Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 21:26   #4081
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
siema
Hejo Co dziś jadłaś dobrego?
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Tez czas faktycznie leci.

O tym sie juz przekonalam.
Kredki - porysowany laptop, stol, drzwi, sciany, meble, telewizor
Dlugopis - sciana
Kredy (kupilismy mu taka zwykla, czarna tablice i kredy, zeby nam nie malowal nic kredkami) - stol, laptop, drzwi, fotele, podloga, meble, szyby w drzwiach, futeral na gitare...

Staram sie jego stopowac, nie zabieram nic (zwlaszcza kredy, bo latwo schodzi ), po prostu tlumacze, zeby nie malowal, wiec tez dlatego az tyle nam popisal. Niestety postepow brak. I tak najlepsze jest rysowanie tam gdzie nie wolno.
Mojej siostrze do tej pory nie przeszło Ostatnio jasne meble porysowała markerami, bo "tak jej się podoba". I weź tu zrozum dzieci

To sobie wyobraź jak nam mała w salonie na głównej ścianie narysowała krokodyla, który wyglądał dokładnie tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kjokodyj.jpg (9,2 KB, 17 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:30   #4082
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
siema
Czesc

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja paliłam "tylko" pół paczki dziennie Ale i tak dało się we znaki. Głupia byłam, że w ogóle zaczęłam palić Jak chodziłam na imprezy to potrafiłam do piwa wypalić 2 paczki A teraz mnie odrzuca jak czuję ten smrodek...
Ja nie wybielam zębów, bo mam bardzo wrażliwe dziąsła... Zresztą ogólnie mam nie dość, że wadę zgryzu to i furtki między zębami Zęby to moje przekleństwo

Ten pałąk jest z innej firmy. Od leżaczka mojej siostry jeszcze Bo do tego Chicco nie było... Troszkę nisko jest, ale dzidek będzie mógł sobie łapać te zabawki
Ja przed sama ciaza (i na poczatku ciazy) ok paczke dziennie. Czasami wiecej.
Do piwa tez potrafilam sporo wypalic.
W ciazy sie nie moglam rozstac z fajkami, teraz mi smierdza, nie chce palic, ale wiem ze po porodzie pewnie znowu zaczne

Widzisz wiec obie mozemy sobie ponarzekac na zeby Zreszta zauwazylam, ze Polacy w ogole kiepsko dbaja o zeby. Porownywalam z Koreanczykami, zawsze mi sie wydawalo, ze maja jakies bielsze, ladniejsze zeby od naszych

Fajnie sobie poradzilas, mam nadzieje, ze dziecku sie spodoba

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Hejo Co dziś jadłaś dobrego?

Mojej siostrze do tej pory nie przeszło Ostatnio jasne meble porysowała markerami, bo "tak jej się podoba". I weź tu zrozum dzieci

To sobie wyobraź jak nam mała w salonie na głównej ścianie narysowała krokodyla, który wyglądał dokładnie tak
Przestan straszyc!
Okleje cale mieszkanie folia.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:32   #4083
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed sama ciaza (i na poczatku ciazy) ok paczke dziennie. Czasami wiecej.
Do piwa tez potrafilam sporo wypalic.
W ciazy sie nie moglam rozstac z fajkami, teraz mi smierdza, nie chce palic, ale wiem ze po porodzie pewnie znowu zaczne

Widzisz wiec obie mozemy sobie ponarzekac na zeby Zreszta zauwazylam, ze Polacy w ogole kiepsko dbaja o zeby. Porownywalam z Koreanczykami, zawsze mi sie wydawalo, ze maja jakies bielsze, ladniejsze zeby od naszych

Fajnie sobie poradzilas, mam nadzieje, ze dziecku sie spodoba
Ja mam w planach nie wracać. Tą dychę na 2 dni wolę już na kosmetyki wydać, albo na ciuchy A pod nosem mam ciuchland

Ładne ząbki to mają Czarni, takie śnieżnobiałe przy tej ich czarnej skórze Chociaż często mają takie duże te zęby i mają między nimi przerwy
U Azjatów, a raczej Azjatek podobają mi się te wielkie oczy. Chociaż wiem, że to triki makijażowe, to i tak się zachwycam

Też mam taką nadzieję Jeszcze muszę to wyszorować i misie uprać, bo 10 lat leżał ten pałąk w piwnicy

Bloguję
Stary 2012-05-25, 21:33   #4084
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Przestan straszyc!
eee tam, powinno wystarczyć oklejenie ścian w jednym pokoju białą tekturą do wysokości, do jakiej dziecko sięga i pozwolenie mu wyżywania się artystycznie na tej tekturze

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:34   #4085
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Karola dzisiaj nic dobrego nie jadlam w sumie :P
Rano zjadlam platki na sniadanie pozniej na obiad mialam pierogi z truskawkami pozniej w pracy zjadlam kanapke z szynka zoltym serem salata pomidorem ogorkiem papryka i szczypiorkiem i do tego serek wiejski, do tego zjadlam pudelko arbuza i kiwi :P
a teraz zjadlam w domu pol opakowania toffefie i troche ferrero i sie zastanawiam nad chipsami :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:37   #4086
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Przestan straszyc!
Tą do kanapek Będziesz miała nowoczesne wnętrze
Cytat:
Karola dzisiaj nic dobrego nie jadlam w sumie :P
Rano zjadlam platki na sniadanie pozniej na obiad mialam pierogi z truskawkami pozniej w pracy zjadlam kanapke z szynka zoltym serem salata pomidorem ogorkiem papryka i szczypiorkiem i do tego serek wiejski, do tego zjadlam pudelko arbuza i kiwi :P
a teraz zjadlam w domu pol opakowania toffefie i troche ferrero i sie zastanawiam nad chipsami :P
Pierogi bym zjadła ale z jagodami Mogłaś mi wysłać pocztą tak z 20
Ostatnio zjadłam 25 pierogów ruskich i dalej było mi mało

Bloguję
Stary 2012-05-25, 21:38   #4087
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Lubi to za malo powiedziane. Kocha! Trzeba go trzymac z dala od szczoteczki, bo potrafi przesiedziec 30min przy umywalce, lac wode na szczoteczke, szczotkowac, pluc, znowu szczotkowac i moczyc i tak w kolko. Mozna majatek zaplacic za wode Poza tym boje sie ile on tej wody moze polknac. Dla niego mycie zabkow to wrecz obsesja
Miód na moje serce
Cytat:
Moja siostra w wieku 3 lat wsadziła sobie kulkę od pistoletu do nosa... W ostatniej chwili lekarz to wyciągnął, bo milimetr i trzeba by nos rozcinać. Albo jak zdarła sobie paznokcia, narysowała krokodyla na całą ścianę , wsadziła do gardła to plastikowe opakowanie z kinder jajka i zaczęła się dusić z nią to były przygody

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Rzeczywiście tani jak na lateks. Ale nie wygląda źle, fajnie że ma ściągany pokrowiec i że można go prać
Niezła aparatka z tej Twojej siostry

Dzieki za opinię
Cytat:
A podobno te bialutkie zęby są słabsze od tych naturalnie bardziej żółtych. A u mnie w rodzinie pięknie białe ząbki. Ja też miałam śnieżnobiałe dopóki nie zaczęłam palić

Ja jakoś tak podchodzę do niego z dystansem... No ale ja też jestem zakochana w moim małym

Co myślicie o tym pałąku z zabawkami? Może być na takiej wysokości?
Nie do końca tak jest, poza genetyką jest mnóstwo czynników wpływających na kolor zębów i najczęściej z ich podatnością na próchnicę ma to niewiele wspólnego

Fajny ten pałąk, ale go do wysokości to nie wiem, może bardziej doświadczone mamy coś powiedzą
Cytat:
Tak myslalam, ze mogl szkliwo naruszyc. Wyglada to troche tak, jakby te zabki pomalowal olowkiem. Takie srebrne, troche blyszczace...
Myslisz ze ile z tym moge poczekac? U nas na wizyty u dentysty dlugo sie czeka, musialabym go wziac na moja wizyte, czyli dopiero w przyszlym miesiacu... Nic sie nie odlamuje, w dotyku tez sie wydaje dosc normalne. Tylko z wygladu mi sie nie podoba, bo nic nie haczy, Michalkowi tez raczej nie przeszkadza.

Masaze naprawde duzo pomagaja Moj dziadek byl masazysta. Jego masaze strasznie bolaly, niektorzy ludzie krzyczeli z bolu i prosili zeby skonczyl, a pozniej mu dziekowali, bo mnostwo dolegliwosci im przechodzilo. Bardzo wierze w skutecznosc masazy, obys znalazla kogos, kto je zrobi naprawde dobrze. Nie zaluj ani grosza przeciez nie mozesz sie meczyc. Zwlaszcza przy takiej pracy.
Jeśli nic się nie dzieje, to możecie poczekać do tej wizyty za miesiąc, tylko obserwuj czy nic sie nie dzieje w międzyczasie, czy mały nie narzeka na wrażliwość na ciepło/zimno, czy zęby nie zmieniają koloru na sinawy, czy szarawy, czy nic sie nie kruszy. Ja nie ma nic takiego to spokojnie doczekaj do wizyty, prawdopodobnie jest tylko zarysowane szkliwo, ale niech Twój dentysta na wszelki wypadek zobaczy

Pójdę na masaże po porodzie choć pamiętam, że to bolesna sprawa
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 21:40   #4088
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Niezła aparatka z tej Twojej siostry

Dzieki za opinię

Nie do końca tak jest, poza genetyką jest mnóstwo czynników wpływających na kolor zębów i najczęściej z ich podatnością na próchnicę ma to niewiele wspólnego

Fajny ten pałąk, ale go do wysokości to nie wiem, może bardziej doświadczone mamy coś powiedzą
Może moje będzie spokojne po mnie

O, czyli kolor nie oznacza że będą lepsze czy gorsze. Dobrze wiedzieć Ja mam nadzieję, że Fabian zęby będzie mieć po tatusiu, bo TŻ ma ładne proste, mocne i zdrowe zęby. A moje to tragedia

Dziękuję za opinię

Bloguję
Stary 2012-05-25, 21:41   #4089
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w planach nie wracać. Tą dychę na 2 dni wolę już na kosmetyki wydać, albo na ciuchy A pod nosem mam ciuchland

Ładne ząbki to mają Czarni, takie śnieżnobiałe przy tej ich czarnej skórze Chociaż często mają takie duże te zęby i mają między nimi przerwy
U Azjatów, a raczej Azjatek podobają mi się te wielkie oczy. Chociaż wiem, że to triki makijażowe, to i tak się zachwycam

Też mam taką nadzieję Jeszcze muszę to wyszorować i misie uprać, bo 10 lat leżał ten pałąk w piwnicy
Ja lubie palic. Po prostu lubie nie chce z tego rezygnowac
Czarni tez maja fajne zeby. Nie lubie zebow japonczykow przez ich mode na krzywe zeby, to okropne. Koreanczycy bardziej dbaja o to zeby byly biale i proste. Widzialam sporo osob po 30 i 40 a zeby mieli wrecz idealne Co wiecej, niektorzy palili i mieli cudowny usmiech. Moze to tez przez moja obsesje na punkcie Koreanczykow.
Podobno Anglicy maja brzydkie, zaniedbane zeby, ale nie wiem na ile to jest stereotyp.

A to da sie tak odczepic zeby wszystko dokladnie wyprac?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
eee tam, powinno wystarczyć oklejenie ścian w jednym pokoju białą tekturą do wysokości, do jakiej dziecko sięga i pozwolenie mu wyżywania się artystycznie na tej tekturze
Tak jak pisalam - moje dziecko uwielbia przenosic wszedzie taboret. Podejrzewam, ze szybko chcialby malowac tez wyzej

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 21:44   #4090
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Czarni tez maja fajne zeby. Nie lubie zebow japonczykow przez ich mode na krzywe zeby, to okropne. Koreanczycy bardziej dbaja o to zeby byly biale i proste. Widzialam sporo osob po 30 i 40 a zeby mieli wrecz idealne Co wiecej, niektorzy palili i mieli cudowny usmiech. Moze to tez przez moja obsesje na punkcie Koreanczykow.
Podobno Anglicy maja brzydkie, zaniedbane zeby, ale nie wiem na ile to jest stereotyp.

A to da sie tak odczepic zeby wszystko dokladnie wyprac?
Też słyszałam to o Anglikach że mają bardzo zaniedbane. Nie wiedziałam za to, że mają taką obsesję Japończycy. Chyba by im moje zęby przypadły do gustu

Te misie są odczepiane, a reszta to sam plastik. Tam nic nie gra, więc mogę wrzucić do miednicy i wyszorować szczotką

Bloguję
Stary 2012-05-25, 21:47   #4091
chce_byc_mama
Zakorzenienie

paula Moj tz ma ladne :{ proste idealnie, moglyby byc troche bielsze ale u niego to hcyba geny bo juz wszystko testowalismy paski pasty dla palaczy wbielajace zele nic nie skutkuje moze troche ale nie bylo widac duzej roznicy, ma taki kolor nijaki.

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 21:48   #4092
hanjah
Zakorzenienie

Ja dziś też prawie nie jadłam... rano trochę owsianki i potem kawałek kurczaka... tak mnie gardło boli że ledwo coś mogę przełknąć... nawet nie piję nic bo od gorącego mam zgagę, najwyżej wodę mogę...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:49   #4093
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Tą do kanapek Będziesz miała nowoczesne wnętrze

Cytat:
Miód na moje serce

Jeśli nic się nie dzieje, to możecie poczekać do tej wizyty za miesiąc, tylko obserwuj czy nic sie nie dzieje w międzyczasie, czy mały nie narzeka na wrażliwość na ciepło/zimno, czy zęby nie zmieniają koloru na sinawy, czy szarawy, czy nic sie nie kruszy. Ja nie ma nic takiego to spokojnie doczekaj do wizyty, prawdopodobnie jest tylko zarysowane szkliwo, ale niech Twój dentysta na wszelki wypadek zobaczy

Pójdę na masaże po porodzie choć pamiętam, że to bolesna sprawa
bardzo dziekuje za pomoc Obserwuje codziennie, bo strasznie panikuje. Postaram sie to jak najszybciej zalatwic. Dalej nie wiem skad to sie wzielo, mam go ciagle na oku. Musial cos wepchac do buzi. Ech. Naprawde przy dzieciach trzeba miec oczy dookola glowy, bo inaczej same problemy wychodza.

Masz szanse w ciazy troche odpoczac od takiej pozycji, na l4 Tylko znowu w inny sposob kregoslup sie meczy.
Z ciekawosci - ile takie masaze teraz kosztuja? Czy chodzisz na rehabilitacje na NFZ?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 21:49   #4094
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja dziś też prawie nie jadłam... rano trochę owsianki i potem kawałek kurczaka... tak mnie gardło boli że ledwo coś mogę przełknąć... nawet nie piję nic bo od gorącego mam zgagę, najwyżej wodę mogę...
Haniu a letnia woda z cytryną? Spróbuj też takie lepkie cukierki, ja ostatnio jadłam z Verbeny i pomogły. O te http://www.e-zikoapteka.pl/product_p...25867large.jpg

Bloguję
Stary 2012-05-25, 21:57   #4095
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
etam, mojego rekordu chyba nie pobijesz : kiedyś (na studiach jeszcze) gotowałam obiad o 1:30 w nocy
(aha - gdybyś się pytała, dziś jeszcze też obiadu na jadłam, zabiorę się za niego jak kawę dopiję )
Hmm... lepiej nie będę wymieniać swoich rekordów w tym zakresie. Zwłaszcza ciążowych.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 22:02   #4096
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Też słyszałam to o Anglikach że mają bardzo zaniedbane. Nie wiedziałam za to, że mają taką obsesję Japończycy. Chyba by im moje zęby przypadły do gustu

Te misie są odczepiane, a reszta to sam plastik. Tam nic nie gra, więc mogę wrzucić do miednicy i wyszorować szczotką
Nie, na pewno nie masz takich jakie im sie podobaja, uwierz mi
Chodzi o takie, ktore na siebie nachodza, nie mieszcza sie w szczece. To dla nich super slodkie przy usmiechu.
Przyklad: http://baladebeaute.com/wp-content/u...-teeth-one.jpg
Chyba kazdy narod ma jakies swoje obsesje

Hej, na dobra sprawe, kazda z nas ma swoja cos super fajnego, dzieki czemu moglybysmy zrobic furore w jakims kraju
Brunetki z ladnym usmiechem, blada, alabastrowa cera, ktore lubia pokazywac nogi (w Korei czesto unika sie dekoltow na czesc szortow) - Korea.
Ladne opalone blondynki - USA.
Co lubia Anglicy? Mamy blisko.
W Niemczech chyba wiekszosc Polek robi furore. Ale nie wiem co wlasciwie lubia.
W krajach Arabskich kochaja blondynki. Pewnie tez niebieskie oczy. To calkiem latwo znalezc u Polek

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:04   #4097
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
bardzo dziekuje za pomoc Obserwuje codziennie, bo strasznie panikuje. Postaram sie to jak najszybciej zalatwic. Dalej nie wiem skad to sie wzielo, mam go ciagle na oku. Musial cos wepchac do buzi. Ech. Naprawde przy dzieciach trzeba miec oczy dookola glowy, bo inaczej same problemy wychodza.

Masz szanse w ciazy troche odpoczac od takiej pozycji, na l4 Tylko znowu w inny sposob kregoslup sie meczy.
Z ciekawosci - ile takie masaze teraz kosztuja? Czy chodzisz na rehabilitacje na NFZ?
Wiesz ja chodziłam bardzo dawno prywatnie, jeszcze jak we Wrocku mieszkałam, ale pamiętam że niedużo kosztowały, jakoś ok 20 zł za jeden. Na NFZ nie byłam na żadnym
Cytat:

Też lubię palić niestety

Oglądając różne programy typu Gok, Trinny i Susannah można zaobserwować, że Angole rzeczywiście mają mocno zaniedbane zęby
Cytat:
Może moje będzie spokojne po mnie

O, czyli kolor nie oznacza że będą lepsze czy gorsze. Dobrze wiedzieć Ja mam nadzieję, że Fabian zęby będzie mieć po tatusiu, bo TŻ ma ładne proste, mocne i zdrowe zęby. A moje to tragedia

Dziękuję za opinię
Też mam nadzieję, ze będzie mój temperament miał, ale podobno ja byłam bardzo grzeczna w brzuszku i potem poza nim a mój synek raczej gwałtownie się porusza, ciekawe co potem będzie

Dokładnie tak- kolor nie oznacza siły czy słabości zebów
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-25, 22:05   #4098
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
paula Moj tz ma ladne :{ proste idealnie, moglyby byc troche bielsze ale u niego to hcyba geny bo juz wszystko testowalismy paski pasty dla palaczy wbielajace zele nic nie skutkuje moze troche ale nie bylo widac duzej roznicy, ma taki kolor nijaki.
Moj ma biale, sliczne, mocne zeby. Bez zadnej plomby. Ostatnio u dentysty byl gdzies w podstawowce na kontroli i na tym koniec. Baaaardzo mu zazdroszcze. A wcale jakos specjalnie o zeby nie dba. Myje tak jak kazdy, nawet nie uzywa plynow czy nici.

Poza tym cieszcie sie, nijaki kolor jest lepszy niz jakis super zolty

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:06   #4099
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi o takie, ktore na siebie nachodza, nie mieszcza sie w szczece. To dla nich super slodkie przy usmiechu.
Też o tym słyszałam, ponoć tam zawód ortodonty nie istnieje
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-25, 22:08   #4100
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszcze, ja nigdy nie mialam idealnie snieznobialych. Tez palilam, baaardzo duzo. Ale jakos bardzo zle to nie wplynelo na moje zeby. Nie sa super zolte, ale nie sa tez biale. Akurat jak sie z dentysta umawialam na wybielanie, zaszlam w ciaze i nici z tego. Juz szykowalam 700zl ktore automatycznie poszlo na wyprawke Po porodzie pomysle znowu o wybielaniu, chociaz dentysta milion razy sie mnie pytal czy na pewno tego chce, bo widuje gorsze zeby i niby mi nie poleca wybielania dopoki bardziej nie zzolkna. Taa... Z moja obsesja na punkcie zebow on kaze czekac. Jasne..
szczęściara
na moje zęby palenie wpłynęło fatalnie
Dlatego nigdy nie uśmiecham się do zdjęć (a i na żywo niezbyt chętnie, raczej półgębkiem)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:13   #4101
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja chodziłam bardzo dawno prywatnie, jeszcze jak we Wrocku mieszkałam, ale pamiętam że niedużo kosztowały, jakoś ok 20 zł za jeden. Na NFZ nie byłam na żadnym

Też lubię palić niestety

Oglądając różne programy typu Gok, Trinny i Susannah można zaobserwować, że Angole rzeczywiście mają mocno zaniedbane zęby

Też mam nadzieję, ze będzie mój temperament miał, ale podobno ja byłam bardzo grzeczna w brzuszku i potem poza nim a mój synek raczej gwałtownie się porusza, ciekawe co potem będzie

Dokładnie tak- kolor nie oznacza siły czy słabości zebów
Ja kiedys wpadlam na "genialny" pomysl, ze wystarczy opilowac zeby i zalozyc same koronki, albo kombinowac z porcelanowymi zebami i roznego typu implantami, o ktorych sie czesto slyszy. Podobno to jest bardzo modne w USA. I problem zebow z glowy. Tylko pewnie trzeba zaplacic majtek.

Wiesz, dziwie Ci sie jak mozesz sie zajmowac zebami. Nie boisz sie, ze pacjent nagle podskoczy? Albo za duza dziure zrobisz? Przepraszam za pytania, zawsze mnie zastanawialo jak wlasciwie musza pracowac dentysci.
Niektorzy ludzie pewnie przychodza z super zaniedbanymi zebami, cuchnacym oddechem. Dzieci uciekaja z fotela. To na pewno nie jest latwa praca.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Też o tym słyszałam, ponoć tam zawód ortodonty nie istnieje
Przeciez to jest straszne...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
szczęściara
na moje zęby palenie wpłynęło fatalnie
Dlatego nigdy nie uśmiecham się do zdjęć (a i na żywo niezbyt chętnie, raczej półgębkiem)
ja nigdy nie pokazuje zebow do zdjec, okropnie to wychodzi. Nie podoba mi sie, ze nie sa biale. Nie lubie tego usmiechu...
Ile ja bym dala za idealnie biale, rowne i naturalnie zdrowe zeby bez ani jednej plomby Moj TZ pali duzo wiecej niz ja. To jest dopiero szczesciarz jesli chodzi o zeby.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:16   #4102
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Hej, na dobra sprawe, kazda z nas ma swoja cos super fajnego, dzieki czemu moglybysmy zrobic furore w jakims kraju
Brunetki z ladnym usmiechem, blada, alabastrowa cera, ktore lubia pokazywac nogi (w Korei czesto unika sie dekoltow na czesc szortow) - Korea.
Ladne opalone blondynki - USA.
Co lubia Anglicy? Mamy blisko.
W Niemczech chyba wiekszosc Polek robi furore. Ale nie wiem co wlasciwie lubia.
W krajach Arabskich kochaja blondynki. Pewnie tez niebieskie oczy. To calkiem latwo znalezc u Polek
No to takich nie mam, ale mam 3 duże wady, przez co mogłabym być leczona jedynie chirurgicznie. Konsultowałam to i po tej operacji drastycznie zmieniłyby mi się rysy twarzy - na gorsze, przez co zrezygnowałam

No to ja się mogę gdzieś wpasować. Blada jestem jak eskimos ale rysy mam arabskie, bo ktoś tam praprapraprapra itd. ze strony mojego ojca był z pochodzenia Żydem
Cytat:
No to mój jest takim średniakiem. Ma dni lenistwa i ma dni harców Ale przeważają dni lenistwa

Bloguję
Stary 2012-05-25, 22:18   #4103
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zjadlabym cos...

Amelcia
Stary 2012-05-25, 22:18   #4104
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
No to takich nie mam, ale mam 3 duże wady, przez co mogłabym być leczona jedynie chirurgicznie. Konsultowałam to i po tej operacji drastycznie zmieniłyby mi się rysy twarzy - na gorsze, przez co zrezygnowałam

No to ja się mogę gdzieś wpasować. Blada jestem jak eskimos ale rysy mam arabskie, bo ktoś tam praprapraprapra itd. ze strony mojego ojca był z pochodzenia Żydem

No to mój jest takim średniakiem. Ma dni lenistwa i ma dni harców Ale przeważają dni lenistwa
To nic nie zmieniaj, bo z twarzy jestes naprawde bardzo ladna

Ja tez jestem bardzo blada. Ciezko znalezc kogos tak bladego, uwierz mi. Na zdjeciach przy znajomych zawsze ja jestem ta "biala".
I uwierz mi z Twoim wygladem, robilabys furore wsrod Koreanczykow

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:21   #4105
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, dziwie Ci sie jak mozesz sie zajmowac zebami. Nie boisz sie, ze pacjent nagle podskoczy? Albo za duza dziure zrobisz? Przepraszam za pytania, zawsze mnie zastanawialo jak wlasciwie musza pracowac dentysci.
Niektorzy ludzie pewnie przychodza z super zaniedbanymi zebami, cuchnacym oddechem. Dzieci uciekaja z fotela. To na pewno nie jest latwa praca.
Gorsze jak ktoś ma mocno zepsute zęby i podczas borowanie jest taki smród paskudny Ja bym chyba się porzygała
Dentyści muszą być cierpliwymi ludźmi

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
To nic nie zmieniaj, bo z twarzy jestes naprawde bardzo ladna

Ja tez jestem bardzo blada. Ciezko znalezc kogos tak bladego, uwierz mi. Na zdjeciach przy znajomych zawsze ja jestem ta "biala".
I uwierz mi z Twoim wygladem, robilabys furore wsrod Koreanczykow
Dziękuję Chociaż i tak dużo razy słyszałam, że jestem pasztetem bo mam krzywe zęby Ale wolę mieć krzywe i wyglądać jako tako niż proste i się sobie nie podobać i żałować tej operacji... Zresztą koszt też ogromny, bo policzyli mi ponad 10 tysięcy

Też masz pewnie problem z podkładem? To jest masakra iść do sklepu i nie znaleźć nic w swoim kolorze
Dziękuję za tyle komplementów, aż mi głupio

Bloguję
Stary 2012-05-25, 22:22   #4106
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Gorsze jak ktoś ma mocno zepsute zęby i podczas borowanie jest taki smród paskudny Ja bym chyba się porzygała
Dentyści muszą być cierpliwymi ludźmi
W ogole przy borowaniu jest taki dziwny zebny smrodek
No moze nie smrodek, ale czuc ze to zeby. Tego akurat nie lubie. W ogole nie lubie tego dentystycznego zapachu od wejscia. Od razu laduje we mnie strach
Jedyne co lubie u dentysty to znieczulenie a moj to akurat zloty czlowiek, wszystkie moje humorki na fotelu znosi. A zdarzalo sie, ze mnie trzymali

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:24   #4107
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tez jestem biala :P i do tego gruba :P

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 22:24   #4108
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedys wpadlam na "genialny" pomysl, ze wystarczy opilowac zeby i zalozyc same koronki, albo kombinowac z porcelanowymi zebami i roznego typu implantami, o ktorych sie czesto slyszy. Podobno to jest bardzo modne w USA. I problem zebow z glowy. Tylko pewnie trzeba zaplacic majtek.

Dobrej jakości korony, ładnie i naturalnie wykonane (nie na styl amerykański gdzie sztucznośc bije z daleka po oczach) jest dośc kosztowne

No nie jest łatwo Ja się właściwie od paru lat zajmuję głównie dziećmi, a to dość specyficzni pacjenci. Wiadomo, że z dzieckiem pracuje sie inaczej,trzeba pracować szybko i efektywnie a czasem się więcej nagadam niż faktycznie zrobię, ale jak zdobędę zaufanie dzieciaka, to na następnej wizycie pozwoli na więcej. Oczywiście zawsze jestem w gotowości żeby uskoczyć z narzędziami i nie zrobić dziecku krzywdy, raczej ucierpią moje palce czy paznokcie, niż uszkodzę coś pacjentowi. W naszym gabinecie dzieci na fotelu oglądają bajki, więć to jest dodatkowa "atrakcja". Jak są dzieci, do których trafić w żaden sposób się nie da to jest sedacja gazem albo farmakologiczna, bywa, że sie muszę naszarpać z takim dzieciakiem, ale muszę mu pomóc, bo inaczej będzie cierpieć w domu.
Jakoś w protetyce czy chirurgii nie potrafiłam sie odnaleźć i dobrze poczuć, choć to zdecydowanie bardziej dochodowe gałęzie stomatologii
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-25, 22:25   #4109
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole przy borowaniu jest taki dziwny zebny smrodek
No moze nie smrodek, ale czuc ze to zeby. Tego akurat nie lubie. W ogole nie lubie tego dentystycznego zapachu od wejscia. Od razu laduje we mnie strach
Jedyne co lubie u dentysty to znieczulenie a moj to akurat zloty czlowiek, wszystkie moje humorki na fotelu znosi. A zdarzalo sie, ze mnie trzymali
O tak, ten zapach taki specyficzny
Ja u dentysty jestem grzeczna na fotelu. Siedzę i się nie ruszam, ale łzy mi płyną jak grochy po twarzy I zawsze patrzę w okno, odmawiam zdrowaśki żeby mnie nie bolało
Najgorzej było jak na kanałowym po zatruciu kanałów jeden został drożny i tymi igiełkami na żywca tam dłubała

Bloguję
Stary 2012-05-25, 22:26   #4110
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Chociaż i tak dużo razy słyszałam, że jestem pasztetem bo mam krzywe zęby Ale wolę mieć krzywe i wyglądać jako tako niż proste i się sobie nie podobać i żałować tej operacji... Zresztą koszt też ogromny, bo policzyli mi ponad 10 tysięcy

Też masz pewnie problem z podkładem? To jest masakra iść do sklepu i nie znaleźć nic w swoim kolorze
Dziękuję za tyle komplementów, aż mi głupio
Ja uzywam koreanskich BB kremow Mam tez podklad z Max Factor, najjasniejszy, a i tak jest ciemniejszy od mojej skory
Na szczescie twarzy nie mam super kiepskiej, poza naczynkami, wiec BB wystarczy w zupelnosci.
Teraz na lato nakladam puder brazujacy, glownie na policzki.
nie wiem jak Ty, ja moja bladosc lubie, ale chcialabym sie troche opalic, minimalnie, zeby wygladac bardziej "zdrowo", bo denerwuja mnie komentarze od wszystkich dookola "ojjjj jaka ty jestes blada!"
lub teraz w ciazy "jaka ty jestes blada, musisz jesc wiecej zelaza bo zemdlejesz i zaszkodzisz dziecku".
Niektorzy po kilka razy w rozmowie zaznaczaja jaka jestem blada.

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości