|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bieganiem mam wspolnego tyle co nic, wiec sie pod tym katem nie wypowiem.Mozliwe ze bieganie to jedna z tych rzeczy, o ktorej kazdy lekarz wypowiada sie inaczej. To jak sprzatanie/mycie okien - jeden powie tak, drugi nie
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też miałam buty do biegania, ale po operacji bieganie to nie było do samo. Jakiś uraz psychiczny mi został i po prostu cały czas myślałam, czy za rogiem sobie czegoś znowu w to kolano nie zrobię i zrezygnowałam. Może i to nie jest bezpieczny sport dla stawów, jednak mi najwięcej przyjemności sprawiał i satysfakcji ( efekty były widoczne ) chociaż na rowerze też lubię jeździć
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co wolalas? Rower czy bieganie? Zastanawiam sie za co sie zabrac po porodzie, chce jak najszybciej zrzucic zbedne kg
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na bosaka raczej wolę nie biegać po naszych chodnikach więc sobie odpuszczam ten sport
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:58 |
|
|
|
|
#3816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że w końcu ktoś Cię porządnie zbadał i stwierdził, że jest dobrze.
Cytat:
Ad. 2 Piosenkę znam, ale na pamięć tylko jedną zwrotkę i refren. O istnieniu chóru nie wiedziałam. Ad. 3 U mnie było inaczej - cała trójka chciała spać w jednym łóżku. Najczęściej moim, jednoosobowym, a jak dla któregoś nie było wolnego miejsca, to były walki. Przegrany i obrażony układał się na krześle obok. Nad ranem były u rodziców, więc można uznać, że starały się podzielić sobą pomiędzy domowników. A ubranka są bardzo ładne, więc nie marudź. Najważniejsze, że nie wszystkie są różowe. KarolinaPW - koleżanka, która na pewno nie ma cukrzycy i nie jest w ciąży mówiła, że czasem nastrój poprawia jej nawet cukier z cukierniczki. Spotkałam się już z teorią, że słodycze uzależniają i że czekolada zawiera związki o budowie podobnej do endorfin, a wg http://pl.wikipedia.org/wiki/Endorfiny to tylko bodziec, kóry powoduje ich wydzielanie. Czasem też MUSZĘ zjeść coś czekoladowego. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to Oeparol pobudza do skurczy
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Ja tak od 2 dni podczytuje Was, ale się nie udzielam... jakiś słabszy psychicznie czas mam... ryczeć mi się chce co chwile bez wyraźnego powodu... w ogóle czuje się ociężale, nogi serdelki.. jak mogę się pożalić to tęsknie do tego żeby poczuć się znów kobietą nie inkubatorem, wiem że już niedługo będę mogła wracać do formy, ale to też nie będzie takie raz dwa... Ostatnio sporo chodzę, dzisiaj jak wyszłam o 10 z domu to wróciłam o 15, z czego godzinę byłam na herbatce u siostry, reszta spacerki (lidl też zaliczyłam i mam leginsy,a żałuje już że termometru nie wziełam... może jutro jeszcze będą)... w pewnym momencie złapała mnie hmm no właśnie uczucie jakby kolka, ale nie w jednym miejscu tylko jakby pół brzucha... posiedziałam na ławce, ale nie przeszło... a kilka minut później raz dwa i zniknęło jak szłam, dość bolesne to było i aż się zastanawiałam jak się czuje skurcze ![]() gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni ![]() chorym życzę zdrówka a ewurce zazdroszczę takich koleżanek ![]() prince zazdroszczę tych czereśni, ja widziałam dzisiaj o zgrozo za kg 29,90... przesada, ale odkąd je zobaczylam nie mogę przestać o nich myśleć Asia mam nadzieję że szybko wróci do domciu i doczeka do terminu!! A co do prac w domu, robię wszystko tylko jak mam męża pod ręką staram się nie dzwigać, choć zdarza mi się... jedyne do czego mam obiekcje to mycie tych nieszczęsnych okien, tak mi znajome kobiety nagadały i mi się zakodowało, że wole nie ryzykować. Za to jak skończę 37 tydzień to będę jedno dziennie myła i mam nadzieję że się wyrobię przed sądnym dniem... W ogóle dzisiaj słyszałam że znajoma urodziła, ale miała komplikacje przy porodzie bo córeczka wychodziła i wracała podczas parcia i tak 2 godziny.. była podduszona i miała problemy z tętnem po urodzeniu... strasznie się słucha o takich rzeczach, ale na szczęście pomału dochodzi do siebie, za to mama leży w szpitalu bo dużo krwi straciła i miała jakieś komplikacje... |
|
|
|
#3819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na boso to ja bym chyba tylko mogła biegać u siebie na działce, bo wszędzie to strach chociaż i u siebie można trafić na jakieś gałęzie i kamienie, a to chyba nie byłoby zbyt przyjemne. A Ci z plemienia jak nigdy butów nie nosili, to zapewne mają tak grubą skórę na nogach, że takie kamienie to dla nich nic
|
||
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja musze sie pochwalić, ze zrobiłam sobie dziś pedicure sama wyczyn ![]() poza tym TŻ skończył skręcanie szaf, jutro jedziemy po nową pralke i będe mogła wreszcie prać i układać ciuszki małego |
||
|
|
|
#3821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
co do sprzątania, robie wszystko, chyba, ze czuje, ze cos sprawia mi juz trudności i nie chce sie przemeczac to prosze TŻta o pomoc, on sam nawet każe mi sie jak najwiecej ruszac, jedynie nie może patrzec jak coś dźwigam, zaraz mi wszystko z rąk wyrywa
![]() olcia pogoda jak najbardziej działkowa, wiec relaksuj sie nalezycie ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- mi już tak stopy puchną dzień i noc, ze nie wyobrażam sobie jeszcze prawie dwóch miesiecy w takim stanie to nie pomaga, ale cóż.. pokażemy im później
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram
Mam nadzieję, że mi mięta pomoże Tyle dobrego, że nie wymiotuję i mnie nie czyści, ale zastanawiam się od czego to... raczej jemy z tż to samo, a on się dobrze czuje...
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi bardziej pomaga czarna herbata z odrobiną cukru, ale jak miętówka działa lepiej na Ciebie to próbuj |
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Całą ciążę się nie oszczędzałam (ani razu nie zdarzyło mi się powiedzieć na głos, że mi słabo, niedobrze, że mnie coś boli czy czuję się jakoś niehalo - zawsze tylko słyszeli, że wszystko jest w idealnym porządku a ja się czuję jak nowonarodzona), ale w 9 miesiącu mam już zamiar odpuścić. Wszak mąż też ma dwie rączki - stworzone nie tylko po to, by je trzymał na klawiaturze komputera ![]() Co nie znaczy, że będę leżeć - bynajmniej! ja mam zamiar po prostu oddawać się teraz aktywnościom przyjemniejszym, niż latanie z odkurzaczem ![]() Aha, jeszcze jedno - ja się od początku nad ciążą nie trzęsłam, bo nie miałam ku temu powodów (skoro wszystko było książkowo), za to mam powód, by uważać na kręgosłup. W tej kwestii siłaczki z siebie robić nie będę. A ponieważ w naszych czasach chyba więcej osób ma kłopoty z plecami, niż ich nie ma, to uważam, że nie zaszkodzi wiedzieć, co w ciąży może szkodzić bardziej, a co mniej. Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam nawet cytrynę żeby tak się herbaty napić i też nie dałam rady Do tej pory zawsze mi mięta pomagała-wypiję jak tylko przestygnie, bo od gorącego też mnie pali w gardle |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby przeszło |
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam, mała fika, a Wy chyba śpicie.
Po zachodzie słońca w domu mam normalną temperaturę, więc spróbuję w końcu zasnąć o przyzwoitej godzinie. Niestety znów mi duszno, więc wcale nie jestem tego pewna. Haniu - mam nadzieję, że mięta pomogła. Dobranoc. |
|
|
|
#3829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie cały dzień było zimno, a teraz jest gorąco
Mięta pomogła na żołądek, ale po niej też mnie pali
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu nie wiem jak u Was ale u nas jest znowu jelitowka. Duzo znajomych jest chorych, biegunka wymioty podwyzszona temperatura...
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo leze właśnie pod Ktg. już mnie plecy bola .
dziś Wychodze
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3835 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jem śniadanko, piję kawkę, a potem muszę się zbierać do dentysty. Mam nadzieję, że tym razem też nie będzie bolało ![]() Cytat:
Cytat:
Ale po praniu nie jest już taki ładny jak przed![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No nic. Pogadam z ginkąCytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po sniadaniu, a teraz mogłabym znow iść spac
|
|
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() wczoraj wieczorem jeszcze Asia napisała ale ja już zasnełam "teraz miałam ktg wyszły mi 2 skurcze na poziomie 80,3 skurcze na poziomie 30,i 2 skurcze na poziomie 10.Ja chce do domu.." tak mi jej żal oby te skurcze ustąpiły i mogła wrócić do domu! doczytałam że Ciasteczko wychodzi dzisiaj super |
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Ja oczywiście kolejna noc nieprzespana.... Spałam 1,5 godz
Oczy mam na zapałki normalnie. Jak tylko siostrzenica będzie szła spać to ja też mykam znów do łóżka. Za to moja mała jakoś ma lenia i nie rusza się od wieczora - w nocy cisza, teraz też... ciekawe kiedy się odezwie.Ciastuś fajnie, że wychodzisz Ale jak będziesz dalej tak biegać i nie oszczędzać się to osobiście do tyłka Ci nakopię! A pamiętaj, że daleko do Ciebie nie mam...
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą
![]() i zgagą. Jednak zasnęłam przed 3, a zbudziłam się prawie godzinę temu, więc czuję, że dzień będzie do niczego, a mam pewne plany na popołudnie. Mała Łobuziara To się jeszcze okaże! Tylko jeśli wyjdziesz, to pamiętaj, że masz przestać wiecznie gdzieś gonić. Chyba, że tak lubisz swojego gina i chcesz wrócić do szpitala! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Dobra koncepcja. |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn skurcze mam ale takie małe. dziewczyna obok tO ma takie wielkie że masakra
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

z bieganiem mam wspolnego tyle co nic, wiec sie pod tym katem nie wypowiem.

) chociaż na rowerze też lubię jeździć

Tyle dobrego, że nie wymiotuję i mnie nie czyści, ale zastanawiam się od czego to... raczej jemy z tż to samo, a on się dobrze czuje...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oczy mam na zapałki normalnie. Jak tylko siostrzenica będzie szła spać to ja też mykam znów do łóżka. Za to moja mała jakoś ma lenia i nie rusza się od wieczora - w nocy cisza, teraz też... ciekawe kiedy się odezwie.