Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 08:29   #4861
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
No nareszcie ktoś przyszedł
Zobacz ile nas jest

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (8 użytkowników i 1 gości)
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:31   #4862
agrafka85
Rozeznanie

idę zrobić sobie śniadanie - kanapki z serem, ogórkiem i rzodkiewką mniam!
Stary 2012-05-24, 08:32   #4863
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
już od 7 na nogach, a obudziłam się chyba po 6, bo co? - bo oczywiście siku już mnie wkurza takie częste sikanie, pospać nie można już nawet nie piję nic wieczorem, a i tak muszę wstać siku o 6 albo i wcześniej, ech, ale cóż, damy radę ale to trochę irytujące, bo nigdy tak często nie biegałam do kibelka i ciężko mi sie przyzwyczaić, a jeszcze dodatkowo w ciąży strasznie mnie suszy i dużo piję więc tym bardziej latam siku - błędne koło
Łączę sie w bólu

Mimo, że zrobię siku np. o 22 to i tak o 3 w nocy muszę znowu iść
A jak nie chce mi się wstać i zasnę z powrotem to o 6 budzę sie z takim ogromnym bólem pęcherza, że już nie ma wyboru

Ja też nigdy tak często nie biegałam.
Zawsze przed snem wysiusiałam się i do rana spokój, mogłam spać nawet do 10 czy 11 i było ok
Stary 2012-05-24, 08:42   #4864
judkama
Zakorzenienie

Hej dziewuszki
Wczoraj bylam taka happy, ze dopiero dzis do mnie dotarlo, ze chol.... NFZ zerwal umowe z przychodnia do ktorej chodzilam i teraz tylko prywatnie na wizyty bede chodzic Najlepsze ze jak bylam ostatnio to polozna nie zdazyla mi wpisac wszytskich wynikow do karty ciazy i kazala zostawic, mailam odebrac na nastpenje wizycie czyli za 2 tygodnie, chyba mi to oddadza jak dzis pojade? pobierali wtedy tez cytologie i teraz nie wiem czy zdazyli wyslac do laboratorium czy bede musiala robic znow nowa. Tak sie wczoraj cieszylam ze wszytsko oki, ze gina nie wypytalam o to wszytsko. Jak jak ja ale tyle jest kobitek w ciazy, ktorych nie stac na wizyty prywatne, a dostac sie do innych przychodni to teraz to lipa jest bo wszyscy maja swoje limity. Moj gin wczoraj kazal im za zwykla wizyte placic tylko 30 zl, bez usg.
Ciśnienie mi sie podnioslo jak jeszcze poczytalam o tym zamknieciu w necie
Zla jestem no

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:42   #4865
agrafka85
Rozeznanie

coś mi się zdaje, że dziś skończymy 2 częśc wątku i trzeba będzie zakładać nowy
Stary 2012-05-24, 08:47   #4866
MiciaKicia
Zakorzenienie

ojejku jejjku... jutro muszę zaś jechać oddać siku i krew do badania znowu igłaaaaa

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
dobrzee

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:48   #4867
karolla12
Rozeznanie

Hej

JA tak z doskoku Was dzisiaj podczytywałam,dopiero teraz sobie usiadłam.
Kurcze,trochę się denerwuje...w nocy miałam taki dziwny ból brzucha,tak na dole,nigdy w ten sposób mnie nie bolalo.Najpierw myślałam,że to takie ciągnięcie,że macica rośnie i wiązadła się naciągają,ale trochę się to nasilało i bolało inaczej niż zwykle.Nie jakoś bardzo,ale inaczej Na razie przeszło.

Zastanawia mnie ,co się dzieje z Weroniką,bo wczoraj się nie odzywała,a kto jak kto,ale ona była codziennie na forum
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:50   #4868
weronika23
Zakorzenienie

czesc koffane
lacze sie w bolu z sikajacymi kurde jak nie dziecko to siku
wczoraj caly dzien bylysmy poza domem a wieczorem poprsstu padlam. Poszlysmy do mojej mamy i na nasza budowe w sumie 5 km wozkiem niunia jak aniolek ani razu nie wyszla pozniej kosilam trawke segregowalam ciuszki i znow spacerek pochodzilysmy po znjoamych nawet niunie kapalam u siotry i wrocilysmy kolo 22 i niunia prosto do lozeczka ale fajnie bylo juz nie moge sie doczekac przeprowadzki

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

karolla juz jestem
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:51   #4869
karolla12
Rozeznanie

O jesteś kochana,a ja juz się martwiłam
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc koffane
wczoraj caly dzien bylysmy poza domem a wieczorem poprsstu padlam. Poszlysmy do mojej mamy i na nasza budowe w sumie 5 km wozkiem niunia jak aniolek ani razu nie wyszla pozniej kosilam trawke segregowalam ciuszki i znow spacerek pochodzilysmy po znjoamych nawet niunie kapalam u siotry i wrocilysmy kolo 22 i niunia prosto do lozeczka ale fajnie bylo juz nie moge sie doczekac przeprowadzki
O jesteś kochana,a ja juz się martwiłam
Stary 2012-05-24, 08:51   #4870
weronika23
Zakorzenienie

i nadrabiam szybko bo jak sie nam uda to jedziemy po plytki dzisiaj na reszcie a wczoraj musialam wybyc z domu bo dzien w czesniej mialam spiece z tesciowa i normalnie godzine przewylam
Stary 2012-05-24, 08:55   #4871
karolla12
Rozeznanie

Ale dzisiaj przyjemnie (przynajmniej na razie) Wreszcie jest czym oddychać i nie jest tak gorąco.
Stary 2012-05-24, 08:56   #4872
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Wczoraj bylam taka happy, ze dopiero dzis do mnie dotarlo, ze chol.... NFZ zerwal umowe z przychodnia do ktorej chodzilam i teraz tylko prywatnie na wizyty bede chodzic Najlepsze ze jak bylam ostatnio to polozna nie zdazyla mi wpisac wszytskich wynikow do karty ciazy i kazala zostawic, mailam odebrac na nastpenje wizycie czyli za 2 tygodnie, chyba mi to oddadza jak dzis pojade? pobierali wtedy tez cytologie i teraz nie wiem czy zdazyli wyslac do laboratorium czy bede musiala robic znow nowa. Tak sie wczoraj cieszylam ze wszytsko oki, ze gina nie wypytalam o to wszytsko. Jak jak ja ale tyle jest kobitek w ciazy, ktorych nie stac na wizyty prywatne, a dostac sie do innych przychodni to teraz to lipa jest bo wszyscy maja swoje limity. Moj gin wczoraj kazal im za zwykla wizyte placic tylko 30 zl, bez usg.
Ciśnienie mi sie podnioslo jak jeszcze poczytalam o tym zamknieciu w necie
Zla jestem no
No to nieźle
Wydaje mi się, że powinni oddać Tobie wyniki

A wiesz, czemu zerwali z nimi umowę?

Cytat:
Też mi się tak wydaje

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ojejku jejjku... jutro muszę zaś jechać oddać siku i krew do badania znowu igłaaaaa
Dasz radę

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Kurcze,trochę się denerwuje...w nocy miałam taki dziwny ból brzucha,tak na dole,nigdy w ten sposób mnie nie bolalo.Najpierw myślałam,że to takie ciągnięcie,że macica rośnie i wiązadła się naciągają,ale trochę się to nasilało i bolało inaczej niż zwykle.Nie jakoś bardzo,ale inaczej Na razie przeszło.
Dobrze, że już przeszło
Ciekawe co to za ból. A może to macica jednak

Cytat:
czesc koffane
Ale miałyście intensywny dzień
Stary 2012-05-24, 08:58   #4873
weronika23
Zakorzenienie

dzieki koffana wczoraj taak szybko wyszlysmy z domu ze pierwszy razm komp nie wlaczylam chcialam zdazyc przed upalem
Stary 2012-05-24, 09:00   #4874
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Dobrze, że już przeszło
Ciekawe co to za ból. A może to macica jednak
Nie wiem. Wiecie co ,to moja trzecia ciąża i zupełnie inna od poprzednich.Mnie przedtem brzuch w ogóle nie bolał! Dopiero jak był już spory to czułam naciąganie (wewnątrz i zewnątrz) .W ogóle jestem teraz bardziej przewrażliwiona
Stary 2012-05-24, 09:07   #4875
weronika23
Zakorzenienie

kurcze a ja bylam na zewnatrz z mala i zimnooooooooo i ucieklam do domu a tesciowa zatrzymala z mala ogolnie albo mam hormony albo coraz bardziej mnie denrerwuje

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

a wiecie cooo ja odkad zmienilam lekarza to jakos nie zwracam uwagi czasem boli ale mowie sobie taak ma byc w konciu sie rozciaga gin powiedziala mi ze jak nie mam skurczy i plamien to jest w porzadku Wogole w tamtej ciazy lerzalam uwazalam i czulam sie jak kaleka wczoraj jak mnie ciotki zoabczyly to tylko oczy wystawily ze mi sie chce a ja im wiecej sie ruszam tym lepiej sie czuje

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

a ja juz sie robie zla mowilam tesciowej 5 minut i ma b yc w domu juz 15 i nie ma ideeee
Stary 2012-05-24, 09:08   #4876
karolamankowa
Zadomowienie

Cześć Wszystkim,
Cześć Kasieńko
Co Ty mi tu gadasz, ze przytylas
Ponoć sama objętość krwi w I trymestrze zwiększa sie o 0,5 litra. Kolejna jest macica- w pierwszym trymestrze tez 0,5 kg zwiększenia wagi.
Zatrzymane płyny ze względu na zaburzona gosp. hormonalna - min. 1 kg.
Wiec tu nie ma mowy o prztyciu
Dzidzia rośnie!!!

Miłego dnia dziewczynki
Stary 2012-05-24, 09:09   #4877
karolla12
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

a wiecie cooo ja odkad zmienilam lekarza to jakos nie zwracam uwagi czasem boli ale mowie sobie taak ma byc w konciu sie rozciaga gin powiedziala mi ze jak nie mam skurczy i plamien to jest w porzadku Wogole w tamtej ciazy lerzalam uwazalam i czulam sie jak kaleka wczoraj jak mnie ciotki zoabczyly to tylko oczy wystawily ze mi sie chce a ja im wiecej sie ruszam tym lepiej sie czuje

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ja też się dużo ruszam i ogólnie się jakoś nie rozpieszczam.Chodzi o to,że ten bol był taki inny,podejrzany,trochę przypominał właśnie skurcz.Jak mi się to dzisiaj powtórzy,to pojadę to skontrolować.
Stary 2012-05-24, 09:12   #4878
judkama
Zakorzenienie

Madzius90 podobno weszly bardzo restrykcyjne jakies przepisy i niby byly jakies niescislosci i zamkneli kilka poradni w Toruniu tego dnia. U nas niby moj gin wyszedl 10 minut przed koncem czasu, tylko ze on czesto przychodzi 20 minut przed rozpoczeciem wizyt tylko po to zeby kobitki nie musialy dlugo czekac. Przyjal wszystkie zapisane babki to wyszedl, on zawsze na papierosa wtedy schodzi i to wystarczylo, a winnej poradni na drzwiach byly podane stare godziny przyjmowania, pacjenci i tak byli na konkretna dodzine umawiani, i to wystarczylom podobno mogli ostac za to kare pieniezna ale NFZ od razu pozrywal umowy, chore no

W ogole moj synek pierwszy raz nasiusiak obok nocnika siedzial na nim i mu sie znudzilo i nasiusial na podloge, ale to i tak juz jakis postep

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-24, 09:17   #4879
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Wiecie co ,to moja trzecia ciąża i zupełnie inna od poprzednich.Mnie przedtem brzuch w ogóle nie bolał! Dopiero jak był już spory to czułam naciąganie (wewnątrz i zewnątrz) .W ogóle jestem teraz bardziej przewrażliwiona
A podobno to w pierwszej ciąży jest się przewrażliwioną

Może to własnie dlatego, że w poprzednich ciążach nie czułaś takiego bólu to teraz zwracasz na niego większą uwagę.

I tak jak napisała Weronika, póki nie ma żadnych skurczy czy plamień to nie ma się czym martwić

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Ja też się dużo ruszam i ogólnie się jakoś nie rozpieszczam.Chodzi o to,że ten bol był taki inny,podejrzany,trochę przypominał właśnie skurcz.Jak mi się to dzisiaj powtórzy,to pojadę to skontrolować.
To może fakycznie jeśli jeszcze raz się powtórzy to skonslutuj to z lekarzem dla własnego spokoju

Cytat:
Madzius90 podobno weszly bardzo restrykcyjne jakies przepisy i niby byly jakies niescislosci i zamkneli kilka poradni w Toruniu tego dnia. U nas niby moj gin wyszedl 10 minut przed koncem czasu, tylko ze on czesto przychodzi 20 minut przed rozpoczeciem wizyt tylko po to zeby kobitki nie musialy dlugo czekac. Przyjal wszystkie zapisane babki to wyszedl, on zawsze na papierosa wtedy schodzi i to wystarczylo, a winnej poradni na drzwiach byly podane stare godziny przyjmowania, pacjenci i tak byli na konkretna dodzine umawiani, i to wystarczylom podobno mogli ostac za to kare pieniezna ale NFZ od razu pozrywal umowy, chore no
Dokładnie- chore.

Mogliby skontrolowac jedną przychodnię u nas w mieście. A szczególnie gabinet ginekologiczny, bo inne, do których chodziłam działają bez zarzutu.
A tam- pani doktor zapisuje pacjentki od godz. 9, a przychodzi sobie do pracy na 10 i później cały dzień jest obsuwka I to nie zdarza się raz, tylko bardzo często!

Cytat:
W ogole moj synek pierwszy raz nasiusiak obok nocnika siedzial na nim i mu sie znudzilo i nasiusial na podloge, ale to i tak juz jakis postep
No to za postępy
Stary 2012-05-24, 09:17   #4880
agrafka85
Rozeznanie

a ja idę umyć samochód, bo już jest taki zasyfiały, że patrzeć na niego nie mogę i wstyd takim brudasem jeździć a to wszystko przez te drzewa, które rosną obok domu i coś z nich cały czas leci takiego lepkiego fuj już nie wiem gdzie mam parkować bo to świństwo wszędzie jest, niby nie parkuję pod tymi drzewami a i tak samochód cały oblepiony, ech, coś mi się zdaje że to będzie syzyfowa praca ale muszę go umyć, żeby chociaż kilka dni jakoś wyglądał
Stary 2012-05-24, 09:21   #4881
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
a ja idę umyć samochód, bo już jest taki zasyfiały, że patrzeć na niego nie mogę i wstyd takim brudasem jeździć a to wszystko przez te drzewa, które rosną obok domu i coś z nich cały czas leci takiego lepkiego fuj już nie wiem gdzie mam parkować bo to świństwo wszędzie jest, niby nie parkuję pod tymi drzewami a i tak samochód cały oblepiony, ech, coś mi się zdaje że to będzie syzyfowa praca ale muszę go umyć, żeby chociaż kilka dni jakoś wyglądał
Ja też muszę wybrać się na myjnię, bo już nie mogę patrzeć na ten mój samochód zakurzony
Stary 2012-05-24, 09:23   #4882
weronika23
Zakorzenienie

karolla12 niooo jak cie niepokoi to idz pewnie
brawo dla synka moja zrobila wczoraj kupaje ehh ale czlowiek sie cieszy

a my chyba za gidzine pojedizmy nooo jesli dadza mu wolne i chce wziasc niunie ze soba bo naprwde tesciowea z dnia na dzien bardzije mi dziala na nerwy ale to wam pozniej opisze

powiedzice mi czy podobaja sie wam taki zwykle drewniane melble bo zastanawiam sie nad pokoikiem gabrsyi bo nie chce typowo dzieciecego
Stary 2012-05-24, 09:23   #4883
judkama
Zakorzenienie

trzeba isc zobaczyc te legginsy w lidlu,bo po poludniu pewnie juz nie bedzie nic do wyboru

weronika mnie sie podbaja wlasie takie bez udziwnien, zawsze dodatkami mozna zrobic klimat

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-24 o 09:25
Stary 2012-05-24, 09:26   #4884
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzice mi czy podobaja sie wam taki zwykle drewniane melble bo zastanawiam sie nad pokoikiem gabrsyi bo nie chce typowo dzieciecego
Zależy jakie to meble

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
trzeba isc zobaczyc te legginsy w lidlu,bo po poludniu pewnie juz nie bedzie nic do wyboru

weronika mnie sie podbaja wlasie takie bez udziwnien, zawsze dodatkami mozna zrobic klimat
Własnie mi rano nie chciało się iść, więc idę po południu.
jak nie będzie to trudno.
Z resztą pomyślałam sobie, że może nie ma aż tylu ciężarnych w naszym mieście, żeby wykupiły.
Byłam w Lidlu w poniedziałek wieczorem to jakieś zwykłe legginsy i było ich dosyć sporo jeszcze
Stary 2012-05-24, 09:29   #4885
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dzien dobry))
wlaczcie sobie TVP2 jest o fotoporodach

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

mowia o tym reportarzu z porodu co kiedys ktoras z Was linka podawala) jest to malzenstwo co rodzili a ta babka co nagrywala;]

Edytowane przez Dojotka1987
Czas edycji: 2012-05-24 o 09:31
Dojotka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:33   #4886
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
emylka86 - ja czytam taka książkę o ciąży. Tu jest napisane, że biegunka może być spowodowana infekcją, zatruciem pokarmowym, leczeniem antybiotykami lub innymi środkami farmakologicznymi. Może jej przyczyną być również niezrównoważona dieta lub stan emocjonalny.
Podobno krótkotrwała biegunka (1-2 dni) jest zdrowym objawem i nie wymaga leczenia, ale trzeba stosować odpowiednią dietę i stosować dostateczną ilość płynów.

Co jest polecane w czasie biegunki:
- gotowane w wodzie lub na parze marchewki
- mus jabłkowy - zagęszcza się stolec
- otręby
-picie ciepłych płynów: woda z cytryną i solą, czysta woda, herbata z mięty.

Jeśli trwa to dłużej niż te 1-2 dni to trzeba udać się do lekarza.

To są informacje z książki która jest napisana przez lekarza ginekologa.

Ja w normalnych warunkach poleciłabym Ci colę ze słonymi paluszkami - rewelacyjny sposób na zatrucie. Jednak w ciąży to nie wiem czy to dobry pomysł.
dziękuję za rady, wczoraj później już się uspokoiło, może nie było już czym... a jak przeszło to zaraz poszłam spać...

dziś się w miarę dobrze czuję, tylko głodna jestem, więc zaraz śmigam sobie jeść zrobić.

no i dziś od 17 trzymać kciuki bo mam wizytę i przezierność karkową! już się denerwuję!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:34   #4887
weronika23
Zakorzenienie

madzius ja sobie tez tak zawsze mowilam a pozniej nic nie bylo niooo wlasnie mi tez sie podobaja takie proste prosciutkie bo posluza na dluzej jeszcze z 2 meblowe odwiedze bo teraz w sumie jak sie patrzy na te meble to sa tak zrobione ze szkoda gadac
Stary 2012-05-24, 09:35   #4888
DeKajka
Zakorzenienie

Hej hej

Wreszcie dzisiaj troszke chlodniej ..

Pisalyscie o sikaniu.. ja zawsze mam pobudke ok 3 potem ok 6 i o 9 tez musze isc .. masakra jakas .. nie moge sie przez to wyspac ..

Dzisiaj polujemy na leginsy w lidlu ale ja niestety dopiero ok 20 pojade jak TŻet wroci bo nie chce mi sie miejskimi tarabanic .. mam nadzieje ze jeszcze beda..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:35   #4889
Dojotka1987
Zakorzenienie

i sie skonczylo;p

Wy piszecie ze budzicie sie o 6 na siku ja wstaje srednio 5 razy w nocy sikac;/ dramat;/ a przed zasnieciem musze isc dwa razy bo nie zasne;/
Stary 2012-05-24, 09:37   #4890
DeKajka
Zakorzenienie

Emylka -

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości