|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Zapytam lekarza przy nastepnej wizycie, do lekarzy tutaj mam spore zaufanie, na pewno zrobia co potrzebne ![]() ja musze juz teraz powiedziec w pracy.. to dopiero 8my tydzien, a ja czuje, ze pracuje wolniej i mniej efektywnie, szybciej sie mecze i ogolnie jestem zmeczona. A tak bede chroniona przez prawa pracownicze i powinno mi byc troche latwiej.. tylko najgorsze to poinformowanie nawet nie wiem jak zaczac
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Piękny sisiorek fajnie, ze juz wieszZaczynam sie stresowac przed usg ![]() przyszly do mnie spodnie z allegro lniane, now i polskie trafilam na wyprzedaz za cale 37 zl przesylka gratis, teoretycznie powinnam wziac 34 ale nie miala juz babka i mam 36 ale jak pasek zaloze w szlufki to jest oki i ten pas ciazowy na razie sciagam na dol i sie dobrze podtrzymuje spodnie Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-23 o 09:40 |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka gratulacje
moj mąż bardzo chciałby chlopaka i wtedy 100% bedzie Maksymilian, ja dziewczynke ale tu nad imieniem się spieramy. Ja mam genetyczne za tydzień ale wątpie żeby już było coś widać.Moderna ja jak zaczęłam, że chciałabym cos pwoiedzieć i to jeszcze jakoś chyba z wrażenia przeciągnełam to zdanie to sam szef powiedział "że w ciązy jesteś" ale na szczęście było bardzo pozytywnie..ostatecznie pracuje tu od akurat ślubu już prawie 4 lata więc no było to do przewidzenia....że prędzej czy pozniej sie wydarzy
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:48 |
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki !!!
Dzisiaj kolejny piękny dzień ! Szkoda, że mojego mężulka nie ma, bo na długi spacerek bym poszła Właśnie ja również smaruje się oliwką J&J w żelu, ale ona na mnie nie działa..wysuszyła mi skórę bardziej niż miałam ją wcześniej.. Dlatego kupiłam ten krem dla kobiet w ciąży i oliwkę Hippa..może ona będzie dla mnie skuteczniejsza.. Kto dzisiaj się wybiera na wizytkę ? Pooglądałabym zdjęcia z USG Judka chyba Ty dzisiaj idziesz tak?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:48 |
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam chyba w 5 lub na poczatku 6 tyg jak powiedzialam (ale to dlatego ze mialam szkodliwe warunki w pracy ) zaczelam tak: "troche sie stresuje bo jeszcze nigdy nie mialam takiej rozmowy, a potem powiedzialam ze wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazuja na to ze bede mama ) " -cos w tym stylu;p juz nie pamietam bo bylam ze stresowana i czulam ze sie gotuje od srodka;p
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ja mam zwykłą kontrole bez usg |
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam przypadkowo taki artykul (z 2008 roku, ale mysle, ze powinien byc nadal mniej lub wiecej aktualny)
artykul i pisza, ze podaje sie szczepionke w 26.28 tygodniu i po porodzie, oraz po poronieniach, ciazy pozamacicznej itp. czyli chyba czesciej niz raz ale to raczej malo wazne, lekarz na pewno bedzie wiedzial, kiedy i czy potrzebna jest szczepionka ![]() wyczytalam tam tez, ze szczepionka jest w Polsce refundowana.. ciekawe, czy tak jest nadal.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-05-23 o 09:57 |
|
|
|
#4448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zapytaj lekarza Cytat:
U mnie sytuacja troszkę skomplikowana. Bo mam umowę zlecenie i umowę o pracę. Tutaj na umowę zlecenie nie mam zamiaru nic mówić, umowę mam do końca września i nie zamierzam jej przedłużać Niech se radza beze mnie i zobaczą jak to jest słodko ![]() Wszystko będzie oki!!!
|
||
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wystarczy tylko jeden zastrzyk do 72 godzin po porodzie. ja rozumiem to tak, że dostaje się jeden zastrzyk, ale w wymienionych przypadkach, nie tylko po porodzie. No nic, zapytaj lekarza i mam prośbę abyś napisała co Tobie powie ja na nast. wizycie też zapytam moją gin |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Biedne jesteście z tym konfliktem.. ja na szczęście mam z meżem taką samą grupę krwi 0 Rh + . Moja koleżanka ma konflikt, ale ginek powiedział jej, że przy pierwszym dziecku nie jest to problem.. no, ale jaka jest prawda nie mam pojęcia..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( ORh - ), jakieś dwa lata temu ponad miesiąc chorowałam i miałam wszelkie możliwe badania wykonywane, stwierdziłam ze skoro ciągle mi tą krew pobierają to zapłaciłam dodatkowe 30 zł (bo tyle u mnie w mieście kosztuje) i niech mi sprawdzą grupę krwi, jak odebrałam wyniki to byłam w szoku, pytałam się czy nie zaszła jakaś pomyłka moja grupa krwi to ( BRh - ) a mój mężuś ma ( ORh +). ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Dziś zaczyna się 10 tc
Edytowane przez Pokrzywka19 Czas edycji: 2012-05-23 o 10:10 |
||
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
a pozniej dostajesz zastrzyk i konfliktu juz nie ma;p
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Mamy drogie! czy była któraś z Was na targach mother&baby w Krakowie?? wybieram się do Warszawy, ale musiałabym tam dojechać i zastanawiam się czy warto. Polecacie??
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie, ze sa takie szczepionki
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro idę : ))) na przezierność : ) i mam nadzieję że bedzie wszystko ok
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas tak wyszło że kupiliśmy w kwietniu spore mieszkanie (przeprowadzka w lipcu) także dzieciaczek później będzie miał swój pokoik ![]() no i na początek mamy trochę innych wydatków więc pokoik musi zaczekać ![]() czasem się śmiejemy że dzidzia na mieszkanie i kredyt czekała bo staraliśmy się trochę czasu ![]() Cytat:
![]() 7 maja w rocznicę ślubu zobaczyłam pierwszy raz serduszko i chciałam im od razu powiedzieć żeby kogoś szukali tylko że chciałam to zrobić osobiście a 8-go żaden z szefów nie zjawił się w pracy, no a ja dostałam plamień - pędem do przychodni, zwolnienie od 9-go i musiałam obu szefów poinformować telefonicznie ale o zagrożonej ciąży ![]() ![]() Cytat:
jednym słowem mówiąc sama chemiadziecku to w ogóle nie odważyłabym się tego aplikować ![]() hipp zdecydowanie ma lepszy skład ![]() to widzę że my podobnie bo ja zacznę w piątek 11
|
||||
|
|
|
#4464 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i chyba jeszcze bardziej gratuluje ruchówCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byłysmy nad morzem, i mój mały szaleciec jak wleciała do wody tak nie chciala wyjsc. Padłysmy razem o 20 |
||||||
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myslicie o takich lozeczkach turystycznych tylko ze na codzien??
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/k...rystyczne.html |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy u was dziś też taki upał ?
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez beda mebelki z Ikea.. w sumie to chyba cale nasze mieszkanie to ikea - ladne, dosc tanio i latwy montaż.
Komode z Malm polecam, mam taka (a nawet juz 3
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle witam ![]() judkama-trzymam kciuki za usg ![]() Ale mnie w nocy bolała głowa,myślałam,że zwariuje.Wzięłam paracetamol i natarłam się amolem i jakoś dotrwałam do rana.Ale czuję,że za chwilę znowu ból się odezwie |
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Ta'i- to już wiem dlaczego moja skóra tak się wysuszyła po tej oliwce..
Pokrzywka- tak u mnie również duchota, ale myślę, ze wczoraj było bardziej duszno..dzisiaj u nas fajny wiaterek jest..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-05-23 o 10:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

nawet nie wiem jak zaczac