Niekończące się rozstanie, ładne włosy, wódki chlanie - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 13:32   #1111
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Niekończące się rozstanie, ładne włosy, wódki chlanie

Cytat:
Napisane przez Flanelka_ Pokaż wiadomość
O ja cierpiedole. Jak dobrze pójdzie mi na rozmowie, to będę pracować w miejscu gdzie mój misiak!!! Aaaa!!! Tam dostać się na samą rozmowę to pół sukcesu
Wow, to teraz trzeba się postarać o premię małżeńską!
Stary 2012-05-23, 14:57   #1112
Fubizka
Zakorzenienie

Jestem miszczem! Wynik mojej wizyty w dwóch ciucholandach:
-NOWE japonki Accesorize za 12zł (Bóg nade mną czuwał, że nie kupiłam na zakupach z kumpelą za 39zł w Deichmanie )
-sukienka Atmosphere 27 zł
-trzy bluzki, w tym jedna TopShop po, uwaga uwaga - 2zł

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Paznokcie są małe, a wzorki jeszcze mniejsze.
Moje biżutki też są małe i zwykle daję radę bez obiektywu makro Wiadomo, że profesjonalnym sprzętem w ręku profesjonalnego fotografa byłoby lepiej.
Cytat:
Moje testy wskazują, że trzeba użyć co najmniej trybu makro, tylko że on wymaga użycie flesza, co nie jest mile widziane przy zdjęciach paznokci i trzeba użyć rozpraszacza, którego do zwykłej małpki nie da się zamontować.
Flesza bym nie używała do paznokci chyba, że z zewnętrzną lampą, którą da się skierować gdzieś na bok. Ale ważne jest, żeby ustawić dobrą wartość przesłony, wtedy da się zrobić naprawdę dobre i ostre zdjęcie No i światło musi być dobre niestety.

Cytat:
Na zwykłym trybie nie udało mi się osiągnąć tak ostrego zdjęcia w bliży jak na trybie makro, ale to kwestia moich nikłych umiejętności :/
To zależy od obiektywu i od tego jaki ma ten tryb makro. W większości kompaktów tryb makro to ściema. Wtedy zdecydowanie lepiej jest robić na manualu.

Cytat:
O ja cierpiedole. Jak dobrze pójdzie mi na rozmowie, to będę pracować w miejscu gdzie mój misiak!!! Aaaa!!! Tam dostać się na samą rozmowę to pół sukcesu
To dobrze?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:15   #1113
Flanelka_
Raczkowanie

Cytat:
Wow, to teraz trzeba się postarać o premię małżeńską!
Premia to może nie ale jeśli bylibyśmy małżeństwem teraz to urlopowe dla obojga by było.

Fubi, to bardzo dobrze, choć i tak nie możliwym będzie widywać się w pracy ale możemy razem zamieszkać, byłby konkretny powód bo teraz jakoś nie ma perspektyw z mojej strony.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Chciałabym umieć buszować w ciucholandach, nie potrafię jakoś wynajdywać perełek.
Sorki dziewczyny ale ja nie wiem, które z tych zdjęć jest zrobione jakim aparatem, wiem tylko, że te pierwsze paznokietki są niedokładnie pomalowane, tak jak robię to ja wieczorem.
Flanelka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:15   #1114
Malla
Nie depcze krokusów

Flanelka - przecież to pierwsze jest rozmazane, jakbym okularów nie założyła
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Piękny efekt!
Cytat:
Moje biżutki też są małe i zwykle daję radę bez obiektywu makro Wiadomo, że profesjonalnym sprzętem w ręku profesjonalnego fotografa byłoby lepiej.
Ty robisz piękne zdjęcia, i kompozycja, i oświetlenie...
Cytat:
Flesza bym nie używała do paznokci chyba, że z zewnętrzną lampą, którą da się skierować gdzieś na bok. Ale ważne jest, żeby ustawić dobrą wartość przesłony, wtedy da się zrobić naprawdę dobre i ostre zdjęcie No i światło musi być dobre niestety.
Właśnie. Właśnie. Właśnie...
Cytat:
To zależy od obiektywu i od tego jaki ma ten tryb makro. W większości kompaktów tryb makro to ściema. Wtedy zdecydowanie lepiej jest robić na manualu.
Jak miałam cyfrową małpkę, to robiła całkiem ładne makro kwiatków i owadów. Nie osiągałam takiego efektu ustawiając identyczne parametry na manualu, zdjęcia były ciemniejsze i rozmazane. Obecnie mam możliwość pogrzebania głębiej i jestem przerażona, ile dodatkowych funkcji trzeba przestawić.
Stary 2012-05-23, 16:40   #1115
Flanelka_
Raczkowanie

Ja tam widzę wszystko, każdy prześwit na płytce nawet, tylko te dalsze kolanka od paluszków są rozmazane.
Flanelka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 16:49   #1116
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za odzew, niestety niektórym nie napisałam o co chodziło bo .. poszłam już spać , a teraz jest to już nieaktualne (sprawa rozwiązała się dobrze, o nic się już bać nie muszę, a mój chłop powinien dostać medal z ziemniaka za za☠☠☠istość)
A tak całkiem serio, facet mnie zadziwia. Bardzo pozytywnie.

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:16   #1117
grzechuwartka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ty to jesteś inny kaliber bo imprezownie to Twoje środowisko naturalne

no proszę jak Ty mnie znasz pierwszy raz przeczytałam kOliber
grzechuwartka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:49   #1118
Remedios_Buendia
Raczkowanie

Cytat:
Paznokcie są małe, a wzorki jeszcze mniejsze. Często oglądam pazurkowe blogi i rzuca się w oczy, kto ma zwykły aparat, dla porównania:
http://3.bp.blogspot.com/-k6YsVh2Py6...0/IMG_5634.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-fKOTUajlPa...ly-Frolic2.jpg
na miniaturkach ok, po powiększeniu już nie ok
Moim zdaniem jedno zdjęcie to aparat w telefonie/Iphonie, a drugie to kompaktowy.
Oba są słabe.
Cytat:
-NOWE japonki Accesorize za 12zł (Bóg nade mną czuwał, że nie kupiłam na zakupach z kumpelą za 39zł w Deichmanie )
-sukienka Atmosphere 27 zł
-trzy bluzki, w tym jedna TopShop po, uwaga uwaga - 2zł
Gratulacje! U mnie w mieście jakoś nie mogę wyhaczyć fajnego lumpeksu
Cytat:
Obiektyw makro jest zazwyczaj stosowany do robienia zdjęć w ogromnym zbliżeniu czyt. struktura oka ważki. Do paznokci czy biżuterii naprawdę wystarczy taki z standardową ogniskową 24-50 mm.
Cytat:
Jak lampa to tylko z dyfuzorem.
Jak ktoś ma lustrzankę, to czasami zamiast używać do wszystkiego lampy, warto podkręcić czułość ISO.

Cytat:
Ponawiam pytanie Fubizki: to dobrze?

Edytowane przez Remedios_Buendia
Czas edycji: 2012-05-23 o 17:50
Remedios_Buendia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:06   #1119
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Premia to może nie ale jeśli bylibyśmy małżeństwem teraz to urlopowe dla obojga by było.
No to jak podpiszesz umowę, to biegusiem do USC

Cytat:
Fubi, to bardzo dobrze, choć i tak nie możliwym będzie widywać się w pracy ale możemy razem zamieszkać, byłby konkretny powód bo teraz jakoś nie ma perspektyw z mojej strony.
To dobrze, że nie będziecie się widywać w pracy...
Zauważyłam, że związki, w których partnerzy pracują razem, mają duży problem z przetrwaniem. Wiadomo, nie ma reguły, niektórzy świetnie funkcjonują w takich układach, ale jednak ja bym nie ryzykowała...

Ostatnio Blondyn się śmiał, że zrobimy mi prawko na TIRa, to będziemy razem jeździć...a potem chwila ciszy...spojrzenie na mnie...i "nie no, dobra, nic nie mów, wiem że to głupi pomysł, zrobimy ci prawko i będziesz jeździła inną ciężarówką"

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
(sprawa rozwiązała się dobrze, o nic się już bać nie muszę, a mój chłop powinien dostać medal z ziemniaka za za☠☠☠istość)
No pięknie W końcu przyszedł czas na pozytywy

Cytat:
Napisane przez grzechuwartka Pokaż wiadomość
pierwszy raz przeczytałam kOliber
A wiesz, nawet pasuje Delikatne toto, kobietka i tak dalej, a TYLE siły, uporu w dążeniu do celu...
Stary 2012-05-23, 19:17   #1120
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Remedios_Buendia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jedno zdjęcie to aparat w telefonie/Iphonie, a drugie to kompaktowy.
Oba są słabe.
Chodzi o ostrość, a nie poziom artystyczny. To zdjęcia lakierów na blogu, nie reklama Chanel.
Pierwsze zdjęcie jest lipne, ale zostało opublikowane, bo nie jest to tak istotne, jeśli chce się opisać kolor i właściwości lakieru. Na drugie można spojrzeć bez zastanawiania się, gdzie położyłam okulary i czy panuje noc polarna. Enjoy do biznesu potrzebowałaby zdjęć w drugim stylu. Bardzo lubię zdjęcia pazurowe Sabbathy:
http://i1182.photobucket.com/albums/...3-dv8-sh-2.jpg
Stary 2012-05-23, 20:05   #1121
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Yesu...i jak potem zrobić demakijaż bez potarcia rzęs?
Ja słyszałam, że nie powinno się ich malować, bo demakijaż skraca ich trwałość.
Właśnie nie wiem, też się zastanawiam... ciężko by było. Można malować, nawet mam zakupioną specjalną maskarę do tego (taką bez olejków itp.). Tylko właśnie z tym zmywaniem gorzej

Cytat:
No niestety, a dobry aparat i obiektyw makro to cięęęęęężkie pieniądze...a i tak bez umiejętności sam sprzęt może nie wystarczyć.
Dokładnie... dlatego muszę więcej ćwiczyć żeby jakiekolwiek umiejętności mieć, bo na taki dobry sprzęt chyba mnie nie będzie stać

Cytat:
Do paznokci nie trzeba obiektywu makro, nie są aż tak małe Ale na pewno przydałby się aparat, na którym można ustawić głębię ostrości. Choć jak ma się dobrego kompakta, to potem w fotoszopie albo lightroomie można tak zaczarować, że będzie wyglądało, jak robione lustrzanką
Ja się kompletnie nie znam na tym, używam aparatu rodziców Panasonic FZ-45, zdjęcia robię w trybie makro. Ale i tak wychodzi jak wychodzi.

Cytat:
Paznokcie są małe, a wzorki jeszcze mniejsze. Często oglądam pazurkowe blogi i rzuca się w oczy, kto ma zwykły aparat, dla porównania:
http://3.bp.blogspot.com/-k6YsVh2Py6...0/IMG_5634.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-fKOTUajlPa...ly-Frolic2.jpg
na miniaturkach ok, po powiększeniu już nie ok.
No właśnie coś w tym drugim stylu potrzebuję robić

Cytat:
Ale w sensie, że co?

Cytat:
Chodzi o ostrość, a nie poziom artystyczny. To zdjęcia lakierów na blogu, nie reklama Chanel.
Pierwsze zdjęcie jest lipne, ale zostało opublikowane, bo nie jest to tak istotne, jeśli chce się opisać kolor i właściwości lakieru. Na drugie można spojrzeć bez zastanawiania się, gdzie położyłam okulary i czy panuje noc polarna. Enjoy do biznesu potrzebowałaby zdjęć w drugim stylu. Bardzo lubię zdjęcia pazurowe Sabbathy:
http://i1182.photobucket.com/albums/...3-dv8-sh-2.jpg
Ja uwielbiam zdjęcia Flory z nailclub.ru http://www.nailclub.ru/forum/foto/index.php?n=53783
Nie mam pojęcia czym zrobić takie zdjęcia (podejrzewam, że są też obrobione), ale takie mi się marzą.

Nie wypowiadam się na temat aparatów, bo tak jak mówię jestem w tym ciemna jak dzwon
Stary 2012-05-23, 21:58   #1122
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

Cytat:
Próbowałam wymyślić coś, co mógłby Ci zrobić i... Nic nie wymyśliłam, no chyba, że jesteś z tych co podczas o kresu jedzą tony czekolady.
Jestem, ale wtedy akurat nie miałam ochoty na czekoladę.

Cytat:
Może odsunąć od niej okres na prawie rok

Cytat:
Już nie pamiętam jak to jest...

Je spboe przypomniałam od kiedy odstawiłam tabsy i o takich rzeczasz jak PMS też.

Cytat:
Zawsze twierdziłam, ku ciężkiej zgrozie moich marzących o byciu królewnami koleżanek, że facet dla mnie to taki, który będzie potrafił jednym spojrzeniem, zdaniem, sprowadzić mnie do parteru

Też lubię rządzić, ale wolę być z facetem, który będzie mnie potrafił pokazac mi, gdzie jest moje miejsce. M do takich należy.

Cytat:
Yesu...i jak potem zrobić demakijaż bez potarcia rzęs?
Ja słyszałam, że nie powinno się ich malować, bo demakijaż skraca ich trwałość.

Nie mam pojęcia o sztucznych rzęsach, mam swoje na tyle długie, żenawet niepomalowane ocierają sie o szkła okularów.

Cytat:
No niestety, a dobry aparat i obiektyw makro to cięęęęęężkie pieniądze...a i tak bez umiejętności sam sprzęt może nie wystarczyć.
Mój kuzyn robił kiedyś świetne zdjęcia, ja o fotografii mam małe pojęcie.
Większość fotek robię telefonem.

Cytat:
Napisane przez enjoy89 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam zdjęcia Flory z nailclub.ru http://www.nailclub.ru/forum/foto/index.php?n=53783
Nie mam pojęcia czym zrobić takie zdjęcia (podejrzewam, że są też obrobione), ale takie mi się marzą.
Nie moge oderwać oczu oj jej płytek i kolotu?
To kwestia lakieru, czy obróbki zdjęcia?

Cytat:
Nie wypowiadam się na temat aparatów, bo tak jak mówię jestem w tym ciemna jak dzwon
To tak jak ja.

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:58   #1123
Malla
Nie depcze krokusów

O, normalne, ostre zdjęcia pokazujące paznokcie, a nie słabą żarówkę
http://www.nailclub.ru/forum/foto/index.php?n=53781
To stempel czy naklejka?
Stary 2012-05-23, 22:04   #1124
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
Je spboe przypomniałam od kiedy odstawiłam tabsy i o takich rzeczasz jak PMS też.
Ja wcześniej nie miałam PMSów i myślałam, że to dzięki tabsom. Od kiedy jestem z Blondynem, PMSy mają siłę tornado Tęsknota jest silniejsza od hormonów Dobrze, że nie zakłóca działania antyciążowego póki co
Stary 2012-05-24, 00:03   #1125
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
Nie moge oderwać oczu oj jej płytek i kolotu?
To kwestia lakieru, czy obróbki zdjęcia?
To są akryle a kolor płytki to kamuflaż, czyli specjalny akryl w kolorze właśnie takim beżowym, którym możesz np przedłużyć płytkę

Cytat:
O, normalne, ostre zdjęcia pokazujące paznokcie, a nie słabą żarówkę

http://www.nailclub.ru/forum/foto/index.php?n=53781
To stempel czy naklejka?
Jestem ciekawa jak ona to robi

Myślę, że to naklejka
Stary 2012-05-24, 00:08   #1126
Malla
Nie depcze krokusów

Zapomniałam dodać wcześniej, że Twoje zdjęcia są ok. Mogą być lepsze, ale nie są złe. Na pewno lepsze niż moje.
Stary 2012-05-24, 00:17   #1127
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać wcześniej, że Twoje zdjęcia są ok. Mogą być lepsze, ale nie są złe. Na pewno lepsze niż moje.
No nie powiedziałabym, że lepsze niż twoje Malla
Chciałabym, żeby były bardziej profesjonalne, ale wszystko z czasem, narazie muszę się na czymś innym skupić

Zdecydowałam się zrobić paznokcie na Mistrzostwa w październiku, ale do tego muszę mieć profesjonalnego fotografa, plus zrobić stylizację i wszystko jakby to miało być zdjęcie do okładki magazynu. Tylko beznadziejny temat jest w tym roku - Seven deadly sins. No jak to do cholery przenieść na paznokcie to ja nie wiem

Edytowane przez enjoy89
Czas edycji: 2012-05-24 o 00:19
enjoy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:35   #1128
Malla
Nie depcze krokusów

Ale czadowy temat Trudny, bo palców mniej, ale możliwy
Stary 2012-05-24, 00:38   #1129
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czadowy temat Trudny, bo palców mniej, ale możliwy
No możliwy, możliwy, ale dobrze że mam dużo czasu jeszcze żeby dobrze to obmyślić palców wcale nie mniej, bo możliwe że będę robiła na kimś, czyli będę mieć nawet więcej (bo obie ręce)
Stary 2012-05-24, 01:07   #1130
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałabym umieć buszować w ciucholandach, nie potrafię jakoś wynajdywać perełek.
Dużo dziewczyn tak mówi, ale ja tego nie kumam. Recepta jest prosta - wchodzisz, przeglądasz każdą szmatkę na wieszaku od lewej do prawej, tudzież odwrotnie i albo coś wyhaczysz, albo do widzenia Ja czasami tak zachodzę wracając do domu, bo mam po drodze i zazwyczaj się coś znajdzie. M.in. moja najulubieńsza i najcudowniejsza sukienka jest z lumpa za 15zł (chociaż oryginalnie to z jakiejś tam firmy szpanerskiej, nie pamiętam jakiej )
Cytat:
Ty robisz piękne zdjęcia, i kompozycja, i oświetlenie...

Cytat:
Jak miałam cyfrową małpkę, to robiła całkiem ładne makro kwiatków i owadów. Nie osiągałam takiego efektu ustawiając identyczne parametry na manualu, zdjęcia były ciemniejsze i rozmazane. Obecnie mam możliwość pogrzebania głębiej i jestem przerażona, ile dodatkowych funkcji trzeba przestawić.
Małpką jest łatwiej robić zwykłe zdjęcia, niż lustrzanką. Dlatego ja niecierpię brać lustrzanki na wyjazdy typu - impreza, biwak, domki. Mam wtedy w doopie zastanawianie się jaką wartość iso czy przesłony ustawić, chcę mieć natychmiast na spontanie zdjęcie i finito. A lustrzanki mają słaby tryb auto Za to jeśli chodzi o lustrzankę, to połowy jej funkcji jeszcze nie rozkminiłam

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za odzew, niestety niektórym nie napisałam o co chodziło bo .. poszłam już spać , a teraz jest to już nieaktualne (sprawa rozwiązała się dobrze, o nic się już bać nie muszę, a mój chłop powinien dostać medal z ziemniaka za za☠☠☠istość)
No i to lubię
Cytat:
Te zdjęcia nie odbiegają od Twoich w żadnej mierze ostrością czy odwzorowaniem barw. One są mega fajne przede wszystkim ze względu na ciekawą kompozycję. No i niektóre z nich mają poruszone coś w balansie bieli albo w "color balance". Pamiętaj, że zdjęcia po zrobieniu można jeszcze w fotoszopie wykadrować w bardzo prosty sposób (crop) O kompozycji
W tych zdjęciach co pokazałaś, jak i tych, co pokazała Malla jest właśnie zastosowana ta konkretna głębia ostrości, czyli element na który patrzymy jest ostry a reszta lekko rozmazana, natomiast tło całkowicie rozmazane, o ile w ogóle jest. To naprawdę poprawia wygląd zdjęć a można to zrobić nawet w fotoszopie, jak się nie udaje kompaktem Jak coś, to poszukam jakichś tutoriali, jak to zrobić na maskach w ps, ale o tej godzinie już jakoś nie mam siły
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 01:15   #1131
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdarzało się, temu już prawie nie jem mięcha ze sklepu. W knajpie to wiadomo, ale tak żeby przynieść do domu i upichcić...rzadko sklepowe.
To skąd bierzesz mięso? Polujesz?
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 01:31   #1132
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Przychodzi, kładzie się na wycieraczce i zdycha.
Stary 2012-05-24, 06:56   #1133
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio Blondyn się śmiał, że zrobimy mi prawko na TIRa, to będziemy razem jeździć...a potem chwila ciszy...spojrzenie na mnie...i "nie no, dobra, nic nie mów, wiem że to głupi pomysł, zrobimy ci prawko i będziesz jeździła inną ciężarówką"
padłam, a dopiero co wstałam

Cytat:
dajcie mi spokój od rana

A ja wczoraj umarłam, i to tak prawie serio . Wróciłam po pracy i miałam jeszcze zajęcia wieczorem, a cały dzień się czułam koszmarnie i dwa razy prawie zemdlałam, bo nie dość, że jakiś potworny okres mnie zaatakował, to jeszcze ostatnio jakoś mało spałam, i dużo się męczyłam . Ale ostro wyszłam z domu, przejechałam dwa przystanki... i wróciłam. Położyłam się na chwilę i obudziłam o 3:30 po czy spałam jeszcze dwie... ogólnie przyjęłam nieziemską dawkę snu 10 godzin, czyli dwa razy tyle co zwykle .

Dziś idę na grilla...
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:00   #1134
Malla
Nie depcze krokusów

Connff - tylko się nie zajedź takim tempem życia...
Stary 2012-05-24, 09:03   #1135
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dużo dziewczyn tak mówi, ale ja tego nie kumam. Recepta jest prosta - wchodzisz, przeglądasz każdą szmatkę na wieszaku od lewej do prawej, tudzież odwrotnie i albo coś wyhaczysz, albo do widzenia
Na lumpki, zwłaszcza te duże, trzeba mieć dużo sił i cierpliwości, ja z reguły już w połowie wieszaka mam omdlewające łapy, a widzę i tak piąte przez dziesiąte, bo szmatki są tak ściśnięte, że ciężko je wyciągnąć

Poza tym ja mam w ogóle problem z wyczajeniem czegoś fajnego w zwykłych sklepach, więc w lumpkach tym bardziej

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Nie, nie lubię dziczyzny, a jakbym upolowała kaczkę sąsiada, to sąsiad by upolował mnie
Mieszkanie poza dużą aglomeracją daje możliwości zdobycia mięska prosto z chlewa/obory/grzędy/jeziora
Jajka sama chodzę zbierać Duża radocha, bo kumpel ma dwie kury, które lubią znosić jajka w dziwnych miejscach, na przykład na siedzeniu otwartego samochodu, lubią też krótkie gumiaki
Warzywa i owoce mam w dużej części swoje, wiadomo że ze sklepu też się kupuje, ale zawsze to jestem trochę mniej zaołowiona

Cytat:
Weź, bo mi się przypomniało jak późną zimą i wczesną wiosną koty przynosiły na wycieraczkę myszy/ptaszki w podziękowaniu za dokarmianie
Stary 2012-05-24, 09:03   #1136
Connff
Zadomowienie

Właśnie wczoraj zrobiło mi się już trochę przykro, że tak wysiadłam, ale dzisiaj czuję się znacznie lepiej . A poza tym ja zawsze tragicznie przechodzę okres, bo mam słabą krzepliwość krwi, w związku z czym... no, ekhm, rozumiecie .

Ale jakie miałam sny... Śniło mi się między innymi, że byłam uwięziona w wieżowcu, z którego nie mogłam się wydostać, natomiast COŚ dziwnego ganiało mnie z góry na dół i przez cały sen przed tym uciekałam. Ojejkuu...
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:21   #1137
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Weź, bo mi się przypomniało jak późną zimą i wczesną wiosną koty przynosiły na wycieraczkę myszy/ptaszki w podziękowaniu za dokarmianie
A na obiad risotto z kurczakiem

Connff - w tej chwili sika ze mnie jak z fontanny, więc rozumiem, jak się czujesz.

Obudziło mnie ocieranie się przez kotka o mój bolący brzuch, coś tam sobie do niego pomiaukiwał
Stary 2012-05-24, 10:33   #1138
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Obudziło mnie ocieranie się przez kotka o mój bolący brzuch, coś tam sobie do niego pomiaukiwał

Mnie za parę dni czeka podwójny okres, ciekawe jak to zniosę
Stary 2012-05-24, 10:38   #1139
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Wątek już od jakiegoś czasu zmierza ku "odmelduję się raz na jakiś czas i napiszę, że u mnie dobrze, bo inaczej mnie zjadą". Tak robi Enjoy, OtTakaJa i Kimi, które mają po dziurki w nosie zmywania im głowy. Tylko czy taki wątek ma sens? Obecność sprawdza się w szkole, a nie na Wizażu.
Jako, że zostałam wywołana to się wypowiem, ostatni już raz. Nie będę się więcej udzielać na tym wątku i forum raczej już też nie, a to dlatego, że jestem czytana przez osoby niepowołane. Poza tym zauważyłam niestety, że zbyt mocno sugeruję się 'internetem' zamiast zająć się realnym życiem. Nikt za mnie nie przeżyje życia. Muszę wykorzystać każdą sekundę, bo nie chcę umierać ze świadomością, że czegoś żałuję. Pa

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:41   #1140
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Nikt za mnie nie przeżyje życia.
No nie da się ukryć.

Trzymaj się Żonko nasza

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości