|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Może spróbuj jakieś wcierki. Jantar, olej łopianowy itp.
P.S Dla wszystkich dziewczyn, które pytały jak z działaniem oleju z łopianu, to ostatnio się zawzięłam i od ok trzech tygodni używałam regularnie (dwa/trzy razy w tygodniu dosyć sporą ilość na noc)- zużyłam całą buteleczkę, i fryzjerka powiedziała, że mam na głowie multum maluteńkich baby hair
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-05-25 o 15:32 |
|
|
|
#63662 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie udzielam się zbytnio na tym forum jednak dzielnie śledzę Wasze wpisy
Tanita effective. Żel po depilacji. Aqua, Propylene Glycol, Alcohol Denat, PEG-40 Hedrogenated Castor Oil, Carbomer, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Triethanolamine, Panthenol, Allantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Limonene, CI 16255. Dodam że szukam jakiegoś zamiennika żelu aloesowego, bo od dłuższego czasu w drogeriach mogę tylko spotkać taki za 40zl :/ |
|
|
|
#63663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63664 |
|
Rozeznanie
|
A w aptece patrzyłaś? Ja w aptece kupuje za 10zł.
|
|
#63665 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście nie pomyślałam! Dzięki za info i analizę
|
|
|
|
#63666 |
|
Zakorzenienie
|
chcę zrobić jakiegoś psikacza, ale często w przepisach jest jakiś hydrolat, którego aktualnie nie posiadam. Czy da się to czymś zastąpić ??
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=10 używałyście? |
|
|
|
#63667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, konczy mi sie Hegron i zastanawiam sie nad wyprobowaniem jakiejs nowej, zgodnej z CG odzywki myjacej. Probowalam jeszcze myc Gloria, ale mnie prostowala, wiec sie nie polubilysmy. Jakie osobiscie polecacie odzywki do mycia? Kusi mnie Isana babassu, ale obawiam sie czy nie bedzie ciężkawa - lubie oleje zmywac odzywka oraz zawsze, bez wzgledu na to co wczesniej bylo na wlosach, uzywam odzywki ds. Czy Isana sie sprawdzi do mycia w takim zestawie? Albo np. w zestawie mycie Isana babassu + bogata maska ds? Dzis znow robie nawilzajaca maske Ajrisz Zaraz ide myc wloski.
|
|
|
#63668 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za głupie pytanie, ale
czy woda destylowana to również deszczówka?? |
|
|
|
#63669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poczytaj: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...ysokiej-i.html http://czarownicujaco.blogspot.com/2...-zbiorczo.html Cudnie działa maska z dowolnej odzywki (np Garnier AiK) +olej_miód+żel lniany, moje włosy bardzo ją lubią ![]() Jak twoje włosy reagują na keratynę? Ja mam tak jak ty i zabezpieczam Ziają codzienna pielęgnacja z jojobą b/s. Z olei moje włosy uwielbiają słonecznikowy, stosuję OMO: O- odzywka wzbogacona olejem na ok 1-1,5h M-szampon O- odzywka z silikonami (Nivea Flexible Curls albo Avon Advace Techniqes-Odzywka dyscyplinująca) na jakieś 15 minut Na koniec płuczę lodowatą wodą, ewentualnie płukanką zakwaszającą, ale to jak mi się przypomni Z protein używałam tylko maski Stapiza z jedwabiem i olejem z pestek słonecznika, dla mnie to było cudo, ostatnio nie używam protein jakoś dużo, mam maskę Romantic z jedwabiem, ale tam jedwab jest przed zapachem i nie mam objawów niedoboru.poczytaj co pisze Ajrisz i przede wszystkim nawilżaj i olejuj ![]() O olejach jest tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47 zobacz z jakiej grupy używasz olei i spróbuj z innych grup, jeżeli te cię puszą Może po prostu nie są dla ciebie
|
|
|
|
|
#63670 |
|
sentimental animal
|
Karen15 - tato mi mówił, że tak
ale ja się tam nie znam ![]() zadawałam już to pytanie, ale nikt mi nie odpowiedział więc ponawiam: czy jest sens przy olejowaniu kilkugodzinnym, godzinę przed myciem nakładać jeszcze na to maskę z dodatkami? czy to się wchłonie przez olej? edit:zastanawiam się jaką mam porowatość. moje włosy po całym dniu są spuszone, mimo tego, że nie są zniszczone, skręcają się przy wilgoci, łatwo je zmoczyć, schną ok. 2-3 godzin (przed CG nawet 40 minut!), często wyglądają 'sucho', chociaż z drugiego strony farby z reguły wypłukują mi się wolno. baardzo trudno je obciążyć, mogę dać na całe włosy odżywkę b/s i krem z biedronki, żel i nie są obciążone rozumiem, że jestem wysokoporowata?
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-05-25 o 19:14 |
|
|
|
#63671 |
|
Zakorzenienie
|
Stuningowałam maskę Gloria 3 kroplami aloesu 10x i 2 kroplami gliceryny. Za chwilę idę zmyć
|
|
|
|
#63672 |
|
Rozeznanie
|
Precyzuję: ALS to w kontekście mojej wypowiedzi Ammonium Lauryl Sulfate. W internecie znalazłam, że ma być łagodny w przeciwieństwie do Ammonium Laureth Sulfate, który jest taki jak SLS.
Ale czy mogę wierzyć internetowi? pomóżcie bo chciasłbym tym szamponem umyć dzisiaj głowę i nie wiem czy powinnam to robić
|
#63673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wczoraj ukrecilam maske z gluta lnianego, miodu, zelu aloesowego i oleju z rozy pizmowej, plus lyzeczka Garniera dla konsystencji. Niestety, wlosy po zmyciu i wyschnieciu byly lekko klapniete i sprawialy wrazenie nieswiezych, czyli w przyszlosci musze takie maski zmywac lekkim szamponem. Ale - poprawilam dzis mycie, umylam tylko odzywka i nalozylam Joasie lniana jako bs. Nic wiecej. No i mam piekne, lekko donawilzone i ladnie skrecone, blyszczace, mieciutkie wlosy Trzymam kciuki zeby Ajrisz zloto przywiozla z zawodow.
|
|
|
|
|
#63674 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() bardziej doświadczone w temacie dziewczyny niech się wypowiedzą ![]() porowatość mam podobną ![]() BTW ładne włoski w avatarze
|
|
|
|
|
#63675 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, aż szkodab obłędnie pachnie , ech
![]() no cóż, umyję wobec tego jakimś innym a ten srezentuje mamie na dzień matki, ona i tak używa tylko slsów dzięki
|
|
#63676 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63677 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() a dziękuję
|
|
#63678 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
BD używam juz tylko raz w miesiącu jak robię restart
|
|
|
|
|
#63679 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
i ile czasu to trzymasz? bo ja zazwyczaj trzymam olej łoo nawet 12 godzin i zastanawiam się czy maska może tyle siedzieć?
|
|
#63680 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
spróbuj sobie i tym sposobem pewnie tylko oleje niewnikające mogą w jakiś sposób utrudnić przenikanie, ale to takie moje dywagację, wolałabym żeby wypowiedział sie ktoś mądrzejszy
|
|
|
|
|
#63681 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jednak postanowiłam, że pójdę do fryzjera. Nie mam już cierpliwości do tych kudełków. Mam na końcu poplątane i ogólnie niewyjściowe te włosy. Muszę warstwy pocieniować aby nabrały objętości. Zapisałam się do mojego rzeszowskiego guru także wkleję fotki po jak będzie ktoś zainteresowany to dam namiary
|
|
|
|
#63682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet się dość mocno pieni na Twoich włosach powinien być ładny efekt po niej
|
|
|
|
|
#63683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja polecam joanne naturia bs z makiem i bawelna (inne z tej serii tez sie nadaja), duzo lzejsza niz isana
|
|
#63684 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Pokaż lokasy ![]() Cytat:
jeśli znajdę
|
||
|
|
|
#63685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do tych zdjęć to pewnie jakieś wstawię jak się zorientuje jak się to robi, żeby mi ktoś powiedział jaki mam typ, bo ja sama jakoś nie mogę tego dojrzeć.. ;p mam pytanie do was dziewczyny czy nie macie z włosami problemów na drugi dzień po myciu? czy stosujecie rano po wstaniu jakieś specjalne kosmetyki? ;p no bo uczesać się siłą rzeczy nie da.. :P dzisiaj w sumie jeszcze myłam włosy szamponem (od następnego razu zastosuję odżywkę), nie "polerując" włosów ręcznikiem, myłam zimnawą wodą i dałam piankę do włosów (pewnie to nie najlepiej), ale serum, które zazwyczaj używałam wydawało mi się być gorsze od pianki.. i włosy miałam w pracy no prawie, że piękne, związałam je nawet w kucyka i później rozpuściła, no cud-miód, już dawno takie nie były tak długo.. ale co będzie jutro, po spaniu to się boję niesamowicie.. i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, śpicie we włosach rozpuszczonych, związanych czy jak ? |
|
|
|
|
#63686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam łyse gniazdo na głowie A nie obserwowałam wzmożonego wypadania
|
|
#63687 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaach nie wiem od czego, ale włosy nawet w upały trzymają 2 dni na luzie (trzeciego spinam)
![]() dzisiaj je chyba zaolejuję na noc z proteinami pod spodem, bo dawno nie jadły
|
#63688 |
|
sentimental animal
|
wiem, że to pytanie było tu już zadawane, ale nie mogę znaleźć teraz odpowiedzi, a trochę się śpieszę. która pianka do włosów jest zgodna z CG? pamiętam tylko, że chyba któraś rosmannowska? z analiz wyczytałam, że Yung był zgodny z CG, ale chyba już go wycofali.
|
#63689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-lokow.html
|
|
#63690 |
|
Rozeznanie
|
Ale wczoraj moje włosy zrobiły numer: wybierałam się na imprezę w plenerze ze znajomymi, kudły były do mycia, trochę tłustawy skalp i przyklap, do teko same oklapłe korkociagi. Zdesperowana rozczesałam grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, wyczochrałam łapskiami i powstała ładna objętość i całkiem ciekawy skręt. Wracam po kilku godzinach do domu: mam same korkociągi, jeszcze bardziej skręcone niż po starannej stylizacji
Na dodatek pod prysznicem umyłam całe szamponem joaśki z zieloną herbatą i w mokrych poszłam spać. Włosy nie są suche (!) jak zwykle po samym SLSie były, ale za to skalp jakiś niedomyty. Po fryzjerze umyję jeszcze raz i zrobię peeling cukrowy i dam jakąś odzywkę, pochwalę się efektem. Dziś fryzjer, trzymać kciuki, coby nic nie zchrzanił ![]() Wiecie może czy Rossmanie mają mleczka do demakijażu Ziaji? muszę sprawić sobie coś do zmywania makijażu z oczu, bo żel który mam wysusza mi teraz skórę, a ona nie potrzebuje już codziennie tak silnego oczyszczania, tylko raczej nawilżenia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

Z protein używałam tylko maski Stapiza z jedwabiem i olejem z pestek słonecznika, dla mnie to było cudo, ostatnio nie używam protein jakoś dużo, mam maskę Romantic z jedwabiem, ale tam jedwab jest przed zapachem i nie mam objawów niedoboru.
ale ja się tam nie znam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A nie obserwowałam wzmożonego wypadania