|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
|
|
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
idę zrobić sobie śniadanie - kanapki z serem, ogórkiem i rzodkiewką
mniam!
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo, że zrobię siku np. o 22 to i tak o 3 w nocy muszę znowu iść A jak nie chce mi się wstać i zasnę z powrotem to o 6 budzę sie z takim ogromnym bólem pęcherza, że już nie ma wyboru ![]() Ja też nigdy tak często nie biegałam. Zawsze przed snem wysiusiałam się i do rana spokój, mogłam spać nawet do 10 czy 11 i było ok
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
Wczoraj bylam taka happy, ze dopiero dzis do mnie dotarlo, ze chol.... NFZ zerwal umowe z przychodnia do ktorej chodzilam i teraz tylko prywatnie na wizyty bede chodzic . Tak sie wczoraj cieszylam ze wszytsko oki, ze gina nie wypytalam o to wszytsko. Jak jak ja ale tyle jest kobitek w ciazy, ktorych nie stac na wizyty prywatne, a dostac sie do innych przychodni to teraz to lipa jest bo wszyscy maja swoje limity. Moj gin wczoraj kazal im za zwykla wizyte placic tylko 30 zl, bez usg.Ciśnienie mi sie podnioslo jak jeszcze poczytalam o tym zamknieciu w necie Zla jestem no |
|
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
coś mi się zdaje, że dziś skończymy 2 częśc wątku i trzeba będzie zakładać nowy
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
ojejku jejjku... jutro muszę zaś jechać oddać siku i krew do badania
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() JA tak z doskoku Was dzisiaj podczytywałam,dopiero teraz sobie usiadłam. Kurcze,trochę się denerwuje...w nocy miałam taki dziwny ból brzucha,tak na dole,nigdy w ten sposób mnie nie bolalo.Najpierw myślałam,że to takie ciągnięcie,że macica rośnie i wiązadła się naciągają,ale trochę się to nasilało i bolało inaczej niż zwykle.Nie jakoś bardzo,ale inaczej Na razie przeszło.Zastanawia mnie ,co się dzieje z Weroniką,bo wczoraj się nie odzywała,a kto jak kto,ale ona była codziennie na forum
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
czesc koffane
lacze sie w bolu z sikajacymi kurde jak nie dziecko to siku ![]() wczoraj caly dzien bylysmy poza domem a wieczorem poprsstu padlam. Poszlysmy do mojej mamy i na nasza budowe w sumie 5 km wozkiem niunia jak aniolek ani razu nie wyszla pozniej kosilam trawke segregowalam ciuszki i znow spacerek pochodzilysmy po znjoamych nawet niunie kapalam u siotry i wrocilysmy kolo 22 i niunia prosto do lozeczka ale fajnie bylo juz nie moge sie doczekac przeprowadzki ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- karolla juz jestem ![]() ![]() |
|
|
|
#4869 | |
|
Rozeznanie
|
O jesteś kochana,a ja juz się martwiłam
Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
i nadrabiam szybko bo jak sie nam uda to jedziemy po plytki dzisiaj
na reszcie a wczoraj musialam wybyc z domu bo dzien w czesniej mialam spiece z tesciowa i normalnie godzine przewylam
|
|
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj przyjemnie (przynajmniej na razie) Wreszcie jest czym oddychać i nie jest tak gorąco.
|
|
|
|
#4872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że powinni oddać Tobie wyniki A wiesz, czemu zerwali z nimi umowę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co to za ból. A może to macica jednak ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki koffana wczoraj taak szybko wyszlysmy z domu ze pierwszy razm komp nie wlaczylam chcialam zdazyc przed upalem
|
|
|
|
#4874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja bylam na zewnatrz z mala i zimnooooooooo i ucieklam do domu
a tesciowa zatrzymala z mala ogolnie albo mam hormony albo coraz bardziej mnie denrerwuje---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- a wiecie cooo ja odkad zmienilam lekarza to jakos nie zwracam uwagi czasem boli ale mowie sobie taak ma byc w konciu sie rozciaga gin powiedziala mi ze jak nie mam skurczy i plamien to jest w porzadku Wogole w tamtej ciazy lerzalam uwazalam i czulam sie jak kaleka wczoraj jak mnie ciotki zoabczyly to tylko oczy wystawily ze mi sie chce a ja im wiecej sie ruszam tym lepiej sie czuje ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- a ja juz sie robie zla mowilam tesciowej 5 minut i ma b yc w domu juz 15 i nie ma ideeee |
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim,
Cześć Kasieńko Co Ty mi tu gadasz, ze przytylas ![]() Ponoć sama objętość krwi w I trymestrze zwiększa sie o 0,5 litra. Kolejna jest macica- w pierwszym trymestrze tez 0,5 kg zwiększenia wagi. Zatrzymane płyny ze względu na zaburzona gosp. hormonalna - min. 1 kg. Wiec tu nie ma mowy o prztyciu Dzidzia rośnie!!! Miłego dnia dziewczynki
|
#4877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius90 podobno weszly bardzo restrykcyjne jakies przepisy i niby byly jakies niescislosci i zamkneli kilka poradni w Toruniu tego dnia. U nas niby moj gin wyszedl 10 minut przed koncem czasu, tylko ze on czesto przychodzi 20 minut przed rozpoczeciem wizyt tylko po to zeby kobitki nie musialy dlugo czekac. Przyjal wszystkie zapisane babki to wyszedl, on zawsze na papierosa wtedy schodzi
i to wystarczylo, a winnej poradni na drzwiach byly podane stare godziny przyjmowania, pacjenci i tak byli na konkretna dodzine umawiani, i to wystarczylom podobno mogli ostac za to kare pieniezna ale NFZ od razu pozrywal umowy, chore noW ogole moj synek pierwszy raz nasiusiak obok nocnika |
|
|
|
#4879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to własnie dlatego, że w poprzednich ciążach nie czułaś takiego bólu to teraz zwracasz na niego większą uwagę. I tak jak napisała Weronika, póki nie ma żadnych skurczy czy plamień to nie ma się czym martwić ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Mogliby skontrolowac jedną przychodnię u nas w mieście. A szczególnie gabinet ginekologiczny, bo inne, do których chodziłam działają bez zarzutu. A tam- pani doktor zapisuje pacjentki od godz. 9, a przychodzi sobie do pracy na 10 i później cały dzień jest obsuwka I to nie zdarza się raz, tylko bardzo często!Cytat:
za postępy
|
||||
|
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
a ja idę umyć samochód, bo już jest taki zasyfiały, że patrzeć na niego nie mogę i wstyd takim brudasem jeździć
a to wszystko przez te drzewa, które rosną obok domu i coś z nich cały czas leci takiego lepkiego fuj już nie wiem gdzie mam parkować bo to świństwo wszędzie jest, niby nie parkuję pod tymi drzewami a i tak samochód cały oblepiony, ech, coś mi się zdaje że to będzie syzyfowa praca ale muszę go umyć, żeby chociaż kilka dni jakoś wyglądał
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
karolla12 niooo jak cie niepokoi to idz pewnie
brawo dla synka moja zrobila wczoraj kupaje ehh ale czlowiek sie cieszy a my chyba za gidzine pojedizmy nooo jesli dadza mu wolne i chce wziasc niunie ze soba bo naprwde tesciowea z dnia na dzien bardzije mi dziala na nerwy ale to wam pozniej opisze powiedzice mi czy podobaja sie wam taki zwykle drewniane melble bo zastanawiam sie nad pokoikiem gabrsyi bo nie chce typowo dzieciecego |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba isc zobaczyc te legginsy w lidlu,bo po poludniu pewnie juz nie bedzie nic do wyboru
weronika mnie sie podbaja wlasie takie bez udziwnien, zawsze dodatkami mozna zrobic klimat Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-24 o 09:25 |
|
|
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
jak nie będzie to trudno. Z resztą pomyślałam sobie, że może nie ma aż tylu ciężarnych w naszym mieście, żeby wykupiły. Byłam w Lidlu w poniedziałek wieczorem to jakieś zwykłe legginsy i było ich dosyć sporo jeszcze
|
||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
)) wlaczcie sobie TVP2 jest o fotoporodach ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- mowia o tym reportarzu z porodu co kiedys ktoras z Was linka podawala ) jest to malzenstwo co rodzili a ta babka co nagrywala;]
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-05-24 o 09:31 |
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś się w miarę dobrze czuję, tylko głodna jestem, więc zaraz śmigam sobie jeść zrobić. no i dziś od 17 trzymać kciuki bo mam wizytę i przezierność karkową! już się denerwuję! |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
madzius ja sobie tez tak zawsze mowilam a pozniej nic nie bylo niooo wlasnie mi tez sie podobaja takie proste prosciutkie
bo posluza na dluzej jeszcze z 2 meblowe odwiedze bo teraz w sumie jak sie patrzy na te meble to sa tak zrobione ze szkoda gadac
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Wreszcie dzisiaj troszke chlodniej .. Pisalyscie o sikaniu.. ja zawsze mam pobudke ok 3 potem ok 6 i o 9 tez musze isc .. masakra jakas ![]() Dzisiaj polujemy na leginsy w lidlu ale ja niestety dopiero ok 20 pojade jak TŻet wroci bo nie chce mi sie miejskimi tarabanic .. mam nadzieje ze jeszcze beda..
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
i sie skonczylo;p
Wy piszecie ze budzicie sie o 6 na siku ja wstaje srednio 5 razy w nocy sikac;/ dramat;/ a przed zasnieciem musze isc dwa razy bo nie zasne;/ |
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka -
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

już mnie wkurza takie częste sikanie, pospać nie można
ale to trochę irytujące, bo nigdy tak często nie biegałam do kibelka i ciężko mi sie przyzwyczaić, a jeszcze dodatkowo w ciąży strasznie mnie suszy i dużo piję więc tym bardziej latam siku - błędne koło 

. Tak sie wczoraj cieszylam ze wszytsko oki, ze gina nie wypytalam o to wszytsko. Jak jak ja ale tyle jest kobitek w ciazy, ktorych nie stac na wizyty prywatne, a dostac sie do innych przychodni to teraz to lipa jest bo wszyscy maja swoje limity. Moj gin wczoraj kazal im za zwykla wizyte placic tylko 30 zl, bez usg.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Na razie przeszło.