Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 11:30   #3631
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Proszę napisz mi najlepiej na PW jak robisz ten schab

Niestety najgorsze jest w tym wszystkim to, że jestem z tym problemem całkowicie sama, już wolałabym mieć cukrzycę wtedy się jest przynajmniej pod opieką diabetologa a mój problem zazwyczaj jest zlewany.
W szpitalu usłyszałam, że przecież mleko nie jest dla ludzi tylko "cieloki mleko piją".
Najbardziej się boję teraz o mojego dzidziolka, żeby nie miało skazy białkowej . Nikt mi nie potrafi wytłumaczyć dlaczego mam coraz większą nietolerancję pokarmową, zero badań, zero niczegomnie to dobija.

Prince polo trzymaj się w tym szpitalu

Linka śliczne zdjęcie malutkiej
Napisałam już przepis w wątku ale może być ciężko znaleźć, więc poszedł na PW
Rzeczywiście bardzo dołująca sytuacja, rozumiem że Ci ciężko
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
oj nie uważnie czytasz wątek bo już Karolina przepis podała a poza tym co to za tajemnice na forum tu się pisze a nie na priv, tez chcemy zjeść dobry schabik
Wysłałam też na PW, często ciężko znaleźć coś w gąszczu postów
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dziękuje za ten link Już wysłałam koleżance ciekawe co powie, bo ja byłam w szoku, że takie szkody może wywołać ssanie kciuka a powody dla których to dziecko robi , to by się zgadzało przynajmniej z moich obserwacji w jakiej rodzinie żyją te maluchy
Mam nadzieję, że szybko uda im się rozwiązać ten problem
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no tak, nasza "super" służba zdrowia a próbowałaś się z tym problemem zgłosić do alergologa? Moja znajoma, której dziecko ma skazę białkową, dostała od pediatry zalecenie udania się z małą do alergologa
Dobry pomysł, zgadzam się
Cytat:
No to jutro mam pobudkę z rana.
Siadło nam światło w łazience, a że ono jest zrobione tak, że kable idą pod sufitem podwieszanym, tak zabudowane, że żeby się do nich dostać to chyba trzeba będzie sufit kuć (zrobiony z dwóch płyt...) to... może być ciekawie...
jutro na 9.30 przychodzi elektryk i ma to obejrzeć co to się dzieje, ciekawe co zawyrokuje
Może to nic poważnego i nie trzeba będzie kuć
Chociaż ja przeżyłam w zeszłym roku kucie świeżo położonych kafli jak mąż kabel przewiercił wieszając lustro
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy 34 tydzień, a do porodu mamy równo 50 dni

Z tej okazji oczywiście coś od nas
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam 34. tydzień
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja też.
Przynajmniej wg OM, ale jeszcze wolę nie liczyć dni do końca.
Gratulacje ale urodzaj
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! dzisiaj spałam dłużej bo nie wiercą,wstałam patrze na tel. która godz. a tam sms od Asi
"jade na pogotowie póżniej dam znać"
jeju mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i to jakiś fałszywy alarm jak będe miała jakieś wiadomości to napiszę!teraz lece sie ogarnąć.
O kurcze, oby nic poważnego
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wracam do Was po ciezkim czasie, ktory spedzilam w lozku (cos podlapalam od synka), podczytywalam Was non stop, ale nie mialam zupelnie jak pisac, bo kazde moje podniesienie z lozka konczylo sie
Do tego dostalam strasznych skurczy i nie moglam nic jesc. Pilam tylko wode
Mam nadzieje, ze dziecku nic sie od tego nie stalo.
Witaj, zauważyłam, że Cię nie ma, ale myślałam, że to z powodu choroby Michałka. Podobnie jak u Hani- najpierw Dorotka a potem ona. Dobrze że już dochodzisz do siebie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:30   #3632
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuski

Soleilko dużo zdrówka, leż i odpoczywaj

Mam nadzieje, ze z Asią wszystko będzie dobrze ale sms straszny...

I Gratuluje kolejnych tygodni

Dziewczyny wczoraj pokazywałam Wam swoje pierwsze zakupy...byłam taka nimi podekscytowana wieczorkiem przyjechały po mnie dwie koleżanki i miałyśmy mieć spotkanie organizacyjne w pracy...pojechałam... i zrobiły mi przyjęcie niespodzianke Baby Shower Poryczałam się oczywiście!!! Taka niespodzianka, w ogóle się nie spodziewałam! Zrobiły mi Tort z pieluszek, każda dała mi prezent a było nas 15 osób
właściciel hotelu udostępnił nam sale bezpłatnie i manager ustawił tak grafik żeby dziewczyny miały wolne było cudnie, kilka zabaw...SUPER
Jedna z dziewczyn zrobiła na drutach kocyk inna namalowała mi obraz i jak tu nie beczeć
CUDNA NIESPODZIANKA

dziewczynki gratuluję rozpoczętych tygodni
ja 28 tydzień, a tym samym 7 miesiąc i 3 trymestr zaczynam w sobotę
asiu, mam nadzieję, że to nic poważnego
3mam kciuki kochana, żeby wszystko było dobrze

dziewczynki, jeśli macie ochotę obejrzeć, to wrzucam wam link do programu "Na kłopoty Zawadzka", bo było o noworodkach
http://tvnplayer.pl/programy-online/...E11,12688.html
Stary 2012-05-24, 11:30   #3633
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry mamuski

Soleilko dużo zdrówka, leż i odpoczywaj

Mam nadzieje, ze z Asią wszystko będzie dobrze ale sms straszny...

I Gratuluje kolejnych tygodni

Dziewczyny wczoraj pokazywałam Wam swoje pierwsze zakupy...byłam taka nimi podekscytowana wieczorkiem przyjechały po mnie dwie koleżanki i miałyśmy mieć spotkanie organizacyjne w pracy...pojechałam... i zrobiły mi przyjęcie niespodzianke Baby Shower Poryczałam się oczywiście!!! Taka niespodzianka, w ogóle się nie spodziewałam! Zrobiły mi Tort z pieluszek, każda dała mi prezent a było nas 15 osób
właściciel hotelu udostępnił nam sale bezpłatnie i manager ustawił tak grafik żeby dziewczyny miały wolne było cudnie, kilka zabaw...SUPER
Jedna z dziewczyn zrobiła na drutach kocyk inna namalowała mi obraz i jak tu nie beczeć
fajna niespodzianka pozazdrościć koleżanek
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:34   #3634
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Poprałam dziś maskotki, które już kupiliśmy dla Leonka w lumpkach (były takie rozkoszne, ze nie mogłam się oprzeć) i teraz się ładnie suszą wisząc sobie za uszy na sznurze w ogrodzie

Cytat:
Irmusia gratuluję 32 tc
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Rzeczywiście to już 8 miesiąc...
Noo brzmi coraz poważniej

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wiem że muszę się oszczędzać i będę napewno chce donosic nie chce żadnych sterydów
No... teraz mądrze piszesz Żadnego biegania po sklepach i nadwyrężania się, bo będziemy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:35   #3635
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Elektryk kończy mi robić oświetlenie w łazience (swoją drogą to fajny ten elektryk, tak jakoś w moim wieku, od razu przeszedł ze mną na Ty, z psem się w międzyczasie też pobawił mąż jakiejś dziewczyny z mojego małża pracy ) a ja poskładałam ostatnią partię ciuszków małej i tym samym zakończyłam pranie
tylko czym ja biedna się teraz zajmę, jak już wszystko gotowe?
Aga, mozesz mi pomóc
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:36   #3636
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak miło

Cytat:
wg OM zostało mi 40 dni do porodu
z tej okazji nastawie pranie z pieluchami tetrowymi
jak malutko!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:38   #3637
IkaTg
Raczkowanie

hej, trochę mnie nie było, ale nadrobiłam szybciutko co u Was. Teraz muszę się uczyć bo w sobotę egzamin.
Poza tym muszę się pochwalić, że wynajęliśmy mieszkanko i remont już trwa

prince trzymaj się tam w szpitalu. Rozalka na pewno się wierci, dlatego tak się dzieje z tętnem.
soleika, houserka śliczne brzuszki
alexandra dobrze, że nic Wam się nie stało. I trzymam kciuki za obronę. Ja też żyję w niepewności bo termin obrony zbiega się z terminem porodu.
agusiaaaa wiem, że trudno usiedzieć na miejscu, ale lepiej się nie przemęczaj
hanjah dobrze, że z Dorotką coraz lepiej. I trzymam kciuki za Twoje zdrówko
nitka ja ograniczyłam noszenie stringów, ale teraz jak jest ciepło to mi strasznie źle w zwykłych,
braznoletka zazdroszczę opalenizny. Ja ostatnio wyszłam dosłownie na 5 min na słonko to później tak mi leciała krew z nosa, że myślałam, że będzie trzeba jechać do szpitala, nie chciało przestać.
Asia mam nadzieję, że wszystko dobrze. Czekam na dobre wieści.

Poza tym zauważyłam, że skurcze w ciągu dnia prawie ustały. Może dlatego, że ostatnio trochę więcej się ruszam, latam od jednego mieszkania do drugiego. Ale za to w nocy jak leże mam częściej skurcze.

W ogóle chciałabym coś pomóc przy remoncie, ale tż mi nawet podłogi nie pozwala umyć. Wczoraj powiedział, że mam zakaz sprzątania do końca ciąży.
Stary 2012-05-24, 11:41   #3638
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

A w załączniku rampersik od Tatusia
śliczny
Cytat:
Mojemu też się podobają, ale nic nie mówi, że chce Za to ostatnio spodobały mu się koszulki piłkarskie dla maluszków z napisem Polska a z tyłu numerkiem i imieniem
Mój TŻ się boi, że urodzę w finałowy mecz 1 lipca
mój tez planije zakup bodziaków na euro
Cytat:

wspaniałe koleżanki,super prezenty też bym się wzruszyła!
Cytat:

Dobra okazja nie jest zła a będziesz prasować czy tylko prać?
Kurcze ja jak rodziłam, to kazali nam wygotowywać w płatkach mydlanych w garnku przez pierwszy m-c, fuj jak to śmierdziało Dobrze, że czasy ciemnogrodu się już skończyły i człowiek ma możliwość kierować się rozsądkiem

Miało padać i d.upa a rośliny na ogródkach usychają
Kochana wypiore i wyprasuje żeby póżniej tak fajnie się składały

jutro idziemy na spotkanie z położną opowie nam o pielęgnacji noworodka i porodzie ale się ciesze że udało nam się to załatwić

pisałam do Asi ale narazie nie odpisała
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:43   #3639
branzoletka
Branzoletka

ewurka Kurcze też bym się poryczała, to taki miły gest i dowód, że jest się lubianą naprawdę a ten kocyk musiał być czasochłonny i komuś musiało zależeć, naprawdę super

Matko ale przeczytałam fragmęt posta majówek :
" moja znajoma mi wczoraj opowiadala, ze na kilka dni przed porodem poplakala sie na maksa, zostala sama w domu, maz w pracy, siadla na kanapie i .. nie mogla z niej wstać ... po prostu, ani w prawo, ani w lewo , ani do przodu, ani w bok.. nic. mowila, ze dobrze ze miala telefon pod ręką, zadzwonila z placzem do męza i powiedziala, ze ona nie moze wstać z kanapy i nie ma jej kto pomoc i w gole tragedia, ze sie zesika zaraz w majty i umrze z glodu zanim on wróci i jechał podobno ratować żone, wszedł do domu, ona ryczy, on - mina warta miliona.. w koncu jak to znajoma stwierdziła, ruszył wieloryba potem sie bala siadać na kanapie haha na szczescie za kilka dni urodziła"

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dobzre, że mam bliskich na około mieszkających w razie czego

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:45   #3640
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

Ja dziś zaczynam 31
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej
ja dzisiaj zaczynam 28 tc
Gratulacje
Cytat:
Treść usunięta
Dzięki za info, pojadę po te legginsy
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam
ja też zaczynam dzisiaj 28 tydzień, czyli chyba III trymestr
i dzisiaj wizyta, doczekać się nie mogę
Gratuluję i życzę udanej wizyty
Cytat:
Treść usunięta
Gratulacje
Cytat:
Hej
Wróciłam z pobierania krwi. Słabo mi się zrobiło TŻ za to kupił mi loda włoskiego
Zaszliśmy też do lumpka i TŻ kupił Małemu rampersa Stwierdził, że to od tatusia i Mały ma w tym non stop chodzić
Przyszłam tylko na chwilkę, bo znowu mam te skurcze i boli mnie krzyż Może szyjka się skróciła i to dlatego We wtorek się dowiem, muszę więcej leżeć ( i tak tylko do kibelka chodzę). Nastawiłam ostatnią pralkę Małego

A w załączniku rampersik od Tatusia
Bardzo ładny, może też się doczekam, ze mój coś małemu zakupi
Cytat:
Rewelacja, ale sie koleżanki spisały i szef też
Wspaniałe prezenty, też bym się poryczała
Mój faworyt to kocyk granny square, super mam słabość do ręcznie robionych rzeczy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:46   #3641
Balbinka1983
Rozeznanie

Soleilka - słodki rampersik
Ewurka - zazdroszczę prezentów i fajnych ludzi z pracy bo umówmy się - nie każdej koleżance z pracy chciałoby się na drutach dziergać kocyk dla obcego dzieciaka

Mam nadzieję, że z Asią to nic poważnego i okaże się że wszystko ok... Kurde już tak niewiele zostało do tego magicznego 37 tc... Musimy wszystkie mocno zaciskać poślady. Trzymam kciuki za Asię

Ps. jestem dziś ostatni dzień w pracy , także od jutra mam nadzieję, że będę mogła się częściej udzielać na forum

Ps.2. Czy Wam też tak strasznie puchną giry???? dziś się popłakałam rano - chciałam żeby TŻ zapiął mi sandały bo nie dosięgam... i się okazało, że pasek za krótki... bo stopy mam spuchnięte ogólnie czuję się niezdarna i słoniowata. Chyba nie mogę się doczekać porodu...
Stary 2012-05-24, 11:47   #3642
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
O czyli siara ci się już pojawiła, ja mam już od dawna ale są to raczej lpamy na staniku
Kropelki mam od daaawna, ale ta plama to szok!

Cytat:
Jaka super niespodzianka! Ile prezentów! Cudnie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:48   #3643
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja dzis nalatałam z tym praniem i brzuch mi twardnieje, ale nie boli, tylko skurcze czuje. mam nadzieje ze po nocy przejdzie

co do prania to wcale lekko nie ejst, szczegolnie jak sie pierze kazde kolory odzielnie jak ja do kazdego trzeba sie posychylac, rozwieszac, sciagac, wrzucac nastepne i w kołko macieju(nie mylić z Maciejką)
Uważaj na siebie, bo z praniem, prasowaniem nie ma żartów Tego się nie czuje w trakcie robienia, ale po kilku godz to wychodzi niestety....

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
właśnie dostałam smsa od TŻ
'Ale sie ciesze z tego Naszego chłopka'
jaki on słodki ostatnio nawet zaczął rozmawiać z brzuszkiem
Jak uroczo

Cytat:
No to jutro mam pobudkę z rana.
Siadło nam światło w łazience, a że ono jest zrobione tak, że kable idą pod sufitem podwieszanym, tak zabudowane, że żeby się do nich dostać to chyba trzeba będzie sufit kuć (zrobiony z dwóch płyt...) to... może być ciekawie...
jutro na 9.30 przychodzi elektryk i ma to obejrzeć co to się dzieje, ciekawe co zawyrokuje
Ooo to niefajnie My tak mamy zrobione oświetlenie w 3 pomieszczeniach, więc gdyby się coś zepsuło to też byłoby nieciekawie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nie mówiłam Wam nawet, że obudziłam się dziś z mokrą plamą o wymiarach 10x15 cm na prześcieradle na wysokości biustu...
Ooo to Ci poleciało!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja właśnie oglądałam Tako Jumpery i naprawdę niektóre chodzą w rewelacyjnych cenach. A zaś niektórzy za używki chcą jak za zboże. Oglądaliśmy jednego Jumpera 3w1 na żywo (akurat w moim mieście) - niby roczny, ale miał już dwóch właścicieli i bardzo syfiaty a chieli za niego 600 zł
Noo ja też ogladam Jumperki i faktycznie bardzo różnie jest. I ze "stopniem zużycia" wózków i z cenami

Cytat:
Zaczęliśmy 34 tydzień, a do porodu mamy równo 50 dni

Z tej okazji oczywiście coś od nas
Brawo

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczynam 34. tydzień [COLOR="Silver"]

Kuruj się, kuruj

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja też.
Przynajmniej wg OM, ale jeszcze wolę nie liczyć dni do końca.
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej

ja już po Ktg. boli mnie brzuch prawa strona i krzyż jak na @
Ktg zero Skurczy tylko albo sprzęt mają ch.u.jo.wy albo dziecku Tetno zanikalo co jakiś czas
Oj... ale jak skurczy nie ma to dobrze Mi się też czasem "wydaje", że czuję się jak przed @, a skurczy nie ma (tzn jak dotąd nie było, kiedy ginka mi sprawdzała) A z tym tętnem, to chyba tak się zdarza, że zanika podczas ktg... Gdzieś już to czytałam, że dziecko się rusza i mogą być zakłócenia
Stary 2012-05-24, 11:50   #3644
linzey
Rozeznanie

ewurka Cos pięknego też bym się poryczała

Cytat:
ewurka
" moja znajoma mi wczoraj opowiadala, ze na kilka dni przed porodem poplakala sie na maksa, zostala sama w domu, maz w pracy, siadla na kanapie i .. nie mogla z niej wstać ... po prostu, ani w prawo, ani w lewo , ani do przodu, ani w bok.. nic. mowila, ze dobrze ze miala telefon pod ręką, zadzwonila z placzem do męza i powiedziala, ze ona nie moze wstać z kanapy i nie ma jej kto pomoc i w gole tragedia, ze sie zesika zaraz w majty i umrze z glodu zanim on wróci i jechał podobno ratować żone, wszedł do domu, ona ryczy, on - mina warta miliona.. w koncu jak to znajoma stwierdziła, ruszył wieloryba potem sie bala siadać na kanapie haha na szczescie za kilka dni urodziła"

Ja chyba zaraz wykaszle płuca
Macie jekies sposoby na suchy kaszel??

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dobzre, że mam bliskich na około mieszkających w razie czego

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ja chyba zaraz wykaszle płuca
Macie jekies sposoby na suchy kaszel??
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:54   #3645
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Uważaj na siebie, bo z praniem, prasowaniem nie ma żartów Tego się nie czuje w trakcie robienia, ale po kilku godz to wychodzi niestety....
noo wiem, wczoraj miałam twardy brzuch przez to, ale trzeba to zrobic
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:00   #3646
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka Kurcze też bym się poryczała, to taki miły gest i dowód, że jest się lubianą naprawdę a ten kocyk musiał być czasochłonny i komuś musiało zależeć, naprawdę super

przerąbane dobrze że miała telefon!
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Ps.2. Czy Wam też tak strasznie puchną giry???? dziś się popłakałam rano - chciałam żeby TŻ zapiął mi sandały bo nie dosięgam... i się okazało, że pasek za krótki... bo stopy mam spuchnięte ogólnie czuję się niezdarna i słoniowata. Chyba nie mogę się doczekać porodu...
puchną niestety ja chodzę w japonkach i paski mi się odciskają,i też czuje się jak słoń ale pocieszam się że już niedługo rozwiązanie

sms od Asi:

"całą noc wymiotowałam,rano zadzwoniłam do położnej tej co ja biore do porodu.Kazała przyjechać na oddział,na ktg wyszły skurcze na poziomie 17-50.Macica twarda szyjka zamknięta.Dostaje fenoterol ręce mi się trzęsą.Dostałam też zastrzyk żeby małemu się płucka rozwineły.Nie wiem kiedy wyjdę
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:02   #3647
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość

dziewczynki, jeśli macie ochotę obejrzeć, to wrzucam wam link do programu "Na kłopoty Zawadzka", bo było o noworodkach
http://tvnplayer.pl/programy-online/...E11,12688.html
jejku jaki fajny program! a ile się napłakałam! Dzieci są słodki... i już chciałabym przytulić mojego Kacperka
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:03   #3648
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Leżę naprawdę bardzo dużo i nie wykonuje żadnych gwałtownych ruchów i naprawdę się nie przemęczam A jak chwilę się poruszam to czuję sie jeszcze lepiej niż jak cały dzień leżę w łożku.
łóżeczko kupiłam na allegro. Długo strasznie czekałam na nie, ale jest fajne
Ale chyba w Twojej sytuacji nie powinnaś w ogóle ruszać się z domu. Ja bym tę sr odpuściła. Po co kusić los? No ale to Twoje dziecko i Twoje decyzje....

Cytat:
Hej dziewczyny! dzisiaj spałam dłużej bo nie wiercą,wstałam patrze na tel. która godz. a tam sms od Asi
"jade na pogotowie póżniej dam znać"
[
Ojej.... biedna Asia... Trzymam mocno kciuki za oboje...

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wracam do Was po ciezkim czasie, ktory spedzilam w lozku (cos podlapalam od synka), podczytywalam Was non stop, ale nie mialam zupelnie jak pisac, bo kazde moje podniesienie z lozka konczylo sie
Do tego dostalam strasznych skurczy i nie moglam nic jesc. Pilam tylko wode
Mam nadzieje, ze dziecku nic sie od tego nie stalo.
Biedactwo... A włąśnie dziś myślałam, ze coś długo nie zaglądasz...

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 31

Wczoraj na szkole rodzenia było o zabawach z maluszkami. O tym jak ważne jest podawanie dziecku łyżką kaszy a nie butelką. Że można czytać maluszkowi już od 3 miesiąca i wiele ciekawostek.
Ad1.
Ad2. Ja już teraz co wieczór czytam Małemu po fragmencie bajki

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj juz nie spie od 5:30... nie wiem czemu i nawet póki co czuję się wyspana.
Gratuluję wszystkim rozpoczetych tygodni
ja dzisiaj zaczynam 28 tc
Gratuluję 28 tc!

Cytat:
Treść usunięta
Całkiem fajne to bodziaki

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam
ja też zaczynam dzisiaj 28 tydzień, czyli chyba III trymestr
i dzisiaj wizyta, doczekać się nie mogę
Gratuluję I trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Treść usunięta
No to

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Brawo jeszcze 8 tygodni
Dziękuję!

Cytat:
Hej
Wróciłam z pobierania krwi. Słabo mi się zrobiło TŻ za to kupił mi loda włoskiego
Zaszliśmy też do lumpka i TŻ kupił Małemu rampersa Stwierdził, że to od tatusia i Mały ma w tym non stop chodzić
Przyszłam tylko na chwilkę, bo znowu mam te skurcze i boli mnie krzyż Może szyjka się skróciła i to dlatego We wtorek się dowiem, muszę więcej leżeć ( i tak tylko do kibelka chodzę). Nastawiłam ostatnią pralkę Małego
Leż Kochana, leż i odpoczywaj
Stary 2012-05-24, 12:04   #3649
kasikkkkka
Zadomowienie

Lightbulb Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
jejku jaki fajny program! a ile się napłakałam! Dzieci są słodki... i już chciałabym przytulić mojego Kacperka
też już bym chciała
Stary 2012-05-24, 12:04   #3650
prince_polo
Zakorzenienie

Asia trzymam kciuki!

mi nie dobrze i słabo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:04   #3651
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Aga, mozesz mi pomóc
hehe, jak odpocznę to mogę coś pomóc ale wirtualnie chyba nie na wiele się zdam

Cytat:
sms od Asi:

"całą noc wymiotowałam,rano zadzwoniłam do położnej tej co ja biore do porodu.Kazała przyjechać na oddział,na ktg wyszły skurcze na poziomie 17-50.Macica twarda szyjka zamknięta.Dostaje fenoterol ręce mi się trzęsą.Dostałam też zastrzyk żeby małemu się płucka rozwineły.Nie wiem kiedy wyjdę
oj, mam nadzieję, że jej te skurcze szybko uspokoją i wypuszczą do domu

Elektryk już poszedł Sufitu nie kuliśmy, szczęśliwie znajoma poddała mi pomysł, żeby zrobić otwór wentylacyjny przy transformatorze. A elektryk taki dobry, że nawet po sobie posprzątał, lubię takich fachmanów I dużo za robociznę nie wziął, więc jak by któraś w Krk potrzebowała namiary na dobrego elektryka, to służę

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-24 o 12:22
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:05   #3652
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

sms od Asi:

Przykre. To miala jak ja. Tez ciagle wymiotowalam, z tego dostalam skurczy, ale zadzwonilam do lekarza i kazal mi poczekac jeszcze zeby mnie wlasnie nie chcieli zatrzymac na oddziale. Bedzie dobrze

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:05   #3653
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:

sms od Asi:

kurcze niefajnie to brzmi
oby wszystko było dobrze...
Stary 2012-05-24, 12:09   #3654
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
przerąbane dobrze że miała telefon!

puchną niestety ja chodzę w japonkach i paski mi się odciskają,i też czuje się jak słoń ale pocieszam się że już niedługo rozwiązanie

sms od Asi:

Ojej mam nadz że wszystko będzie dobrze ! 3mam kciuki !

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:12   #3655
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Cudowna niespodzianka! I super prezenty

Cytat:
ś
jutro idziemy na spotkanie z położną opowie nam o pielęgnacji noworodka i porodzie ale się ciesze że udało nam się to załatwić
To są bardzo fajne zajęcia

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ps.2. Czy Wam też tak strasznie puchną giry???? .
O dziwo nie Mimo, że jest ciepło i dość dużo się ruszam
Stary 2012-05-24, 12:12   #3656
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witaj, zauważyłam, że Cię nie ma, ale myślałam, że to z powodu choroby Michałka. Podobnie jak u Hani- najpierw Dorotka a potem ona. Dobrze że już dochodzisz do siebie
Uroki posiadania dzieci zawsze cos wyskoczy.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:16   #3657
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo wiem, wczoraj miałam twardy brzuch przez to, ale trzeba to zrobic
Trzeba, ale powoli i nie wszystko na raz

Cytat:
sms od Asi:

Biedna Asia... Ale są pod opieką lekarzy... Będzie dobrze- musi być

Cytat:
Elektryk już poszedł Sufitu nie kuliśmy, szczęśliwie znajoma poddała mi pomysł, żeby zrobić otwór wentylacyjny przy otworze. A elektryk taki dobry, że nawet po sobie posprzątał, lubię takich fachmanów I dużo za robociznę nie wziął, więc jak by któraś w Krk potrzebowała namiary na dobrego elektryka, to służę
Super, ze obyło się większych strat
Stary 2012-05-24, 12:22   #3658
Gleniusia
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Nie mam kiedy Was nadrobić, gorący czas się zaczął na uczelni, mam masę prac zaliczeniowych do zrobienia, a w poniedziałek pierwszy egzamin, więc zakuwam, chociaż lekko nie jest

Prince, Asia - widziałam, że w szpitalu jesteście, więc mocne kciuki aby wszystko było dobrze!

Wczoraj z Karinką zaczęłyśmy 7 miesiąc Czas leci mega szybko, aż się nie chce wierzyć

Jestem już chyba zdecydowana na wózek (Jedo Fyn 4), jeszcze tylko na żywo chcę go wypróbować - znacie może jakieś opinie o nim?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:23   #3659
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Super, ze obyło się większych strat

haha teraz widzę, co ja tam palnęłam, miało być "otwór wentylacyjny przy transformatorze" a nie "przy otworze"

Gleniusia z tego co wyczytałam o jedo to dużo osób narzeka na spacerówkę, że jest twarda i niewygodna dla dziecka, a do tego materiał jest śliski i dziecko w niej zjeżdża w dół. I te opinie się powtarzają
Ale jest też dużo osób zadowolonych z tego wózka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-24 o 12:31
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:26   #3660
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

sms od Asi:

bidulka, mijejmy nadzieje, że szybko wyjdzie
Cytat:
Trzeba, ale powoli i nie wszystko na raz
to prawda, a ja taki raptus jestem

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-24 o 12:28
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości