jeszcze kilka tygodni mam, może coś się uda zrobić z moją cerą, tragiczna nie jest, ale pory widać i syfki się robią szczególnie poniżej linii brody i na plecach....

ech, kuniec o moich kosmetycznych problemach :P powinnam po innych wątkach na wizażu pogrzebać w sprawie porad...
Człowieczku, na cerę mieszaną polecam Ci z całego serca Tołpa Sebio - krem i żel do mycia twarzy. Miałam tak jak Ty - a teraz pory pozamykane o wiele bardziej, mniej zaskórników, mniej się świeci. I dużo wody raz jeszcze

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Do mnie ostatnio babka w tesco jak kupowalam 2 piwa "prosze dowod", ja na siostre takie zdziwko i taka radocha (mam 25 lat)
Jak "ostatnio" było w tym roku, to kochana masz juz 27 latek Mnie ktoś z zaskoczenia w tym roku zapytał ile mam lat i pierwsza myśl to było własnie 25, a potem taki zonk , bo 2 lata gdzieś zgubiłam

Ja zawsze mówię w takiej sytuacji "dziękuję za komplement" i pokazuję grzecznie dowód

- George Elliot
Stary 2012-05-23, 10:01   #3642
kasia_kuku
Zakorzenienie

Wpadłam na chwile bo siadam do mojego głupiego licencjata...

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
czyli widze 89 i 90 króluje na wątku jeszcze nasza Jagodzia też jest 90
Ja też 90

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:06   #3643
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
A to o to chodzi w tej tradycji
Hehe no troche tak... bo mlodzi daja kołacz weselny, a obdarowani daja prezenty... nie zawsze i każdy, ale my jak dostajemy kołacz to zawsze dajemy prezent.
Cytat:
Człowieczku, na cerę mieszaną polecam Ci z całego serca Tołpa Sebio - krem i żel do mycia twarzy. Miałam tak jak Ty - a teraz pory pozamykane o wiele bardziej, mniej zaskórników, mniej się świeci. I dużo wody raz jeszcze

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Jak "ostatnio" było w tym roku, to kochana masz juz 27 latek Mnie ktoś z zaskoczenia w tym roku zapytał ile mam lat i pierwsza myśl to było własnie 25, a potem taki zonk , bo 2 lata gdzieś zgubiłam

Ja zawsze mówię w takiej sytuacji "dziękuję za komplement" i pokazuję grzecznie dowód
Hehehe nie nie ostatnio było w tym roku, wiec już 7 lat jestem po 18, a o dowod nie bylam pytana baaaaaaaardzo dlugo... jak ktos mnie znowu zapyta to zrobie tak jak Ty A wiesz co bylo wtedy najlepsze? Bo ja nie zawsze nosilam przy sobie dowod i sie zastanawialam czy mam Na szczescie mialam, bo by dopiero byl wstyd Tyle dobrze ze siostra ze mna byla to ona by kupila Babce sie chyba troche glupio zrobilo...
Kurcze Ewuszka to tylko 3 dni Gdybym blizej mieszkala to bym pojechala pod kosciolek...
Stary 2012-05-23, 10:08   #3644
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
ok .

Sukienka jest piękna, a Ty wyglądasz świetnie, jak taka laleczka

Cytat:
a wy dziewczyny które roczniki?? bo mi się wydawało że to jakiś taki popularny rok do wychodzenia za mąż to 89-88 bo u mnie prawie wszystkie moje koleżanki z tych roczników to już po ślubie i już dzieciaki mają
Rocznik 88

I połowa cytowanych znowu mi znikła eh... Kupiłam wczoraj klatkę na allegro i skleiłam się, że nie zaznaczyłam, że chcę punkty pb. Więc cofnęłam, zaznaczyłam punkty i co ja paczę - kupiłam dwie! Ale Pani była bardzo miła i powiedziała, że anuluje mi jedną transakcję

Miłego dnia
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:11   #3645
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no troche tak... bo mlodzi daja kołacz weselny, a obdarowani daja prezenty... nie zawsze i każdy, ale my jak dostajemy kołacz to zawsze dajemy prezent.

Hehehe nie nie ostatnio było w tym roku, wiec już 7 lat jestem po 18, a o dowod nie bylam pytana baaaaaaaardzo dlugo... jak ktos mnie znowu zapyta to zrobie tak jak Ty A wiesz co bylo wtedy najlepsze? Bo ja nie zawsze nosilam przy sobie dowod i sie zastanawialam czy mam Na szczescie mialam, bo by dopiero byl wstyd Tyle dobrze ze siostra ze mna byla to ona by kupila Babce sie chyba troche glupio zrobilo...
Kurcze Ewuszka to tylko 3 dni Gdybym blizej mieszkala to bym pojechala pod kosciolek...

Noooo, czas mi przepłynął przez palce jak woda. Masakra Przecież dopiero wczoraj się TŻet oświadczył

No własnie.. Dziewczynki! Jeśli któraś ma blisko/czas/ochotę - zapraszam na swój ślub - Oświęcim, 16:00, parafia p.w. M. Kolbego (pl. Maksymilina 2)

- George Elliot
Stary 2012-05-23, 10:17   #3646
ladystar
Zakorzenienie

na dzien dobry wrzucam moja nowa bizu...
nie pytajcie o cene bo byla smieszna

Dla porownania wrzucam poprzednia bizu, ale nie wiem jeszcze ktora zaloze , przymierze jak bede miala suknie w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4553.jpg (33,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4554.jpg (26,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4556.jpg (33,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (34,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (29,0 KB, 25 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:22   #3647
89Madzia89
Raczkowanie

Cytat:

Noooo, czas mi przepłynął przez palce jak woda. Masakra Przecież dopiero wczoraj się TŻet oświadczył

No własnie.. Dziewczynki! Jeśli któraś ma blisko/czas/ochotę - zapraszam na swój ślub - Oświęcim, 16:00, parafia p.w. M. Kolbego (pl. Maksymilina 2)

jezeli bede pracowac na rano to przyjade z Imielina daleko nie ma

jutro na 17 mam pierwsza przymiarke

Edytowane przez 89Madzia89
Czas edycji: 2012-05-23 o 10:28
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:25   #3648
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Chcesz zdejmować Calais? Ale ona tak pięknie wygląda w tańcu! Piórka dają niesamowity efekt. Ja bym zostawiła
Na czas pierwszego tańca ściągam, bo nie dam rady, a potem z powrotem założę Po ile ta sukienka w h&m?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:27   #3649
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

na dzien dobry wrzucam moja nowa bizu...
nie pytajcie o cene bo byla smieszna

Dla porownania wrzucam poprzednia bizu, ale nie wiem jeszcze ktora zaloze , przymierze jak bede miala suknie w domu
Najbardziej podobają mi się kolczyki ze zdjęcia nr 3 i bransoletka ze zdjęcia nr 4

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Regułe stanowi wyjątek
Fablous a mieszkacie z Tz razem?
Nie mieszkamy razem

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:29   #3650
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
ja nie studiowałam nigdy dziennie więc studenckie czasy są mi obce, od razu po ukończeniu LO poszłam do pracy i zaczęłam normalne dorosłe życie więc dla mnie to żaden kosmos, a do 25 mi 2 lata brakuje. a w zasadzie 2.5.,,
dlatego mówię że "osobiście" sobie nie wyobrażam bo każdemu inaczej sie życie toczy. Jeśli ktoś jest samodzielny finansowo to wszystko jedno ile ma lat Ja studiowałam dziennie i oczywiście ze nie siedziałam rodzicom na głowie, mieszkam "na swoim" 6 lat, czyli sama gotuję, sprzątam, prowadzę dom, martwię się o siebie i o osoby z którymi mieszkam, ale podczas studiów nie byłam samodzielna finansowo (poza jakimś tam dorabianiem sobie w momentach większego luzu na studiach) więc czułam się dzieckiem
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
wymyśliłam tytuł wątku , tylko nie wiem, czy się przyda:
Majóweczki już żoneczki, czekamy na nowe - czerwcowe
fajny
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja tez zdecydowanie nie bylam gotowa wtedy, z reszta przerazala mnie mysl, ze mozna tak "na cale zycie" i mialam zupelnie inne priorytety dopiero jak spotkalam TZ to wszystko sie zmienilo...
dokładnie, o to też mi chodzi poza brakiem samodzielności finansowej nie byłam zwyczajnie gotowa na takie deklaracje być może dlatego że nie mogłam trafić na tego właściwego, a może dlatego ze wciąż czułam sie za młoda
Cytat:
Dzięki Ewuś za rady...ech, muszę trochę wyluzować, bo do ślubu sfiksuję...

hmm, co do wieku to ja właściwie dalej nie czuję się dojrzała, dorosła, nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak to będzie....za 2 miesiące będę żoną, panią domu.....istny kosmos....choć nigdy od domowych obowiązków nie stroniłam, a był i czas, że dużo miałam na głowie, ale jednak całe życie jestem pod kloszem i właściwie czuję się niesamodzielna....
będzie dobrze zobaczysz

a co do prowadzenia domu to też dasz radę, nie jest to takie trudne na jakie wygląda ostatecznie to od Was wtedy wszystko zależy. Ja jak pracuję od rana do wieczora to cóż, obiad jest z półproduktów a sprzątamy dopiero jak mamy więcej wolnego i jakoś to leci
Cytat:
co do pogrubionego - tez wlasnie mi sie wydaje ze w dniu slubu juz tak bede mialam, jak teraz sie nakrecam kazda ☠☠☠☠☠☠☠ka, to w ten dzien bedzie juz mi wszystko jedno, byle z Tz przez cale zycie
dokładnie

Cytat:

Byłam wczoraj w "mojej" kwiaciarni po bukiet dla mamy i pani powiedziała, że zamówiła piwonie z Holandii!!! Powiedziała, że jeszcze nie wie czy przyjdą, ale zamówiła Powiedziała, że sa trwalsze niż polskie, i że zamawia sie paczkę, a z niej wybiera te najładniejsze
Ty zamawiasz a końcu w tej samej kwiaciarni co ja? bo już mi się pomieszało
Cytat:

ja bym straaaasznie chciała nawet ten Oświęcim byłby mi niestraszny gdyby nie to że już będę wtedy na wakacjach

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:29   #3651
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
jezeli bede pracowac na rano to przyjade z Imielina daleko nie ma

- George Elliot
Stary 2012-05-23, 10:29   #3652
201705121336
Konto usunięte

piękna biżu mmm
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:31   #3653
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
Uwaga mam miesiąc do ślubu

u mnie dziś dalej upał. Kurcze mam tyle roboty a tak mi się nic nie chce
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:31   #3654
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
W każdym razie jakby ktoś mnie zapytał o optymalny wiek na wyjście za mąż to również wskazałabym na 25+.
A ja uważam, że wiek tu nie ma za bardzo znaczenia. Szczególnie jak patrzę na niektóre przykłady z mojego otoczenia

Ja np. mam 22 lata (prawie ) i akurat dla mnie to jest odpowiedni czas. Pomijając najważniejsze czyli tż, ajlowju forewer i to że jesteśmy razem już 6 lat; nie wyobrażam sobie mieszkania jeszcze 2-3 lata w domu i bycia zależną od rodziców i spotykania się z tż czasami tylko w weekendy. Chcemy się usamodzielnić i założyć własną rodzinę. A nie uznajemy z tż mieszkania ze sobą przed ślubem (tzn. nie uważamy że to jet coś złego, ale po prostu my nie chcemy i nie mamy nawet możliwości).

Poza tym chcemy mieć z dzieci w "normalnym" wieku, a nie że 1 dziecko po 30-tce (mojej). A też chcemy mieć po ślubie trochę czasu dla siebie, a nie bach i zaraz dzieci

I dużo dużo innych argumentów...

Także jak ktoś z rodziny czy znajomych mówi, że jestem za młoda to mogę wyrecytować tak długą litanię argumentów "ZA" że już w połowie mu się znudzi słuchanie

A co do czucia się dorosłym... pod koniec liceum wydawało mi się, że po licencjacie już będę doroślejsza i w ogóle i może wtedy weźmiemy ślub itd.
A teraz kończę licencjat i wydaje mi się, że nigdy nie poczuję się wystarczająco dorosła... no może dopiero jak urodzę dziecko...

Się rozpisałam ..to teraz idę się rozpisywac o NFZ-cie.
Stary 2012-05-23, 10:32   #3655
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ty zamawiasz a końcu w tej samej kwiaciarni co ja? bo już mi się pomieszało

ja bym straaaasznie chciała nawet ten Oświęcim byłby mi niestraszny gdyby nie to że już będę wtedy na wakacjach
No ja wiem
Baw się dobrze na wakacjach, tfu, PODRÓŻY POŚLUBNEJ!

Tak z tej samej
Kupiłam tam wczoraj taki cudny bukiecik dla mamy za 20zł Jak nie popsują ślubnego, to będzie moja ulubiona kwiaciarnia

- George Elliot
Stary 2012-05-23, 10:33   #3656
nena1984
Zakorzenienie

ladystar - za biżu, widziałam na żywo kolczyki. Ja bym jednak została przy starym komplecie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:44   #3657
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
A ja uważam, że wiek tu nie ma za bardzo znaczenia. Szczególnie jak patrzę na niektóre przykłady z mojego otoczenia

Ja np. mam 22 lata (prawie ) i akurat dla mnie to jest odpowiedni czas. Pomijając najważniejsze czyli tż, ajlowju forewer i to że jesteśmy razem już 6 lat; nie wyobrażam sobie mieszkania jeszcze 2-3 lata w domu i bycia zależną od rodziców i spotykania się z tż czasami tylko w weekendy. Chcemy się usamodzielnić i założyć własną rodzinę. A nie uznajemy z tż mieszkania ze sobą przed ślubem (tzn. nie uważamy że to jet coś złego, ale po prostu my nie chcemy i nie mamy nawet możliwości).

heh, no tak jak napisała Ewusia, każdemu życie inaczej się toczy. My po 8 miesiącach się zaręczyliśmy, widujemy się niemal dziennie i każdy dzień rozłąki to straszna tęsknota...już nam baaardzo trudno żyć osobno, codziennie od pół roku, od kiedy ślub jest już całkiem realny i bliski dostaję smsy od TŻeta, że chce już natychmiast mieć mnie za żonę.... hehe, ostatnio nawet sam od siebie zaczął mnie nosić na rękach, a lekko nie ma

aaaale mi się nie chce do pracy...

Ewuszka dzięki za radę kosmetyczną, na razie właśnie zamówiłam maskę z glinką ziaja pro i krem jakiś, mam nadzieję, że podziała....akurat wysłałam zamówienie, zanim napisałaś....no zobaczymy...

ladystar biżuteria nie w moim stylu ale bardzo efektowna!

ech...czas się wybierać do roboty....mam teraz ciągle na popołudnie...to mnie wykończy....jem obiad o 21.... waga już skoczyła do góry....a w pracy praktycznie nic nie jem, bo tyle roboty...albo jesz i wychodzisz później z pracy albo nie jesz i wychodzisz wcześniej (tzn. czesto i tak po czasie....)

Trzymajcie kciuki, bo powierzyłam Pani Iwonie (Śląska PM mi poleciła) tworzenie mojej biżuterii, na razie brak konkretów, ale mam nadzieję, że coś się z tego urodzi....
Stary 2012-05-23, 10:48   #3658
Post_Blue
Rozeznanie

A ja kończę studia i cały czas byłam i jestem utrzymywana przez rodziców. Mój kierunek jest wyłącznie dzienny, a ilość nauki nie pozwala na pracę. Jedyne co, to zasuwałam w barze przez wakacje po pierwszym i drugim roku (po 3 i 4 miałam obowiązkowe praktyki). Z TŻ mieszkamy razem praktycznie od początku związku, najpierw jak para cyganów krążyliśmy między jego stancją a moją, od roku mieszkamy we wspólnym mieszkaniu. Nie kojarzę tekstów typu "Za wcześnie", jedynie byly pytania czy aby nie jestem w ciąży
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:49   #3659
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mieszkamy razem
Hmm bo gdybyscie mieszkali razem to w sumie nie masz sie czego obawiac bo by sie az tak duzo po slubie nie zmienilo... mysle ze obawy sie kazdej moga przytrafic, ale jak sie kochacie i jestescie tyle czasu ze soba to w sumie co to za roznica teraz czy pozniej? Staniecie sie sobie jeszcze blizsi i jeszcze szczesliwsi, a wtedy te glupie mysli zaraz odejda!
Stary 2012-05-23, 10:53   #3660
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
czy chodzi o:
krem ten http://allegro.pl/tolpa-sebio-matuja...311712221.html
i żel ten http://allegro.pl/tolpa-sebio-normal...361211482.html
Jeśli polecasz to moze tez sprobuje, nie wiem czemu ale ostatnio mi sie cera popsula, blyszczy sie bardziej niz zwykle
W sumie pogorszyla sie po peelingach enzymatycznych myslalam ze bedzie z nia zle tylko kilka dni, a pozniej sie poprawi, a to trwa i trwa

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Poza tym chcemy mieć z dzieci w "normalnym" wieku, a nie że 1 dziecko po 30-tce (mojej). A też chcemy mieć po ślubie trochę czasu dla siebie, a nie bach i zaraz dzieci
ja planuje dzieciaczka niebawem, czyli przed 30stka, ale nie uwazam, ze po 30stce to jakis nienormalny wiek na dzieci, wrecz przeciwnie.

Dzieki za opinie o bizu

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości