Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 15:29   #63661
nez123
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Niebieska Poziomka Pokaż wiadomość
wiecie co mogłoby pomóc na cebulki?
Może spróbuj jakieś wcierki. Jantar, olej łopianowy itp.

P.S Dla wszystkich dziewczyn, które pytały jak z działaniem oleju z łopianu, to ostatnio się zawzięłam i od ok trzech tygodni używałam regularnie (dwa/trzy razy w tygodniu dosyć sporą ilość na noc)- zużyłam całą buteleczkę, i fryzjerka powiedziała, że mam na głowie multum maluteńkich baby hair

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-05-25 o 15:32
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:46   #63662
kasiaa87
Raczkowanie

Dziewczyny, nie udzielam się zbytnio na tym forum jednak dzielnie śledzę Wasze wpisy. Znalazłam dzisiaj w osiedlowej drogerii taki oto żel z aloesem. Poniżej wklejam jego skład i proszę o analizę i opinie czy jest zgodna z CG, gdyż nie znalazłam jej w innych wątkach.

Tanita effective. Żel po depilacji.

Aqua, Propylene Glycol, Alcohol Denat, PEG-40 Hedrogenated Castor Oil, Carbomer, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Triethanolamine, Panthenol, Allantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Limonene, CI 16255.

Dodam że szukam jakiegoś zamiennika żelu aloesowego, bo od dłuższego czasu w drogeriach mogę tylko spotkać taki za 40zl :/
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:57   #63663
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie udzielam się zbytnio na tym forum jednak dzielnie śledzę Wasze wpisy. Znalazłam dzisiaj w osiedlowej drogerii taki oto żel z aloesem. Poniżej wklejam jego skład i proszę o analizę i opinie czy jest zgodna z CG, gdyż nie znalazłam jej w innych wątkach.

Tanita effective. Żel po depilacji.

Aqua, Propylene Glycol, Alcohol Denat, PEG-40 Hedrogenated Castor Oil, Carbomer, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Triethanolamine, Panthenol, Allantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Limonene, CI 16255.

Dodam że szukam jakiegoś zamiennika żelu aloesowego, bo od dłuższego czasu w drogeriach mogę tylko spotkać taki za 40zl :/
niezgodny, zawiera alkohol denat.
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:59   #63664
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
[/I]
A w aptece patrzyłaś? Ja w aptece kupuje za 10zł.
Stary 2012-05-25, 16:02   #63665
kasiaa87
Raczkowanie

Rzeczywiście nie pomyślałam! Dzięki za info i analizę
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:14   #63666
Karen15
Zakorzenienie

chcę zrobić jakiegoś psikacza, ale często w przepisach jest jakiś hydrolat, którego aktualnie nie posiadam. Czy da się to czymś zastąpić ??

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=10

używałyście?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:14   #63667
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eyes_of_love Pokaż wiadomość
Jak najbardziej kolagen mogę polecić. Sama biorę go w tabletkach firmy Noble Health i jest znacznie lepiej – nie rozdwajają się oraz wyglądają zdecydowanie bardziej żywo.
Mialam na mysli kolagen aplikowany na wlosy, a nie w tabletkach, ale to takze cenna informacja, dzieki

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
chcę zrobić jakiegoś psikacza, ale często w przepisach jest jakiś hydrolat, którego aktualnie nie posiadam. Czy da się to czymś zastąpić ??
Mysle ze spokojnie mozna - woda destylowana albo woda z sokiem aloesowym na przyklad. Ja sie zwykle nie trzymam scisle przepisow bo zazwyczaj mi brakuje jakiegos skladnika

Dziewczyny, konczy mi sie Hegron i zastanawiam sie nad wyprobowaniem jakiejs nowej, zgodnej z CG odzywki myjacej. Probowalam jeszcze myc Gloria, ale mnie prostowala, wiec sie nie polubilysmy. Jakie osobiscie polecacie odzywki do mycia? Kusi mnie Isana babassu, ale obawiam sie czy nie bedzie ciężkawa - lubie oleje zmywac odzywka oraz zawsze, bez wzgledu na to co wczesniej bylo na wlosach, uzywam odzywki ds. Czy Isana sie sprawdzi do mycia w takim zestawie? Albo np. w zestawie mycie Isana babassu + bogata maska ds?

Dzis znow robie nawilzajaca maske Ajrisz Zaraz ide myc wloski.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:22   #63668
Karen15
Zakorzenienie

Przepraszam za głupie pytanie, ale

czy woda destylowana to również deszczówka??
Stary 2012-05-25, 19:09   #63669
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
bez zelu schna bardzo szybko, z protein uzywalam tylko keratyny, kokos mi nie puszy mocniej niz inne oleje, ale jesli go uzywam czesto to mam problem z domyciem wlosow. Farby wyplukuja sie szybko. Do plukanek kwasnych ani zandych innych serca nie mam, wiec nie uzywalam...

Sprobuje teraz hennowania w weekend, i zabiore sie za proteiny o wiekszych czasteczkach (jajko, kolagen... Co jeszcze sie nada?mozna robic maseczki z jogurtu?) no i zobaczymy czy te plukanki kwasne cos dadza...
Szybkie schnięcie, szybkie wypłukiwanie się koloru, wrażenie ciągle suchych włosów mimo zabezbpieczenia--> obstawiam, ze tak jak ja jesteś wysokoporowata
Poczytaj:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...ysokiej-i.html
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...-zbiorczo.html

Cudnie działa maska z dowolnej odzywki (np Garnier AiK) +olej_miód+żel lniany, moje włosy bardzo ją lubią

Jak twoje włosy reagują na keratynę?

Ja mam tak jak ty i zabezpieczam Ziają codzienna pielęgnacja z jojobą b/s. Z olei moje włosy uwielbiają słonecznikowy, stosuję OMO:
O- odzywka wzbogacona olejem na ok 1-1,5h
M-szampon
O- odzywka z silikonami (Nivea Flexible Curls albo Avon Advace Techniqes-Odzywka dyscyplinująca) na jakieś 15 minut
Na koniec płuczę lodowatą wodą, ewentualnie płukanką zakwaszającą, ale to jak mi się przypomni Z protein używałam tylko maski Stapiza z jedwabiem i olejem z pestek słonecznika, dla mnie to było cudo, ostatnio nie używam protein jakoś dużo, mam maskę Romantic z jedwabiem, ale tam jedwab jest przed zapachem i nie mam objawów niedoboru.

poczytaj co pisze Ajrisz i przede wszystkim nawilżaj i olejuj
O olejach jest tu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47

zobacz z jakiej grupy używasz olei i spróbuj z innych grup, jeżeli te cię puszą Może po prostu nie są dla ciebie
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:09   #63670
natalcia250
sentimental animal

Karen15 - tato mi mówił, że tak ale ja się tam nie znam

zadawałam już to pytanie, ale nikt mi nie odpowiedział więc ponawiam: czy jest sens przy olejowaniu kilkugodzinnym, godzinę przed myciem nakładać jeszcze na to maskę z dodatkami? czy to się wchłonie przez olej?

edit:zastanawiam się jaką mam porowatość. moje włosy po całym dniu są spuszone, mimo tego, że nie są zniszczone, skręcają się przy wilgoci, łatwo je zmoczyć, schną ok. 2-3 godzin (przed CG nawet 40 minut!), często wyglądają 'sucho', chociaż z drugiego strony farby z reguły wypłukują mi się wolno. baardzo trudno je obciążyć, mogę dać na całe włosy odżywkę b/s i krem z biedronki, żel i nie są obciążone rozumiem, że jestem wysokoporowata?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-05-25 o 19:14
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:17   #63671
Karen15
Zakorzenienie

Stuningowałam maskę Gloria 3 kroplami aloesu 10x i 2 kroplami gliceryny. Za chwilę idę zmyć
Stary 2012-05-25, 19:57   #63672
Piechniak
Rozeznanie

Precyzuję: ALS to w kontekście mojej wypowiedzi Ammonium Lauryl Sulfate. W internecie znalazłam, że ma być łagodny w przeciwieństwie do Ammonium Laureth Sulfate, który jest taki jak SLS.
Ale czy mogę wierzyć internetowi? pomóżcie bo chciasłbym tym szamponem umyć dzisiaj głowę i nie wiem czy powinnam to robić
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:21   #63673
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
Precyzuję: ALS to w kontekście mojej wypowiedzi Ammonium Lauryl Sulfate. W internecie znalazłam, że ma być łagodny w przeciwieństwie do Ammonium Laureth Sulfate, który jest taki jak SLS.
Ale czy mogę wierzyć internetowi? pomóżcie bo chciasłbym tym szamponem umyć dzisiaj głowę i nie wiem czy powinnam to robić
Ja spotkalam sie raczej ze stwierdzeniami, ze amoniakowe siarczany sa jeszcze silniejsze niz SLS czy SLES. Ja bym takiego szamponu sie bala.
Wczoraj ukrecilam maske z gluta lnianego, miodu, zelu aloesowego i oleju z rozy pizmowej, plus lyzeczka Garniera dla konsystencji. Niestety, wlosy po zmyciu i wyschnieciu byly lekko klapniete i sprawialy wrazenie nieswiezych, czyli w przyszlosci musze takie maski zmywac lekkim szamponem.
Ale - poprawilam dzis mycie, umylam tylko odzywka i nalozylam Joasie lniana jako bs. Nic wiecej. No i mam piekne, lekko donawilzone i ladnie skrecone, blyszczace, mieciutkie wlosy .
Trzymam kciuki zeby Ajrisz zloto przywiozla z zawodow.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:25   #63674
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zadawałam już to pytanie, ale nikt mi nie odpowiedział więc ponawiam: czy jest sens przy olejowaniu kilkugodzinnym, godzinę przed myciem nakładać jeszcze na to maskę z dodatkami? czy to się wchłonie przez olej?

ja nakładam olej na maskę, nie wiem jak się ma pod
bardziej doświadczone w temacie dziewczyny niech się wypowiedzą
porowatość mam podobną

BTW ładne włoski w avatarze

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:29   #63675
Piechniak
Rozeznanie

kurcze, aż szkodab obłędnie pachnie , ech
no cóż, umyję wobec tego jakimś innym a ten srezentuje mamie na dzień matki, ona i tak używa tylko slsów
dzięki
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:41   #63676
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
kurcze, aż szkodab obłędnie pachnie , ech
no cóż, umyję wobec tego jakimś innym a ten srezentuje mamie na dzień matki, ona i tak używa tylko slsów
dzięki
a propos zapachu, kupiłam do mycia pottersa z lotosem, ten dopiero pięknie pachnie

Stary 2012-05-25, 20:43   #63677
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja nakładam olej na maskę, nie wiem jak się ma pod
bardziej doświadczone w temacie dziewczyny niech się wypowiedzą
porowatość mam podobną

BTW ładne włoski w avatarze
sądząc po twoich pięknych włosach, pewnie cośtam przenika przez ten olej

a dziękuję
Stary 2012-05-25, 20:46   #63678
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
sądząc po twoich pięknych włosach, pewnie cośtam przenika przez ten olej

a dziękuję
gdy mam więcej czasu psikam włosy aloesem na to nakładam którąś maskę bingo i na tę maskę daje olej lniany bądź oliwę z oliwek ( te najbardziej lubię) zmywa sie bajecznie, a odkąd myje pottersem jestem bardziej zadowolona BD używam juz tylko raz w miesiącu jak robię restart

Stary 2012-05-25, 20:52   #63679
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
gdy mam więcej czasu psikam włosy aloesem na to nakładam którąś maskę bingo i na tę maskę daje olej lniany bądź oliwę z oliwek ( te najbardziej lubię) zmywa sie bajecznie, a odkąd myje pottersem jestem bardziej zadowolona BD używam juz tylko raz w miesiącu jak robię restart
ah, rozumiem
i ile czasu to trzymasz? bo ja zazwyczaj trzymam olej łoo nawet 12 godzin i zastanawiam się czy maska może tyle siedzieć?
Stary 2012-05-25, 21:00   #63680
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ah, rozumiem
i ile czasu to trzymasz? bo ja zazwyczaj trzymam olej łoo nawet 12 godzin i zastanawiam się czy maska może tyle siedzieć?
zdarzyło sie ze 2-3 razy że trzymałam na noc, ale wtedy nie nakładam folii
spróbuj sobie i tym sposobem,
pewnie tylko oleje niewnikające mogą w jakiś sposób utrudnić przenikanie, ale to takie moje dywagację, wolałabym żeby wypowiedział sie ktoś mądrzejszy

Stary 2012-05-25, 21:14   #63681
iwonsia01
Zadomowienie

Dziś jednak postanowiłam, że pójdę do fryzjera. Nie mam już cierpliwości do tych kudełków. Mam na końcu poplątane i ogólnie niewyjściowe te włosy. Muszę warstwy pocieniować aby nabrały objętości. Zapisałam się do mojego rzeszowskiego guru także wkleję fotki po jak będzie ktoś zainteresowany to dam namiary
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:01   #63682
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, konczy mi sie Hegron i zastanawiam sie nad wyprobowaniem jakiejs nowej, zgodnej z CG odzywki myjacej. Probowalam jeszcze myc Gloria, ale mnie prostowala, wiec sie nie polubilysmy. Jakie osobiscie polecacie odzywki do mycia? Kusi mnie Isana babassu, ale obawiam sie czy nie bedzie ciężkawa - lubie oleje zmywac odzywka oraz zawsze, bez wzgledu na to co wczesniej bylo na wlosach, uzywam odzywki ds. Czy Isana sie sprawdzi do mycia w takim zestawie? Albo np. w zestawie mycie Isana babassu + bogata maska ds?

Isaną myję włosy prawie codziennie i sprawdza się u mnie całkiem dobrze nawet się dość mocno pieni na Twoich włosach powinien być ładny efekt po niej
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:08   #63683
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mialam na mysli kolagen aplikowany na wlosy, a nie w tabletkach, ale to takze cenna informacja, dzieki

Mysle ze spokojnie mozna - woda destylowana albo woda z sokiem aloesowym na przyklad. Ja sie zwykle nie trzymam scisle przepisow bo zazwyczaj mi brakuje jakiegos skladnika

o myciowe odzywki to co rusz sie ktos pyta

ja polecam joanne naturia bs z makiem i bawelna (inne z tej serii tez sie nadaja), duzo lzejsza niz isana
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:07   #63684
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez eyes_of_love Pokaż wiadomość
Jak najbardziej kolagen mogę polecić. Sama biorę go w tabletkach firmy Noble Health i jest znacznie lepiej – nie rozdwajają się oraz wyglądają zdecydowanie bardziej żywo.
Witamy
Pokaż lokasy

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Może spróbuj jakieś wcierki. Jantar, olej łopianowy itp.

P.S Dla wszystkich dziewczyn, które pytały jak z działaniem oleju z łopianu, to ostatnio się zawzięłam i od ok trzech tygodni używałam regularnie (dwa/trzy razy w tygodniu dosyć sporą ilość na noc)- zużyłam całą buteleczkę, i fryzjerka powiedziała, że mam na głowie multum maluteńkich baby hair
Chcę go! teraz już na pewno kupię jeśli znajdę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:10   #63685
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziś jednak postanowiłam, że pójdę do fryzjera. Nie mam już cierpliwości do tych kudełków. Mam na końcu poplątane i ogólnie niewyjściowe te włosy. Muszę warstwy pocieniować aby nabrały objętości. Zapisałam się do mojego rzeszowskiego guru także wkleję fotki po jak będzie ktoś zainteresowany to dam namiary
ja z miłą chęcią przyjmę te namiary

co do tych zdjęć to pewnie jakieś wstawię jak się zorientuje jak się to robi, żeby mi ktoś powiedział jaki mam typ, bo ja sama jakoś nie mogę tego dojrzeć.. ;p

mam pytanie do was dziewczyny czy nie macie z włosami problemów na drugi dzień po myciu? czy stosujecie rano po wstaniu jakieś specjalne kosmetyki? ;p no bo uczesać się siłą rzeczy nie da.. :P dzisiaj w sumie jeszcze myłam włosy szamponem (od następnego razu zastosuję odżywkę), nie "polerując" włosów ręcznikiem, myłam zimnawą wodą i dałam piankę do włosów (pewnie to nie najlepiej), ale serum, które zazwyczaj używałam wydawało mi się być gorsze od pianki.. i włosy miałam w pracy no prawie, że piękne, związałam je nawet w kucyka i później rozpuściła, no cud-miód, już dawno takie nie były tak długo.. ale co będzie jutro, po spaniu to się boję niesamowicie.. i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, śpicie we włosach rozpuszczonych, związanych czy jak ?
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:31   #63686
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Przepraszam za głupie pytanie, ale

czy woda destylowana to również deszczówka??
Woda destylowana to woda oczyszczona przez odparowanie tak w skrócie, a deszczówka jednak zbiera ze sobą zanieczyszczenia z powietrza - z wodą destylowaną nie ma więc nic wspólnego

Mam łyse gniazdo na głowie A nie obserwowałam wzmożonego wypadania
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 06:50   #63687
hahihehy
Rozeznanie

aaaaaaach nie wiem od czego, ale włosy nawet w upały trzymają 2 dni na luzie (trzeciego spinam)
dzisiaj je chyba zaolejuję na noc z proteinami pod spodem, bo dawno nie jadły

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:34   #63688
natalcia250
sentimental animal

wiem, że to pytanie było tu już zadawane, ale nie mogę znaleźć teraz odpowiedzi, a trochę się śpieszę. która pianka do włosów jest zgodna z CG? pamiętam tylko, że chyba któraś rosmannowska? z analiz wyczytałam, że Yung był zgodny z CG, ale chyba już go wycofali.
Stary 2012-05-26, 11:44   #63689
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
wiem, że to pytanie było tu już zadawane, ale nie mogę znaleźć teraz odpowiedzi, a trochę się śpieszę. która pianka do włosów jest zgodna z CG? pamiętam tylko, że chyba któraś rosmannowska? z analiz wyczytałam, że Yung był zgodny z CG, ale chyba już go wycofali.
ta do loków
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-lokow.html
Stary 2012-05-26, 12:47   #63690
aleksandra987x
Rozeznanie

Ale wczoraj moje włosy zrobiły numer: wybierałam się na imprezę w plenerze ze znajomymi, kudły były do mycia, trochę tłustawy skalp i przyklap, do teko same oklapłe korkociagi. Zdesperowana rozczesałam grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, wyczochrałam łapskiami i powstała ładna objętość i całkiem ciekawy skręt. Wracam po kilku godzinach do domu: mam same korkociągi, jeszcze bardziej skręcone niż po starannej stylizacji
Na dodatek pod prysznicem umyłam całe szamponem joaśki z zieloną herbatą i w mokrych poszłam spać. Włosy nie są suche (!) jak zwykle po samym SLSie były, ale za to skalp jakiś niedomyty. Po fryzjerze umyję jeszcze raz i zrobię peeling cukrowy i dam jakąś odzywkę, pochwalę się efektem.

Dziś fryzjer, trzymać kciuki, coby nic nie zchrzanił

Wiecie może czy Rossmanie mają mleczka do demakijażu Ziaji? muszę sprawić sobie coś do zmywania makijażu z oczu, bo żel który mam wysusza mi teraz skórę, a ona nie potrzebuje już codziennie tak silnego oczyszczania, tylko raczej nawilżenia.
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości