|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:55 |
|
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Moja gin też nie ma przeciwwskazań co do basenu, ale sobie darowałam bo też złapałam na basenie takie brodawki podskórne na stopach i przez ponad pół roku co miesiąc chodziłam do dermatologa na wymrażanie, nic przyjemnego |
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie nie znam i nie wypowiadam się... no termometry są mi zupełnie obce
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
nynka87 mi zawsze gin na wizycie mówi tylko , że serduszko ładnie bije... na prenatalnych w 23 tyg mi tylko inny gin powiedział ilość uderzeń.
lukrecja to super, że mały już główkę ma na dole ![]() A co do termometru to nie mam pojęcia...
|
#875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dziekuję za gratulacje dziewczynki Wczoraj mój inteligentny sąsiad robił spotkanie towarzyskie na balkonie obok, siedzieli prawie do północy, myślałam że mnie szlag trafi. Cytat:
Problemów z depilacją nie mam jeszcze, jakoś gładko idzie. Na rozstępy używam z Rossmanna mleczka Babydream. Polecam, tanie i dobre Cytat:
-mamo? -co? -kocham Cię -ja Ciebie też mijają 2-3- minuty -mamo -co? -kocham Cię i lubię Cię I tak cały dzień. Nieraz potrafi przez sen gadać że kocha nas, albo w nocy przychodzi to powiedzieć. Ale to niby taki wiek. Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
Położenie podłużne główkowe. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34278463]dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...[/QUOTE] Nie moge nigdzie wypatrzyć jaki jest czas pomiaru. Wiesz może? |
|||||
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za życzenia
.Anusia trzymam kciuki za wizyte,szyjka na pewno ma się dobrze i prosze mi się nie martwić ![]() Co do termometru z lidla to niie wiem bo go nie widzialam .ja mam taki co sie w okolicy czola przyklada,nie trzeba dorykac i jest rewelacyjny ale kupowalam w aptece i moj synek uwielbia sie Nim mierzyc heh . Sprawdza tez temp powietrza i niby wody,ale nie sprawdzalam nigdy ..ja dzisiaj na obiadek pomidorowke serwuje i mlode ziemniaczki z jajcem sadzonym i ogoreczkami w smietanie .nie chce mi sie gotowac ostatnio ![]() ale maz mnie uprosil,żeby mu zrobic schab w galarecie,więc się zmusze i mu zrobie kilka miseczek ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Co do ułożenia Dorianka to nie wiem,bo mi gin nic nie mówiła może na połówkowym powie .A mam 8 czerwca .co do plywania to w pierwszej ciazy,nieswiadomie bylam nad morzem i sie kapalam a o ciazy sie dowiedzialam jak wrocilam heh planowana byla ale nie sadzilam ze sie udalo![]() i wszystko bylo dobrze i na basen tez jezdzilam .a teraz bylam juz kilka razy nad jeziorkiem i sie moczylaam troche
|
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez ostatnio nie gotuje w sumie bo upały i w ogóle jakoś po pracy siły nie miałam
ale wczoraj kupiłam wresxzcie młodą kapustkę i zrobię ją dzisiaj na obiad z ziemniaczkami i filetem z kurczaka na niedziele ONY kazał mi kurczaka na piwie robic z ziemniakami pieczonymi obiecałam więc zrobię a jak bede na zwolnieniu to se bede wreszcie normalnie gotować bo normalnie z pracy jestem w domu około 17-tej zanim sie wezme za gotowanie to wieczór jest i tak zaniedbałam tego mojego chooopa
|
|
|
|
#878 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem właśnie ale znalazłam coś takiego.opinie sa takie skrajne że sama nie wiem
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ci-silvercrest Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-05-23 o 10:43 |
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przeraża mnie myśl, że odejdę z pracy i nikt nie będzie mnie potrzebował, to takie głupawe, albo że nikt nie będzie tęsknił... Ale to fakt, że z każdym dniem potrzebuję tego odpoczynku co raz bardziej. A co do basenów i pływania to mój lekarz powiedział, że odradza mi, z tej racji, że miałam infekcję więc pewnie jestem bardziej podatna. Pytałam o tę glukozę z cytryną i faktycznie lekarz powiedział, że nie powinno się dodawać cytryny i że może zaburzać wynik.
|
|
#880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() monarika - Dzidek już więcej się rusza? ![]() To ja ostatnio zamiast nalać na płatek mleczko do demakijażu to posmarowałam go żelem pod paszki Cytat:
Teraz możesz słodziakowo zwracać się do brzuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie bede miec problemu z odpuszczeniem basenu, bo... nie umiem plywac:P taki stary kon, a nigdy sie nie nauczylam
tzn. probowali mnie uczyc, ale dupsko mnie zawsze ciagnelo w dol no ale tym latem nie chce ryzykowac infekcji
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tez sie zale na pryszcze, ktore sa wszedzie Nigdy nie mialam, w dodatku az tyle! ![]() Dekold, czolo, plecy Tragedia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn które miały styczność z butekami tommee tippee: czy te butelki po wyparzeniu sie nie zniekształcą?? Bo mam ale nie jest szklana i boje sie żebym jej nie zepsuła jak bedzie potrzebna
|
|
|
|
#884 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
My po wczorajszym badaniu 3D, dzidzia zdrowa, trochę mało waży jak na 23 tydzień, bo 417 g, czyli tak jak na jakiś 21 tydzień. Wzrostu ma 15 cm aż. Akcja serduszka 150 na minutę, położenie podłużne miednicowe (dwa tygodnie temu był główką w górę).Lekarz dokładnie obejrzał wszystkie narządy, pomierzył główkę, oglądał serduszko w dużym powiększeniu, wszystko dobrze wygląda. Maluszek wymachiwał rączkami, ssał palec lub dłubał w nosie, widziałam jego buźkę, słodki, ale jak na razie taki mały potworek jeszcze. Nogi próbował na głowe zakładać, ale skubany płci nie pokazał dokładnie . Lekarz go drażnił, żeby się odwrócił, ale maluszek nie chciał, jednak powiedział mi, że nadzieja na dziewczynkę jego zdaniem może być płonna, bo zdaje mu się, że widzi "bimbały" ale pewności nie daje, bo dobrze nie widać. Trochę jestem rozczarowana, bo bardzo marzę o dziewczynce i na poprzednim USG 10 maja moja ginka dawała mi nadzieję na dziewczynkę, siusiaka się nie doszukała, mówiła że jest coś między nogami, ale moga to być opuchnięte wargi sromowe. Pozostaje mi czekac do kolejnego USG za jakieś 7-8 tygodni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I przyłączam się do życzeń, Aniu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
Cytat:
Tamlin, gratuluję obrony Dearlie, podziwiam, ja ne dałabym rady wykonywac takiej pracy jak twoja, takie pedicure musi być męczące. Co do stópek robiłam je sobie w niedzielę, namęczyłam się strasznie, ale mam ładne czerwone paznokcie, za kilka tygodni już sobie nie zrobię, nie ma szans. Co do golenia bobra po prostu nie golę, chociaż wnerwia mnie strasznie taki gąszcz, niestety mój wzrok już tam nie sięga. pamiętam jak kilka dni przezd porodem goliłam, położyłam lustro na podłodze i w kucki siedziałam nad nim, zajęło mi to chyba z godzinę, ale dałam radę. Przed kolejną wizytą u ginki chyba tę samą technikę muszę zastosować .
|
|||||
|
|
|
#885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę dziś do dermatologa, pochwalę się co zalecił. U mnie to jest falami- chwila spokoju i wysiew. Właśnie zaczyna się wysiew Pozdrawiam
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
wiatajcie z rana! u nas tez dzsiaj dalej upal pomimo ue popadalo w nocy to i tak goraco. ale przynjamniej przespalam noc. tylko o 4 obudzilam sie z burczacym brzuchem wypilam kakao i poszlam spac dalej i tak do 10 pospalam.
ja nawet nie wiem. mi nie powiedzial ginek, nawet nie wiem jaka jes dluga nasza Laura i i le wazy. tamlin: gratulacje
co do basenow i jezior to ja pewnie nie bede korzystała. bo ja ogolnie to taki sredni kapacz jestem. tak wiec dla mnie to akurat nie problem. za duzo mi po glowie chodz ze mozna cos zlapac tak wiec relax w tej wodzie jak dla mnie zaden.
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do Mam z Mazur i okolic
![]() wybieram się z moim TŻ na krótki urlop (7 dni) od początku czerwca, szukam właśnie fajnego miejsca do odpoczynku. Pomyślałam o Mazurach (tak, żebym miała się gdzie schronić przed upałem ewentualnym, powdychać trochę powietrza). Możecie coś ciekawego zaproponować? Jakiś pensjonat/hotel i miejsce? Z góry dziękuję
|
#888 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiec gratuluje dopuszczenia ![]() Cytat:
Mi sie wydawalo, ze normalne imie, zreszta od dziecka mi sie podoba, a tu spotkalismy sie z dziwna reakcja . To juz na Mieszka tak nie reaguja
|
|||||
|
|
|
#890 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Ja glukozę piłam w szpitalu i położne same dzień wcześniej kazały mi się zaopatrzyć w cytrynę i wcisnąć sobie połowę... nie ma ona żadnego wpływu na wynik
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Melania ślicznie
|
|
#893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Moze i jest szkodliwa, ale nie porzerasz chyba codziennie kilku kilogramow . Sama jadam, i to wiecej razy niz Ty. ![]() Mysle, ze mozna niektore potrawy ograniczyc, ale nie rezygnowac. Od czasu do czasu nic nie zaszkodzi ![]() Cytat:
tamlin - Gratuluje obrony ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#894 | |||
|
Zadomowienie
|
Katarzinka już Ci wysłałam mój nr tel.
ja pójdę, zobaczę przede wszystkim te termometry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() do mnie dzwoniła była szefowa, chciała żebym przyszła do pracy na 2 miesiące, bo mają nawał pracy, ale razem stwierdziłyśmy, że to nie ma sensu. rozmawiać z klientem mogłabym max. 2 godz. dziennie z moim ślinotokiem ![]() Marta nie strasz mnie ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34278463]dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...[/QUOTE] musze go zobaczyć na własne oczy. byłaby to duża oszczędność, ale szajsu też nie kupię.
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj zupa szparagowa z grzankami. ![]() Cytat:
![]() A tak poza tym gratuluję wszystkim udanych wizyt. Co do pracy, to ja też zarzekałam się, że będę pracowac jak najdłużej się da, ale moja gin zasugerowała mi ostatnio L4 no i poszłam... Nie żałuję, wcale się nie nudzę, na wszystko mam czas, nie napierdziela mnie kręgosłup jak gdy wracałam po pracy, mam więcej energii, więc ja widzę same plusy... Jeszcze się w życiu napracuję, poza tym jak mały się urodzi to nie będzie już czasu na odpoczywanie.
|
||
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie jeszcze to omija.. Jeszcze.. ![]() lucia - Gratuluje udanej wizyty i Natanka, ktory pozostal Natankiem ![]() A to od dzisiaj nie jest ta promocja? ![]() anusiaaniaanusia, alfabia - trzymam za wizyte
|
|
|
|
|
#897 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34279934]Ale ładnie.Jak ta Melania z Przemineło z wiatrem.Podoba mi sie dokładnie |
|||
|
|
|
#898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marta - Gratuluje rozpoczecia 6miesiaca! ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34279934]Ale ładnie.Jak ta Melania z Przemineło z wiatrem.Podoba mi sie Chociaz tutaj nie musze 'sluchac', ze niefajne imie Was nadrobic to masakra A tylko jeden dzien mnie nie bylo! I to nie caly! ![]() Biore sie za linki z pierwszej strony, a pozniej za porzadeczek w pokoju
|
||
|
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
od czwartku, ale podobno wczoraj w TV były już reklamy
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadążam czytać... dużo nas
![]() Colds dzięki! Melania suuuuper imię i jakie oryginalne! Tamlin GRATULUJĘ! Ale wiedziałam, że tak będzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

co myslicie opłaca się? leżaczek 

obojetnie czy bede miec dziewczynke czy chlopczyka bede miec zielony wozek z czarnymi wstawkami z tako.

Tragedia 

. To juz na Mieszka tak nie reaguja

A dzisiaj zupa szparagowa z grzankami. 
za wizyte 
niewiem skad mi sie takie sny biora cholera,ja wogole nawet takich filmow nie ogladam