Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 22:27   #4111
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez jestem biala :P i do tego gruba :P
Chyba w cyckach gruba
Ty to masz w UK dobrze, bo tam dużo osób z jasną karnacją i łatwo znaleźć dobry jasny podkład

Karolina
musisz mieć w takim razie dobre podejście do dzieci Mój brat poszedł kiedyś z mamą do dentystki. Bardzo się bał i uciekł z fotela (norma dla większości dzieci), a dentystka do mojej mamy z tekstem, że bachora wychowała Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo bym sama chętnie oddała swoje zębiszcza w Twoje ręce

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:28   #4112
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
zjadlabym cos...
ja też...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:29   #4113
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka wlasnie mi cycki w ogole nie urosly :P tzn moze troszeczke :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:30   #4114
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Gorsze jak ktoś ma mocno zepsute zęby i podczas borowanie jest taki smród paskudny Ja bym chyba się porzygała
Dentyści muszą być cierpliwymi ludźmi
Ja pracuję z turbiną która ma spray wodny, on wypłukuje to zo zbiera wiertło a asystentka od razu to wsysa do ssaka i nie ma ani zapachu ani pyłu z borowania. Gorzej jak się otworzy ząb ze zgorzelą, czasem trzeba gabinet wietrzyć Albo jak dziecko obrzyga mnie czy fotel a zdarzają się takie akcje
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:30   #4115
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
ja też...
to co jemy?

Amelcia
Stary 2012-05-25, 22:32   #4116
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja pracuję z turbiną która ma spray wodny, on wypłukuje to zo zbiera wiertło a asystentka od razu to wsysa do ssaka i nie ma ani zapachu ani pyłu z borowania. Gorzej jak się otworzy ząb ze zgorzelą, czasem trzeba gabinet wietrzyć Albo jak dziecko obrzyga mnie czy fotel a zdarzają się takie akcje
straszna praca!

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
to co jemy?
Zeżarłam prawie całą bagietkę meksykańską i nie wiem co dalej...
Stary 2012-05-25, 22:32   #4117
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja uzywam koreanskich BB kremow Mam tez podklad z Max Factor, najjasniejszy, a i tak jest ciemniejszy od mojej skory
Na szczescie twarzy nie mam super kiepskiej, poza naczynkami, wiec BB wystarczy w zupelnosci.
Teraz na lato nakladam puder brazujacy, glownie na policzki.
nie wiem jak Ty, ja moja bladosc lubie, ale chcialabym sie troche opalic, minimalnie, zeby wygladac bardziej "zdrowo", bo denerwuja mnie komentarze od wszystkich dookola "ojjjj jaka ty jestes blada!"
lub teraz w ciazy "jaka ty jestes blada, musisz jesc wiecej zelaza bo zemdlejesz i zaszkodzisz dziecku".
Niektorzy po kilka razy w rozmowie zaznaczaja jaka jestem blada.
Ja mam teraz Revlon ColorStay 110 Ivory i jest jaśniutki, ale ciężki... Za to BB są za drogie na moją kieszeń
Ja mam problem tylko z zaczerwienieniami przy nosie i na brodzie, tak to nie narzekam
Ja nie nakładam bronzera tylko róż, ładniej podkreśla mi bladość
A chciałabym czasami lekko się opalić, ale moja skóra na to reaguje poparzeniem Więc lato jest dla mnie pod tym względem koszmarem, bo mnie pali na czerwono, skóra schodzi i dalej jest jasna
Jak idę do lekarza, lub poznaję kogoś nowego, to zawsze słyszę, że blada jestem bo mało jem i wyglądam jak ściana...

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 22:33   #4118
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrej jakości korony, ładnie i naturalnie wykonane (nie na styl amerykański gdzie sztucznośc bije z daleka po oczach) jest dośc kosztowne

No nie jest łatwo Ja się właściwie od paru lat zajmuję głównie dziećmi, a to dość specyficzni pacjenci. Wiadomo, że z dzieckiem pracuje sie inaczej,trzeba pracować szybko i efektywnie a czasem się więcej nagadam niż faktycznie zrobię, ale jak zdobędę zaufanie dzieciaka, to na następnej wizycie pozwoli na więcej. Oczywiście zawsze jestem w gotowości żeby uskoczyć z narzędziami i nie zrobić dziecku krzywdy, raczej ucierpią moje palce czy paznokcie, niż uszkodzę coś pacjentowi. W naszym gabinecie dzieci na fotelu oglądają bajki, więć to jest dodatkowa "atrakcja". Jak są dzieci, do których trafić w żaden sposób się nie da to jest sedacja gazem albo farmakologiczna, bywa, że sie muszę naszarpać z takim dzieciakiem, ale muszę mu pomóc, bo inaczej będzie cierpieć w domu.
Jakoś w protetyce czy chirurgii nie potrafiłam sie odnaleźć i dobrze poczuć, choć to zdecydowanie bardziej dochodowe gałęzie stomatologii
A jak myslisz ile by kosztowaly takie zeby w PL?

Faktycznie nie masz latwo. A czemu nie chcesz sie bardziej nastawic na doroslych? Chyba przy nich jest wiekszy zysk? Chocby za kanalowe leczenie
Ja kilka razy namawialam lekarza, zeby mi zrobil zeby w pelnej narkozie
Uwierz mi, znienawidzilabys mnie jako pacjentke
Jak masz jakies fajne historie to opowiadaj, my tutaj z checia posluchamy.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:34   #4119
blueberry88
Zakorzenienie

TŻ przyniósł mi pianki ale tym to się nie najem
Stary 2012-05-25, 22:34   #4120
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue ja tak mysle nad opedzlowaniem arbuza :P

Amelcia
Stary 2012-05-25, 22:37   #4121
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka wlasnie mi cycki w ogole nie urosly :P tzn moze troszeczke :P
Mi aż za dużo
na UK miarę mam 34D
Cytat:
E no to musisz mieć wypaśny sprzęt Mi ostatnio jak wierciła, to pył właśnie leciał. I nie ma tego utwardzacza do plomb, tylko musiałam siedzieć z rozdziawioną paszczą kilka minut
O bleee musisz mieć przygody niezłe

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 22:37   #4122
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, ten zapach taki specyficzny
Ja u dentysty jestem grzeczna na fotelu. Siedzę i się nie ruszam, ale łzy mi płyną jak grochy po twarzy I zawsze patrzę w okno, odmawiam zdrowaśki żeby mnie nie bolało
Najgorzej było jak na kanałowym po zatruciu kanałów jeden został drożny i tymi igiełkami na żywca tam dłubała
Ja sie ruszam, a jakze Odchylam glowe do tylu. Wszystko mnie boli.
Krzyczalam o znieczulenie jak mi borowal w zebie po leczeniu kanalowym (ulamal sie). Co z tego, ze mi tlumaczyl, ze na pewno nie boli. Mnie bolalo. Bardzo
Jestem chyba najgorszym mozliwym typem pacjenta. Ale zaznaczam, ze tak naprawde po raz pierwszy zaczelam chodzic do normalnego dentysty jako pelnoletnia osoba.
Wczesniej mama mnie brala prywatnie, gdzies w podstawowce do dentystki-sadystki, zeby mialam w oplakanym stanie, zwlaszcza te z tylu i wyobraz sobie, ze nie dalam ich jej skonczyc (robila bez znieczulenia) i chodzilam z takimi zebami X lat, az zrobilam je sama, za wlasne pieniadze u mojego dentysty. Do dzisiaj nie wiem jak ja to zrobilam.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:37   #4123
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jaki to krem BB?

Amelcia
Stary 2012-05-25, 22:37   #4124
blueberry88
Zakorzenienie

Czytam tak i próbuję się wbić w temat. Moje ząbki nie są super zdrowe, ale nigdy nie miałam z nimi poważnych problemów - lekarstwo, a potem plomba, to maks. Za to mąż raz, że nie ma zgryzu (rodziców nie była stać na aparat), a dwa, że problemy z zębami postępują mu szybciej niż u przeciętnego człowieka. Jego dentysta często jest w szoku. Wczoraj nawet nic od niego nie wziął za coś, co normalnie kosztowałoby kilkaset złotych. Taki to dla niego ciekawy przypadek
Stary 2012-05-25, 22:38   #4125
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hmm... lepiej nie będę wymieniać swoich rekordów w tym zakresie. Zwłaszcza ciążowych.
ej, pochwal się, pochwal! bo tak, to miałam wyrzuty sumienia czasem, ze wyrodna ze mnie mamuśka, ale jak się okaże że nie jestem sama, to od razu mi się lepiej zrobi

Cytat:
W Niemczech chyba wiekszosc Polek robi furore. Ale nie wiem co wlasciwie lubia.
to przykre, ale czasem mam wrażenie iż tym, co Niemcy naprawdę lubią w Polkach jest nie tyle ich uroda, co sposób prowadzenia domu. Polka pójdzie do pracy, potem jeszcze obiad ugotuje, posprząta, dziećmi się zajmie, męża obsłuży... U Niemki to by nie przeszło (i qrva, dobrze, że by nie przeszło! na szczęście sporo się chyba już zmienia w tej kwestii)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:40   #4126
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Padlam przy pogrubionym. Naprawde nie masz latwo
Zreszta ta czesc z dzieckiem tez jest ohydna. Powinni dodatkowo za to placic

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:46   #4127
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie ruszam, a jakze Odchylam glowe do tylu. Wszystko mnie boli.
Krzyczalam o znieczulenie jak mi borowal w zebie po leczeniu kanalowym (ulamal sie). Co z tego, ze mi tlumaczyl, ze na pewno nie boli. Mnie bolalo. Bardzo
Jestem chyba najgorszym mozliwym typem pacjenta. Ale zaznaczam, ze tak naprawde po raz pierwszy zaczelam chodzic do normalnego dentysty jako pelnoletnia osoba.
Wczesniej mama mnie brala prywatnie, gdzies w podstawowce do dentystki-sadystki, zeby mialam w oplakanym stanie, zwlaszcza te z tylu i wyobraz sobie, ze nie dalam ich jej skonczyc (robila bez znieczulenia) i chodzilam z takimi zebami X lat, az zrobilam je sama, za wlasne pieniadze u mojego dentysty. Do dzisiaj nie wiem jak ja to zrobilam.
Mnie też leczyła dentystka sadystka. Wyrwała mi zdrową dolną lewą szóstkę Przez to mi wyrosła 8 i się dziura zsuwa. Bo tak to nie mam miejsca na 8 Co w tym najlepsze zaczęła mi robić górną lewą jedynkę i od tamtej pory non stop mi się psuje
Cytat:
jaki to krem BB?
To azjatycki krem tonujący. Ma bardzo dobry skład z dużą ilością witamin i pielęgnuje skórę Tu możesz poczytać https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232276

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Czytam tak i próbuję się wbić w temat. Moje ząbki nie są super zdrowe, ale nigdy nie miałam z nimi poważnych problemów - lekarstwo, a potem plomba, to maks. Za to mąż raz, że nie ma zgryzu (rodziców nie była stać na aparat), a dwa, że problemy z zębami postępują mu szybciej niż u przeciętnego człowieka. Jego dentysta często jest w szoku. Wczoraj nawet nic od niego nie wziął za coś, co normalnie kosztowałoby kilkaset złotych. Taki to dla niego ciekawy przypadek
W moim przypadku ortodontka olała sprawę Bo leczyłam się od 4 roku życia u niej Po 9 latach chodzenia do niej dała mi aparat ruchomy, kiedy nic już nie mógł zdziałać

Bloguję
Stary 2012-05-25, 22:46   #4128
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
jaki to krem BB?
Krem z roznymi wlasciwosciami nawilzajacymi itd. Ma wysoki filtr SPF i PA. Zakrywa lekkie niedoskonalosci Jest dobry glownie dla jasnej cery. Pomaga dbac o cere i nie zapycha tak jak normalne podklady. Mozesz je dopasowac do cery tlustej (taka ma sporo Azjatek), mieszanej, suchej, wrazliwej...
Teraz garnier wypuscil krem BB, ale to bubel. Nie ma nic wspolnego z tymi Koreanskimi

Cytat:
Wow biedny jest Twoj maz. Problemy z zebami sa straszne. Dobrze ze trafil na takiego dentyste, ktory z niego nie zdziera Moj jest kochanym facetem, ale finansowo raczej by mi nie odpuszczal

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ej, pochwal się, pochwal! bo tak, to miałam wyrzuty sumienia czasem, ze wyrodna ze mnie mamuśka, ale jak się okaże że nie jestem sama, to od razu mi się lepiej zrobi

to przykre, ale czasem mam wrażenie iż tym, co Niemcy naprawdę lubią w Polkach jest nie tyle ich uroda, co sposób prowadzenia domu. Polka pójdzie do pracy, potem jeszcze obiad ugotuje, posprząta, dziećmi się zajmie, męża obsłuży... U Niemki to by nie przeszło (i qrva, dobrze, że by nie przeszło! na szczęście sporo się chyba już zmienia w tej kwestii)
Cos w tym jest. 2 moje kolezanki ostatnio wziely sobie Niemcow. Mieszkaja tam z nimi, jedna z nich wlasnie opowiadala, ze ona w domu robi wszystko (ale nie pracuje) i po jego znajomych widzi, ze Niemki takie nie sa, nawet jak nie pracuja, nie potrafia tak dobrze zadbac o dom jak Polki.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 22:48   #4129
chce_byc_mama
Zakorzenienie

paula i on naprawde tak dobrze dziala?

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 22:48   #4130
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz garnier wypuscil krem BB, ale to bubel. Nie ma nic wspolnego z tymi Koreanskimi
I ten jasny jest za ciemny dla większości Polek

Bloguję
Stary 2012-05-25, 22:51   #4131
phdwao
Zakorzenienie

Wy jeszcze gadacie?

Wróciłam z ogniska firmowego, koledzy wypiewali mi sto lat i dostałam piekne kwiatki, wzruszyłam się, idę spac, mam nadzieję, że dzis i juz nigdy mi trchu nie zabraknie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:52   #4132
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę się wymyć zaraz Dobrze, że się dziś nie malowałam. Mniej roboty

Bloguję
Stary 2012-05-25, 22:53   #4133
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
paula i on naprawde tak dobrze dziala?
Nie wiem, bo nigdy nie mialam super problemow z cera Na pewno nie szkodzi. Teraz w ciazy mam bardzo sucha cere, co niestety kiepsko wyglada przy podkladzie, ale krem BB sobie z tym radzi. Zero suchych skorek, a cera wyglada na tyle dobrze, ze mozna bez problemu wyjsc na miasto Podklad nakladam glownie na wieksze wyjscia, wtedy uzywam kremu BB jako bazy pod makijaz

Cytat:
Mnie też leczyła dentystka sadystka. Wyrwała mi zdrową dolną lewą szóstkę Przez to mi wyrosła 8 i się dziura zsuwa. Bo tak to nie mam miejsca na 8 Co w tym najlepsze zaczęła mi robić górną lewą jedynkę i od tamtej pory non stop mi się psuje
Ja mam niepotrzebnie usuniete dwie 7. A 8 mi dziwacznie rosna, z czego jedna okropnie wypycha zeby.
Jak mi sie zlamala jedna siodemka, ona mi go zrobila, ale nie spojrzala, ze z drugiej strony byl zepsuty (nie jakos bardzo, po prostu krecha przy dziasle) i oczywiscie tego nie zrobila. Wiec teoretycznie powinnam zaplacic za pol zeba
Najlepiej chodzic do jednego dentysty, ktoremu sie ufa

Nasze Drugie Dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 22:56   #4134
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Karolina musisz mieć w takim razie dobre podejście do dzieci Mój brat poszedł kiedyś z mamą do dentystki. Bardzo się bał i uciekł z fotela (norma dla większości dzieci), a dentystka do mojej mamy z tekstem, że bachora wychowała Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo bym sama chętnie oddała swoje zębiszcza w Twoje ręce
Zapraszam, jak wrócę do pracy
Cytat:
A jak myslisz ile by kosztowaly takie zeby w PL?

Faktycznie nie masz latwo. A czemu nie chcesz sie bardziej nastawic na doroslych? Chyba przy nich jest wiekszy zysk? Chocby za kanalowe leczenie
Ja kilka razy namawialam lekarza, zeby mi zrobil zeby w pelnej narkozie
Uwierz mi, znienawidzilabys mnie jako pacjentke
Jak masz jakies fajne historie to opowiadaj, my tutaj z checia posluchamy.
Myślę, ze dużo zależy od miasta, u nas 700-1000 zł za 1 koronę te droższe są w pełni ceramiczne lub na takiej podbudowie w kolorze zęba, nie prześwituje wtedy przy dziąśle na niebiesko-szaro, jak to się zdarza przy koronach na metalu(zakładając że ząb pod nią jest prawidłowo wyleczony i nie trzeba go poprawiać, wzmacniać wkładem, itp. bo w przeciwnym razie koszt jeszcze rośnie)
Kanałowego strasznie nie lubię robić, zbyt się przy tym stresuję, już wolę kilkoro trudnych dzieci niż jedni kanałowe
Paula a nie myślałaś o leczeniu w gazie rozweselającym (po ciąży oczywiście) to pomaga zestresowanym osobom, znosi lęk
Różne są śmieszne sytuacje, jak to z dzieciakami, czasem jak coś powiedzą to można boki zrywać. Koleżanka takiego chłopczyka przyjmuje, który w wieku 5 lat ma zadatki na geja albo na transwestytę-serio. Ubrany jest na różowo, nosi pierścionki, na fotelu zakłada nóżkę na nóżke. Za dzielną wizytę mama mu obiecuje malowanie paznokciMama twierdzi że to pomaga mu "wyrazić siebie"
Cytat:
E no to musisz mieć wypaśny sprzęt Mi ostatnio jak wierciła, to pył właśnie leciał. I nie ma tego utwardzacza do plomb, tylko musiałam siedzieć z rozdziawioną paszczą kilka minut
O bleee musisz mieć przygody niezłe
Moja szefowa bardzo dba żeby wprowadzać nowości i wysoki poziom w leczeniu i sprzęcie, więc mam okazję na takich ciekawych rzeczach pracować
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:57   #4135
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
I ten jasny jest za ciemny dla większości Polek
O tym nie wiedzialam
Cytat:
Muszę się wymyć zaraz Dobrze, że się dziś nie malowałam. Mniej roboty
Ja tez sie nie malowalam. A wyobraz sobie, ze TZ jest dalej w pracy
Wyrwal sie tylko po to, zeby z Michalem posiedziec. Do jutra musi zrobic samochod, bo go nie bedzie caly dzien, a jutro tez maja warsztat otwarty.
Z pol godziny temu jeszcze dzwonil, ze dalej grzebie i musi skonczyc dzisiaj. Pierwszy raz tyle siedzi. Zazwyczaj nawet jesli musial cos zrobic to konczyl max do 20...
Jakby nie mogl odpuscic i wrocic, a samochod by wyjechal w poniedzialek... Ech. Zaluje, ze go wyciagnelam z pracy, tak by juz byl ze mna. Nawet dzwonil kolo 20, zebym zalatwila kogos do Michala i posiedziala z nim, bo mu jeszcze zejdzie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:00   #4136
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam niepotrzebnie usuniete dwie 7. A 8 mi dziwacznie rosna, z czego jedna okropnie wypycha zeby.
Jak mi sie zlamala jedna siodemka, ona mi go zrobila, ale nie spojrzala, ze z drugiej strony byl zepsuty (nie jakos bardzo, po prostu krecha przy dziasle) i oczywiscie tego nie zrobila. Wiec teoretycznie powinnam zaplacic za pol zeba
Najlepiej chodzic do jednego dentysty, ktoremu sie ufa
No mi ta 8 rośnie 3 rok i nie wyszła do końca
Ta u której ostatnio byłam jest fajna i miła Taka poczciwa kobitka
Cytat:
Zapraszam, jak wrócę do pracy

Moja szefowa bardzo dba żeby wprowadzać nowości i wysoki poziom w leczeniu i sprzęcie, więc mam okazję na takich ciekawych rzeczach pracować
Tylko troszkę daleko mam do Ciebie

Fajnie Obcykana jesteś w nowym sprzęcie, a i pewnie komfort pracy jest lepszy

Bloguję
Stary 2012-05-25, 23:02   #4137
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, ze dużo zależy od miasta, u nas 700-1000 zł za 1 koronę te droższe są w pełni ceramiczne lub na takiej podbudowie w kolorze zęba, nie prześwituje wtedy przy dziąśle na niebiesko-szaro, jak to się zdarza przy koronach na metalu(zakładając że ząb pod nią jest prawidłowo wyleczony i nie trzeba go poprawiać, wzmacniać wkładem, itp. bo w przeciwnym razie koszt jeszcze rośnie)
Kanałowego strasznie nie lubię robić, zbyt się przy tym stresuję, już wolę kilkoro trudnych dzieci niż jedni kanałowe
Paula a nie myślałaś o leczeniu w gazie rozweselającym (po ciąży oczywiście) to pomaga zestresowanym osobom, znosi lęk
Różne są śmieszne sytuacje, jak to z dzieciakami, czasem jak coś powiedzą to można boki zrywać. Koleżanka takiego chłopczyka przyjmuje, który w wieku 5 lat ma zadatki na geja albo na transwestytę-serio. Ubrany jest na różowo, nosi pierścionki, na fotelu zakłada nóżkę na nóżke. Za dzielną wizytę mama mu obiecuje malowanie paznokciMama twierdzi że to pomaga mu "wyrazić siebie"
Sporo, chociaz spodziewalam sie 3000 za zeba. Tak kiedys slyszalam, ale to raczej nie chodzilo o koronki tylko implanty.
U mojego dentysty nie ma takiego gazu tylko zwykle znieczulenie. Nie chce isc do nikogo innego.

Moze jego mama bardzo chciala miec corke?
Biedny chlopczyk, pewnie mu ciezko przy kolegach

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
No mi ta 8 rośnie 3 rok i nie wyszła do końca
Ta u której ostatnio byłam jest fajna i miła Taka poczciwa kobitka

Tylko troszkę daleko mam do Ciebie

Fajnie Obcykana jesteś w nowym sprzęcie, a i pewnie komfort pracy jest lepszy
Mi tez nie wyszly do konca. Jedna jest zupelnie bokiem (lezy w strone zebow) niby wychodzi, ale wypycha zeby i wlasciwie nie ma mozliwosci zeby wyszla do konca. Dentysta juz mnie uprzedzal, ze ona jest do wyrwania.

I tak ze smoczkow zupelnie zeszlysmy na zeby

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:03   #4138
chce_byc_mama
Zakorzenienie

DObra gaduly ja ide do lozka bo rano planuje wstac wszesnie i na zakupy jechac dobranoc

Amelcia
Stary 2012-05-25, 23:03   #4139
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Zeżarłam prawie całą bagietkę meksykańską i nie wiem co dalej...
ja zeżarłam dwa talerze rosołu i ugotowałam sobie kukurydzę. I też nie wiem, co dalej, bo czuję niedosyt

Cytat:
Cos w tym jest. 2 moje kolezanki ostatnio wziely sobie Niemcow. Mieszkaja tam z nimi, jedna z nich wlasnie opowiadala, ze ona w domu robi wszystko (ale nie pracuje) i po jego znajomych widzi, ze Niemki takie nie sa, nawet jak nie pracuja, nie potrafia tak dobrze zadbac o dom jak Polki.
Niemki przede wszystkim, na ile zdążyłam się zorientować, absolutnie nie mają ambicji "dbania o dom". Na obiad codziennie makaron z sosem pomidorowym albo jakiś gotowiec i tyle.
I w ogóle obowiązki mają być podzielone między małżonków po równo - to mi się akurat podoba, to rozumiem, sama wychowałam się w takim domu. Oboje rodzice byli czynni zawodowo, więc w imię czego matka miałaby robić więcej?!
Ale wiele Polek lubi (lubiło? to się chyba szybko zmienia, ale w np. pokoleniu moich teściów wciąż pokutuje) wyręczać faceta i stąd ta opinia, że są takimi super żonami.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:08   #4140
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
DObra gaduly ja ide do lozka bo rano planuje wstac wszesnie i na zakupy jechac dobranoc
Dobranoc, ja tez sie zaraz klade

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja zeżarłam dwa talerze rosołu i ugotowałam sobie kukurydzę. I też nie wiem, co dalej, bo czuję niedosyt

Niemki przede wszystkim, na ile zdążyłam się zorientować, absolutnie nie mają ambicji "dbania o dom". Na obiad codziennie makaron z sosem pomidorowym albo jakiś gotowiec i tyle.
I w ogóle obowiązki mają być podzielone między małżonków po równo - to mi się akurat podoba, to rozumiem, sama wychowałam się w takim domu. Oboje rodzice byli czynni zawodowo, więc w imię czego matka miałaby robić więcej?!
Ale wiele Polek lubi (lubiło? to się chyba szybko zmienia, ale w np. pokoleniu moich teściów wciąż pokutuje) wyręczać faceta i stąd ta opinia, że są takimi super żonami.
Wiadomo jesli kobieta pracuje to niby dlaczego ma sie zajmowac domem?
Ale jesli kobieta siedzi w domu ,a mezczyzna pracuje, to wedlug mnie ona powinna sie wszystkim zajac
wiele tez zalezy od tego czy maja dziecko. Sa takie dzieci, ze naprawde nie mozna wszystkiego przy nich zrobic i nie widze powodu, zeby mezczyzna w domu nie pomagal. Nic mu sie nie stanie jak odkurzy czy powiesi pranie

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości