Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 14:29   #1411
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Alfa teraz juz spokojne tygodnie ostatnie oczekiwania
a masz juz wybrany wozek??

ja mimo,ze wiem,ze jeszcze mam czas,to jakos ciagle wydaje mi sie,ze tyle jest rzeczy do kupienia,ze przeciez musze zdarzyc,wiec musze nabrac tempa w kupowaniu....
mam kilka bodziakow, trzy pajacyki i ajkies tam jeszcze troszke rzeczy,ale to kropla w morzu,a ciagle nie wiem ile czego najlepiej kupic w jakich rozmiarach, biorac pod uwage fakt,ze dzidzia w pazdzierniku ma przyjsc na swiat....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:35   #1412
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Alfa teraz juz spokojne tygodnie ostatnie oczekiwania
a masz juz wybrany wozek??

ja mimo,ze wiem,ze jeszcze mam czas,to jakos ciagle wydaje mi sie,ze tyle jest rzeczy do kupienia,ze przeciez musze zdarzyc,wiec musze nabrac tempa w kupowaniu....
mam kilka bodziakow, trzy pajacyki i ajkies tam jeszcze troszke rzeczy,ale to kropla w morzu,a ciagle nie wiem ile czego najlepiej kupic w jakich rozmiarach, biorac pod uwage fakt,ze dzidzia w pazdzierniku ma przyjsc na swiat....
wózek taki mieć będę: http://www.tutek.pl/menu,48,Grander

ja zaczęłam kupować powolutku po 20 tc,
jak niedawno zamówiłam łóżeczko i mi je tż złożył (bo przez neta kupowane a trzeba było zobaczyć czy niczego nie brakuje itp) to obchodziłam je jak "kot kałużę" ale już je "oswoiłam"
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:39   #1413
delilahinsomnia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
Deli a co tam się dzieje?? nie martw się jakoś to się ułoży
ja obiecałam że będę molestować TŻ co drugi dzień, tak jak przed zajściem a tu spiekł dziś takiego rana na plecach, klacie i brzuchu że poparzenia dostał i jęczy z bólu jak się przekręca, zrobiłam mu okład chłodny i śpi a w czwartek prolaktyna więc jutro dalej nie poprzytulamy się;/ no nic, przeżyję to jakoś
No właśnie nic sie chyba nie dzieje, od 4 dni mam krwawienia, tzn są takie brunatno czerwone wręcz i nie wiem co sie dzieje..
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:41   #1414
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Więc dla dziecia wszystko już logistycznie przygotowane, noo z małym wyjątkiem wózek zamówię niedługo i pieluch nie mam
no i się należa!
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A ja teraz bym jadła arbuzy Ale zaczekam aż cena spadnie z 5 zł do 50 gr za kilo
a ja nie lubię arbuzów! ale melonka juz tak!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:41   #1415
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
wózek taki mieć będę: http://www.tutek.pl/menu,48,Grander

ja zaczęłam kupować powolutku po 20 tc,
jak niedawno zamówiłam łóżeczko i mi je tż złożył (bo przez neta kupowane a trzeba było zobaczyć czy niczego nie brakuje itp) to obchodziłam je jak "kot kałużę" ale już je "oswoiłam"
ladny kurcze wszyscy wybieraja wozki z przodu z obrotowymi kolkami,a ja jednak nie przekonana i tak jestem i zupelnie inny mam typ ktory chce....
Ja akurat lozeczko i wozek mysle,ze pod koniec kupimy,ale z ciuszkami....nie wiem jak sie logicznie zabrac do ich kupna....

Mamuski pazdziernikowo-listopadowe moze doradzicie??

Stary 2012-05-23, 14:45   #1416
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Julek coś piskoli dzisiaj

Agusia dobrze, że wyszłaś na spacer bez ceregieli. Ja ubieram Julka tak jak sama jestem ubrana. Przykrywam tylko jak śpi, pieluszką albo kocykiem przewiewnym. Czapki nie nakładam, chyba że wieje.
Amilcia ale z Ciebie wyrodna matka jak ja widzę dzieci opatulone w koc w taką pogodę to mi ich żal. Ostatnio w aptece była śmieszna sytuacja, trzy babki z wózkami. Julek w koszulce i spodenkach, bez czapki niczym nie przykryty i dwie babki z dziećmi sporo młodszymi od Julka. Jedna dziewczynka w samym bodziaku i opasce a druga.... w czapie przykryta złożonym grubym kocem akrylowym masakra, nie wiem co miała na sobie bo była tak szczelnie przykryta, że nie dało się zajrzeć, ale kobiecie było nieswojo (sama w sukience, spocona...)
Zebra hahaha,, no pierwsza na liście jesteś. Dla robotników może chilii? kiedyś o tym pisałam, faceci lubią a robota żadna, na drugi dzień jeszcze lepsze do tego buła i ciepły posiłek jest a Ty odpoczywaj, rób pranie (i nie wymiguj się deszczem) i zmykaj na zakupy po sok winogronowy. Boisz się?

czarnula Małe Wielkie Szczęście.
fiolusiek ja też się tego bałam, też nie miałam nigdy styczności z małymi dziećmi. Ale zobaczysz, to przychodzi samo z siebie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
a u mnie już koło 38 dc ? i okresu nie ma
czasem jeden raz wystarczy

Nita twarde babki jesteście
Perse ja dziś kupiłam truskawki, za 9 zł były. Ale garstkę, bo nie przepadam. Zjem 3 i mi wystarczy JA też nie wiem jak się kupuje rabarbar po prostu biorę i idę do kasy
Maga złym snom mówimy a kysz, a kysz...
Ja brałam acard bez żadnych specjalnych wskazań

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Aaa, kocyk siostra mi przywiozła taki http://www.ebay.ie/itm/Baby-Cellular...item7dbd32a30d jest super, przewiewny.
Ale widziałam w mothercare za 29zł identyczny (lepszy gatunkowo)
Stary 2012-05-23, 14:47   #1417
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
ladny kurcze wszyscy wybieraja wozki z przodu z obrotowymi kolkami,a ja jednak nie przekonana i tak jestem i zupelnie inny mam typ ktory chce....
Ja akurat lozeczko i wozek mysle,ze pod koniec kupimy,ale z ciuszkami....nie wiem jak sie logicznie zabrac do ich kupna....
są dwie szkoły jeśli chodzi o kółka

no mnie właśnie te kółka przekonują bo chcę lekki i zwrotny typowo miejski, ale nie wszystkich Cookie ma np z 4 klasycznymi, Nita chyba też z tego co pamiętam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-23, 15:10   #1418
fiolusiek
Zakorzenienie

Black ja kiedyś jeździłam wózkiem z obrotowymi kólkami i to było niewygodne zwłaszcza jak trzeba było uśpić dziecko, bo wózek chodził na lewo i prawo
A my zastanawiamy się nad wózkiem Tako albo Xlander Sama jeszcze nie wiem. A łóżeczko chce drewniane Widziałam takie które będzie pasowało kolorystycznie do naszego pokoju
A co do kupowania to nie kupuje nic, wszystko kupimy jak się już urodzi i będzie wszystko ok, na razie tylko oglądamy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:12   #1419
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
No właśnie nic sie chyba nie dzieje, od 4 dni mam krwawienia, tzn są takie brunatno czerwone wręcz i nie wiem co sie dzieje..
jak nie teraz to może w przyszłym cyklu uda się

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:13   #1420
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Co macie na obiad? U nas ziemniaczki, jajo sadzone i sałata ze śmietaną

Cytat:
ja jako ta co musi miec wszystko zaplanowane i poukładane to wszystkie ciuszki mam poprane poprasowane poukładane od najmniejszego do największego, poskładane i streczem (nie wiem jak się to pisze taką folią przeźroczystą jak spożywcza tylko większą) owinięte coby się nie kurzyło i świeże było. Wszelkie pieluszki, kocyki itp też
a wanienka stoi na szafie

Więc dla dziecia wszystko już logistycznie przygotowane, noo z małym wyjątkiem wózek zamówię niedługo i pieluch nie mam

Tylko do samego mego pobytu w szpitalu sporo rzeczy mi brakuje
no i nad laktatorem dumam, kupić nie kupić a jak kupić to jaki ...

ostatnie tygodnie planuję się lenić, bo w te upały ja jestem nie do życia - zwłaszcza w sklepach - słabo mi sie robi (nie wspominając że teściowa planuje przyjechać na 4 dni jakoś "niedługo na początku czerwca moooże", a sklepów na pewno nie przepuści )
pokaż łóżeczko
laktator zależy jaki chcesz, mi życie uratował akurat wypożyczony, bo ręczny nie dał szansy w nawale a na naszym wątku są dziewczyny co używają Medeli Swing i są bardzo zadowolone. Jedna nawet do teraz karmi dziecko butelką swoim odciąganym pokarmem i laktacja nadal rozkręcona.

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
kochana, wdech-wydech, wdech-wydech...
Stary 2012-05-23, 15:17   #1421
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Black ja kiedyś jeździłam wózkiem z obrotowymi kólkami i to było niewygodne zwłaszcza jak trzeba było uśpić dziecko, bo wózek chodził na lewo i prawo
A my zastanawiamy się nad wózkiem Tako albo Xlander Sama jeszcze nie wiem. A łóżeczko chce drewniane Widziałam takie które będzie pasowało kolorystycznie do naszego pokoju
A co do kupowania to nie kupuje nic, wszystko kupimy jak się już urodzi i będzie wszystko ok, na razie tylko oglądamy
kup chociaż pare ciuszków żeby na tydzień wystarczyły ci

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

obiadek mamuśki dziś: ziemniaki, mięsko w sosie chrzanowym i sałatka ogórkowa

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:17   #1422
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
kup chociaż pare ciuszków żeby na tydzień wystarczyły ci
W dzisiejszych czasach wystraczy mieć kase i ma się wszystko
Może kupię, ale nie wcześniej niż w październiku
Stary 2012-05-23, 15:27   #1423
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
pokaż łóżeczko
laktator zależy jaki chcesz, mi życie uratował akurat wypożyczony, bo ręczny nie dał szansy w nawale a na naszym wątku są dziewczyny co używają Medeli Swing i są bardzo zadowolone. Jedna nawet do teraz karmi dziecko butelką swoim odciąganym pokarmem i laktacja nadal rozkręcona.
proszz, klasyczne białe, z gratami w środku - tj fotelik i przewijak, zdjęcie robione na szybko (trochę z resztą krzywe )

heh no właśnie z laktatorem to nie wiadomo jaki i po co będzie mi potrzebny, takie kupowanie w ciemno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5231811.jpg (78,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5231812.jpg (73,1 KB, 23 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-23, 15:32   #1424
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez chce lozeczko drewniane, jasne zeby nam do pokoju pasowalo-koniecznie z szuflada na dole
Ja mam kilka w sumie rzeczy,ale gdzie tam jeszcze do skompletowania calosci....daleko mi naprawde....mimo,ze najwazniejsze aby wszystko bylo z dzidzia ok i zdrowa przyszla na swiat i mam czasami mase obaw przed szybkimi zakupami,to tez martwie sie aby nie robic zakupow na ostatnia chwile.
A mi wlasnie te xlandery cos nie leza do konca
Naprawde chcesz kupowac wszystko jak sie dzidzia urodzi?? Ja osobiscie jak juz dzidzia bedzie to chce miec wszystko, ewentuanie cos co wyjdzie w realu,ze potrzebne sie dokupi,a nie wtedy latac na zakupy, wybierac....

Cytat:
są dwie szkoły jeśli chodzi o kółka

no mnie właśnie te kółka przekonują bo chcę lekki i zwrotny typowo miejski, ale nie wszystkich Cookie ma np z 4 klasycznymi, Nita chyba też z tego co pamiętam
no wlasnie ja chce taki z typowymi kolami, najlepiej pompowanymi nie piankowymi. MIalam mozliwosc akurat jezdzic takimi wozkami z dziecmi ciotki bylam bardzo zdowolona,a jak przymierzalam sie do tych z obrotowymi,to trafialo mnie....

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
proszz, klasyczne białe, z gratami w środku - tj fotelik i przewijak, zdjęcie robione na szybko (trochę z resztą krzywe )

heh no właśnie z laktatorem to nie wiadomo jaki i po co będzie mi potrzebny, takie kupowanie w ciemno
Proste, klasyczne najlepsze ja chce takie tlyko jasny...kurcze nie wiem co do za kolor....takie zwykle....-yyyyyy przez te upaly mozg mi sie wytapia plus szuflada na dole na pieluchy itp

Mi mama tak narazie podpowiada,ze laktator lepiej zebym kupila....tylko no wlasnie....czy bedzie potrzebny??

Stary 2012-05-23, 15:47   #1425
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
ale Wam sie fajnie w pokój wkomponowało- jak na wymiar!
a ja sie musze pochwalic- wczoraj przez chwile oglądałam ciuskzi dla dzieci- tzn podeszłam i podotykałam- postęp jak dla mnie!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 16:02   #1426
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
ale Wam sie fajnie w pokój wkomponowało- jak na wymiar!
a ja sie musze pochwalic- wczoraj przez chwile oglądałam ciuskzi dla dzieci- tzn podeszłam i podotykałam- postęp jak dla mnie!
Ja też się boję dotykać, kupić.. Tu nie chodzi o przesądy tylko..
Dla Filipa też kupiłam kilka ciuszków, a za niedługo mi wody odeszły
Stary 2012-05-23, 16:16   #1427
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Co macie na obiad? U nas ziemniaczki, jajo sadzone i sałata ze śmietaną
mam to samo tylko bez ziemniaków i w sałacie jogurt z koperkiem, cebulą-dymką i sokiem z cytryny.
I zeżarłam tyyyllle truskawek....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 16:33   #1428
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Nie chcę się mądrzyć, bo nie mam dziecka, ale skoro Twoje małe będzie w gondoli jeździć zimą, to ja bym jedna polecała wózek z równymi pompowanymi kołami.
Ja taki mam zamiar kupić niezależnie od pory roku. Mój typ to Roan Marita, jest po prostu cudowny, klasyczny, amortyzację ma ja z bajki (no buja się jak samochody hip hopowców:P) i właśnie ma równe pompowane koła. No i cena też niezła, koło 1300 za gondolę+spacerówkę.
Tylko jest ciężki jak cholera i nie mieści się do każdego samochodu (ale ja nie posiadam, więc nie mam problemu).
Tak czy inaczej na pewno go kupię, jeśli kiedyś mi się uda mieć taką konieczność.

Jednak ja przy następnym razie nie będę chyba nic kupować do samego dnia porodu, wiem, że to niemądre, ale moje doświadczenie MI (podkreślam, mi, niech się tym nikt nie sugeruje) mówi, że niczego nie można być pewnym do momentu, kiedy człowiek nie wróci do domu z uśmiechniętym bobasem.

A tak w ogóle to wygrałam dzisiaj 2 bilety do teatru na spektakl, na który strasznie chciałam iść, ale cena mnie odstraszała (najgorsze miejsca 45 zł, najlepsze 80) i idziemy z TŻem jak tylko mama i babcia pójdą
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:16   #1429
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
o tak tak, koniecznie trzeba zacząć odliczać Zeberka, ile do godziny zero?
no to maszyna ruszyła 33
na Was zawsze można liczyć!
Lucy - Ty to w ogóle jesteś specjalistka od odliczania
a ja myślałam, że 32 dni - chyba nawet tak mam w suwaczku- tyle, że mnie się ciągle wydaje, że ja mam tp na 24.06 a mam w karcie wpisane 25.06

Cytat:
jejku to ile Ty masz tych ciuszkow dla Kasi....??ja tez tak myslalam,ze oprocz rzeczy dla maluszka przed porodem bede prala nasza posciel, koce itp w proszku dla dzidzi

U mnie truskawki jakos po 14-16 zl sa-zalezy gdzie. Juz moglyby byc duzo, duzo tansze....takie zmiksowane ze smietana i cukrem bede na litry pochlaniala zapewne znow,swieze na tony jadla

Zapytana o każdej porze roku i o każdej porze dnia i nocy co najbardziej lubię - odpowiadam TRUSKAWKI a ze śmietaną i cukrem to już w ogóle uwielbiam.
Tyle, że parę lat temu Tz jezdził na zbiory truskawek i wiem, że póki sezon nie ruszy strach kupować...trucizna!

black- kupiłam tylko jeden nowy komplet dla Kasi, troszkę swoich ciuszków mam z ciucholandu i dwie wielkie reklamówy od koleżanek....faktycznie jest tego sporo.

Cytat:

a ZEBERKA! wasnie robie burritto (czy jak to sie pisze- ja to tak nazywam) i pomyslalam o Twoich robotnikach bo to roboty mało a faceta jak na ostro zrobisz powinno smakowac. ja podaje z ryżem.
burritto? a co to? musze poszukać
na jutro odmrażam mięso na kotlety

Cytat:
ja jako ta co musi miec wszystko zaplanowane i poukładane to wszystkie ciuszki mam poprane poprasowane poukładane od najmniejszego do największego, poskładane i streczem (nie wiem jak się to pisze taką folią przeźroczystą jak spożywcza tylko większą) owinięte coby się nie kurzyło i świeże było. Wszelkie pieluszki, kocyki itp też
a wanienka stoi na szafie

Tylko do samego mego pobytu w szpitalu sporo rzeczy mi brakuje
no i nad laktatorem dumam, kupić nie kupić a jak kupić to jaki ...
Alfa- mnie Mąż nazywa planistką. Ja musze mieć wszystko wcześniej przygotowane, zorganizowane, kupione! Inaczej wpadam w szał!
Sama jestem w szoku, że teraz jest inaczej...
Ja nadal mam stracha...
Poza tym nam na szkole rodzenia mówili aby ciuszki przygotować ok 2 tyg wcześniej i absolutnie nie wkładać do foli. Mają leżeć na wierzchu przykryte pieluszką i klonizować sie z domowymi bakteriami.
Mam plan aby je niebawem poprać i wsadzić do bawełnianej poszewki. Jak wysprzatam dom na błysk w pierwszym tygodniu czerwca to poprasuję i poukładam rozmiarami i zostawię na wierzu na jakiś czas.
W pierwszym tygodniu czerwca jedziemy zamówić łóżeczko i zdecydować który wózek. Potrzebuję przewijak i chyba wezmę laktator. Wszystkie te rzeczy raczej zostawię w sklepie do porodu bo wcześniej mi niepotrzebne.

Cytat:
Zebra hahaha,, no pierwsza na liście jesteś. Dla robotników może chilii? kiedyś o tym pisałam, faceci lubią a robota żadna, na drugi dzień jeszcze lepsze do tego buła i ciepły posiłek jest a Ty odpoczywaj, rób pranie (i nie wymiguj się deszczem) i zmykaj na zakupy po sok winogronowy. Boisz się?
chili? też musze poszukać co to

Boję się - bardzo.
W ogóle nie boję się porodu i bólu- nie myślę o tym- to drugorzędna sprawa. Boję się, ze coś może być nie tak, że coś złego się wydarzy z Kasią, przerażają mnie te myśli...
No i druga sprawa to remonty- które pochłaniają mnie całkowicie więc na razie nie myślę o samym porodzie bo nie mam kiedy....

Cytat:
my raczej też Tako- zresztą u nas wybór ograniczony głownie wybór w modelach Tako.
Co do powściągliwości w kupowaniu - rozumiem

Cytat:
wiem ile mnie to kosztowało
bałam się podejść
w tesco ubranka i rzeczy dla dzieci omijałam szerokim łukiem
jak w koncu dotknęłam czułam się jakbym zrobiła coś złego
ale z każdą kolejną wizytą w sklepie było lepiej

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
I zeżarłam tyyyllle truskawek....
ja też chce!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34286390]
A tak w ogóle to wygrałam dzisiaj 2 bilety do teatru na spektakl, na który strasznie chciałam iść, ale cena mnie odstraszała (najgorsze miejsca 45 zł, najlepsze 80) i idziemy z TŻem jak tylko mama i babcia pójdą [/QUOTE]

a u mnie na stole leży już trzeci repertuar do teatru, wybieramy się od marca i chyba nie dotrzemy....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-05-23 o 17:19
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:16   #1430
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

agusia - jeszcze będziesz prosić babcię aby Ci została aby się na chwilkę wyrwać Udanych zakupów. zdecydowałaś jaki prezent kupisz?

natalia - gdzie kupiłaś bawełniany koc?, ja mam bawełniano-welurowy na chłodniejsze dni a jak gorąco to używam takiego prześcieradełka flanelowego nieco wiekszego niż pielucha tetrowa, który był w zestawie pościeli z IKEI
ja kupiłam na ciucholandzie, jestem w tym kocyku zakochana ( a właściwie to jest ręczniczek ;p ) na tym zdjęciu go widać

Cytat:

ja ciągle pamiętam o tym, że miałam ci napisać co i jak ale jak widać u mnie z czasem ostatnio ciężko, bo do opieki nad małym doszła jeszcze dodatkowo praca i nauka

ja miałam dużo ubranek bo kupowane na ciuchach i nie nie oszczędzałam
używałam głównie po domu pajaców - dla mnie najwygodniejsze
na wyjście pod nie bodziaki z długim albo krótkim, albo bluzeczki ( właściwie to ciągle jednej używałam bo miała rozpięcie z boku na takiego malucha 2 pary spodenek wystarczy ( na odwiedziny i wyjścia )
Ja miałam 4 kombinezoniki wszystkich używałam i kurteczkę która bardzo się przydała na wyjścia do hipermarketów czy dom-auto- dom ( np odwiedziny u kogoś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_0698.jpg (58,5 KB, 33 załadowań)

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2012-05-23 o 17:17
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:27   #1431
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Dziewczyny- Mama mnie pogoniła.
I dobrze zrobiła

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Ale pyszności. Chyba też się skuszę, tym bardziej że od 3 tygodni nie jem słodyczy, tylko ewentualnie takie własne ciasta

Cytat:
wasnie robie burritto
Daj przepis

Cytat:
W dzisiejszych czasach wystraczy mieć kase i ma się wszystko
Też tak na razie do tego podchodzę, strach coś wcześniej kupować

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:27   #1432
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34286390] wygrałam dzisiaj 2 bilety do teatru na spektakl, na który strasznie chciałam iść[/QUOTE]jaki??????

Cytat:
Jak wysprzatam dom na błysk w pierwszym tygodniu czerwca
aaaa! miałaś siostrę poprosić!!!!

Stary 2012-05-23, 17:33   #1433
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
inna sprawa, że w poniedziałek każe mi już wszystko odstawić i tego się boję...
skoro lekarz uzna, ze już trzeba to trzeba. kiedyś panika powiedziała 'albo ufamy lekarzom, albo ich zmieniamy". tego się trzeba trzymać łóżeczko śliczne...
Cytat:

A ja teraz bym jadła arbuzy Ale zaczekam aż cena spadnie z 5 zł do 50 gr za kilo
ja kupilam dzisiaj arbuza za 3 zł za kg. ale to jeszcze nie ten smak...
Cytat:
Ja też się boję dotykać, kupić.. Tu nie chodzi o przesądy tylko..
Dla Filipa też kupiłam kilka ciuszków, a za niedługo mi wody odeszły
przytulam nie dziwię się, że boisz się kupować. na wszystko przyjdzie czas.
Stary 2012-05-23, 17:36   #1434
natalia_23
Zakorzenienie

zeberka bierz się za pranie, bo zrobimy ci nalot z Mikołajem !!

alfa ja sobie poradziłam bez laktatora, podobno jak już chce się kupić to Medela najlepsza

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
skoro lekarz uzna, ze już trzeba to trzeba. kiedyś panika powiedziała 'albo ufamy lekarzom, albo ich zmieniamy". tego się trzeba trzymać łóżeczko śliczne...

ja kupilam dzisiaj arbuza za 3 zł za kg. ale to jeszcze nie ten smak...

przytulam nie dziwię się, że boisz się kupować. na wszystko przyjdzie czas.
aaa ale mi zrobiłaś ochotę na arbuza

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:54   #1435
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

aaaa! miałaś siostrę poprosić!!!!
Siostra ma pracę i sesję ale bez obaw Mama mi pomoże jak Siostra nie da rady, Tata albo Brat poodsuwają meble, chyba, że będzie jakaś przerwa między remontami to Tz -a zaangażuję

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
zeberka bierz się za pranie, bo zrobimy ci nalot z Mikołajem !!
i pomożecie prać?

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

samych body mam ok 20 sztuk a klasycznych pajaców ponad 30szt
Część z nich jest na 3-6m

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

do tego kaftaniki i śpioszki, kilka pluszowych półśpioszków
no i oczywiście sukieneczki, spódniczka i jeansy

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-23, 18:01   #1436
zebrawpaski
Zakorzenienie

z moich ciuchowych łowów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4267.jpg (101,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4286.jpg (93,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4289.jpg (93,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4291.jpg (110,0 KB, 22 załadowań)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-23, 18:03   #1437
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
skoro lekarz uzna, ze już trzeba to trzeba. kiedyś panika powiedziała 'albo ufamy lekarzom, albo ich zmieniamy".
wow... ale mądrze

Cytat:
Tata albo Brat poodsuwają meble
szaloonnaaa

Stary 2012-05-23, 18:03   #1438
zebrawpaski
Zakorzenienie

a właśnie Zyta z "Klanu" kupuje ciuszki dla maleństwa

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-05-23, 18:04   #1439
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
samych body mam ok 20 sztuk a klasycznych pajaców ponad 30szt
Część z nich jest na 3-6m

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

do tego kaftaniki i śpioszki, kilka pluszowych półśpioszków
no i oczywiście sukieneczki, spódniczka i jeansy
OMG
Stary 2012-05-23, 18:06   #1440
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziewczyny tak jak Wam pisałam- dwie reklamówy ciuchów mam od koleżanek więc temu tyle się nazbierało ale przynajmniej nie będę się martwić, że muszę często prać i włączać pralkę na kilka rzeczy bo mi brakuje

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości