|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
cassia khadi
Czy ktos sie orientuje czy mozna kupic henne cassia khadi w drogerii typu natura, rossmann, hebe?
|
|
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - część II
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34126341]Da się, ale nie ma na to sposobu, który by wszystkim pasował.[/QUOTE]
A jaki jest, mając włosy w kolorze rudo-blond? |
|
|
|
#4773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- nie ma lekko... powinnaś poczytać więcej, niżej wkleję linka do kopalni wiedzy polecam http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: cassia khadi
Cytat:
Zdaje się, że dostępność Khadi podana jest na ich profilu FB? Nie wiem czy dobrze kojarzę... Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-05-18 o 12:00 |
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zauwazyłam, że te odcienie to i tak sprawa indywidualna i nie tylko od naturalnego koloru włosa zależy. Np moja córka pomimo że jest jaśniejsza to po hennie (tej samej bo paćkę rozrabiam zawsze na nas obie) wychodzi bardziej mahoniowa niż ja. I nie dodaję nic poza sokiem z cytryny i wodą. Od ok roku nakładamy sobie najzwyklejszy w świecie ELD. hmmm... zatem jedynym wyjściem na sprawdzenie koloru będzie...test na sobie samej Też skłaniam się ku opinii, że sama henna da bardziej naturalne efekty - porównywalne może trochę do ELDu właśnie. ELD na poczatku, przy pierwszych 3 użyciach był fantastyczny - mocno rude, bujne, lśniące włoski... ale po kolejnych użyciach kolor zamiast się pogłębić stawał się coraz bardziej blady, a efektu bujnej lwiej grzywy już w ogóle nie ma Włosy nadal są w dobrej formie, ale to już nie to samo co pół roku temu, jak zaczynałam przygodę z henną. Stąd pomysł na zmianę.
|
|
|
|
|
#4776 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: cassia khadi
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Ja z Eldem mam dobre doświadczenia, córce ostatnio wyszedł ciemniejszy niż dotychczas i nie wiem dlaczego... Jakby żyła własnym życiem ta henna Mnie to tylko przeszkadza, że zaraz po umyciu nie mam już takiej ogromnej lawiny włosów, tylko przysiadają i są zwyczajne.... Ale sam kolor wciąż wychodzi mi identiko jak rok temu.
|
||
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
mogę nałożyć cassię na średni, miodowy blond farbowany chemicznie? ile trzymać?
mam ją dać w końcu na mokre czy na suche włosy?
|
|
|
|
#4778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, nieważne czy suche czy mokre - wybierasz wygodniejszą dla siebie formę.
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
a nie orientuje się ktoś czy można cassię dostać gdzieś w krakowie, czy tylko przez internet?
a i w poradniku jest, że cassię jeśli użyje się w ciągu godziny to nie zmienia koloru - tyczy się to też tej khadi? Edytowane przez dalmacija Czas edycji: 2012-05-22 o 12:37 |
|
|
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KRAKÓW: Kosmetyki u Moniki, os. Strusia 11/86 Ale piszą też, że nie dają gwarancji, że sklepy funkcjonują i mają pełny asortyment. Najlepiej poszukać numeru tel i spróbować zadzwonić.
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo o polecenie jakiegoś dobrego zamiennika dla ELDa w kolorze Tycjan. Z tego co się orientuję nie jest dostępny, spłonęła plantacja. Chodzi o hennę w kolorze rudym - pomarańczowym, bez dodatku czerwieni. Im niższa cena tym lepiej
|
|
|
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
A czy jest tu ktoś z Wrocka kto chciałby dostać naturalną khadi (niestety nie mam czasu podejść na pocztę by wysłać)? Mam walajacą się na półce i chętnie komuś oddam bo ja póki co z mojego rudego nie zrezygnuję a henna za bardzo mi przyciemnia.
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym prosic o rade. Wiem, ze to nudne bo do henny czaje sie z pol roku chyba i ciagle jednak farbuje chemicznie.
pierwsze zdjecie przedstawia moj obecny kolor, tydzien po farbowaniu. Odrosty bede miala w kolorze mysiego blondu, odrost ponad 10cm widoczny na 2foto. Ktroy odcien henny mi mozecie polecic? Chcialabym uzyskac braz bez rudosci lub z minimalna ciepla poswiata ![]() myslalam o: ciemny braz jasny braz orzechowy braz |
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
A czy w Katowicach bądź okolicy można dostać henny Khadi ??
bo przez internet to jakoś tak - czekać trzeba i płacić za przesyłkę Może jest jakiś stacjonarny sklepik z takowym asortymentem?? |
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Btw
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Lista sklepów z fb Khadi, gdzie można kupić farby: BIAŁYSTOK: Ekostart, ul. Kisiela 5 lok. U1 BIŁGORAJ: Mydlarnia Doris, ul. Kościuszki 66 BOLESŁAWIEC: Sklep Zdrowe Kosmetyki, ul. Śluzowa 13, lok. 2 BYTOM: Sklep Zielarsko-Medyczny Źródło, ul.Batorego16 CIESZYN: Monoi Tiara Natural Cosmetics, ul. Górny Rynek 7 HRUBIESZÓW: Studio Satori, A.Mickiewicza 1 d/5 KRAKÓW: Kosmetyki u Moniki, os. Strusia 11/86 LEŻAJSK: Natural Suplement, UL. KOPERNIKA 4/61 MYŚLENICE: Yogacentrum ul. Kilińskiego 4, 24-300 NOWY SĄCZ: Sklep Zioło-Lek, ul. Nawojowska 3, (paw. Piast obok DH EUROPA II) OLKUSZ: EVENATURALS, ul.Żuradzka 2b POZNAŃ: Pro-Eko Magia Natury, u.Ratajczaka 18 ( Pasaż "Apollo") RZESZÓW: Sklep Zielarsko-Medyczny Lawenda, ul. Kopernika 3A STARY SĄCZ: Sklep Zioło-Lek, Rynek 1 SWARZĘDZ: Mydlarnia Emporium, Galeria Handlowa ETC TARNÓW: Sklep Zielarsko-Medyczny Herbawit, ul. Krakowska 26 Mniszek Sklep Zielarsko-Medyczny, ul. Najświętszej Marii Panny 9/1 WARSZAWA: Ezosfera, ul. Lanciego 12 lok. 9 ul. Cienista 34, Warszawa Wesoła (Stara Miłosna) Sklep Zielarsko-Medyczny Natura, ul. Młynarska 13 Mydlarnia Shea, ul. Młynarska 52 Galeria Czarny Butik, ul. Nowogrodzka 25 Zielony Zakątek, ul. Gawędziarzy 17 WROCŁAW: Sklep Helfy, ul. Hallera 8 Herbavit Sklep Zielarsko-Medyczny, ul. Krucza 112 Apteka Medena, ul. Bolesława Prusa 44 Można to podczepić po 1 post. |
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za listę sklepów Bytom i Cieszyn sprawdzę w najbliższych tygodniach.
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - cz.II
hej, może któraś z was malowała włosy henną z venity?
otóż mam dylemat co do kasztanu. na opakowaniu wygląda inaczej, na palecie w sklepie (złe światło) inaczej, na zeskanowanej palecie w internecie wygląda też inaczej. a chciałabym osiągnąć nie za ciemny brąz. koleżanka mi mówi że kasztan to będzie PRAWIE CZARNY. ![]() któraś z was próbowała, albo wie jak to wygląda rzeczywiście? |
|
|
|
#4788 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane,
Pierwsza i druga fotka to mój naturalny kolor włosów (światło sztuczne i naturalne). Na ostatnim zdjęciu jest mój wymarzony kolorek. Myślicie, że mogłabym zrobić coś takiego henną? Czego użyć? Chciałabym uzyskać taki dość ciepły brąz. Pozwoliłam sobie przekleić treść posta z innego wątku, w którym doradzono mi skierowanie się tutaj
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest czy po farbowaniu henną mogę użyć ten chemicznej szamponetki z ekstraktem z henny Venity czy wyjdzie zielonkawy kolor?
|
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, czy Wam też po farbowaniu, przy czesaniu włosów zostaje ich dużo na szczotce? Wczoraj kładłam henne z a&j, położyłam się spać z mokrymi, rano rozczesałam i jakieś chore ilości włosa ze mnie wyszły
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Od ładnych kilku lat farbuje co miesiąc włosy na czarno przeróżnymi farbami ogólnie dostępnymi Co miesiąc ponieważ mam włosy ciemny blond i szybko włosy mi odrastają co daje niefajny efekt Ostatnio jednak zaczęłam sie zastanawiać nad naturalnym farbowaniem włosów Pomyślałam o hennie Ale nie mam zielonego pojęcia co jak i gdzie Pozwolicie że zadam kilka pytań jeśli ktoś będzie miał czas i ochotę bardzo proszę o odpowiedz
1.Czy "chwyci" mi henna skoro mam na włosach chemiczną farbę 2.Jaką hennę najlepiej mi kupić jaką polecacie no żebym uzyskała czarny kolor włosów 3,Czy trudno ją nie wiem wymieszać nałożyć na włosy 4.Czy to prawda że odżywia włosy 5.Jak często można ja stosować 6.Czy plami ubranie tak jak farba 7.Czy można być na nią uczulonym
|
#4792 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
2. Od siebie polecam Khadi, ale na czerni się nie znam 3. Nie 4. Tak 5. Jak często chcesz ![]() 6. Tak 7. Według mnie można, jak na wszystko
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-05-24 o 14:47 |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
1985SiWA świetny blog
![]() Dziękuję za odpowiedzi może być i taka czerń a co do pozostałych pytań możecie mi coś doradzić
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli już bardzo musisz, myślę, że Khadi orzechowy brąz w połączeniu z ciemnym bązem mógłby dać podobny efekt. Na blogu http://brunettesheart.blogspot.com/ Alina też osiągnęła ładny kolor henną Lush. Jest jednak podstawowa zasada co do henny, u każdego kolor wychodzi inaczej. Warto zrobić test na pasemku, a już na pewno jeśli rozjaśniałaś włosy. Mimo wszystko radziłabym zastanowić się, bo włoski są śliczne.
|
|
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia bardzo dziękuje za odpowiedzi A powiedzcie mi czy na moją długość włosów 90cm wystarczy jedno opakowanie tej czarnej henny Khadi Będę zamawiała przez neta chyba przez allegro dlatego pytam może znacie jakieś dobre sklepy internetowe
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy czy dużo masz włosów i czy chcesz nakładać grubą warstwę henny. Jeśli tak to jedno opakowanie może nie wystarczyć. Ja mam włosy ponad 30cm krótsze i jedno wychodzi w sam raz.
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Wow, to jest henna w Olkuszu! Yeee!
Cud!A właśnie siędzę z orzechowym brązem khadi na głowie Pół opakowania na moje włosy prawie do zapięcia stanika (tam gdzie powinno być w dobrze dobranym staniku ) starczyło tak, że jest wszędzie gruboo nalożone. Co prawda dodałam łyżke Alterry, bo po casii nie byłam wstanie rozczesać wlosów i musiał pójść szampon i odzywka a tu nie chcę zepsuc efektu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Było to moje trzecie farbowanie Khadi. Po pierwszych dwóch razach farba wypłukiwała się. Teraz nie znika, a robi się bardziej czerwona. Znika ta ładna kasztanowa rudość i pojawia się czerwnień. Włosy mam raczej średnie, jeśli chodzi o odcień. Boję się kolejnego hennowania, ponieważ nie chcę czerwonych włosów 

Włosy nadal są w dobrej formie, ale to już nie to samo co pół roku temu, jak zaczynałam przygodę z henną. Stąd pomysł na zmianę.
Ale sam kolor wciąż wychodzi mi identiko jak rok temu.