|
|
#2851 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
to prawda, mam mlecznego straplessa od Ewy i wyjątkowo poci się biust, nawet wielkich upałów do tego nie potrzeba. Ciekawa jestem czy wszystkie straplessy od Ewy tak mają ?
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem. Ja też mam mlecznego, w taki sam ostanikowałam przyjaciółkę i obie miałyśmy te same zastrzeżenia. W jej przypadku było o tyle gorzej, że wzięła go jako letni stanik na wyjazd do Turcji
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym zapytać co bardziej doświadczone stanikomaniaczki: jak się przedstawia na żywo rozmiarówka Wonderbra? Na codzień noszę staniki Freya i Panache, w zależności od modelu; 30f, 32e, 32f. Czy z Waszego doświadczenia wynika, że rozmiarówka Wonderbra jakoś przystaje, czy jest zuepłnie z kosmosu?
![]() Jest spora promocja na asosie, można kupić bezramiączkowca za ~90 złotych.. a z tego, co mówi internet, tych biustonoszy nie sposób dorwać tam, gdzie mieszkam, więc nie mam jak przymierzyć .Będę wdzięczna za komentarze .
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
trafiłam dzisiaj do Was w sumie przez przypadek, moja przygoda z dobrze dobranym biustonoszem już chwilę trwa. Odkąd noszę dobrze dobraną miseczkę jest super a to jakieś pół roku do tego pielęgnacja balsamem do piersi teraz wyleciała mi nazwa z głowy heh w każdym bądź razie nie byłam u braffiterki. Wzięłam metr pomierzyłam się posprawdzałam poszłam poprzymierzałam różne biustonosze i tak okazało się że zamiast 36b lub 34c noszę właśnie - 30dd czasami 30e mieszkam w anglii i tutaj dostane bez problemu taką rozmiarówkę uwielbiam biustonosze gossardu, ck i triumph-a któraś z dziewczyn powyżej pisała że nie ma 30dd owszem jest tylko że nie wiem jak w Polsce. Na początku też miałam problem z ciasnością, ale okazało się że po prostu jest on doskonale dopasowany i idealnie przylega do mojego ciałka a nie tak jak wcześniejPozdrawiam wszystkie kobietki, które chodzą w dobrze dobranych biustonoszach
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Dziewczyny potrzebuję pomocy. Chcę dobrać biustonosz dla mojej mamy, starszej już osoby i wobec tego mam prośbę, proszę pomóżcie mi dobrać rozmiar no i może polecicie jakąś markę dla starszej pani. Rozmiary to pod biustem 85cm, biust 105cm. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2856 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogę również prosić o pomoc dla siebie?
Byłam w kilku sklepach, które mam w okolicy i niestety wszędzie pracują dziewczyny takie jak ja-czyli nie mające pojęcia o biustonoszach i ich doborze. Nie pamiętam bym kiedykolwiek miała dobrze dobrany biustonosz i chciałabym w końcu takowy posiadać. Moje wymiary to Obwód pod biustem 80 cm obwód w przez piersi 96 cm Rodziłam już 2 razy więc biust do najjędrniejszych nie należy Edytowane przez ulamisiula Czas edycji: 2012-05-08 o 12:46 |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jutro będę miała szczęście.
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o radę
Po pierwsze - czy rozmiary staników Panache i Freya się różnią czy są raczej zbliżone? Po drugie - chcę zainwestować w strój kąpielowy i nie wiem jaki rozmiar majtek brać Mam strój Panache Amalfi i gacie w rozm. S - 10 są za duże, z kolei teraz planuję zakup Freyi, i nie wiem czy brać S czy XS. Dobra, wrzucę jakie opcje rozważam:1. Coyote 30D + XS 2. Malibu Lagoon 30D + XS 3. Mississippi 30D + XS lub S 4. Pina Colada 30D + S Wszystko jak na zdjęciach - tylko Mississippi ma zwykłe majtki, reszta wiązane których się boję A boję się ze względu na to, że nie jestem chudzinką (wiem, rozmiary świadczą o czymś innym, ale jestem niska i mam spory % tkanki tłuszczowej), i nie chcę wyglądać jak taki baleronik No i najbardziej podoba mi się 1, potem 3, 4 i 2 W skrócie - proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia na temat tych strojów i rozmiarów
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo bikini Frei jest dużomiskowe. Podobnie odnosi się do dołów - weź XS. Ile masz w biodrach? |
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w biodrach mam 92cm to mnie teraz nastraszyłaś że mogą być za duże te bikini bo ostatnio mi 1-2 cm spadły w obwodzie i te moje 30d są nadal dobre ale już mniej wypełnione (miałam na styk) |
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
To bierz XS. Popatrz może na balkonetce, jakie dziewczyny mają rozmiary z tych bikini przy danych wymiarach.
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.te staniki sa bardzo scisle, tak ze nie ma co duzo zanizac obwodu - sama mysle o zakupie i powaznie rozwazam obwod taki, jaki biore w Effuniakach (gdzie praktycznie nie zanizam). jesli chodzi o miske, to kolezanka wziela kiedys w cielistym swoj standardowy rozmiar 34E i mowi, ze pol miski, ewentualnie cala miska, mniej i byloby cudnie - acz z tego, co wiem, i teraz daje rade .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-05-09 o 10:00 |
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Desperacko potrzebuję porządnego i dobrze dobranego stanika. Jestem już jako tako zaznajomiona z prawidłową rozmiarówką, gdyż posiadałam 2 staniki Frei - niestety bardzo nietrafione. Dlatego też zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w wyborze jakiejś innej firmy. Może macie jakieś swoje ulubione i godne polecenia? Wiem, że jest ich już całkiem sporo a ja niestety w tym temacie jestem jeszcze dość zielona dlatego będę wdzięczna za polecenie mi czegokolwiek
![]() Z góry bardzo dziękuję!
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy biustonosze firmy Panache są rozciągliwe?podoba mi się model rhea i nie wiem w jaki rozmiar celować.Mam trzy effuniaki:chabra,motylka, plunge cielaka w rozmiarach 65f oraz toffika w rozmiarze 65f(raczej powinnam mieć 65g).Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy effuniak do mnie jedzie
|
|
#2869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2870 |
|
Szef ds. Wymianek
|
z tego, co kojarze z Balkonetki, to ponoc Rhea jest scisliwa bardzo. a ile masz pod biustem na scisk i na luzno?
|
|
|
#2871 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam taki problem, nie wiem czy Wy też, noszę rozmiar 60GG i niestety wszystkie biustonosze mają miski mocno zabudowane pod pachą,. Czasem, aż boli pacha przy mierzeniu (od razu odrzucam takie staniki bo nie wyobrażam sobie nosić tego na codzień), a jak nie boli ta bardzo bardzo często wystaje spod bluzek właśnie w miejscu pach Macie na to jakiś sposób?Możecie mi polecić jakiś unoszący biustonosz, który nie miałby tak mocno zabudowanych misek w okolicy pachy? Ostatnio zamówiłam Lilię Effuniaka ale jest przepaść między rozmiarem 65G a 656GG no i ten drugi strasznie pije w pachę.
Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2012-05-16 o 09:56 |
|
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
|
|
#2873 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w ogóle się boję, że jestem między rozmiarami, mierzyłam kiedyś Masquerade Anise w rozmiarze 65G i mostek odstawał, miska wydawała się być za mała, obwód ścisły jakby był 60 a nie 65. Z kolei miałam Masquerade Maia w rozmiarze 65FF i obwód powiewał a miska za mała. Nie wiem czy trafiam na takie modele z zaniżanymi rozmiarami miseczek czy o co tu chodzi. Może zwężenie obwodu załatwiłoby sprawę? ale z kolei czy to będzie nadal dobrze dobrany biustonosz spełniający swoje funkcje? Najbardziej się boję tego, że po skróceniu obwodu fiszbiny nie będą przylegać do mostka. |
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.co do tego czy nie bedzie mostek odstawac - a moze mierzac jakas 65 - tke, zrob symulacje, w sensie, popros kolezanke/ekspedientke, o przytrzymanie czesci obwodu? ile masz w ogole na scisk i na luzno pod biustem? widze, ze u Ewy probowalas 65 - tke, pewnie jakis scisly model z 70 - tka nie wchodzilby pod uwage? i moze pechowo z ta Lilia trafilas, ja tez tak mialam z Onyksem - miedzy dwoma sasiednimi rozmiarami byla roznica wg mnie, wieksza niz o jedna miske...
|
|
|
|
#2875 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pod biustem luźno 68 pod ciasno 66 w 94,5 do tego mam asymetrię, więc już totalnie koszmar ta Rhea co mam też niejest idealna, rozmiar 60GG, po założeniu jest dobrze, w trakcie noszenia, robi się bułka na większej piersi Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2012-05-16 o 11:43 |
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Hipokryzjo, a jestes moze na forum biusciastych albo Balkonetce? jesli nie, to zajrzyj koniecznie, zaloz watek albo wklej sie w swoich dotychczasowych stanikach. tam siedzi duzo wiecej osob niz tutaj
|
|
|
#2877 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, mam pytanie. Do tej pory nosilam staniki typu F&F itp. ale tam jak wiadomo nie ma rozmiarow...chce w koncu kupic sobie dobry biustonosz. Niestety, w poblizu nie mam dostepu do sklepow typu Freya czy Panache. I wlasnie chcialam sie was o cos zapytac, poniewaz chcialabym kupic sobie jakis model przez internet. Zaczne od tego, ze pod biustem mam 70, a w biuscie 90. No wiec upatrzylam sobie na allegro biustonosz: http://allegro.pl/biustonosz-freya-e...292334629.html
Chcialam spytac, czy ktoras z was takowy posiada? I jezeli tak to czy moze cos o nim powiedziec? Jak sie nosi? Czy duzo sie rozciaga? Czy miseczki sa glebokie itp? Z gory dzieki za odp. PS: Niby od pewnego czasu "siedze" w temacie biustonoszy, ale suma sumarum jestem jeszcze zielona wiec prosze o wyrozumialosc. |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba że masz wpisane inne miasto niż w rzeczywistości zamieszkujesz
|
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
pomóżcie, bo znaleźć nijak nie mogę, gdzie są rozszyfrowane skróty literowe krojów effuniaków??
ślepam chyba
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

.
Wszystkie moje dobrane staniki [całe 3 sztuki
] mam w rozmiarze 95G [Staniki są z GAIA z serii Linea Maxima] - dobrano mi takie u brafitterki [zapomniałam jak to się pisze 

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
15.04.2013

.