|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie jest ok. Porównywałam go z innymi i gołym okiem nie widać różnicy. Choć pewnie to co ważne jest niewidoczne. Nie planuję z małą jeździć, tym bardziej, że bezpieczny samochód kupimy dopiero za jakiś czas. Wiem, że część z nas tu uważa, że trzeba kupić fotelik po testach, nawet jeśli będzie się z maluchem jeździć sporadycznie. I mają w tym swoje racje. Część natomiast planuje sprawdzony fotelik kupić jako drugi - już w pozycji siedzącej malca. Prawda jest też taka, że te, które nie są sprawdzone nie znaczy, że są złe. Firmy czasem nie wykładają kasy na to, żeby robić testy. Choć fakt, że niektóre wykładają i okazuje się, że fotelik testów nie przechodzi.
Linka i Norniczka, kciuki za wizyty! |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja równiez trzymam kciuki za Wasze wizyty Dziewczyny!
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zauważyłam za pierwszym razem ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Prince, też się wkurzałam, że mnie tak trzymają w szpitalu bez sensu. Choć u Ciebie, to badania robią i faktycznie co dzień Cię bolało - dobrze, że gin się zainteresował i nie zostawił Cię samej sobie. Choć szpital, to nie wymarzone miejsce. I to nie jest tak, że jak nie boli, to można śmigać. Właśnie trzeba odpoczywać, żeby nie bolało. Grunt, żeby okazało się, że wszystko jest w porządku - a na to liczę. Przykro mi jednak, że musisz tam tyle siedzieć
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
hej,
wstawiam zdjęcia z weekendu z moim bebechem robione u moich rodziców przed domem.
|
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
a przy okazji zdjecie Poli 3 tygodnie temu
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://divina-sklep.pl/allegro/aukcj...1730D5E58.JPEG bo to niby pierdoła, ale jednak bardzo ważna, inaczej przy zderzeniu główka dziecka lata na wszystkie strony. Pytałam wiele znajomych mamusiek o foteliki sprzedawane w zestawie z wózkami, różnych marek (o tych tańszych wózkach mówię). Za każdym razem opinia była jedna: zero przytrzymania główki, ja w ogóle bałabym się dziecko w tym wozić. Fotelik do tako jumpera widziałam na żywo i tam nie ma absolutnie żadnego podparcia główki. Przy zderzeniu bocznym w takim foteliku dziecko po prostu uderza głową w elementy konstrukcyjne auta Poza tym po raz kolejny napiszę, widziałam crash testy fotelików takich najtańszych, nie robili ich producenci a jakaś telewizja na to wydała kasę robiąc reportaż na temat fotelików i ich bezpieczeństwa. Większość z nich przy zderzeniu się po prostu rozlatywała w drobny mak - sama ich konstrukcja! Owszem, być może i niektóre tańsze foteliki nie odbiegają niczym od tych, co przechodzą crash testy, ale ja wolałabym nie przekonywać się o tym na skórze mojego dziecka czy tak na pewno jest. Dopóki fotelik nie przeszedł crash testu, to nie wiemy o nim NIC jak się zachowa w czasie wypadku. I tyle.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-23 o 11:53 |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie z nas bliżej niż dalej
![]() Linkai Norniczka trzymam kciuki i czekam na relacje z usg ![]() Ja się byczę jeszcze, prócz zjedzenia śniadania i wstawienia pralki nic nie zrobiłam i chodzę po domu w majtkach i podkoszulce... jest mi strasznie gorąco. Zastananwiam się poważnie czy to nie te tabletki na tarczycę tak działają, bo nigdy latem jeszcze tak nie cierpiałam, a teraz dłonie i stopy najchętniej bym cały dzień trzymała w zimnej wodzie... Dzisiaj mamy SR i temat o porodzie Prince, dobrze że Cię potrzymają, bo jeśli faktycznie byłoby te zagrożenie porodem przedwczesnym a Ty w domu byś z mopem zasówała to niewiadomo jak by się to skończyło.. tylko współczuje tychgrzejników, nie można ich jakoś cichaczem skręcić?? Ja mam 4 zęby mądrości i już dały mi kilka razy się odczuć, raz się skończyło antybiotykiem,wiem że powinnam usunąć, ale jak teraz tak grzecznie siedzą to jakoś mi się nie śpieszy.. wiem że to nie takie zwykłe usówanie tylko jakieś chirurgiczne i to mnie odstrasza... moja dentystka jak miałam stan zapalny dziąsła (a później i mięśni) przy jednym z nich to mówiła że jak przejdzie to do usunięcia. Jak przeszło i obejrzała to powiedziała że jak się nic nie dzieje to możemy na razie tak zostawić ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- houserka, jakie zgrabne, długie nogi już nie mogę się doczekać zdjęć maleństw ze świata zewnętrznego
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie właśnie truskawki z kwaśną śmietaną i cukrem waniliowym i od razu mi lepiej... ehh |
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale Ty szczuplutka- ile przytyłaś?? |
||
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-05-23 o 12:29 |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny !
tz właśnie poszedł z praca to trzeba czekać aż zadzwonią. głowa mi pęka normalnie i tak Duszno że coś okropneGo. moje dziecko ma czkawke Slicznay brzus !
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
slonecznie sie witam...lato nawet w NL dzisiaj czuc
leniuchowalam w domu kilka dni i tyle mam do nadrobienia...ze se poczytam teraz ![]() wczoraj bylam u ginki podgladnoc malego ... koncze wlasnie 30tydzien a on juz glowa do dolu...ciekawe czy sie utrzyma jeszcze te pare tygodni w tej pozycji ...generalnie wsio OKI wiec i humor odrazu mialam lepszy....poskarzylam sie jej odnosnie ZGAGI i dala mi wkoncu jakies kapsulki do lykania 1x dziennie...wzielam wczoraj jedna i .....ZEROOOOOOO ZGAGI ...ludzie jak reka odjol....spalam jak zabita wstalam wyspana a i glowa nic nieboli .... ze ja glupia wczesniej jej niepowiedzialam ze az tak mnie meczy...no ale coz lepiej pozniej nic w cale ![]() prince trzymam kciuki za was...dasz rade w tym szpitalu ... wknocu to dla dobra dzidzi ![]() houserka slicznie wygladasz....ahhh te nogi ![]() phdwao gratki za 32 tydzien...jeszcze 5 i mozesz rodzic ![]() powodzenia dla wszystkich na wizytach |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie
![]() Dzięki za wszystkie opinie na temat wózek i Tż mówi że raczej go weźmiemy ... sama już nie wiem. Z innych ciekawostek : byłam dzisiaj niedaleko na rynku z koleżanką i oczywiście zrobiło mi się słabo ;] usiadłam chwilę na krawężniku, napiłam wody i jakoś doszłam do domu ... oczywiście ta moja znajoma mnie opierdzieliła, że za mało wychodzę i to od tego ... Porażka. |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że wózek mam już w domku
![]() Wózek jest właściwie w super stanie, widać minimalne ślady użytkowania, ale jest czyściutki i ogólnie wygląda na zadbany ![]() A tak w ogóle to dopiero po postawieniu go w domu widać, jaki on jest mega wielki Fotki wrzucę później, muszę odpocząć bo zmachałam się rozpakowywaniem i składaniem wózka, no ale nie mogłam się już doczekać aż go zobaczę w całości ![]() Cytat:
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam y na fotki
|
|
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczka służyła już do ćwiczeń z chustą Oparcie nie jest regulowane.Nie strasz z tych ruchem, bo mi nie wolno się za wiele ruszać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Zrobiłam mamie wypasione wizytówki - mam nadzieję, że jej się spodobają i czekam aż szparagi się ugotują, bo jestem głodna
|
||
|
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dosyć długiej nieobecności. Jakoś tak nie było kiedy tu zajrzeć. Cały czas jestem zestresowana swoją uczelnią, męczeniem się nad poprawą błędów w pracy magisterskiej a już w sobotę zapadnie wyrok czy będę się bronić w lipcu czy też nie...
Ze wzrokiem mi się pogorszyło Jeszcze na dodatek miałam ostatnio wypadek i trafiłam na obserwację - całe szczęście wszystko jest w porządku. prince_polo widzę, że znów jesteś w szpitalu Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie nadrabiam, bo nie mam teraz czasu...u mnie znowu gorąco ( a miało być dzisiaj chłodniej ) muszę jechać pomóc mężowi w pracy.Chciałam tylko napisać, że cukier mam wzorowy! u Ginekologa też wszystko cacy. Szyjka się trzyma, usg nie miałam z wymiarami, tylko zajrzała czy wszystko ok, więc nie wiem ile mała waży. Ja sama przytyłam 3 kg przez 4 tygodnie, nie ma takiej tragedii. Hemoglobina mi wzrosła po żelazie i tych tabletkach z buraka. No cóż - następna wizyta 20 czerwca z pełnym usg i dzisiaj zaczynamy z Klarą 28 tydzień!
|
|
|
|
#3414 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cudna Pola Cytat:
![]() Cytat:
![]() poprasowałam wszystko i mam dość,jest tak duszno że nie da się wytrzymać ![]() jutro mam stomatologa
|
||||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prince - skoro chcą Ci podać coś na przyspieszenie rozwoju dziecka, to lepiej nie marudź, tylko siedź w tym szpitalu. i część konstrukcyjna na pewno składa się z z jednego kawałka, ale są dwie możliwe wysokości do przełożenia pasów nad ramionkami. No i u większego niemowlaczka pewnie zdejmuje się tą wkładkę wypłycającą. Moja córcia bywa dość ruchliwa i leżała główką na szyjce, więc na razie nie zamierzam jej nigdzie zapraszać! Na dłuższe spacery zacznę chodzić dopiero za miesiąc. Mam za to inne pytanie do wszystkich - jak zapiąć pasy, jeśli dziecko będzie w rożku, albo w śpiworze? Rozumiem, że z innego, niż przystosowany do pasów po prostu muszę je wyjąć? |
|
|
|
|
#3417 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
ojej.... jak ciężko
Już ubranka i pieluchy wyprasowane i poukładane w kosteczkę Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego ile ich naprawdę jest Torba do szpitala po raz 2 już spakowana Mam nadzieję, że nie będzie to zły znak (ostatnio po spakowaniu tobry na 2. dzieś wylądowalam w szpitalu).Jeszcze tylko obiad i koniec roboty na dziś. Tak strasznie chciałabym wyjść na zakupy, ale kurcze boję się sama wychodzić. |
|
|
|
#3419 |
|
Raczkowanie
|
Czekam jeszcze dziś na łóżeczko które zamówilam na allegro. mam nadzieję że dziś już je dostanę, w końcu wczoraj gość miał kurierem wysłać.
Jak dostanę to się pochwalę
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde się trochę zdrzemnelam i jest mi tak słabo i w ogole głową mi pęka poszłam kawe zrobić pielęgniarki mi zalały.
i se jem 7daysa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

nie zauważyłam za pierwszym razem
robione u moich rodziców przed domem.

lekarz ordynator Mowil że tO że nie boli to dlatego że leze. ale w wysokiej ciazy nie wypuści mnie. jeśli do piatku będzie ok i nie stwierdza zagrożenia przedwczesny porodem UO w piątek wyjde. a jeśli tak to podadzą mi sterydy by dziecko szybciej się rozwinęło 
...generalnie wsio OKI wiec i humor odrazu mialam lepszy....poskarzylam sie jej odnosnie ZGAGI i dala mi wkoncu jakies kapsulki do lykania 1x dziennie...wzielam wczoraj jedna i .....ZEROOOOOOO ZGAGI ...ludzie jak reka odjol....spalam jak zabita wstalam wyspana a i glowa nic nieboli .... ze ja glupia wczesniej jej niepowiedzialam ze az tak mnie meczy...no ale coz lepiej pozniej nic w cale 
) muszę jechać pomóc mężowi w pracy.