Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 10:19   #4201
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Agunia może już ci odchodzić czop, nawet jeśli odejdzie cały to jak już ktoś napisał nie musi to znaczyć nic złego. No ale w końcu już blisko
Stary 2012-05-26, 10:20   #4202
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja mam w połowie spakowaną Połowy rzeczy mi brakuje I jeszcze jedna koszula do spania czeka w kolejce do wyprania
Ja muszę jeszcze jedną koszulę dokupić, bo chciałabym mieć 3, biustonosze do karmienia i.... nie pamiętam co jeszcze Pampki dla Małego i jeszcze jakieś drobiazgi.... Mam wrażenie, że teraz ten czas tak szybko ucieka...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:20   #4203
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wiem, że może, dlatego jeszcze nie panikuję, tylko będę obserwowała co się dalej będzie działo (bo może to nawet nie czop? chociaż nie wiem co to miałoby być innego...).
Ale tak czy inaczej troszkę mnie to przeraziło Niech niuńka tak jeszcze ze 3 tygodnie w brzuszku posiedzi
Moze to jednak nie byl czop?
A nawet jesli, mozesz przeciesz wytrzymac te 3 tygodnie. Zobaczymy co lekarz powie
Na dobra sprawe czop moze byc dosc wodnisty i odchodzic, czego czesc kobiet nawet nie zauwazy

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:21   #4204
karolka110
Wtajemniczenie

Kochane z okazji Dnia Mamus zycze Wam przede wszystkim latwych porodow i zdrowych Dzieciaczkow!

A my dzis zaczynamy 32 tydzien
czy to aby nie 8.miesiac zaczynamy?
Eh cos mi sie pomieszalo-to dopiero 31.tydzien!!!
Cos sama siebie wyprzedzam

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:25
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:22   #4205
nadalka
Zakorzenienie

Irmusia wcześniej wołałam nie zapeszać. Ale stało rozpakowane ze 3 miesiące tyle że nie złożone
Stary 2012-05-26, 10:26   #4206
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Szczerze - nie chcialabym faceta, ktory nic przy dziecku nie zrobi, ani nie polozy spac, nie wykapie, nie wstanie w nocy...
To nieuczciwe, ze niektorzy chca to wszystko zrzucic na kobiete. Wydaje mi sie ze wystarczy odpowiednie podejscie i kazdy facet sie zajmie dzieckiem. A z "wyjatkami" nie ma co byc.
Tak jak piszesz, same sobie dzieci nie zrobilysmy Zobacz ilu facetow chodzi po ulicach z wozkami, albo bierze dzieci na plac zabaw Swiat idzie do przodu
Zgadzam się z Tobą Dziecko ma w końcu i matkę i ojca

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Kochane z okazji Dnia Mamus zycze Wam przede wszystkim latwych porodow i zdrowych Dzieciaczkow!

Gratki Mamusiu

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Irmusia wcześniej wołałam nie zapeszać. Ale stało rozpakowane ze 3 miesiące tyle że nie złożone
Aha
Stary 2012-05-26, 10:32   #4207
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaa nie straszcie!

dzien dobry

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:41   #4208
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak czy inaczej troszkę mnie to przeraziło Niech niuńka tak jeszcze ze 3 tygodnie w brzuszku posiedzi
Na pewno posiedzi, tylko leż dzisiaj więcej, żeby nic tam się nie rozwierało.

Oczywiście uświadomiłaś mi, że do końca 37 niedaleko.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:42   #4209
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No nieźle.... coś mi się wydaje, ze za jakieś 2-3 tyg i tu u nas zacznie się dziać Jej, już czuję jak będę przeżywać narodziny naszych dzieciaczków
, jestem ciekawa jak będą wyglądać nasze maluszki Chociaż takie noworodki, to brzydkie są
Cytat:
No wiesz, moj do dzisiaj jak trzeba to pomaga w nocy, a Michal niedlugo bedzie mial 2 lata
Czesto tez sam go usypia (Michal ma takie swoje humorki, ze woli tate).
Wiec nadzieja jest
Szczerze - nie chcialabym faceta, ktory nic przy dziecku nie zrobi, ani nie polozy spac, nie wykapie, nie wstanie w nocy...
To nieuczciwe, ze niektorzy chca to wszystko zrzucic na kobiete. Wydaje mi sie ze wystarczy odpowiednie podejscie i kazdy facet sie zajmie dzieckiem. A z "wyjatkami" nie ma co byc.
Tak jak piszesz, same sobie dzieci nie zrobilysmy Zobacz ilu facetow chodzi po ulicach z wozkami, albo bierze dzieci na plac zabaw Swiat idzie do przodu
Mój już mówił, że jak będzie chciał wyjść z kolegą, to weźmie wózek i pójdą do parku czy coś. W końcu to jego syn i niech łapią ze sobą kontakt. Później to zaprocentuje
A TŻ powiedział, że nie chce kąpać Małego, bo się będzie bał że mu się wyślizgnie Ale już ja go przekonam
Cytat:
Ja muszę jeszcze jedną koszulę dokupić, bo chciałabym mieć 3, biustonosze do karmienia i.... nie pamiętam co jeszcze Pampki dla Małego i jeszcze jakieś drobiazgi.... Mam wrażenie, że teraz ten czas tak szybko ucieka...
Ja mam w sumie 4 I ta czwarta właśnie czeka na pranie
Cytat:

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:47   #4210
anna99302
Zadomowienie

Dzień Dobry mamusie w Dzień naszego Święta )
Jestem tylko na chwilę bo jadę do firmy i po prezenty dla mamy i teściowej!

Miłego dnia!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:51   #4211
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mój już mówił, że jak będzie chciał wyjść z kolegą, to weźmie wózek i pójdą do parku czy coś. W końcu to jego syn i niech łapią ze sobą kontakt. Później to zaprocentuje
A TŻ powiedział, że nie chce kąpać Małego, bo się będzie bał że mu się wyślizgnie Ale już ja go przekonam
Moj ma teraz latwiej, bo Michala wystarczy rozebrac i wrzucic do wanny, podac zabawki, usiasc obok i zagadywac, bawic sie.. Z ubieraniem tez problemu nie ma. Noworodka sie niewygodnie kapie. Szczerze jakos nie mam na to ochoty. Moge przebierac, wstawac w nocy, ale kapanie nie jest wygodne

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:52   #4212
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Na pewno posiedzi, tylko leż dzisiaj więcej, żeby nic tam się nie rozwierało.

Oczywiście uświadomiłaś mi, że do końca 37 niedaleko.
taaa, tylko że ja mam w planach jechać z małżem butów mu poszukać póki co nic więcej nie leci. A ja myślę, jechać czy nie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:01   #4213
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Odnośnie smoczków....

Położna mi powiedziała, ze dziecko nie powinno non stop wisieć na cycu, tylko dlatego, ze chce sobie possać Powinno się mieć smoczek i w razie takich sytuacji, że Maluch ma silną potrzebę ssania, dawać mu smoczek a nie cyc bez przerwy Aaa i około 8 miesiąca życia zaczynamy dziecko oduczać ssania smoka

I w sytuacji, gdy widzimy, że dziecko zaczyna wkładać palce do buzi (zazwyczaj około 4 miesiąca życia) i np ssać kciuk, podajemy mu smoczek, bo oduczyć dziecko ssać paluchy jest bardzo, bardzo trudno. Dużo łatwiej ze smoczkiem
U mnie Mała na początku tylko tak wisiała, potem już było inaczej, bo ją po prostu odkładałam. Ale owszem czasem cycek był traktowany, jak smoczek/pocieszacz. Z dwojga złego, to jest chyba lepsze wyjście.
Smoczka wypluwała, więc samo tak wyszło.

Z ssaniem kciuka, to rzeczywiście lepszy jest smoczek, bez porównania. Ale ze słyszenia wiem, że nie jest to czasem takie proste.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:01   #4214
linzey
Rozeznanie

Witam
Dziś zaczynam 32 tc czyli 8 miesiac

Dla wszystkich mamus sto lat w dniu naszego święta

Rano Zosia z Tż-em zaśpiewali mi sto lat i dostałam bon na fryzjera

Ekipa od wodomierzy już sie zmyła i koncze wszystko ukladać

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Muszę się jeszcze pochwalić, że wczoraj z Gosią zaczęłyśmy 30 tydzień!!!
Gratuluje okrągłej 30

Cytat:
Tez czas faktycznie leci.

O tym sie juz przekonalam.
Kredki - porysowany laptop, stol, drzwi, sciany, meble, telewizor
Dlugopis - sciana
Kredy (kupilismy mu taka zwykla, czarna tablice i kredy, zeby nam nie malowal nic kredkami) - stol, laptop, drzwi, fotele, podloga, meble, szyby w drzwiach, futeral na gitare...

Staram sie jego stopowac, nie zabieram nic (zwlaszcza kredy, bo latwo schodzi ), po prostu tlumacze, zeby nie malowal, wiec tez dlatego az tyle nam popisal. Niestety postepow brak. I tak najlepsze jest rysowanie tam gdzie nie wolno.
U nas to samo - malarstwo artystyczne
Malowanie po ścianach już mamy za sobą (oby) teraz Zosia ma faze na rysowanie po rączkach i nogach i ogolnie chodzi z karteczka i kredka i trzeba jej coś rysować. Dobrze że mamy dobre lateksowe farby na scianach bo malowac trzebaby juz nie raz:

Cytat:
Heloł, witam się w 35 tygodniu[COLOR=Red]

[COLOR=Black]No i dzisiaj rano się przeraziłam, bo jak się załatwiałam to wypadł mi strzęp takiego dziwnego śluzu, jakiś taki dziwny, większy niż normalny, ale i chyba za mały jak na czop (bo mega wielki nie był). Czy to możliwe że już powoli czop mi zaczyna odchodzić? wizyta u gina dopiero w środę, póki co muszę się obserwować
Gatuluje
Mi przy Zosi czop odszedł 3 dni przed porodem
Ale u niektorych dziewczyn to nawet miesiac przed
A miałaś ten sluz jakoś podbarwiony??- na różowo czy brunatno??
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:01   #4215
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hejo życzę wszystkim forumowym mamusiom - tym przyszłym i tym obecnym - 100 lat

My już dzisiaj złożyliśmy łóżeczko... no i wieczorem zacznę powoli pakować torbę ... w końcu dzisiaj nadszedł długo wyczekiwany 9 miesiąc

Życzę wam miłego i słonecznego dnia!
Wow, gratuluję! 9 miesiąc brzmi już całkiem poważnie
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Za nami w miarę spokojna noc... gardło dalej mnie boli
Tż zabiera zaraz małą do szpitala i niech poradzą coś na te pleśniawki, bo ona od poniedziałku prawie nie je...
Dla mnie dziś najlepszym prezentem byłoby zdrowe dziecko
Dobrze, że maluszek jest aktywny jak zawsze i brzuch mnie nie boli. Ale z tym gardłem to jakaś masakra...
Haniu, ty to masz ostatnio przeboje... Oby wszystko szybko wróciło do normy
Cytat:
Heloł, witam się w 35 tygodniu

No i dzisiaj rano się przeraziłam, bo jak się załatwiałam to wypadł mi strzęp takiego dziwnego śluzu, jakiś taki dziwny, większy niż normalny, ale i chyba za mały jak na czop (bo mega wielki nie był). Czy to możliwe że już powoli czop mi zaczyna odchodzić? wizyta u gina dopiero w środę, póki co muszę się obserwować
Gratuluję 35 tygodnia
Nawet jeśli to czop zaczyna odchodzić, to nie ma co panikować. Nie denerwuj się kochana i uważnie obserwuj
Cytat:

Gratuluję

I w ogóle po kwiatuszku dla każdej z Was, z okazji Naszego święta Dzisiaj znów zapowiada się piękna pogoda i szkoda mi siedzieć przed laptopem. Ogarnę trochę domek, zrobię pranie, poćwiczę jogę na ogródku i porwę męża na spacer Tak się cieszę, z tego domu z ogródkiem! Jak ja mogłam mieszkać w bloku przez całe życie!? Miłego dnia kobietki, może uda mi się tu zajrzeć wieczorkiem

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:03   #4216
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Moj ma teraz latwiej, bo Michala wystarczy rozebrac i wrzucic do wanny, podac zabawki, usiasc obok i zagadywac, bawic sie.. Z ubieraniem tez problemu nie ma. Noworodka sie niewygodnie kapie. Szczerze jakos nie mam na to ochoty. Moge przebierac, wstawac w nocy, ale kapanie nie jest wygodne
Dlatego ja chcę kupić tą plastikową foczkę do wanienki, może mi to jakoś ułatwi kąpiel Ale i tak się boję kąpać takiego maluszka
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam

Bloguję
Stary 2012-05-26, 11:05   #4217
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Gratuluję
Stary 2012-05-26, 11:11   #4218
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Mi przy Zosi czop odszedł 3 dni przed porodem
Ale u niektorych dziewczyn to nawet miesiac przed
A miałaś ten sluz jakoś podbarwiony??- na różowo czy brunatno??
Gratki
nie, nie był podbarwiony. To był biały, gruby strzęp śluzu, tak trochę przypominający ścięty budyń w konsystencji

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Gratuluję 35 tygodnia
Nawet jeśli to czop zaczyna odchodzić, to nie ma co panikować. Nie denerwuj się kochana i uważnie obserwuj
nie panikuję, ale jakoś tak dobitnie mi to uświadomiło, że termin zbliża się wielkimi krokami

Stary 2012-05-26, 11:14   #4219
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jej,dziś nasze pierwsze w życiu święto mamyaż się wzruszyłam zapowiada się świetny dzień,wczoraj przyjechała do nas moja kuzynka z mężem więc jest wesoło do 2 siedzieliśmy przy grillu i rozmawialiśmy o wychowaniu dzieci w dzisiejszych czasach i jak zmieniła się młodzież w porównaniu z tym co było jeszcze jakieś 10 lat temu. smęcę jak stara baba,wiem,ale przeraża mnie co się teraz dzieje,13-latki pozujące z gołymi d.upami i te sprawy. Będziemy musiały włożyć sporo sił żeby wychować nasze dzieciaki na porządnych ludzi

lecę zrobić kawkę

Dziewczyny a gdzie można zamówić próbki tych kosmetyków koreańskich? zaciekawiłyście mnie

mnie przeraza to że teraz jest tyle tandety i kiczu, którego nie było jak my byłyśmy małe i zastanawiam sie jak chociaż częściowo dziecko przed tym ochronić

Cytat:
taaa, tylko że ja mam w planach jechać z małżem butów mu poszukać póki co nic więcej nie leci. A ja myślę, jechać czy nie
Aga cholera wie co to było. Że część czopu to tylko przypuszczenie, bo przecież my teraz mamy troche więcej w sobie jakiegoś śluzu nie śluzu i tym podobnych.
Dzwonisz do gina? Bo myślę, ze zadzwonić możesz, ale wizyta wkrótce to chyba nie ma potrzeby by przyśpieszać. Nic Cię nie boli?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:17   #4220
hanjah
Zakorzenienie

Chciałam umyć naczynia i doszłam tylko do sztućców Kręgosłup odmówił współpracy Chyba jednak zadzwonimy po siostrę tż żeby mieszkała ze mną przez ten tydzień, bo sama nie dam sobie rady
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:17   #4221
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Aga cholera wie co to było. Że część czopu to tylko przypuszczenie, bo przecież my teraz mamy troche więcej w sobie jakiegoś śluzu nie śluzu i tym podobnych.
Dzwonisz do gina? Bo myślę, ze zadzwonić możesz, ale wizyta wkrótce to chyba nie ma potrzeby by przyśpieszać. Nic Cię nie boli?
nie dzwonię, nic mi póki co nie leci, nic nie boli, młoda w brzuszku sobie spokojnie dokazuje, krwi żadnej nie było.
Być może i to nie czop, ale takiego strzępu to ja jeszcze nigdy nie widziałam, stąd moje przypuszczenia. I wiem, że może się czop odrywać po kawałku i nie ma sensu lecieć z tym od razu do gina czy szpitala

Stary 2012-05-26, 11:21   #4222
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ogarnelam sie i planuje na miasto ruszyc ale tak goraco jest ze chyba sie ugotuje

Amelcia
Stary 2012-05-26, 11:25   #4223
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
nie dzwonię, nic mi póki co nie leci, nic nie boli, młoda w brzuszku sobie spokojnie dokazuje, krwi żadnej nie było.
Być może i to nie czop, ale takiego strzępu to ja jeszcze nigdy nie widziałam, stąd moje przypuszczenia. I wiem, że może się czop odrywać po kawałku i nie ma sensu lecieć z tym od razu do gina czy szpitala
pisałaś że to coś było raczej białe, czop jest chyba przejrzysty i taki galaretkowaty
ja myślę, ze to upławy tylko w takiej niecodziennej postaci

wizytę masz w środę?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:29   #4224
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
pisałaś że to coś było raczej białe, czop jest chyba przejrzysty i taki galaretkowaty
ja myślę, ze to upławy tylko w takiej niecodziennej postaci

wizytę masz w środę?
no właśnie czytałam, że czop może mieć przeróżną konsystencję i nie ma reguły. Jak ze wszystkim w ciąży, na nic nie ma reguły ja u siebie czegoś takiego nigdy nie widziałam, a ten strzęp był jednak dość sporawy, tak ja wiem, wielkości opuszka palca
tak, wizyta w środę i powiem o tym ginowi, niech poogląda jak to tam wygląda wszystko

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-26 o 11:31
Stary 2012-05-26, 11:30   #4225
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to milusio
I jak dziś spałaś?
nawet ok obudziłam sie po 3 w nocy i znów spałam na wznak(nie wiem jak ja to robię) ale oddychało mi sie lepiej io zrobiłam sobie wyżej poduche, bo do tej pory spałam na płasko prawie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:31   #4226
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Gratki
nie, nie był podbarwiony. To był biały, gruby strzęp śluzu, tak trochę przypominający ścięty budyń w konsystencji

nie panikuję, ale jakoś tak dobitnie mi to uświadomiło, że termin zbliża się wielkimi krokami
Mój był bardziej żelowaty taki jak galareta i podbarwiony na różowo
Poobserwuj, zobaczysz jak sie to dalej potoczy
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:36   #4227
Soleilka
Zakorzenienie

Oglądam TVN a tu koleś "rozmawiałem ostatnio z braciami"

Bloguję
Stary 2012-05-26, 11:38   #4228
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wszystko mnie boli
mam jakies dziwne bole reumatyczne nogi i dlonie wymiekaja...

Amelcia
Stary 2012-05-26, 11:38   #4229
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wszystko mnie boli
mam jakies dziwne bole reumatyczne nogi i dlonie wymiekaja...
Stara jesteś i to dlatego

Bloguję
Stary 2012-05-26, 11:40   #4230
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaa kolejna majowka urodzila
one sie tak rozpakowywuja konkretnie

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Stara jesteś i to dlatego
dzieki

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości