Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 00:15   #4171
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Lecę spać, bo mi żebra pękną Chociaż spać mi się nie chce...

Jutro posłucham Perfektu na żywo Już się nie mogę doczekać

Dobranoc gaduły

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 06:56   #4172
prince_polo
Zakorzenienie

hej

mam doła, kurde nic mi sie nie udaje ostatnio....... chce mi sie płakac ciagle
i jeszcze dzis tak mnie od rana kłuje cos na dole niewiem czy to szyjka czy co ale az jak zakłuje to ja sie w pol zginam

a co do krzyza to mnie tak łupie nawet jak leze, wczoraj lezałam, nie pomagałam tztowi nic.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 07:16   #4173
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej

i jeszcze dzis tak mnie od rana kłuje cos na dole niewiem czy to szyjka czy co ale az jak zakłuje to ja sie w pol zginam

a co do krzyza to mnie tak łupie nawet jak leze, wczoraj lezałam, nie pomagałam tztowi nic.
ile ty się musisz przez ta ciążę wycierpieć całe szczęście że ukoronowaniem tego będzie mała kruszynka i szybko zapomnisz o tych niedogodnościach

Ja dziś wstałam o 6:00 i upiekłam szarlotkę oczywiście nie dla siebie tylko dla kochanej mamusi
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 07:38   #4174
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie w Dzień Matki

Zostałam dziś słomianą wdową, bo mąż pojechał do pracy na dniówkę (wyjątkowo, bo zawsze w nocy pracuje), więc się troszkę poobijam

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja slyszalam, ze najbardziej przypominajace piers i pomagajace przy karmieniu sa butelki/smoczki TT.
Też tak słyszałam

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Moja nie chciała smoczka. Miałam kilka, ale wolała na cycu wisieć. W drugim miesiącu życia przez chwilę possała smoczek, ale na szczęście jej przeszło.
Teraz nie zaopatruję się w smoczki.
Odnośnie smoczków....

Położna mi powiedziała, ze dziecko nie powinno non stop wisieć na cycu, tylko dlatego, ze chce sobie possać Powinno się mieć smoczek i w razie takich sytuacji, że Maluch ma silną potrzebę ssania, dawać mu smoczek a nie cyc bez przerwy Aaa i około 8 miesiąca życia zaczynamy dziecko oduczać ssania smoka

I w sytuacji, gdy widzimy, że dziecko zaczyna wkładać palce do buzi (zazwyczaj około 4 miesiąca życia) i np ssać kciuk, podajemy mu smoczek, bo oduczyć dziecko ssać paluchy jest bardzo, bardzo trudno. Dużo łatwiej ze smoczkiem

Zresztą osobiście znam 6-letniego chłopca, który wiecznie z chodzi z kciukiem w ustach

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam

Na szczęście po tym jednym incydencie spokój

Mieliśmy jechać dzisiaj po kwiatki na balkon, ale mężowi się nie chciało a teraz poszedł znowu na jakiś mecz
Odpocznij, bo będzie lańsko
Dobrze, że już nie było więcej plamienia

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Jutro Dzień Mamy - czujecie? To nasze święto! Jakbym jutro nie zdążyła to dziś już życzę Wam (Nam) wszystkim wszystkiego najlepszego - żeby nasze maluszki urodziły się silne, zdrowe i w terminie! A my, żebyśmy były najlepszymi mamami pod słońcem .

Muszę się jeszcze pochwalić, że wczoraj z Gosią zaczęłyśmy 30 tydzień!!!

Ad1. Dziękuję i wzajemnie!
Ad2. Gratulacje

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-05-26 o 07:44
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 07:41   #4175
nadalka
Zakorzenienie

Hejo życzę wszystkim forumowym mamusiom - tym przyszłym i tym obecnym - 100 lat

My już dzisiaj złożyliśmy łóżeczko... no i wieczorem zacznę powoli pakować torbę ... w końcu dzisiaj nadszedł długo wyczekiwany 9 miesiąc

Życzę wam miłego i słonecznego dnia!
Stary 2012-05-26, 07:42   #4176
Soleilka
Zakorzenienie

Zostałam brutalnie obudzona

Bloguję
Stary 2012-05-26, 07:43   #4177
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole przy borowaniu jest taki dziwny zebny smrodek
No moze nie smrodek, ale czuc ze to zeby. Tego akurat nie lubie. W ogole nie lubie tego dentystycznego zapachu od wejscia. Od razu laduje we mnie strach
Jedyne co lubie u dentysty to znieczulenie a moj to akurat zloty czlowiek, wszystkie moje humorki na fotelu znosi. A zdarzalo sie, ze mnie trzymali
Ooo tego zapachu przy borowaniu nie da się pomylić z niczym innym- to fakt Też nie lubię zapachu panującego w gabinetach dentystycznych... od razu mam dreszczyk
Stary 2012-05-26, 07:46   #4178
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
My już dzisiaj złożyliśmy łóżeczko... no i wieczorem zacznę powoli pakować torbę ... w końcu dzisiaj nadszedł długo wyczekiwany 9 miesiąc
Gratulacje 9 miesiąc, jak to poważnie brzmi

Kochane w Naszym Dniu: dużo szczęścia, radości, miłości od naszych szkrabów, wspaniałych i mocnych kopniaków, łatwych porodów i tego aby każdy Maluszek był bezproblemowy i przynosił wiele radości

Bloguję
Stary 2012-05-26, 07:49   #4179
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wróciłam z ogniska firmowego, koledzy wypiewali mi sto lat i dostałam piekne kwiatki, wzruszyłam się,

Ooo to milusio
I jak dziś spałaś?
Stary 2012-05-26, 07:51   #4180
nadalka
Zakorzenienie

No i stawiam bo jak to tak o suchym pysku ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ist2_2415327-celebration-toast-with-champagne.jpg (16,9 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dsc03702.jpg (50,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-05-26, 07:54   #4181
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziękuję

Staże będą dopiero w lipcu i to tylko 30 miejsc, więc są marne szanse na załapanie się... Mam nadzieję, że znajdzie chociaż dorywczą Dobre i 700 zł jakby wpadło...
Dziękuję
Trzymam kciuki za pracę Twojego TŻ

Cytat:
hej

Oj... przytulam
Poleż sobie i wstawaj jak najmniej. Mi to pomaga na takie kłucia Najgorzej jak mnie gdzieś poza domem zakłuje...
Stary 2012-05-26, 07:56   #4182
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za pracę Twojego TŻ
Dziękuję

Ale zasmarkana jestem

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

W ogóle w nocy dostałam takiego skurczu łydki, że do teraz mnie boli. A tych skurczów miałam w nocy ze 4. Boję się wizji odstawiania magnezu

Bloguję
Stary 2012-05-26, 08:01   #4183
blueberry88
Zakorzenienie

Dostalam od Martynki bodziaka z napisem: "kocham Cie mamusiu"
Sloneczne zyczenia Mamuski!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:17   #4184
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ja właśnie ostatnie 3 dni testowałam te kremiki na ostrym słonku i powiem, ze filtry naprawdę działają
dla mnie jednak Skin79 są za blade, ale mają z tej serii świetny rozświetlacz
Może wypróbuję bez kremu, ale ciągle mam obawy, miałam kiedyś straszną plamę od słońca której pozbyłam się po wielu trudach, nie chciałabym żeby wróciła. Zaciekawiłaś mnie tym rozświetlaczem
Cytat:
OMG, niezłe
Cytat:
Po supermarketach też roznosi CV
Teraz ma ofertę śpiewania na weselach, ale nie wiadomo czy na żywo spodoba się członkom grupy...
Potrafi śpiewać? Fajnie
Cytat:
Aktualnie nie mam co... Byłam w Avonie, ale klientki mi się wykruszyły Robiłam też kolczyki, ale... zapotrzebowanie zaczęło maleć gdy każdy się za to zabrał. Ciągle myślę nad jakimiś robotami w domu. Tylko nie wiem za co się złapać. Bo na weekendach później będzie szkoła, na tygodniu dziecko i nie wiem czy to pogodzę. A nikt mi w opiece nie pomoże...
A i póki mam alimenty, to nie mogę pracować, bo przepadną. A tak to chociaż te 500 zł miesięcznie jest i mogłam powoli wyprawkę kompletować. Nie wiem jak będzie teraz... Bo szkoła + rachunek za telefon to wychodziło mi 200 zł A jak alimenty przepadną to za co ja sobie szkołę opłacę
Ciężka sprawa nu Was z tą praca
Kiedys w wątku o dorabianiu w domu opisałam historię koleżanki mojej teściowej. Dziewczyna miała ciężką sytuację, bo miała dziecko z kolesiem pijakiem i narkomanem, kompletnym dupkiem (coś jak ex Pauli) dziecko urodziło sie chore, z wadami, więc ona nie miała opcji pracowania gdzieś i zaczęła piec w domu torty, miała do tego talent, bardzo dobrze jej szło i idzie nadal. Planuje rozszerzenie działalności kateringowej o inne dania. Pracuje w domu, ma dziecko pod okiem, robi to co lubi.
Cytat:
Raczej w domu nie da sie nic zarobic. Probowalam na wszystkie sposoby.
Juz predzej po porodzie mozesz sobie dorobic sprzatajac gdzies. Czesto nawet zaklady fryzjerskie zatrudniaja kogos dodatkowo po to zeby wieczorem wysprzatal dokladnie
I w tym czasie TZ moze zostac z dzieckiem. Duzo nie wpadnie, ale zawsze cos.
Potwierdzam, sprzątanie to jest dobra opcja. Jak jesteś dokładna, uczciwa (a taka jesteś) to byś miała dużo ofert. Koleżanka szukała pani do sprzątania domu (bo pracuje całymi dniami a ma duży dom) i przerobiła chyba z 10 pań zeby znaleźć odpowiednią, a taka odpowiednia też się ceni. Jakoś 15-20 zł za godzinę bierze Jak przychodzi do niej 1x w tyg na cały dzień to ze 200 wyciągnie, a takich domów ma do obrobienia codziennie.
Cytat:
hej

Biedna jesteś z tymi bólami współczuję
Cytat:

Gratuluję
jejku, mnie jakoś przeraża ta liczba 9
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jak słodko!!!!!

Zmykam na targ po warzywka na ten tydzień, na razie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:29   #4185
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Zostałam brutalnie obudzona
Ja tez, raz o 6, pozniej o 7
Dopiero co doszlam do siebie i sie obudzilam do konca

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 08:36   #4186
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Potrafi śpiewać? Fajnie

Ciężka sprawa nu Was z tą praca
Kiedys w wątku o dorabianiu w domu opisałam historię koleżanki mojej teściowej. Dziewczyna miała ciężką sytuację, bo miała dziecko z kolesiem pijakiem i narkomanem, kompletnym dupkiem (coś jak ex Pauli) dziecko urodziło sie chore, z wadami, więc ona nie miała opcji pracowania gdzieś i zaczęła piec w domu torty, miała do tego talent, bardzo dobrze jej szło i idzie nadal. Planuje rozszerzenie działalności kateringowej o inne dania. Pracuje w domu, ma dziecko pod okiem, robi to co lubi.

Potwierdzam, sprzątanie to jest dobra opcja. Jak jesteś dokładna, uczciwa (a taka jesteś) to byś miała dużo ofert. Koleżanka szukała pani do sprzątania domu (bo pracuje całymi dniami a ma duży dom) i przerobiła chyba z 10 pań zeby znaleźć odpowiednią, a taka odpowiednia też się ceni. Jakoś 15-20 zł za godzinę bierze Jak przychodzi do niej 1x w tyg na cały dzień to ze 200 wyciągnie, a takich domów ma do obrobienia codziennie.

Biedna jesteś z tymi bólami współczuję
Potrafi i lubi Jak znajdę jakąś piosenkę, którą śpiewa, to Wam pokażę

Pieczenie odpada, bo tutaj piekarnik jest zepsuty A i babka by się darła, że gaz jej tracę

Sprzątałam kiedyś w przedszkolu 400 zł miesięcznie, harówka okropna... Ale to ksiądz mi załatwił pracę. Codziennie od 16 do 21 musiałam wszystko wysprzątać na glanc i robiłam to sama. Teraz wiem, że kogoś tam mają, bo bym się łapała... Będę się rozglądać jeszcze za czymś takim, może coś znajdę
Cytat:
Ja tez, raz o 6, pozniej o 7
Dopiero co doszlam do siebie i sie obudzilam do konca
Mnie obudziła Nutella TŻ mi zrobił kanapkę

Bloguję
Stary 2012-05-26, 08:43   #4187
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Potrafi i lubi Jak znajdę jakąś piosenkę, którą śpiewa, to Wam pokażę

Pieczenie odpada, bo tutaj piekarnik jest zepsuty A i babka by się darła, że gaz jej tracę

Sprzątałam kiedyś w przedszkolu 400 zł miesięcznie, harówka okropna... Ale to ksiądz mi załatwił pracę. Codziennie od 16 do 21 musiałam wszystko wysprzątać na glanc i robiłam to sama. Teraz wiem, że kogoś tam mają, bo bym się łapała... Będę się rozglądać jeszcze za czymś takim, może coś znajdę

Mnie obudziła Nutella TŻ mi zrobił kanapkę
Ale moze zobacz czy nikt nie potrzebuje sprzatania domu
ew. w pozniejszym okresie opieka nad dzieckiem, ale tak zeby Tobie podrzucali do domu albo pozwalali Ci przychodzic z dzieckiem Niektorzy nie maja nic przeciwko, nawet sie ciesza, ze dziecko bedzie miec towarzystwo, a taki kilkumiesieczny brzdac tez bedzie mial radoche z towarzystwa.

Masz super TZ Moj mnie jeszcze przed 7 zostawil

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-26, 08:48   #4188
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale moze zobacz czy nikt nie potrzebuje sprzatania domu
ew. w pozniejszym okresie opieka nad dzieckiem, ale tak zeby Tobie podrzucali do domu albo pozwalali Ci przychodzic z dzieckiem Niektorzy nie maja nic przeciwko, nawet sie ciesza, ze dziecko bedzie miec towarzystwo, a taki kilkumiesieczny brzdac tez bedzie mial radoche z towarzystwa.

Masz super TZ Moj mnie jeszcze przed 7 zostawil
Będę musiała po znajomych popytać czy nic nie słyszeli Póki co to tutaj nawet do pilnowania dzieci jest problem z pracą. Nianiek setki, ale nikt nie chce dzieci dawać pod ich opiekę A i wołają sobie np. 5 zł/h i żądają żeby było wysprzątane w domu, ugotowane itp... No to cenowo troszkę mało. Koleżanka ostatnio tak pracowała: 3 dzieci, 2 zmiany z czego jedna to nocka. 2 dzieci małych i jedno w wieku szkolnym (4 podstawówka) dostawała 8 zł/h a narobiła się jak wół i jeszcze musiała dojeżdżać, bo mieszka 20 km od miasta

Taaa... już się wydarł z rana bo został obudzony Już widzę jak mu dziecko nie da spać w nocy jaki szczęśliwy będzie

Bloguję
Stary 2012-05-26, 08:52   #4189
hanjah
Zakorzenienie

Hej
Za nami w miarę spokojna noc... gardło dalej mnie boli
Tż zabiera zaraz małą do szpitala i niech poradzą coś na te pleśniawki, bo ona od poniedziałku prawie nie je...
Dla mnie dziś najlepszym prezentem byłoby zdrowe dziecko
Dobrze, że maluszek jest aktywny jak zawsze i brzuch mnie nie boli. Ale z tym gardłem to jakaś masakra...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:52   #4190
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

jej,dziś nasze pierwsze w życiu święto mamyaż się wzruszyłam zapowiada się świetny dzień,wczoraj przyjechała do nas moja kuzynka z mężem więc jest wesoło do 2 siedzieliśmy przy grillu i rozmawialiśmy o wychowaniu dzieci w dzisiejszych czasach i jak zmieniła się młodzież w porównaniu z tym co było jeszcze jakieś 10 lat temu. smęcę jak stara baba,wiem,ale przeraża mnie co się teraz dzieje,13-latki pozujące z gołymi d.upami i te sprawy. Będziemy musiały włożyć sporo sił żeby wychować nasze dzieciaki na porządnych ludzi

lecę zrobić kawkę

Dziewczyny a gdzie można zamówić próbki tych kosmetyków koreańskich? zaciekawiłyście mnie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:52   #4191
agunia82
Zakorzenienie

Heloł, witam się w 35 tygodniu

No i dzisiaj rano się przeraziłam, bo jak się załatwiałam to wypadł mi strzęp takiego dziwnego śluzu, jakiś taki dziwny, większy niż normalny, ale i chyba za mały jak na czop (bo mega wielki nie był). Czy to możliwe że już powoli czop mi zaczyna odchodzić? wizyta u gina dopiero w środę, póki co muszę się obserwować

Cytat:

wow, no to

Mój mąż poszedł na rower z psem. No ciekawa jestem jak to się skończy, bo to pierwszy raz jak pies ma biec przy rowerze, mam nadzieję że go nie wywróci czy coś. Póki co długo ich nie ma, więc może jakoś sobie radzą

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-26 o 08:54
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:52   #4192
Maciejka__
Zakorzenienie

Stawiam soczek bez % dla wszystkich Mamuś.

Cytat:
Gratuluję! Za 10 dni będziesz miała donoszoną ciążę, czyli będzie bezpiecznie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:58   #4193
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Za nami w miarę spokojna noc... gardło dalej mnie boli
Tż zabiera zaraz małą do szpitala i niech poradzą coś na te pleśniawki, bo ona od poniedziałku prawie nie je...
Dla mnie dziś najlepszym prezentem byłoby zdrowe dziecko
Dobrze, że maluszek jest aktywny jak zawsze i brzuch mnie nie boli. Ale z tym gardłem to jakaś masakra...
Próbowałaś Haniu z cukierkami? Jakieś takie słodkie oblepiające gardło spróbuj, powinno lekko zneutralizować ból
Cytat:
Ale słodko
Fabian w ramach prezentu mnie skopał w nocy po żebrach
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jej,dziś nasze pierwsze w życiu święto mamyaż się wzruszyłam zapowiada się świetny dzień,wczoraj przyjechała do nas moja kuzynka z mężem więc jest wesoło do 2 siedzieliśmy przy grillu i rozmawialiśmy o wychowaniu dzieci w dzisiejszych czasach i jak zmieniła się młodzież w porównaniu z tym co było jeszcze jakieś 10 lat temu. smęcę jak stara baba,wiem,ale przeraża mnie co się teraz dzieje,13-latki pozujące z gołymi d.upami i te sprawy. Będziemy musiały włożyć sporo sił żeby wychować nasze dzieciaki na porządnych ludzi
Ja się poczułam staro

Ja widzę jak 10 latki pod blokiem klną, albo 12 latki chodzą z papierosami Aż się boję o moją siostrę, żeby ona źle nie skończyła...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

No i dzisiaj rano się przeraziłam, bo jak się załatwiałam to wypadł mi strzęp takiego dziwnego śluzu, jakiś taki dziwny, większy niż normalny, ale i chyba za mały jak na czop (bo mega wielki nie był). Czy to możliwe że już powoli czop mi zaczyna odchodzić? wizyta u gina dopiero w środę, póki co muszę się obserwować

Nie strasz kobito
Czop może różnie się odrywać z tego co czytałam. Może rzeczywiście kawałek Ci odpadł, ale reszta siedzi?
Boże przeraziłam się

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Kolejna czerwcówka urodziła. Z tp na 18-tego

Bloguję
Stary 2012-05-26, 08:59   #4194
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz kobito
Czop może różnie się odrywać z tego co czytałam. Może rzeczywiście kawałek Ci odpadł, ale reszta siedzi?
Boże przeraziłam się

ja też

dzisiaj piorę ręczniki do szpitala i pakuję torbę, nie ma już żartów

Stary 2012-05-26, 09:02   #4195
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też

dzisiaj piorę ręczniki do szpitala i pakuję torbę, nie ma już żartów
Ja mam w połowie spakowaną Połowy rzeczy mi brakuje I jeszcze jedna koszula do spania czeka w kolejce do wyprania

Bloguję
Stary 2012-05-26, 09:06   #4196
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Będę musiała po znajomych popytać czy nic nie słyszeli Póki co to tutaj nawet do pilnowania dzieci jest problem z pracą. Nianiek setki, ale nikt nie chce dzieci dawać pod ich opiekę A i wołają sobie np. 5 zł/h i żądają żeby było wysprzątane w domu, ugotowane itp... No to cenowo troszkę mało. Koleżanka ostatnio tak pracowała: 3 dzieci, 2 zmiany z czego jedna to nocka. 2 dzieci małych i jedno w wieku szkolnym (4 podstawówka) dostawała 8 zł/h a narobiła się jak wół i jeszcze musiała dojeżdżać, bo mieszka 20 km od miasta

Taaa... już się wydarł z rana bo został obudzony Już widzę jak mu dziecko nie da spać w nocy jaki szczęśliwy będzie
Wiec moze sprzatanie to lepsza praca? No nic, popytaj, oby cos sie udalo

Dziecko to co innego, zobaczysz jeszcze Ci bedzie pomagac w nocy wstawac.

Cytat:

lecę zrobić kawkę

Dziewczyny a gdzie można zamówić próbki tych kosmetyków koreańskich? zaciekawiłyście mnie
Pewnie allegro albo ebay.

Co do mlodziezy mam takie same odczucia. Czasami sie boje co bedzie za 10 lat.

Cytat:

wow, no to

Mój mąż poszedł na rower z psem. No ciekawa jestem jak to się skończy, bo to pierwszy raz jak pies ma biec przy rowerze, mam nadzieję że go nie wywróci czy coś. Póki co długo ich nie ma, więc może jakoś sobie radzą
Wiesz moze i z 2 tygodnie odchodzic. Juz takie rzeczy bywaly na wizazu, czop jeszcze nic takiego nie oznacza Nawet na IP by Cie odeslali do domu.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-26, 09:08   #4197
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec moze sprzatanie to lepsza praca? No nic, popytaj, oby cos sie udalo

Dziecko to co innego, zobaczysz jeszcze Ci bedzie pomagac w nocy wstawac.
Będę pytać Póki co i tak pracy nie będę miała jak podjąć, ale później będę chciała dorobić nawet na swoje wydatki

Ja już mu zapowiedziałam, że raz minimalnie musi wstać Sama sobie dziecka nie zrobiłam, więc sama go wychowywać nie będę

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 09:15   #4198
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz moze i z 2 tygodnie odchodzic. Juz takie rzeczy bywaly na wizazu, czop jeszcze nic takiego nie oznacza Nawet na IP by Cie odeslali do domu.
wiem, że może, dlatego jeszcze nie panikuję, tylko będę obserwowała co się dalej będzie działo (bo może to nawet nie czop? chociaż nie wiem co to miałoby być innego...).
Ale tak czy inaczej troszkę mnie to przeraziło Niech niuńka tak jeszcze ze 3 tygodnie w brzuszku posiedzi

Stary 2012-05-26, 09:17   #4199
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ad1. Dziękuję i wzajemnie!
Ad2. Dopiero teraz? U nas łóżeczko stoi od ponad miesiąca. Ale przynajmniej się wywietrzyło i już tak nie śmierdzi "nowością"

Cytat:

[/COLOR]W ogóle w nocy dostałam takiego skurczu łydki, że do teraz mnie boli. A tych skurczów miałam w nocy ze 4. Boję się wizji odstawiania magnezu
Łączę się w bólu Też mnie dziś łapały skurcze łydki I kręgosłup mnie łupie. Coraz ciekawiej się robi

Cytat:
O jak uroczo!
Dziękuję i wzajemnie!

Cytat:
jej,dziś nasze pierwsze w życiu święto mamyaż się wzruszyłam
Ja też Podwójnie..., bo dwa lata temu 26 maja 2010 miałam termin porodu...

Cytat:

Gratuluję

Agunia to może być czop... położna mi mówiła, że już 2-3 tyg przed porodem może zacząć odchodzić.... Ale to nie musi być "to". Obserwuj Kochana

Cytat:
[/COLOR]Kolejna czerwcówka urodziła. Z tp na 18-tego
No nieźle.... coś mi się wydaje, ze za jakieś 2-3 tyg i tu u nas zacznie się dziać Jej, już czuję jak będę przeżywać narodziny naszych dzieciaczków
Stary 2012-05-26, 09:17   #4200
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Będę pytać Póki co i tak pracy nie będę miała jak podjąć, ale później będę chciała dorobić nawet na swoje wydatki

Ja już mu zapowiedziałam, że raz minimalnie musi wstać Sama sobie dziecka nie zrobiłam, więc sama go wychowywać nie będę
No wiesz, moj do dzisiaj jak trzeba to pomaga w nocy, a Michal niedlugo bedzie mial 2 lata
Czesto tez sam go usypia (Michal ma takie swoje humorki, ze woli tate).
Wiec nadzieja jest
Szczerze - nie chcialabym faceta, ktory nic przy dziecku nie zrobi, ani nie polozy spac, nie wykapie, nie wstanie w nocy...
To nieuczciwe, ze niektorzy chca to wszystko zrzucic na kobiete. Wydaje mi sie ze wystarczy odpowiednie podejscie i kazdy facet sie zajmie dzieckiem. A z "wyjatkami" nie ma co byc.
Tak jak piszesz, same sobie dzieci nie zrobilysmy Zobacz ilu facetow chodzi po ulicach z wozkami, albo bierze dzieci na plac zabaw Swiat idzie do przodu

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości