Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 18:27   #3211
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Jeszcze Maciek śpiący
Ale ma czuprynkę.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szkoda że szczepienia zależą od portfela rodzica
Niestety.

Ja melduje, ze mam pokoj przyszykowany dla dziecka, znaczy wysprzątany, jutro badz w niedziele rozkładamy łóżeczko i wszystko juz zrobione będzie jak trzeba

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Jesteśmy już od wczoraj w domku i powoli ogarniamy ten cały chaos Napiszę więcej jak znajdę chwilkę, bo na razie chyba za bardzo to wszystko przeżywamy z mężem i już powoli zaczynamy chodzić na rzęsach Ale spoko, damy radę
Czekamy na opis
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:41   #3212
anulka4771
Wtajemniczenie

Rinco fajnie ze już w domku jesteścieCzekamy na opis

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:53   #3213
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jeszcze Maciek śpiący
Maciej jest po prostu cudowny

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Niunia - fajny opis! a bąbelek słodki tak sobie patrzę na te wszystkie "nasze" dzieciaczki i już nie mogę doczekać się swojego! dzisiaj odszedł mi czop, jutro zaczynam 39 tc, ale mam nadzieję, że przy drugim dziecku troszkę szybciej się rozpakuję...mały wczoraj na badaniu już tak nisko siedział, że głowicą gin mi jeździła po kości łonowej prawie, żeby go zmierzyć. Szyjka skrócona do 1,5cm, od wewnątrz malutkie rozwarcie... może, może coś się zdarzy w ciągu kilku dni ech, marzenia
nie wiadomo marzenia czasem się spełniają trzymam kciuki

Cytat:
Szkoda że szczepienia zależą od portfela rodzica
właśnie

Cytat:
Cześć Dziewczyny Jesteśmy już od wczoraj w domku i powoli ogarniamy ten cały chaos Napiszę więcej jak znajdę chwilkę, bo na razie chyba za bardzo to wszystko przeżywamy z mężem i już powoli zaczynamy chodzić na rzęsach Ale spoko, damy radę

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych w międzyczasie dziewczyn
super, że już jesteście w domu czekamy na opis porodu i foto maluszka

masz może jakieś wieści od blueelektron? pisała, że ma nr tel do Ciebie

nie mogę w ogóle mówić ani oddychać pojawił się kaszel jeszcze i już mnie brzuch boli od niego

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:56   #3214
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki, zjadłam placki i tak mnie spanie wzięło, że spałam do 17:15 obudził mnie tel mechanika, że mam odebrać auto. Placki były od teściowej, może mi czegoś dosypała Mówię mechanikowi, że będę za 20minut. Przychodzę tam po tych 20min a on w aucie...już wyjeżdżał, i wisiała kartka zaraz wracam. No myślałam, że szlak mnie trafi. Pół minuty później i bym klamkę pocałowała.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
kurde zaraz oszaleje.
gdybyście chciały zamówić cos u tego pana :
http://allegro.pl/my_page.php?uid=19602956
to stanowczo odradzam !!!!!!!!
wyobrazcie sobie że zamowiłam bodziaka z napisem dla synka, bo mąż sie uparł, mnie tam byłowszystko jedno, dwa tygodnie temu ! i do tej pory nie ma. Pisałam już wam kiedyś, że po tygodniu napisałam maila z pytaniem czy może juz wysłał przesyłkę, to mi odpisał ze ni ema body i czeka na dostawę. Odpisałam mu więc, że ok, ale warto było poinformować mnie o tym samemu. juz sie nie odezwał, ani me ani be ani kukuryku, nie mówiąc o zwykłym "przepraszam".
Dałam gościowi kolejny tydzień, napisałam przedwczoraj - NIC , cisza
napisałam wczoraj - NIC, cisza....
Wiec dzisiaj zadzwoniłam. Przedstawiłam się i się pytam czy ma te body i czy może wysłał... a koles coś tam się pyta, kiedy kupiłam, co konkretnie, jaki mail z allegro... i nagle.. wie pani co .. odpisze pani na maila bo musze kończyć bo właśnie przyjechał kurier z dostawą i sru, walnął słuchawką .. MOJA ZŁOŚĆ NIE MIAŁA GRANIC...
OOOOO odpisał... momento...
no tak : napisał , że właśnie dostał dostawę body i że wysle w poniedziałek...
jasne.. wprost nie mogę się doczekać.

w każdym razie nie polecam!!!
co za bezczel , na prawdę !
No to jakby moja historia z materacem, wypisz wymaluj ten sam typ. Dzwoniłam dziś 12 razy raz za razem, w końcu odebrał, no i akurat dziś go odbiera...bo na wymiar i niby ktoś mu je robi..no i max we wtorek będę go miała. Dodam że termin realizacji zamówienia to od 7do 21dni, a jutro mija 21dzień.

Cytat:
Zakładam biznesSprzedaje moje mlenio Bo już nie ogarniam moich cyców.
Gratuluję pomysłu

Aaa, dostałam na urodziny książkę "Pierwszy rok życia dziecka" cieszyłam się jak dziecko i tam pisze, że nawet kobieta która adoptowała dziecko może karmić piersią, po odpowiednim przygotowaniu

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ta położna ( koleżanka mojej mamy) powiedziała, że zostawi w dyżurce kartkę z moim imieniem i nazwiskiem, żeby inne położne wiedziały, że jestem znajomą że niby taką pacjentkę inaczej traktują, choć wszystkie położne są miłe, no okaże się w praniu...
ona ma dyżur dzisiaj w nocy i w niedzielę w nocy... może jakby mi już do niedzieli przeszło to...
No, no, no super

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Odżywianie się kobiety w ciąży, wg mojej położnej środowiskowej, polega na JEDZENIU WSZYSTKIEGO NA CO MA SIĘ OCHOTĘ Tylko z umiarem
Tzn. mówi się, że np nie można smażonego. Można, ale nie na śniadanie, obiad, kolację. Można zjeść np. kotleta na obiad, albo kawałek karkówki z grila na kolację Mówi się, że nie wolno cytrusów, a można, tylko nie karton soku pomarańczowego i trzy pomarańcze dziennie, ale szklankę soku pomarańczowego, albo jednego pomarańcza dziennie itd. Generalnie chodzi o to, żeby nie przesadzać w żadną stronę tzn. nie jeść niczego w nadmiarze (zbilansowana dieta) i nie wykluczać niczego za wszelką cenę. Położna powiedziała, że układ pokarmowy, a układ karmienia dzidziola, to dwa odrębne systemy Do pokarmu dziecka może przenikać tylko 10% wartości odżywczych tego, co my jemy. Mamy słuchać swojego organizmu i JEŚĆ, bo musimy mieć siłę na wytworzenie mleka i musimy być zadowolone z życia, a dobrze dobrane jedzenie nam to ułatwi
Rozmawiałyśmy jeszcze o problemach z zakwaszeniem swojego organizmu. Powinno się równoważyć dietę kwasowo zasadową, ale to dotyczy nie tylko kobiet karmiących. Jeśli ktoś chce o tym poczytać, to proszę bardzo http://www.odzywianie.info.pl/Rownow...-zasadowa.html
Podejście tej położnej środowiskowej jest ogromnie zbliżone do mojego podejścia do życia ogółem więc słuchałam jej z uśmiecham na ustach i cieszyłam się jak głupia, że ktoś mi o tym mówi

O przystawianiu dziecka do piersi też trochę rozmawiałyśmy. W tym temacie najważniejszą dla mnie informacją było to, że dziecko powinno zassać całą brodawkę, a nie samego sutka Zawsze myślałam, że tylko sutka. Wtedy jest łatwiejsze ssanie mleka przez dziecko, a i szkody dla piersi praktycznie żadne Mówiła mi o przygotowaniu piersi do karmienia i tak, na dwa, trzy tygodnie przed porodem, zacząć smarować intensywnie brodawki, żeby były miękkie i ćwiczyć sutki, żeby były twarde Żeby pobudzić mleczko, to nie ciągnąć palcami cycuszka, ale go uciskać. Jak jest zastój pokarmu podczas karmienia, to stosować zimne okłady (żeby obkurczyć kanaliki mlekowe), a później "miziać" piersi w kierunku sutka. Nie masować strikte, bo to powoduje opuchnięcia. Laktator wg tej położnej może pomóc podczas nadmiaru mleka, ale może też zaszkodzić, bo stymuluje tylko niewielką część piersi kobiety i trzeba pamiętać o bardzo dokładnym jego odkażaniu. Najważniejsze, to chyba to przystawianie dziecka do piersi, żeby dobrze zassało. Porównała to do tego przyrządu, co się przetyka np. zlew A ułożenie dziecka do karmienia może być różne, ale zawsze całym ciałem zwrócone przodem do mamy, a nie tylko główka.
Generalnie od karmienia piersią specjalistką jest miss i nie chciałabym tutaj jakoś specjalnie się "wymądrzać" w tej kwestii, ale taka garsteczka informacji może nie będzie źle odebrana

O kąpieli też była mowa przy okazji dzisiejszego spotkania, ale to bardzo oszczędnie. Ogólnie mamy podobne podejście do tematu, czyli im mniej kosmetyków tym lepiej Pokazałam co mam, zapytałam czy z tym mogę zaczynać i nie było przeciwwskazań. Pielęgnacja pępuszka "na sucho" (tak, jak nam mówiono w sr). Jedyne co innego mi poleciła położna, to obmywanie dzidziusia już na przewijaku, a dopiero później włożenie go do wanienki z czystą wodą (bez kosmetyków). Pytałam, czy dzidziusiowi nie jest zimno przy tego typu pielęgnacji i podobno nie przy zachowaniu pewnych zasad tzn. pieluszka na ciałku itp.
Pozwoliłam sobie to wydrukować. Dzięki super opisane

Zeżarłam właśnie miseczkę lodów jakieś 300g myślałam, że mnie zmrozi pod koniec

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Ja melduje, ze mam pokoj przyszykowany dla dziecka, znaczy wysprzątany, jutro badz w niedziele rozkładamy łóżeczko i wszystko juz zrobione będzie jak trzeba [COLOR="Silver"]
Gratuluję gotowego pokoiku

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
nie mogę w ogóle mówić ani oddychać pojawił się kaszel jeszcze i już mnie brzuch boli od niego
Ojej, kuruj się ostro, bo nie ma żartów.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Na pewno będąc w Lidlu, widziałyście plakaty że jest promocja na kawę i że można wygrać voucher na 20% rabatu. Dziś z ciekawości weszłam na ich stronkę i wygrałam taki voucher...każdy wygra bo to dziecinada po prostu. W regulaminie pisze że wartość tego rabatu to ok 2,7zł!! to ja się pytam co to za promocja w ogóle żart chyba jakiś. A czy ta kawa w ogóle jest dobra?? piłyście??

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

ALE TU CISZA

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:14   #3215
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

W końcu mam w szpitalu laptopa więc będę mogła być z Wami na bieżąco U mnie bez zmian, leżę, nudzę się, jutro mam mieć badanie na obciążenie glukozą bo pomiar po posiłkach wychodził dziwny. I na razie nic więcej nie wiadomo.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
22.05.2012 g.14 urodzilaa sie Julka przez cc wazyla 3240 mierzyla 52cm.

Jestesmy jeszcze w szzpitalu moze w poniedzialek dod domu
Pandzia gratulacje!!!!!

Cytat:
Dzień dobry.

Gratuluję!

Nie uwierzycie, wczoraj mieliśmy telefon ze sklepu, że wózek na nas czeka Tak tak, x-lander move
A w ogóle to było tak, że dzisiaj wstałam i mówię do mojego P: śniło mi się, że dzwonili do nas ze sklepu i mówili, że wózek na nas czeka. A P mi na to: oooo Kochanie, zapomniałem Ci powiedzieć, że wczoraj dzwonili wieczorem, że wózek czeka
I jeszcze stwierdzenie na koniec- niesamowite, że zapomniałem
Czy Wasze Chłopy też notorycznie coś zapominają? Mój zapomina ciągle i wszystko, doprowadzając mnie tym do szału
Haha Gaabbi ale masz intuicję kobiecą z tm wózkiem. Pochwal się nim jak już go odbierzecie.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziś powtórka z rozrywki... Śluz bardziej krwisty, młody się słabiej rusza... Zadzwoniłam po męża i pojedziemy na IP. Teraz już jestem wystraszona... Oby tylko było wszystko z małym dobrze...
Tacca doczytałam, że wszystko w porządku. Super
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:41   #3216
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kurcze dziewczyny rodzicie wszystkie czy co ??

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

No to i ja spadam : ) dobranoc

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:48   #3217
begie13
Zadomowienie

kurcze myślałam, że coś poczytam a tu niic...cisza, jak nigdy, dziewczyny nie poznaję Was

położna zaprosiła mnie na ktg w niedzielę na 19:00 jeśli nic do tej pory się nie wydarzy, a pewnie, że pojadę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:04   #3218
clauudik
Rozeznanie

No tak jedne rodzą, inne kąpią i karmią, a reszta liczy skurcze, albo zaciska nogi. Że już nie wspomnę o tych co dostały pozwolenie na zniesienie celibatu

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:05   #3219
Gaabbi
Wtajemniczenie

sms od centipede:

"Dominisia już na świecie! 18:45, 3280g i 53cm, jest przepiękna! Ma dużo włosków i piękny nosek! Miałam cc, bo na końcówce Malutka nie chciała się wstawić. Pozdrawiamy "
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:07   #3220
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiadomo marzenia czasem się spełniają trzymam kciuki

Dzięki. Jej... kuruj się! paskudne jakieś wirusiska latają! ja jakoś się pozbierałam, bo złapałam od synka, ten to posmarkał parę dni i jak nowo narodzony, ale moja mama skończyła z zapaleniem oskrzeli. No naprawdę, żeby pod koniec maja takie jazdy...
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:10   #3221
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
sms od centipede:

"Dominisia już na świecie! 18:45, 3280g i 53cm, jest przepiękna! Ma dużo włosków i piękny nosek! Miałam cc, bo na końcówce Malutka nie chciała się wstawić. Pozdrawiamy "
Gratulacje!
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:23   #3222
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
tak mi też mówił lekarz.

w sr bardzo zwracali na to uwagę, kilkukrotnie to powtarzając, dzieciak ma mieć szeroko otwartą buźkę , jak rybka, i cała brodawka ma sie znalezc w buzi, nie ma prawa się udusić chociaz polozna też uczulała, ze wielkość brodawek jest różna u każdej kobiety i żeby robić to w wyczuciem

rozumiem, ze smarować maścią , a jak ćwiczyć ????

tez nam mowili w sr , ze układamy dziecko całym ciałkiem, czyli brzuszek do brzuszka

tak samo nas uczyli w sr. kąpanko na przewijaku i powiem szczerze, że to takie całkiem fajne jest. jak będzie troszkę starszy to będziemy go wkładać do wanienki na dłużej, a teraz trzeba szybciutko i sru do cyca

Gabi, może trzeba by to na pierwsza stronę dać ?? dużo fajnych skumulowanych informacji w jednym
fajna ta polozna.
Tak, nie ma prawa się udusić. Ma się zassać i tyle. Ssanie ma się odbywać jakby podniebieniem, a nie ustami. Zawsze warto przed karmieniem sprawdzić nosek dziecka, oczyścić, żeby dobrze mu się oddychało. Może nie przed każdym karmieniem, ale to podobno widać, jak dziecko kącikiem ust próbuje przy cycku łapać powietrze. To jest sygnał, że nosek może być zatkany

Smarować najlepiej maścią, ale można też grubo jakimś balsamem, oliwką itp. To przed porodem, po porodzie lepiej odpowiednią maścią, żeby dzidziuś nie brał byle czego do ust.
Ćwiczenia, to takie uciskanie dookoła brodawki. Bierzesz dwa palce i tak uciskasz brodawkę. Ciężko mi to opisać Nie należy podobno ciągnąć za brodawkę, tylko ją tak właśnie ugniatać.
A masaż, kiedy już przy karmieniu mamy zastój pokarmu, to takie głaskanie piersi w stronę brodawki

Tak, bardzo fajna ta położna i już nie mogę się doczekać następnej wizyty

Ostatnio w ogóle mam szczęście do fajnych, życzliwych ludzi...tfu tfu, żeby nie zapeszyć

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Pozwoliłam sobie to wydrukować. Dzięki super opisane
Cieszę się, że się przyda

Wrzucam ten mój wywód na pierwszą stronę Jak się komuś przyda, to się cieszę.

Byliśmy z psiakiem na zastrzykach i w drodze powrotnej pojechaliśmy na spacer nad rzekę. Ale super się czuję

begie, dobrze że chociaż pisać możesz Nie martw się utratą głosu. Mój P przynajmniej raz w roku ma taką przypadłość. Antybiotyk na pewno szybko zacznie działać i znowu będziesz mogła śpiewać, krzyczeć i śmiać się do rozpuku
Stary 2012-05-25, 21:31   #3223
ladybird_1987
Rozeznanie

Centipede wielkie gratulacje!!!
Stary 2012-05-25, 21:40   #3224
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
sms od centipede:

Gratulacje !! : roza:

Kochane, ja po wizycie u gina. Generalnie to moje ciało już zapomniało o porodzie, wszystko się zagoiło, macica obkurczona - można żyć mogę ćwiczyć i przytulać się z mężem (choć kilka dni temu już nie wytrzymaliśmy). Czuje się świetnie i jutro idę na rolki
Stary 2012-05-25, 21:49   #3225
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
sms od centipede:

gratulacje
Stary 2012-05-25, 21:53   #3226
ladybird_1987
Rozeznanie

Andzya no to super!!! Rolek zazdroszczę. Może jest szansa że w tym roku jeszcze na rowerze pojeżdżę. Tylko najpierw niech mnie lokatorka opuści.
Co do mieszkania z rodzicami to wierzę że może być ciężko. My z M. mieszkaliśmy 2 tygodnie po ślubie i bardzo się cieszę że mamy możliwość mieszkać osobno. Wiem że nie każdy może sobie na to pozwolić, ale to super sprawa.
Stary 2012-05-25, 21:54   #3227
rozowa1987
Zadomowienie

moja liweńka jutro juz będzie miała 3 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04807.jpg (60,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0044.jpg (76,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0078.jpg (138,9 KB, 66 załadowań)
Stary 2012-05-25, 21:55   #3228
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Kochane, ja po wizycie u gina. Generalnie to moje ciało już zapomniało o porodzie, wszystko się zagoiło, macica obkurczona - można żyć mogę ćwiczyć i przytulać się z mężem (choć kilka dni temu już nie wytrzymaliśmy). Czuje się świetnie i jutro idę na rolki
też mam ochote już na przytulanki a tu jeszcze 3 tyg połogu
Stary 2012-05-25, 21:59   #3229
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Maciek jest słodki,słodko spi

Dobra była pediatra,ale się nasłuchałam samych miłych rzeczy,że bardzo silny wręcz była w szoku że Szymek tak silny,jak powiedziałam ze się obrócił zdziwiła się bardzo ale stwierdziła po badaniu ze bardzo możliwe (bo nie chciała mi uwierzyć)ładny,zdrowy.Na oczka dostałam kropelki heh nie muszę ich kupować bo Filip miał je ostatnio Skierowanie do ortopedy,recepty na szczepionki na pneumokoki(jeszcze nie wiem czy je zakupimy) bo i Filipa też od razu bym chciała zaszczepić.No i w środę pojadę z Szymonem zwarzyć go.
faaaaajnie! gratki ciesze sie ze z maluchem wszystko ok!

Cytat:

rinco gratulacje jeszcze raz i powodzenia

Cytat:
sms od centipede:

gratulacje! super wieści

Cytat:

andzya ale ci zazdroszcze! super ze dobrze się już czujesz, masz ochote i przyzwolenie na przytulanki! rolki??!! ja moge tylko pomarzyc. jestem juz 10 dni po cc i dalej nie czuje sie na silach zeby isc na spacer. po domu poruszam sie jak złów. może niedługo będzie lepiej jeszcze goście pchają się drzwiami i oknami... dali by się człowiekowi ogarnąć troche... głupio mi odmówić bo to moje koleżanki i są bardzo miłe ale wolałabym żeby jeszcze poczekały...

dziewczyny jak czytam ile wy mleka odciągacie to jestem w szoku. ja tylko troszkę odciągałam żeby sobie ulżyć, ledwo dno w buteleczce się zakryło mleczkiem... a wy piszecie 80, 100mln??!! jejku toż to ręka by mi odpadła. no i nie wiem czy w ogóle byłabym w stanie tyle naprodukować... a dlaczego aż tyle odciągacie? może coś przeoczyłam... dokarmiacie swoim mlekiem ale podanym w butelce?? jeśli tak to dlaczego?

no i napiszcie jeszcze ile wasze dzieci ssają cyca. moja mała max 15 min, ale zwykle tylko 10 min i zasypia. żadne budzenie nie pomaga.

tacca ciesze się ze wszystko ok

mamuśki co mają córki - wymywacie dokładnie wszystko dziewczynkom przy myciu pipki? bo ja tylko tak pobieżnie bez zaglądania zbyt głęboko

ja tam się cieszę że mniej postów produkujecie przynajmniej łatwiej jest być na bieżąco. jak wszystkie się rozpakują to będzie krótko i na temat
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:00   #3230
_millena
Zadomowienie

Wrócilismy z Ikea. Komoda kupiona, półki też. Po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy, nie pokłócilismy sie na środku tego sklepu Juz nawet skłonna byłam pomyślec, że jakies fatum nad nad nami i nad tym sklepem wisi. Zawsze była awantura i wogóle foch
Niestety, jak zwykle, mimo iż ustalaliśmy specjalnie w domu , po co jedziemy , to na miejscu moja lista zakupów została skrócona przez mojego męża o połowę jak zwykle miał swoją wizję i swoje "widzimisie", ale ... stwierdziłam, że nie nie chce mi sie kłocić.. Bo to jest tak zawsze. Ja siedze, myślę , kombinuję, przeliczam, układam sobie wszystko w głowie przez kilka dni, co za ile, dlaczego i jak, on sie nie angażuje i ma wszystko w , potem jedziemy kupić a jemu się zachciewa rewolucji i potem ja mu coś pokazuje a on przewraca oczami i mówi : no prosze cie, błagam cie.. coś ty wymyśliła.....
a dziś mi powiedział: mój boże... mogłem mieć normalną babę, mogłem mieć głupią, brzydką.... czemu zesłałeś mi szatana ???
smiać mi się chciało, bo taka laska w ciąży stała ze swoja mamą albo teściową na dziale dziecięcym i jak to usłyszały to nagle odeszły... nie wiem czemu
a ja na prawdę byłam grzeczna
ale na szczęście parę rzeczy przemyciłam nie zorientował się

Cytat:

czeeeeść !!! gratulacje !!!! odzywaj się do nas!! czekamy na ploty !!!

Cytat:
biedaku ! a może by przespać chorobę ?

Cytat:
sms od centipede:

czekamy na Was!!!

Cytat:

Tak, bardzo fajna ta położna i już nie mogę się doczekać następnej wizyty

Ostatnio w ogóle mam szczęście do fajnych, życzliwych ludzi...tfu tfu, żeby nie zapeszyć

Cieszę się, że się przyda

Wrzucam ten mój wywód na pierwszą stronę Jak się komuś przyda, to się cieszę.

Byliśmy z psiakiem na zastrzykach i w drodze powrotnej pojechaliśmy na spacer nad rzekę. Ale super się czuję
przyda sie przyda, bo skleroza nie choroba, ale postępuje

a jak Diego ?? apetyt wrócił ?: )

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:00   #3231
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Andzya no to super!!! Rolek zazdroszczę. Może jest szansa że w tym roku jeszcze na rowerze pojeżdżę. Tylko najpierw niech mnie lokatorka opuści.
Co do mieszkania z rodzicami to wierzę że może być ciężko. My z M. mieszkaliśmy 2 tygodnie po ślubie i bardzo się cieszę że mamy możliwość mieszkać osobno. Wiem że nie każdy może sobie na to pozwolić, ale to super sprawa.
dzięki
no tak, a u nas nie wiadomo jak długo to będzie trwało... Ehh

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
też mam ochote już na przytulanki a tu jeszcze 3 tyg połogu
spoko,spoko, u mnie nie minęło nawet dobrze 5 tygodni od porodu (pięć będzie w niedzielę) a już jestem sprawna nie czekałam z wizytą u gina do skończonych 6 połogu.
Stary 2012-05-25, 22:04   #3232
Timii
Rozeznanie

Cytat:

śliczna!!

już 3 tyg??!! dziewczyny gdzie to zleciało??!! dopiero ciąża umknęła nie wiem kiedy a teraz dzieciaki kończą tydzień, dwa, trzy nie wiadomo kiedy....

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Cytat:
Wrócilismy z Ikea. Komoda kupiona, półki też. Po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy, nie pokłócilismy sie na środku tego sklepu Juz nawet skłonna byłam pomyślec, że jakies fatum nad nad nami i nad tym sklepem wisi. Zawsze była awantura i wogóle foch
Niestety, jak zwykle, mimo iż ustalaliśmy specjalnie w domu , po co jedziemy , to na miejscu moja lista zakupów została skrócona przez mojego męża o połowę jak zwykle miał swoją wizję i swoje "widzimisie", ale ... stwierdziłam, że nie nie chce mi sie kłocić.. Bo to jest tak zawsze. Ja siedze, myślę , kombinuję, przeliczam, układam sobie wszystko w głowie przez kilka dni, co za ile, dlaczego i jak, on sie nie angażuje i ma wszystko w , potem jedziemy kupić a jemu się zachciewa rewolucji i potem ja mu coś pokazuje a on przewraca oczami i mówi : no prosze cie, błagam cie.. coś ty wymyśliła.....
a dziś mi powiedział: mój boże... mogłem mieć normalną babę, mogłem mieć głupią, brzydką.... czemu zesłałeś mi szatana ???
smiać mi się chciało, bo taka laska w ciąży stała ze swoja mamą albo teściową na dziale dziecięcym i jak to usłyszały to nagle odeszły... nie wiem czemu

czeeeeść !!! gratulacje !!!! odzywaj się do nas!! czekamy na ploty !!!

biedaku ! a może by przespać chorobę ?

czekamy na Was!!!

przyda sie przyda, bo skleroza nie choroba, ale postępuje

millena z tymi zakupami to dokładnie tak samo jak u nas ah te chłopy....

begie życzę powrotu do zdrowia

ja już spadam dziewczyny, nie wiadomo jaka mnie noc czeka więc lepiej odpoczywać póki można do jutra!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:06   #3233
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
faaaaajnie! gratki ciesze sie ze z maluchem wszystko ok!

rinco gratulacje jeszcze raz i powodzenia

gratulacje! super wieści

andzya ale ci zazdroszcze! super ze dobrze się już czujesz, masz ochote i przyzwolenie na przytulanki! rolki??!! ja moge tylko pomarzyc. jestem juz 10 dni po cc i dalej nie czuje sie na silach zeby isc na spacer. po domu poruszam sie jak złów. może niedługo będzie lepiej jeszcze goście pchają się drzwiami i oknami... dali by się człowiekowi ogarnąć troche... głupio mi odmówić bo to moje koleżanki i są bardzo miłe ale wolałabym żeby jeszcze poczekały...

dziewczyny jak czytam ile wy mleka odciągacie to jestem w szoku. ja tylko troszkę odciągałam żeby sobie ulżyć, ledwo dno w buteleczce się zakryło mleczkiem... a wy piszecie 80, 100mln??!! jejku toż to ręka by mi odpadła. no i nie wiem czy w ogóle byłabym w stanie tyle naprodukować... a dlaczego aż tyle odciągacie? może coś przeoczyłam... dokarmiacie swoim mlekiem ale podanym w butelce?? jeśli tak to dlaczego?

no i napiszcie jeszcze ile wasze dzieci ssają cyca. moja mała max 15 min, ale zwykle tylko 10 min i zasypia. żadne budzenie nie pomaga.

tacca ciesze się ze wszystko ok

mamuśki co mają córki - wymywacie dokładnie wszystko dziewczynkom przy myciu pipki? bo ja tylko tak pobieżnie bez zaglądania zbyt głęboko

ja tam się cieszę że mniej postów produkujecie przynajmniej łatwiej jest być na bieżąco. jak wszystkie się rozpakują to będzie krótko i na temat
mnie w szpitalu i połozna mówiła ze mam tam nie ingerowac ,przemywac woda przegotowana ale tak z wierzchu nie dogłębnie
Stary 2012-05-25, 22:09   #3234
_millena
Zadomowienie

Cytat:
super !!!

a co do mieszkania z rodzicami... szybko zleci

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:22   #3235
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

ma Twój Mąż teksty, nie ma co

Diego czuje się już bardzo dobrze Apetyt wrócił, dobry humor też.
Dzięki za zainteresowanie

sms od agabre:

"...Jestem na patologii ciąży. Lekarz pomylił się w terminie porodu, właściwy to 26 maja. Mam skurcze co 3 minuty. Trzymajcie kciuki."
Stary 2012-05-25, 22:49   #3236
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
sms od agabre:

"...Jestem na patologii ciąży. Lekarz pomylił się w terminie porodu, właściwy to 26 maja. Mam skurcze co 3 minuty. Trzymajcie kciuki."
No to trzymamy mocno kciuki.
Czy któraś mogłaby mi podać numer komórki żebym mogła dać znać w razie czego? Może jakaś rozpakowana i już ogarnięta mamusia?
Stary 2012-05-25, 22:53   #3237
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny, oj mam ja pociechę z Maciusia... jak śpi. Mogę siedzieć i patrzeć na niego cały czas... ale niech się tylko obudzi... szatan w niego wstępuje, jak się nakręci i drzeć zaczyna... na szczęście blok jeszcze nie zamieszkany i tylko 2 rodziny mieszkają... pomyślą, że my dziecku krzywdę robimy. A on często ma tak, ze się obudzi i od razu wrzask. Nie pomaga uspokajanie, nie pomaga cyc, musi pokrzyczeć. Czasami 2-3 minuty, czasami dłużej. Po czym milknie. I wtedy jest taki kochanyyyy...

Niewiele piszę, bo i w domu coś do zrobienia, i przy dziecku, i na spacery długie chodzimy, bo pogoda sprzyja

Cytat:
sms od centipede:

Cudownie

Cytat:
Ależ ona ma śliczne oczyska.

Tylko po co jej ta poduszka? Dziecię na płaskim leżeć powinno.

Cytat:

Dzisiaj pierwszy raz odciągnęłam, tylko po to żeby sprawdzić ile Maciek zjada Poza tym raz na jakiś czas będę odciągać i podawać mu z butli.
Często jest tak, że jak dziecko tylko na piersi to nie chce z butli jeść, a ja chcę żeby też jadł, żebym mogła później dziecko zostawić z kimś i wyjść coś załatwić.

A ile czasu je... czasami 15 minut, czasami i godzinę. Ale Maciej cały czas je, nie przysypia. A jak mu się zdarzy zapomnieć po co przy cycku jest, to go delikatnie łechtam po policzki i zasysa ładnie na nowo

Cytat:

Ja tak kiedyś batoniki w sklepie przemyciłam, schowałam je w domu, i już się nie znalazły.

Cytat:

Zaciskam kciuki!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 01:07   #3238
kapukat
Zakorzenienie

Dla wszystkich rodzących - ogromne kciuki

dziewczyny macie cudne dzieciaczki, jak z reklamy

my nadal toczymy bój - ja padam już na pysk, od kilku dni może śpię po 2 h dziennie, bo w nocy Adam w ogóle nam spać nie daje, zasypia tylko na spacerze - ale wtedy ja spać nie mogę, a potem w najleszpe chce się bawić.....
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 05:25   #3239
rozowa1987
Zadomowienie

Usypiam liwie. Więc pisze,mam pytanko jak dzisiaj będzie ciepło to można dziecko ubrać np geterki same plus bluzeczka z krotkim rekawem i skarpeteczki ?nie będzie za zimno?czy do tego jakiś koc wziasc
Stary 2012-05-26, 06:53   #3240
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

Ja odciągam, bo jeden cyc tak zmasakrowany, że nie ma szans żebym go wsadziła Filipowi do ust, musi się zagoić. I tak sobie lecimy co drugie karmienie z butelki. Mam nadzieję, że szybko przejdziemy na samego cyca, dzisiaj muszę znaleźć lanolinę w kremie, bo w żadnej aptece wczoraj mąż nie znalazł
Cytat:
Usypiam liwie. Więc pisze,mam pytanko jak dzisiaj będzie ciepło to można dziecko ubrać np geterki same plus bluzeczka z krotkim rekawem i skarpeteczki ?nie będzie za zimno?czy do tego jakiś koc wziasc
Dzisiaj ma być niestety zimno chyba u nas... Biorąc pod uwagę, że teraz mamy 4 stopnie. Ja Filipa na pewno cieplej ubiorę i kocyk też weźmiemy.

Słuchajcie mój mały terrorysta przespał dziś w nocy 7 godzin! Zasnął ok 21 a obudził się o 3 w nocy dopiero! Ja odciągnęłam mleko o 23, bo zwykle koło północy się karmimy i położyłam zdrzemnąć jeszcze na chwilę, a jak usłyszałam marudzenie to była 3! Mam nadzieję, że nie odbije sobie tego w dzień. Teraz porcja 125 ml odciągnięta, moi mężczyźni słodko śpią, a ja... hmm chyba też się jeszcze położę. Tylko coś głodna jestem z rana

Ewunia widzę Cię jak tam Nataszka??

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości