|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
chodziłam z nim do LOCytat:
-przynajmniej przez te dwa lata dojrzeją w każdym razie, jest mi przykro. Cytat:
![]() Cytat:
zabija robale!---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- No nie mój mąż zaczał cwiczyc hahaha padnę! musi mu się bardzo nudzic! nie odzywam sie do niego od 13:00 ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
to bede szczesliwsza!
|
|||||
|
|
|
#3782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- a jednak nie pokręciłam Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-24 o 19:57 |
||
|
|
|
#3783 | ||||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() KarolinaPW Btw koleżanka napisała, że maluchy już kciuków nie ssą (pewnie im pobyt w normalnym domu bez ojca alkoholika posłużył jak przyjechali do PL do dziadków na prawie dwa m-ce.) Cytat:
Cytat:
No wiesz zawsze zostają jeszcze robótki ręczne jeśli tż nie nadąża ![]() Cytat:
za dobre wyniki Kurcze co z tą Asią przecież ona ze 6tyg. jeszcze ma przed sobą ![]() Cytat:
Za to pranie wyschło w dwie godz. Cytat:
Norniczka
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)2 - ja to wykonanie (Dimy Golova) też pewnie odkryłam dopiero jako dorosła osoba Zresztą z okresu gdy byłam młodsza i nas do zachwytu na bratnią twórczością niejako zmuszano, nie przypominam sobie żadnych muzycznych fascynacji ![]() Cytat:
), tylko ten posuwisty jednostajny ruch przy częściowym pochyleniu pleców w jedną stronę - ponoć na kręgosłup działa bardzo kiepsko, ot co.A co do dźwigania to się zgadzam, że nie musi szkodzić (mi np. też dotychczas nie szkodzi), ale jednocześnie może (bo wiązadła niby poluzowane, więc łatwo o uraz, bo kręgosłup i tak przeciążony itd) - to już jest dość indywidualna i kondycyjna sprawa ![]() _______ No, słuchajcie - prawda, że dominanta kolorystyczna jest aż zbyt oczywista? No jaja, naprawdę - tej różowości człowiek nie uniknie, chyba że wypiąłby się na absolutnie wszystkie prezenty |
||
|
|
|
#3786 | |
|
Rozeznanie
|
poważnie, bylam na komunii zjadłam 2 kawałki placka, babeczkę z kremem i truskawkę w czekoladzie i miałam cukier 93. A niedawno na grilu zjadłam oprócz kiełbaski 2 kawałki placka i ciastko i cukier 90
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem którą lokalizację masz dobrą spod awka, ale tu masz z Krakowa polecane https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=111 |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamicie
Ja tylko na chwilkę, albo na dwie. Dzisiaj cały dzień byłam poza domem i kompem. Rano z małżem jechałam do pracy, potem byliśmy na zakupach i u mojej mamy na ogródku. Przed chwilą wróciliśmy i zaraz zbieramy się do knajpy na karaoke. Trzeba korzystać z wychodnego póki jeszcze możemy
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babka z przychodni Endo mówiła, że 4 godziny po tabletce można już badać fT4, ale kiedyś byłam na pobieraniu krwi po 5 godz. i wynik był wyższy, niż późniejszy robiony bez Euth., więc do tej informacji podchodzę z rezerwą. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-24 o 20:27 |
||
|
|
|
#3790 |
|
Branzoletka
|
depoison słodkie te ciuszki
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() wreszcie wrocilam, ale znowu znikne na 3dni -mam zjazd na uczelni, zaliczenia itp... ehh mam nadzieje, ze po zjezdzie na spokojnie bede z wami na biezaco.... cos mnie dzis kluje jak chodze z tylu na wyskosci posladka i nerki ehh i wogole juz ledwo wstaje z pozycji siedzacej masakra sporoboje poczytac co u Was tymczasem milego wieczorku
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kolezanka ma termin na lipiec i codziennie biega spory kawalek - m.in. po to zeby miec latwiejszy porod Musze przyznac, ze ma naprawde super figure (i nawet brzuszek jej teraz AZ TAK nie rosnie), minimalnie widac ze jest w ciazy, pewnie bardzo szybko do siebie dojdzie po porodzie ![]() Odpowiedz nizej: Cytat:
![]() Moze lepiej nie unikac wszystkiego w ciazy? Lacznie z myciem okien itd.
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u mnie w mieście żeby w ciuchach wypolować coś fajnego to trzeba iść rano jak jest dostawa towaru i przepychać się z babkami. Raz byłam to mnie chciały staranować. Ale to nic będę musiała mamę zatrudnić do tego
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
Anna, widzę że Irmusia już Ci odpisała,że w cabrio fix jest już ta wkładka redukcyjna dla noworodka
Depoison śliczne ubranka,mimo że różowe ![]() idziemy z mężem na noc na ryby ciekawe ile wytrzymam bo mąż ma zamiar siedzieć nad zalewem do rana i myśli że dotrzymam mu towarzystwa |
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast to, co sama kupuję, pochodzi głównie z wyprzedaży (regularną cenę zawsze mi szkoda zapłacić) w H&Mach, wszystkie kocyki, pledy, zabawki, szmaciane książeczki i inne takie są z TK Maxxa
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Ja zamawiałam wózek Tako Laret w Sezamie własnie w Kraczkowej, ale 2w1 i zamówiłam osobno fotelik Maxi Cosi Citi na allegro. Fotelik zamówiłam we wtorek, dzisiaj juz go rano przywiózł kurier. Wszystko ok, bardzo fajnie wygląda. Byłam w poniedziałek w smyku w Rzeszowie to kosztował prawie 600 zł a ja na allegro zapłaciłam 343 zł. Także w Smyku naprawdę drogo. Sprzedawca na allegro to bubumarket_pl
Zgadza się. Z tego co wiem toliscie malin wyciszaja skurcze, ale rozmiękczają szyjkę macicy, natomiast Oeparol pobudza do skurczy. Jak ktos się nie chce przeterminować to powinien pić liscie malin od 36 do 38 tyg, a dopiero od 38 tyg mozna Oeparol. Cytat:
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tym bieganiem w trzecim trymestrze to już gruba przesada. Owszem, aktywność fizyczna w ciąży jest wskazana, biegać też można pod jednym warunkiem - że się biegało przed ciążą. I koniecznie należy zrezygnować z biegania w III trymestrze
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-24 o 20:46 |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biegałam przed ciążą i dużo czytałam na temat biegania w ciąży, bo sama zamierzałam (niestety odnowiła się kontuzja kolana). I w III trymestrze naprawdę nie ryzykowałabym biegania. Dla dobra swojego i dziecka
|
|
#3801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam ogólnie, ale mało cytuję bo zaraz muszę wyjść - małż już bardzo bardzo chce iść na karaoke, a ja musiałam tylko na "chwilkę" tutaj zajrzeć
![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni/miesięcy - a dzisiaj posypały się lawinowo Trzymam kciuki za Asię - niech szybko wychodzi ze szpitala, cała i zdrowa ![]() ewurka masz świetne koleżanki Cytat:
![]() KarolinaPW współczuję takiego obrotu z remontem. Straszenie irytujące, ale prędzej czy później wszystko ogarniecie Cytat:
![]() Cytat:
Rewelacja Cytat:
Mój małż kiedyś powiedział, że to może ja noszę Amelkę, czuję ją i jest cały czas ze mną ale to on ją pierwszy zobaczy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Uciekam do knajpy Dobrej nocy Dziewczynki |
|||||
|
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj zaczełam z niunią 30 tydzień
![]() Rano byłam w lidlu a tam tyle ciężarówek się kręciło, że nigdy tyle nie widziałam w jednym miejscu. Kupiłam paczkę pieluch tetrowych, tunikę i termometr jak przyszłam do domu to załowałam że nie wziełam dwóch paczek tych pieluch ale trudno, dokupię na allegro.A mama niuni kupiła 4 czapeczki, jutro zrobię zdjęcia to pokażę
|
|
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Wszystko trzeba robić z głową. Powoli, spokojnie, jak nie ma się siły, to odpuścić. Co innego, jak lekarz zabroni, bo coś niedobrego się dzieje, ale w innym przypadku, to nie ma co panikować. A z tym liczeniem ruchów, to jest różnie. U mnie akurat mają taki sposób. Wierzcie mi, że już się tym liczeniem stresuje, czy wszystko będzie ok. Mała rusza się cały dzień (i w nocy też), ale czy na pewno wyjdzie tyle ile trzeba? |
|||
|
|
|
#3805 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do ryb to obstawiam, że albo zaśniesz (jak masz gdzie),albo bedzie Cię cały czas uciszał, albo zawiezie CIe do domu w nocy, a później jemu już się nie będzie chciało wracac samemu Cytat:
i jak ta tunika?
|
||||
|
|
|
#3806 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A mama- sceptyczka - powiedziala, ze jest podobna do..dziecka ![]() Cytat:
hehe dzięki Cytat:
ciśnienie masz jak phdwao - za wysokie w gabinecie, w domu OK ![]() Cytat:
Cytat:
O liściach z malin i Oeparolu dobrze wiedzieć Fajnie, ze udało sie kupić fotelik nie przepłacając, ja też zamówię na allegro ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- buena co do ruchów to często zastanawiałam się czy nie za mało, potem Mała się rozszalała, to ja myślę: nie jest czasem nadpobudliwa..? W końcu sobie odpuściłam, teraz nie liczę w ogóle, wystarczy mi że ją czuję. Jak nie czuję to kładę się na lewym boku i za chwilę się odzywa
|
||||||
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, w smyku jest drogo, ale taka różnica nawet jak na nich to jakiś kosmos. Zresztą nawet na ich stronie internetowej cena za citi to 419zł (bez promocji, w promocji 380zł), a za cabrio fix właśnie 570zł (w promocji 549zł)Co nie zmienia faktu, że bardziej się opłaca na all kupić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
podpowiem tylko, że czasem w sklepach internetowych można znaleźć fajne okazje wózków tako 3 w 1 z fotelikiem maxi cosi, ja znalazłam taką ofertę kiedyś na captivę, wychodziło taniej, niż kupować osobno wózek i fotelik. Na bobowózki bodajże mieli takie oferty (albo na all, z tym że na lareta takich niestety nie widzę
)
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:36 |
|
|
|
#3809 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super![]() Cytat:
Cytat:
Następna mamuśka z wizytą na 20 czerwca![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio czytałam ciekawy artykuł, wg którego ta szkodliwość biegania dla kolan i stawów generalnie jest spowodowana bieganiem w butach, i da się tego uniknąć biegając boso albo w takich śmiesznych butach anatomicznych (z palcami )Kathrina już tam wyżej dopisałam, że właśnie niestety na lareta nie ma takich ofert jeszcze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

heh zawsze jak czytam coś na temat mężczyzny przy porodzie to tak mi się robi, taka przypadłość ciążowa
chodziłam z nim do LO

-przynajmniej przez te dwa lata dojrzeją
w każdym razie, jest mi przykro. 
zabija robale!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jakby tego było malo mój mąż zachował się jak palant i sie do niego nie odzywam. niech spada na bambo. mieliśmy miec dzisiaj sesję ciążową ale tak się na niego wkur.wiłam, że odwołałam. trudno.