| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-05-25, 22:26 | #4081 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Tarnobrzeg, woj. podkarpackie 
				 | 

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Hejo   Co dziś jadłaś dobrego?  Cytat: 
  Ostatnio jasne meble porysowała markerami, bo "tak jej się podoba". I weź tu zrozum dzieci  To sobie wyobraź jak nam mała w salonie na głównej ścianie narysowała krokodyla, który wyglądał dokładnie tak   | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:30 | #4082 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Czesc   Cytat: 
 Do piwa tez potrafilam sporo wypalic. W ciazy sie nie moglam rozstac z fajkami, teraz mi smierdza, nie chce palic, ale wiem ze po porodzie pewnie znowu zaczne  Widzisz wiec obie mozemy sobie ponarzekac na zeby  Zreszta zauwazylam, ze Polacy w ogole kiepsko dbaja o zeby. Porownywalam z Koreanczykami, zawsze mi sie wydawalo, ze maja jakies bielsze, ladniejsze zeby od naszych  Fajnie sobie poradzilas, mam nadzieje, ze dziecku sie spodoba  ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat: 
  Okleje cale mieszkanie folia.   
				__________________ Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość  Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa  Nasze Drugie Dziecko  | ||
|     | 
|  2012-05-25, 22:32 | #4083 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Tarnobrzeg, woj. podkarpackie 
				 | 

Cytat: 
  A pod nosem mam ciuchland  Ładne ząbki to mają Czarni, takie śnieżnobiałe przy tej ich czarnej skórze  Chociaż często mają takie duże te zęby i mają między nimi przerwy  U Azjatów, a raczej Azjatek podobają mi się te wielkie oczy. Chociaż wiem, że to triki makijażowe, to i tak się zachwycam  Też mam taką nadzieję  Jeszcze muszę to wyszorować i misie uprać, bo 10 lat leżał ten pałąk w piwnicy   | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:33 | #4084 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

eee tam, powinno wystarczyć oklejenie ścian w jednym pokoju białą tekturą do wysokości, do jakiej dziecko sięga i pozwolenie mu wyżywania się artystycznie na tej tekturze    
				__________________ | 
|     | 
|  2012-05-25, 22:34 | #4085 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Preston UK 
				 | 

Karola dzisiaj nic dobrego  nie jadlam w sumie :P Rano zjadlam platki na sniadanie pozniej na obiad mialam pierogi z truskawkami pozniej w pracy zjadlam kanapke z szynka zoltym serem salata pomidorem ogorkiem papryka i szczypiorkiem i do tego serek wiejski, do tego zjadlam pudelko arbuza i kiwi :P a teraz zjadlam w domu pol opakowania toffefie i troche ferrero i sie zastanawiam nad chipsami :P | 
|     | 
|  2012-05-25, 22:37 | #4086 | |
				 | 

Tą do kanapek   Będziesz miała nowoczesne wnętrze  Cytat: 
  Mogłaś mi wysłać pocztą tak z 20  Ostatnio zjadłam 25 pierogów ruskich i dalej było mi mało   | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:38 | #4087 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: okolice Warszawy 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Dzieki za opinię  Cytat: 
   Fajny ten pałąk  , ale go do wysokości to nie wiem  , może bardziej doświadczone mamy coś powiedzą  Cytat: 
  Pójdę na masaże po porodzie  choć pamiętam, że to bolesna sprawa   | ||||
|     | 
|  2012-05-25, 22:40 | #4088 | |
				 | 

Cytat: 
  O, czyli kolor nie oznacza że będą lepsze czy gorsze. Dobrze wiedzieć  Ja mam nadzieję, że Fabian zęby będzie mieć po tatusiu, bo TŻ ma ładne proste, mocne i zdrowe zęby. A moje to tragedia  Dziękuję za opinię   | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:41 | #4089 | ||
				 | 

Cytat: 
  nie chce z tego rezygnowac  Czarni tez maja fajne zeby. Nie lubie zebow japonczykow przez ich mode na krzywe zeby, to okropne. Koreanczycy bardziej dbaja o to zeby byly biale i proste. Widzialam sporo osob po 30 i 40 a zeby mieli wrecz idealne  Co wiecej, niektorzy palili i mieli cudowny usmiech. Moze to tez przez moja obsesje na punkcie Koreanczykow. Podobno Anglicy maja brzydkie, zaniedbane zeby, ale nie wiem na ile to jest stereotyp. A to da sie tak odczepic zeby wszystko dokladnie wyprac? Cytat: 

__________________ Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość  Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa  Nasze Drugie Dziecko  | ||
|     | 
|  2012-05-25, 22:44 | #4090 | |
				 | 

Cytat: 
  Te misie są odczepiane, a reszta to sam plastik. Tam nic nie gra, więc mogę wrzucić do miednicy i wyszorować szczotką   | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:47 | #4091 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Preston UK 
				 | 

paula Moj tz ma ladne :{ proste idealnie, moglyby byc troche bielsze ale u niego to hcyba geny bo juz wszystko testowalismy paski pasty dla palaczy wbielajace zele nic nie skutkuje moze troche ale nie bylo widac duzej roznicy, ma taki kolor nijaki.

| 
|     | 
|  2012-05-25, 22:48 | #4092 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: UK 
				 | 

Ja dziś też prawie nie jadłam... rano trochę owsianki i potem kawałek kurczaka... tak mnie gardło boli że ledwo coś mogę przełknąć... nawet nie piję nic bo od gorącego mam zgagę, najwyżej wodę mogę...

| 
|     | 
|  2012-05-25, 22:49 | #4093 | |
				 | 

Cytat: 
  Obserwuje codziennie, bo strasznie panikuje. Postaram sie to jak najszybciej zalatwic. Dalej nie wiem skad to sie wzielo, mam go ciagle na oku. Musial cos wepchac do buzi. Ech. Naprawde przy dzieciach trzeba miec oczy dookola glowy, bo inaczej same problemy wychodza. Masz szanse w ciazy troche odpoczac od takiej pozycji, na l4  Tylko znowu w inny sposob kregoslup sie meczy. Z ciekawosci - ile takie masaze teraz kosztuja? Czy chodzisz na rehabilitacje na NFZ? 
				__________________ Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość  Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa  Nasze Drugie Dziecko  | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:49 | #4094 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2012-05-25, 22:57 | #4095 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Cytat: 
  Zwłaszcza ciążowych. | |
|     | 
|  2012-05-25, 23:02 | #4096 | |
				 | 

Cytat: 
  Chodzi o takie, ktore na siebie nachodza, nie mieszcza sie w szczece. To dla nich super slodkie przy usmiechu. Przyklad: http://baladebeaute.com/wp-content/u...-teeth-one.jpg Chyba kazdy narod ma jakies swoje obsesje  Hej, na dobra sprawe, kazda z nas ma swoja cos super fajnego, dzieki czemu moglybysmy zrobic furore w jakims kraju  Brunetki z ladnym usmiechem, blada, alabastrowa cera, ktore lubia pokazywac nogi (w Korei czesto unika sie dekoltow na czesc szortow) - Korea. Ladne opalone blondynki - USA. Co lubia Anglicy?  Mamy blisko. W Niemczech chyba wiekszosc Polek robi furore. Ale nie wiem co wlasciwie lubia. W krajach Arabskich kochaja blondynki. Pewnie tez niebieskie oczy. To calkiem latwo znalezc u Polek   
				__________________ Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość  Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa  Nasze Drugie Dziecko  | |
|     | 
|  2012-05-25, 23:04 | #4097 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Oglądając różne programy typu Gok, Trinny i Susannah można zaobserwować, że Angole rzeczywiście mają mocno zaniedbane zęby   Cytat: 
  Dokładnie tak- kolor nie oznacza siły czy słabości zebów   | |||
|     | 
|  2012-05-25, 23:05 | #4098 | |
				 | 

Cytat: 
 Poza tym cieszcie sie, nijaki kolor jest lepszy niz jakis super zolty   
|     | 
|  2012-05-25, 23:06 | #4099 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-05-25, 23:08 | #4100 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Berlin 
				 | 

Cytat: 
  na moje zęby palenie wpłynęło fatalnie  Dlatego nigdy nie uśmiecham się do zdjęć (a i na żywo niezbyt chętnie, raczej półgębkiem)   | |
|     | 
|  2012-05-25, 23:13 | #4101 | ||
				 | 

Cytat: 
 Wiesz, dziwie Ci sie jak mozesz sie zajmowac zebami. Nie boisz sie, ze pacjent nagle podskoczy? Albo za duza dziure zrobisz?  Przepraszam za pytania, zawsze mnie zastanawialo jak wlasciwie musza pracowac dentysci. Niektorzy ludzie pewnie przychodza z super zaniedbanymi zebami, cuchnacym oddechem. Dzieci uciekaja z fotela. To na pewno nie jest latwa praca. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Przeciez to jest straszne... Cytat: 
 Ile ja bym dala za idealnie biale, rowne i naturalnie zdrowe zeby bez ani jednej plomby  Moj TZ pali duzo wiecej niz ja. To jest dopiero szczesciarz jesli chodzi o zeby. 
|     | 
|  2012-05-25, 23:16 | #4102 | ||
				 | 

Cytat: 
  No to ja się mogę gdzieś wpasować. Blada jestem jak eskimos  ale rysy mam arabskie, bo ktoś tam praprapraprapra itd. ze strony mojego ojca był z pochodzenia Żydem  Cytat: 
  Ale przeważają dni lenistwa   | ||
|     | 
|  2012-05-25, 23:18 | #4104 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja tez jestem bardzo blada. Ciezko znalezc kogos tak bladego, uwierz mi. Na zdjeciach przy znajomych zawsze ja jestem ta "biala".  I uwierz mi z Twoim wygladem, robilabys furore wsrod Koreanczykow   
|     | 
|  2012-05-25, 23:21 | #4105 | ||
				 | 

Cytat: 
  Ja bym chyba się porzygała  Dentyści muszą być cierpliwymi ludźmi ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat: 
  Chociaż i tak dużo razy słyszałam, że jestem pasztetem bo mam krzywe zęby  Ale wolę mieć krzywe i wyglądać jako tako niż proste i się sobie nie podobać i żałować tej operacji... Zresztą koszt też ogromny, bo policzyli mi ponad 10 tysięcy  Też masz pewnie problem z podkładem?  To jest masakra iść do sklepu i nie znaleźć nic w swoim kolorze  Dziękuję za tyle komplementów, aż mi głupio   | ||
|     | 
|  2012-05-25, 23:22 | #4106 | |
				 | 

Cytat: 
  No moze nie smrodek, ale czuc ze to zeby.  Tego akurat nie lubie. W ogole nie lubie tego dentystycznego zapachu od wejscia. Od razu laduje we mnie strach  Jedyne co lubie u dentysty to znieczulenie  a moj to akurat zloty czlowiek, wszystkie moje humorki na fotelu znosi. A zdarzalo sie, ze mnie trzymali   
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-05-25, 23:24 | #4108 | |
				 | 

Cytat: 
  No nie jest łatwo  Ja się właściwie  od paru lat zajmuję głównie dziećmi, a to dość specyficzni pacjenci. Wiadomo, że z dzieckiem pracuje sie inaczej,trzeba pracować szybko i efektywnie a czasem się więcej nagadam niż faktycznie zrobię, ale jak zdobędę zaufanie dzieciaka, to na następnej wizycie pozwoli na więcej. Oczywiście zawsze jestem w gotowości żeby uskoczyć z narzędziami i nie zrobić dziecku krzywdy, raczej ucierpią moje palce czy paznokcie, niż uszkodzę coś pacjentowi. W naszym gabinecie dzieci na fotelu oglądają bajki, więć to jest dodatkowa "atrakcja". Jak są dzieci, do których trafić w żaden sposób się nie da to jest sedacja gazem albo farmakologiczna, bywa, że sie muszę naszarpać z takim dzieciakiem, ale muszę mu pomóc, bo inaczej będzie cierpieć w domu. Jakoś w protetyce czy chirurgii nie potrafiłam sie odnaleźć i dobrze poczuć, choć to zdecydowanie bardziej dochodowe gałęzie stomatologii   | |
|     | 
|  2012-05-25, 23:25 | #4109 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja u dentysty jestem grzeczna na fotelu. Siedzę i się nie ruszam, ale łzy mi płyną jak grochy po twarzy  I zawsze patrzę w okno, odmawiam zdrowaśki żeby mnie nie bolało  Najgorzej było jak na kanałowym po zatruciu kanałów jeden został drożny i tymi igiełkami na żywca tam dłubała   | |
|     | 
|  2012-05-25, 23:26 | #4110 | |
				 | 

Cytat: 
  Mam tez podklad z Max Factor, najjasniejszy, a i tak jest ciemniejszy od mojej skory  Na szczescie twarzy nie mam super kiepskiej, poza naczynkami, wiec BB wystarczy w zupelnosci. Teraz na lato nakladam puder brazujacy, glownie na policzki. nie wiem jak Ty, ja moja bladosc lubie, ale chcialabym sie troche opalic, minimalnie, zeby wygladac bardziej "zdrowo", bo denerwuja mnie komentarze od wszystkich dookola "ojjjj jaka ty jestes blada!" lub teraz w ciazy "jaka ty jestes blada, musisz jesc wiecej zelaza bo zemdlejesz i zaszkodzisz dziecku".  Niektorzy po kilka razy w rozmowie zaznaczaja jaka jestem blada. 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

: kiedyś (na studiach jeszcze) gotowałam obiad o 1:30 w nocy
: kiedyś (na studiach jeszcze) gotowałam obiad o 1:30 w nocy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)