|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę słodkie
Albo jakieś dobre musli, Fitella bardzo mi smakuje
|
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki ja tylko tak szybko na chwilę, chciałam się zameldować że jesteśmy z mężem na działce i co prawda mam net mobilny ale czasu mało i dlatego się nie odzywałam. Korzystamy z pogody
Widzę że ciastuś jeszcze w szpitalu,bidulka
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Te słodzone są strasznie kaloryczne niestety. To ja wolę zjeść takie zwykłe a potem czekoladę albo batonika, żeby uzupełnić kalorie
|
#3755 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Skomplikowane to liczenie, mi się wydawało, że liczy się przez godzinę rano i godzinę wieczorem ![]() Cytat:
Asiu, trzymaj się kochana Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad2. padłam i leżę ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki.
Wczoraj się nie odezwałam bo z powodu remontu nie miałam netu, dzisiaj już mam, ale dopiero przyjechałam do mamy, myślę jak wszystkie meble porozstawiać bo oprócz tych co zamówiłam musi zostać część tych które były w tym pokoju. Kolorystycznie się nie zgrają, ale mi to nie przeszkadza, to tylko tymczasowe . Co do wizyty to wszystko ok. Lekarz powiedział że na pewno będzie dziewczynka a z tego co wiem to on sie nie myli . Nadal jest drobna ale kazał się tym nie martwić, waży ok 1575 g. Mam zrobić glukozę, morfologię i mocz, następna wizyta 20 czerwca bo wszystko jest ok. Ciśnienie mam zapisywać bo za wysokie jak zwykle, ale w domu mam zawsze w normie , szyjka ok. Jestem zadowolona z wizyty .Zaraz doczytam jak wizyta Linki i co u reszty słychać
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się meble nie zgrają, bo mam w kolorze wenge, a łóżeczko będzie olcha Ale cóż począć
|
|
|
|
|
#3759 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmiesznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do gadżetów dzieciecych to Zbysio wszystko ignoruje. On już taki jest. Jak go boli to woli wyjśc z pokoju Ogólnie z naszymi kotami jest taka śmieszna sytuacja bo widac podział. Tzn. Ala jest moja, a Zbyszek TŻta. I np. on miauczy tylko do męża. Do mnie się nie odzywa! Ala zaś tylko mi da się wyczesac i zazwyczaj do mnie przyłazi jak leżę. Jak zamkniesz drzwi do mnie do pokoju to stoi pod drzwiami i płacze zrozpaczona. zibi zaś do męża tak. Teraz np. ja leżę w sypialni z Alą, a mąż w salonie ze Zbigniewem Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie nie do mnie, ale mam ten fotelik- tak ma wkładkę (to się nazywa dla noworodka niby, bo podtrzymuje główkę)
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
ale ci zazdroszce tych słodkosci
już praktycznie 10 dni! zjadłam tylko dwa razy big milka. bardzo mi przykro, ale to było silniejsze ode mnie! Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- O to dobrze! Bo myślałam, że będę musiała dokupic. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ostatnio takie ciągoty do słodyczy i chipsów, a po tym mi krostki wychodzą
|
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Acha pragnę dodac, że przed ciążą słodyczy nie jadłam w ogóle! |
||
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może raz na jakiś czas będzie Ci wolno tak zaszaleć. Albo np. sorbet owocowy zjeść, zdrowszy od zwykłych lodów
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
No niby ten test tragicznie nie wyszedł, ale ginka zaleciła mi dietkę i zero słodyczy. Nie wiem jaki po lodach był cukier bo nie mam glukometru. Ale jest mi ciężko bez słodkości
chyba jestem uzależniona
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę niedługo iść do Mamuśki, zabrała mi dowód, bo kurier przyjechał z telefonem (a umowa jest na mnie
). Mamuśka wzięła sobie HTC Cha Cha a mi obiecała swoją Nokię C3, bo mi się telefon już koszmarnie zacina. I tak 2 lata wytrzymał, a jest dotykowy ![]() Na szczęście druga umowa kończy się w styczniu, to sobie nowy telefonik wezmę
|
|
|
|
#3767 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, widziałam, że była mowa o pracach domowych - ja nie wiem, jak jest w PL (w sensie - czy ktoś o tym mówi), ale tu lekarze i położne powtarzają, by w trzecim trymestrze (a jeszcze przed terminem) NIE wykonywać prac typu mycie podłóg (mopem), zamiatanie czy odkurzanie. Są niby w takim samym stopniu niewskazane jak wieszanie firanek (a o tyle bardziej niebezpieczne, że odkurza się na ogół częściej, niż firanki wiesza
) czy dźwiganie ciężarów.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wielkie brawa dla nich a Tobie... zazdroszczę (jako przedstawiciel wolnego zawodu nie mam szans na taką akcję )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też mi wczoraj oznajmił, że jednak woli, bym w tym 9 miesiącu (który zaczynam za kilka dni) odpuściła sobie wszelkie akcje, wychodzenia, sprzątania, gotowanie itd - bym leżała tylko i pachniała I zbierała siły przed porodem.I powiem wam, że bardzo mi się to jego podejście spodobało, choć nie sądzę, bym się dostosowała: zawsze jak jest ciepło, to mnie dosłownie nosi ![]() Cytat:
