Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 16:38   #2851
201606210931
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Żartujesz, prawda? Bo jeśli miałaś na sobie effuniakowego straplessa, na pewno wiesz, że jest wykonany z wyjątkowo nieprzepuszczającego materiału i mnóstwo kobiet skarży się nie tylko na spocony biust, ale nawet odparzenia
to prawda, mam mlecznego straplessa od Ewy i wyjątkowo poci się biust, nawet wielkich upałów do tego nie potrzeba. Ciekawa jestem czy wszystkie straplessy od Ewy tak mają ?
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 17:01   #2852
mysiak
Wtajemniczenie

Nie wiem. Ja też mam mlecznego, w taki sam ostanikowałam przyjaciółkę i obie miałyśmy te same zastrzeżenia. W jej przypadku było o tyle gorzej, że wzięła go jako letni stanik na wyjazd do Turcji

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 18:41   #2853
night prowler
Zadomowienie

Chciałabym zapytać co bardziej doświadczone stanikomaniaczki: jak się przedstawia na żywo rozmiarówka Wonderbra? Na codzień noszę staniki Freya i Panache, w zależności od modelu; 30f, 32e, 32f. Czy z Waszego doświadczenia wynika, że rozmiarówka Wonderbra jakoś przystaje, czy jest zuepłnie z kosmosu?

Jest spora promocja na asosie, można kupić bezramiączkowca za ~90 złotych.. a z tego, co mówi internet, tych biustonoszy nie sposób dorwać tam, gdzie mieszkam, więc nie mam jak przymierzyć .

Będę wdzięczna za komentarze .
Stary 2012-05-05, 20:22   #2854
czarnula4321
Zakorzenienie

Hejka

trafiłam dzisiaj do Was w sumie przez przypadek, moja przygoda z dobrze dobranym biustonoszem już chwilę trwa. Odkąd noszę dobrze dobraną miseczkę jest super a to jakieś pół roku do tego pielęgnacja balsamem do piersi teraz wyleciała mi nazwa z głowy heh w każdym bądź razie nie byłam u braffiterki. Wzięłam metr pomierzyłam się posprawdzałam poszłam poprzymierzałam różne biustonosze i tak okazało się że zamiast 36b lub 34c noszę właśnie - 30dd czasami 30e mieszkam w anglii i tutaj dostane bez problemu taką rozmiarówkę uwielbiam biustonosze gossardu, ck i triumph-a któraś z dziewczyn powyżej pisała że nie ma 30dd owszem jest tylko że nie wiem jak w Polsce. Na początku też miałam problem z ciasnością, ale okazało się że po prostu jest on doskonale dopasowany i idealnie przylega do mojego ciałka a nie tak jak wcześniej

Pozdrawiam wszystkie kobietki, które chodzą w dobrze dobranych biustonoszach
Stary 2012-05-06, 20:15   #2855
agnes7
Raczkowanie

Witam.
Dziewczyny potrzebuję pomocy. Chcę dobrać biustonosz dla mojej mamy, starszej już osoby i wobec tego mam prośbę, proszę pomóżcie mi dobrać rozmiar no i może polecicie jakąś markę dla starszej pani. Rozmiary to pod biustem 85cm, biust 105cm.
Pozdrawiam
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 18:39   #2856
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
Zgłaszam się i ja po poradę do mądrzejszych głów Wszystkie moje dobrane staniki [całe 3 sztuki ] mam w rozmiarze 95G [Staniki są z GAIA z serii Linea Maxima] - dobrano mi takie u brafitterki [zapomniałam jak to się pisze ]. Moje wymiary to 97 pod biustem ciasno na wydechu i 125 w biuście. Jestem na etapie ślinienia się do staników Ewy Michalak - do Toffika i Perełki . W kalkulatorze ze strony Ewy Michalak wychodzi mi 95F. Jak myślicie, powinnam również celować w taki rozmiar jaki teraz noszę [95G] czy zaryzykować w ten 95F?
Ryzykować, effuniaki mają swoją rozmiarókę.
Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Czy dla was też nowy stanik przez pierwsze kilka dni jest niewygodny, wszędzie się wpija, gniecie i ciśnie?

A po kilku dniach w ogole się go nie czuje!
Dla mnie nie, może jesteś poprostu wrażliwa, masz za ciasny obwód lub zły krój biustonosza?

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Pod biustem mam równiutkie 65

W biuście mam 84 i brafitterka mi dobrała stanik w rozmiarze 60D, mam też kilka staników 60DD i 60C, które kupowałam jeszcze przed wizytą u bra-fitterki. Dziwi mnie to, że kalkulator wyliczył 60E, a na mnie 60DD jest za duże i miski odstają, robiłam zaszewki...
Może źle się mierzysz, jakiej firmy masz stanik? Może wstaw zdjęcia, będzie łatwiej doradzić.

Cytat:
Napisane przez night prowler Pokaż wiadomość
Chciałabym zapytać co bardziej doświadczone stanikomaniaczki: jak się przedstawia na żywo rozmiarówka Wonderbra? Na codzień noszę staniki Freya i Panache, w zależności od modelu; 30f, 32e, 32f. Czy z Waszego doświadczenia wynika, że rozmiarówka Wonderbra jakoś przystaje, czy jest zuepłnie z kosmosu?

Jest spora promocja na asosie, można kupić bezramiączkowca za ~90 złotych.. a z tego, co mówi internet, tych biustonoszy nie sposób dorwać tam, gdzie mieszkam, więc nie mam jak przymierzyć .

Jakoś przystaje, chociaż wydaje mi się, że straplessy mają większe miski niż standard.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 20:59   #2857
ulamisiula
Raczkowanie

Czy mogę również prosić o pomoc dla siebie?
Byłam w kilku sklepach, które mam w okolicy i niestety wszędzie pracują dziewczyny takie jak ja-czyli nie mające pojęcia o biustonoszach i ich doborze.
Nie pamiętam bym kiedykolwiek miała dobrze dobrany biustonosz i chciałabym w końcu takowy posiadać.
Moje wymiary to
Obwód pod biustem 80 cm
obwód w przez piersi 96 cm
Rodziłam już 2 razy więc biust do najjędrniejszych nie należy

Edytowane przez ulamisiula
Czas edycji: 2012-05-08 o 12:46
ulamisiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 21:26   #2858
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś mierzyłam staniki wonderbra, i miski są ok 2 rozmiary większe. Normalnie noszę 70 DD. W Wonderbra 70D się utopiłam. Wydaje mi się, ze nawet 70C byłby za duży, ale niestety nie było w sklepie
Może jutro będę miała szczęście.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 11:21   #2859
aam
Zadomowienie

Proszę o radę
Po pierwsze - czy rozmiary staników Panache i Freya się różnią czy są raczej zbliżone?

Po drugie - chcę zainwestować w strój kąpielowy i nie wiem jaki rozmiar majtek brać Mam strój Panache Amalfi i gacie w rozm. S - 10 są za duże, z kolei teraz planuję zakup Freyi, i nie wiem czy brać S czy XS. Dobra, wrzucę jakie opcje rozważam:
1. Coyote 30D + XS
2. Malibu Lagoon 30D + XS
3. Mississippi 30D + XS lub S
4. Pina Colada 30D + S
Wszystko jak na zdjęciach - tylko Mississippi ma zwykłe majtki, reszta wiązane których się boję A boję się ze względu na to, że nie jestem chudzinką (wiem, rozmiary świadczą o czymś innym, ale jestem niska i mam spory % tkanki tłuszczowej), i nie chcę wyglądać jak taki baleronik
No i najbardziej podoba mi się 1, potem 3, 4 i 2
W skrócie - proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia na temat tych strojów i rozmiarów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Freya Coyote.jpg (44,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Freya Malibu Lagoon.jpg (40,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Freya Mississippi.jpg (67,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: gif Freya Pina Colada.gif (34,6 KB, 24 załadowań)
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 14:16   #2860
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Proszę o radę
Po pierwsze - czy rozmiary staników Panache i Freya się różnią czy są raczej zbliżone?

Po drugie - chcę zainwestować w strój kąpielowy i nie wiem jaki rozmiar majtek brać Mam strój Panache Amalfi i gacie w rozm. S - 10 są za duże, z kolei teraz planuję zakup Freyi, i nie wiem czy brać S czy XS. Dobra, wrzucę jakie opcje rozważam:
1. Coyote 30D + XS
2. Malibu Lagoon 30D + XS
3. Mississippi 30D + XS lub S
4. Pina Colada 30D + S
Wszystko jak na zdjęciach - tylko Mississippi ma zwykłe majtki, reszta wiązane których się boję A boję się ze względu na to, że nie jestem chudzinką (wiem, rozmiary świadczą o czymś innym, ale jestem niska i mam spory % tkanki tłuszczowej), i nie chcę wyglądać jak taki baleronik
No i najbardziej podoba mi się 1, potem 3, 4 i 2
W skrócie - proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia na temat tych strojów i rozmiarów
Jakie masz wymiary?
Dużo bikini Frei jest dużomiskowe. Podobnie odnosi się do dołów - weź XS. Ile masz w biodrach?
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 19:38   #2861
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Jakie masz wymiary?
Dużo bikini Frei jest dużomiskowe. Podobnie odnosi się do dołów - weź XS. Ile masz w biodrach?
68 pod biustem i 85 w biuście, standardowo noszę 30d (panache, pour moi)
w biodrach mam 92cm
to mnie teraz nastraszyłaś że mogą być za duże te bikini bo ostatnio mi 1-2 cm spadły w obwodzie i te moje 30d są nadal dobre ale już mniej wypełnione (miałam na styk)
Stary 2012-05-08, 19:58   #2862
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
68 pod biustem i 85 w biuście, standardowo noszę 30d (panache, pour moi)
w biodrach mam 92cm
to mnie teraz nastraszyłaś że mogą być za duże te bikini bo ostatnio mi 1-2 cm spadły w obwodzie i te moje 30d są nadal dobre ale już mniej wypełnione (miałam na styk)
To bierz XS. Popatrz może na balkonetce, jakie dziewczyny mają rozmiary z tych bikini przy danych wymiarach.
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 20:52   #2863
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
To bierz XS. Popatrz może na balkonetce, jakie dziewczyny mają rozmiary z tych bikini przy danych wymiarach.
no właśnie coś nie widzę tych bikini na balkonetce, chyba tylko jedną sztukę znalazłam albo wcale
Stary 2012-05-09, 09:59   #2864
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

Wonderbra Ultimate kosztuje okolo 120 zl, nie 90.

te staniki sa bardzo scisle, tak ze nie ma co duzo zanizac obwodu - sama mysle o zakupie i powaznie rozwazam obwod taki, jaki biore w Effuniakach (gdzie praktycznie nie zanizam). jesli chodzi o miske, to kolezanka wziela kiedys w cielistym swoj standardowy rozmiar 34E i mowi, ze pol miski, ewentualnie cala miska, mniej i byloby cudnie - acz z tego, co wiem, i teraz daje rade.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-05-09 o 10:00
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 20:09   #2865
Ta5ha
Raczkowanie

Desperacko potrzebuję porządnego i dobrze dobranego stanika. Jestem już jako tako zaznajomiona z prawidłową rozmiarówką, gdyż posiadałam 2 staniki Frei - niestety bardzo nietrafione. Dlatego też zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w wyborze jakiejś innej firmy. Może macie jakieś swoje ulubione i godne polecenia? Wiem, że jest ich już całkiem sporo a ja niestety w tym temacie jestem jeszcze dość zielona dlatego będę wdzięczna za polecenie mi czegokolwiek
Z góry bardzo dziękuję!
Stary 2012-05-15, 12:26   #2866
lenaa83
Raczkowanie

dziewczyny czy biustonosze firmy Panache są rozciągliwe?podoba mi się model rhea i nie wiem w jaki rozmiar celować.Mam trzy effuniaki:chabra,motylka, plunge cielaka w rozmiarach 65f oraz toffika w rozmiarze 65f(raczej powinnam mieć 65g).Proszę o pomoc
lenaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:49   #2867
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ta5ha Pokaż wiadomość
Desperacko potrzebuję porządnego i dobrze dobranego stanika. Jestem już jako tako zaznajomiona z prawidłową rozmiarówką, gdyż posiadałam 2 staniki Frei - niestety bardzo nietrafione. Dlatego też zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w wyborze jakiejś innej firmy. Może macie jakieś swoje ulubione i godne polecenia? Wiem, że jest ich już całkiem sporo a ja niestety w tym temacie jestem jeszcze dość zielona dlatego będę wdzięczna za polecenie mi czegokolwiek
Z góry bardzo dziękuję!
Ja, odkąd odkryłam prawidłową rozmiarówkę, zakochałam się z firmie La Vantil- zawsze mają śliczne staniki, duże rozmiary, i częste promocje. Kupiłam piękny biały stanik ze 100 na 50zł przeceniony i jeden czarny tak samo za 50zł. Teraz szukam czerwonego
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 21:48   #2868
Wronia3
Wtajemniczenie

Mój pierwszy effuniak do mnie jedzie Mam nadzieję, że będzie dobry
Stary 2012-05-15, 22:27   #2869
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenaa83 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy biustonosze firmy Panache są rozciągliwe?podoba mi się model rhea i nie wiem w jaki rozmiar celować.Mam trzy effuniaki:chabra,motylka, plunge cielaka w rozmiarach 65f oraz toffika w rozmiarze 65f(raczej powinnam mieć 65g).Proszę o pomoc
A ile masz cm pod biustem? Ja jak przymierzałam effuniaki to pasował mi szerszy niż Panache, ale to nie musi być reguła. Na pewno powinnaś się zastanowić nad 60 lub 65

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Ja, odkąd odkryłam prawidłową rozmiarówkę, zakochałam się z firmie La Vantil- zawsze mają śliczne staniki, duże rozmiary, i częste promocje. Kupiłam piękny biały stanik ze 100 na 50zł przeceniony i jeden czarny tak samo za 50zł. Teraz szukam czerwonego
A gdzie można je kupić?
Stary 2012-05-15, 22:34   #2870
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
z tego, co kojarze z Balkonetki, to ponoc Rhea jest scisliwa bardzo. a ile masz pod biustem na scisk i na luzno?
Stary 2012-05-16, 09:50   #2871
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam Rheę w kolorze szampańskim (ta pierwsza wersja) na początku była ścisła, ale niestety jest dość rozciągliwa.

ja mam taki problem, nie wiem czy Wy też, noszę rozmiar 60GG i niestety wszystkie biustonosze mają miski mocno zabudowane pod pachą,. Czasem, aż boli pacha przy mierzeniu (od razu odrzucam takie staniki bo nie wyobrażam sobie nosić tego na codzień), a jak nie boli ta bardzo bardzo często wystaje spod bluzek właśnie w miejscu pach Macie na to jakiś sposób?
Możecie mi polecić jakiś unoszący biustonosz, który nie miałby tak mocno zabudowanych misek w okolicy pachy?
Ostatnio zamówiłam Lilię Effuniaka ale jest przepaść między rozmiarem 65G a 656GG no i ten drugi strasznie pije w pachę.

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2012-05-16 o 09:56
Stary 2012-05-16, 10:08   #2872
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Ja mam Rheę w kolorze szampańskim (ta pierwsza wersja) na początku była ścisła, ale niestety jest dość rozciągliwa.
moze byla jednak na poczatku za ciasna i stad sie rozciagnela? staniki nadmiernie naciagane, niestety sie szybko rozciagaja :|. ja nosze Arabelki i Eleanorki bez szczegolnego zanizania obwodu - mimo, ze sie o nich mowi, ze sa rozciagliwe bardzo - i caly czas trzymaja na pierwszej haftce .

Cytat:
ja mam taki problem, nie wiem czy Wy też, noszę rozmiar 60GG i niestety wszystkie biustonosze mają miski mocno zabudowane pod pachą,. Czasem, aż boli pacha przy mierzeniu (od razu odrzucam takie staniki bo nie wyobrażam sobie nosić tego na codzień), a jak nie boli ta bardzo bardzo często wystaje spod bluzek właśnie w miejscu pach Macie na to jakiś sposób?
oj, z tym moze byc ciezko, a to przez to, ze masz miske G... a nie masz szans, abys kupila jakiegos scisliwca 65F badz FF?
Stary 2012-05-16, 11:07   #2873
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
moze byla jednak na poczatku za ciasna i stad sie rozciagnela? staniki nadmiernie naciagane, niestety sie szybko rozciagaja :|. ja nosze Arabelki i Eleanorki bez szczegolnego zanizania obwodu - mimo, ze sie o nich mowi, ze sa rozciagliwe bardzo - i caly czas trzymaja na pierwszej haftce .
bardzo możliwe, mam dosyć cięzki biust i z tego względu lubię się ściskać.

Cytat:
oj, z tym moze byc ciezko, a to przez to, ze masz miske G... a nie masz szans, abys kupila jakiegos scisliwca 65F badz FF?
Ja w ogóle się boję, że jestem między rozmiarami, mierzyłam kiedyś Masquerade Anise w rozmiarze 65G i mostek odstawał, miska wydawała się być za mała, obwód ścisły jakby był 60 a nie 65. Z kolei miałam Masquerade Maia w rozmiarze 65FF i obwód powiewał a miska za mała. Nie wiem czy trafiam na takie modele z zaniżanymi rozmiarami miseczek czy o co tu chodzi. Może zwężenie obwodu załatwiłoby sprawę? ale z kolei czy to będzie nadal dobrze dobrany biustonosz spełniający swoje funkcje? Najbardziej się boję tego, że po skróceniu obwodu fiszbiny nie będą przylegać do mostka.
Stary 2012-05-16, 11:24   #2874
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja w ogóle się boję, że jestem między rozmiarami, mierzyłam kiedyś Masquerade Anise w rozmiarze 65G i mostek odstawał, miska wydawała się być za mała, obwód ścisły jakby był 60 a nie 65. Z kolei miałam Masquerade Maia w rozmiarze 65FF i obwód powiewał a miska za mała. Nie wiem czy trafiam na takie modele z zaniżanymi rozmiarami miseczek czy o co tu chodzi. Może zwężenie obwodu załatwiłoby sprawę? ale z kolei czy to będzie nadal dobrze dobrany biustonosz spełniający swoje funkcje? Najbardziej się boję tego, że po skróceniu obwodu fiszbiny nie będą przylegać do mostka.
rzeczywiscie, dziwna sprawa z tymi rozmiarami.

co do tego czy nie bedzie mostek odstawac - a moze mierzac jakas 65 - tke, zrob symulacje, w sensie, popros kolezanke/ekspedientke, o przytrzymanie czesci obwodu? ile masz w ogole na scisk i na luzno pod biustem?

widze, ze u Ewy probowalas 65 - tke, pewnie jakis scisly model z 70 - tka nie wchodzilby pod uwage? i moze pechowo z ta Lilia trafilas, ja tez tak mialam z Onyksem - miedzy dwoma sasiednimi rozmiarami byla roznica wg mnie, wieksza niz o jedna miske...
Stary 2012-05-16, 11:40   #2875
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
rzeczywiscie, dziwna sprawa z tymi rozmiarami.

co do tego czy nie bedzie mostek odstawac - a moze mierzac jakas 65 - tke, zrob symulacje, w sensie, popros kolezanke/ekspedientke, o przytrzymanie czesci obwodu? ile masz w ogole na scisk i na luzno pod biustem?

widze, ze u Ewy probowalas 65 - tke, pewnie jakis scisly model z 70 - tka nie wchodzilby pod uwage? i moze pechowo z ta Lilia trafilas, ja tez tak mialam z Onyksem - miedzy dwoma sasiednimi rozmiarami byla roznica wg mnie, wieksza niz o jedna miske...
bardzo możliwe, nawet krój tej Lilii jest moim zdaniem dziwny, nie unosi biustu tylko tak jakby wyciąga go w przód. Dla mnie ta 65 był nawet nie co za luźna, ale nie chciałam brać 60 ze względu na brak możliwości zwrotu. Bardzo ciężko dopasować mi biustonosz, więc miałabym z nim problem gdyby okazał się nie dobry.

pod biustem luźno 68
pod ciasno 66
w 94,5
do tego mam asymetrię, więc już totalnie koszmar

ta Rhea co mam też niejest idealna, rozmiar 60GG, po założeniu jest dobrze, w trakcie noszenia, robi się bułka na większej piersi

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2012-05-16 o 11:43
Stary 2012-05-16, 11:56   #2876
siarka40
Szef ds. Wymianek

Hipokryzjo, a jestes moze na forum biusciastych albo Balkonetce? jesli nie, to zajrzyj koniecznie, zaloz watek albo wklej sie w swoich dotychczasowych stanikach. tam siedzi duzo wiecej osob niz tutaj.
Stary 2012-05-16, 12:01   #2877
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Hipokryzjo, a jestes moze na forum biusciastych albo Balkonetce? jesli nie, to zajrzyj koniecznie, zaloz watek albo wklej sie w swoich dotychczasowych stanikach. tam siedzi duzo wiecej osob niz tutaj.
jestem jestem, tam też założyłam wątek
Stary 2012-05-18, 18:05   #2878
lilkaa18
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, mam pytanie. Do tej pory nosilam staniki typu F&F itp. ale tam jak wiadomo nie ma rozmiarow...chce w koncu kupic sobie dobry biustonosz. Niestety, w poblizu nie mam dostepu do sklepow typu Freya czy Panache. I wlasnie chcialam sie was o cos zapytac, poniewaz chcialabym kupic sobie jakis model przez internet. Zaczne od tego, ze pod biustem mam 70, a w biuscie 90. No wiec upatrzylam sobie na allegro biustonosz: http://allegro.pl/biustonosz-freya-e...292334629.html

Chcialam spytac, czy ktoras z was takowy posiada? I jezeli tak to czy moze cos o nim powiedziec? Jak sie nosi? Czy duzo sie rozciaga? Czy miseczki sa glebokie itp?

Z gory dzieki za odp.

PS: Niby od pewnego czasu "siedze" w temacie biustonoszy, ale suma sumarum jestem jeszcze zielona wiec prosze o wyrozumialosc.
lilkaa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-18, 23:11   #2879
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilkaa18 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, mam pytanie. Do tej pory nosilam staniki typu F&F itp. ale tam jak wiadomo nie ma rozmiarow...chce w koncu kupic sobie dobry biustonosz. Niestety, w poblizu nie mam dostepu do sklepow typu Freya czy Panache. I wlasnie chcialam sie was o cos zapytac, poniewaz chcialabym kupic sobie jakis model przez internet. Zaczne od tego, ze pod biustem mam 70, a w biuscie 90. No wiec upatrzylam sobie na allegro biustonosz: http://allegro.pl/biustonosz-freya-e...292334629.html

Chcialam spytac, czy ktoras z was takowy posiada? I jezeli tak to czy moze cos o nim powiedziec? Jak sie nosi? Czy duzo sie rozciaga? Czy miseczki sa glebokie itp?

Z gory dzieki za odp.

PS: Niby od pewnego czasu "siedze" w temacie biustonoszy, ale suma sumarum jestem jeszcze zielona wiec prosze o wyrozumialosc.
Przecież w twoim mieście są uświadomione sklepy, spójrz na stanikową mapę z 1 postu No chyba że masz wpisane inne miasto niż w rzeczywistości zamieszkujesz
Stary 2012-05-22, 08:48   #2880
sotie
Zadomowienie

pomóżcie, bo znaleźć nijak nie mogę, gdzie są rozszyfrowane skróty literowe krojów effuniaków??
ślepam chyba

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości