|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ależ ten czas leciCytat:
![]() Szymon raz się obudził w nocy kocham go za to |
||||
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super! Gratulacje!Witam się z rana, mam nadzieję że dziś nic nie popsuje mi humoru. Nasz wątek przypomina bardziej odchowalnie niż poczekalnie, ale coś ciężarówki są mało aktywne. |
|
|
|
|
#3243 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() dlaczego tak wiele porodów kończy się cc.....? ![]() Cytat:
właśnie... całą zimę przechodziło się praktycznie bez żadnego smarknięcia a tu już prawie lato i takie rzeczy... ![]() Cytat:
![]() oo tak pisać mogę co prawda ręce mi cierpną ale nie dam się a dzisiaj zaczynam powoli odzyskiwać głos Cytat:
![]() słodziak kochany ![]() Cytat:
no niestety przespać się nie dało choroby, bo oddychać nie mogłam ale dzisiaj jakimś cudem spałam w nocy dziękuję Cytat:
pewnie już za późno ale ja też kciuki trzymam ![]() i tak w ogóle to wszystkim Mamusiom składam Najlepsze Życzenia z Okazji Dnia Matki !!! |
||||||
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Gratuluje nowym mamom!!! Na bieżąco Was podczytuje, ale jakoś nie potrafię się wbić w rozmowę. Natka ładnie sobie rośnie, czasami daje pospać czasami nie. Dzisiaj np. męczy mnie od 4ej _agata przerąbane z tym twoim żarłokiem. Nawet nie wiem co Ci poradzić, a wiem jakie to denerwujące kiedy mała chce długo sobie possac, a ja nie mogę nic innego robić. Na nerwowe noce i beaby blues (to do Ciebie Timii) polecam melise w kroplach. Troszkę uspokaja i odpręża ![]() Mam bardzo fajną położną, która przychodziła do mnie do codziennie przez pierwszy tydzień i wrzuciła mi na kompa fajne rzeczy dotyczacze np. diety, apteczki, pielegnacji noworodka, ale nie wiem czemu nie da sie tego tu dodać wychodzi błąd ładowania.Przyszłe Mamy, jeśli boicie się, że nie będziecie umiały zając się dzidzią (przynajmniej ja tak myślałam i bardzo sie tego bałam) to zapewniam Was, że nie ma co panikować. To nie jest takie trudne. Ja juz nawet sama kąpie brzdąca i tak ją zagaduje, że nawet już nie płacze Jedną ręką trzymam małą, drugą np. jem, a nogą bawię się z psem Niestety inaczej ma sie sytuacja, kiedy mała jest marudna i wyje. Na to nie ma stałej instrukcji. Jesli któras chce jakiś ładniejszy stanik do karmienia to z triumpha wyszedł nowy model i w sumie to jest bardzo ładny. Dziewczyny rozpakowane, mamy dzisiaj swieto!!! Po raz pierwszy obchodze dzień Matki Mała zasnęła wiec uciekam do łóżka pospac jeszcze troche. Dziewczyny, nawet nie wiecie jak przy dziecku czas szybko płynie!!! Dopiero co wstaje, a tu już noc mnie zaskakuje. Nigdy tak szybko czas mi nie mijał. Begie, wracaj szybko do zdrowia!!! Ja po prawie 4 tygodniach w 60% odzyskałam sprawność w twarzy po tym nieszczesnym paralizu, ale codziennie przychodzi pani i piesci moja buzie prądami i boli to jak cholera no ale licza sie efekty. W końcu sie uśmiecham!!! Faktycznie dużo porodów konczy się cc. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-05-26 o 08:18 |
|
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no dokładnie, przecież jeszcze cały czerwiec czeka w kolejce
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
hej
sms od Michałowej: Urodziłam wczoraj sn, Staś waży 3150 długi 51cm. Pozdrawiam wszystkie mamusie z okazji dzisiejszego święta.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
idę nafaszerować się tabletkami, mam nadzieję, że moje dziecko nie cierpi bardzo z tego powodu
|
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE !!!
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Michałowa miała termin na 18 czerwca
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do życzeń z okazji Dnia Matki
Wszystkiego najlepszego
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
świetny podpis jak tam? masz może jakie skurcze? bóle?
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jakie witaminy bierzecie/ będziecie brać w okresie karmienia piersią? o ile będziecie w ogóle jakieś przyjmować...
|
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mówił dużo mój gin, dlaczego kobieta po porodzie nie powinna unikać bzyku, a mi się wstyd było przyznać, że ja już po ![]() nawet się nie skapniesz jak szybko Ci to zleci ![]() Cytat:
ja bioręVital Mama z tej samej firmy co Femibion. Dostałam go kiedyś jako gratis do czegoś. Biorę DHA takoż.
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-05-26 o 08:53 |
|||
|
|
|
#3257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3258 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla Was Mamuśki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super że wszytko ok zazdroszczę przytulasów Cytat:
Trzymam mocno ![]() Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dani Matki ![]() Dla Was Mamuśki ![]() ![]() Mamy kolejne święto do świętowania
|
||||
|
|
|
#3259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewa m że jak przestane krwawić to zaszalejemy choć nie wiem czy pierwszy raz po porodzie to będzie szaleństwo.Kurna wątek nam obumiera-proponuję przenieść się na odchowalnie Z naszym pisaniem ostatnimi czasy tam powinnyśmy być.Wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego |
||
|
|
|
#3260 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
jaka śliczna panienka Cytat:
Cytat:
Ależ zazdroszczę rozpakowanym mamuśkom, ja już dostaję bzika w tym szpitalu, do tego nic nawet nie wspominają o wypuszczeniu mnie do domu. Do tego lekarz podniósł mi dzisiaj ciśnienie bo na moje pytanie o to od jakiej wagi dzidziusia decydują się na cięcie stwierdził, że nie powinnam sobie tym zaprzątać głowy bo to ich działka. I jeszcze jakieś teksty o tuczeniu malucha. No myślałam, że go rozniosę A najgorsze jest to, że kilka osób już powiedziało mi, że jeśli stwierdzą cukrzycę to mogą mnie potrzymać do końca. A mi do terminu zostało 18 dni!!!!!! Nie chcę tu tyle siedzieć :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#3261 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje piękna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj wiał wiaterek zimny i było 17 stopni to leżała w bodach długich i spodenkach dresowych a inne dzieci pod kocami grubymi a matki w sukienkach na ramiączkach ![]() Cytat:
Cytat:
ja witaminer prenatal z DHA a teraz kupiłam femibion classic kolejny ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- no i rozpakowanym mamom wszystkiego najlepszego z okazji DNIA MAMY
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Witam w tym pięknym dniu.
Gratuluję serdecznie Pandzi, centipede, Michałowej i wszystkim innym mamom. Trzymam kciuki za agę. ![]() Ja byłam w czwartek na wizycie. Dzidzia waży ok. 3200 i jest wysoko, dostałam skierowanie do szpitala i tekst w stylu że w domu to mi się chyba nie uda urodzić. ![]() No to w piątek ja taka zła chodziłam, spotkałam moją położną "domową" i ze szkoły rodzenia (taki zbieg okoliczności) i mówię im, że porzeterminuję. Już się zaczęłam na cesarkę nastawiać. ![]() No a wczoraj w nocy z tż poszaleliśmy i od północy spać nie mogłam, bo skurcze. Liczyłam, że co 10 min i coraz mocniejsze. O 5.30 dzwonie do położnej domowej, a ona że o 7.20 mogę przyjechać. Więc sytuacja wygląda następująco: główka nisko, rozwarcie 2cm, szyjka zgładzona, skurcze się zahamowały, czop odszedł. No i teraz nie wiem: podkręcać to chodzeniem po schodach itp. czy raczej dać na luz i odpocząć? Moja położna z Poznania ma dziś nocke, więc radziła mi urodzić dziś w ciągu dnia lub jutro. ![]() A skurcze liczyłam sobie z tej strony: http://www.thebump.com/calculators/contraction.aspx Edytowane przez m girl Czas edycji: 2012-05-26 o 09:44 |
|
|
|
#3263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może jednak uda Ci się poród domowy Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jak widać może. Chyba pójdę pospacerować, a później dam znać jak idzie akcja.
|
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeju, jaka słodka. Juz nie moge sie doczekac mojej rózowej dzidzi Cytat:
![]() Cytat:
Nad ranem złapał mnie straszny skurcz w lewa łydkę, do tej pory boli Coraz czesciej mnie łąpią skurcze łydek.
|
||||
|
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
oddam cyce pełne mleka w dobre ręce
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

). Czuje się świetnie i jutro idę na rolki 
Tylko najpierw niech mnie lokatorka opuści. 

kocham go za to

nie zorientował się
wychodzi błąd ładowania.

Podejrzewa m że jak przestane krwawić to zaszalejemy choć nie wiem czy pierwszy raz po porodzie to będzie szaleństwo.
A szkoda