|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
choćby nie wiem co to w te upały nie mam mniej jak 25stopni bo mieszkamy na 4 pietrze bez strychu wiec od dachu tak masakkrycznie grzeje... ale mały nie ma potówek, jest spokojny, więc chyba tragedii nie ma. a była już u Ciebie położna? warto chyba jej zapytać. ja czekam właśnie na wizytę, może dzisiaj będzie...dziewczyny czy i jak często i na jak długo kładziecie swoje maluszki na brzuszku? mojego próbowałam położyć ale był ryk i nie wiem czy to za wcześnie bo dopiero 9 dzień mamy...
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam max. 22, do kąpania 25-27. Tez mamy sypialnie od slonecznej strony, ale roleta daje rade. Boshe cycki mi odpadaja... Moniczka moj terrorysta moze sobie podac raczke z Twoja ;-) sorki ze bez pl znakow ale pisze z telefonu
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Aa nie pochwalilam sie, nam tez kikut odpadl w.nocy! W koncu !!
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() U nas upałów ciąg dalszy, cieszę się bo lubię ciepło ale nie mam co ubrać, coś muszę kupić a nie mam siły chodzić po sklepach
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i cały czas marudzi,na rekach zasypia odłożę i wrzask![]() ulewanie jest normalne ale wymioty karmie cyckiem,czasem sciagam i daje z butli.
|
|
|
|
|
#2766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, teraz to luz bluesCytat:
korzystam z nabiału ile tylko mogę...prawie litr mleka dziennie wypijam, jogurty z owocami, ser biały - rany...jak się okaże że Malutka ma skazę białkową/ nietolerancję to ja się pochlastam i umrę z głodu co do seksu i właściwości spermy, wczoraj doczytałam w ciążowych książkach, że kobiety, które stosowały tą metodę rodziły nawet po terminie ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2767 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Mam coś na poprawę humoru : http://www.youtube.com/watch?v=pltf7...eature=related jakiez to zyciowe prawda ??? Cytat:
a co do sexu ![]() Cytat:
zastanowię się więcale ten sex to mnie kusi... ło jezu... ależ mnie kusi....
|
||
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kobitki
![]() Nadrobienie tego, co piszecie, graniczy z cudem i mimo starań nie do końca mi się to udało ![]() Po pierwsze - gratuluję kolejnym rozpakowanym Mamom!!! Pisałyście o alkoholu... za mną od dwóch miesięcy chodzi ogromne zimne piwo ![]() Jedna z Was (przperaszam, nie pamiętam dokładnie) napisała, że w końcówce ciąży nie może spać w nocy zupełnie - ja mam to samo. Jak się kładę, zasypiam natychmiast, ale po 2-3 godzinach budzę się na siku i potem już zasnąć raczej nie idzie. Do tego przy wstawaniu z leżenia na plecach bolą mnie plecy w krzyżu, i to tak, że wyć sie chce. No i mam wrażenie, że moje dziecko jest ogromne (waży teraz około 2900-3000, połowa 37tc, ale nie znam długości ciałka), rozpycha mi się w brzuchu 24/7 i tylko wypina to pupsko na boki och jak chciałabym już być rozpakowana!Co do cen w szpitalach - u mnie ten sam cennik, co u Mayi, czyli położna indywidualna 1500zł, znieczulenie siedem stówek. Ja długo się wahałam i postanowiłam ostatecznie nie opłacać położnej, wyczytałam dużo pozytywnych opinii o opiece położniczej wobec pacjentkek, które "własnej" położnej nie posiadały. I postanowiłam zaryzykować cały czas się tylko obawiam, że zacznę rodzić sn, ale będzie to trwało wieki i w końcu mnie i tak pokroją. Takie dwa w jednym ![]() Dziewczęta, czy Wy też tak w te upały puchniecie? Ja już zapomniałam, w którym miejscu mam kostki po wewnętrznej stronie nóg, jestem spuchnięta całą dobę nie mieszczę się w żadne buty, jak wkładam stopy w takie sznurowane sandały z rzemyków to wyglądają jak dwa dorodne balerony. Zostały mi do noszenia już tylko japonki a nogi pomijając to puchnięcie mam szczupłe, nic nie utyły - ale wyglądają teraz jak dwa słupy telegraficzne.Gabi, już dwa razy w ciągu ostatnich trzech dni śniło mi się, że urodziłaś A dziś w nocy urodziłam i ja ![]() po czym obudziło mnie kopanie w pęcherz ![]() Millena, bardzo mi przykro z powodu Ando
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-05-23 o 09:22 |
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
pieluchy dada z biedry produkuje pampers
|
|
|
|
#2770 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stokroteczko wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim lekkiego porodu i mało problemowego dzieciątka. Niech się spełnią Twoje najskrytsze marzenia ![]() Bluelektron rodzisz czy czekasz na mnie? |
|||
|
|
|
#2771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak co to daj znac ![]() Maluszki mozna klasc na brzuszek ale na chwilke, mi nawet pielegniarki kladly w szpitalu na chwile i juz podnosila gloweczkę do góry Ja klade na jakąś minutkę ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|
#2772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tak jak andzya, chciałabym się opić ![]() Ja generalnie nie puchnę, ale wczoraj po powrocie z porodówki, lekko opuchnięta byłam. Pierścionka zaręczynowego ściągnąć z palca nie mogłam, w nadgarstkach czułam, że są opuchnięte i na nogach miałam odbite szwy od leginsów ![]() A masz prorocze sny? Bo ja jeszcze na poród gotowa nie jestem Po pierwsze jeszcze za wcześnie na nas, a po drugie jeszcze tyle rzeczy do zrobienie Już tak lepiej Kochana nie śnij ![]() Byłam dzisiaj zapisać moją Hanię do położnej środowiskowej i pierwszą wizytę mam w piątek Dowiedziałam się, że tak na prawdę opieka położnej środowiskowej nie ogranicza się do 6 spotkań, ale jest ich tyle, ile trzeba. U nas np. zazwyczaj jest 5 spotkań przed porodem i około 6 po porodzie. Przy opiece nad dziewczynką, taki kontakt położniczy jest praktycznie nieograniczony, bo później podobno zamienia się w ginekologiczno- położniczy Ta położna, która będzie do nas przychodziła, mówiła, że chodzi do dziewczynek nawet 3 letnich i starszych.
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje sny prorocze raczej nie są w tej ciąży śnią mi się czasem takie pierdoły, że byłoby moim dramatem, gdyby były one prorocze ![]() O, o tej położnej to nie wiedziałam. Czyli co, mam teraz się umówić do przychodni i chodzić do położnej, mimo, że dziecko w brzuchu? |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziękuję Wszystkim za pocieszenie To rzeczywiście hormony Dziś już trochę lepiej. Zaniosłam mocz do analizy. Jutro do lekarza - będę spokojniejsza (mam nadzieję ).Włączam wiatrak i biorę się za prasowanie Tylko może jeszcze lodzika zjem O tych pieluszkach Dada z Biedry dużo dobrego słyszałam. Na razie kupiłam Pampersy nr1. Jak się będą kończyć to kupimy Dada |
|
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dostanę dady w wyprawce od zakładu pracy to je przetestuje w wam opowiem co i jak
Wykapałam się na szybkiego,jem zupkę mleczną,pranie ręczne małego robię póki śpi bo pózniej nic znowu nie zrobię. |
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jadę do IKEA. Długo się zastanawiałam, czy to dobry pomysł, bo wszyscy odradzają prowadzenie samochodu na tym etapie ciąży, ale jadę. Najwyżej szybko wrócę ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Dostałam smsa, ale nie wiem od kogo ![]() "Jestem już w szpitalu , skurcze są jakieś, ale ja ich nie czuję. Dzisiaj będę odpoczywać a jutro się biorą do akcji, albo kroplówki albo balonik jakiś (nie wiem co to ). Więc może jutro coś się będzie dziać warunki bardzo dobre w szpitalu pozdrawiam!"edit.: już wiem od kogo sms: centipede Pozdrawia Was serdecznie
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-23 o 10:55 |
|
|
|
|
#2777 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
jedyne czego się boję, to że długo po terminie nie urodzę, będą mi wywoływać poród, nic nie będzie szło do przodu i zrobią mi cesarkę... ta myśl mnie teraz prześladuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za tc i za ktgCytat:
o proszę ![]() tak ja też wiele dobrego o nich słyszałam, moja siostra i kuzynka ich używają, wiem, że kuzynka używała ich przy drugim synku praktycznie od początku. Ja mam jedną paczkę pampersów a potem planuję wypróbować właśnie Dadę. |
||||||
|
|
|
#2778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niuniuniau ma leżeć na patologi na obserwacji |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
siema mamuśki!
i u nas wkońcu słonecznie my walczyliśmy w nocy z Martą. działamy wg schmatu - pieluszka, karmienie i dalej powinno być spanie. tylko że jak tylko ją odłożymy do łóżeczka to ona okropnie płacze no i tak bez końca trwa to nawet 2 godz i już nie wiem co robić. wziełam ją wczoraj i dziś do nas do łóżka i od razu usneła i spała sobie 3 godz między nami. ale dziś przestraszyłam się nie na żarty. dostałaby ode mnie z łokcia 2 razy gdyby mąż już spał. zdążył ją obronić - bohater dziewczyny co robicie jak maluchy nie chcą spać same??? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic - trzymam kciuki i powodzenia! ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- a kto na ktg się wybierał ? |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie cały czas prowadziłam auto.Teraz będziemy się domyślać kto napisał tego sms-a,może napisz wiadomość z zapytaniem kto to. |
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ktg wybiera się karozka, ale dopiero na 13:30
![]() Już wiem, że to napisała centipede
|
|
|
|
#2783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Samochodem ciągle jeżdżę, nie mam innego wyjścia bo bym była całkiem uziemiona w domu, jedno co mnie ratuje to to że jest to automat
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to wygląda tak, że w szpitalu wybiera się lekarza dla dzidziola i z tej przychodni, z której jest lekarz, przychodzi położna, ale dopiero po porodzie.
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
... właśnie
kolejna chce się rozpakować bez uprzedzenia ? no nieładnie
|
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się że mój Filip zasnął sam u siebie dwa razy
|
|
|
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
spałam, bo się położyłam, poszłam siku a tam śluz podbarwiony krwią, brzuch boli jak na okres, teraz leże i czekam aż przejdzie , bo pewnie przedzie
Cytat:
kuzwa i jeszcze mi wiercą sąsiedzi |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
centipede powodzenia!
Rozmawiałam z sąsiadką przez balkon :P i nie wiem jak ona daje radę, ma 2 dziewczynki, jedna ma niecałe 2 latka a druga niecały roczek. Różnica między nimi to 12 miesięcy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

powinno byc 20-22st. ale ja mam 25st. i nie da sie, zeby bylo mniej bo mamy slonce w tym pokoju przez pol dnia... 

i cały czas marudzi,na rekach zasypia odłożę i wrzask
karmie cyckiem,czasem sciagam i daje z butli.

super, teraz to luz blues

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Już tak lepiej Kochana nie śnij 

trwa to nawet 2 godz i już nie wiem co robić. wziełam ją wczoraj i dziś do nas do łóżka i od razu usneła i spała sobie 3 godz między nami. ale dziś przestraszyłam się nie na żarty. dostałaby ode mnie z łokcia 2 razy gdyby mąż już spał. zdążył ją obronić - bohater