|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Dobry
ja w nocy nie spalam bo mnie bolaly jajniki spac mi sie chce na maxa
|
|
#3722 | ||||||
|
kosmitka
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Kupię penathen i ten linomag, dzięki
Cytat:
Cytat:
Jejciu jak pomyślę o powrocie do pracy, to mam ciarki, czas pewnie też będzie tak szybko płynał, masakra. Cytat:
Cytat:
Może rzeczywiście nowy pokarm, ale co ja tam ostatnio wprowadziłam nowego, majeranek? Nie mogę zgadnąć. Albo chlebek ?Cytat:
U nas jadłospis wygląda tak: 7-8 - mm - różnie - 100-150 ml 10-11 - śniadanie- czyli chlebek, paróweczka, jajeczniczka, itp. Dzisiaj np. upiekłam ryż z jabłkami. 14- obiad 16 - deserek - owoce, jogurt itp. 19- kasza 20 - przed snem cyc W nocy je ok 1-2 mm - jakieś 200 ml i nad rane, o 5 na chwilę cyca. Cytat:
|
|
|
#3723 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ancia my tez mielismy ten problem, chodzi o takie czerwone zaognione krostki? u nas bardzo szybko sprawdzila sie maka ziemniaczana, posypywalam Mikulowi nia dupinke i ladnie zeszlo a teraz caly czas po zmianie pieluchy uzywamy pudru niveaCytat:
), ok 13-14 jest obiadek, ok 16-17 jest owocek czyli najczesciej banany ktore miksuje w blenderku i dodaje do tego biszkopty a ok 19-20 jest kaszka. Zaczelam tez troszke gotowac. Mysle ze ze spokojem powoli jak zaczniesz wprowadzac to bedzie looz. To sie powymadrzalam![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3724 |
|
kosmitka
|
Lulka w nocy Mikuś nie je? to mój przy Twoim się obżera wręcz.
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
nie, w nocy nie je. Ale na temat jedzenia juz nieraz slyszalam od mamy Ł czy mojej ze za duzo bo jak robie mikiemu owocka to miksuje np dwa banany+jablko i do tego dodaje 3 biszkopty, jak pije mleko to wychodzi jak pisalam ok 280-330 ml, jak pije kaszke na noc to tez pelna butla, jak je obiadek to podwojna porcja wiec nie mow ze Franus sie obżera, bezedura![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- aaa zapomnialam jeszcze o czyms takim jak "wydojenie" pelnej butli herbatki i wcinania chrupek kukurydzianych
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas samego mleczka z ledwością 110 ml Zuzia wypija, kaszki wczoraj co prawda wciągnęła 270ml
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka zasnęła dopiero po godzinie wożenia jej w wózku dobrze po północy
ale za to teraz ja spokojne piję kawkę, a dziecko szaleje z dziadziem!Ancia, tak się zastanawiałam i to może być po prostu rekcja na te upały? Z przegrzania? Choć nie wiem jak tam u Was było, bo w Opolu nieznośnie ciepło. Lulla, zazdrościmy Wam tego apetytu! Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-25 o 10:20 |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
no ma, nie da sie ukryc
ale sama bylam zdziwiona jak bylismy ost u pediatry ze wazy 8900, bylam swiecie przekonana ze ma juz te 10kg; wychodzi na to ze w ciagu poltorej mc przybral jakies 300 g.
|
|
#3729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() własnie połykam sniadanko i \was troszke nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
takze moje kulinarne ambicje kończą się na budyniuCytat:
moja jak noworodek je co 3-4 godziny, a i czesciej by chciałaCytat:
|
||||
|
|
|
#3730 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Jakie płatki kukurydziane? ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Danika - nie ma czego zazdrościć, zaraz dobre mi się konczy. Ale gotować i tak będę musiała, bo moja mama nie chce. Więc wszystko bedę musiała przygotować. Jak znam Franka, to na 2 kaszki dziennie nie mogłabym liczyć
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie zupke zdążę ugotowac wieczorem i to nie zawsze. A Ty wracasz dopiero od września, tak? to juz mlody będzie normalne obiady jadł, juz prawie je
Edytowane przez danika Czas edycji: 2012-05-25 o 10:29 |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wiesz, zwykle, długie chrupki kukurydziane, takie rurki ![]() a widzisz, mi kazdy ostatnio mowi ze powinnismy mu dawac czesciej papku i w mniejszych porcjach
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam karmiących piersią w nocy. Czy dajcie pierś każdorazowo jak się dziecko przebudzi? Ja tak robię, ale czy ona serio jest taka głodna to nie wiem. Zwłaszcza, ze potrafi się ostatnio budzić co godzinę. A tym sposobem nie prześpimy całej nocy jeszcze wiele lat
|
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
MamoZo a smoczek nie pomaga? Może herbatkę zacznij dawać ciepłą? Moją maluchę na ciepłe picie usypiam
![]() dziewczyny ja wpadłam narazie bez nadrabiania bo mam pytanko kojarzycie wózek bertini m5 shuttle? coś możecie o nim powiedzieć?
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith wózka nie kojarzę. Ale go sobie zgooglowałam i mi się podoba
A co do herbatek, to u nas butelka w nocy nie przechodzi. Próby podania na leżąco kończą się rykiem. Jeśli już, to muszę ja wziąć z łóżka, wsadzić do leżaczka, ale to skutkuje całkowitym wybudzeniem, często rykiem i zasypianiem potem przez kolejne dwie godziny. |
|
|
|
#3736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas jadłospis podobny tylko na śniadanie na razie kaszka i potem kaszka po kąpieli o 20 i potem jeszcze cyc no i rano zamiast mm też cyc A co do pupki to ja tez tak jak Lullka używam po każdym przewinięciu pudru Nivea i raczej żadnych problemów nie miałam Cytat:
![]() Wróciłam z badania, wyszło niestety gorzej niż poprzednio i doktorka zasugerowała abym jak najszybciej odstawiła Adasia od piersi , tylko ja nie wiem jak, bo jak pisałam w nocy cyca pije i nie da się tego czym innym zastąpić. Mam czas do początku lipcaLullka no Mikul ma apetycik, nie powiem , ale wagowo do mojego to waga lekka A nocki współczuję
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja na niego zachorowałam dosłownie ale nie wem czy dam rade kupić :/ finansowo kiepsko
![]() a nocek współczuję, niestety przy karmieniu piersią tak jest, zawsze jakiś problem
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza w domu nastała, dziadek zabrał Zośkę na spacer
![]() Minio, co się dzieje z Twoim wzrokiem?! ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Irmith, a jak on stoi cenowo? Bo mi się w google wyświetliły tylko zagraniczne strony (chyba hamerykańskie tylko). |
|
|
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to teraz kochana iść się kimnij trochę jak sama w domku jesteś Ja też chwilowo mam ciszę bo Adanio śpi Irmith no właśnie z kp zawsze pod górkę a wózek fajny, a mi też tylko zagraniczne strony się otworzyły
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Minio, to koniecznie wróć do kropienia oczu! Pomęczycie się trochę z Adasiem, ale w końcu się przestawi. Zdrowie najważniejsze
a jaskry nie da się skorygować operacyjnie? a ja nawet śpiąca nie jestem, za dużo wrażeń od rana Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-25 o 11:59 |
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiem, że powinnam przestać karmić, w dzień juz nie pije cycka, tylko te nocki zostały i zupełnie nie wiem jak mam go oduczyć tego
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem, ale może przyjść taki dzień kiedy pokarm się skończy, i wtedy to już mus. Myślę, że trzeba dużo cierpliwości i w końcu się uda. Tylko ta perspektywa nieprzespanych nocy i płaczów Zośki mnie przeraża. Ale to i tak nieuniknione prędzej czy później. A w twoim przypadku nie ma już na co czekać!
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. MamoZo jakiejś bardzo tragedii nie ma niby. Pytałam lekarki jeszcze jak w ciąży byłam, czy trzeba od razu małego na mm przeżucić, to powiedziała, zebym spokojnie karmiła piersią i w sumie wyniki do tej pory były w miarę oki. Nawet wcześniej się poprawiły, tylko teraz coś się pogorszyły. w sumie mi to powiedziała babka co badanie robi tylko, a wizyte u okulistki będę mieć na początku lipca i zobaczymy co powie. Może do tego czasu Adaś się oduczy nocnego cycka ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A pokarm to chyba się skończy jak całkowicie się odstawia dziecko, chyba ![]() Moje koleżanki długo karmiły w nocy tylko i pokarmu miały, nawet przez jakiś czas jeszcze jak juz nie karmiły, także o to to raczej jestem spokojna. Choć pewnie to różnie z tym bywa
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym pokarmem nie znasz dnia ani godziny.
Ja na Twoim miejscu powolutku zaczęłabym oduczać, bo jak w lipcu lekarka kategorycznie każe wrócić do kropli to potem będzie szok, a tak powolutku może do tego czasu dojdziecie do samej butli. Twój wzrok jest ważny ważniejszy dla Adasia niż cycek. Bo on będzie Cię potrzebował jeszcze wiele lat w pełni sprawną. Mam niewidomego kuzyna i wiem, że to sprawia, że życie bywa trudne, mimo, że chłopak świetnie sobie radzi ma rodzinę, 4 letniego synka. |
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parę razy w nocy próbowałąm bez cycka to dotąd płakał i nie spał dopóki cycka nie dostałA w nocy to chyba tz będzie musiał tez wstawać do niego, bo sama to chyba nie dam rady. jeszcze 1,5 m mam. Może się uda w końcu ![]() A moje dziecko wczoraj pierwszy raz zjeżdżało na zjeżdżalni, ale minę miał nieciekawą Na razie najfajniejsza jest huśtawka
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
A mi tak dobrze samej w domu! Zaraz paznokcie sobie pomaluje, a co!
Minio, trzymam kciuki by jak najmniej stresowo u Was to poszło! ja to jestem strachliwa, i jeszcze żadnej huśtawki czy zjeżdżalni nie było! nawet dziadkowi zabroniłam ją z wózka na spacerze wyciągać
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, mam też taką nadzieję, ze w końcu zakończę karmienie jak najmniej stresowo ![]() a na zjeżdżalni oczywiście go trzymałam i zjechał dwa razy od połowy hehe, a huśtawkę uwielbia, wsadzam go w taką dla maluchów i cały czas się w niej cieszy. Właśnie chcemy kupić na all jakąś do domu na dzień dziecka ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- A ciocia skleroza zapomniała ![]() Sto lat dla Stasia za 9 m
|
|
#3748 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
A ja gotuję też jak Franek śpi, zresztą nie zajmuje mi to dużo czasu, pół godziny max. 4h dziennie z dzieckiem to i tak dużo, u nas będą max 3 po południu, ranka nie liczę. ![]() A chcę wydłużyć czas z Franiem i przestawiamy go na późniejszą kąpiel. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Przyłączam się do życzeń ![]()
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do mnie było pytanie ale też odstawiam wiec odpowiem
![]() Dawałam butle w nocy i pił bez problemu jak narazie, dawałam mu butelke w tej samej pozycji co cycka ale ma coraz mniejszy odruch przy spaniu do ssania cycka, potrafi usnąć bez.Już bym całkiem butleke wprowadziła, ale mam jeszcze pokarm nocą to mu daję wiem durna jestem ale jak mam to daję ![]() ale jeszcze z tydzień i już odstawiam na amen ![]() uspypianie o 5 rano ostatnio u mnie jest przynajmniej pólgodzinne, w tym czasie musze coś nucić, przytulić, udawać że śpie i mały uśnie ![]() Stasiek dziś 9mc kończy wow jak to szybko leci :P
|
|
#3750 |
|
kosmitka
|
No ja tez tam coś mam, dlatego daję, więc witaj durna matko w klubie durnych matek
![]() I też tak mówię - no jeszcze z tydzień .---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- A nie śpi Ci lepiej po tym mm? Bo u nas jakby tylko 2 karmienia nocą wychodzą, a wcześniej były 3. A tak naprawdę to 1 karmienie, a o 5 będę dawać już chyba tylko wodę lub herbatkę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

ja w nocy nie spalam bo mnie bolaly jajniki
spac mi sie chce na maxa

dzięki za przepisik

. Czaruję, by zjadł cokolwiek.
Przybiera ładnie, na ostatnim szczepieniu 7,5 kg
gratki umiejętności i zabeczków....a co do pytania o jedzonko..ja zastąpiłam mleko popołudniowe deserkiem, przeważnie to są owocki same albo z kleikiem, jogurtem, kisiel; jak koło 15 zje obiadek i potem tak 17-18 deserek to wytrzymuje do mleka po 20. a tak to rano pije mleko z kaszką bezglutenową, koło południa mleko z kleikiem, potem obiadek, deserek i przed snem mleko z kaszką glutenową.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)