|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Dzięki kochane, tylko jak tu mieć nadzieję skoro był zarodek a dziś go nie ma? Tym bardziej że na tym samym usg miałam wcześniej robione.. Oni też nie dają mi szansy bo nie dostałam nic na podtrzymanie tylko ciśnienie mi mierzą :[
|
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie beznadziejnie. Jestem w pracy i juz dwa razy płakałam. Mam bardzo "życzliwą" koleżankę, która myśli że wszystko wokół niej się kręci i w ogóle. Zawsze się wywyższała. Wiecie o co chodzi. Sama jest teraz w 15 tygodniu ciąży. Dzisiaj mnie tak wkurzyła że nie wytrzymałam i poryczałam się. Otóż zapytała się jak się czuję. Odpowiedziałam że bardzo dobrze, że nic mi nie jest, nie mam mdłości i w ogóle a ona na to że na pewno poronię bo to nienormalne że nic mi nie ma, że na pewno mam pusty pęcherzyk a potem z radością dodała "a ja mam już brzuszek". Poczułam się jakbym w pysk dostała. Zdaję sobie sprawę że może być różnie bo to dopiero 6 tydzień i dopiero w czerwcu się dowiem czy jest ok ale nie musiała mi tego mówić w ten sposób. Rozumiecie nie? Mam dość. Teraz ciągle myślę czy ma rację. |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bratowa rodzi na dniach i przez całą ciążę żadnych dolegliwości nie miała, a np kuzynka jadąc do pracy pociągiem musi mieć woreczek w pogotowiu, bo takie ma mdłości więc po prostu nie ma reguły. Każdy znosi inaczej ciążę. Głowa do góry
|
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki. Wiem że jest różnie z tymi objawami ale i tak mi dała krowa do myślenia. Przez nią zapaliłam papierosa i teraz żałuję ale musiałam się uspokoić i wyryczeć. Mi teraz niewiele trzeba abym płakała. Siedzę jak na szpilkach i tak będzie do 4 czerwca. Ona zawsze była walnięta. Pamiętam jak mojej córci jak była mała kupiła i przyniosła książeczkę pt. " Na wsi". Jej komentarz jak dawała " kupiłam taką bo stwierdziłam że do Was pasuje" Jak byście to odebrały? Mieszkam w małym mieście, mój mąż pochodzi ze wsi, pięknej z reszta bo to góral i widoki miał przecudne ale że ona w duzym mieście mieszka to chyba jest jakaś lepsza. Tak mi zalazła wielokrotnie za skórę że szok. A dzisiaj się jeszcze pytała czy u mnie w mieście są sklepy z odzieżą ciążową. Powiedziałam że wątpię bo to małe miasto a ona że ja takiego problemu nie mam i może mieć nie będę. Powiedziałam mojemu TŻ i zakazał mi kontaktu z nią.
|
|
|
|
#2257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Luna, będzie dobrze, poza tym trzeba niestety liczyć się, że niestety czasami bywa i tak, że jednak traci się fasolkę- to może brzmi bardzo źle w tej sytuacji ale "lepiej wczesniej niż poźniej" - jeżeli już można tak powiedzieć, ale nie mamy na to wpływu. Sama wiesz, że tu na forum, sa dziewczyny po przejściach i dalej się starają, nie załamują. Jesteśmy z Tobą!
Dusia, tą zołzą w ogóle się przejmuj. To ona jest wieśniarą, a sama pokazuje to poprzez swoje zachowanie. Bo wieśniactwo to stan umysłu a nie pochodzenie!!! Co do jej komentarzy nt. ciąży, to miej ją gdzieś, bo pierdzieli bez sensu!!! Twój Tż ma rację, ze zakazał Ci z nią kontaktów, to jakaś psycholka!
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
Uciekłam od Was, ale chyba do was wrócę, bo tak fajnie mi się z Wami plotkowało. Przyjmiecie mnie z powrotem?Ja jestem teraz w 13 tygodniu, ale trochę mi brakuje waszych pogaduszek. Wcześniej tak sobie myślałam, że jak będę opisywać jak mi mija ciąża, to będziecie sobie myśleć, że się chwalę czy coś, a Wy się staracie, ale widzę, że są tutaj też kobietki które są w ciąży. To co dziewczynki mogę wrócić do Waszego wątku?
|
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
LunaO trzymaj się kochana
Dusia nie przejmuj się idiotką ![]() Nie byłam na becie i na razie się nie wybieram,niby po co? w pierwszej ciąży nie robiłam bety ani razu,a teraz mam latać jak głupia? Idę 1 czerwca do gina o ile nic sie nie wydarzy do tego czasu. Dziewczyny nie dajmy się zwariować |
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj ![]() Myslałam o Tobie ostatnio gdzie Ty sie kobitko podziałaś i co przywołałm Cie myślami. Powiedz jak Ci mija ciąża z dzidzią wszytsko ok |
|
|
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
monini2507 no widzisz, przyciągnęłaś mnie myślami
Ja Was podczytywałam i nowe dziewczyny widziałam, że do Was dołączają U mnie wszystko dobrze, dzidzia rośnie. Tzn ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, ale mam nadzieję, że nadal ładnie rośnie. W poniedziałek mam wizytę, to dowiem się wszystkiego i Wam napiszę Teraz będę mieć troszkę stresującą, bo lekarz ma badać, czy dziecko ma wszystko dobrze z główką, chodzi o układ kości. Tak podejrzewam, że będzie wykluczany zespół Downa i wodogłowia. Tak, że jak będzie mnie badał serce będzie mi pikać z nerwów.
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka, no dobrze, ze powróciłaś i że wszytko ok! Jak tylko urodzisz
to masz za to, że Cię nie było Teraz jestes pod ochrona A tak serio, to super, że ok u Ciebie, czekamy na relację z badań Bo my troszkę takie ciotki jesteśmy dla Twojej fasolci
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
Kejthx no pewnie, że ciotki! I to jakie! Dzieciątko jeszcze nie wiedziało, że w brzuszku się pojawił a myśmy razem dni odliczały do owulki
Kurcze, fajnie że będę sobie razem z Wami pisać i czekać na wasze posty. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki, żeby Wam się też udało. Strasznie stresujący jest ten czas jak się czeka, czy @ przyjdzie, czy nie. A potem się człowiek tylko złości jak się jednak pojawi. W pracy jeszcze nie mówiłam o ciąży, ale jak wszystko z dzieciątkiem będzie dobrze, to w poniedziałek mówię kierownikowi. Łoo matko nie lubie mojego szefa |
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie najgorsze jest oczekiwanie na @ a potem rozczarowanie....ja caly dzien tak siedze jak na szpilkach tak sie tylko boje aby nie przyszla @. Juz nawet tescik zakupiony na jutro
wiec spokojnie czekam
|
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Kasiaczek89 no to może się udało
trzymam kciuki
|
|
|
|
#2268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak sie boje ze szok
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szybko nam rano pisz liczymy na II kreski
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja również na te II kreseczki czekam
mam nadzieje ze już wyjdzie wszystko i dziadkom zrobię prezent na dzień dziecka wiec pewnie cos kolo 8 juz bedzie wiadomo
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej wcześniej. Dlatego.szkoda że nie puste jajo itp tylko że był już zarodek :-( smutno mi ale otepiała jestem i nie dociera do mnie... Tyle marzeń, planów :-(
Chyba się wycofam z forum na trochę bo przykro mi jak czytam o bijacych serduszkach itp cieszę się oczywiście ale odrazu zadaje pytanie dlaczego mi nie było dane :-( Jak trochę ochronę to wrócę, bo to mój ulubiony nałóg. Będę was podczytywać. Sciskam :-* |
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powtórze sobie teścik w niedzielę o ile @ nie przyjdzie. Brzuch i plecy bolą jak na @, do tego strasznie rwą jajniki, ale temperatura ciągle ładna, więc nie tracę nadziei
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
lunao - wszytkie jestesmy z Toba, jesli ma Ci to pomoc to pewnie nikt sie nie obrazi, ale pamietaj, ze caly czas bedziemy tu na Ciebie czekac
dusia7 - no chyba jak bym cos takiego uslyszala to by mnie babsko do konca zycia popamietalo... bardzo Cie prosze nie bierz do siebie tych bzdur i najlepiej unikaj jej towarzystwa moze cos w tym jest, ze do 4 mies nie zalecaja mowic postronnym, nawet jesli ciazy nic nie grozi to mam wrazenie, ze czesc ludzi nie traktuje tego powaznie... mi od 2 dni jest niedobrze, ale podejrzewam ze to raczej jakies letnie przytrucie albo odwodnienie z upalow, a TZ ciagle pyta czy nie chce mi sie ogorkow ![]() widze ze wiekszosc testuje w przyszlym tygodniu - jak do czwartku @ sie nie pojawi to dalooczam
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
A chociaż nadzieja u mnie już przepadła w tym miesiącu bo @ jest to trzymam za wszystkie Was testujące dziewczyny kciuki Kasiaczek89, Pszczoua,,Lunao i cała reszta staraczek
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki: zebrało mi się na małe wzruszenie.. mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza.. "Czym byłoby życie bez marzeń?Jak ogród bez wody... Czym byłoby życie bez tęsknoty? Jak marzenie bez szans... Czym byłoby życie bez baśni? Jak pustkowie bez światła... Marzenia są jak świetliste ptaki siadają tam, gdzie je ktoś zawoła Czy marzenia się spełniają? Jeśli sprawi to nasza wola... |
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Ale powiem wam dziewczynki ze im blizej jutra tym bardziej sie boje
boje sie ze znow bedzie rozczarowanie kiedys tez tak mialam ze tak czekalam i zrobilam test i wyszedl negatywny a zaraz dostalam @
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Kasiaczek nie myślimy tak, oj nie myślimy. Bo będzie
![]() Jak jutro zrobisz test i będzie negatywny, to wtedy będziesz się zamartwiać, a narazie ciesz się , że @ nie ma i może fasoleczka rośnie w brzucholku
|
|
|
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boze jak ja bym chciala chyba dzis nie zasne albo i zasne bo od kilku dni chodze spiaca wieczne...ale robilam w 23 dc test i byl negatywny i sie boje
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Moja bratowa rodzi na dniach i przez całą ciążę żadnych dolegliwości nie miała, a np kuzynka jadąc do pracy pociągiem musi mieć woreczek w pogotowiu, bo takie ma mdłości więc po prostu nie ma reguły. Każdy znosi inaczej ciążę. Głowa do góry

za to, że Cię nie było

boje sie ze znow bedzie rozczarowanie