Slimex 15 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 19:45   #961
AniaQk
Raczkowanie

Dot.: Slimex 15

ja juz z 4 lata temu stosowałam meridie i chudłam i nie myslałam co jadłam ... ale cos jadłam :P dokładnie co chciałam bo jak mówicie nie czuje sie głodu ... wiec schudłam i przestałam brac tabletki i po 4 latach mam to co schudłam x2
wiec teraz ( o ile będą na mnie działały tabletki) mam zamiar madrze je wykorzystać tak jak mowicie całkowicie zmienic nawyki i przejsc na zdrowa dietę
AniaQk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:05   #962
marika39
BAN stały

GG do marika39 Send a message via Skype™ to marika39

Cytat:
Napisane przez AniaQk Pokaż wiadomość
ja juz z 4 lata temu stosowałam meridie i chudłam i nie myslałam co jadłam ... ale cos jadłam :P dokładnie co chciałam bo jak mówicie nie czuje sie głodu ... wiec schudłam i przestałam brac tabletki i po 4 latach mam to co schudłam x2
wiec teraz ( o ile będą na mnie działały tabletki) mam zamiar madrze je wykorzystać tak jak mowicie całkowicie zmienic nawyki i przejsc na zdrowa dietę
Hej , przy tych lekach , tak jak mówisz, dieta powinna być , ale moim zdaniem nie do przesady , trzymać rygor i wszystkiego sobie odmawiac nie można . Ja słodkiego ogólnie nie jadam , ale ponieważ wogóle nie urzywam cukru więc tego mi w organiźmie brak i teraz przy tych tabl. upomina sie o cukier. Więc jak naprawde sie zachce ide do sklepu biorę GRZEŚKA i wcinam i starcza mi na miesiąc, i nie TYJE.
Po odstawieniu leków , po drastyczny odchudzaniu , trzeba trzymać rygor i kontrolować się , niestety , nie ma nic łatwo tym bardziej jeśli ktoś ma tendencje do tycia .

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

zmiana nawyków żywieniowych to podstawa!!!
marika39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:11   #963
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

Oki, dziękuje za info.
jak te wszystkie specyfiki działają tak samo, to chyba najpierw wypróbuje ten tańszy.
W sumie to przydałoby się zrzucić tak ok 10kg.
magdak2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:46   #964
onlemon
Raczkowanie

Wróciłam po tygodniu nieobecności
Witam nowe osoby ....

U mnie całkiem dobrze, od 16.05 poszło 5 kg w dół...także myślę że załozony cel osiągnę - dużo ćwiczę i to też niesamowicie działa bo skóra ładnie się "zmniejsza"

Jeśli chodzi o S. kiedy przyszedł okres w ogóle nie czułam jego działania, serce już tak nie waliło, spać mogłam normalnie no i jesć mi sie chciało, może nie tak jak wcześniej ale ciągnęło mnie na słodkie ...oj ciągnęło

Teraz mam jakiś gorszy czas bo czuje się dosyć słabo, nie chce mi się w ogóle jeść, ciągle mnie mdli i nie mogę znieść niektórych zapachów (w ciązy nie mam z kim być także bez takich pomysłów
I te zaparcia. Matko, wiem że to "przykry" temat ale ostatnio było mi tak ciężko że aż krwi trochę poszło.

Także ja jeszcze 2 tygodnie na S i koniec, co by się nie zamęczyć.

a co u Was?
Jak u Ciebie Mariczko ?
onlemon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:51   #965
Jeanne1990
Raczkowanie

Cześć

Kup sobie herbatkę z liściem senesu - ja polecam taką w zielonym opakowaniu FIGURA 1. Dostępne w aptece

Wieczorem wypijesz, a rano.... będzie się działo
Jeanne1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 05:12   #966
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez onlemon Pokaż wiadomość
Wróciłam po tygodniu nieobecności
Witam nowe osoby ....

U mnie całkiem dobrze, od 16.05 poszło 5 kg w dół...także myślę że załozony cel osiągnę - dużo ćwiczę i to też niesamowicie działa bo skóra ładnie się "zmniejsza"

Jeśli chodzi o S. kiedy przyszedł okres w ogóle nie czułam jego działania, serce już tak nie waliło, spać mogłam normalnie no i jesć mi sie chciało, może nie tak jak wcześniej ale ciągnęło mnie na słodkie ...oj ciągnęło

Teraz mam jakiś gorszy czas bo czuje się dosyć słabo, nie chce mi się w ogóle jeść, ciągle mnie mdli i nie mogę znieść niektórych zapachów (w ciązy nie mam z kim być także bez takich pomysłów
I te zaparcia. Matko, wiem że to "przykry" temat ale ostatnio było mi tak ciężko że aż krwi trochę poszło.

Także ja jeszcze 2 tygodnie na S i koniec, co by się nie zamęczyć.

a co u Was?
Jak u Ciebie Mariczko ?
witaj kochaniutka a ja myślałam , że opuściłaś nas n zawsze nie masz czasu dla nas?
ciesze się, że dobrze znosisz tabl., ale jesli chodzi o jedzenie , to opier...się będzie należał , bo sama napisałaś że zaczynasz się czuć słabo a to znaczy , że mało jesz, i dlatego jest Ci niedobrze i mdli, a w takim momencie wszystko przeszkadza, zapachy jedzenie sie cofa itp. pisałam o tym , ale jesteście , żadna nie chce posłuchać jesli chodzi o słodkie, nigdy nie ciągneło mnie- juz pisałam , ale teraz to i mnie zaczyna w tym kierunku ciągnąć , organizm wypłukał się ze wszystkiego i chyba sie domaga jakoś dać rade sobie trzeba. Z jem wafelka a reszte zapycham jabkami, plackami ryżowymi i marchewką, ale ciężko wciskać w siebie.
Asia dobrze napisała senes , tylko nie będzie działął codziennie , mało jesz , wiec pij jak co 3 -*4dzień, a ja wlewam do 5 l butelki zaparzone 2 torebki+ mieta i ta wode z lodówki piję , żołądek inaczej pracuje i nie ma aż takich dolegliwości, więc wart wypróbowac.
Zostało 2 tyg i koniec?
wystarczy spadek kg? później wracasz? może dobrze że nie forsujesz bardziej organizmu , zobaczymy jaki bedzie efekt wpadaj do nas bo ostatnio jesteś ulotna jak motylek

---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Cytat:
Napisane przez magdak2306 Pokaż wiadomość
Oki, dziękuje za info.
jak te wszystkie specyfiki działają tak samo, to chyba najpierw wypróbuje ten tańszy.
W sumie to przydałoby się zrzucić tak ok 10kg.
damy kochaniutka rade, jak wszystkie tutaj dajemy daj znać jak i co
Stary 2012-05-25, 06:32   #967
Jeanne1990
Raczkowanie

DZIEŃ DOBRY!

Kochaniutkie, stała się rzecz dziwna i straszna :P

Po pierwsze... SPAŁAAAM! Całe 5,5h, jestem wypoczęta i uśmiechnięta

Po drugie... ja wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam wziąć tabletki- miałam sobie ją wziąć przed samym snem, bo ona zaczyna działać po ok. 1,5h, więc stwierdziłam, że do tego czasu zasnę.

Ale zasnęłam tak niepostrzeżenie, że po prostu nie zdążyłam.
Poprzednią tabletkę brałam w środę ok. 12, a do tej pory nie czuję głodu.

Za to czuję, że serce się uspokoiło.

Czy jest sens brania tabletek co drugi dzień? Będzie to skuteczne? Czy lepiej się nie rozdrabniać?
Stary 2012-05-25, 06:51   #968
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jeanne1990 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY!

Kochaniutkie, stała się rzecz dziwna i straszna :P

Po pierwsze... SPAŁAAAM! Całe 5,5h, jestem wypoczęta i uśmiechnięta

Po drugie... ja wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam wziąć tabletki- miałam sobie ją wziąć przed samym snem, bo ona zaczyna działać po ok. 1,5h, więc stwierdziłam, że do tego czasu zasnę.

Ale zasnęłam tak niepostrzeżenie, że po prostu nie zdążyłam.
Poprzednią tabletkę brałam w środę ok. 12, a do tej pory nie czuję głodu.

Za to czuję, że serce się uspokoiło.

Czy jest sens brania tabletek co drugi dzień? Będzie to skuteczne? Czy lepiej się nie rozdrabniać?
witaj
moim zdaniem lepiej nie rozdrabniać się , ale jeśli to komuś pasuje - dlaczego nie . Są osoby co biorą co 2 dzień b o się źle czuja więc jeśli bedzie działać i nie będziesz miała napadów głodu możesz brać, wypróbuj prze tydz i zobaczysz, tylko spadek wagi może się rożnic , pisała któraś koleżanka , że waga zaczeła ruszać się bardzo powoli.
ZBIERASZ SIE NA EGZAMINY , WIĘC POWODZONKA
Stary 2012-05-25, 07:00   #969
crookass
Raczkowanie

ja tez myślałam, żeby wziąć co drugi dzień, bo to co sie wczoraj ze mną działo to masakra.

Wieczorem tak mi się kręciło w głowie, że prawie zemdlałam, kolory ze mnie uszły i z zeznać TŻ byłam biała. W środku mną telepało, zmierzyłam ciśnienie i wyszło strasznie niskie. Poza tym cały dzień bolała mnie głowa, tak, że żadne tabletki nie pomagały. Po wypiciu kawy wieczorem i 20 minut leżenia troszkę się poprawiło. Natomiast jak poszłam spać, tak spałam jak zabita, ledwno mnie rano budzik obudził.
Masakra....
crookass jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:02   #970
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

Witam Was wszystkie!
to się stało, zamówiłam dzisiaj rano...Teraz czekam do przyszłego tygodnia na dostawę
Pewnie, że dam rade, bo musze !
Pozdrawiam i miłego dzionka życze
Stary 2012-05-25, 09:18   #971
marika39
BAN stały

dasz rade , jak my wszystkie , pisałaś o swoich wymiarach? ile wagi i wzr? napisz proszę bo wszystkie jesteśmy ciekawe postepów jakie beda później

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez crookass Pokaż wiadomość
ja tez myślałam, żeby wziąć co drugi dzień, bo to co sie wczoraj ze mną działo to masakra.

Wieczorem tak mi się kręciło w głowie, że prawie zemdlałam, kolory ze mnie uszły i z zeznać TŻ byłam biała. W środku mną telepało, zmierzyłam ciśnienie i wyszło strasznie niskie. Poza tym cały dzień bolała mnie głowa, tak, że żadne tabletki nie pomagały. Po wypiciu kawy wieczorem i 20 minut leżenia troszkę się poprawiło. Natomiast jak poszłam spać, tak spałam jak zabita, ledwno mnie rano budzik obudził.
Masakra....
no kochana , masz typowe objawy dla organizmu , któremu brakuje normalnego żywienia jakie miało dostarczane wcześniej . Jest teraz ciepło , więc radze jeść , bo takie mroczki przed oczami , zawroty głowy będziecie miały często , a to nie zapowiada nic dobrego . Ciśnienie niskie , bo jesteś osłabiona . Jedz normalnie , nie dużo a często i nie sama zieleninę tylko jedzenie treściwe, kg będą spadac a org. nie będzie miał takiego szoku

Edytowane przez marika39
Czas edycji: 2012-05-25 o 12:57 Powód: czeski błąd:)
Stary 2012-05-25, 12:41   #972
Dolce32
Raczkowanie

[QUOTE=marika39;34307094]
Cytat:
Napisane przez Dolce32 Pokaż wiadomość
Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka.
I nie miałam na myśli typowo białkowej diety. Każdy dopasowuje dla siebie dietę.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

ja nic nie analizuje , to Ty to robisz , wymieniłaś rośliny strączkowe, więc nawiązałam do Twojej wypowiedzi, o ciepłym obiedzie w dzień , też nie ja napisałam - z Twojej wypowiedzi wyszło , że piers z warzywami na parze to nie obiad ciepły , że lepsza pierś na wieczór.

zreszta - nie ważne , ktoś tu jest strasznie oburzony i chyba troszke pobudliwy

moim zdaniem platki kukurydziane sa najzdrowsze ze wszystkich platkow bo nie zawieraja glutenu ja je lubię i jadam dość często- choć różnie bywa z chęcia na mleko. Zawsze pomagały mi w utrzymaniu kg,nie jem zadnych tluszczow, ,mleko pije 0,5% i do płatków tez takie dodaje - nigdy innego , warzywa ( nie tylko gotowane , ale dużo surowych jem , bo to uwielbiam i oczywiście wszystkie rodzaje sałatek) gotuje na parze albo na patelnie z malutką ilościa oliwy , mieso tez jak mam chęc np. gotowane lub równiez na parze ( wszystko zależy),i wcześniej nie miałam problemów z tyciem na takim jedzeniu. Najbardziej tyje po bulkach i ciastach- chociaż ciast nie jadam , bo nie lubie słodkiego i z rzucaniem sie na słodkie nigdy problemu nie miałam!!!,teraz nie spozywam mąki i nic co z tym związane ,po platkach kukurydzianych czuje sie wspaniale i wcale nie tyje, jem tez pieczywo ryzowe ( co juz wcześniej proponowałam jako zapychacz w czasie uczucia glodu), ktore wcale nie tuczy. Gwarantuje poprawe przemiany materi. Ja czuje sie z tym dobrze i takie przestrzeganie żywienia mi pomaga i rezultaty są widoczne-( nie powiem , czesto sie zmuszam teraz do jedzenia a czasmi wogóle nie wchodzi) .

Jak czasami chce oczyścic organizm, robie sobie zupe kapuścianą i przez 4-5 dni jem i jestem zadowolona , wiec jak widac każdy mimo zaleceń ma swoje diety i sposoby na dobra figure i tyle

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka.

nikt nie powiedział, że coś jest nie tak , napisałam że każdy ma swoje diety przy których czuje sie dobrze i wcale nie znaczy , że szczegółowa dieta polecana przez dietetyka bedzie dobra, ja preferuje to co napisałam , Ty co innego - wydaje mi się że chyba przesadzasz, z tym że nie można tu nic napisać, Ty wypowiedziałaś się na to co ja napisałam , negując , że lepiej piers zjeść na wieczór a w dzień ciepły obiad .....nie ja to napisałam !!!! i bez przesady, z tymi nerwami i unoszeniem się ...troche nie halllooo
nie po to piszemy zeby się atakować !!!!

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Witamy nową kolezanke
hej , te wszystkie leki sa z sibutr. i tak samo skuteczne, sibus..., slim tr... reduc... itp tak samo działają więc jak narazie jest w czym wybierać

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Bez unoszenia się naprawde będzie lepiej , nie wiem dlaczego odebrałas to co napisałam źle ...podałam przykład koleżanki i to że na takim jedzeniu schudła i jej pomogło

była juz mowa, że każdy ma prawo wypowiedzi i ja nie musze się z nikim zgadzac tak samo jak Ty i inna wizażystka , więc po co takie siupy, jestesmy dorośli więc tak się zachowujmy a nie obraza!!!! każdy ma prawo wypowiedzi swojej opini, i nikt nie musi sie z nia zgadzać

definicje tego są różne ile ludzi tyle zdań

Mamy prawo wyrażać własne myśli i opinie, nawet jeśli różnią się one od poglądów innych ludzi!!!.
- Mamy prawo mówić ludziom to co myslimy.
-Mamy prawo powiedzieć nie, lub, tak bez poczucia winy.
Mamy prawo powiedzieć nie rozumiem .
Mamy prawo do popełniania błędów i do tego, by czuć się odpowiedzialnym za nie.
Mamy prawo do szacunku innych ludzi oraz do tego, by ich szanować.
Mamy prawo do tego, by nas wysłuchano i traktowano poważnie. ? Mamy prawo do niezależności. wypowiedzi .... i wiele jeszcze innych praw ma każdy z nas!!

To wydaje się oczywiste, podobnie jak prawo otwartego wyrażania uczuć, opinii itp. Jednak w praktyce bardzo często okazuje się, że ludzie mają z tym problemy.
Umiejętność wyrażania swojej opinii można także nazwać asertywnością, chociaż słowo asertywność to nie tylko umiejętność wyrażania własnych opinii ale także poszanowanie opinii innych. Tak naprawdę nie stanie się nic strasznego, gdy ujawni się rozbieżność zdań. Nie trzeba uzgadniać wspólnej opinii. Jesteśmy różni, przeżycia , doznania i poglądy zawsze bedą się różnic. Nikt nikomu nie ma prawa narzucać własnego zdania , a komentowanie , że powinno się tak a nie inaczej robić , jest nie wskazane .
ale litania...
, niech wszyscy wiedza , że wyrażanie swoich opini na forum jest jak najbardziej wskazane , ale nie można negować wypowiedzi innych , jesli się ktoś nie zgadza z czyjąś wypowiedzią - to wypowie swoje zdanie i jest ok, a nie atakowanie , że nie można nic napisać
Dziećmi nie jesteśmy- z góry przepraszam za błędy
To przejęłaś się rolą..
Dolce32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:44   #973
marika39
BAN stały

[QUOTE=Dolce32;34319236]
Cytat:
Napisane przez marika39 Pokaż wiadomość

To przejęłaś się rolą..
niesamowicie
Stary 2012-05-25, 12:51   #974
crookass
Raczkowanie

jem raczej normalnie, nie jest samych warzyw, jem to co wcześniej, ale o wiele mniej. No może nie to samo, bo nie jem słodyczy, a za to dużo więcej warzyw. Ale nie głodzę sie na pewno
Stary 2012-05-25, 12:53   #975
Dolce32
Raczkowanie

Czekaj wygoogluję
Dolce32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:56   #976
marika39
BAN stały

Cytat:
jem raczej normalnie, nie jest samych warzyw, jem to co wcześniej, ale o wiele mniej. No może nie to samo, bo nie jem słodyczy, a za to dużo więcej warzyw. Ale nie głodzę sie na pewno

Ale widzisz, że organizm zaczyna się bronić, bo nie dostaje tego co wcześniej. Bierzesz jakieś witaminy? może powinnaś częściej jeść a mało?
Być może miałaś wczoraj taki dzień , ciśnienie może nie sprzyjało Tobie , różne rzeczy moga być przyczyną , a może @ bedzie?
a może dzidziuś żart
Stary 2012-05-25, 14:19   #977
crookass
Raczkowanie

@ dopiero mi się skończyła, więc i dzidziuś też raczej nie.
nie wiem o co chodzi, ale ciągle mi się kręci w głowie, dzisiaj się czuję jakbym była pijana. Mam problemy z sensownym wypowiedzeniem się, język mi się plącze
Stary 2012-05-25, 16:34   #978
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

Cytat:
Napisane przez marika39 Pokaż wiadomość
dasz rade , jak my wszystkie , pisałaś o swoich wymiarach? ile wagi i wzr? napisz proszę bo wszystkie jesteśmy ciekawe postepów jakie beda później
Wkońcu chwilka wolnego.
Waga dzisiaj rano to 75,8kg, a wzrost 170cm. Na początku to bym chciała uzyskać efekt -10kg, a potem zobacze co dalej. Jak będzie wyglądała moja skóra....
Już nie mogę się doczekac przesyłki .
Stary 2012-05-25, 17:23   #979
marika39
BAN stały

Cytat:
Wkońcu chwilka wolnego.
Waga dzisiaj rano to 75,8kg, a wzrost 170cm. Na początku to bym chciała uzyskać efekt -10kg, a potem zobacze co dalej. Jak będzie wyglądała moja skóra....
Już nie mogę się doczekac przesyłki .
hejka nie masz duzo do zrzucenia , nadwagi wogóle, więc nie wiem dlaczego martwisz się o skóre? masz teraz wisząca skóre? że boisz się ze bedzie obwisła? nie wydaje mi sie , bo kg duzo nie masz Masz brardzo dobra wage do wzrostu , więc nie powinno być problemu ze skóra
zawyczaj jaka wage miałaś?

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
@ dopiero mi się skończyła, więc i dzidziuś też raczej nie.
nie wiem o co chodzi, ale ciągle mi się kręci w głowie, dzisiaj się czuję jakbym była pijana. Mam problemy z sensownym wypowiedzeniem się, język mi się plącze
mierz sobie cały czas ciśnienie , staraj sie leżeć jak najwiecej bo tylko w taki sposób moze to troche ustąpić, poza tym jedż , dużo pij, jesteś po prostu osłabiona , a pogoda jak widać , ciepło a to w takiej sytuacji nie wskazane.
Weź przestań brac przez 2 dni , zobaczysz jak po nocy bedziesz się czuła, jeśli dziś brałaś to w sob- i niedz nie bierz. Nic innego nie da sie doradzić, jeść , pić , ze słonca korzystać jak najmniej , i odczekaj 2 dni.
życze dobrego samopoczucia
Stary 2012-05-25, 17:25   #980
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

No właśnie mam, bo kilka lat temu już miałam przygode z Zelką a potem jeszcze Dukan, w sumie to już mam kilkanaście kg mniej .
A jeśli można więcej, to czemu nie spróbować.
Stary 2012-05-25, 17:37   #981
marika39
BAN stały

Cytat:
No właśnie mam, bo kilka lat temu już miałam przygode z Zelką a potem jeszcze Dukan, w sumie to już mam kilkanaście kg mniej .
A jeśli można więcej, to czemu nie spróbować.
masz problem ze skórą? no to moze byc problem, trzeba zabrać się za ćwiczenia
Stary 2012-05-25, 17:47   #982
kasia_ta
Przyczajenie

Cześć wszystkim Walecznym!
Dziś trzeci dzień stosowania S.... I powiem Wam....z 76kg zeszłam już na 73,8. Wiem, wiem, to woda, ale co ja bym dała, zeby takie tempo mi sie utrzymało przez chociaż 3 tygodnie! <modli się>
Co do objawów, czy skutków ubocznych....hmm....drugi ego dnia miałam totalną suchość w ustach, ale....dziś np. nie miałam jako takiego jadłowstrętu....Niewiele jadłam, ale dwa pierwsze dni jadłam z rozsądku, a dziś miałam potrzebę.....Więc nie wiem, jakie będzie dalsze działanie, faktem jest, że chyba zaczyna mi się @ i może to kwestia tego, nie wiem....
Ale trzymajcie kciuki! Ja trzymam ciągle!

Aha! i nie mam też jakiegoś szczególnego przypływu energii, ani problemów z zaśnięciem, chociaż codziennie budzę się równo punkt 5, totalnie wypoczęta....a to jak dla mnie ogromna zmiana. Ale brakuje tej mega energii, jaka była przy M!Oj brakuje

Edytowane przez kasia_ta
Czas edycji: 2012-05-25 o 17:50
kasia_ta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 17:54   #983
Jeanne1990
Raczkowanie

ZDAŁAM EGZAMIN!

Czekałam na swoje wejście (część ustna) od 9 do 15, bo byłam ostatnia (niestety kolejność alfabetyczna).

Stres i walenie serca rósł z każdą kolejną osobą, która wylatywała z gabinetu pułkownika z dwóją.

Niestety do tej 15 nic nie zdążyłam zjeść, stres i S. zupełnie nawet pozbawiły mnie apetytu i chęci myślenia o jedzeniu, ale już sobie zrobiłam dobre jedzonko

Słuchajcie, na pewno widziałyście- w Biedronce są takie sałatki gotowe w praktycznych pojemniczkach- z mozarellą lub wędzonym kurczakiem.

Tej z serkiem nie jadłam, ale z kurczakiem- owszem. Bardzo mi smakowała, sos mega, zresztą uwielbiam musztardowo-miodowy (zero majonezu ), kurczaka niewiele, ale wystarczająco, sałaty (miks sałat właściwie) dużo, cztery pomidorki koktajlowe i porcja grzanek do posypania.

W komplecie widelczyk, ale w tym praktycznym :P opakowaniu nie próbowałam jeść, bo wolałam wszystko wymieszać

Najadałam się tym jeszcze przed braniem S., teraz pewnie nie wcisnęłabym tego na jeden obiad, ale polecam dla leniwych

Koszt ok. 6 zł
Stary 2012-05-25, 17:55   #984
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306
Unhappy Dot.: Slimex 15

Już ćwicze 2-3 razy w tygodniu (zajęcia fitnes),a do tego jeszcze w domku jak mi czas na to pozwala... do tego kremy i balsamy ujędrniające.
Ostatnio to wogóle jakieś załamanie mnie dopadło, bo pomimo ćwieczeń i ograniczeniach w jedzeniu waga ani drgnie.
Stary 2012-05-25, 18:26   #985
Jeanne1990
Raczkowanie

Jeśli ćwiczysz naprawdę regularnie i intensywnie, kup sobie w aptece L-karnitynę. Ale po prostu L-k, a nie żaden suplement z nią w składnikach, żadne herbatki, etc.

Ale tylko, jeśli Twoj wysiłek to prawdziwy wysiłek i regularny.

Co do skóry- może odłóż trochę kasiurki i spróbuj jakichś zabiegów ujędrniających? Dają radę na Grouponie często są zniżki
I jest często na siłowniach takie urządzonko: zakładasz pas i trzęsie Tobą, pupą, nogami, etc po tym naprawdę widać efekty, ale nie można z tym przesadzać

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

I jeszcze jedno, trochę takie... wstydliwe

Zawsze bardzo dbam o jamę ustną i zęby, bo akurat na ich punkcie jestem bardzo przeczulona

Odkąd biorę S. wyczuwam u siebie w buzi taki dziwny posmak, czasem wręcz jak chuchnę to poczuję zapach, który wcale mi się nie podoba (myję zęby i płukam buzię płynem często )

I tak sobie myślę... nie jem tak mało, żeby mój żołądek aż tak reagował- po sam przełyk i gardło.

Wiem, że to dziwny problem, ale miałyście coś takiego?
Stary 2012-05-25, 18:38   #986
crookass
Raczkowanie

Jeanne ja mam to samo jak przez dłuższy czas nie jem, ale to chyba normalne. Guma do żucia załatwia sprawę, a jak jest możliwość(jesteś w domu) myjesz zęby i po sprawie
Stary 2012-05-25, 20:57   #987
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jeanne1990 Pokaż wiadomość
ZDAŁAM EGZAMIN!

Czekałam na swoje wejście (część ustna) od 9 do 15, bo byłam ostatnia (niestety kolejność alfabetyczna).

Stres i walenie serca rósł z każdą kolejną osobą, która wylatywała z gabinetu pułkownika z dwóją.

Niestety do tej 15 nic nie zdążyłam zjeść, stres i S. zupełnie nawet pozbawiły mnie apetytu i chęci myślenia o jedzeniu, ale już sobie zrobiłam dobre jedzonko

Słuchajcie, na pewno widziałyście- w Biedronce są takie sałatki gotowe w praktycznych pojemniczkach- z mozarellą lub wędzonym kurczakiem.

Tej z serkiem nie jadłam, ale z kurczakiem- owszem. Bardzo mi smakowała, sos mega, zresztą uwielbiam musztardowo-miodowy (zero majonezu ), kurczaka niewiele, ale wystarczająco, sałaty (miks sałat właściwie) dużo, cztery pomidorki koktajlowe i porcja grzanek do posypania.

W komplecie widelczyk, ale w tym praktycznym :P opakowaniu nie próbowałam jeść, bo wolałam wszystko wymieszać

Najadałam się tym jeszcze przed braniem S., teraz pewnie nie wcisnęłabym tego na jeden obiad, ale polecam dla leniwych

Koszt ok. 6 zł
brawo Asia , gratulacje , wiedziałam , że zdasz...zresztą innej opcji nie było
co do gotowych sałatek , to są też w normalnych sklepach , tylko droższe, ale masz racje - bardzo smaczne , i można naprawde sie najeść Te o których piszesz to na wzór macdonalda, a te w sklepach nie dość , że drogie to i mała porcja, dla nas wystarczy , ale nie to co piszesz . Koło mnie będzie chyba za tydz biedronka czynna - nowa, ich powstaje na kazdym kroku pełno , gdzie się nie obejżysz , jak wcześniej 1 była na mokotowie , tak teraz jak kropki u biedronki rosną
Stary 2012-05-25, 21:29   #988
Jeanne1990
Raczkowanie

U mnie w odległości od bloku ok 200 metrów mam trzy Biedronki

Co do tych sałatek z Biedronki- nigdy nie spotkałam się z nieświeżą, z jakimiś spróchniałymi warzywami a w Mc owszem.
I smakowo również bardziej smakuje mi ta z Biedronki

Ale już kompletnym mistrzostwem są sałatki w Salad Story w Złotych Tarasach!!! Drogie, ale uczta dla podniebienia

I dziękuję za wiarę we mnie!

Edytowane przez Jeanne1990
Czas edycji: 2012-05-25 o 21:30
Stary 2012-05-25, 21:49   #989
marika39
BAN stały

Wink Dot.: Slimex 15

co do sałatek w mc-u masz racje , trafia si ę , ale nie powiem , bo je uwilbiam , akurat z kurczakiem .Jeśli chodzi o biedronke, nie jadłam jeszcze , ale niedługo bede miała okazje i nie omieszkam.

A jak się czujesz? samopoczucie dobre? czy oszołaomiona, zmęczona, nie wyspana? a może słaba?

nie ma za co dziękować- inaczej nie mogło być
Stary 2012-05-26, 07:45   #990
AniaQk
Raczkowanie

Witajcie Wczoraj po raz pierwszy wzięłam tabletkę wstałam o 5, musiałam się uczyć, ogólnie jestem już przemęczona. Gdzieś po godzinie zrobiło mi się mega słabo musiałam sie położyć, chciało mi się wymiotować. Nie wiem czy to przemęczenie czy tabletki ale przeszło i było juz ok. Działały od razu "biały język" jak na meridii i brak poczucia głodu ) Cały tydz miałam ciężki i nie miałam czasu sie wyspać i jestem w szoku dzis sobota moge spac do 10 a ja godzina 7 i mi sie spac nie chce.
Cos pięknego
AniaQk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości