|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Moje P. ( jestem chora
)I bułka włoska, pół z serem gouda, szynką, pomidorem, pół z szynką i ogórkiem, kromka pszennego na 2, 1 z serkiem śmiatankowym i pomidorem, 2 z serkiem śmietankowym i dżemem malinowym, kubek mleka z miodem II nutridrink truskawkowy; bułka pszenna;pół z serkiem, szynką, pomidorem, ogórkiem , pól z domowym twarożkiem,pomidorem i szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną III talerz pomidorowej z ryżem i indykiem i włoszczyzną IV 2 kawałki kurczaka terijaki, 5 młodych ziemniaków( 5 bo były mniejsze niż zwykle), gotowana kapusta młoda, sałatka(pomidor, ogórek,papryka,kapusta pekińska,oliwa), sok V mus brzoskwiniowo-truskawkowy z owocami VI bułka pszenna, pól z serkiem i szynką, pomidorem, pól z domowym twarożkiem, pomidorem i szczypiorem, kromka pszennego z serkiem śmietankowym z pomidorem i ogórkiem, herbata z miodem i cytryną Nie za dużo pieczywa ?? |
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
U
![]() I serek homo naturalny z prażonymi płatkami orkiszowymi do tego pokrojone truskawki i kawałek banana, posypane kakao naturalnym i wiórkami kokosowymi + duża truskawa do dekoracji II grahamka wydrążona w srodku, napelniona serem typu włoskiego i zapieczona do tego ogórek i szczypiorek trochę suszonych fig, herbata pokrzywowa IV pełnoziarniste tagiatelle z sosem z dorsza i szpinaku z czosnkiem, pieprzem i sezamem ![]() inka karmelowa ;d V grzanki z chleba słonecznikowego z domowa ricottą, oliwkami i pomidorem ![]() do picia woda i herbaty |
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze, późno-wstane P
I Mocno kakaowe, pełnoziarniste naleśniki (znowu one... ), nadziewane serkiem wiejskim i jogurtem (+cukier), podane z musem truskawkowym; inka karmelowa z mlekiemII Gulasz wieprzowy z brązowym ryżem (3/4 woreczka), glazurowane marchewki i ogórek konserwowy po: rożek truskawkowy ![]() III Miseczka waniliowego budyniu z 3 kostkami mlecznej czekolady, pokruszonymi herbatnikami i pełną garścią orzechów laskowych IV Będzie duża pszenna bułka podzielona na 2 części: 1 z Tartarem łososiowym i polędwicą drobiową; 2 z fetą, sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i oliwkami (sałatka grecka na bułce, haha ), do tego kubek zupy krem z pieczarek z pełnoziarnistymi grzankami i natką pietruszki.Cytat:
Staram się nie jeść jednak bardzo dużych porcji (żeby niepotrzebnie nie rozciągać żołądka) ani nie opychać się słodyczami, ale jeść zdrowo (nie zawsze wychodzi, głównie przez to, że jestem "słodkolubna", ale się staram ).
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-24 o 17:32 |
|
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobra jest inka karmelowa? Podnoszę swój Uuuuuuu: I: owsianka z 5 łyżek płatków, z serkiem homo nat, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami, łyżeczką wiórków kokosowych i kawałkiem kokosa ![]() II: grahamka na 3: dwie części z tuńczykiem, trzecia z dwoma plastrami filetu z indyka i plasterkiem żółtego sera; na każdej pomidor, kiełki i sos jogurtowo-ketchupowy; czekoladka Merci. III: porcja żytniego makaronu z gotowaną piersią kurczaka i szpinakiem; kilka pomidorków koktajlowych. IV: twarożek domowy z łyżeczką masła orzechowego, łyżeczką pestek dyni i nerkowcami. V: planuję dwa jajka w koszulkach z warzywami. Dziś jak dotąd tylko spacer, wieczorem planuję shred i rowerek. Będę wdzięczna za komentarz
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza R
I: pełnoziarniste pancakes (z mąki pszennej pełnoziarnistej z łyżeczką olliwy i 1 jajem) posmarowane lekkim bieluchem (125g), z melonem i truskawkami II: 250g kefiru naturalnego z suszoną żurawiną, poppingiem z amarantusa i cynamonem III: sałatka z fileta z kurczaka, pieczarek, faty o obniżonej zawartości tłuszczu, papryki, pomidora, ogórka i rzodkiewki (wyszła duża porcja) IV: lekki wiejski z łyżeczką domowego masła z orzechów arachidowych & marchewka ponadto: woda, czerwona herbata, kawa, cola zero (wiem... )Będę wdzięczna za komentarz. |
|
|
|
#427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ćwiczysz? Chudniesz? ![]() edit: oczywiscie oceniając wg 10PŻ to w 2 posiłku jest mało białka, feta średnio na R, no i lepiej jednak jeść 5 posiłków. Cola zero też out. Choć ja nie trzymałam się tych zasad w 100% i chudłam
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-05-24 o 18:00 |
|
|
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tz= zasmażka , kiełabasa , i inne mięska... więc jak na tą godzinę odpuściłam ![]() a wersja light jak u Ciebie wyglada ? wstawiam dziwaczną R ! ![]() Ś 2 smażone jajka na oliwie z oliwek + 2 kromki ciemnego pieczywa z masłem i sałatą II Ś Jabłko i pare łuskanych słoneczników . O Miała być fasolka... ale ze względu na późną porę zjadłam dużą michę wieśniaka z cebulą , szczypiorkiem , pomidorem. Ser 0% tł. ale za to z kefirem ![]() I znowu tylko 3 posiłki bo strasznie późno wstałam a głodna w ogóle nie byłam przez połowę dnia
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fasolka light to: ugotowan fasola, gotowany kurczak (można piers albo udka - wywar z nich do fasolki a mięsko zdjąć i też do gara), marchewka w kostkę, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Całkiem dobra ale odbiega smakiem od tradycyjnej
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznie i zdrowo Cytat:
![]() Moje U I serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, jabłkiem, orzeszkami arachidowymi, ryżem preparowanym II duża tortilla z twarożkiem i 3 kiwi polana sosem tiramisu z orzeszkami arachidowymi III ziemnaki tłuczone z masłem, ogórki ze śmietaną i cebulką, panierowana kostka z mintaja IV 2 gofry z serkiem jabłko-gruszka i orzechami V duży paluch z ziarnami na pół obie z serem białym, świezym szpinakiem, łososiem wędzonym, ogorkiem do picia: 1,5 l woda mineralna, kompot wiśniowy..... Mam pytanie: Jak przechowywać świezy szpinak? Mama zebrała z ogordu. Jedną turę zamroziłam a z drugiej chce przez pare dni przygotowac jakieś fajne smaczne dania A nie chce go mrozić
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-24 o 19:56 |
||
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jadłospis jak zwykle. Poza tym widzę, że jednak zdecydowałaś się założyć nowego bloga. Czekam na ciekawe przepisy i zapraszam też od czasu do czasu do siebie
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- A Twojego bloga odwiedzam
|
|
#434 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U I. woda z cytryną kasza jaglana z serkiem homo nat, jagodami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów i pralinką rafaello II. grahamka z masłem, żółtym serem, sałatą i pomidorkami cherry jabłko, landrynka III. duża porcja babcinych pierogów z serem polanych masłem i posypanych cukrem nierafinowanym IV. grahamka z masłem, sałatą, polędwicą, jajkiem, pomidorem i szczypiorem woda, herbaty zielone i malinowa
|
||
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
U (chociaż wyszło jak P... :/)
I płatki owsiane, otręby,jogurt naturalny,jabłko, cynamon 0,5 kromki chleba żytniego z kawałkiem piersi z kurczaka i pomidorem mały kawałek ciasta drożdżowego z rabarbarem II baton musli III (u babci więc wiadomo jak to wygląda) zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet z kurczaka, sałata ze śmietaną, 1 krówka IV twaróg chudy z jogurtem naturalnym i łyżeczką dżemu wiśniowego <3, spore jabłko, 3 małe marchewki V kromka chleba z mix sałat, plasterkiem szynki z kurczaka,rzodkiewką i szczypiorkiem, jajko, kilka rzodkiewek i pomidorków koktajlowych woda, czerwona i zielona herbata, czarna z cytryną i 1 łyżeczką cukru, 2 kawy z mlekiem ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(choć ostatnio wcinam zawsze twaróg na słodko, a jak już mam ochotę na wytrawny, to w domu brak oleju![]() Dzisiejsze U Śniadanie: * owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z 2 łyżkami naturalnego serka homogenizowanego, bananem, truskawkami, kakao naturalnym, orzechami włoskimi i zbożowymi poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym II śniadanie (poza domem) -> uwaga, uwaga: pieczywo! ![]() * grahamka z pestkami słonecznika; z pasztetem z gęsi, sałatą i pomidorem Obiad: * zupa szparagowa z marchwią, pietruszką i koperkiem (2 pełne talerze) Kolacja: * jajecznica z 3 jaj z tymiankiem, na oliwie * 3 wieloziarniste wafle ryżowe slim z serkiem Almette pomidorowym, sałatą i rzodkiewkami
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). A budyń był z torebki- mam taki ulubiony od lat i kupuje tylko ten (choć jadam go raczej rzadko). ![]() Dziękuję wam za oceny.
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do budyniu to podobno smaczny jest czekoladowy z białą czekoladą lub czekoladowy z kawałkami czekolady
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wzięłam proszku "na oko" i wlałam do mleka. Musiałam tylko trochę dolać, bo okazał się zbyt gęsty. Mi najbardziej smakuje waniliowy z "powtykanymi" kawałkami czekolady Nussbeisser. Albo "łaciaty"- jedna połowa waniliowa, a druga część wymieszana z kakao i nakładana do pucharka tak, żeby był pstrokaty. Mniam mniam.
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze R
I Śniadanie- jajecznica z dwóch jaj z garścią błonnika na teflonie; kanapka z pieczywa pełnoziarnistego razowego z szynką z kurczaka; trochę czerwonej pomarańczy II Śniadanie- serek wiejski 3% z papryką czerwoną; małe jabłko 40 minut pilatesu Obiad- pierś z kurczaka (przyprawiona czosnkiem, kolendrą, curry) zapiekana z brokułami;lekki sosik na mleku; 1/3 woreczka brązowego ryżu Podwieczorek- surowa marchew Kolacja- placek z mąki orkiszowej, jajka, odrobiny twarożku wiejskiego O%, odrobiny mleka na teflonie; 1 pieczywo chrupkie z ogórkiem zielonym około 2,5 litra wody źródlanej oj dzis zdecydowanie za duzo zjadłam, ale kobiece sprawy ogrooomnie napędzają mnie do jedzenia |
|
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile tu jest kalorii? 1500 ? maksymalnie... to ile jadasz normalnie? jestem przerażona ^^ i jeszcze to słowo. ZDECYDOWANIE.
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
sądze że ok. Nie wiem ile jest kalorii, nie zastanawiam się nigdy nad tym i ich skrupulatnie nie liczę, po prostu to jak na mnie jest dużo. Normalnie jadam mniej i czuje się syta.
|
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
Wracam...? Chyba tak.
P I. owsianka (ok.5 łyżek płatków) z gruszką, prażonym jabłkiem i miodem, pół bułki ziarnistej (czyli 50g) z masłem, białym serem, dżemem i dwoma łyżkami serka Danio (normalny, nie light) II. 1,5 wafla ryżowego z pasztetem/ dżemem jagodowym i serkiem wiejskim, marchewka do pochrupania; garść paluszków słonych i szklanka soku marchwiowo- bananowego III. ryż (a raczej papka ryżowa... xD) z gotowaną piersią kurczaka w sosie, marchewka gotowana zaprawiona śmietaną i mąką jogurt truskawkowy ze zbożami 135g IV. 150g jogurtu naturalnego z łyżką serka wiejskiego, ogórkiem małosolnym, pomidorem i ziołami; kromka chałki z kruszonką, plaster sera żółtego V. bułka pszenna z masłem, wędliną drobiową, twarożkiem domowym z Piątnicy, pomidorem i szczypiorkiem kawa zbożowa z mlekiem 2%, malutki banan i reszta twarożku domowego (ok. pół opakowania); później szklanka soku marchwiowego jednodniowego mam niemiłe wrażenie, że puchnę a do okresu jeszcze trochę...
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
R
Ś: kulki mozzarelli małe z 1 bananem, 1 jabłkiem, 1 kiwi z łyżką pestek słonecznika z garstką orzechów laskowych i włoskich II: 2 kawałki chleba razowego z ziarnami z margaryną, sałatą, wędliną z indyka, rzodkiewką; 1 kalarepa; kawa parzona z mlekiem O: jajko sadzone na oliwce; kasza gryczana; marchewka z groszkiem K: sałatka( sałata, pomidor, rzodkiewka, marchew, oliwki czarne, kawałek awokado z łyżką jogurtu naturalnego) i jak? zero ruchu
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R/U
![]() I: miska cornflakesów z mlekiem, pół szklanki soku mandarynkowego bez cukru (z fortuny, polecam bo pyszny i lekko kwaskowaty III: koktail: szklanka maslanki, połowa serka homo, kiwi, pomarańcza, łyzka otrąb i pestki dyni na wierzch III: spagetti z sosem z pomidorów, 2 łyżek pesto, oliwy i mięsa z indyka, sałatka grecka IV: sałatka z kurczakiem i sosem ziołowo majonezowym V: wiesniak z lyżką dżemu porzeczkowego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

)

na Redukcji ...

)

smacznie i zdrowo