![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
A więc wzór :
(10x masa ciała ) + (6,25x wzrost w cm)- (5x wiek)-161 np.(60 kg., wzrost 174) (10x60)- (6,25x174)- (5x30)-161= 600+1087,5-150-161=1376,50 Tyle potrzebuje ponoć organizm by żyć. To co wyjdzie ze wzoru mnoży się przez współczynnik aktywności nieaktywna 1,3 średnio aktywna 1,4 bardzo aktywna 1,5 i tu zaczyna się kosmos- bo mi wyszło że potrzebuję 1789,45 po pomnożeniu przez ten współczynnik (nieaktywna)??? To chyba stanowczo zbyt dużo, ja myślę że może ok.1300-1400 pochłaniam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath -Droga - nie czuje sie urazona i cieszę się, że Ty rowniez odnosisz się pozytywnie do moich wypowiedzi - milo Cie gościc w naszym wątku i wcale nam nie pzreszkadza, że masz "męskie" pasje, to oznacza, że jetseś silną kobiete i zapewne dlatego, tak świetniesz trzymasz wage , bo jetseś konsekwentna w działaniach i rygorystyczna.
trzymam kciuki za Twoje pasje, fajnie, że się w nich realizujesz i odnajdujesz siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Droga,
strasznie to matematycznie skomplikowane, ale warto policzyć, chociaż ja starałam sie kiedys optymalnie wyliczać spozywane kalorie, teraz u mnie z tym gorzej, bo jakoś sie nie chce i czasu brakuje. Ale zaraz wezme sie za liczenie i tzreba pragnienia spozywcze ograniczać, szkoda, a ja tak lubie coś dobrego zjęść. tęsknie za czasami, gdy bezkarnie jadłam co chciałam i w dowolnej - oczywiście optymalnej ilość spożywałam. dziewczyny podajcie jakieś przykładowe jadłospisy. Wejde jeszzce w link , ktory podała Brewka, mam teraz chwilke wolna - no powiedzmy. Całuje Was |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Natisku, dzieki, że wpadłaś do naszego wątku.
my tez nie jeteśmy strasznie grube, ale staramy sie troszke tylko schudnąc. Ja pisalam wcześniej ograniczam słodycze i ulubiona pizze do minimum. Niestety czasem musze zjęść coś słodkiego, by doengertyzowac organizm, bo ciężkiej umyslowej pracy - myśle, że tu troche kalorii spalam, bo często bywają sytuacje stresowe - jak u każdej z Was. Ale Tobie gratulujemy szczupłej sylwetki. pisałaś, że to efekt odchudzania. podziel sie więc z anmi, swoja metodą. Będizemy wdzięczne. Pozdrowionka cieplutkie |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
No i weszłam w link podany przez Brewke, ciekawe informację. Ale mnie wciąz wydaje się, że mam dobre nawyki żywieniowe. Nie wiedzialam tylko, że owoc emoga byc kaloryczne - zawsze trktuję je jako zapychacze, gdy wieczorem jestem głodna. Nie chcę sięgac po chrupki, czy ozreszki - ale a propos - wspominałyście, że orzeszki - mozna owszem konsumowac - a ja bardzo chętnie, bo orzeszkojad straszny jestem!!!!!!
To jak Dziewczyny z tymi owocami i ozreszkami - co jemy, a co nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podałam wzór, bo się gdzieś na to natknęłam i sprawdziłam z ciekawości, ale nie siedzę i nie liczę cały czas kalorii bo to obłęd. Już co nieco wiem co powinnam, czego nie a jak chcę coś nowego wprowadzić do jadłospisu wtedy sprawdzam ![]() Rano przed wyjściem kawka+ kanapeczki skromne jakieś A później: Ja Świtezianko jadam w pracy: serek wiejski light z Piątnicy jajka gotowane czasem rybka w puszce czasem tuńczy (później mocne gumy zapodaję) czasem ser chudy w kostce czasem chudą wędlinkę do tego pomidorek, ogórek, papryka, szczypiorek, rzodkiewka co mi tam w ręce wpadnie. Mam ten komfort, że przynoszę składniki i mogę sobie pokojnie przygotować posiłek. Czasem zrobię sałatkę i zabiorę do pracy. Codziennie jabłko. U mnie problem zaczyna się przy obiadokolacji, którą zjadam ok.18-19. A muszę zjeść coś obiadowego, bo umieram inaczej....... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Droga, świetnie się z Tobą "współpracuje". Skorzystam już jutro z twoich podpowiedzi żywieniowych na dzien pracy. Wygląda smakowicie, a co jadasz Kochana do tych wedlinek i warzywek - chlebek?
Bo ja lubię chlebek i to jeszcze taki świeżutki, pachnący..... mniam!!!!!! Dobrze, dobrze, staram sie teraz ogranicząc z pieczywem, jadam tylko ciemny chleb. Dorinko Droga, ja nie musze zjęśc nic obiadowego, ale głód dopada mnie w tych samych godzinach, co Ciebie i wtedy jem anansy z puszki, bo ktos ostatnio zapodał jako wspaniałą metode. rzeczywiście samkuje dobrze i jest na pewno mniej kaloryczne niż chrupeczki. Rano też wypijam kawke Dorinko, ale kanapeczki dopiero w pracy. Wiem, to niezdrowe, a w drodze do pracy, mój żołądek upomina sie o jedzenie. dziekuję Ci jeszcze raz Dorinko, za podpowiedzi. od dawna tak sie Kochana odżywiasz? Schudłaś już troszkę? musimy sie chyba nawzajem obserwować. calusy |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ja też szczerze mówiąc bardziej intuicyjnie liczę spożywane kalorie.
Pozdrawiam cieplo |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
o kurka ale wyliczenia a ja umysł humanistycznu ale jakos se poradzę
![]() switezianka heheheh wiedziałam że coś ukrywasz tzn jakieś przegeyzki pisząc o małych posiłkach miałam na myśli że 5 - 6 razy dziennie jesz posiłki pożywne małokaloryzne ,a w przerwach między tymi posiłkami woda ewentualnie, a po 18 tylko picie tzn że zero czekoladki, ciasteczka czy kanapeczki to też posiłek jest przecież ![]() jak pisałam ja nie ma problemów z wagą tzn miałam ale trochę inne byłam za chuda...... więc zaczęłam ćwiczyc i przytyłam.......waże tyle ile powinnam czyli ok 55 kg przy 168 cm wzrostu, teraz po nieregularnym ćwiczeniu od pażdziernika i niećwiczeniu od 1.5 mca nie mogę dopiąć spodni ale to dżiny w rozmiarze 27 więc może przesadzam i po prostu kupię 28? a ogólnie dziewczyny na czym polega zdrowe odchudzanie ...... tak jak toś napisał na zmianie nawyków żywieniowych......dodatko wo ćwicząc waga zwiększa się ale obwody się zmniejszają....... |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Neska Droga,
![]() ja nic nie ukrywam, nie zajadm sie na umor czekoladkami, to bywa bardzo sporadyczne i staram sie pilnowac z jedzeniem. zadroszczę Ci, że chciałaś pzrytuć, żyleta z Ciebie - waga jak marzenie- gratulacje i całusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak chcecie schudnąć to musicie jeść śniadania potem jesteście tak głodne że rzucacie się pewnie w pracy na tuczące przegryzki typu ciacha itp......kurcze ale ja lubie niezdrowe jedzenie.......
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko do tych pyszności w pracy-chlebek NIESTETY
![]() Nie potrafię żyć bez pieczywa, głównie ciemny, czasem pumpernikiel a czasem eh.....białą bułeczkę albo z ziarnami. Aha Świtezianko WAŻNE: Staraj się nie robić kanapek, tylko wiesz taki kolorowy talerz z przekąskami i do tego chlebek. Wówczas na talerzu masz wędlinkę, jajeczko, warzywka i jest ładnie dla oka a chlebka schodzi mniej... Ja się tak odżywiałam wcześniej to schudłam 3 kg. ale później pofolgowałam i znowu powrót... A teraz zaczęłam od Nowego Roku 2007 !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
ja tez ten chlebek tak lubię, ale dostosuję się do twojej rady i jutro przygotuje koleorowy ralerzyk, a w rączce skromna porcja ciemnego pieczywka. Dorinko, może dzieki tobie też schudnę 3 kg, a to by byla bardzo miła niespodzianka. Z ciastek i słodyczy juz zupelnie zreygnowałam - choć tak strasznie mnie kuszą. najgorsze jest to, że mamy tylko jedno życie i wszystkiego trzeba sobie odmawiac - niesprawiedliwośc spoleczna!!! Caluję. Nesko Droga, Twoja rada bardzo słuszna nalezy jeśc śniadania - ale ja wcześnie wstaje i dlugo dojeżdżam do pracy w gigantycznych korkach - na sniadanie neistety nie starcza czasu, ale kanapka w samochodzie - z akierownica może to fajnie wyglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
no i ćwiczcie przecież teraz te brzuszki co się robi to nie to co kiedyś.....
wcale nuie trzeba się nachetać tak jak kiedyś........normalnie napinanie brzucha można ćwiczyć w pracy przy burku tylko uwaga napinamy Edwarda [tak mój brzuch się nazywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny Kochane,\musze uciekac, ale dzis jeszcze wróce.
jade z bryką do elektronika - jakies przebicia. Acha , miało nie byc prywatnych wątków. kurcze - lubię Was. całuję |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Neska, gratulacje za bieganie - ja nie mam tyle samozaparcia - ale za to biegam po zakupy.
Caluski Dziewczyny Kochane |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Nesko podaj proszę jeszcze kilka niemęczących ćwiczonek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Nesko tez chiałam Cie prosic tak jak Dorinaka, o podanie kilku ćwiczeń.
Ja się jeszcze przed wyjściem dziewczyny przyznam, że piję wiczorem ziółka na pzreczyszzenie senes - co myślicie, głupia jestem? Całuje was i uciekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Tak sobie podczytuję Wasz wątek i postanowiłam się odezwać
![]() ![]() Wiem jedno - bez ruchu się nie da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A naprawdę ruch działa, tzn może nie chudnie się nie wiadomo jak, ale ja przynajmniej przy takiej samej wadze inaczej siebie widzę ![]() Eh, ale się rozpisałam w pierwszym poście ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Świtezianko, uważaj z senesem pliiiz! to tak naprawdę nie działa za bardzo a możesz sobie łatwo załatwić żołądek i jelita...
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Świtezianko, zgadzam się z Marą, że ten senes to nie najlepszy pomysł
![]() Radziłabym raczej popić czerwonej herbatki, jest zdrowsza a w dużych ilościach skuteczna . Ale UWAGA !!! W dużych ilościach wypłukuje żelazo- mnie to właśnie spotkało (mam małą anemię) Także zrobiłam sobie przerwę z czerwoną herbatką..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Zgadza się zielona działa także bardzo korzystnie, ale nie sądzę, że najlepsza jest ta Liptona (pewnie sztucznie aromaryzowana itp). Najlepsze są takie z zielarni chyba ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
No ja też z fusami raczej rzadko szaleję, ale są też ekspresówki tam. No wiesz takie naturalne bardziej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do jutra....... Później już nie będę mogła gadać z Wami bo mój facet się złości.
(Żeby nie było że jestem taką przeciwniczką prywaty na wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
zielona herbata jak najbardziej czerwonej nie mogę bo mi nie smakuje, a zieloną to wiecie mam nadzieję że pije się drugie parzenie???
co do ćwiczeń to zgadzam się z mara30 w 100% trzeba poszukać sobie jakiejś dyscypliny która sprawiam nam perzyjemność bo po co się mordować. co do ćwiczeń to hmmmmm jednak najlepiej działają takie bardziej męczące ale i są takie mniej co do ćwiczenia przy biurku to trza zrobić tak: 1 siadamy 2 kładziemy dłonie na blacie biurka albo na oparciach krzesła 3 nogi oparte o ziemię 4 plecy prostujemy 5 i napinamy mięśnie brzucha tak jak napisłam, nie wypinamy nie natężamy się ,tylko napinamy tak jakby wciągając go do środka , robimy 15 takich pożągnych napięć i odpoczywamy chwilkę potem robimy następnych 15 , i jeszcze raz 15 żeby 3 serie były 6 to czy dobrze napinacie mięśnie świadczyć będą późniejsze zakwasy , nie ma zakwasów tzn że kiepskie ćwiczenia były co do lżejszych brzuchów w domu to tak ; kładziemy się na plecach nogi zginamy w kolanach stopy na ziemy, ręce pod głowę i unosimy tłów tzn nie tyle skupiamy się na podnoszeniu co na napięciu mięśni na maksa jak możemy...... przy takich brzuszkach nawet nie spocicie się, dla zwiększenia obciążenia ja biorę w ręce za głowę ciężarek żeby było ciężej troszkę jurto może zacznę trening idę na kontrol do laryngologa i sopytam czy moge już biegać itd ogólnie mam pomysł nie wiem czy wam się spodoba może założymy sobie grupę wsparcia odnośnie ćwiczeń heheheheh może łatwiej będzie nam zmobilizować się |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Witam Moje Drogie,ja teraz zjadłam 3 jabłka to jeden wielu owoców,który lubię,ale jabłka najbardziej.
![]() Tak Nesko drugie parzenie zielonej herbaty daje najlepsze efekty,ja znowu uwielbiam czerwoną,bo Ty nie bardzo pisałaś. Jeśli chodzi o ćwiczenia to znalazłam dyscyplinę ![]() czasami ![]() A jeszcze tak jak Dorinka pije sypaną herbatę. Switezianko i Dorinko nie mogłam z Wami wcześniej pogadać ale (tu trochę prywaty) bo najpierw syn wrócił ze szkoły potem córka i do slepu na zkupy. Ale od jutra rano znowu sie odchudzamy ![]() Dorinko a ja tam ciekawa jestem dlaczego Twoj TZ sie złości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
eeee facetów nie znasz
![]() zazdrosny jest że zapatzrona jest w ekran a nie w niego ![]() ja też piję sypaną zieloną czerwonej nie lubię dla mnie smakuje okropnie, zileona jest fajna bo reguluje pracę organizmu jak mówi moja koleżanka która mieszka w Japonii |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mądre słowa ![]() ![]() ![]() ![]() A wszystkim kobitkom,które z powodu 3 kg robią alarm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.