|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Slimex 15
ja juz z 4 lata temu stosowałam meridie i chudłam i nie myslałam co jadłam ... ale cos jadłam :P dokładnie co chciałam
bo jak mówicie nie czuje sie głodu ... wiec schudłam i przestałam brac tabletki i po 4 latach mam to co schudłam x2 wiec teraz ( o ile będą na mnie działały tabletki) mam zamiar madrze je wykorzystać tak jak mowicie całkowicie zmienic nawyki i przejsc na zdrowa dietę
|
|
|
|
#962 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po odstawieniu leków , po drastyczny odchudzaniu , trzeba trzymać rygor i kontrolować się , niestety , nie ma nic łatwo tym bardziej jeśli ktoś ma tendencje do tycia . ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- zmiana nawyków żywieniowych to podstawa!!! |
|
|
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
Oki, dziękuje za info.
jak te wszystkie specyfiki działają tak samo, to chyba najpierw wypróbuje ten tańszy. W sumie to przydałoby się zrzucić tak ok 10kg. |
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam po tygodniu nieobecności
![]() Witam nowe osoby .... U mnie całkiem dobrze, od 16.05 poszło 5 kg w dół...także myślę że załozony cel osiągnę - dużo ćwiczę i to też niesamowicie działa bo skóra ładnie się "zmniejsza" ![]() Jeśli chodzi o S. kiedy przyszedł okres w ogóle nie czułam jego działania, serce już tak nie waliło, spać mogłam normalnie no i jesć mi sie chciało, może nie tak jak wcześniej ale ciągnęło mnie na słodkie ...oj ciągnęło ![]() Teraz mam jakiś gorszy czas bo czuje się dosyć słabo, nie chce mi się w ogóle jeść, ciągle mnie mdli i nie mogę znieść niektórych zapachów (w ciązy nie mam z kim być także bez takich pomysłów ![]() I te zaparcia. Matko, wiem że to "przykry" temat ale ostatnio było mi tak ciężko że aż krwi trochę poszło. Także ja jeszcze 2 tygodnie na S i koniec, co by się nie zamęczyć. a co u Was? Jak u Ciebie Mariczko ? |
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Kup sobie herbatkę z liściem senesu - ja polecam taką w zielonym opakowaniu FIGURA 1. Dostępne w aptece ![]() Wieczorem wypijesz, a rano.... będzie się działo
|
|
|
|
#966 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie masz czasu dla nas?![]() ciesze się, że dobrze znosisz tabl., ale jesli chodzi o jedzenie , to opier...się będzie należał , bo sama napisałaś że zaczynasz się czuć słabo a to znaczy , że mało jesz jesli chodzi o słodkie, nigdy nie ciągneło mnie- juz pisałam , ale teraz to i mnie zaczyna w tym kierunku ciągnąć , organizm wypłukał się ze wszystkiego i chyba sie domaga jakoś dać rade sobie trzeba. Z jem wafelka a reszte zapycham jabkami, plackami ryżowymi i marchewką, ale ciężko wciskać w siebie.Asia dobrze napisała senes , tylko nie będzie działął codziennie , mało jesz , wiec pij jak co 3 -*4dzień, a ja wlewam do 5 l butelki zaparzone 2 torebki+ mieta i ta wode z lodówki piję , żołądek inaczej pracuje i nie ma aż takich dolegliwości, więc wart wypróbowac .Zostało 2 tyg i koniec? wystarczy spadek kg? później wracasz? może dobrze że nie forsujesz bardziej organizmu , zobaczymy jaki bedzie efekt ---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
dajemy daj znać jak i co |
||
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
DZIEŃ DOBRY!
![]() Kochaniutkie, stała się rzecz dziwna i straszna :P Po pierwsze... SPAŁAAAM! Całe 5,5h, jestem wypoczęta i uśmiechnięta ![]() Po drugie... ja wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam wziąć tabletki- miałam sobie ją wziąć przed samym snem, bo ona zaczyna działać po ok. 1,5h, więc stwierdziłam, że do tego czasu zasnę. Ale zasnęłam tak niepostrzeżenie, że po prostu nie zdążyłam. Poprzednią tabletkę brałam w środę ok. 12, a do tej pory nie czuję głodu. Za to czuję, że serce się uspokoiło. Czy jest sens brania tabletek co drugi dzień? Będzie to skuteczne? Czy lepiej się nie rozdrabniać? |
|
|
|
#968 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() moim zdaniem lepiej nie rozdrabniać się , ale jeśli to komuś pasuje - dlaczego nie . Są osoby co biorą co 2 dzień b o się źle czuja więc jeśli bedzie działać i nie będziesz miała napadów głodu możesz brać, wypróbuj prze tydz i zobaczysz, tylko spadek wagi może się rożnic , pisała któraś koleżanka , że waga zaczeła ruszać się bardzo powoli. ZBIERASZ SIE NA EGZAMINY , WIĘC POWODZONKA |
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
ja tez myślałam, żeby wziąć co drugi dzień, bo to co sie wczoraj ze mną działo to masakra.
Wieczorem tak mi się kręciło w głowie, że prawie zemdlałam, kolory ze mnie uszły i z zeznać TŻ byłam biała. W środku mną telepało, zmierzyłam ciśnienie i wyszło strasznie niskie. Poza tym cały dzień bolała mnie głowa, tak, że żadne tabletki nie pomagały. Po wypiciu kawy wieczorem i 20 minut leżenia troszkę się poprawiło. Natomiast jak poszłam spać, tak spałam jak zabita, ledwno mnie rano budzik obudził. Masakra.... |
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie!
to się stało, zamówiłam dzisiaj rano...Teraz czekam do przyszłego tygodnia na dostawę Pewnie, że dam rade, bo musze ! Pozdrawiam i miłego dzionka życze |
|
|
|
#971 | |
|
BAN stały
|
dasz rade , jak my wszystkie , pisałaś o swoich wymiarach? ile wagi i wzr? napisz proszę bo wszystkie jesteśmy ciekawe postepów jakie beda później
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-05-25 o 12:57 Powód: czeski błąd:) |
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=marika39;34307094]
Cytat:
|
|
|
|
|
#973 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
jem raczej normalnie, nie jest samych warzyw, jem to co wcześniej, ale o wiele mniej. No może nie to samo, bo nie jem słodyczy, a za to dużo więcej warzyw. Ale nie głodzę sie na pewno
|
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Czekaj wygoogluję
|
|
|
|
#976 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale widzisz, że organizm zaczyna się bronić, bo nie dostaje tego co wcześniej. Bierzesz jakieś witaminy? może powinnaś częściej jeść a mało? Być może miałaś wczoraj taki dzień , ciśnienie może nie sprzyjało Tobie , różne rzeczy moga być przyczyną , a może @ bedzie? a może dzidziuś ![]()
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
@ dopiero mi się skończyła, więc i dzidziuś też raczej nie.
nie wiem o co chodzi, ale ciągle mi się kręci w głowie, dzisiaj się czuję jakbym była pijana. Mam problemy z sensownym wypowiedzeniem się, język mi się plącze |
|
|
|
#978 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Waga dzisiaj rano to 75,8kg, a wzrost 170cm. Na początku to bym chciała uzyskać efekt -10kg, a potem zobacze co dalej. Jak będzie wyglądała moja skóra.... Już nie mogę się doczekac przesyłki .
|
|
|
|
|
#979 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie masz duzo do zrzucenia , nadwagi wogóle, więc nie wiem dlaczego martwisz się o skóre? masz teraz wisząca skóre? że boisz się ze bedzie obwisła? Masz brardzo dobra wage do wzrostu , więc nie powinno być problemu ze skóra zawyczaj jaka wage miałaś? ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Weź przestań brac przez 2 dni , zobaczysz jak po nocy bedziesz się czuła, jeśli dziś brałaś to w sob- i niedz nie bierz. Nic innego nie da sie doradzić, jeść , pić , ze słonca korzystać jak najmniej , i odczekaj 2 dni. życze dobrego samopoczucia |
||
|
|
|
#980 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie mam, bo kilka lat temu już miałam przygode z Zelką a potem jeszcze Dukan, w sumie to już mam kilkanaście kg mniej
A jeśli można więcej, to czemu nie spróbować. |
|
|
|
#981 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#982 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim Walecznym!
Dziś trzeci dzień stosowania S.... I powiem Wam....z 76kg zeszłam już na 73,8. Wiem, wiem, to woda, ale co ja bym dała, zeby takie tempo mi sie utrzymało przez chociaż 3 tygodnie! <modli się> Co do objawów, czy skutków ubocznych....hmm....drugi ego dnia miałam totalną suchość w ustach, ale....dziś np. nie miałam jako takiego jadłowstrętu....Niewiele jadłam, ale dwa pierwsze dni jadłam z rozsądku, a dziś miałam potrzebę.....Więc nie wiem, jakie będzie dalsze działanie, faktem jest, że chyba zaczyna mi się @ i może to kwestia tego, nie wiem.... Ale trzymajcie kciuki! Ja trzymam ciągle! ![]() Aha! i nie mam też jakiegoś szczególnego przypływu energii, ani problemów z zaśnięciem, chociaż codziennie budzę się równo punkt 5, totalnie wypoczęta....a to jak dla mnie ogromna zmiana. Ale brakuje tej mega energii, jaka była przy M!Oj brakuje
Edytowane przez kasia_ta Czas edycji: 2012-05-25 o 17:50 |
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
ZDAŁAM EGZAMIN!
![]() Czekałam na swoje wejście (część ustna) od 9 do 15, bo byłam ostatnia (niestety kolejność alfabetyczna). Stres i walenie serca rósł z każdą kolejną osobą, która wylatywała z gabinetu pułkownika z dwóją. Niestety do tej 15 nic nie zdążyłam zjeść, stres i S. zupełnie nawet pozbawiły mnie apetytu i chęci myślenia o jedzeniu, ale już sobie zrobiłam dobre jedzonko ![]() Słuchajcie, na pewno widziałyście- w Biedronce są takie sałatki gotowe w praktycznych pojemniczkach- z mozarellą lub wędzonym kurczakiem. Tej z serkiem nie jadłam, ale z kurczakiem- owszem. Bardzo mi smakowała, sos mega, zresztą uwielbiam musztardowo-miodowy (zero majonezu ), kurczaka niewiele, ale wystarczająco, sałaty (miks sałat właściwie) dużo, cztery pomidorki koktajlowe i porcja grzanek do posypania.W komplecie widelczyk, ale w tym praktycznym :P opakowaniu nie próbowałam jeść, bo wolałam wszystko wymieszać ![]() Najadałam się tym jeszcze przed braniem S., teraz pewnie nie wcisnęłabym tego na jeden obiad, ale polecam dla leniwych Koszt ok. 6 zł
|
|
|
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
Już ćwicze 2-3 razy w tygodniu (zajęcia fitnes),a do tego jeszcze w domku jak mi czas na to pozwala... do tego kremy i balsamy ujędrniające.
Ostatnio to wogóle jakieś załamanie mnie dopadło, bo pomimo ćwieczeń i ograniczeniach w jedzeniu waga ani drgnie. |
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli ćwiczysz naprawdę regularnie i intensywnie, kup sobie w aptece L-karnitynę. Ale po prostu L-k, a nie żaden suplement z nią w składnikach, żadne herbatki, etc.
Ale tylko, jeśli Twoj wysiłek to prawdziwy wysiłek i regularny. Co do skóry- może odłóż trochę kasiurki i spróbuj jakichś zabiegów ujędrniających? Dają radę na Grouponie często są zniżki ![]() I jest często na siłowniach takie urządzonko: zakładasz pas i trzęsie Tobą, pupą, nogami, etc po tym naprawdę widać efekty, ale nie można z tym przesadzać ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- I jeszcze jedno, trochę takie... wstydliwe ![]() Zawsze bardzo dbam o jamę ustną i zęby, bo akurat na ich punkcie jestem bardzo przeczulona ![]() Odkąd biorę S. wyczuwam u siebie w buzi taki dziwny posmak, czasem wręcz jak chuchnę to poczuję zapach, który wcale mi się nie podoba (myję zęby i płukam buzię płynem często )I tak sobie myślę... nie jem tak mało, żeby mój żołądek aż tak reagował- po sam przełyk i gardło. Wiem, że to dziwny problem, ale miałyście coś takiego? |
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Jeanne ja mam to samo jak przez dłuższy czas nie jem, ale to chyba normalne. Guma do żucia załatwia sprawę, a jak jest możliwość(jesteś w domu) myjesz zęby i po sprawie
|
|
|
|
#987 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() brawo Asia , gratulacje , wiedziałam , że zdasz...zresztą innej opcji nie było![]() co do gotowych sałatek , to są też w normalnych sklepach , tylko droższe, ale masz racje - bardzo smaczne , i można naprawde sie najeść Te o których piszesz to na wzór macdonalda, a te w sklepach nie dość , że drogie to i mała porcja, dla nas wystarczy , ale nie to co piszesz . Koło mnie będzie chyba za tydz biedronka czynna - nowa, ich powstaje na kazdym kroku pełno , gdzie się nie obejżysz , jak wcześniej 1 była na mokotowie , tak teraz jak kropki u biedronki rosną |
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w odległości od bloku ok 200 metrów mam trzy Biedronki
![]() Co do tych sałatek z Biedronki- nigdy nie spotkałam się z nieświeżą, z jakimiś spróchniałymi warzywami a w Mc owszem.I smakowo również bardziej smakuje mi ta z Biedronki ![]() Ale już kompletnym mistrzostwem są sałatki w Salad Story w Złotych Tarasach!!! Drogie, ale uczta dla podniebienia ![]() I dziękuję za wiarę we mnie!
Edytowane przez Jeanne1990 Czas edycji: 2012-05-25 o 21:30 |
|
|
|
#989 |
|
BAN stały
|
co do sałatek w mc-u masz racje , trafia si ę , ale nie powiem , bo je uwilbiam , akurat z kurczakiem .Jeśli chodzi o biedronke, nie jadłam jeszcze , ale niedługo bede miała okazje
i nie omieszkam. A jak się czujesz? samopoczucie dobre? czy oszołaomiona, zmęczona, nie wyspana? a może słaba? nie ma za co dziękować- inaczej nie mogło być
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Wczoraj po raz pierwszy wzięłam tabletkę wstałam o 5, musiałam się uczyć, ogólnie jestem już przemęczona. Gdzieś po godzinie zrobiło mi się mega słabo musiałam sie położyć, chciało mi się wymiotować. Nie wiem czy to przemęczenie czy tabletki ale przeszło i było juz ok. Działały od razu "biały język" jak na meridii i brak poczucia głodu ) Cały tydz miałam ciężki i nie miałam czasu sie wyspać i jestem w szoku dzis sobota moge spac do 10 Cos pięknego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

bo jak mówicie nie czuje sie głodu ... wiec schudłam i przestałam brac tabletki i po 4 latach mam to co schudłam x2

nie masz czasu dla nas?
jesli chodzi o słodkie, nigdy nie ciągneło mnie- juz pisałam , ale teraz to i mnie zaczyna w tym kierunku ciągnąć , organizm wypłukał się ze wszystkiego i chyba sie domaga

wstałam o 5, musiałam się uczyć, ogólnie jestem już przemęczona. Gdzieś po godzinie zrobiło mi się mega słabo musiałam sie położyć, chciało mi się wymiotować. Nie wiem czy to przemęczenie czy tabletki ale przeszło i było juz ok. Działały od razu "biały język" jak na meridii i brak poczucia głodu