![]() Z tym że chyba nie ma co się dziwić: 35 tc, 30 stopni ciepła, a ja na dupie 2 godzin nie usiedzę, tylko mnie wiecznie nosi - a to na zakupy, a to na lody, a to do koleżanki, a to... męża z pracy odebrać - byle tylko się z domu ruszyć. No i po takim dniu spoglądam w dół i widzę stópki tłuściutkie jak u niemowlaczka próbowałaś herbatki z majeranku? zależy z czego ten kaszel, ale na niektóre rodzaje suchego kaszlu działa o, to tak jak ja! Też już się poumawiałam na mecze do barów ![]() Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=A9Hlc...eature=related (hity wielkiego chóru dziecięcego to całkiem na poważne baaaardzo lubię )Cytat:
: Marian był matki, Mietek - ojca, a Dzidka - moja. Żarcie każde brało chętnie od kogo bądź, ale na nocleg lub pieszczoty - tylko do "swojego" przychodziły ![]() No - wygląda na to, że różowości szafy mojej córki nie ominą ![]() Dostałam dziś od koleżanki dwie siatki ubranek po jej córce. Zaraz sfotografuję i pokażę
|
|||||||
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę żeby poszedł i mieć spokój w domu niż jakby tu miał z kolegami siedzieć
|
|
|
|
#3769 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
a to się zobaczy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
byłam u dentysty nie obyło się bez znieczulenia ale przeżyłam ząb zaleczony mam za 3tyg.się zgłosić obym zdążyła całe szczęście da się go wyleczyć i nie trzeba usuwać.jeżeli chodzi o porządki w domu robie lekkie rzeczy,teściowa (kochana)umyła okna mąż odkurza i myje podłogi wiec oszczędzam się jak mogę
|
|||||
|
|
|
#3770 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh zawsze jak czytam coś na temat mężczyzny przy porodzie to tak mi się robi, taka przypadłość ciążowa![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() co do porządków to ja niestety nie odpuszczam, choć po tym co depoison napisała może dam sobie pas z myciem podług odkurza synek a zamiatanie chyba nie jest zbyt ciężką domową pracą, gorzej bo dziś umyłam okno, wiem wiem, już mi wstyd
|
|||
|
|
|
#3771 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a codziennie odkurzam, bo podłogę mam taką, że każdy pyłek widać i nie znoszę na to patrzeć![]() Ad2. też lubiłam tę piosenkę, tyle, że znam ją bardziej z wykonania Miansarowej http://www.youtube.com/watch?v=QQZms4BoACg Jak byliśmy grzeczni na jęz. rosyjskim to pani nam zamiast normalnej lekcji puszczała takie piosenki i śpiewaliśmy a potem nawet na akademiach "ku czci bratniego mocarstwa" ale ja jestem stara...
|
|||
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie poszedł tz
i dalej nudy. byle by do jutra i sie zmywam od razu po wizycie !
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Leżę cały dzień. Zaraz idę do mamuśki, ale to tylko 2 bloki dalej
![]() Cytat:
Ale nie mogłam na nie patrzeć
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrecz przeciwnie - takie mycie podlog czy nawet odkurzanie sa dla nas bardzo wskazane. Kobieta w ciazy NIE powinna tylko lezec i pachniec (chyba ze takie sa zalecenia lekarza) ![]() Co do dzwigania - ja codziennie dzwigam 12kg dziecko. Wiadomo ze nie non stop. Nie szkodzi mi to, lekarz tego nie zabrania. Jak trzeba to i wozek zniose. Zreszta w ciazy nawet biegac mozna. Im wiecej ruchu tym lepiej - latwiejszy porod SN.
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super! Co do sprzątania, to przyznam, że robię w domu większość rzeczy. Mąż tylko podłogi myje. No i chyba będę musiała przystopować, bo się bardzo boję o szyjkę Coraz wyraźniej "daje mi znać", że nie wytrzymuje (kłuje mnie mocno, a nawet boli czasem przy wkładaniu luteiny)![]() Bardzo się boję usłyszeć za tydzień od ginki, że jest źle (miałam iść dziś, ale uznałam, że pójdę za tydzień )
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
phdawaonie biorę nic na tarczycę wiec tak jak mówi Karolina zrobię badanie po snaidaniu
Irmusia81w dziecięcym proszku prałaś maskotki? ja mam królika Franka i świnkę Piggi z lumpeksu
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda że nie masz glukometru, wiedziałabyś co Ci podnosi cukier a co nie. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że raz na jakiś czas słodycz nie podnosi mi cukru więc może i Ty nie musisz ograniczać do zera wszystkiego słodkiego.
|
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się że bycie aktywnym do samego końca sprzyja szybszemu porodowi, może się mylę, pierwszy raz mi się sprawdził, zobaczymy jak będzie teraz, wiadomo że jeśli ktoś ma się oszczędzać to nie ma rady trzeba leżeć i pachnieć ale jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to wydaje mi się że trzeba z tego korzystać |
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Ale myślę, że warto zrobić ten wymaz żeby sprawdzić czy na pewno nie ma infekcji i w razie czego dla własnego zdrowia ją wyleczyć. Ja dostałam na to penicylinę w tabletkach.

Albo jakieś dobre musli, Fitella bardzo mi smakuje
Widzę że ciastuś jeszcze w szpitalu,bidulka

i mam za oknem próbkę tego, co mnie czeka w przyszłości, bo w przedszkolu prawie pod oknem imprezka dla rodziców - dominują przeboje Natalki Kukulskiej i Piccolo Coro dell' Antoniano.
)

Baby Shower 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Szkoda, że nospa na to nie pomaga
heh zawsze jak czytam coś na temat mężczyzny przy porodzie to tak mi się robi, taka przypadłość ciążowa