|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Chyba w cyckach gruba
![]() Ty to masz w UK dobrze, bo tam dużo osób z jasną karnacją i łatwo znaleźć dobry jasny podkład ![]() Karolina musisz mieć w takim razie dobre podejście do dzieci Mój brat poszedł kiedyś z mamą do dentystki. Bardzo się bał i uciekł z fotela (norma dla większości dzieci), a dentystka do mojej mamy z tekstem, że bachora wychowała Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo bym sama chętnie oddała swoje zębiszcza w Twoje ręce
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo jak dziecko obrzyga mnie czy fotel a zdarzają się takie akcje
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Zeżarłam prawie całą bagietkę meksykańską i nie wiem co dalej... |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam problem tylko z zaczerwienieniami przy nosie i na brodzie, tak to nie narzekam ![]() Ja nie nakładam bronzera tylko róż, ładniej podkreśla mi bladość ![]() A chciałabym czasami lekko się opalić, ale moja skóra na to reaguje poparzeniem Więc lato jest dla mnie pod tym względem koszmarem, bo mnie pali na czerwono, skóra schodzi i dalej jest jasna ![]() Jak idę do lekarza, lub poznaję kogoś nowego, to zawsze słyszę, że blada jestem bo mało jem i wyglądam jak ściana... |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie nie masz latwo. A czemu nie chcesz sie bardziej nastawic na doroslych? Chyba przy nich jest wiekszy zysk? Chocby za kanalowe leczenie ![]() Ja kilka razy namawialam lekarza, zeby mi zrobil zeby w pelnej narkozie Uwierz mi, znienawidzilabys mnie jako pacjentke ![]() Jak masz jakies fajne historie to opowiadaj, my tutaj z checia posluchamy.
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ przyniósł mi pianki
ale tym to się nie najem
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na UK miarę mam 34D ![]() Cytat:
Mi ostatnio jak wierciła, to pył właśnie leciał. I nie ma tego utwardzacza do plomb, tylko musiałam siedzieć z rozdziawioną paszczą kilka minut ![]() O bleee musisz mieć przygody niezłe
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odchylam glowe do tylu. Wszystko mnie boli.Krzyczalam o znieczulenie jak mi borowal w zebie po leczeniu kanalowym (ulamal sie). Co z tego, ze mi tlumaczyl, ze na pewno nie boli. Mnie bolalo. Bardzo ![]() Jestem chyba najgorszym mozliwym typem pacjenta. Ale zaznaczam, ze tak naprawde po raz pierwszy zaczelam chodzic do normalnego dentysty jako pelnoletnia osoba. Wczesniej mama mnie brala prywatnie, gdzies w podstawowce do dentystki-sadystki, zeby mialam w oplakanym stanie, zwlaszcza te z tylu i wyobraz sobie, ze nie dalam ich jej skonczyc (robila bez znieczulenia) i chodzilam z takimi zebami X lat, az zrobilam je sama, za wlasne pieniadze u mojego dentysty. Do dzisiaj nie wiem jak ja to zrobilam.
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam tak i próbuję się wbić w temat. Moje ząbki nie są super zdrowe, ale nigdy nie miałam z nimi poważnych problemów - lekarstwo, a potem plomba, to maks. Za to mąż raz, że nie ma zgryzu (rodziców nie była stać na aparat), a dwa, że problemy z zębami postępują mu szybciej niż u przeciętnego człowieka. Jego dentysta często jest w szoku. Wczoraj nawet nic od niego nie wziął za coś, co normalnie kosztowałoby kilkaset złotych. Taki to dla niego ciekawy przypadek
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to przykre, ale czasem mam wrażenie iż tym, co Niemcy naprawdę lubią w Polkach jest nie tyle ich uroda, co sposób prowadzenia domu. Polka pójdzie do pracy, potem jeszcze obiad ugotuje, posprząta, dziećmi się zajmie, męża obsłuży... U Niemki to by nie przeszło (i qrva, dobrze, że by nie przeszło! na szczęście sporo się chyba już zmienia w tej kwestii) |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta ta czesc z dzieckiem tez jest ohydna. Powinni dodatkowo za to placic
|
|
#4127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w tym najlepsze zaczęła mi robić górną lewą jedynkę i od tamtej pory non stop mi się psuje To azjatycki krem tonujący. Ma bardzo dobry skład z dużą ilością witamin i pielęgnuje skórę Tu możesz poczytać https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232276---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Bo leczyłam się od 4 roku życia u niej Po 9 latach chodzenia do niej dała mi aparat ruchomy, kiedy nic już nie mógł zdziałać |
||
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Krem z roznymi wlasciwosciami nawilzajacymi itd. Ma wysoki filtr SPF i PA. Zakrywa lekkie niedoskonalosci
Jest dobry glownie dla jasnej cery. Pomaga dbac o cere i nie zapycha tak jak normalne podklady. Mozesz je dopasowac do cery tlustej (taka ma sporo Azjatek), mieszanej, suchej, wrazliwej...Teraz garnier wypuscil krem BB, ale to bubel. Nie ma nic wspolnego z tymi Koreanskimi ![]() Cytat:
Moj jest kochanym facetem, ale finansowo raczej by mi nie odpuszczal ![]() Cytat:
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Wy jeszcze gadacie
?Wróciłam z ogniska firmowego, koledzy wypiewali mi sto lat i dostałam piekne kwiatki, wzruszyłam się, idę spac, mam nadzieję, że dzis i juz nigdy mi trchu nie zabraknie
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wymyć zaraz
Dobrze, że się dziś nie malowałam. Mniej roboty |
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, bo nigdy nie mialam super problemow z cera
Na pewno nie szkodzi. Teraz w ciazy mam bardzo sucha cere, co niestety kiepsko wyglada przy podkladzie, ale krem BB sobie z tym radzi. Zero suchych skorek, a cera wyglada na tyle dobrze, ze mozna bez problemu wyjsc na miasto Podklad nakladam glownie na wieksze wyjscia, wtedy uzywam kremu BB jako bazy pod makijaz ![]() Cytat:
Jak mi sie zlamala jedna siodemka, ona mi go zrobila, ale nie spojrzala, ze z drugiej strony byl zepsuty (nie jakos bardzo, po prostu krecha przy dziasle) i oczywiscie tego nie zrobila. Wiec teoretycznie powinnam zaplacic za pol zeba ![]() Najlepiej chodzic do jednego dentysty, ktoremu sie ufa
|
|
#4134 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kanałowego strasznie nie lubię robić, zbyt się przy tym stresuję, już wolę kilkoro trudnych dzieci niż jedni kanałowe Paula a nie myślałaś o leczeniu w gazie rozweselającym (po ciąży oczywiście) to pomaga zestresowanym osobom, znosi lęk Różne są śmieszne sytuacje, jak to z dzieciakami, czasem jak coś powiedzą to można boki zrywać. Koleżanka takiego chłopczyka przyjmuje, który w wieku 5 lat ma zadatki na geja albo na transwestytę-serio. Ubrany jest na różowo, nosi pierścionki, na fotelu zakłada nóżkę na nóżke. Za dzielną wizytę mama mu obiecuje malowanie paznokci Cytat:
|
|||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
O tym nie wiedzialam
![]() Cytat:
![]() Wyrwal sie tylko po to, zeby z Michalem posiedziec. Do jutra musi zrobic samochod, bo go nie bedzie caly dzien, a jutro tez maja warsztat otwarty. Z pol godziny temu jeszcze dzwonil, ze dalej grzebie i musi skonczyc dzisiaj. Pierwszy raz tyle siedzi. Zazwyczaj nawet jesli musial cos zrobic to konczyl max do 20... Jakby nie mogl odpuscic i wrocic, a samochod by wyjechal w poniedzialek... Ech. Zaluje, ze go wyciagnelam z pracy, tak by juz byl ze mna. Nawet dzwonil kolo 20, zebym zalatwila kogos do Michala i posiedziala z nim, bo mu jeszcze zejdzie
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta u której ostatnio byłam jest fajna i miła Taka poczciwa kobitka ![]() Cytat:
![]() Fajnie
|
||
|
|
|
#4137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego dentysty nie ma takiego gazu tylko zwykle znieczulenie. Nie chce isc do nikogo innego.Moze jego mama bardzo chciala miec corke? ![]() Biedny chlopczyk, pewnie mu ciezko przy kolegach ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
I tak ze smoczkow zupelnie zeszlysmy na zeby
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
DObra gaduly ja ide do lozka bo rano planuje wstac wszesnie i na zakupy jechac
dobranoc
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
ja zeżarłam dwa talerze rosołu i ugotowałam sobie kukurydzę. I też nie wiem, co dalej, bo czuję niedosyt
![]() Cytat:
I w ogóle obowiązki mają być podzielone między małżonków po równo - to mi się akurat podoba, to rozumiem, sama wychowałam się w takim domu. Oboje rodzice byli czynni zawodowo, więc w imię czego matka miałaby robić więcej?! Ale wiele Polek lubi (lubiło? to się chyba szybko zmienia, ale w np. pokoleniu moich teściów wciąż pokutuje) wyręczać faceta i stąd ta opinia, że są takimi super żonami. |
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jesli kobieta siedzi w domu ,a mezczyzna pracuje, to wedlug mnie ona powinna sie wszystkim zajac wiele tez zalezy od tego czy maja dziecko. Sa takie dzieci, ze naprawde nie mozna wszystkiego przy nich zrobic i nie widze powodu, zeby mezczyzna w domu nie pomagal. Nic mu sie nie stanie jak odkurzy czy powiesi pranie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Ja bym chyba się porzygała

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bo leczyłam się od 4 roku życia u niej