Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 17:27   #421
gosinek13
Raczkowanie

Question Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Moje P. ( jestem chora )

I bułka włoska, pół z serem gouda, szynką, pomidorem, pół z szynką i ogórkiem, kromka pszennego na 2, 1 z serkiem śmiatankowym i pomidorem, 2 z serkiem śmietankowym i dżemem malinowym, kubek mleka z miodem

II nutridrink truskawkowy; bułka pszenna;pół z serkiem, szynką, pomidorem, ogórkiem , pól z domowym twarożkiem,pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną

III talerz pomidorowej z ryżem i indykiem i włoszczyzną

IV 2 kawałki kurczaka terijaki, 5 młodych ziemniaków( 5 bo były mniejsze niż zwykle), gotowana kapusta młoda, sałatka(pomidor, ogórek,papryka,kapusta pekińska,oliwa), sok

V mus brzoskwiniowo-truskawkowy z owocami, herbata z miodem i cytryną

VI bułka pszenna, pól z serkiem i szynką, pomidorem, pól z domowym twarożkiem, pomidorem i szczypiorem, kromka pszennego z serkiem śmietankowym z pomidorem i ogórkiem, herbata z miodem i cytryną

Nie za dużo pieczywa ??
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:29   #422
Milka1224
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

U

I serek homo naturalny z prażonymi płatkami orkiszowymi do tego pokrojone truskawki i kawałek banana, posypane kakao naturalnym i wiórkami kokosowymi + duża truskawa do dekoracji kawa

II grahamka wydrążona w srodku, napelniona serem typu włoskiego i zapieczona do tego ogórek i szczypiorek

trochę suszonych fig, herbata pokrzywowa

IV pełnoziarniste tagiatelle z sosem z dorsza i szpinaku z czosnkiem, pieprzem i sezamem

inka karmelowa ;d

V grzanki z chleba słonecznikowego z domowa ricottą, oliwkami i pomidorem

do picia woda i herbaty
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:30   #423
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje dzisiejsze, późno-wstane P
I Mocno kakaowe, pełnoziarniste naleśniki (znowu one... ), nadziewane serkiem wiejskim i jogurtem (+cukier), podane z musem truskawkowym; inka karmelowa z mlekiem

II
Gulasz wieprzowy z brązowym ryżem (3/4 woreczka), glazurowane marchewki i ogórek konserwowy
po: rożek truskawkowy

III
Miseczka waniliowego budyniu z 3 kostkami mlecznej czekolady, pokruszonymi herbatnikami i pełną garścią orzechów laskowych , jabłko

IV
Będzie duża pszenna bułka podzielona na 2 części: 1 z Tartarem łososiowym i polędwicą drobiową; 2 z fetą, sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i oliwkami (sałatka grecka na bułce, haha ), do tego kubek zupy krem z pieczarek z pełnoziarnistymi grzankami i natką pietruszki.

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
fajnie, choć kaloriami nadrobiłaś raczej w IV i przekąsce, reszta taka normalna ale smaczna i zdrowa. przyjemnie jest być na P?
E, jakoś tak zwyczajnie. ;p Jem to, co zwykle- tyle, że większe porcje lub z ekstra "dawką" nnkt albo innych kaloryczniejszych dodatków. Staram się nie jeść jednak bardzo dużych porcji (żeby niepotrzebnie nie rozciągać żołądka) ani nie opychać się słodyczami, ale jeść zdrowo (nie zawsze wychodzi, głównie przez to, że jestem "słodkolubna", ale się staram ).

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-05-24 o 17:32
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:30   #424
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ily Pokaż wiadomość
zastanawiam sie czy zjeść na obiad fasolkę po bretońsku na Redukcji ...

a pozniej wrzuce eRke z fasolką albo bez
zaszalej

a jak robisz fasolkę? bo ja kiedys robiłam "light"a taka tradycyjna jaka robie dla tż to z boczkiem i kiełbasą = tona tłuszczu
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:44   #425
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I serek homo naturalny z prażonymi płatkami orkiszowymi do tego pokrojone truskawki i kawałek banana, posypane kakao naturalnym i wiórkami kokosowymi + duża truskawa do dekoracji kawa

II grahamka wydrążona w srodku, napelniona serem typu włoskiego i zapieczona do tego ogórek i szczypiorek

IV pełnoziarniste tagiatelle z sosem z dorsza i szpinaku z czosnkiem, pieprzem i sezamem

inka karmelowa ;d

do picia woda i herbaty
Śniadanie i obiad zaśliliłam się
Dobra jest inka karmelowa?

Podnoszę swój
Uuuuuuu:

I: owsianka z 5 łyżek płatków, z serkiem homo nat, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami, łyżeczką wiórków kokosowych i kawałkiem kokosa
II: grahamka na 3: dwie części z tuńczykiem, trzecia z dwoma plastrami filetu z indyka i plasterkiem żółtego sera; na każdej pomidor, kiełki i sos jogurtowo-ketchupowy; czekoladka Merci.
III: porcja żytniego makaronu z gotowaną piersią kurczaka i szpinakiem; kilka pomidorków koktajlowych.
IV: twarożek domowy z łyżeczką masła orzechowego, łyżeczką pestek dyni i nerkowcami.
V: planuję dwa jajka w koszulkach z warzywami.

Dziś jak dotąd tylko spacer, wieczorem planuję shred i rowerek. Będę wdzięczna za komentarz
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:47   #426
blissful
Raczkowanie

dzisiejsza R

I: pełnoziarniste pancakes (z mąki pszennej pełnoziarnistej z łyżeczką olliwy i 1 jajem) posmarowane lekkim bieluchem (125g), z melonem i truskawkami

II: 250g kefiru naturalnego z suszoną żurawiną, poppingiem z amarantusa i cynamonem

III: sałatka z fileta z kurczaka, pieczarek, faty o obniżonej zawartości tłuszczu, papryki, pomidora, ogórka i rzodkiewki (wyszła duża porcja)

IV: lekki wiejski z łyżeczką domowego masła z orzechów arachidowych & marchewka

ponadto: woda, czerwona herbata, kawa, cola zero (wiem...)

Będę wdzięczna za komentarz.
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:53   #427
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
dzisiejsza R

I: pełnoziarniste pancakes (z mąki pszennej pełnoziarnistej z łyżeczką olliwy i 1 jajem) posmarowane lekkim bieluchem (125g), z melonem i truskawkami

II: 250g kefiru naturalnego z suszoną żurawiną, poppingiem z amarantusa i cynamonem

III: sałatka z fileta z kurczaka, pieczarek, faty o obniżonej zawartości tłuszczu, papryki, pomidora, ogórka i rzodkiewki (wyszła duża porcja)

IV: lekki wiejski z łyżeczką domowego masła z orzechów arachidowych & marchewka

ponadto: woda, czerwona herbata, kawa, cola zero (wiem...)

Będę wdzięczna za komentarz.
Mi się podoba Ćwiczysz? Chudniesz?
edit: oczywiscie oceniając wg 10PŻ to w 2 posiłku jest mało białka, feta średnio na R, no i lepiej jednak jeść 5 posiłków. Cola zero też out.
Choć ja nie trzymałam się tych zasad w 100% i chudłam

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-05-24 o 18:00
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:03   #428
Ily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
zaszalej

a jak robisz fasolkę? bo ja kiedys robiłam "light"a taka tradycyjna jaka robie dla tż to z boczkiem i kiełbasą = tona tłuszczu
kurcze w tym sęk , że fasolka to robota mamuśki tz= zasmażka , kiełabasa , i inne mięska... więc jak na tą godzinę odpuściłam

a wersja light jak u Ciebie wyglada ?

wstawiam dziwaczną R !

Ś 2 smażone jajka na oliwie z oliwek + 2 kromki ciemnego pieczywa z masłem i sałatą

II Ś Jabłko i pare łuskanych słoneczników .

O Miała być fasolka... ale ze względu na późną porę zjadłam dużą michę wieśniaka z cebulą , szczypiorkiem , pomidorem. Ser 0% tł. ale za to z kefirem

I znowu tylko 3 posiłki bo strasznie późno wstałam a głodna w ogóle nie byłam przez połowę dnia

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 18:58   #429
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ily Pokaż wiadomość
kurcze w tym sęk , że fasolka to robota mamuśki tz= zasmażka , kiełabasa , i inne mięska... więc jak na tą godzinę odpuściłam

a wersja light jak u Ciebie wyglada ?

wstawiam dziwaczną R !

Ś 2 smażone jajka na oliwie z oliwek + 2 kromki ciemnego pieczywa z masłem i sałatą

II Ś Jabłko i pare łuskanych słoneczników .

O Miała być fasolka... ale ze względu na późną porę zjadłam dużą michę wieśniaka z cebulą , szczypiorkiem , pomidorem. Ser 0% tł. ale za to z kefirem

I znowu tylko 3 posiłki bo strasznie późno wstałam a głodna w ogóle nie byłam przez połowę dnia
Malutko strasznie! Trzeba było zjesc tę fasolkę! Zjedz jakąs pozywną kolację chociaż.

Fasolka light to: ugotowan fasola, gotowany kurczak (można piers albo udka - wywar z nich do fasolki a mięsko zdjąć i też do gara), marchewka w kostkę, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Całkiem dobra ale odbiega smakiem od tradycyjnej
Stary 2012-05-24, 19:21   #430
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U :
śniadanie owsianka ( 7 porządnych łych płatków) z serkiem wiejskim - ok. 100g ( resztka ) jabłkiem, cynamonem, kubkiem cappucino, 2 kostki gorzkiej czeko
II śniadanie : 2 kawały świeżego ciasta drożdżowego ( takie duuże ), pomarańcza, 3 herbatniki,
Obiad : talerz zupy ogórkowe, 3 paróweczki ( takie niezbyt duże - z vianda ) cielęce z ketchupem
Po : jabłko
Podwieczorek : jabłko,ogórek szklarniowy ( miałam jakąś dziwną zachciankę ),100g chudego białego sera,3 wafle ryżowe,
Kolacja : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i ogórkiem,szklanka mleka ,jabłko

Ruch : godzinka roweru
O ja ! w każdym prawie każdym posiłku mam jabłko ;p
Oczywiście proszę o zerknięcie
podbijam bo znikło w tłumie
Stary 2012-05-24, 19:29   #431
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

inka karmelowa ;d

do picia woda i herbaty
smacznie i zdrowo

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
I Mocno kakaowe, pełnoziarniste naleśniki (znowu one... ), nadziewane serkiem wiejskim i jogurtem (+cukier), podane z musem truskawkowym; inka karmelowa z mlekiem a z jakiego przepisu ?

II
Gulasz wieprzowy z brązowym ryżem (3/4 woreczka), glazurowane marchewki i ogórek konserwowy

III
Miseczka waniliowego budyniu z 3 kostkami mlecznej czekolady, pokruszonymi herbatnikami i pełną garścią orzechów laskowych , jabłko zrobiłąś z torebki budyniu?

IV
Będzie duża pszenna bułka podzielona na 2 części: 1 z Tartarem łososiowym i polędwicą drobiową; 2 z fetą, sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i oliwkami (sałatka grecka na bułce, haha ), do tego kubek zupy krem z pieczarek z pełnoziarnistymi grzankami i natką pietruszki.

E, jakoś tak zwyczajnie. ;p Jem to, co zwykle- tyle, że większe porcje lub z ekstra "dawką" nnkt albo innych kaloryczniejszych dodatków. Staram się nie jeść jednak bardzo dużych porcji (żeby niepotrzebnie nie rozciągać żołądka) ani nie opychać się słodyczami, ale jeść zdrowo (nie zawsze wychodzi, głównie przez to, że jestem "słodkolubna", ale się staram ).
MI tam sie podoba

Moje U

I serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, jabłkiem, orzeszkami arachidowymi, ryżem preparowanym

II duża tortilla z twarożkiem i 3 kiwi polana sosem tiramisu z orzeszkami arachidowymi

III ziemnaki tłuczone z masłem, ogórki ze śmietaną i cebulką, panierowana kostka z mintaja

IV 2 gofry z serkiem jabłko-gruszka i orzechami

V duży paluch z ziarnami na pół obie z serem białym, świezym szpinakiem, łososiem wędzonym, ogorkiem

do picia: 1,5 l woda mineralna, kompot wiśniowy.....

Mam pytanie: Jak przechowywać świezy szpinak? Mama zebrała z ogordu. Jedną turę zamroziłam a z drugiej chce przez pare dni przygotowac jakieś fajne smaczne dania A nie chce go mrozić

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-24 o 19:56
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:51   #432
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
smacznie i zdrowo

MI tam sie podoba

Moje U

I serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, jabłkiem, orzeszkami arachidowymi, ryżem preparowanym bardzo ładnie jeśli się najadłaś

II duża tortilla z twarożkiem, 3 kiwi twarożek taki samotny w środku, czy z kiwi był? Bo jak samotny to może jakieś warzywa/owoce/orzechu do środka? Może masło orzechowe albo jakiś dżem.

III ziemnaki tłuczone z masłem, ogórki ze śmietaną i cebulką, panierowana kostka z mintaja śliczny obiad

IV 2 gofry z serkiem jabłko-gruszka i orzechami domowe? super!

V duży paluch z ziarnami na pół obie z serem białym, świezym szpinakiem, łososiem wędzonym, ogorkiem pyszna kolacja

Mam pytanie: Jak przechowywać świezy szpinak? Mama zebrała z ogordu. Jedną turę zamroziłam a z drugiej chce przez pare dni przygotowac jakieś fajne smaczne dania A nie chce go mrozić

Jadłospis jak zwykle.
Poza tym widzę, że jednak zdecydowałaś się założyć nowego bloga. Czekam na ciekawe przepisy i zapraszam też od czasu do czasu do siebie

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:55   #433
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość

Jadłospis jak zwykle.
Poza tym widzę, że jednak zdecydowałaś się założyć nowego bloga. Czekam na ciekawe przepisy i zapraszam też od czasu do czasu do siebie
Twarożek był z kiwi i zapomniałam napisać ze było to polane sosem tirmaisu z orzeszkami arachidowymi i tortilla była duża

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

A Twojego bloga odwiedzam

Stary 2012-05-24, 19:55   #434
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
I Mocno kakaowe, pełnoziarniste naleśniki (znowu one... ), nadziewane serkiem wiejskim i jogurtem (+cukier), podane z musem truskawkowym; inka karmelowa z mlekiem

II

III
Miseczka waniliowego budyniu z 3 kostkami mlecznej czekolady, pokruszonymi herbatnikami i pełną garścią orzechów laskowych , jabłko

IV

uważam, że zdecydowanie Ci to wychodzi, każdy Twój jadłospis jest ekstra dzisiejszy również
Cytat:
Napisane przez Ervisha
Moje U

I serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, jabłkiem, orzeszkami arachidowymi, ryżem preparowanym

II duża tortilla z twarożkiem, 3 kiwi

III ziemnaki tłuczone z masłem, ogórki ze śmietaną i cebulką, panierowana kostka z mintaja

IV 2 gofry z serkiem jabłko-gruszka i orzechami

V duży paluch z ziarnami na pół obie z serem białym, świezym szpinakiem, łososiem wędzonym, ogorkiem

menu jak zwykle szałowe a szpinak proponuję w woreczku w lodówce

U
I. woda z cytryną
kasza jaglana z serkiem homo nat, jagodami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów i pralinką rafaello
II. grahamka z masłem, żółtym serem, sałatą i pomidorkami cherry
jabłko, landrynka
III. duża porcja babcinych pierogów z serem polanych masłem i posypanych cukrem nierafinowanym
IV. grahamka z masłem, sałatą, polędwicą, jajkiem, pomidorem i szczypiorem
woda, herbaty zielone i malinowa
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:10   #435
paluinka90
Raczkowanie

U (chociaż wyszło jak P... :/)
I płatki owsiane, otręby,jogurt naturalny,jabłko, cynamon
0,5 kromki chleba żytniego z kawałkiem piersi z kurczaka i pomidorem
mały kawałek ciasta drożdżowego z rabarbarem
II baton musli
III (u babci więc wiadomo jak to wygląda) zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet z kurczaka, sałata ze śmietaną, 1 krówka
IV twaróg chudy z jogurtem naturalnym i łyżeczką dżemu wiśniowego <3, spore jabłko, 3 małe marchewki
V kromka chleba z mix sałat, plasterkiem szynki z kurczaka,rzodkiewką i szczypiorkiem, jajko, kilka rzodkiewek i pomidorków koktajlowych

woda, czerwona i zielona herbata, czarna z cytryną i 1 łyżeczką cukru, 2 kawy z mlekiem

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
U
I. woda z cytryną
kasza jaglana z serkiem homo nat, jagodami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów i pralinką rafaello
jabłko, landrynka
III. duża porcja babcinych pierogów z serem polanych masłem i posypanych cukrem nierafinowanym
Lubię to!
paluinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:27   #436
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Ten kleik z siemienia to tylko z miodem? Ja uwielbiam kleik z siemia na mleku- taka gęsta kaszka wychodzi, czasem dodaje trochę grysiku do tego Masz jeszcze jakieś sposoby na siemie?
Ten akurat był tylko z miodem, na wodzie. Ale z mlekiem też lubię. W ogóle lubię len - zarówno mielony, jak i całe ziarna, a olej do twarogu najlepszy (choć ostatnio wcinam zawsze twaróg na słodko, a jak już mam ochotę na wytrawny, to w domu brak oleju). W zeszłym tygodniu jakoś wrzucałam jadłospis, gdzie był kleik z siemienia na mleku, z miodem, orzeszkami pinii, pestkami dyni i słonecznika. Bardzo smaczny

Dzisiejsze U

Śniadanie:
* owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z 2 łyżkami naturalnego serka homogenizowanego, bananem, truskawkami, kakao naturalnym, orzechami włoskimi i zbożowymi poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym

II śniadanie (poza domem) -> uwaga, uwaga: pieczywo!
* grahamka z pestkami słonecznika; z pasztetem z gęsi, sałatą i pomidorem

Obiad:
* zupa szparagowa z marchwią, pietruszką i koperkiem (2 pełne talerze)

Kolacja:
* jajecznica z 3 jaj z tymiankiem, na oliwie
* 3 wieloziarniste wafle ryżowe slim z serkiem Almette pomidorowym, sałatą i rzodkiewkami

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:28   #437
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
uważam, że zdecydowanie Ci to wychodzi, każdy Twój jadłospis jest ekstra dzisiejszy również

menu jak zwykle szałowe a szpinak proponuję w woreczku w lodówce

U
I. woda z cytryną
jabłko, landrynka
Ale umyć go ? A menu REWELACJA

Stary 2012-05-24, 20:31   #438
paluinka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość

Dzisiejsze U

Śniadanie:
* owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z 2 łyżkami naturalnego serka homogenizowanego, bananem, truskawkami, kakao naturalnym, orzechami włoskimi i zbożowymi poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym

II śniadanie (poza domem) -> uwaga, uwaga: pieczywo!
* grahamka z pestkami słonecznika; z pasztetem z gęsi, sałatą i pomidorem

Obiad:
* zupa szparagowa z marchwią, pietruszką i koperkiem (2 pełne talerze)

Kolacja:
* jajecznica z 3 jaj z tymiankiem, na oliwie
* 3 wieloziarniste wafle ryżowe slim z serkiem Almette pomidorowym, sałatą i rzodkiewkami
śniadanie bomba!
paluinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:32   #439
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Ervisha- naleśniki robiłam po swojemu (tak w ogóle to jest jakiś przepis na nie? ). A budyń był z torebki- mam taki ulubiony od lat i kupuje tylko ten (choć jadam go raczej rzadko).

Dziękuję wam za oceny.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-05-24, 20:40   #440
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha- naleśniki robiłam po swojemu (tak w ogóle to jest jakiś przepis na nie? ). A budyń był z torebki- mam taki ulubiony od lat i kupuje tylko ten (choć jadam go raczej rzadko).

Dziękuję wam za oceny.
Ale nie błyskawiczny? I zjadłaś całą torebkę? Co do budyniu to podobno smaczny jest czekoladowy z białą czekoladą lub czekoladowy z kawałkami czekolady

Stary 2012-05-24, 20:48   #441
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ale nie błyskawiczny? I zjadłaś całą torebkę? Co do budyniu to podobno smaczny jest czekoladowy z białą czekoladą lub czekoladowy z kawałkami czekolady
Nieee, nie błyskawiczny. Moim zdaniem one są okropne- przesadnie słodkie i strasznie czuć jakąś chemią. I nie zjadłam całej torebki. Wzięłam proszku "na oko" i wlałam do mleka. Musiałam tylko trochę dolać, bo okazał się zbyt gęsty. Mi najbardziej smakuje waniliowy z "powtykanymi" kawałkami czekolady Nussbeisser. Albo "łaciaty"- jedna połowa waniliowa, a druga część wymieszana z kakao i nakładana do pucharka tak, żeby był pstrokaty. Mniam mniam.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-05-24, 20:58   #442
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, nie błyskawiczny. Moim zdaniem one są okropne- przesadnie słodkie i strasznie czuć jakąś chemią. I nie zjadłam całej torebki. Wzięłam proszku "na oko" i wlałam do mleka. Musiałam tylko trochę dolać, bo okazał się zbyt gęsty. Mi najbardziej smakuje waniliowy z "powtykanymi" kawałkami czekolady Nussbeisser. Albo "łaciaty"- jedna połowa waniliowa, a druga część wymieszana z kakao i nakładana do pucharka tak, żeby był pstrokaty. Mniam mniam.
Robiłam łaciaty i mi tez smakował.... Raz robiłąm też budyń czekoladowy i wyszedł mi za rzadki i nie miałam drugiej torebki czekoladowego by dosypać to dalam śmietankowy i wyszedł mi smak capucino

Stary 2012-05-24, 21:02   #443
Monian
Zakorzenienie

dzisiejsze R

I Śniadanie- jajecznica z dwóch jaj z garścią błonnika na teflonie; kanapka z pieczywa pełnoziarnistego razowego z szynką z kurczaka; trochę czerwonej pomarańczy

II Śniadanie- serek wiejski 3% z papryką czerwoną; małe jabłko

40 minut pilatesu

Obiad- pierś z kurczaka (przyprawiona czosnkiem, kolendrą, curry) zapiekana z brokułami;lekki sosik na mleku; 1/3 woreczka brązowego ryżu

Podwieczorek- surowa marchew

Kolacja- placek z mąki orkiszowej, jajka, odrobiny twarożku wiejskiego O%, odrobiny mleka na teflonie; 1 pieczywo chrupkie z ogórkiem zielonym

około 2,5 litra wody źródlanej

oj dzis zdecydowanie za duzo zjadłam, ale kobiece sprawy ogrooomnie napędzają mnie do jedzenia
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:59   #444
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Mi się podoba Ćwiczysz? Chudniesz?
edit: oczywiscie oceniając wg 10PŻ to w 2 posiłku jest mało białka, feta średnio na R, no i lepiej jednak jeść 5 posiłków. Cola zero też out.
Choć ja nie trzymałam się tych zasad w 100% i chudłam
To cieszę się. Jeszcze ograniczam aktywność ze względu na skręconą kostkę, ale jest coraz lepiej i myślę, że pod koniec przyszłego tygodnia będę mogła się bez obaw wybrać na siłownie i w końcu porządnie poćwiczyć. Wiem, że nie jest to idelany jadłospis, ale zdaję się bardziej na zdrowy rozsądek, intuicję i doświadczenia jakie miałam z dietami niż na rygorystyczne przestrzeganie tych zasad. No i chudnę.
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:07   #445
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
dzisiejsze R

I Śniadanie- jajecznica z dwóch jaj z garścią błonnika na teflonie; kanapka z pieczywa pełnoziarnistego razowego z szynką z kurczaka; trochę czerwonej pomarańczy

II Śniadanie- serek wiejski 3% z papryką czerwoną; małe jabłko

40 minut pilatesu

Obiad- pierś z kurczaka (przyprawiona czosnkiem, kolendrą, curry) zapiekana z brokułami;lekki sosik na mleku; 1/3 woreczka brązowego ryżu

Podwieczorek- surowa marchew

Kolacja- placek z mąki orkiszowej, jajka, odrobiny twarożku wiejskiego O%, odrobiny mleka na teflonie; 1 pieczywo chrupkie z ogórkiem zielonym

około 2,5 litra wody źródlanej

oj dzis zdecydowanie za duzo zjadłam, ale kobiece sprawy ogrooomnie napędzają mnie do jedzenia
a poza tym wszystko ok ?

ile tu jest kalorii? 1500 ? maksymalnie... to ile jadasz normalnie?

jestem przerażona ^^

i jeszcze to słowo. ZDECYDOWANIE.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:10   #446
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a poza tym wszystko ok ?

ile tu jest kalorii? 1500 ? maksymalnie... to ile jadasz normalnie?

jestem przerażona ^^

i jeszcze to słowo. ZDECYDOWANIE.
sądze że ok. Nie wiem ile jest kalorii, nie zastanawiam się nigdy nad tym i ich skrupulatnie nie liczę, po prostu to jak na mnie jest dużo. Normalnie jadam mniej i czuje się syta.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:18   #447
agniusia17
Rozeznanie

Wracam...? Chyba tak.

P

I. owsianka (ok.5 łyżek płatków) z gruszką, prażonym jabłkiem i miodem, pół bułki ziarnistej (czyli 50g) z masłem, białym serem, dżemem i dwoma łyżkami serka Danio (normalny, nie light)

II. 1,5 wafla ryżowego z pasztetem/ dżemem jagodowym i serkiem wiejskim, marchewka do pochrupania; garść paluszków słonych i szklanka soku marchwiowo- bananowego

III. ryż (a raczej papka ryżowa... xD) z gotowaną piersią kurczaka w sosie, marchewka gotowana zaprawiona śmietaną i mąką

jogurt truskawkowy ze zbożami 135g

IV. 150g jogurtu naturalnego z łyżką serka wiejskiego, ogórkiem małosolnym, pomidorem i ziołami; kromka chałki z kruszonką, plaster sera żółtego

V. bułka pszenna z masłem, wędliną drobiową, twarożkiem domowym z Piątnicy, pomidorem i szczypiorkiem

kawa zbożowa z mlekiem 2%, malutki banan i reszta twarożku domowego (ok. pół opakowania); później szklanka soku marchwiowego jednodniowego

mam niemiłe wrażenie, że puchnę a do okresu jeszcze trochę...

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 10:39   #448
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
Wracam...? Chyba tak.

P

I. owsianka (ok.5 łyżek płatków) z gruszką, prażonym jabłkiem i miodem, pół bułki ziarnistej (czyli 50g) z masłem, białym serem, dżemem i dwoma łyżkami serka Danio (normalny, nie light)

II. 1,5 wafla ryżowego z pasztetem/ dżemem jagodowym i serkiem wiejskim, marchewka do pochrupania; garść paluszków słonych i szklanka soku marchwiowo- bananowego

III. ryż (a raczej papka ryżowa... xD) z gotowaną piersią kurczaka w sosie, marchewka gotowana zaprawiona śmietaną i mąką

jogurt truskawkowy ze zbożami 135g

IV. 150g jogurtu naturalnego z łyżką serka wiejskiego, ogórkiem małosolnym, pomidorem i ziołami; kromka chałki z kruszonką, plaster sera żółtego

V. bułka pszenna z masłem, wędliną drobiową, twarożkiem domowym z Piątnicy, pomidorem i szczypiorkiem

kawa zbożowa z mlekiem 2%, malutki banan i reszta twarożku domowego (ok. pół opakowania); później szklanka soku marchwiowego jednodniowego

mam niemiłe wrażenie, że puchnę a do okresu jeszcze trochę...
Ładne sniadanie aczkolwiek sypnęłabym tam orzechów bo kompletnie nie widzę u Ciebie NNKT a pewnie są konieczne. No i szczerze to chyba za mało na P ale w sumie niewiem jak u Ciebie jest i jak organizm reaguje na taką ilość, jakościowo ładnie, są warzywa, owoce, białko... No ale mimo to wydaje mi się, ze ciut mało ;p Główka do góry i do przodu
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:06   #449
mpati86
Zadomowienie

R
Ś: kulki mozzarelli małe z 1 bananem, 1 jabłkiem, 1 kiwi z łyżką pestek słonecznika z garstką orzechów laskowych i włoskich
II: 2 kawałki chleba razowego z ziarnami z margaryną, sałatą, wędliną z indyka, rzodkiewką; 1 kalarepa; kawa parzona z mlekiem
O: jajko sadzone na oliwce; kasza gryczana; marchewka z groszkiem
K: sałatka( sałata, pomidor, rzodkiewka, marchew, oliwki czarne, kawałek awokado z łyżką jogurtu naturalnego)
i jak?
zero ruchu
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:13   #450
hauuu
Wtajemniczenie

Moje R/U

I: miska cornflakesów z mlekiem, pół szklanki soku mandarynkowego bez cukru (z fortuny, polecam bo pyszny i lekko kwaskowaty), kawa
III: koktail: szklanka maslanki, połowa serka homo, kiwi, pomarańcza, łyzka otrąb i pestki dyni na wierzch
III: spagetti z sosem z pomidorów, 2 łyżek pesto, oliwy i mięsa z indyka, sałatka grecka
IV: sałatka z kurczakiem i sosem ziołowo majonezowym
V: wiesniak z lyżką dżemu porzeczkowego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości