Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 09:53   #871
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:55
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:59   #872
karolluki
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dopiero jutro będą. Też zastanawiam się w jakich kolorkach będą. Jutro z rana podjadę to zalukam i dam znać W sumie te leginsy się opłaca, bo normalnie z gatty ciążówki kosztują coś koło 25zł. Ja ostanio kupiłam zwykłe 3/4 rozmiar większe i są w sam raz. Ale te też bym chciała mieć.

Ja robię grochóweczkę sobie, co prawda pewnie przed wizytą nie zjem, bo raz że mi się pewnie nie będzie chciało, a dwa, że byłoby to niebezpieczne dla doktora. Nie chce chłopa otruć. A nad jęziorko też bym skoczyła.

Zapytam dziś, może zaleci brać teraz ten, albo zwiększy mi dawkę tego mojego.

Ja pytałam gina, czy można na basen chodzić. Nie miał żadnych przeciwskazń. Więc zaczęłam przeglądać stroje jednoczęściowe. Ale przypomniało mi się, że jakieś 10 lat temu chodziłam regularnie na basen i złapałam jakieś świństwo w stopach, jakieś bolące krosty. Chodzić wtedy nie mogłam. Bardzo długo z tym walczyłam, więc stwierdziłam, że daruje sobie w ciąży. Chociaż ciągnie mnie żeby sobie popływać

Trzymajcie laseczki kciuki, żeby mnie nie chciał szyć
Obejrze sobie Housa...

Moja gin też nie ma przeciwwskazań co do basenu, ale sobie darowałam bo też złapałam na basenie takie brodawki podskórne na stopach i przez ponad pół roku co miesiąc chodziłam do dermatologa na wymrażanie, nic przyjemnego
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:00   #873
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja sie nie znam i nie wypowiadam się... no termometry są mi zupełnie obce

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:04   #874
weronika_91
Zakorzenienie

nynka87 mi zawsze gin na wizycie mówi tylko , że serduszko ładnie bije... na prenatalnych w 23 tyg mi tylko inny gin powiedział ilość uderzeń.

lukrecja to super, że mały już główkę ma na dole

A co do termometru to nie mam pojęcia...
Stary 2012-05-23, 10:11   #875
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Dziekuję za gratulacje dziewczynki
Wczoraj mój inteligentny sąsiad robił spotkanie towarzyskie na balkonie obok, siedzieli prawie do północy, myślałam że mnie szlag trafi.
Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Gratuluję 5!! A z czego ta obrona była?
Ja też mam problem z obcinaniem i malowanie paznokci. Coc to dopiero 20 tc. Małżonek ostatnio mi malował. A czy macie problem z depilacją? Bo normalnie nogi to mi ciężko golić, już nie wspominał o "tamtych" miejscach.
Brzuch swędzi mimo kremu. Właśnie kończy mi się Pharmaceris M (czy jakoś tak) i planuje kupić następny. A Wy jakiego używałyście. Nie chce wydawać kasy na Mustelę, może któraś używała AA Mama, bądź Bielendy?
Obronę miałam z rachunkowości - podyplomówka.
Problemów z depilacją nie mam jeszcze, jakoś gładko idzie.
Na rozstępy używam z Rossmanna mleczka Babydream. Polecam, tanie i dobre

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Powiem Wam coś
Polozylam sie kolo malego bo kladlam go spacśpiewam mu kolysanki a on juz prawie zasypia,glaszcze mnie po szyi i mówi: kocham Cię myślalam,że się poplacze. Moja kluuska dwuletnia kochana

Jutro mamy z mężem trzecią rocznice ślubu
Nie obchodzimy tego jakoś specjalnie,ale powspominać cudnie.
Wsapniałe takie słowa dziecka. Mój Pauluś kilkanaście razy dziennie przychodzi i mówi że kocha. Już nie raz to mam dość. Bo tylko:
-mamo?
-co?
-kocham Cię
-ja Ciebie też
mijają 2-3- minuty
-mamo
-co?
-kocham Cię i lubię Cię
I tak cały dzień. Nieraz potrafi przez sen gadać że kocha nas, albo w nocy przychodzi to powiedzieć. Ale to niby taki wiek.
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę. Dzidzia zdrowa, serduszko bije, główka, rączki, nóżki takie jak trzeba, rozwija się prawidłowo. Niestety nie dowiedzieliśmy się jaka jest płeć, lekarz powiedział że jest za wcześnie i nie chce w błąd wprowadzać. Sprzęt miał kijowy i pewnie dlatego nie było nic widać, bo przecież w 20tc powinien się spokojnie wyznać, ale obraz był kiepski. Trochę jestem zawiedziona, bo nie wiadomo kiedy będzie następne usg- może za 8 tyg. Zastanawiam się, czy można iść gdzieś prywatnie na usg? Np. do innego lekarza? Czy nie będzie krzywo patrzył, że przyszłam do niego na usg, a nie chodzę do niego? Albo do szpitala? Jakoś odpłatnie?
Jutro jadę na zakupy, myślałam że już coś fajnego kupię dzidziusiowi, a znowu muszę szukać uniwersalnych rzeczy
Na usg do innego gina możesz jak najbardziej iść. Super że z maluchem wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A jakie kobietki macie ułożenie dziecka???
Położenie podłużne główkowe.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle znalazłam na tablicy takie oto ciekawe oferty co myslicie opłaca się? leżaczek http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...769c;r:3;s:285 i mata http://tablica.pl/oferta/sprzedam-ma...54cd;r:3;s:285
Moim zdaniem leżaczek drogi, a maty prawdę mówiąc nie widać więc niewiem.

Cytat:
a czemu z główy? ja już nad wodą byłam 3 razy mężuś zabrał parasol i tylko nogi wystawiłam na słonko, a chwilami cała siedziałam. Tylko kąpiele z głowy, bo w jeziorze to strach, żeby nic nie złapac. A wiecie może jak z basenem? Bo podobno jeżeli nie ma ryzyka wczesnego porodu/ poronienia to można tylko trzeba się po dokładnie wykąpac? Pływała może któraś? Bo się zastanawiam czy w tankini nie zainwestowac
Ja pływałam w ciąży z Paulą, nawet fotkę Wam wrzucałam jak wieloryb wyłania się z jeziora. Teraz też mam zamiar pływać w jeziorku. Tym bardziej że w tamtym roku lato do niczego było, to teraz musze odbić, a że dwa jeziora mam w mieście i kilka na około to jest gdzie się wymoczyć.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34278463]dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...[/QUOTE]
Nie moge nigdzie wypatrzyć jaki jest czas pomiaru. Wiesz może?
Stary 2012-05-23, 10:35   #876
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dziękuje dziewczyny za życzenia.

Anusia trzymam kciuki za wizyte,szyjka na pewno ma się dobrze i prosze mi się nie martwić

Co do termometru z lidla to niie wiem bo go nie widzialam.
ja mam taki co sie w okolicy czola przyklada,nie trzeba dorykac i jest rewelacyjnyale kupowalam w aptece i moj synek uwielbia sie Nim mierzyc heh. Sprawdza tez temp powietrza i niby wody,ale nie sprawdzalam nigdy..

ja dzisiaj na obiadek pomidorowke serwuje i mlode ziemniaczki z jajcem sadzonym i ogoreczkami w smietanie.
nie chce mi sie gotowac ostatnio
ale maz mnie uprosil,żeby mu zrobic schab w galarecie,więc się zmusze i mu zrobie kilka miseczek

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Co do ułożenia Dorianka to nie wiem,bo mi gin nic nie mówiłamoże na połówkowym powie.A mam 8 czerwca .

co do plywania to w pierwszej ciazy,nieswiadomie bylam nad morzemi sie kapalama o ciazy sie dowiedzialam jak wrocilam heh planowana byla ale nie sadzilam ze sie udalo
i wszystko bylo dobrze i na basen tez jezdzilam.

a teraz bylam juz kilka razy nad jeziorkiem i sie moczylaam troche

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:36   #877
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Ja tez ostatnio nie gotuje w sumie bo upały i w ogóle jakoś po pracy siły nie miałam ale wczoraj kupiłam wresxzcie młodą kapustkę i zrobię ją dzisiaj na obiad z ziemniaczkami i filetem z kurczaka na niedziele ONY kazał mi kurczaka na piwie robic z ziemniakami pieczonymi obiecałam więc zrobię a jak bede na zwolnieniu to se bede wreszcie normalnie gotować bo normalnie z pracy jestem w domu około 17-tej zanim sie wezme za gotowanie to wieczór jest i tak zaniedbałam tego mojego chooopa

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:41   #878
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie moge nigdzie wypatrzyć jaki jest czas pomiaru. Wiesz może?
nie wiem właśnie ale znalazłam coś takiego.opinie sa takie skrajne że sama nie wiem
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ci-silvercrest

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-05-23 o 10:43
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:42   #879
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Myślałam że właśnie tak będzie ale jest zupełnie inaczej posprzątałam sobie wszystkie zakamarki w mieszkanku, czytam książki, zajęcie mam zawsze (i nie mam tu na myśli sprzątania bo jakoś bardzo nie przywiązuje do tego wagi), nawet mogę powiedzieć ze nie mam czasu czasem
przed kompem siedzę mało (nawet widać że mało się udzielam) bo zjęć mam aż nadto i na prawdę czuję się jakaś taka szczęśliwą bez pracy taka wolna

nie mówię żeby siedzieć od 6tc na zwolnieniu ale myślę że tak od 6 miesiąca to jest taki termin optymalny jeszcze sie można załapać na czasy z trochę mniejszym brzuszkiem

jak byłam w szpitalu leżała ze mną dziewczyna która z powodu skurczów wylądowała w 33tc w szpitalu, powiedzieli jej od razu że zostaje w szpitalu do porodu (przynajmniej do 36 tc) nawet wyprawki biedna całej nie miała zrobionej, pisała wszytko mężowi na kartkach i jeździł i kupował bo dziecko mogło urodzić się w każdej chwili...
Podejrzewam, że też pewnie czytałabym książki, odpoczywała, układała puzzle itd. ale przeraża mnie myśl, że odejdę z pracy i nikt nie będzie mnie potrzebował, to takie głupawe, albo że nikt nie będzie tęsknił... Ale to fakt, że z każdym dniem potrzebuję tego odpoczynku co raz bardziej.

A co do basenów i pływania to mój lekarz powiedział, że odradza mi, z tej racji, że miałam infekcję więc pewnie jestem bardziej podatna.

Pytałam o tę glukozę z cytryną i faktycznie lekarz powiedział, że nie powinno się dodawać cytryny i że może zaburzać wynik.
Stary 2012-05-23, 10:46   #880
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Normalnie w szał wpadłam. Siedze na allegro i przeglądam rzeczy dla Jasia. Wiedziałam, że jak się dowiem kto we mnie mieszka to mi odwali
I prawidłowo!

monarika - Dzidek już więcej się rusza?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
się nazywa ciąża 100%
To ja ostatnio zamiast nalać na płatek mleczko do demakijażu to posmarowałam go żelem pod paszki

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Teraz to spłakałam sie ze śmiechu
Biore monete... rzucam... i nie chwytam i tak 3 razy.
Ja pikole reflex mam znikomy coś dzisiaj
No i tak z tą monetą - reszka Damian, orzeł Alan no i oczywiście wyskoczyła reszka z Damianem, a ja parskłam śmiechem bo Alan mi bardziej w głowie zalega
Aż mnie mały kopnął, cekawe ktore jemu by sie podobało - hmmmm
Dobrze, że już sprawa z imieniem rozwiązana Teraz możesz słodziakowo zwracać się do brzuszka

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
tak wogole dostalam zwrot podatku wiec juz wypatrzony wozek mam obojetnie czy bede miec dziewczynke czy chlopczyka bede miec zielony wozek z czarnymi wstawkami z tako.
A do butelek to biore aventa bo mam sprawdzone jak dawalam malemu kaszke przez butelke to avent ma takie specjalne smoczki do kaszek z 3 przeplywami-super rzecz
Tez bez wzgledu na plec chcialam zielony wozek, ale coraz blizej wybierania i jednak chcialabym taki kolorek pod plec

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Odnalazłam tą Lovelę i bardzo się opłaca. Normalnie 1,8kg kosztuje około 25zł, na all 2,8kg jest za 36,99zł.
Muszę lecieć do Biedronki
Co do chusteczek no 5,99zł to nie atrakcyjna cena. Często Pampersy czy inne są w 4- lub 6- cio pakach wychodzi taniej.
O, z ta Lovela super
Stary 2012-05-23, 10:48   #881
LadyBeatta
Zadomowienie

a ja nie bede miec problemu z odpuszczeniem basenu, bo... nie umiem plywac:P taki stary kon, a nigdy sie nie nauczylam tzn. probowali mnie uczyc, ale dupsko mnie zawsze ciagnelo w dol ale nad wode- jezioro, rzeke, jakas zwirownie lubie jezdzic i sie popluskac no ale tym latem nie chce ryzykowac infekcji
Stary 2012-05-23, 10:51   #882
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Haha, ja mam identycznie
Żywimy się tylko na mieście i u rodziców/dziadków czasami... Tż też nie gotuje, ale chociaż przyrządza nam kanapeczki. A ja nie cierpię działań w kuchni i gotowania i do tej pory gotowałam tylko jak mi się zachciało (czyli... rzadko )
Ale jak dzidziol się pojawi, to bardzo bym chciała, żeby w domu się siadało do wspólnego posiłku (ktoś go będzie musiał zrobić ), to bardzo ważne dla dziecka...
Tez nigdy nie gotowalam, ale jak wyszlo, ze bedzie Dzidek to zostalam szybko przeszkolona.. przez wlasnego faceta

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Kolejna mama październikowa dołącza się do wątku Pozdrawiam wszystkie Mamy.

Równocześnie skorzystam z okazji i zapytam Was o doświadczenia- straszliwie mi buzię obsypało pryszczami... Mam tak od początku ciąży i nie widzę poprawy.

Co stosujecie na takie zmiany? Maść cynkowa? Można/nie można/co można?
Pls o rady- już mi się płakać chce jak siebie widzę w lustrze... i zazdroszczę wszystkim Mamom którym cera pięknieje, włosy i paznokcie rosną z prędkością światła i w ogóle wszystko pięknie

Buziaki
Witam

I tez sie zale na pryszcze, ktore sa wszedzie
Nigdy nie mialam, w dodatku az tyle!
Dekold, czolo, plecy Tragedia

Cytat:
Ja miałam podobny problem, ktoś tu polecił wtedy płyn Acnosan T na wrastające włoski w okolicach bikini i go kupiłam, ale zaczęłam stosować na twarz I faktycznie działa! Kosztuje z 5 zł w aptece
Maść cynkową można, ale mi nie pomogła zupełnie...
Az sobie zapisalam
Stary 2012-05-23, 10:52   #883
Iwoncia81
Zakorzenienie

Pytanie do dziewczyn które miały styczność z butekami tommee tippee: czy te butelki po wyparzeniu sie nie zniekształcą?? Bo mam ale nie jest szklana i boje sie żebym jej nie zepsuła jak bedzie potrzebna
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:53   #884
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczynki!
My po wczorajszym badaniu 3D, dzidzia zdrowa, trochę mało waży jak na 23 tydzień, bo 417 g, czyli tak jak na jakiś 21 tydzień. Wzrostu ma 15 cm aż. Akcja serduszka 150 na minutę, położenie podłużne miednicowe (dwa tygodnie temu był główką w górę).Lekarz dokładnie obejrzał wszystkie narządy, pomierzył główkę, oglądał serduszko w dużym powiększeniu, wszystko dobrze wygląda. Maluszek wymachiwał rączkami, ssał palec lub dłubał w nosie, widziałam jego buźkę, słodki, ale jak na razie taki mały potworek jeszcze. Nogi próbował na głowe zakładać, ale skubany płci nie pokazał dokładnie. Lekarz go drażnił, żeby się odwrócił, ale maluszek nie chciał, jednak powiedział mi, że nadzieja na dziewczynkę jego zdaniem może być płonna, bo zdaje mu się, że widzi "bimbały" ale pewności nie daje, bo dobrze nie widać. Trochę jestem rozczarowana, bo bardzo marzę o dziewczynce i na poprzednim USG 10 maja moja ginka dawała mi nadzieję na dziewczynkę, siusiaka się nie doszukała, mówiła że jest coś między nogami, ale moga to być opuchnięte wargi sromowe. Pozostaje mi czekac do kolejnego USG za jakieś 7-8 tygodni.

Cytat:
Ja tylko na chwilę. Dzidzia zdrowa, serduszko bije, główka, rączki, nóżki takie jak trzeba, rozwija się prawidłowo. Niestety nie dowiedzieliśmy się jaka jest płeć, lekarz powiedział że jest za wcześnie i nie chce w błąd wprowadzać. Sprzęt miał kijowy i pewnie dlatego nie było nic widać, bo przecież w 20tc powinien się spokojnie wyznać, ale obraz był kiepski. Trochę jestem zawiedziona, bo nie wiadomo kiedy będzie następne usg- może za 8 tyg. Zastanawiam się, czy można iść gdzieś prywatnie na usg? Np. do innego lekarza? Czy nie będzie krzywo patrzył, że przyszłam do niego na usg, a nie chodzę do niego? Albo do szpitala? Jakoś odpłatnie?
Jutro jadę na zakupy, myślałam że już coś fajnego kupię dzidziusiowi, a znowu muszę szukać uniwersalnych rzeczy
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
gratulacje))

bylam u gina, z juniorem wszystko ok, ale dalej nie znam plci:/ znajoma znajomego rowniez do tego samego chodzila i do porodu nie poznala plci, wiec moze gosciu niedowidzi zastanawiam sie czy nie isc na samo usg gdzie indziej.
dostalam skierowanie na badanie moczu, morfologie i cukier z obciazeniem, ale to po skonczeniu 25. tygodnia
Kalpana, Lady Beatta, no to witamy w klubie nieznających płci. Ja mam przeczucie na chłopaka, ten lekarz u którego byłam wczoraj ma bardzo dobry sprzęt, lepszy niż moja ginka, więc u mnie bardziej chłopaka obstawiam, takie mam też przeczucie, ale zobaczymy, muszę czekać jeszcze jakieś 2 m-ce na kolejne badanie. Zapisałam się na USG do innego lekarza niż ten który prowadzi moją ciążę (chodzę na NFZ), bo chciałam mieć dokładniejsze badanie i poznać płeć. Badanie zrobił mi lekarz rzeczywiście dość dokładnie (u mojej ginki trwało połówkowe ok. 5 minut) oglądał przez jakies pół godziny, zapłaciłam 190 zł.
Cytat:

Aniu gratuluję Wam tych wspólnych 3 latek małżeństwa i życzę kolejnych cudnych wspólnych chwil w miłości i zgodzie
Konczi, fajnie, że masz spokój do obrony, odpoczywaj

I przyłączam się do życzeń, Aniu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamcie!

A z rozstępami dziewczyny mam wrażenie, że jeśli któraś ma skłonności to może się smarować tonami kremów, a i tak będzie miała. Zbyt szybkie obciążenie dla skóry. A najlepsze jest to, że ma nawet znaczenie, która część ciała. Ja raczej należę do chudzielców. I mam np pojedyncze rozstępy na ...kolanach. A na brzuchu ani jednego. Jakaś teoria?
Katiem, myślę, że z rozstępami nie ma reguły, ja sądziałam, że skoro urodzę pierwsze dziecko po 30-tce (miałam 32 lata) będę cała w rozstępach, bo wiadomo, skóra mniej elastyczna itp. Ale nie pokazał mi się ani jeden rozstęp do końca ciąży, mimo, że nie używałam żadnych smarowideł oprócz zwykłej oliwki dla dzieci i to nieregularnie. Teraz też na razie nie zauważyłam jeszcze rozstępów, mimo, że brzuch mam znacznie większy niż w pierwszej ciąży. I też używam tylko oliwki jak sobie przypomnę.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haj!
Ja jakoś tez nie wyobrazałam sobie zebym w domu siedziała ale juz umiem se to wyobrazić po weekendzie majowym jak mi było dobrze nie mam nic przeciw siedzeniu memu w domu na zwolnieniu

a i chciałam oznajmic że mój Natanek zostaje Natankiem Świnka z niego zasłonił buzie rączkami , nóżki skrzyżował wsadził se między nie pępowinę i za nic nie chciał pokazac jak wygkląda ze 20 minut męczyliśmy sie zeby mu zdjęcie zrobić buziuni w końcu się udało i jest śliczny i ma włosy wielkie na góowie doktor sie smiał ze ma prawie dredy serio i na sam koniec wreszcie pokazał sikawkę a i nie wiem ile ma długości bo pan dohtor tego chyba nie zmierzył bo nigdzie w opisie nie mogie tego odszuklać ale waży 476 g jest troszeczke większy niż średnio powinien buyć ale w normie sie mieści i położony głową w dół
Lukrecja, gratulacje, super, że Natanek nie zmienił płci. Ja coś ciemnego widziałam na główce mojego dziecka ale zapomniałam spytać czy to aby nie włosy.

Tamlin, gratuluję obrony

Dearlie, podziwiam, ja ne dałabym rady wykonywac takiej pracy jak twoja, takie pedicure musi być męczące.

Co do stópek robiłam je sobie w niedzielę, namęczyłam się strasznie, ale mam ładne czerwone paznokcie, za kilka tygodni już sobie nie zrobię, nie ma szans. Co do golenia bobra po prostu nie golę, chociaż wnerwia mnie strasznie taki gąszcz, niestety mój wzrok już tam nie sięga. pamiętam jak kilka dni przezd porodem goliłam, położyłam lustro na podłodze i w kucki siedziałam nad nim, zajęło mi to chyba z godzinę, ale dałam radę. Przed kolejną wizytą u ginki chyba tę samą technikę muszę zastosować.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:54   #885
bronwyn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Witam

I tez sie zale na pryszcze, ktore sa wszedzie
Nigdy nie mialam, w dodatku az tyle!
Dekold, czolo, plecy Tragedia

Idę dziś do dermatologa, pochwalę się co zalecił. U mnie to jest falami- chwila spokoju i wysiew. Właśnie zaczyna się wysiew Okropieństwo.

Pozdrawiam
Stary 2012-05-23, 10:58   #886
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

wiatajcie z rana! u nas tez dzsiaj dalej upal pomimo ue popadalo w nocy to i tak goraco. ale przynjamniej przespalam noc. tylko o 4 obudzilam sie z burczacym brzuchem wypilam kakao i poszlam spac dalej i tak do 10 pospalam.

Cytat:
A jakie kobietki macie ułożenie dziecka???
ja nawet nie wiem. mi nie powiedzial ginek, nawet nie wiem jaka jes dluga nasza Laura i i le wazy.

tamlin: gratulacje

co do basenow i jezior to ja pewnie nie bede korzystała. bo ja ogolnie to taki sredni kapacz jestem. tak wiec dla mnie to akurat nie problem. za duzo mi po glowie chodz ze mozna cos zlapac tak wiec relax w tej wodzie jak dla mnie zaden.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:02   #887
bronwyn
Raczkowanie

Pytanie do Mam z Mazur i okolic

wybieram się z moim TŻ na krótki urlop (7 dni) od początku czerwca, szukam właśnie fajnego miejsca do odpoczynku. Pomyślałam o Mazurach (tak, żebym miała się gdzie schronić przed upałem ewentualnym, powdychać trochę powietrza). Możecie coś ciekawego zaproponować? Jakiś pensjonat/hotel i miejsce?
Z góry dziękuję
Stary 2012-05-23, 11:04   #888
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn które miały styczność z butekami tommee tippee: czy te butelki po wyparzeniu sie nie zniekształcą?? Bo mam ale nie jest szklana i boje sie żebym jej nie zepsuła jak bedzie potrzebna
nie miałam stycznosci ale czytałam na bangla.babyonline.pl bodajze ze nic sie z nimi nie dzieje bo sa zrobione z jakiegos specjalnego materiału jak wszystkie butelki teraz zreszta
Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Co do stópek robiłam je sobie w niedzielę, namęczyłam się strasznie, ale mam ładne czerwone paznokcie, za kilka tygodni już sobie nie zrobię, nie ma szans. Co do golenia bobra po prostu nie golę, chociaż wnerwia mnie strasznie taki gąszcz, niestety mój wzrok już tam nie sięga. pamiętam jak kilka dni przezd porodem goliłam, położyłam lustro na podłodze i w kucki siedziałam nad nim, zajęło mi to chyba z godzinę, ale dałam radę. Przed kolejną wizytą u ginki chyba tę samą technikę muszę zastosować.
chyba tez sie na taki sposób wezme bo na razie wchodze na wanne ale coraz ciezsza sie robie i nie chce ryzykowac poslizgnieciem
Stary 2012-05-23, 11:05   #889
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
już kiedyś o tym pisałam, ale co tam napisze raz jeszcze - ja przy pierwszym dziecku zużyłam dwa opakowania lovelii a potem zaczęłam prać w zwykłym, bo w loveli prałam tylko córki, a nasze, pościel itd w innym i skoro ona i tak była przytulana + chustowana, leżała nieraz w naszej pościeli i nic jej nie było to zaczęłam prać w naszym proszku i było ok. mogłam też wszystko prać w loveli ale to by była droga impreza
Chyba wlasnie tez tak bede robic. Najpierw Lovela, a z czasem, w sensie, ze i tak dosc szybko, przerzuce sie na zwykly proszek. Bo przeciez nasze ciuchy beda w nim caly czas prane

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Nie miałam możliwości Was nadrobić, a chciałam podzielić się z Wami dobrymi nowinami. Byłam wczoraj na usg połówkowym i z Dzidziusiem jest wszystko w najlepszym porządku. Waży całe 400 g i jest dziewczynką
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
A my właśnie przed chwilą wróciliśmy z połówkowego. Byliśmy w klinice Łukasza, bo mój doktorek ma awarie usg.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii mamy piękną, zdrowiutką i długonogą dziewcznkę ale się ciesze, że wszystko jest dobrze
Gratuluje corek!

Cytat:
jezdem i mam dopuszczonko do obronki
tyraz tylko trza egzaminy zdać :brzyda l:
Egzaminu bankowo zdasz Wiec gratuluje dopuszczenia

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A teraz jest dużo dzieci ma takie przestarzałe imiona. Może nie przestarzałe, ale dawniej popularne. Moja kuzynka też ma Tadzia po dziadku. I mają jeszcze Ignasia i Ksawerego (chyba Ksawery)
Dużo Stasiów biega, Franków i Jasiów. Ja jestem jak najbardziej za

A Lena też bardzo ładnie.
U nas jak dziewczynka to bedzie Melania Mi sie wydawalo, ze normalne imie, zreszta od dziecka mi sie podoba, a tu spotkalismy sie z dziwna reakcja . To juz na Mieszka tak nie reaguja
Stary 2012-05-23, 11:09   #890
Konto usunięte

Cytat:
U nas jak dziewczynka to bedzie Melania Mi sie wydawalo, ze normalne imie, zreszta od dziecka mi sie podoba, a tu spotkalismy sie z dziwna reakcja . To juz na Mieszka tak nie reaguja
Ale ładnie.Jak ta Melania z Przemineło z wiatrem.Podoba mi sie
Stary 2012-05-23, 11:12   #891
weronika_91
Zakorzenienie

Ja glukozę piłam w szpitalu i położne same dzień wcześniej kazały mi się zaopatrzyć w cytrynę i wcisnąć sobie połowę... nie ma ona żadnego wpływu na wynik
Stary 2012-05-23, 11:13   #892
bronwyn
Raczkowanie

Cytat:

Melania ślicznie
Stary 2012-05-23, 11:14   #893
colds
Zakorzenienie

Cytat:
ja używam tez lactacyd, a czasem jak krucho z kaską to ten z biedronki żel do higieny intymnej i jest ok
zgodnie z obietnicą wstawiam foty spodni na mnie (dla przypomnienia też te z all) jeansy nadal troche za dużo, szczególnie gumka w pasie no ale niech już będą, ścisłam ją na maxa i trochę boczki w tali powyłaziły
Bardzo fajne te biale portki

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
O kurcze a tego to nie wiedziałam nie jadam wątróbki tak strasznie często dzisiaj to chyba 2 raz od początku ciąży mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi
Juz nie przesadzajmy . Moze i jest szkodliwa, ale nie porzerasz chyba codziennie kilku kilogramow . Sama jadam, i to wiecej razy niz Ty.
Mysle, ze mozna niektore potrawy ograniczyc, ale nie rezygnowac. Od czasu do czasu nic nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Nie wiem czy mnie tu ktoś jeszcze pamięta, ale zamierzam znów zacząć udzielać się i liczę że w takim stopniu że jeszcze wszystkie będzie miały mnie dosyć
U mnie za dużo się nie pozmieniało...
Wróciłam z włoskiej majówki i powoli wracam do rzeczywistości
badanie połówkowe mam w piątek więc już teraz proszę o kciuki
Witamy zgube

tamlin - Gratuluje obrony

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Gratuluję 5!! A z czego ta obrona była?
Ja też mam problem z obcinaniem i malowanie paznokci. Coc to dopiero 20 tc. Małżonek ostatnio mi malował. A czy macie problem z depilacją? Bo normalnie nogi to mi ciężko golić, już nie wspominał o "tamtych" miejscach.
My mamy 26t, a wczoraj zauwazylam, ze sandalkow nie moge sama zapiac . Wiec juz nie chce widziec dzisiejszego dbania o bobra
Stary 2012-05-23, 11:15   #894
m_moni
Zadomowienie

Katarzinka już Ci wysłałam mój nr tel.

Cytat:
Robi któraś jutro tak jak ja nalot na Lidla?
ja pójdę, zobaczę przede wszystkim te termometry

Cytat:
Idź sobie prywatnie, na pewno poznasz płeć dzidziusia

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
przyszła dzisiaj paczka z zakupami dla maluszka i jestem bardzo zadowolona z czystym sumieniem mogę Wam polecić sprzedawcę Rodzyneczki z allegro. wszystko się zgadzało, produkty dobre jakościowo, na niczym się nie zawiodłam.dostałam tylko skarpetki w innym kolorze, ale przed wysłaniem paczki pan zadzwonił i poinformował mnie o tym.
cieszę się, bo wczoraj trochę zaszalałam u tego sprzedawcy

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie Ciężarówki znów długo mnie nie było . nawet nie miałam czasu podczytywać, więc zupełnie nie wiem, co się u Was dzieje, która poznała płeć Maleństwa. Mam tylko nadzieję, że u wszystkich wszystko w jak najlepszym porządku.
Moja dzidzia nadal nie chce się ujawnić (może na usg 4.06 wreszcie się uda?)... i gdyby nie skurcze, które zaczęły się pojawiać i mocno twardniejący brzuszek wszystko byłoby super. Kilka dni temu nawet był sporo obniżony przez co zaczynałam się nieco martwić, ale całe szczęście wrócił do normy. Bąbel coraz mocniej kopie, ugniata i się rozpycha. czasami aż nie do wytrzymania, szczególnie jak w jakieś narządy wewnętrzne mnie kopie. czasami aż nie mogę chodzić z tego bólu
troszkę wróciłam do pracy (tak zdalnie - ach jak dobrze robi kontakt z ludźmi; spotkania z klientami w mocno ograniczonym zakresie, ale jednak to sama przyjemność), zaczęliśmy chodzić na zajęcia ze szkoły rodzenia - już 3 spotkania za nami wybrałam szpital i powoli kompletuję wyprawkę
zastanawiam się co znaczy ten znak zapytania przy ptp na pierwszej stronie.... na dzień dzisiejszy nic się nie zmieniło i dzieciaczka oczekujemy właśnie 31.08 . na razie trwamy w przedostatnim tygodniu II trymestru
maggie masz szczęście, że wróciłaś
do mnie dzwoniła była szefowa, chciała żebym przyszła do pracy na 2 miesiące, bo mają nawał pracy, ale razem stwierdziłyśmy, że to nie ma sensu. rozmawiać z klientem mogłabym max. 2 godz. dziennie z moim ślinotokiem

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ostatni raz robiłam pedicure w ciąży
Marta nie strasz mnie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34278463]dziewczyny a co sadzicie o tym termometrze dla dzidków co ma być w lidlu jutro bo nie wiem czy kupować czy nie...[/QUOTE]

musze go zobaczyć na własne oczy. byłaby to duża oszczędność, ale szajsu też nie kupię.
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:20   #895
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez ostatnio nie gotuje w sumie bo upały i w ogóle jakoś po pracy siły nie miałam ale wczoraj kupiłam wresxzcie młodą kapustkę i zrobię ją dzisiaj na obiad z ziemniaczkami i filetem z kurczaka na niedziele ONY kazał mi kurczaka na piwie robic z ziemniakami pieczonymi obiecałam więc zrobię a jak bede na zwolnieniu to se bede wreszcie normalnie gotować bo normalnie z pracy jestem w domu około 17-tej zanim sie wezme za gotowanie to wieczór jest i tak zaniedbałam tego mojego chooopa
Ja miałam taki obiadek wczoraj A dzisiaj zupa szparagowa z grzankami.

Cytat:
Melania mi się bardzo podoba.

A tak poza tym gratuluję wszystkim udanych wizyt.

Co do pracy, to ja też zarzekałam się, że będę pracowac jak najdłużej się da, ale moja gin zasugerowała mi ostatnio L4 no i poszłam... Nie żałuję, wcale się nie nudzę, na wszystko mam czas, nie napierdziela mnie kręgosłup jak gdy wracałam po pracy, mam więcej energii, więc ja widzę same plusy... Jeszcze się w życiu napracuję, poza tym jak mały się urodzi to nie będzie już czasu na odpoczywanie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:20   #896
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
gratulacje))

bylam u gina, z juniorem wszystko ok, ale dalej nie znam plci:/ znajoma znajomego rowniez do tego samego chodzila i do porodu nie poznala plci, wiec moze gosciu niedowidzi zastanawiam sie czy nie isc na samo usg gdzie indziej.
dostalam skierowanie na badanie moczu, morfologie i cukier z obciazeniem, ale to po skonczeniu 25. tygodnia
Tez sie zastanawiam czy czasem nie udac sie do innego Doktorka na poznanie plci . Bo ten moj to mnie psychicznie wyszoli

Cytat:
Ja wczoraj wieczorem miałam stopy jak baleroniki tak mi spuchły...
Mnie jeszcze to omija.. Jeszcze..

lucia - Gratuluje udanej wizyty i Natanka, ktory pozostal Natankiem
Cytat:
Robi któraś jutro tak jak ja nalot na Lidla?
A to od dzisiaj nie jest ta promocja?

anusiaaniaanusia, alfabia - trzymam za wizyte
Stary 2012-05-23, 11:20   #897
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
pewnie,że możesz isc

Cytat:
haj!
Ja jakoś tez nie wyobrazałam sobie zebym w domu siedziała ale juz umiem se to wyobrazić po weekendzie majowym jak mi było dobrze nie mam nic przeciw siedzeniu memu w domu na zwolnieniu

a i chciałam oznajmic że mój Natanek zostaje Natankiem Świnka z niego zasłonił buzie rączkami , nóżki skrzyżował wsadził se między nie pępowinę i za nic nie chciał pokazac jak wygkląda ze 20 minut męczyliśmy sie zeby mu zdjęcie zrobić buziuni w końcu się udało i jest śliczny i ma włosy wielkie na góowie doktor sie smiał ze ma prawie dredy serio i na sam koniec wreszcie pokazał sikawkę a i nie wiem ile ma długości bo pan dohtor tego chyba nie zmierzył bo nigdzie w opisie nie mogie tego odszuklać ale waży 476 g jest troszeczke większy niż średnio powinien buyć ale w normie sie mieści i położony głową w dół
super , żę Natanek zostaje Natankiem

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
My po wczorajszym badaniu 3D, dzidzia zdrowa, trochę mało waży jak na 23 tydzień, bo 417 g, czyli tak jak na jakiś 21 tydzień. Wzrostu ma 15 cm aż. Akcja serduszka 150 na minutę, położenie podłużne miednicowe (dwa tygodnie temu był główką w górę).Lekarz dokładnie obejrzał wszystkie narządy, pomierzył główkę, oglądał serduszko w dużym powiększeniu, wszystko dobrze wygląda. Maluszek wymachiwał rączkami, ssał palec lub dłubał w nosie, widziałam jego buźkę, słodki, ale jak na razie taki mały potworek jeszcze. Nogi próbował na głowe zakładać, ale skubany płci nie pokazał dokładnie. Lekarz go drażnił, żeby się odwrócił, ale maluszek nie chciał, jednak powiedział mi, że nadzieja na dziewczynkę jego zdaniem może być płonna, bo zdaje mu się, że widzi "bimbały" ale pewności nie daje, bo dobrze nie widać. Trochę jestem rozczarowana, bo bardzo marzę o dziewczynce i na poprzednim USG 10 maja moja ginka dawała mi nadzieję na dziewczynkę, siusiaka się nie doszukała, mówiła że jest coś między nogami, ale moga to być opuchnięte wargi sromowe. Pozostaje mi czekac do kolejnego USG za jakieś 7-8 tygodni.

.
ważne , zę dzidzia zdrowa trzymam kciuki, żeby nie urosło

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34279934]Ale ładnie.Jak ta Melania z Przemineło z wiatrem.Podoba mi sie[/QUOTE]

dokładnie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:27   #898
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Jakie ja mam sny,normalnie koszmary!!!
Ostatnio goryl gonil mnie z nozem,a dzis snilo mi sie ze mafia cyganska z holandii szukala mnie zeby mnie zabic,ja oczywiscie chowalam sie wszedzie i nie zabili mnie w koncu,ale balam sie strasznie. Pamietam,ze jednemu wbilam strzykawke z trucizna i umarl. Oprocz tego jak mnie szukali wyzabijali cala moja rodzine niewiem skad mi sie takie sny biora cholera,ja wogole nawet takich filmow nie ogladam i bynajmniej nie mysle o czyms takim

marta - Gratuluje rozpoczecia 6miesiaca!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamuski!!!
pamietacie mnie jeszcze???
wkoncu mam internet wiec bede z wami na bierzaco
w przyszlym tyg mam wizyte wiec sie moze wkoncu dowiem czy to chlopczyk czy dziewczynka...
Pamietamy, pamietamy!

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34279934]Ale ładnie.Jak ta Melania z Przemineło z wiatrem.Podoba mi sie[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dokładnie
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Melania mi się bardzo podoba.
Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Melania ślicznie
Chociaz tutaj nie musze 'sluchac', ze niefajne imie . Dzieki dziewczyny

Was nadrobic to masakra A tylko jeden dzien mnie nie bylo! I to nie caly!
Biore sie za linki z pierwszej strony, a pozniej za porzadeczek w pokoju
Stary 2012-05-23, 11:27   #899
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:

A to od dzisiaj nie jest ta promocja? [

od czwartku, ale podobno wczoraj w TV były już reklamy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:29   #900
m_moni
Zadomowienie

Nie nadążam czytać... dużo nas

Colds dzięki! Melania suuuuper imię i jakie oryginalne!

Tamlin GRATULUJĘ! Ale wiedziałam, że tak będzie
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości