Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 17:23   #3751
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oj nie wiem Ale myślę, że warto zrobić ten wymaz żeby sprawdzić czy na pewno nie ma infekcji i w razie czego dla własnego zdrowia ją wyleczyć. Ja dostałam na to penicylinę w tabletkach.
Hmm... zobaczę, co mi ginka powie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:24   #3752
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja najbardziej lubię zwykłe kukurydziane płatki z zimnym mleczkiem
Ja wolę słodkie Albo jakieś dobre musli, Fitella bardzo mi smakuje

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:24   #3753
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczynki ja tylko tak szybko na chwilę, chciałam się zameldować że jesteśmy z mężem na działce i co prawda mam net mobilny ale czasu mało i dlatego się nie odzywałam. Korzystamy z pogody Widzę że ciastuś jeszcze w szpitalu,bidulka i Asia też,ojejj, oby to nie było nic poważnego... Lecę gotować obiadek, wpadnę później stęskniłam się za Wami strasznie gaduły
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:28   #3754
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja wolę słodkie Albo jakieś dobre musli, Fitella bardzo mi smakuje
Te słodzone są strasznie kaloryczne niestety. To ja wolę zjeść takie zwykłe a potem czekoladę albo batonika, żeby uzupełnić kalorie
Stary 2012-05-24, 17:31   #3755
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mamcia ja Cię rozumiem
też mam ochotę na sex nieziemską, ale oboje mamy stracha

TZta to wzrokiem pożeram Taki ładniusi jest
Potwierdzam,ładny jest Twój tż, nie dziwię sie
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Chciałam zameldować się po wizycie.
A potem znowu będę Was nadrabiać. Ja nic tylko nadrabiam, a potem nawet nie mam kiedy pisać...

Szyjkę mam długą i zamkniętą, dzidzia ok, waży ponad 1300 (nie pamiętam dokładnie), jest ułożona główką w dół. Wód płod. jest ok, łożysko na ścianie tylnej II stopnia. Wszystko ok.
Od jutra mam liczyć ruchy. U nas wygląda to tak, że: liczę przez 12 godzin np. od 9 do 21. Seria ruchów liczy się jako jeden ruch, musi być 10 min. przerwy, abym mogła liczyć kolejny ruch.
Super wieści
Skomplikowane to liczenie, mi się wydawało, że liczy się przez godzinę rano i godzinę wieczorem
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dostałam wyniki posiewu z pochwy i gbs i wszystko superale sie ciesze!

sms od Asi: już w miare dobrze,ale znowu wyszły skurcze i brzuch cały czas twardy"
super, ze wyniki dobre

Asiu, trzymaj się kochana
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Karolina - u mnie największy problem polega na tym, że mam tylko dwa pokoje i brak miejsca nawet na tymczasowe przeniesienie wszystkich rzeczy, które są w mniejszym. Może dogadajcie się ze znajomym, żeby przygotował chociaż pokój dla dziecka? Moim zdaniem wykończenie jednego pustego pomieszczenia nie jest aż takim problemem.
Taki tez mam plan B, tyle że musimy wykończyć dwa pokoje, dziecka i nasz, żebym nie musiała biegać do dziecka po schodach, zwłaszcza że barierek na nich nie ma
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
No właśnie. U mnie też skwar i mam za oknem próbkę tego, co mnie czeka w przyszłości, bo w przedszkolu prawie pod oknem imprezka dla rodziców - dominują przeboje Natalki Kukulskiej i Piccolo Coro dell' Antoniano.
Fajnie, że dzieciaki słuchają tego co my kiedyś, myślałam, że teraz to tylko Hannah Montana i inne shity tego typu
Cytat:
Swietnie, że wyniki wyszły ok.
Ja posiew będę miała robiony na następnej wizycie, czyli 27 czerwca.

A i położna powiedziała mi dzisiaj, że jestem gruba. Nie było, to złośliwe, nie uraziła mnie tym, bo tak jest. Mam już 14 kg +. W porównaniu z tym, jak wyglądałam przed ciążą...
Zaczynam też trochę puchnąć.
Też usłyszałam ten tekst od położnej
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
I szczerze powiedziawszy już mi jej żal - dotychczas była naszym jedynym pieścidełkiem i oczkiem w głowie, a teraz takie zmiany się zapowiadają, że pewnie będzie się czuła nieszczęśliwa (choć obiecujemy sobie, że jedno z nas będzie nosiło na rękach dziecko, drugie - kota, by kot nie poczuł się odrzucony )

To jest myśl
Wczoraj pokazałam to zdjęcie przyjaciółce. Skomentowała z grobowym wyrazem twarzy "no cóż, wszyscy wiedzą, że ty oszalałaś z miłości do tego kota i że traktujesz ją jak dziecko. Ale kupując jej wózek chyba przesadziłaś..."
Ad1. znając Twoja miłość do kota nie pozwolisz w życiu by poczuła się odrzucona, jestem tego pewna
Ad2. padłam i leżę
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jutro mam powtórzyć badanie na tarczycę(TSH, FT3 i FT4), czy muszę być na czczo?
Nie musisz, jeśli przyjmjesz Euthyrox, to tego dnia nie bierz
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:39   #3756
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Te słodzone są strasznie kaloryczne niestety. To ja wolę zjeść takie zwykłe a potem czekoladę albo batonika, żeby uzupełnić kalorie
Ja zjadam słodkie płatki, a później kanapki z nutellą

Bloguję
Stary 2012-05-24, 17:41   #3757
Norniczka
Rozeznanie

Cześć Mamuśki.
Wczoraj się nie odezwałam bo z powodu remontu nie miałam netu, dzisiaj już mam, ale dopiero przyjechałam do mamy, myślę jak wszystkie meble porozstawiać bo oprócz tych co zamówiłam musi zostać część tych które były w tym pokoju. Kolorystycznie się nie zgrają, ale mi to nie przeszkadza, to tylko tymczasowe .
Co do wizyty to wszystko ok. Lekarz powiedział że na pewno będzie dziewczynka a z tego co wiem to on sie nie myli . Nadal jest drobna ale kazał się tym nie martwić, waży ok 1575 g. Mam zrobić glukozę, morfologię i mocz, następna wizyta 20 czerwca bo wszystko jest ok. Ciśnienie mam zapisywać bo za wysokie jak zwykle, ale w domu mam zawsze w normie , szyjka ok. Jestem zadowolona z wizyty .
Zaraz doczytam jak wizyta Linki i co u reszty słychać
Stary 2012-05-24, 17:45   #3758
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
Wczoraj się nie odezwałam bo z powodu remontu nie miałam netu, dzisiaj już mam, ale dopiero przyjechałam do mamy, myślę jak wszystkie meble porozstawiać bo oprócz tych co zamówiłam musi zostać część tych które były w tym pokoju. Kolorystycznie się nie zgrają, ale mi to nie przeszkadza, to tylko tymczasowe .
Co do wizyty to wszystko ok. Lekarz powiedział że na pewno będzie dziewczynka a z tego co wiem to on sie nie myli . Nadal jest drobna ale kazał się tym nie martwić, waży ok 1575 g. Mam zrobić glukozę, morfologię i mocz, następna wizyta 20 czerwca bo wszystko jest ok. Ciśnienie mam zapisywać bo za wysokie jak zwykle, ale w domu mam zawsze w normie , szyjka ok. Jestem zadowolona z wizyty .
No to gratuluję udanej wizyty

Mi też się meble nie zgrają, bo mam w kolorze wenge, a łóżeczko będzie olcha Ale cóż począć

Bloguję
Stary 2012-05-24, 17:45   #3759
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Matko ale przeczytałam fragmęt posta majówek :
" moja znajoma mi wczoraj opowiadala, ze na kilka dni przed porodem poplakala sie na maksa, zostala sama w domu, maz w pracy, siadla na kanapie i .. nie mogla z niej wstać ... po prostu, ani w prawo, ani w lewo , ani do przodu, ani w bok.. nic. mowila, ze dobrze ze miala telefon pod ręką, zadzwonila z placzem do męza i powiedziala, ze ona nie moze wstać z kanapy i nie ma jej kto pomoc i w gole tragedia, ze sie zesika zaraz w majty i umrze z glodu zanim on wróci i jechał podobno ratować żone, wszedł do domu, ona ryczy, on - mina warta miliona.. w koncu jak to znajoma stwierdziła, ruszył wieloryba potem sie bala siadać na kanapie haha na szczescie za kilka dni urodziła"

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dobzre, że mam bliskich na około mieszkających w razie czego
Już to kiedyś czytałam śmiesznie
Cytat:
przerąbane dobrze że miała telefon!

puchną niestety ja chodzę w japonkach i paski mi się odciskają,i też czuje się jak słoń ale pocieszam się że już niedługo rozwiązanie

sms od Asi:

"całą noc wymiotowałam,rano zadzwoniłam do położnej tej co ja biore do porodu.Kazała przyjechać na oddział,na ktg wyszły skurcze na poziomie 17-50.Macica twarda szyjka zamknięta.Dostaje fenoterol ręce mi się trzęsą.Dostałam też zastrzyk żeby małemu się płucka rozwineły.Nie wiem kiedy wyjdę
Biedna Asia. Trzymaj się dzielnie z maluszkiem!!!!
Cytat:
Mamcia ja Cię rozumiem
też mam ochotę na sex nieziemską, ale oboje mamy stracha

TZta to wzrokiem pożeram Taki ładniusi jest
ehhh.... ja też mam ochotę na męża...ale to jak nie jestem na niego taka zła jak dzisiaj
Cytat:
Chciałam zameldować się po wizycie.
A potem znowu będę Was nadrabiać. Ja nic tylko nadrabiam, a potem nawet nie mam kiedy pisać...

Szyjkę mam długą i zamkniętą, dzidzia ok, waży ponad 1300 (nie pamiętam dokładnie), jest ułożona główką w dół. Wód płod. jest ok, łożysko na ścianie tylnej II stopnia. Wszystko ok.
Od jutra mam liczyć ruchy. U nas wygląda to tak, że: liczę przez 12 godzin np. od 9 do 21. Seria ruchów liczy się jako jeden ruch, musi być 10 min. przerwy, abym mogła liczyć kolejny ruch.
Super wieści! ale z tymi ruchami to nie czaje......
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ale nudy dziewczyny masakra. czekam na tz dziś się słabo czuje jakoś.

a ochote na sex mam tak wielką że masakra. oby tylko żaden GIN mnie nie wziął do badania
Ładne rzeczy tak w szpitalu??
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Idziecie dziś jak burza, a ja nie mam siły Was nadrobić... Doczytałam tylko że Asia w szpitalu

Dziwnie się czuję... już mnie nie łamie tak jak wczoraj wieczorem, ale głowa nadal boli do tego mdli mnie i mam takie dziwne uczucie w żołądku... co zjem to mnie zgaga pali
U nas straszny skwar, wyszliśmy na krótki spacer i ledwo się do domu doczłapałam...
Dobrze, że chociaż Dorotka już zdrowa, od wczoraj nie ma gorączki i apetyt jej powoli wraca...

Zajrzę do Was wieczorem, na razie idę poleżeć bo nie mam siły na nic
Lepszego samopoczucia życzę
Cytat:
I szczerze powiedziawszy już mi jej żal - dotychczas była naszym jedynym pieścidełkiem i oczkiem w głowie, a teraz takie zmiany się zapowiadają, że pewnie będzie się czuła nieszczęśliwa (choć obiecujemy sobie, że jedno z nas będzie nosiło na rękach dziecko, drugie - kota, by kot nie poczuł się odrzucony )

a Zbyszek udaje, że nic nie widzi?

]
Też się zastanawiam jak nasze koty przyjmą Franka. Na pewno będa zazdrosne bo one nawet bywają zazdrosne o siebie nawzajem!! Zbyszek to nie mógł zdzierżyc jak Alicja do nas dołączyła i jak mizialiśmy ją to wychodził z pokoju!!!! Trwało to jakieś 1,5 roku!!!!
A co do gadżetów dzieciecych to Zbysio wszystko ignoruje. On już taki jest. Jak go boli to woli wyjśc z pokoju
Ogólnie z naszymi kotami jest taka śmieszna sytuacja bo widac podział. Tzn. Ala jest moja, a Zbyszek TŻta. I np. on miauczy tylko do męża. Do mnie się nie odzywa! Ala zaś tylko mi da się wyczesac i zazwyczaj do mnie przyłazi jak leżę. Jak zamkniesz drzwi do mnie do pokoju to stoi pod drzwiami i płacze zrozpaczona. zibi zaś do męża tak. Teraz np. ja leżę w sypialni z Alą, a mąż w salonie ze Zbigniewem
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja tylko tak szybko na chwilę, chciałam się zameldować że jesteśmy z mężem na działce i co prawda mam net mobilny ale czasu mało i dlatego się nie odzywałam. Korzystamy z pogody Widzę że ciastuś jeszcze w szpitalu,bidulka i Asia też,ojejj, oby to nie było nic poważnego... Lecę gotować obiadek, wpadnę później stęskniłam się za Wami strasznie gaduły
ooo dobrze, żę jesteś. Już zaczynałam się zastanawiac. Olcia słuchaj ten fotelik maxi cosi cabrio fix ma wkładkę dla niemowlaczka??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:49   #3760
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki.
Pięknie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Olcia słuchaj ten fotelik maxi cosi cabrio fix ma wkładkę dla niemowlaczka??
Pytanie nie do mnie, ale mam ten fotelik- tak ma wkładkę (to się nazywa dla noworodka niby, bo podtrzymuje główkę)
Stary 2012-05-24, 17:52   #3761
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ja zjadam słodkie płatki, a później kanapki z nutellą
ale ci zazdroszce tych słodkosci odkąd nie jem słodyczym, czesciej płaczę już praktycznie 10 dni! zjadłam tylko dwa razy big milka. bardzo mi przykro, ale to było silniejsze ode mnie!

Cytat:
Ad. 1 Powinna, czy nie, powiedziała. Chociaż szczera była. Bo wkurza mnie trochę, jak ktoś mówi, że nie widać, że tyle przytyłam, gdzie gębę mam jak księżyc w pełni,druga broda, wielkie ramiona, uda i doopsko. No i mam nadzieję, że zgubię, to równie szybko, jak za pierwszym razem.
Wszystkie zgubimy te nadprogramowe kilosy, tylko jednym będzie to szło wolniej innym szybciej.
Ad. 2 No zobaczymy, jak szybko będzie u mnie szło to naliczanie.
NIe powinna tak mówic! Co za babsztyl! Pewnie mąż jej nie dał i mściła się na pacjentkach. Na bank miała owłosione nogi jak yeti!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Pięknie

Pytanie nie do mnie, ale mam ten fotelik- tak ma wkładkę (to się nazywa dla noworodka niby, bo podtrzymuje główkę)
O to dobrze! Bo myślałam, że będę musiała dokupic.
Stary 2012-05-24, 17:52   #3762
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ale ci zazdroszce tych słodkosci odkąd nie jem słodyczym, czesciej płaczę już praktycznie 10 dni! zjadłam tylko dwa razy big milka. bardzo mi przykro, ale to było silniejsze ode mnie!
A Ty też z grupy słodkich mamuś ?

Ja mam ostatnio takie ciągoty do słodyczy i chipsów, a po tym mi krostki wychodzą

Bloguję
Stary 2012-05-24, 17:57   #3763
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Mamuśki.
No to super!

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
A Ty też z grupy słodkich mamuś ?

Ja mam ostatnio takie ciągoty do słodyczy i chipsów, a po tym mi krostki wychodzą
No właśnie ja w ciąży jadłam dużo slodyczy do tej pory...do testu obciążenia glukozą. Tzn. dużo...no codziennie jadłam loda i np. miskę płatków słodkich. Batonów, ciastek nie jadłam. I tak z raz na tydzień czekoladę i haribo. Ale do tego piłam karton soku pomarańczowego dziennie!!! To mi wyszedł cukier 130 i 140
Acha pragnę dodac, że przed ciążą słodyczy nie jadłam w ogóle!
Stary 2012-05-24, 18:00   #3764
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja w ciąży jadłam dużo slodyczy do tej pory...do testu obciążenia glukozą. Tzn. dużo...no codziennie jadłam loda i np. miskę płatków słodkich. Batonów, ciastek nie jadłam. I tak z raz na tydzień czekoladę i haribo. Ale do tego piłam karton soku pomarańczowego dziennie!!! To mi wyszedł cukier 130 i 140
Acha pragnę dodac, że przed ciążą słodyczy nie jadłam w ogóle!
To w sumie bardzo zły nie wyszedł ten test. A jaki miałaś cukier po tych Big Milkach? Może raz na jakiś czas będzie Ci wolno tak zaszaleć. Albo np. sorbet owocowy zjeść, zdrowszy od zwykłych lodów

Bloguję
Stary 2012-05-24, 18:08   #3765
anna99302
Zadomowienie

No niby ten test tragicznie nie wyszedł, ale ginka zaleciła mi dietkę i zero słodyczy. Nie wiem jaki po lodach był cukier bo nie mam glukometru. Ale jest mi ciężko bez słodkości chyba jestem uzależniona
Stary 2012-05-24, 18:12   #3766
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę niedługo iść do Mamuśki, zabrała mi dowód, bo kurier przyjechał z telefonem (a umowa jest na mnie ). Mamuśka wzięła sobie HTC Cha Cha a mi obiecała swoją Nokię C3, bo mi się telefon już koszmarnie zacina. I tak 2 lata wytrzymał, a jest dotykowy

Na szczęście druga umowa kończy się w styczniu, to sobie nowy telefonik wezmę

Bloguję
Stary 2012-05-24, 18:31   #3767
depoison
Zadomowienie

Dziewczyny, widziałam, że była mowa o pracach domowych - ja nie wiem, jak jest w PL (w sensie - czy ktoś o tym mówi), ale tu lekarze i położne powtarzają, by w trzecim trymestrze (a jeszcze przed terminem) NIE wykonywać prac typu mycie podłóg (mopem), zamiatanie czy odkurzanie. Są niby w takim samym stopniu niewskazane jak wieszanie firanek (a o tyle bardziej niebezpieczne, że odkurza się na ogół częściej, niż firanki wiesza ) czy dźwiganie ciężarów.

Cytat:
Nie zanikało Jak dziecko się rusza to ktg na chwilę "gubi" tętno. To się tak dzieje. To tylko maszyna. Oni tam mają zapis ruchów dziecka i dzięki temu ładnie mogą to porównać.
dokładnie to samo chciałam napisać Bo też zauważyłam tę zależność

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj pokazywałam Wam swoje pierwsze zakupy...byłam taka nimi podekscytowana wieczorkiem przyjechały po mnie dwie koleżanki i miałyśmy mieć spotkanie organizacyjne w pracy...pojechałam... i zrobiły mi przyjęcie niespodzianke Baby Shower Poryczałam się oczywiście!!! Taka niespodzianka, w ogóle się nie spodziewałam! Zrobiły mi Tort z pieluszek, każda dała mi prezent a było nas 15 osób
właściciel hotelu udostępnił nam sale bezpłatnie i manager ustawił tak grafik żeby dziewczyny miały wolne było cudnie, kilka zabaw...SUPER
Jedna z dziewczyn zrobiła na drutach kocyk inna namalowała mi obraz i jak tu nie beczeć
wow! ale masz rewelacyjne koleżanki! wielkie brawa dla nich a Tobie... zazdroszczę (jako przedstawiciel wolnego zawodu nie mam szans na taką akcję )

Cytat:
Poprałam dziś maskotki, które już kupiliśmy dla Leonka w lumpkach (były takie rozkoszne, ze nie mogłam się oprzeć) i teraz się ładnie suszą wisząc sobie za uszy na sznurze w ogrodzie
poka!!!

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
W ogóle chciałabym coś pomóc przy remoncie, ale tż mi nawet podłogi nie pozwala umyć. Wczoraj powiedział, że mam zakaz sprzątania do końca ciąży.
no i bardzo ładnie Ci powiedział, mądry chłop
Mój też mi wczoraj oznajmił, że jednak woli, bym w tym 9 miesiącu (który zaczynam za kilka dni) odpuściła sobie wszelkie akcje, wychodzenia, sprzątania, gotowanie itd - bym leżała tylko i pachniała I zbierała siły przed porodem.
I powiem wam, że bardzo mi się to jego podejście spodobało, choć nie sądzę, bym się dostosowała: zawsze jak jest ciepło, to mnie dosłownie nosi

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ps.2. Czy Wam też tak strasznie puchną giry???? dziś się popłakałam rano - chciałam żeby TŻ zapiął mi sandały bo nie dosięgam... i się okazało, że pasek za krótki... bo stopy mam spuchnięte ogólnie czuję się niezdarna i słoniowata. Chyba nie mogę się doczekać porodu...
czy strasznie, to nie wiem, bo sandały jestem w stanie wcisnąć i dopiąć, ale puchną na pewno
Z tym że chyba nie ma co się dziwić: 35 tc, 30 stopni ciepła, a ja na dupie 2 godzin nie usiedzę, tylko mnie wiecznie nosi - a to na zakupy, a to na lody, a to do koleżanki, a to... męża z pracy odebrać - byle tylko się z domu ruszyć. No i po takim dniu spoglądam w dół i widzę stópki tłuściutkie jak u niemowlaczka

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Ja chyba zaraz wykaszle płuca
Macie jekies sposoby na suchy kaszel??
próbowałaś herbatki z majeranku? zależy z czego ten kaszel, ale na niektóre rodzaje suchego kaszlu działa

Cytat:
On już się umówił, że na wszystkie mecze Polaków idzie do baru
o, to tak jak ja!
Też już się poumawiałam na mecze do barów

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Fajnie, że dzieciaki słuchają tego co my kiedyś, myślałam, że teraz to tylko Hannah Montana i inne shity tego typu
ja mojej zapodam jeszcze bardziej oldskulowo
http://www.youtube.com/watch?v=A9Hlc...eature=related (hity wielkiego chóru dziecięcego to całkiem na poważne baaaardzo lubię )

Cytat:
Ogólnie z naszymi kotami jest taka śmieszna sytuacja bo widac podział. Tzn. Ala jest moja, a Zbyszek TŻta. I np. on miauczy tylko do męża. Do mnie się nie odzywa! Ala zaś tylko mi da się wyczesac i zazwyczaj do mnie przyłazi jak leżę. Jak zamkniesz drzwi do mnie do pokoju to stoi pod drzwiami i płacze zrozpaczona. zibi zaś do męża tak. Teraz np. ja leżę w sypialni z Alą, a mąż w salonie ze Zbigniewem
nie dziwi mnie to szczególnie - w moim domu rodzinnym był podobny podział : Marian był matki, Mietek - ojca, a Dzidka - moja. Żarcie każde brało chętnie od kogo bądź, ale na nocleg lub pieszczoty - tylko do "swojego" przychodziły

No - wygląda na to, że różowości szafy mojej córki nie ominą
Dostałam dziś od koleżanki dwie siatki ubranek po jej córce. Zaraz sfotografuję i pokażę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:43   #3768
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

o, to tak jak ja!
Też już się poumawiałam na mecze do barów
Ja tam wolę żeby poszedł i mieć spokój w domu niż jakby tu miał z kolegami siedzieć

Bloguję
Stary 2012-05-24, 18:45   #3769
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

A zdąży?
a to się zobaczy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ale nudy dziewczyny masakra. czekam na tz dziś się słabo czuje jakoś.

a ochote na sex mam tak wielką że masakra. oby tylko żaden GIN mnie nie wziął do badania

Cytat:
Super, że posiew ok

Cytat:
Znowu będę musiała się położyć, bo mnie żebra bolą Sobie posiedziałam...

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Powoli łapię się na tym, że wolałabym już urodzić. A później myślę, że powinnam sobie baranka strzelić...
Ale... ja jestem odporna na ból, a to mimo wszystko boli przeokropnie Szkoda, że nospa na to nie pomaga
kładż się i odpoczywaj!bo innaczej
Cytat:
Swietnie, że wyniki wyszły ok.
Ja posiew będę miała robiony na następnej wizycie, czyli 27 czerwca.

A i położna powiedziała mi dzisiaj, że jestem gruba. Nie było, to złośliwe, nie uraziła mnie tym, bo tak jest. Mam już 14 kg +. W porównaniu z tym, jak wyglądałam przed ciążą...
Zaczynam też trochę puchnąć.
a wagą się nie przejmuj,ja też puchne na buzi wyglądam jak prawdziwa mama muminka
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Muminku za wyniki

Cytat:

A zaraz zaraz wczoraj napisałam do kolegi, który był przy porodzie zony i napisał tak (mam nadzieję, ze nie dojdzie to do niego ) : "Jeśli chodzi o poród to byłem. Wrażenia piorunujące... i może głupio to zabrzmi, ale tak naprawde wtedy poznałem prawdziwe znaczenie niektórych słów: ekscytacja, strach, radość i miłość. Prawdziwy emocjonalny rollercoaster Naprawdę się cieszę, że byłem, w końcu być pierwszą osobą które widzi twoje dziecko w życiu jest bezcenne...

Ula też się cieszy, że byłem. Mówi, że byłoby jej ciężko beze mnie. Chodzi głównie o wsparcie psychiczne i świadomość, że jest ktoś obok kto będzie interweniował jeśli coś się będzie działo."
ale fajnie się to czyta
Cytat:
super, ze wyniki dobre

Cytat:
Cześć Mamuśki.
super że wizyta udana

byłam u dentysty nie obyło się bez znieczulenia ale przeżyłamząb zaleczony mam za 3tyg.się zgłosić obym zdążyła całe szczęście da się go wyleczyć i nie trzeba usuwać.

jeżeli chodzi o porządki w domu robie lekkie rzeczy,teściowa (kochana)umyła okna mąż odkurza i myje podłogi wiec oszczędzam się jak mogę
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:54   #3770
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
"Jeśli chodzi o poród to byłem. Wrażenia piorunujące... i może głupio to zabrzmi, ale tak naprawde wtedy poznałem prawdziwe znaczenie niektórych słów: ekscytacja, strach, radość i miłość. Prawdziwy emocjonalny rollercoaster Naprawdę się cieszę, że byłem, w końcu być pierwszą osobą które widzi twoje dziecko w życiu jest bezcenne...

Ula też się cieszy, że byłem. Mówi, że byłoby jej ciężko beze mnie. Chodzi głównie o wsparcie psychiczne i świadomość, że jest ktoś obok kto będzie interweniował jeśli coś się będzie działo."
no i znowu świeczki w oczach heh zawsze jak czytam coś na temat mężczyzny przy porodzie to tak mi się robi, taka przypadłość ciążowa

Cytat:
Cześć Mamuśki.
gratuluje udanej wizyty

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
jeżeli chodzi o porządki w domu robie lekkie rzeczy,teściowa (kochana)umyła okna mąż odkurza i myje podłogi wiec oszczędzam się jak mogę
to też się fajnie czyta

co do porządków to ja niestety nie odpuszczam, choć po tym co depoison napisała może dam sobie pas z myciem podług odkurza synek a zamiatanie chyba nie jest zbyt ciężką domową pracą, gorzej bo dziś umyłam okno, wiem wiem, już mi wstyd
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:54   #3771
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Super, że wszytko ok
Cytat:
Wiesz, że ja też, ale nie skojarzyłam tego. Myśłałam, że to ten przełom 2 i 3 trymestru jest taki trudny, ale możliwe, że to brak węglowodanów tak wpływa
Cytat:
Dziewczyny, widziałam, że była mowa o pracach domowych - ja nie wiem, jak jest w PL (w sensie - czy ktoś o tym mówi), ale tu lekarze i położne powtarzają, by w trzecim trymestrze (a jeszcze przed terminem) NIE wykonywać prac typu mycie podłóg (mopem), zamiatanie czy odkurzanie. Są niby w takim samym stopniu niewskazane jak wieszanie firanek (a o tyle bardziej niebezpieczne, że odkurza się na ogół częściej, niż firanki wiesza ) czy dźwiganie ciężarów.

ja mojej zapodam jeszcze bardziej oldskulowo
http://www.youtube.com/watch?v=A9Hlc...eature=related (hity wielkiego chóru dziecięcego to całkiem na poważne baaaardzo lubię )
Ad1. mój gin nic mi takiego nie mówił a codziennie odkurzam, bo podłogę mam taką, że każdy pyłek widać i nie znoszę na to patrzeć

Ad2. też lubiłam tę piosenkę, tyle, że znam ją bardziej z wykonania Miansarowej http://www.youtube.com/watch?v=QQZms4BoACg
Jak byliśmy grzeczni na jęz. rosyjskim to pani nam zamiast normalnej lekcji puszczała takie piosenki i śpiewaliśmy a potem nawet na akademiach "ku czci bratniego mocarstwa" ale ja jestem stara...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:55   #3772
prince_polo
Zakorzenienie

Właśnie poszedł tz
i dalej nudy. byle by do jutra i sie zmywam od razu po wizycie !

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:57   #3773
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
kładż się i odpoczywaj!bo innaczej
Leżę cały dzień. Zaraz idę do mamuśki, ale to tylko 2 bloki dalej
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

co do porządków to ja niestety nie odpuszczam, choć po tym co depoison napisała może dam sobie pas z myciem podług odkurza synek a zamiatanie chyba nie jest zbyt ciężką domową pracą, gorzej bo dziś umyłam okno, wiem wiem, już mi wstyd
Ja dziś lustro umyłam, to chyba też źle Ale nie mogłam na nie patrzeć

Bloguję
Stary 2012-05-24, 19:18   #3774
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ad1. mój gin nic mi takiego nie mówił a codziennie odkurzam, bo podłogę mam taką, że każdy pyłek widać i nie znoszę na to patrzeć

Ad2. też lubiłam tę piosenkę, tyle, że znam ją bardziej z wykonania Miansarowej http://www.youtube.com/watch?v=QQZms4BoACg
Jak byliśmy grzeczni na jęz. rosyjskim to pani nam zamiast normalnej lekcji puszczała takie piosenki i śpiewaliśmy a potem nawet na akademiach "ku czci bratniego mocarstwa" ale ja jestem stara...
Moj tez nie.
Wrecz przeciwnie - takie mycie podlog czy nawet odkurzanie sa dla nas bardzo wskazane. Kobieta w ciazy NIE powinna tylko lezec i pachniec (chyba ze takie sa zalecenia lekarza)
Co do dzwigania - ja codziennie dzwigam 12kg dziecko. Wiadomo ze nie non stop. Nie szkodzi mi to, lekarz tego nie zabrania.
Jak trzeba to i wozek zniose.
Zreszta w ciazy nawet biegac mozna. Im wiecej ruchu tym lepiej - latwiejszy porod SN.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:26   #3775
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u dentysty nie obyło się bez znieczulenia ale przeżyłamząb zaleczony mam za 3tyg.się zgłosić obym zdążyła całe szczęście da się go wyleczyć i nie trzeba usuwać.

No to super!

Co do sprzątania, to przyznam, że robię w domu większość rzeczy. Mąż tylko podłogi myje. No i chyba będę musiała przystopować, bo się bardzo boję o szyjkę Coraz wyraźniej "daje mi znać", że nie wytrzymuje (kłuje mnie mocno, a nawet boli czasem przy wkładaniu luteiny)
Bardzo się boję usłyszeć za tydzień od ginki, że jest źle (miałam iść dziś, ale uznałam, że pójdę za tydzień)
Stary 2012-05-24, 19:30   #3776
houserka
Rozeznanie

phdawaonie biorę nic na tarczycę wiec tak jak mówi Karolina zrobię badanie po snaidaniu
Irmusia81w dziecięcym proszku prałaś maskotki? ja mam królika Franka i świnkę Piggi z lumpeksu
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:32   #3777
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Irmusia81w dziecięcym proszku prałaś maskotki? ja mam królika Franka i świnkę Piggi z lumpeksu
Pytanie nie do mnie, ale ja wyprałam w dzieciowym proszku Tego misia z paczki z Bebilonu też wyprałam, bo cuchnął chemią

Bloguję
Stary 2012-05-24, 19:46   #3778
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
No niby ten test tragicznie nie wyszedł, ale ginka zaleciła mi dietkę i zero słodyczy. Nie wiem jaki po lodach był cukier bo nie mam glukometru. Ale jest mi ciężko bez słodkości chyba jestem uzależniona
Szkoda że nie masz glukometru, wiedziałabyś co Ci podnosi cukier a co nie. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że raz na jakiś czas słodycz nie podnosi mi cukru więc może i Ty nie musisz ograniczać do zera wszystkiego słodkiego.

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:50   #3779
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moj tez nie.
Wrecz przeciwnie - takie mycie podlog czy nawet odkurzanie sa dla nas bardzo wskazane. Kobieta w ciazy NIE powinna tylko lezec i pachniec (chyba ze takie sa zalecenia lekarza)
Co do dzwigania - ja codziennie dzwigam 12kg dziecko. Wiadomo ze nie non stop. Nie szkodzi mi to, lekarz tego nie zabrania.
Jak trzeba to i wozek zniose.
Zreszta w ciazy nawet biegac mozna. Im wiecej ruchu tym lepiej - latwiejszy porod SN.
biegać? to chyba przesada.
wydaje mi się że bycie aktywnym do samego końca sprzyja szybszemu porodowi, może się mylę, pierwszy raz mi się sprawdził, zobaczymy jak będzie teraz, wiadomo że jeśli ktoś ma się oszczędzać to nie ma rady trzeba leżeć i pachnieć ale jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to wydaje mi się że trzeba z tego korzystać
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:50   #3780
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

to też się fajnie czyta

Cytat:
Leżę cały dzień. Zaraz idę do mamuśki, ale to tylko 2 bloki dalej

Ja dziś lustro umyłam, to chyba też źle Ale nie mogłam na nie patrzeć
no nie wiem, nie wiem
Cytat:
No to super!

Co do sprzątania, to przyznam, że robię w domu większość rzeczy. Mąż tylko podłogi myje. No i chyba będę musiała przystopować, bo się bardzo boję o szyjkę Coraz wyraźniej "daje mi znać", że nie wytrzymuje (kłuje mnie mocno, a nawet boli czasem przy wkładaniu luteiny)
Bardzo się boję usłyszeć za tydzień od ginki, że jest źle (miałam iść dziś, ale uznałam, że pójdę za tydzień)
Kochana musisz odpuścić i się oszczędzać,tym bardziej jak kłuje i boli!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości