|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Melania piękne imię
![]() oco do butelek to teraz wszystkie chyba są tak zrobione,że pod wpływem temp nic im nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Angel ja wczoraj zaczęłam 20 tydzień
Katrin a na to usg poszłaś prywatnie, czy na nfz płaciłaś? A powiedzcie mi dziewczyny, jak się zapiszę na usg do kogoś innego, to nie muszę mieć karty ciąży? Tzn. chodzi mi o to, czy on tam coś podbije, bo wolałabym żeby mój lekarz o tym nie wiedział, bo później może inaczej na mnie patrzeć.... W ogóle nawet mi zdjęcia dzidzi nie dał ![]() ![]() ![]() A tak poza tym szyjka ma ok. 1cm i na razie się nic nie dzieje, bo jest zamknięta, ale za jakieś 10 tygodni może nie wytrzymać ciężaru i wtedy szpital. Generalnie mam się oszczędzać, odpoczywać i dobrze że nie pracuję, bo praca fizyczna zabroniona. To tak w skrócie o wczorajszej wizycie. Bardzo się cieszę, że maleństwo zdrowe, no ale nie będę ukrywać, że rozczarowało mnie to, że nie powiedział jaka jest płeć i nie dał zdjęcia.... I wydaje mi się, że od wczoraj rano czuję ruchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Aaaaa... nie chce Was martwić, ale jeśli chodzi o lidla, to wczoraj widziałam jakiś materacyk, który niby wg gazetki ma być dopiero 28.05, a wczoraj już leżał na półce...także różnie może być
![]() ![]()
#904 |
Zakorzenienie
|
Kalpana mi nic do karty ciąży nie wpisano... kartę uzupełnia lekarz prowadzący ciąże... może pójdź sobie do tego innego na badania prenatalne? wtedy poznasz wszystkie wymiary dziecka i zobaczysz go na lepszym sprzęcie... ale wybór należy do Ciebie
![]()
#905 | |
Zakorzenienie
|
No bo mnie tesciowa wysla juz dzisiaj.
![]() I bedzie Melcia! ![]() ![]() Kalpana - Ja na poczatku czulam ruchy tylko na lezaco, w dodatku na plecach ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Linki naprawione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy mówić o tym TŻtowi, bo pewnie stwierdzi, że głupia jestem, że do innego na usg chcę iść. Więc może to lepiej przemilczeć. Ale z drugiej strony jak się dowiem co będzie, to ciężko zachować to przed własnym facetem w tajemnicy.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Długości dzidka już możesz nie poznać bo na tym etapie podają wagę całego płodu, obwód główki, brzuszka, mózgu, móżdżku. kości udowej ale długości całego dzidziusia już nie, przynajmniej i w tej i poprzedniej ciąży po badaniu w 12tc każde następne było bez określania długości a ciąże prowadzone przez 2 różnych lekarzy. 1 cm szyjki??? strasznie malutko. u mnie wlączyli w poprzedniej ciązy alarm przy 2,5cm a przy 1,9cm już miałam w ręce skieroanie na patologię a tydzień później rozwarcie na dwa palce i cesarka. Może coś źle odczytałaś??
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badał mnie i stwierdził, że 1cm, może troszeczkę więcej. Tak mi dokładnie powiedział. I jeszcze że jest wiotka. Ale na usg nic nie sprawdzał, tylko palcem badał. No to bardzo dziwne, że u Ciebie już alarmowali przy 2cm, a u mnie przy 1cm nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Mąż chce odłączyć internet i nie będzie mnie ... przez moją głupotę .. nie uwierzycie co ja zrobiłam
![]() ![]() ![]()
#910 |
Zadomowienie
|
katrin, ja niby prywatnie chodze, i o
![]() ![]() ![]() Konczita, tez mialam wczoraj cisnienie 100/70 jak mi gin mierzyl ![]()
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2012-05-23 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kalpana, do mojej ginki chodzę na NFZ, do tego lekarza u którego byłam wczoraj zapisałam się prywatnie, do innego gabinetu. Gdyby moja ginka zrobiła mi porządne połówkowe nie poszłabym, ale połówkowe było u niej krótkie i pobieżne i dlatego chciałam dokładnie mieć zbadaną dzidzię. Podczas rejestracji powiedziałam temu lekarzowi jaka jest sytuacja, że chcę mieć dokładnie zbadaną dzidzię i on zapewnił, że ma dokładny sprzęt i zrobi mi dokładnie wszystkie pomiary i poogląda co się tam w brzuszku dzieje. I rzeczywiście, muszę przyznać, że jestem zadowolona, bo bardzo dokładnie dzidzię pooglądał, na samo serduszko patrzył chyba z 5 minut, oglądał narządy, twarzyczkę czy nie ma rozszczepu wargi, stópki, rączki, bez porównania do badania na NFZ. Kartę ciąży prosił pokazać, ale nic do niej nie wpisywał, wpisał wynik badania w komputer i dał mi w formie wydruku. Zdjęcia mam odebrać na płytce w piątek, nie pytałam nawet o to, ale sam powiedział, że będzie na płytke nagrywał i przeprosił, że dzisiaj mi nie da, ale sprzęt coś mu szwankował. Zapłaciłam 190 zł, jak już pisałam, to chyba taka średnia cena, myślę, że na wydatek ok. 200 zł musisz się przygotować. Jestem teraz spokojniejsza, że maluszek zdrowy, chociaż płci nadal nie poznałam, jest 50:50, ale trudno, może w 30 tygodniu. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty, malutek zdrowy to najważniejsze ![]() Z tym goleniem bobra i malowaniem paznokci u stóp to u mnie jest komedia. Paznokci nie pomaluje bo umre prędzej - już samo obcinanie graniczy z cudem ![]() A golenie to trwa z pół godziny bo nie dam rady dłużej tam grzebać a i tak szczeciny do końca nie usune. Matko, co to bedzie potem ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34279826]nie miałam stycznosci ale czytałam na bangla.babyonline.pl bodajze ze nic sie z nimi nie dzieje bo sa zrobione z jakiegos specjalnego materiału jak wszystkie butelki teraz zreszta chyba tez sie na taki sposób wezme bo na razie wchodze na wanne ale coraz ciezsza sie robie i nie chce ryzykowac poslizgnieciem ![]() No właśnie też gdzieś wyczytałam że sie nic z tymi butelkami nie dzieje, ale gdzieś ktoś wspominał na (chyba) innym forum ale to ja pewności nie miałam co do firmy, że babce sie zniekształciła dlatego wolałam tutaj podpytać czy ktoś coś wie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny Zostałam poszukiwana wiem wiem..Bardzo mało sie udzielam bo nie mam zbytnio czasu ..
![]() ![]() Przy okazaji chciałam napisać ,że u mnie wszystko w porządku..tylko te temp 30 stopniowe mnie dobijają kulam się a nie chodzę.Dzisiaj własnie mam badania prenatalne na 15;00 więc już nie mogę się doczekać ...Idę z mężem bo bardzo ze mną chciał iść ![]() ![]() ![]()
Maleństwo ![]() Edytowane przez Grosi0603 Czas edycji: 2012-05-23 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
ja co prawda miałam Avent, ale nic się jej nie przytrafiło przy wygotowywaniu, to samo było ze smoczkami
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie jak niskie ciśnienie to lepiej niż jak wysokie .. gdybym miała wysokie to byłoby do alarmu ... co do szyjki 1cm Kalpana jaką miałaś wcześniej? może z natury masz krótką i nic się nie dzieje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśle, że coś pomieszałaś z tymi długościami. Ja przy długości 2,9cm miałam większość dnia w łóżku spędzać, zalecone miałam odpoczywanie.
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu w ciąży puchną nogi i nawet mi kumpela pisała że ma nogi jak kapcie już z miesiąc czasu a żadnej choroby nie ma bo przeszła przez wszystkie badania. Na mnie gada że panikuje a sama nie lepsza ![]() Nie doczytuj sie na necie bo osiwiejesz. Słychać mnie tam???? !!!!! ![]() A miałam dopisać ze ja u gina mam cisnienie 150/100, a w domu normalne 117/70. Gin mi mówi że on tak na mnie działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Maleństwo ![]() Edytowane przez Grosi0603 Czas edycji: 2012-05-23 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Iwoncia, w poprzedniej ciąży nie miałam problemów z odkocurzaniem bobra, niemal do końca jakoś sobie z tym radziłam, teraz nie daję rady, a co dopiero za kilka tygodni. Moja ginka przed porodem powiedziała, żebym męża poprosiła o pomoc w goleniu, ale jakoś się nie przełamałam i sama się za to zabrałam. Teraz już rozważam czy tż nie poprosić o pomoc, jednak to trochę dziwna sytuacja. Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-05-23 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szyjka dopiero przed porodem mięknie, aby mogła się całkowicie skrócić i rozwierać a w czasie ciąży powinna być twarda. Jakiś lewy ten lekarz mi się wydaje więc Kalpana NIE MASZ NA CO CZEKAĆ TYLKO IŚĆ NA usg GDZIE INDZIEJ
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości ![]() Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-05-23 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ehh no jest niewielka i tylko na nogach, a wczoraj pochodziłam troszkę więcej no i chyba jest efekt tego .. no nic zobaczymy jak mój mocz dzisiejszy nie ? ja chyba do września osiwieję a jeszcze bez neta to już nie komentuję .... ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
wiem wiem .. ale nie ma co straszyć trzeba do innego gina się wybrać na spokojnie .. umówić się jak najszybciej i bez paniki ( ![]()
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Katrin ten do którego chciałabym iść, bierze podobno 30zł za samo usg, ale na pewno doliczy sobie za wizytę. Najlepiej będzie zadzwonić, albo iść się spytać. Właśnie mi bardzo zależy, żeby w kartę nic nie wpisywał, ale głupio się go pytać
![]() Konczi nie wiem jaka była długość szyjki wcześniej, bo nie mówił, tylko że krótka, czyli taka już widocznie od początku jest.... No ale jeśli 2cm i jest alarm, to przy 1cm? Ja już nie wiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
jakieś 3 tyg była maleńka głową w dół a 12 maja była miednicowo
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
na Twoim miejscu umówiłabym się na wizytę do innego gina i sprawdziłabym to ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z nas a przynajmniej większość czymś sie zamartwi chwilowo no ale tak może wrzućmy troszke na luz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
słyszałam o tych termometrach dotykowych że są świetne ale nie wiem z jakiej firmy co i jak bo się jeszcze nie orientowała, .....
co do basenu ja nie ryzykuję jedna infekcja na ciążę mi wystarczy ![]()
#926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz jak to uczynić a uczynię to ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
no wiem wiem że nie czytać ale ja wstałam po nocy i miałam jakieś takie dziwne troszkę opuchnięte i już się nakręciłam no i wiecie tak się porobiło nooo i mąż na mnie zły jak cholera jest ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ja dzisiaj nie gotuję obiadu znaczy tylko ziemniaczki zrobię, upiekę na grillu kiełbaskę i jajko sadzone z sałatą i finał nie będę stała przy kuchni .. ooo nie
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kalpana ty nie czekaj na cud tylko idź do innego lekarza. cm to i mi się wydaje bardzo malutko. Co za różnica co chłop pomysli. A swoją drogą jakiś dziwny, mój jak widzi, że coś nie tak zaraz mnie do lekarza zabiera bo wie, że będę spokojniejsza jak się przekonam, że jest ok.
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
a mam truskaweczki to sobie z ryżem zrobię i będzie pyszna kolacyjka przed 18
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
no tak od dzisiaj będę mniej siedziała przy kompie, będę leżeć więcej z nogami do góry oo tak tak i nie będę włóczyć się po uniwerkach i innych instytutejszyn ... nooo
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdrowa jesteś, jest ciepło no i tak się dzieje. Mam koleżanke w ciąży i butów dopiąć nie może bo ma stopy jak balony. Wymocz nóżki w chłodnej wodzie, posmaruj chłodzącym kremikiem, potrzymaj w górze i będzie dobrze. A tak na marginesie to słyszałam, że niestety, problem opuchniętych nóg pojawia się u mamusiek spodziewających się córeczek. Może coś w tym jest ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.