Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 09:04   #2881
201606210931
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

np. tutaj http://balkonetka.pl/2011/9/27/ewa-m...ik-po-fasonach
Cytat:
Napisane przez sotie Pokaż wiadomość
pomóżcie, bo znaleźć nijak nie mogę, gdzie są rozszyfrowane skróty literowe krojów effuniaków??
ślepam chyba
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 11:07   #2882
sotie
Zadomowienie

podziękował i pozdrowił

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 02:27   #2883
wyborowaa
Przyczajenie

Witam :)
czy mogłybyście mi powiedzieć, jaki stanik zaproponowałybyście mi z wymiarami 89 cm pod biustem i 100 w biuście? W tych kalkulatorach mi wychodzą przeróżne rozmiary. Z góry dziękuję, pozdrawiam.
wyborowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 09:03   #2884
ulamisiula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulamisiula Pokaż wiadomość
Czy mogę również prosić o pomoc dla siebie?
Byłam w kilku sklepach, które mam w okolicy i niestety wszędzie pracują dziewczyny takie jak ja-czyli nie mające pojęcia o biustonoszach i ich doborze.
Nie pamiętam bym kiedykolwiek miała dobrze dobrany biustonosz i chciałabym w końcu takowy posiadać.
Moje wymiary to
Obwód pod biustem 80 cm
obwód w przez piersi 96 cm
Rodziłam już 2 razy więc biust do najjędrniejszych nie należy
z tabel na 1 stronie wychodzi mi że powinnam nosić 75DD. wczoraj byłam w sklepie z bielizną, kolezanka poleciła mi go mówiąć, że kobieta która go prowadzi zna się na tym.Zaproponowała mi rozmiar 65 F.Faktycznie miseczki fajnie przylegały, obwód był bardzo ścisły ale pod pachami zrobiły się "skrzydełka", chyba tak nie powinno być??????????
Byłam już w kilku sklepach i nigdzie nie było 75 dd.co robić?
ulamisiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 10:58   #2885
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulamisiula Pokaż wiadomość
z tabel na 1 stronie wychodzi mi że powinnam nosić 75DD. wczoraj byłam w sklepie z bielizną, kolezanka poleciła mi go mówiąć, że kobieta która go prowadzi zna się na tym.Zaproponowała mi rozmiar 65 F.Faktycznie miseczki fajnie przylegały, obwód był bardzo ścisły ale pod pachami zrobiły się "skrzydełka", chyba tak nie powinno być??????????
Byłam już w kilku sklepach i nigdzie nie było 75 dd.co robić?
Skrzydełka nie powinny się robić. Trzeba dobrze ułożyc biust w miseczce. Ale jak stanik jest bardzo za ciasny to się nie da.
A zamiast 75DD szukaj 75E. W polskiej rozmiarówce nie ma DD. DD to rozmiarówka brytyjska.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 12:27   #2886
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Chciałam podpytać, czy na tym wątku jest możliwe złożenie propozycji wymiany? Wiem, że mogę to zrobić na targowisku, ale jeśli chciałabym się wymienić tylko biustonoszami to czy mogę to zrobić tutaj?
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 12:31   #2887
sotie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Chciałam podpytać, czy na tym wątku jest możliwe złożenie propozycji wymiany? Wiem, że mogę to zrobić na targowisku, ale jeśli chciałabym się wymienić tylko biustonoszami to czy mogę to zrobić tutaj?
ja też jestem ciekawa czy można

Stary 2012-05-24, 12:46   #2888
kasiuniaa93
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Ja jakoś zbytnio nigdy nie zwracałam uwagi na dobór stanika. W mojej mieścinie nie ma porządnego sklepu z bielizną (jest jeden, ale mnie świeżo upieczoną maturzystkę nie stać na biustonosz za 250 zł) i zwykle kupowałam w zwykłych sklepach bez jakiejś konkretnej marki za 20 zł. A jak wiadomo, jakości to nie ma żadnej i dopasowane tez nie bardzo .

Moje wymiary to 76 pod biustem i 103 w biuście
I niby jest to rozmiar 70G

Mogłybyście polecić jakiś w miarę przystępny sklep (stacjonarny bądź on-line) i w którym są takie duże rozmiary?
kasiuniaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 13:25   #2889
sotie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuniaa93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja jakoś zbytnio nigdy nie zwracałam uwagi na dobór stanika. W mojej mieścinie nie ma porządnego sklepu z bielizną (jest jeden, ale mnie świeżo upieczoną maturzystkę nie stać na biustonosz za 250 zł) i zwykle kupowałam w zwykłych sklepach bez jakiejś konkretnej marki za 20 zł. A jak wiadomo, jakości to nie ma żadnej i dopasowane tez nie bardzo .

Moje wymiary to 76 pod biustem i 103 w biuście
I niby jest to rozmiar 70G

Mogłybyście polecić jakiś w miarę przystępny sklep (stacjonarny bądź on-line) i w którym są takie duże rozmiary?
duże rozmiary to są 60K albo cos kolo tego a Ty masz przeciętny biust polecam lekturę pierwszej strony tego wątku, znajdziesz tam adresy sklepów i mnóstwo przydatnych linków, rozjaśniających głowę

Stary 2012-05-24, 15:29   #2890
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
ja mysle, ze nie jest to zaden problem .

Cytat:
duże rozmiary to są 60K albo cos kolo tego a Ty masz przeciętny biust
nie, no, 70G to juz konkretny biust .
btw, jakis czas temu bronilam na Intymnie zdania, ze 32E to nie jest duzy biust, wedlug wielu dziewczyn byl to juz duzy, a sredni to np. 30d^^.
Stary 2012-05-24, 17:44   #2891
kasiuniaa93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie, no, 70G to juz konkretny biust .
btw, jakis czas temu bronilam na Intymnie zdania, ze 32E to nie jest duzy biust, wedlug wielu dziewczyn byl to juz duzy, a sredni to np. 30d^^.
Też tak uważam, 90% dziewczyn w moim wieku nie wychodzi poza granice miseczki D. A i tak większość posiada B/C

A znaleźć w zwykłym sklepie z bielizną stanik w rozmiarze większym niż E graniczy z cudem!
Stary 2012-05-24, 17:57   #2892
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak uważam, 90% dziewczyn w moim wieku nie wychodzi poza granice miseczki D. A i tak większość posiada B/C

A znaleźć w zwykłym sklepie z bielizną stanik w rozmiarze większym niż E graniczy z cudem!
Może nie znają swojego prawidłowego rozmiaru
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 18:30   #2893
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

wyboldowane - zatem moze nosza to, co po prostu jest w sklepach.

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Może nie znają swojego prawidłowego rozmiaru
tak przypuszczam^^.
Stary 2012-05-24, 19:27   #2894
kasiuniaa93
Raczkowanie

Ja im w metki nie zaglądam Po prostu mówię na oko jak wyglądały biusty moich koleżanek z byłej klasy. Nie wiem czy mam tylko takie znajome, tylko według mnie mam duży rozmiar w porównaniu z nimi (z podobną wielkością biustem znam zaledwie kilka dziewczyn). Nie wiem, może się mylę
Stary 2012-05-24, 22:42   #2895
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja im w metki nie zaglądam Po prostu mówię na oko jak wyglądały biusty moich koleżanek z byłej klasy. Nie wiem czy mam tylko takie znajome, tylko według mnie mam duży rozmiar w porównaniu z nimi (z podobną wielkością biustem znam zaledwie kilka dziewczyn). Nie wiem, może się mylę
Na oko? A, B, C, D to nie są rozmiary. To tylko miseczki. Na oko nie jesteś w stanie stwierdzić, jaki dana osoba powinna nosić rozmiar, co najwyżej orientacyjnie. Już nie raz zdziwiłam się jakie miały wymiary dziewczyny z balkonetki spoglądając na zdjęcia . Do tego biusty mogą wyglądać różnie w danych ubraniach, nie wspominając już o bieliźnie.
Stary 2012-05-24, 22:52   #2896
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Bo 90% dziewczyn nosi źle dobrane staniki.
I ja i większość moich koleżanek, nosiłyśmy 75B. Oczywiście, żadna z nas nie powinna była nosić 75B.
Ja teraz nosze 70DD/E, a mam raczej mały biust. Na oko, przez ubranie, nie da się ocenić rozmiaru biustonosza.
Co najwyżej mogę ocenić, że jeśli moja o połowę mniejsza i szczuplejsza koleżanka, nosząca uparcie 75B, ma na 100% źle dobrany stanik.

Sama literka nic nie mówi, bo ta sama literka, przy innym obwodzie to już zupełnie inna wielkość biustu.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 08:34   #2897
sotie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja mysle, ze nie jest to zaden problem .
ino, zeby nas nikt stąd nie pogonił

Cytat:
Napisane przez siarka40;34304255nie, no, 70G to juz [I
konkretny[/I] biust .
to kwestia dość indywidualna
70G biust owszem konkretny, ale nie jakiś mega mega, bez przesady
sama mam 70F/65FF i uważam się za przeciętną rozmiarowo, ni mała ni duża, lecz w sam raz
a, i dopiero dobiegając 40-stki odkryłam swój prawdziwy rozmiar, bo przez całe zycie nosiłam nieszczęsne 75C

kasiuniaa93, nie patrz na koleżanki, za chwilę to Ty je będziesz uświadamiać a staników dla siebie szukaj w dobrych sklepach

Edytowane przez sotie
Czas edycji: 2012-05-25 o 08:40 Powód: dubel
Stary 2012-05-25, 08:45   #2898
czarnula4321
Zakorzenienie

Dziewczyny nie ważne jakie cycuszki czy duże czy małe ważne żebyśmy miały dobrze dobrane biustonosze i dobrze się miały ja nie wiem jak to możliwe, ale pod biustem mam 76cm w biuście 96 a chodzę w biustonoszu 60 miseczka dd/e zależy, wszystko jest ekstra dopasowane cycuszki idealnie leżą, obwód mnie nie uwiera nie wżyna się bla bla wiecie same dobrze o co chodzi kalkulatory wskazywały mi albo 32d albo 34 ileś tam ale sama w tabelach doszłam do tego później sklep i jedziemy z koksem dziwne troszkę się mi to wydawało że taka różnica, mieszkam w anglii i mam tutaj 30dd/e)))))))) wcześniej chodziłam w 36b 34c tyldo dziwne było to że i ten i ten jest dobry więc postanowiłam zadziałać w tym zakresie. Niektóre dziewczyny uważają że te nowe ich biustonosze są za ciasne i rezygnują...;/

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2012-05-25 o 08:46
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 08:50   #2899
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ważne jakie cycuszki czy duże czy małe ważne żebyśmy miały dobrze dobrane biustonosze i dobrze się miały ja nie wiem jak to możliwe, ale pod biustem mam 76cm w biuście 96 a chodzę w biustonoszu 60 miseczka dd/e zależy, wszystko jest ekstra dopasowane cycuszki idealnie leżą, obwód mnie nie uwiera nie wżyna się bla bla wiecie same dobrze o co chodzi kalkulatory wskazywały mi albo 32d albo 34 ileś tam ale sama w tabelach doszłam do tego później sklep i jedziemy z koksem dziwne troszkę się mi to wydawało że taka różnica, mieszkam w anglii i mam tutaj 30dd/e)))))))) wcześniej chodziłam w 36b 34c tyldo dziwne było to że i ten i ten jest dobry więc postanowiłam zadziałać w tym zakresie. Niektóre dziewczyny uważają że te nowe ich biustonosze są za ciasne i rezygnują...;/
co to za biustonosze co tyle się rozciągają? chyba jakość pozostawia do życzenia. Może uważają, że są za ciasne, bo za mocno zaniżają obwód...
Stary 2012-05-25, 09:03   #2900
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
co to za biustonosze co tyle się rozciągają? chyba jakość pozostawia do życzenia. Może uważają, że są za ciasne, bo za mocno zaniżają obwód...
wiesz one się aż tyle nie rozciągają mam różnych firm calvin klein, triumph, gossard wszystkie są dobre to są bardzo dobrej marki biustonosze i te niby z obwodem 32/34 przesuwają mi się z tyłu są za wysoko bo się podnoszą, a te idealnie leżą, pytanie dlaczego tak jestem szczupłą dziewczyną rozmiar 8/10 z reguły jest to 8, 10 dlatego że właśnie cycuchy mi się w niektóre ciuszki nie mieszczą choć nie są mega duże;d
hmm...
Stary 2012-05-25, 09:10   #2901
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ino, zeby nas nikt stąd nie pogonił

to kwestia dość indywidualna
70G biust owszem konkretny, ale nie jakiś mega mega, bez przesady
sama mam 70F/65FF i uważam się za przeciętną rozmiarowo, ni mała ni duża, lecz w sam raz
a, i dopiero dobiegając 40-stki odkryłam swój prawdziwy rozmiar, bo przez całe zycie nosiłam nieszczęsne 75C

kasiuniaa93, nie patrz na koleżanki, za chwilę to Ty je będziesz uświadamiać a staników dla siebie szukaj w dobrych sklepach
Moje kolezanki chociaz wiedza to i tak uparcie nosza "swoje rozmiary". Rozumiem jak komus kasy szkoda, czy sie nie chce, ale na co kupowac zly stanik za poonad stowe bo jest ladny? Zreszat niektorzy mysla, ze maja dobrze dobarny stanik, ciezko niektorych uswiadomic

Osttanio w moim malym miescie zobaczylam nowy bielizniany sklep. Marki esotiq , kinga i jeszcze tam jakies.....przegldam uparcie szukajac 65, a przy kasie siedzi Pani , ktora rozmawia z druga panią, uslyszalam w tle ze wybiera sie na kurs brafittingu, bo chce sie dosztalcic w tej dziedzinie. Spytalam czy maja 65 B-C, pokazala mi, tak troche na mnie spojrzala dziwnie. Moze w jej mniemaniu pytalam o za duza miske Skoro juz mowila o tym kursie pomyslalam, ze babka moze zna sie na rzeczy wie odwazylam sie spytac o obwod 60....a Pani do mnie ze takich nikt nie produkuje, ze 65 malo kto kupuje i ciezko znalesc w ogole No to ja jej zaczelam mowic ze produkuja i wymienilam kilka marek. Obie panie zamilkly. No to mowie dalej, ze sa w sklepach internetowych, w duzych miastach w sklepach stacjonarnych, nawet wymienilam jedna sasiadjujaca miejscowosc od nas ktora ma taki sklep. A sprzedawczyni do mnie...no skoro produkuja takie obwody i jest popyt to sprzedaja...Hehe, mam tylko nadzieje ze Pani zainteresowala sie tematem bo wytstarczy w google wpisac i jest cala masa informacji Ciekawe tak w ogole co to za kurs z brafittingu - trzeba by bylo najpierw uczyc producentow a nie sprzedawcow

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
wiesz one się aż tyle nie rozciągają mam różnych firm calvin klein, triumph, gossard wszystkie są dobre to są bardzo dobrej marki biustonosze i te niby z obwodem 32/34 przesuwają mi się z tyłu są za wysoko bo się podnoszą, a te idealnie leżą, pytanie dlaczego tak jestem szczupłą dziewczyną rozmiar 8/10 z reguły jest to 8, 10 dlatego że właśnie cycuchy mi się w niektóre ciuszki nie mieszczą choć nie są mega duże;d
hmm...
Oj strasznie zanizasz obwod, musisz kupowac straszne rozciagliwce. Przy twoim obwodzie -76cm nie musisz tyle zanizac obwodu, wystarczy lepszy stanik, a sa na rynku takie ktorych nie trzeba zanizac az tyle. Po za tym gossarda, trumpha i calvina na pewno nie nosisz 60stki bo nie ma takich, wiec cos chyba sie pomylilas z tymi obwodami.
Ja nie wiem czy takie zainzanie nie zaburza konstrukcji stanika.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-05-25 o 09:13
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 09:13   #2902
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm...
Co do jakości np. triumpha to raczej pojęcie względne. Cena nie jest adekwatna do jakości, można 2 razy obwiązać obwód. Może mają jakieś modele, które są bardziej udane, ale jak dla mnie zaniżanie 10cm nie świadczy dobrze o firmie.
Stary 2012-05-25, 09:17   #2903
czarnula4321
Zakorzenienie

triumpha mam akurta 2 tylko, ale rzecz w tym że one się aż tak nie naciągają zapinam je na ostatnie zapięcie i jest ok o wiele lepiej niż w tych wymienionych wyżej przymierzałam 70 65 ale te 60 są najlepsze najlepiej leżą i cycuszki moje się fajnie układają w nich
Stary 2012-05-25, 09:20   #2904
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
triumpha mam akurta 2 tylko, ale rzecz w tym że one się aż tak nie naciągają zapinam je na ostatnie zapięcie i jest ok o wiele lepiej niż w tych wymienionych wyżej przymierzałam 70 65 ale te 60 są najlepsze najlepiej leżą i cycuszki moje się fajnie układają w nich
Nic dziwnego, że zapinasz się na ostatnią hawetkę skoro przy takim rozciągliwym staniku zaniżyłaś 10-15cm . A tak btw. triumph nie produkuje 60.
Stary 2012-05-25, 09:22   #2905
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Nic dziwnego, że zapinasz się na ostatnią hawetkę skoro przy takim rozciągliwym staniku zaniżyłaś 10-15cm . A tak btw. triumph nie produkuje 60.
a właśnie że produkuje bynajmniej w UK;p

to jaki mam rozmiarek nosić bo już nie wiem jak w tym mi jest dobrze, Pani w ck tutaj w sklepie po kursie powiedziała że ten rozmiar jest dobry, że to dosyć nietypowe jak stwierdziła sprawdziła mi napięcie z tyłu stanika patrzyła jak miseczka leży i czy właśnie tutaj jest wszystko ok ale właśnie powinnyśmy się zapinać na ostatnie zapięcie przy zakupie biustonosza i one się w ogóle nie naciągają właśnie są fajnie dopasowane

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2012-05-25 o 09:27
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 09:26   #2906
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
oj Uk zazdroszcze. Mase bieliznianych marek w sklepach z normalnymi obwodami....
A co do takiego zanizania zdania nie zmienie. Na pewno miska, stanik nie lezy i nie uklada sie tak jak chciao tego producent. Przy takim zanizaniu, naciaganiu obwodu, biustonosz zmienia konstrukcje, naciagaja sie fiszbiny, rozciagaja miski...
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 09:34   #2907
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
oj Uk zazdroszcze. Mase bieliznianych marek w sklepach z normalnymi obwodami....
A co do takiego zanizania zdania nie zmienie. Na pewno miska, stanik nie lezy i nie uklada sie tak jak chciao tego producent. Przy takim zanizaniu, naciaganiu obwodu, biustonosz zmienia konstrukcje, naciagaja sie fiszbiny, rozciagaja miski...
To w takim razie co mi radzicie? Tamte biustnosze na prawde są za szerokie pod biustem
Stary 2012-05-25, 09:38   #2908
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:

to jaki mam rozmiarek nosić bo już nie wiem jak w tym mi jest dobrze, Pani w ck tutaj w sklepie po kursie powiedziała że ten rozmiar jest dobry, że to dosyć nietypowe jak stwierdziła sprawdziła mi napięcie z tyłu stanika patrzyła jak miseczka leży i czy właśnie tutaj jest wszystko ok ale właśnie powinnyśmy się zapinać na ostatnie zapięcie przy zakupie biustonosza i one się w ogóle nie naciągają właśnie są fajnie dopasowane
o kurcze, to jestem zaskoczona
jeśli dobrze zrozumiałam: obwody nie rozciągają się, gdy są zapinane na najciaśniejszą haftkę, tak?
Stary 2012-05-25, 09:42   #2909
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, to jestem zaskoczona
jeśli dobrze zrozumiałam: obwody nie rozciągają się, gdy są zapinane na najciaśniejszą haftkę, tak?
gdy zapinam na najciaśniejszą to odrobinkę ale gdy na tą najdalej nie
Stary 2012-05-25, 09:48   #2910
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
gdy zapinam na najciaśniejszą to odrobinkę ale gdy na tą najdalej nie
jak dla mnie dziwna teoria. moim zdaniem to zależy od rozciągliwości (jakości) obwodu zwłaszcza. do tego nie będzie się tak rozciągał, gdy nie będzie za mocno zaniżony . taki wtedy się robi, jakby to nazwać, sznurkowaty. Przez to nie będzie stabilny i pracujący.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości