|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Alfa teraz juz spokojne tygodnie ostatnie oczekiwania
a masz juz wybrany wozek?? ja mimo,ze wiem,ze jeszcze mam czas,to jakos ciagle wydaje mi sie,ze tyle jest rzeczy do kupienia,ze przeciez musze zdarzyc,wiec musze nabrac tempa w kupowaniu.... mam kilka bodziakow, trzy pajacyki i ajkies tam jeszcze troszke rzeczy,ale to kropla w morzu,a ciagle nie wiem ile czego najlepiej kupic w jakich rozmiarach, biorac pod uwage fakt,ze dzidzia w pazdzierniku ma przyjsc na swiat....
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
ja zaczęłam kupować powolutku po 20 tc, jak niedawno zamówiłam łóżeczko i mi je tż złożył (bo przez neta kupowane a trzeba było zobaczyć czy niczego nie brakuje itp) to obchodziłam je jak "kot kałużę" ale już je "oswoiłam"
|
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się należa!a ja nie lubię arbuzów! ale melonka juz tak! |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze wszyscy wybieraja wozki z przodu z obrotowymi kolkami,a ja jednak nie przekonana i tak jestem i zupelnie inny mam typ ktory chce....Ja akurat lozeczko i wozek mysle,ze pod koniec kupimy,ale z ciuszkami....nie wiem jak sie logicznie zabrac do ich kupna.... Mamuski pazdziernikowo-listopadowe moze doradzicie??
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Julek coś piskoli dzisiaj ![]() Agusia dobrze, że wyszłaś na spacer bez ceregieli. Ja ubieram Julka tak jak sama jestem ubrana. Przykrywam tylko jak śpi, pieluszką albo kocykiem przewiewnym. Czapki nie nakładam, chyba że wieje. Amilcia ale z Ciebie wyrodna matka masakra, nie wiem co miała na sobie bo była tak szczelnie przykryta, że nie dało się zajrzeć, ale kobiecie było nieswojo (sama w sukience, spocona...)Zebra hahaha,, no pierwsza na liście jesteś. Dla robotników może chilii? kiedyś o tym pisałam, faceci lubią a robota żadna, na drugi dzień jeszcze lepsze a Ty odpoczywaj, rób pranie (i nie wymiguj się deszczem) i zmykaj na zakupy po sok winogronowy. Boisz się?czarnula Małe Wielkie Szczęście. fiolusiek ja też się tego bałam, też nie miałam nigdy styczności z małymi dziećmi. Ale zobaczysz, to przychodzi samo z siebie ![]() ![]() czasem jeden raz wystarczy ![]() Nita twarde babki jesteście Perse ja dziś kupiłam truskawki, za 9 zł były. Ale garstkę, bo nie przepadam. Zjem 3 i mi wystarczy JA też nie wiem jak się kupuje rabarbar po prostu biorę i idę do kasy ![]() Maga złym snom mówimy a kysz, a kysz... Ja brałam acard bez żadnych specjalnych wskazań ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Aaa, kocyk siostra mi przywiozła taki http://www.ebay.ie/itm/Baby-Cellular...item7dbd32a30d jest super, przewiewny. Ale widziałam w mothercare za 29zł identyczny (lepszy gatunkowo) |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mnie właśnie te kółka przekonują bo chcę lekki i zwrotny typowo miejski, ale nie wszystkich Cookie ma np z 4 klasycznymi, Nita chyba też z tego co pamiętam
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Black ja kiedyś jeździłam wózkiem z obrotowymi kólkami i to było niewygodne zwłaszcza jak trzeba było uśpić dziecko, bo wózek chodził na lewo i prawo
A my zastanawiamy się nad wózkiem Tako albo Xlander ![]() A co do kupowania to nie kupuje nic, wszystko kupimy jak się już urodzi i będzie wszystko ok, na razie tylko oglądamy
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co macie na obiad? U nas ziemniaczki, jajo sadzone i sałata ze śmietaną
![]() Cytat:
laktator zależy jaki chcesz, mi życie uratował akurat wypożyczony, bo ręczny nie dał szansy w nawale a na naszym wątku są dziewczyny co używają Medeli Swing i są bardzo zadowolone. Jedna nawet do teraz karmi dziecko butelką swoim odciąganym pokarmem i laktacja nadal rozkręcona. Cytat:
|
||
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- obiadek mamuśki dziś: ziemniaki, mięsko w sosie chrzanowym i sałatka ogórkowa
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh no właśnie z laktatorem to nie wiadomo jaki i po co będzie mi potrzebny, takie kupowanie w ciemno
|
|
#1424 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam kilka w sumie rzeczy,ale gdzie tam jeszcze do skompletowania calosci....daleko mi naprawde....mimo,ze najwazniejsze aby wszystko bylo z dzidzia ok i zdrowa przyszla na swiat i mam czasami mase obaw przed szybkimi zakupami,to tez martwie sie aby nie robic zakupow na ostatnia chwile. A mi wlasnie te xlandery cos nie leza do konca ![]() Naprawde chcesz kupowac wszystko jak sie dzidzia urodzi?? Ja osobiscie jak juz dzidzia bedzie to chce miec wszystko, ewentuanie cos co wyjdzie w realu,ze potrzebne sie dokupi,a nie wtedy latac na zakupy, wybierac.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
ja chce takie tlyko jasny...kurcze nie wiem co do za kolor....takie zwykle.... -yyyyyy przez te upaly mozg mi sie wytapia plus szuflada na dole na pieluchy itp![]() Mi mama tak narazie podpowiada,ze laktator lepiej zebym kupila....tylko no wlasnie....czy bedzie potrzebny??
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie musze pochwalic- wczoraj przez chwile oglądałam ciuskzi dla dzieci- tzn podeszłam i podotykałam- postęp jak dla mnie! |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Filipa też kupiłam kilka ciuszków, a za niedługo mi wody odeszły
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sałacie jogurt z koperkiem, cebulą-dymką i sokiem z cytryny. I zeżarłam tyyyllle truskawek....
|
|
|
#1428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja taki mam zamiar kupić niezależnie od pory roku. Mój typ to Roan Marita, jest po prostu cudowny, klasyczny, amortyzację ma ja z bajki (no buja się jak samochody hip hopowców:P) i właśnie ma równe pompowane koła. No i cena też niezła, koło 1300 za gondolę+spacerówkę. Tylko jest ciężki jak cholera i nie mieści się do każdego samochodu (ale ja nie posiadam, więc nie mam problemu ). Tak czy inaczej na pewno go kupię, jeśli kiedyś mi się uda mieć taką konieczność. Jednak ja przy następnym razie nie będę chyba nic kupować do samego dnia porodu, wiem, że to niemądre, ale moje doświadczenie MI (podkreślam, mi, niech się tym nikt nie sugeruje) mówi, że niczego nie można być pewnym do momentu, kiedy człowiek nie wróci do domu z uśmiechniętym bobasem. A tak w ogóle to wygrałam dzisiaj 2 bilety do teatru na spektakl, na który strasznie chciałam iść, ale cena mnie odstraszała (najgorsze miejsca 45 zł, najlepsze 80) i idziemy z TŻem jak tylko mama i babcia pójdą
|
|
|
|
|
#1429 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucy - Ty to w ogóle jesteś specjalistka od odliczania ![]() a ja myślałam, że 32 dni - chyba nawet tak mam w suwaczku- tyle, że mnie się ciągle wydaje, że ja mam tp na 24.06 a mam w karcie wpisane 25.06 Cytat:
Zapytana o każdej porze roku i o każdej porze dnia i nocy co najbardziej lubię - odpowiadam TRUSKAWKI a ze śmietaną i cukrem to już w ogóle uwielbiam. Tyle, że parę lat temu Tz jezdził na zbiory truskawek i wiem, że póki sezon nie ruszy strach kupować...trucizna! black- kupiłam tylko jeden nowy komplet dla Kasi, troszkę swoich ciuszków mam z ciucholandu i dwie wielkie reklamówy od koleżanek....faktycznie jest tego sporo. Cytat:
na jutro odmrażam mięso na kotlety ![]() Cytat:
. Ja musze mieć wszystko wcześniej przygotowane, zorganizowane, kupione! Inaczej wpadam w szał!Sama jestem w szoku, że teraz jest inaczej... Ja nadal mam stracha... Poza tym nam na szkole rodzenia mówili aby ciuszki przygotować ok 2 tyg wcześniej i absolutnie nie wkładać do foli. Mają leżeć na wierzchu przykryte pieluszką i klonizować sie z domowymi bakteriami. Mam plan aby je niebawem poprać i wsadzić do bawełnianej poszewki. Jak wysprzatam dom na błysk w pierwszym tygodniu czerwca to poprasuję i poukładam rozmiarami i zostawię na wierzu na jakiś czas. W pierwszym tygodniu czerwca jedziemy zamówić łóżeczko i zdecydować który wózek. Potrzebuję przewijak i chyba wezmę laktator. Wszystkie te rzeczy raczej zostawię w sklepie do porodu bo wcześniej mi niepotrzebne. Cytat:
![]() Boję się - bardzo. W ogóle nie boję się porodu i bólu- nie myślę o tym- to drugorzędna sprawa. Boję się, ze coś może być nie tak, że coś złego się wydarzy z Kasią, przerażają mnie te myśli... No i druga sprawa to remonty- które pochłaniają mnie całkowicie więc na razie nie myślę o samym porodzie bo nie mam kiedy.... Cytat:
Co do powściągliwości w kupowaniu - rozumiem Cytat:
wiem ile mnie to kosztowałobałam się podejść w tesco ubranka i rzeczy dla dzieci omijałam szerokim łukiem jak w koncu dotknęłam czułam się jakbym zrobiła coś złego ale z każdą kolejną wizytą w sklepie było lepiej ![]() ja też chce!!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34286390] A tak w ogóle to wygrałam dzisiaj 2 bilety do teatru na spektakl, na który strasznie chciałam iść, ale cena mnie odstraszała (najgorsze miejsca 45 zł, najlepsze 80) i idziemy z TŻem jak tylko mama i babcia pójdą [/QUOTE]a u mnie na stole leży już trzeci repertuar do teatru, wybieramy się od marca i chyba nie dotrzemy....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-05-23 o 17:19 |
|||||||
|
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam dużo ubranek bo kupowane na ciuchach i nie nie oszczędzałam używałam głównie po domu pajaców - dla mnie najwygodniejsze na wyjście pod nie bodziaki z długim albo krótkim, albo bluzeczki ( właściwie to ciągle jednej używałam bo miała rozpięcie z boku na takiego malucha 2 pary spodenek wystarczy ( na odwiedziny i wyjścia ) Ja miałam 4 kombinezoniki wszystkich używałam i kurteczkę która bardzo się przydała na wyjścia do hipermarketów czy dom-auto- dom ( np odwiedziny u kogoś
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-05-23 o 17:17 |
||
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze zrobiła
![]() Cytat:
![]() Daj przepis ![]() Też tak na razie do tego podchodzę, strach coś wcześniej kupować
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34286390] wygrałam dzisiaj 2 bilety do teatru na spektakl, na który strasznie chciałam iść[/QUOTE]jaki??????
aaaa! miałaś siostrę poprosić!!!!
|
|
#1433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
zeberka bierz się za pranie, bo zrobimy ci nalot z Mikołajem !!
alfa ja sobie poradziłam bez laktatora, podobno jak już chce się kupić to Medela najlepsza ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra ma pracę i sesję
ale bez obaw Mama mi pomoże jak Siostra nie da rady, Tata albo Brat poodsuwają meble, chyba, że będzie jakaś przerwa między remontami to Tz -a zaangażujęi pomożecie prać? ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- samych body mam ok 20 sztuk a klasycznych pajaców ponad 30szt ![]() Część z nich jest na 3-6m ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- do tego kaftaniki i śpioszki, kilka pluszowych półśpioszków ![]() no i oczywiście sukieneczki, spódniczka i jeansy
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
z moich ciuchowych łowów
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szaloonnaaa
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie Zyta z "Klanu" kupuje ciuszki dla maleństwa
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak jak Wam pisałam- dwie reklamówy ciuchów mam od koleżanek więc temu tyle się nazbierało ale przynajmniej nie będę się martwić, że muszę często prać i włączać pralkę na kilka rzeczy bo mi brakuje
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

a w czwartek prolaktyna więc jutro dalej nie poprzytulamy się;/ no nic, przeżyję to jakoś

kurcze wszyscy wybieraja wozki z przodu z obrotowymi kolkami,a ja jednak nie przekonana i tak jestem i zupelnie inny mam typ ktory chce....

masakra, nie wiem co miała na sobie bo była tak szczelnie przykryta, że nie dało się zajrzeć, ale kobiecie było nieswojo (sama w sukience, spocona...)
po prostu biorę i idę do kasy 

).