Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 08:25   #2761
aaaggusia
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Czesc!

Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju dziecka??
powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia...
mam ten sam problem choćby nie wiem co to w te upały nie mam mniej jak 25stopni bo mieszkamy na 4 pietrze bez strychu wiec od dachu tak masakkrycznie grzeje... ale mały nie ma potówek, jest spokojny, więc chyba tragedii nie ma. a była już u Ciebie położna? warto chyba jej zapytać. ja czekam właśnie na wizytę, może dzisiaj będzie...

dziewczyny czy i jak często i na jak długo kładziecie swoje maluszki na brzuszku? mojego próbowałam położyć ale był ryk i nie wiem czy to za wcześnie bo dopiero 9 dzień mamy...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:58   #2762
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
mam ten sam problem choćby nie wiem co to w te upały nie mam mniej jak 25stopni bo mieszkamy na 4 pietrze bez strychu wiec od dachu tak masakkrycznie grzeje... ale mały nie ma potówek, jest spokojny, więc chyba tragedii nie ma. a była już u Ciebie położna? warto chyba jej zapytać. ja czekam właśnie na wizytę, może dzisiaj będzie...

dziewczyny czy i jak często i na jak długo kładziecie swoje maluszki na brzuszku? mojego próbowałam położyć ale był ryk i nie wiem czy to za wcześnie bo dopiero 9 dzień mamy...
my wczoraj mielismy tez 25st w pokoju

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:10   #2763
clauudik
Rozeznanie

Ja mam max. 22, do kąpania 25-27. Tez mamy sypialnie od slonecznej strony, ale roleta daje rade. Boshe cycki mi odpadaja... Moniczka moj terrorysta moze sobie podac raczke z Twoja ;-) sorki ze bez pl znakow ale pisze z telefonu

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Aa nie pochwalilam sie, nam tez kikut odpadl w.nocy! W koncu !!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:12   #2764
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ja właśnie się pakuję i piszę "listy" do mamy i do TZ odnośnie spraw domowych i Oliwkowych. Jutro mam się zgłosić na patologię między 8 a 9 a jestem jeszcze w lesie Jak będę miała dostęp do neta to na pewno się odezwę i dam Wam znać co i jak
Współczuję patologi ale jak trzeba to trzeba. Będzie dobrze A wagą się nie martw, woda się zabrała, szybko zgubisz, coś o tym wiem

U nas upałów ciąg dalszy, cieszę się bo lubię ciepło ale nie mam co ubrać, coś muszę kupić a nie mam siły chodzić po sklepach

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:14   #2765
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc!

Hej anulka,
Jak sie macie?
Podobno wymioty u nowodorkow to normalka; karmisz cyckiem czy butelką, jak sądzę z posta?
Ledwo żyję,spie po 4-5 godzin na dobę ale wczoraj usłyszałam że nie wyglądam na zmęczoną więc nie jest zle,idzie się przyzwyczaićCiężko jest laataam od jednego do drugiego,Szymon prawie nie spi wczoraj miał dyżur od 16.30 do 21.30i cały czas marudzi,na rekach zasypia odłożę i wrzask
ulewanie jest normalne ale wymiotykarmie cyckiem,czasem sciagam i daje z butli.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:17   #2766
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki

Mam pytanko na wieczór, czy któraś z mamuś ma wypróbowane pampersy z biedronki? Jak wam się sprawdzają?
ja mam paczke jedynek z beidronki i niecałą paczke pampersów - będę testowała - te dady podobno wygrały plebiscyt jako najlepszy produkt marki własnej biedronka
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Odpadł nam kikutek dzisiaj w nocy
super, teraz to luz blues
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Słoneczko już zagląda przez okno
Ja już jestem po pierwszym śniadaniu (4 kromy z salami, serem, pomidorkiem i szczypiorkiem)

Nam wczoraj położna powiedziała, że to wcale nie jest tak, że sex wykurzy dzieciaka z brzucha. Bardziej sperma (bo to o nią chodzi) przygotowuje szyjkę do porodu, ale żeby wyganiać dzieciaka jakoś specjalnie, to nie Także hulaj dusza piekła nie ma
Poza tym uprawianie sexu poprawia też kondycję

Natomiast położna potwierdziła to, co zawsze mówi mi moja ginka, że najgorsze co można robić w ciąży, to myć okna. I tutaj tez nie chodzi chyba o wykurzanie dzieciaka, tylko o samą specyfikę tej czynności. Jednak trochę namachać się trzeba.
ja na śniadanie miałam serek wiejski z pomidorkiem i trochę ciasta czekoladowego korzystam z nabiału ile tylko mogę...prawie litr mleka dziennie wypijam, jogurty z owocami, ser biały -
rany...jak się okaże że Malutka ma skazę białkową/ nietolerancję to ja się pochlastam i umrę z głodu

co do seksu i właściwości spermy, wczoraj doczytałam w ciążowych książkach, że kobiety, które stosowały tą metodę rodziły nawet po terminie - chyba zaczniemy stosować zalecenia Twojej położnej

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
w sr fizjoterapeutka mówiła, że wcześniaki w inkubatorach przede wszystkim kładą na brzuchu - więc taki maluszek już może kilka minut spędzić w tej pozycji - oczywiście może jej nie lubić i dlatego się drze
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:18   #2767
_millena
Zadomowienie

Witajcie.
Mam coś na poprawę humoru :
http://www.youtube.com/watch?v=pltf7...eature=related
jakiez to zyciowe prawda ???

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Właśnie dopakowuję ostatnie rzeczy i czekam aż moje kochanie się obudzi choć z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł bo już mi się ryczeć chce na myśl, że nie będę jej widziała. Mam nadzieję, że jak ogarnę tą patologię to ktoś mi ją podrzuci choć ze dwa razy. Staram się nie myśleć jak to będzie bo zwariuję.

millena raczej marne szanse z tym numerkiem żeby wygonić. Mi położna mówiła, że to trzeba by było obskoczyć całą klatkę w wieżowcu i to kilka razy żeby ten sposób z seksem był skuteczny. Także jak masz chcicę to działaj
trzymamy kciuki !!! informuj nas co i jak !

a co do sexu dzieki ci panie!!!

Cytat:
Nam wczoraj położna powiedziała, że to wcale nie jest tak, że sex wykurzy dzieciaka z brzucha. Bardziej sperma (bo to o nią chodzi) przygotowuje szyjkę do porodu, ale żeby wyganiać dzieciaka jakoś specjalnie, to nie Także hulaj dusza piekła nie ma
Poza tym uprawianie sexu poprawia też kondycję

Natomiast położna potwierdziła to, co zawsze mówi mi moja ginka, że najgorsze co można robić w ciąży, to myć okna. I tutaj tez nie chodzi chyba o wykurzanie dzieciaka, tylko o samą specyfikę tej czynności. Jednak trochę namachać się trzeba.
no ja bym walneła jeszcze ze dwa okna... zastanowię się więc

ale ten sex to mnie kusi... ło jezu... ależ mnie kusi....

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Aa nie pochwalilam sie, nam tez kikut odpadl w.nocy! W koncu !!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:19   #2768
fonn
Rozeznanie

Cześć Kobitki

Nadrobienie tego, co piszecie, graniczy z cudem i mimo starań nie do końca mi się to udało
Po pierwsze - gratuluję kolejnym rozpakowanym Mamom!!!

Pisałyście o alkoholu... za mną od dwóch miesięcy chodzi ogromne zimne piwo im bardziej jest gorąco, tym bardziej o nim marzę

Jedna z Was (przperaszam, nie pamiętam dokładnie) napisała, że w końcówce ciąży nie może spać w nocy zupełnie - ja mam to samo. Jak się kładę, zasypiam natychmiast, ale po 2-3 godzinach budzę się na siku i potem już zasnąć raczej nie idzie. Do tego przy wstawaniu z leżenia na plecach bolą mnie plecy w krzyżu, i to tak, że wyć sie chce.
No i mam wrażenie, że moje dziecko jest ogromne (waży teraz około 2900-3000, połowa 37tc, ale nie znam długości ciałka), rozpycha mi się w brzuchu 24/7 i tylko wypina to pupsko na boki och jak chciałabym już być rozpakowana!

Co do cen w szpitalach - u mnie ten sam cennik, co u Mayi, czyli położna indywidualna 1500zł, znieczulenie siedem stówek. Ja długo się wahałam i postanowiłam ostatecznie nie opłacać położnej, wyczytałam dużo pozytywnych opinii o opiece położniczej wobec pacjentkek, które "własnej" położnej nie posiadały. I postanowiłam zaryzykować cały czas się tylko obawiam, że zacznę rodzić sn, ale będzie to trwało wieki i w końcu mnie i tak pokroją. Takie dwa w jednym

Dziewczęta, czy Wy też tak w te upały puchniecie? Ja już zapomniałam, w którym miejscu mam kostki po wewnętrznej stronie nóg, jestem spuchnięta całą dobę nie mieszczę się w żadne buty, jak wkładam stopy w takie sznurowane sandały z rzemyków to wyglądają jak dwa dorodne balerony. Zostały mi do noszenia już tylko japonki a nogi pomijając to puchnięcie mam szczupłe, nic nie utyły - ale wyglądają teraz jak dwa słupy telegraficzne.

Gabi, już dwa razy w ciągu ostatnich trzech dni śniło mi się, że urodziłaś
A dziś w nocy urodziłam i ja po czym obudziło mnie kopanie w pęcherz

Millena, bardzo mi przykro z powodu Ando

Edytowane przez fonn
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:22
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:22   #2769
anulka4771
Wtajemniczenie

pieluchy dada z biedry produkuje pampers

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-23, 09:30   #2770
sweetjoy
Raczkowanie

Witam mamuśki!

Cytat:
Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju dziecka?? powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia...
Spróbuj w dzień jak świeci słońce zasłaniać okna, i co najważniejsze nie otwieraj okien w ciągu dnia, dopiero jak słońce przestanie grzać to można przewietrzyć pokój.

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Ja to już w żadne metody nie wierzę
Próbowałam seksu, sprzątania, chodzenia po schodach, polewania brzucha ciepłą wodą, masażu piersi, ananasa nawet olej rycynowy piłam ( i to wszystko już po tym jak czop odszedł)i co
a muszę do 7 czerwca urodzić
A jaki wpływ ma ananas na wywołanie porodu? Nie słyszałam o tym, a wczoraj akurat jadłam świeżego ananasa i na razie cisza

Cytat:
Maluszek na początku będzie płakał na brzuszku, ale warto go kłaść nawet kilka razy dziennie choć na minutkę, niech się przyzwyczaja, a stopniowo ten czas trzeba wydłużać, aż w końcu polubi tą pozycję

Stokroteczko wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim lekkiego porodu i mało problemowego dzieciątka. Niech się spełnią Twoje najskrytsze marzenia

Bluelektron rodzisz czy czekasz na mnie?
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:40   #2771
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Położna byla wczoraj rano a termometr zainstalowalismy dopiero wieczorem. Jak przyjdzie następnym razem to podpytam
Jak co to daj znac

Maluszki mozna klasc na brzuszek ale na chwilke, mi nawet pielegniarki kladly w szpitalu na chwile i juz podnosila gloweczkę do góry
Ja klade na jakąś minutkę

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Witam mamuśki!

Spróbuj w dzień jak świeci słońce zasłaniać okna, i co najważniejsze nie otwieraj okien w ciągu dnia, dopiero jak słońce przestanie grzać to można przewietrzyć pokój.

A jaki wpływ ma ananas na wywołanie porodu? Nie słyszałam o tym, a wczoraj akurat jadłam świeżego ananasa i na razie cisza

Maluszek na początku będzie płakał na brzuszku, ale warto go kłaść nawet kilka razy dziennie choć na minutkę, niech się przyzwyczaja, a stopniowo ten czas trzeba wydłużać, aż w końcu polubi tą pozycję

Stokroteczko wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim lekkiego porodu i mało problemowego dzieciątka. Niech się spełnią Twoje najskrytsze marzenia

Wlasnie mam zasloniete i nie otwieram okna ale taka hitza na dworze że szok
Stary 2012-05-23, 09:44   #2772
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Pisałyście o alkoholu... za mną od dwóch miesięcy chodzi ogromne zimne piwo im bardziej jest gorąco, tym bardziej o nim marzę

Dziewczęta, czy Wy też tak w te upały puchniecie? Ja już zapomniałam, w którym miejscu mam kostki po wewnętrznej stronie nóg, jestem spuchnięta całą dobę nie mieszczę się w żadne buty, jak wkładam stopy w takie sznurowane sandały z rzemyków to wyglądają jak dwa dorodne balerony. Zostały mi do noszenia już tylko japonki a nogi pomijając to puchnięcie mam szczupłe, nic nie utyły - ale wyglądają teraz jak dwa słupy telegraficzne.

Gabi, już dwa razy w ciągu ostatnich trzech dni śniło mi się, że urodziłaś
A dziś w nocy urodziłam i ja po czym obudziło mnie kopanie w pęcherz
Mnie to już się tak chce piwa, że aż ból mi sprawia pisanie o nim Mam tak jak andzya, chciałabym się opić

Ja generalnie nie puchnę, ale wczoraj po powrocie z porodówki, lekko opuchnięta byłam. Pierścionka zaręczynowego ściągnąć z palca nie mogłam, w nadgarstkach czułam, że są opuchnięte i na nogach miałam odbite szwy od leginsów

A masz prorocze sny? Bo ja jeszcze na poród gotowa nie jestem Po pierwsze jeszcze za wcześnie na nas, a po drugie jeszcze tyle rzeczy do zrobienie Już tak lepiej Kochana nie śnij

Byłam dzisiaj zapisać moją Hanię do położnej środowiskowej i pierwszą wizytę mam w piątek Dowiedziałam się, że tak na prawdę opieka położnej środowiskowej nie ogranicza się do 6 spotkań, ale jest ich tyle, ile trzeba. U nas np. zazwyczaj jest 5 spotkań przed porodem i około 6 po porodzie. Przy opiece nad dziewczynką, taki kontakt położniczy jest praktycznie nieograniczony, bo później podobno zamienia się w ginekologiczno- położniczy Ta położna, która będzie do nas przychodziła, mówiła, że chodzi do dziewczynek nawet 3 letnich i starszych.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:53   #2773
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Mnie to już się tak chce piwa, że aż ból mi sprawia pisanie o nim Mam tak jak andzya, chciałabym się opić

Ja generalnie nie puchnę, ale wczoraj po powrocie z porodówki, lekko opuchnięta byłam. Pierścionka zaręczynowego ściągnąć z palca nie mogłam, w nadgarstkach czułam, że są opuchnięte i na nogach miałam odbite szwy od leginsów

A masz prorocze sny? Bo ja jeszcze na poród gotowa nie jestem Po pierwsze jeszcze za wcześnie na nas, a po drugie jeszcze tyle rzeczy do zrobienie Już tak lepiej Kochana nie śnij

Byłam dzisiaj zapisać moją Hanię do położnej środowiskowej i pierwszą wizytę mam w piątek Dowiedziałam się, że tak na prawdę opieka położnej środowiskowej nie ogranicza się do 6 spotkań, ale jest ich tyle, ile trzeba. U nas np. zazwyczaj jest 5 spotkań przed porodem i około 6 po porodzie. Przy opiece nad dziewczynką, taki kontakt położniczy jest praktycznie nieograniczony, bo później podobno zamienia się w ginekologiczno- położniczy Ta położna, która będzie do nas przychodziła, mówiła, że chodzi do dziewczynek nawet 3 letnich i starszych.
O, pierścionka i obrączki to ja od miesiąca nie noszę

Moje sny prorocze raczej nie są w tej ciąży śnią mi się czasem takie pierdoły, że byłoby moim dramatem, gdyby były one prorocze

O, o tej położnej to nie wiedziałam. Czyli co, mam teraz się umówić do przychodni i chodzić do położnej, mimo, że dziecko w brzuchu?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:19   #2774
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Witam
Dziękuję Wszystkim za pocieszenie co ja bym bez Was zrobiła..
To rzeczywiście hormony Dziś już trochę lepiej. Zaniosłam mocz do analizy. Jutro do lekarza - będę spokojniejsza (mam nadzieję).

Włączam wiatrak i biorę się za prasowanie Tylko może jeszcze lodzika zjem

O tych pieluszkach Dada z Biedry dużo dobrego słyszałam. Na razie kupiłam Pampersy nr1. Jak się będą kończyć to kupimy Dada
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:26   #2775
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja dostanę dady w wyprawce od zakładu pracy to je przetestuje w wam opowiem co i jak
Wykapałam się na szybkiego,jem zupkę mleczną,pranie ręczne małego robię póki śpi bo pózniej nic znowu nie zrobię.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-23, 10:48   #2776
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

O, o tej położnej to nie wiedziałam. Czyli co, mam teraz się umówić do przychodni i chodzić do położnej, mimo, że dziecko w brzuchu?
Idziesz do przychodni, zapisujesz dzidziusia do położnej środowiskowej (taki formularz jak do lekarza) i położna umawia się z Tobą na spotkania. To położna przychodzi do Ciebie na wizyty. Przed porodem, żeby się z Tobą poznać i ewentualnie w pewnych kwestiach doradzić, a po porodzie, żeby pomóc w opiece nad dzidziolkiem.

Jadę do IKEA.
Długo się zastanawiałam, czy to dobry pomysł, bo wszyscy odradzają prowadzenie samochodu na tym etapie ciąży, ale jadę. Najwyżej szybko wrócę

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Dostałam smsa, ale nie wiem od kogo
"Jestem już w szpitalu , skurcze są jakieś, ale ja ich nie czuję. Dzisiaj będę odpoczywać a jutro się biorą do akcji, albo kroplówki albo balonik jakiś (nie wiem co to ). Więc może jutro coś się będzie dziać warunki bardzo dobre w szpitalu pozdrawiam!"

edit.: już wiem od kogo sms: centipede Pozdrawia Was serdecznie

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-23 o 10:55
Stary 2012-05-23, 10:50   #2777
begie13
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, przepraszam za nie udzielanie sie...ehh te macierzynstwo

Weszlam na chwile i widze podobne tematy - wydzieranie sie przy zmianie pieluszki ojjj tak u nas tez tak jest. Jezeli chodzi o kapanie to dwa razy nie plakal a raz ryczal wiec nie mam porownania czy bedzie spokojny czy nie.

U mnie niestety mleka coraz mniej. Robie wszystko by bylo. W 6 i 7 dobie bylo juz na prawde ok, a od wczoraj flak i maly non stop glodny. Do tego te upaly- masakra. Plakalam od wczoraj,ze to moja wina,ze nie mam mleka i do niczego sie nie nadaje wiec depresja nadal pelna para

Gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za dalsze rozpakowywanie sie. Patrze na pierwsza strone i widze,ze ladnie sie posypalo

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!!!!!
Buziaki!!!!!!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A w ogole za tydzien mam swoj TP, a tu juz tydzien Mario jest juz z nami w domu
Aniu może spróbuj się jakoś odprężyć ( wiem że przy dzieciaczku może to graniczyć z cudem), pomyśl o miłych rzeczach, czytałam, że stres źle wpływa na laktację...

Cytat:
Nie ma sprawy - poczekam, ja już przestaję wierzyć w poród przed terminem, choć bardzo chcialabym urodzić w piątek
ja też już sobie odpuszczam... bo tylko się nakręcam a los jakby na przekór mi robi...
jedyne czego się boję, to że długo po terminie nie urodzę, będą mi wywoływać poród, nic nie będzie szło do przodu i zrobią mi cesarkę... ta myśl mnie teraz prześladuje

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
znając moje szczęście wcześniej się rozpakujecie

a tak pełno objawów i nic

ogólnie, leże od 15, bo jak wstanę to mam odczucie napierania na szyję i ból miednicy, mały głową napiera niemiłosiernie

do męża mówię obudzę się w nocy a on w nogach będzie
o ja tak miałam wczoraj przed snem, dziecko mi dosłownie gdzieś w kroczu grzebało jakby tunel chciało wykopać

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
moje dziecko dzisiaj przekreciło się samo z brzucha na plecy - moje zdumienie - bezcenne

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Właśnie dopakowuję ostatnie rzeczy i czekam aż moje kochanie się obudzi choć z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł bo już mi się ryczeć chce na myśl, że nie będę jej widziała. Mam nadzieję, że jak ogarnę tą patologię to ktoś mi ją podrzuci choć ze dwa razy. Staram się nie myśleć jak to będzie bo zwariuję.
pisz do nas kochana jeśli będziesz mieć możliwość trzymam kciuki, żeby Cię szybciutko wypuścili

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

My dziś kończymy 39tc

na 13.3o się zbieram na ktg
za tc i za ktg

Cytat:

niestety, koszmar powrócił razem z wysokimi temperaturami

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
pieluchy dada z biedry produkuje pampers
o proszę

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość

O tych pieluszkach Dada z Biedry dużo dobrego słyszałam. Na razie kupiłam Pampersy nr1. Jak się będą kończyć to kupimy Dada
tak ja też wiele dobrego o nich słyszałam, moja siostra i kuzynka ich używają, wiem, że kuzynka używała ich przy drugim synku praktycznie od początku. Ja mam jedną paczkę pampersów a potem planuję wypróbować właśnie Dadę.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:51   #2778
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
"Jestem już w szpitalu , skurcze są jakieś, ale ja ich nie czuję. Dzisiaj będę odpoczywać a jutro się biorą do akcji, albo kroplówki albo balonik jakiś (nie wiem co to ). Więc może jutro coś się będzie dziać warunki bardzo dobre w szpitalu pozdrawiam
niuniuniau?
Może bluelektron, bo coś u niej wczoraj zaczynało się dziać.
Niuniuniau ma leżeć na patologi na obserwacji
Stary 2012-05-23, 10:52   #2779
Timii
Rozeznanie

siema mamuśki!
i u nas wkońcu słonecznie latem bym tego nie nazwała ale za to bardzo ładną wiosną. pójdziemy troszkę na taras bo narazie na spacer to ja się nie nadaję.

my walczyliśmy w nocy z Martą. działamy wg schmatu - pieluszka, karmienie i dalej powinno być spanie. tylko że jak tylko ją odłożymy do łóżeczka to ona okropnie płacze no i tak bez końca trwa to nawet 2 godz i już nie wiem co robić. wziełam ją wczoraj i dziś do nas do łóżka i od razu usneła i spała sobie 3 godz między nami. ale dziś przestraszyłam się nie na żarty. dostałaby ode mnie z łokcia 2 razy gdyby mąż już spał. zdążył ją obronić - bohater
dziewczyny co robicie jak maluchy nie chcą spać same???

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Powodzenia

Jak TZ poszedł do pracy, to nie mogłam usnac wiec i na necie juz siedze. Mam małe plany co do dzisiejszego dnia i mam nadzieje, ze cos rusze do przodu

Mam takie pyt. czy jak nie leci mi siara to bede miała mleko? Bo do tej pory nie leci i martwie troche się, bo bardzo bym chciała karmic piersią.
mi nie leciała siara wogóle przed porodem a teraz mam tyle pokarmu że cyce rozwala
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:53   #2780
begie13
Zadomowienie

Cytat:

"Jestem już w szpitalu , skurcze są jakieś, ale ja ich nie czuję. Dzisiaj będę odpoczywać a jutro się biorą do akcji, albo kroplówki albo balonik jakiś (nie wiem co to ). Więc może jutro coś się będzie dziać warunki bardzo dobre w szpitalu pozdrawiam!"

niuniuniau?
hmm któż to może być...??

no nic - trzymam kciuki i powodzenia!

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Może bluelektron, bo coś u niej wczoraj zaczynało się dziać.
Niuniuniau ma leżeć na patologi na obserwacji
a kto na ktg się wybierał ?

Wanda
Stary 2012-05-23, 10:55   #2781
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Jadę do IKEA.
Długo się zastanawiałam, czy to dobry pomysł, bo wszyscy odradzają prowadzenie samochodu na tym etapie ciąży, ale jadę. Najwyżej szybko wrócę

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

niuniuniau?
Ja jechałam nawet ze skurczami po koleżankę i jej mężaGeneralnie cały czas prowadziłam auto.
Teraz będziemy się domyślać kto napisał tego sms-a,może napisz wiadomość z zapytaniem kto to.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-23, 10:56   #2782
Gaabbi
Wtajemniczenie

Na ktg wybiera się karozka, ale dopiero na 13:30
Już wiem, że to napisała centipede
Stary 2012-05-23, 10:57   #2783
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ktg wybiera się karozka, ale dopiero na 13:30
Już wiem, że to napisała centipede
A więc trzymamy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-23, 10:58   #2784
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Jadę do IKEA.

No to trzymamy kciuki

Samochodem ciągle jeżdżę, nie mam innego wyjścia bo bym była całkiem uziemiona w domu, jedno co mnie ratuje to to że jest to automat

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:02   #2785
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny co robicie jak maluchy nie chcą spać same???
Ja mam plan od samego początku spać z maluchem

Skoro sms jest od centipede, to gdzie jest bluelektron???
Stary 2012-05-23, 11:04   #2786
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to wygląda tak, że w szpitalu wybiera się lekarza dla dzidziola i z tej przychodni, z której jest lekarz, przychodzi położna, ale dopiero po porodzie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:06   #2787
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Skoro sms jest od centipede, to gdzie jest bluelektron???
... właśnie

kolejna chce się rozpakować bez uprzedzenia ? no nieładnie

Wanda
Stary 2012-05-23, 11:08   #2788
anulka4771
Wtajemniczenie

Pochwalę się że mój Filip zasnął sam u siebie dwa razy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-23, 11:09   #2789
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

spałam, bo się położyłam, poszłam siku a tam śluz podbarwiony krwią, brzuch boli jak na okres, teraz leże i czekam aż przejdzie , bo pewnie przedzie
Cytat:

powodzenia!!!!!!!!!!

kuzwa i jeszcze mi wiercą sąsiedzi
Stary 2012-05-23, 11:13   #2790
8ewus8
Zadomowienie

centipede powodzenia!

Rozmawiałam z sąsiadką przez balkon :P i nie wiem jak ona daje radę, ma 2 dziewczynki, jedna ma niecałe 2 latka a druga niecały roczek. Różnica między nimi to 12 miesięcy.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości