Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 10:16   #601
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

plusem skretnych jest to ze nie nauczy sie dziecka lulania a moja uwielbbiala lulanie i teraz tego bledu nie powtorze

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

laaaa ale mialas sen masakra
jeee jedna salatka gotowa jeszcze jedna a teraz porzadki
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:19   #602
marti86
Zakorzenienie

Biedroneczkaolga wspolczuje przezyc(( dobrze ze jest juz ok-trzymaj sie dzielnie i lez koniecznie bo jak bedziesz latala bedzie

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Weronika naogladalam sie wczoraj serialu i potem mialam przeboje

Moja Laura wogole nie lubila wozka i spala na spacerach do pol roku potem mowy nie bylo o spaniu

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:22
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:20   #603
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hej! ( napisałam to w II wątku i dopiero zauważyłam , że jest nowa część - tak jestem do tyłu, ale obiecuje,że będę teraz na bieżąco bo i tak siedzę ( a raczej leżę) na L4)
Dawno mnie nie było i widzę, że z listy zostałam wywalona...
Przyjmiecie mnie z powrotem? ale mam wytłumaczenie na mój brak wpisów na forum, otóż myślałam, że z ciazy nici i nie chciałam nikogo przytłaczać moim smutkiem. Ogólnie od początku są jakieś problemy ( lepiej się nie zagłębiać) ostatnie najgorsze zdarzenie wkleje z innego wątku - bo nie chce pisać ( tym bardziej czytać tego) jeszcze raz .
" Niestety przegiełam - myślałam że jestem super mamą i mogę wszystko - praca, dzieck, zakupy , latanie po lakrzach, po marketach ( dzisiaj zaczoł się remont) sprzątanie , dźwiganie itp. No i stało się... w śrdodę zdążyłam posprzątać zrobić obiad na 3 dni, jeszcze nalatałam się za młodym bo nie chciał mi się ubrać, poszlam do pracy i standardowo latanie po piętrach, przepychanki z uczniami ogólnie stres. Pracę kończyłam kółkiem więc przyjemnie na tyle, że zamiast 45 minut siedziałyśmy około 70, wychodząc z sali z uczniami poczułam, że coś poleciało - myślałam, że śluz więc spokojnie poszłam do łazienki co tam zobaczyłam nikomu nie życze, byłam zalana krwią ( cała bielizna , przesiąkneły mi spodnie) większośc poszło do toalety - myślałam, że to koniec a w szpitalu tylko potwierdzą poronienie ehh.
Zadzwoniłam po P. - jechał jak szalony i w ciągu kilku minut byliśmy w szpitalu. i tu szok - mówie, że krwawie i w ciąży a baby, że mam poczekać w kolejce ! Jak już łaskawie mnie zawołały na piechtę musiałam isć na 2 piętro na badanie i tam znowu czekanie ! a lekarz siedział i gadał a ja zakrwawiałam krzesło - fajnie co?- jak w końcu mnie zawołał to sama się pchałam na fotel, zrobił USG i jak tylko zobaczył dzidziola to odrazu mi go pokazał i serduszko i jak bryka - uffff. Najlesze jest to, że nie było wiadomo gdzie krwawi. Położyli mnie na oddział z innymi cięzarnymi w sumie było nas 5 wszystkie z krwawieniami na różnym etapie ciaży. W ciągu 2 dni poroniły wszystkie moje lokatorki, tylko ja się ostałam. Najlepsze jest to, że jechały na skrobankę i wracały spowrotem na salę na której leżałam. Atmosfera depresyjna i płaczliwa. Przez bite 3 dni wyłam. W trzecim dniu zrobili mi kolejne badanie i tu krwiak- mieścił się jakieś 4 cm od młodego - powodował odklejenie łożyska- i tak jak już praktycznie nie krwawiłam, luneło znowu, więc znowu załamka, że nic z tego nie będzie a na sale przybywały kolejne panie z zagrożoną ciążą. Nadeszła zmiana personelu i przyszedł młody rezydent ( miał już za sobą 12 godzin w przychodni) i jak mnie zobaczył całą zapłakaną to w końcu wzioł się za leczenie - dostałam wszystkiego potrójnie, do wsadzania w prawie wszystkie otwory mojego ciała ( ostał się nos i uszy hehe) i pomogło! krwawienie natychmiast przeszło ( schodziły tylko skrzepy)- oczywiście musiałam bezwzględnie leżeć. Wczoraj miałam rano usg i niespodzianka po krwiaku nie było śladu a młode spokojnie sobie fikało i nawet urosło nad wymiar . Teraz muszę leżeć, leżeć i leżeć bo jest zagrożenie powtórką z rozrywki. Dosłałam leki - kuracja tygodniowa kosztuje mnie 99zł :-( a wszystko przez podwyższenie opłat za niektóre leki np Duphastin który wciągam 3 razy dziennie za 20 tabletek kosztował kiedyś 4,99 teraz kosztuje 33,99 zł!!!!"
to faktycznie straszne, ale ciesze sie ze wszystko sie dobrze skonczylo teraz uwazaj na siebie i dbaj!!! pamietaj ze Ty i dzidzia ktora nosisz pod serduszkiem jest najwazniejsza!!! 3mam kciuki
Stary 2012-05-26, 10:21   #604
aerien83
Zadomowienie

Biedroneczkaolga bidulko, nacierpiałaś się teraz leż i odpoczywaj, będzie dobrze
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:27   #605
agrafka85
Rozeznanie

dzień dobry

my już po sprzątaniu u dziadków, teraz czeka mnie sprzątanie u siebie ale na razie mi się nie chce więc leżę, oglądam tv i wcinam wafelki czekoladowe czekam aż wena na sprzątanie na mnie spłynie
Stary 2012-05-26, 10:34   #606
marti86
Zakorzenienie

ale mam lenia dziewczyny ..... musze dzis do tesciowej pojedzcie za mnie

Stary 2012-05-26, 10:37   #607
weronika23
Zakorzenienie

biedroneczka jejku wpolczucie ani mnie nie strasz ja niestety nie mam czasu na duzo odpoczyznku ale staram sie wszystko robic po malu poki co brzuch nie boli rzadnych plamine mam nadzieje ze tak zostanie

martii to moja pieronica uwielbia wozek sama laduje dupsko i juz kiedy spisalam przejde z nia 5 km a ta siedzi i nawet sie nie rusza czasem kaze sobie rozlozyc oparcie i polezy albo zasnie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

kurcze dziewczyny wiecie cooo odnosnie wozkow to naprawde najlepiej jechac pogoldac podotykac wyprobowac wybrac ze 2 modele postawic kolo siebie i sprawdzac ktory lepszy taak chyba kazda najlepiej dobierze wozek do swoich potrzeb

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 10:46   #608
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

martii to moja pieronica uwielbia wozek sama laduje dupsko i juz kiedy spisalam przejde z nia 5 km a ta siedzi i nawet sie nie rusza czasem kaze sobie rozlozyc oparcie i polezy albo zasnie

kurcze dziewczyny wiecie cooo odnosnie wozkow to naprawde najlepiej jechac pogoldac podotykac wyprobowac wybrac ze 2 modele postawic kolo siebie i sprawdzac ktory lepszy taak chyba kazda najlepiej dobierze wozek do swoich potrzeb
no niby tak tylko ze ja sie w ogole nie znam na wozkach i nie wiem ktory jest praktyczniejszy 3-kolowy czy 4-kolowy?... wiem ze chce zeby nie byl ciezki i 3 w1 )
Stary 2012-05-26, 10:50   #609
marti86
Zakorzenienie

niestety wozki wielofunkcyjne maja to do siebie ze sa ciezkie:/

Weronika to super mozesz spokojnie isc na zakupy na spacer bez cyrkow

Stary 2012-05-26, 10:52   #610
DeKajka
Zakorzenienie

Biedroneczkaolga- kochana ale mialas przezycia , wspolczuje strasznie. ale trzeba sie cieszyc ze jednak wszystko dobrze sie skonczylo ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:06   #611
weronika23
Zakorzenienie

oj moge martii moge
koffana zobaczysz jak bedziesz w sklepie i yprbujesz sama to sie na jakis zdecydujesz my ci z checia podpowiemy co wedlug nas
Stary 2012-05-26, 11:23   #612
MoOoNiA
Raczkowanie

Immportalwoman
kochana bądź dzielna. nie napiszę czy dobrze czy źle zrobiłaś bo na tyle nie znam sytuacji, a i sama nigdy w takiej nie byłam. Pamiętaj o swoich dzieciaczkach ich dobro jest ważne, ale liczy się i Twoje szczęscie

Biedroneczkaolga
Biedna ale się nacierpiałaś. Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki

Dziewczyny dzisiaj mnie cały dzień nie będzie - zaszywam się w kuchni, bo jutro urodziny mojej 3 latki Prawie jej się udało zrobić prezent na dzień matki 3 lata temu Sama robię tort, kóry pochłonie mi masę czasu bo musi być na nim myszka miki goofi i tęcza Ale dla małej dam radę

No i najlepszego mamuśki

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:37   #613
weronika23
Zakorzenienie

Moonia moja miala z myszka mini pozniej ci pokaze
Stary 2012-05-26, 11:56   #614
marti86
Zakorzenienie

no to sypnelo mi sie za duzo chili i ostre jak cholera((

Stary 2012-05-26, 12:15   #615
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
No jasny jest prześliczny ale strasznie niepraktyczny więc na pewno odpada. Wczoraj byłam oglądac wózki u nas w mieście i mam jeszcze jeden na oku. Jak weszłam do sklepu to od razu wpadł mi w oko a prowadzi się jak marzenie Kolor nr 4 http://allegro.pl/nowosc-tako-captiva-acoustic-3w1-i2366410185.html
materiał jest boski bo coś w rodzaju lnu ma piękną fakturę
ten wozek to i mi sie podoba : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:18   #616
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
kupiłam sobie w rossmanie balsam babydream fur mama używa któraś z was? w sumie to mi już o te rozstępy nie chodzi bo po pierwszej ciąży jestem pocięta strasznie a uzywałam musteli i nic nie pomogła więc chyba jestem na nie skazana, tak tylko chcę wiedzieć czy jest fajny bo nic innego tam nie widziałam dla kobiet w ciąży
ja używam
dlatego głównie że ma naturalny skład
ale pasuje mi, dosyć gęsty, przyjemnie nawilża

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

a oto ja dzisiaj rano po sniadanku

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciukasy
My już po badaniu
No wiec tak: Dzieciatko znowu większe niż z OM- 12t0d a z USG teraz wychodzi 13 tydzień 2 dzien
Termin porodu przesunięty na 27 listopada
Ale z drugiej strony co tu sie dziwić jak mój TŻ ma 192
Najpierw spało i musiałam kaszlec ale potem sie obudzilo
NT 1,3, kość nosowa wyraźnie zaznaczona
No i oczywiście sensacja- przez chwile sie rozkraczylo i gin stwierdził ze chyba chłopak, ale żebym sie do tej myśli nie przyzwyczajała, bo niby dziewczynki maja w tym wieku lechtaczki na zewnątrz i że można sie pomylić, także dał 60% że chlopak
A i mam cały filmik, 20 minutowy
A zdjęcie tez i zaraz wkleje.
Dziękuje kochane jeszcze raz
super

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
To i ja pokażę swój brzuszek.
Pierwsze- w tygodniu, kiedy dowiedziałam się o ciąży, a drugie dzisiaj po obiadku

Cytat:
Wiecie co, nie wiem czy mam ochotę i siłę to tutaj pisać, ale nie mam komu, nie mam komu się wypłakać w ramię żeby mnie zrozumiał...

Rozstałam się z tż...czy na dobre nie wiem.. jestem młoda ale poświęciłam wszystko dla rodziny- swojej rodziny, żeby wszyscy czuli się dobrze... a on zachowuje się jak dupek... czy ja tak wiele wymagam, że chcę odrobinę ciepła i miłości? troszkę zainteresowania? od początku ciąży nie zapytał się mnie ani razu "jak się czujesz" tak jakby - zrobiłem swoje i się odwal.. mogę się pochwalić kumplom że będzie drugie i tyle.. już się z nim raz rozstałam... mieszkałam u mamy jakiś czas- i co? było dobrze tylko 2 dni po powrocie.. później znów to samo.. dziewczyny nie mam siły.. wiem wiem w ciąży jestem mam się nie stresować ale jak? nie jestem w stanie opisać wam po krótce jak wygląda moje życie i jak to wszystko przebiega, wiem że nie jestem bez winy, ale ileż można prosić mówić rozmawiać i krzyczeć.. nawet jak mu powiedziałam, że się rozstajemy popatrzył tylko na mnie i wyszedł na impreze... Kłamie mnie na każdym kroku.. ale po co? przecież jestem człowiekiem i potrafie wiele zrozumieć...
trzymaj się

Biedroneczka ale przeżycia
trzymamy

my jedziemy do moich rodziców na obiad a potem grill u siostry męża
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:29   #617
marti86
Zakorzenienie

a dzis rano wstalam i brzuszek o polowe mniejszy.... i wagowo 1kg mniej niz dwa dni temu...jagody swoje zrobily w koncu sie przeczyscilam:P

Stary 2012-05-26, 12:32   #618
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
a dzis rano wstalam i brzuszek o polowe mniejszy.... i wagowo 1kg mniej niz dwa dni temu...jagody swoje zrobily w koncu sie przeczyscilam:P
A na mnie nic nie działa non stop chodze wzdęta jak balon, już nie wiem co mam robic żeby w końcu mnie przeczyścilo

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:33   #619
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba też se je zakupie bo ostatnio zaczynam mieć problemy....

zmykam robić obiad bo za godzinę mąż wróci z pracy i będzie głodny : )

Borysek 09.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 12:40   #620
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Moonia moja miala z myszka mini pozniej ci pokaze
Weronika pokaż, pokaż może mnie zainspiruje, bo narazie to nie wiem jak mam się zabrać za wycinanie tej myszki

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:40   #621
madzius90
Zakorzenienie

Hej Mamusie- wszystkiego naj
Jestem u rodziców- padł mi akumulator w samochodzie, teraz sie ładuję, więc jestem chwilowo u nich uziemiona, nie wiem czy dziś się naładuje, czy będę musiała zostać do jutra
Ale nie ma tego złego -bo Mama robi na obiad rosołek

Ale dziś dostałam od TŻ smsa :Wszystkiego naj Mamusiu
A za 28 dni, na naszym ślubie On wspólnie z naszymi Ojcami będzie ochodził swoje świeto

Cytat:
Próbuje jeszcze raz
Śliczny

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
A Wy jak myślicie? 3w1 (gondola, spacerówka, fotelik) czy 2w1 (gondola i spacerówka)?
Jak dla mnie 3w1 bo i fotelik też będzie nam potrzebny, a nie mamy raczej od kogo pożyczyć.

Cytat:
Wiecie co, nie wiem czy mam ochotę i siłę to tutaj pisać, ale nie mam komu, nie mam komu się wypłakać w ramię żeby mnie zrozumiał...
Mam nadzieję, że to dobra decyzja, albo, że Twój TŻ jeszcze się opamięta, jak zobaczy ile stracił.
Na ten moment może to i słuszna decyzja, bo potrzebujesz spokoju i stabilizacji, której Twój TŻ jak narazie dać Ci nie może. A Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi. No i Wasze pierwsze dziecko też.
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hej! ( napisałam to w II wątku i dopiero zauważyłam , że jest nowa część - tak jestem do tyłu, ale obiecuje,że będę teraz na bieżąco bo i tak siedzę ( a raczej leżę) na L4)
Matko, współczuję przeżyć
To straszne co musiałaś przejść.
Na całe szczęście krwiak się wchłoną i z Maleństwem wszystko w porządku
Odpoczywaj jak najwięcej i bądź dobrej myśli

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-26 o 12:44
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:46   #622
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cześć lasencje!!!
Przyznam, że przeleciałam Was szybciutko i pobieżnie tylko pocytuję.
aaaa i Wszystkiego Najlepszego Dzień Mamy dziś haa taaak to też nasze święto
Ja jestem z TŻ u jego mamy. zniknął teraz gdzieś z kuzynek to nadrabiam zaległości posiedzę z Wami troszke

Cytat:

Rozstałam się z tż...czy na dobre nie wiem.. jestem młoda ale poświęciłam wszystko dla rodziny- swojej rodziny, żeby wszyscy czuli się dobrze... a on zachowuje się jak dupek... czy ja tak wiele wymagam, że chcę odrobinę ciepła i miłości? troszkę zainteresowania? od początku ciąży nie zapytał się mnie ani razu "jak się czujesz" tak jakby - zrobiłem swoje i się odwal.. mogę się pochwalić kumplom że będzie drugie i tyle.. już się z nim raz rozstałam... mieszkałam u mamy jakiś czas- i co? było dobrze tylko 2 dni po powrocie.. później znów to samo.. dziewczyny nie mam siły.. wiem wiem w ciąży jestem mam się nie stresować ale jak? nie jestem w stanie opisać wam po krótce jak wygląda moje życie i jak to wszystko przebiega, wiem że nie jestem bez winy, ale ileż można prosić mówić rozmawiać i krzyczeć.. nawet jak mu powiedziałam, że się rozstajemy popatrzył tylko na mnie i wyszedł na impreze... Kłamie mnie na każdym kroku.. ale po co? przecież jestem człowiekiem i potrafie wiele zrozumieć...
Szczerze? Dobrze zrobiłaś... lepiej mieć spokój samej niż użerać się, denerwować i nie mieć oparcia!!! Rodzina Ci na pewno pomoże
A on niech sie wypcha... nieodpowiedzialny..
I rozstanie nie zrobiło na nim wrażenia... to wszystko tłumaczy ... :/

Biedroneczka
... ale przeżycia... Cieszymy się, że wróciłaś

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:58   #623
agasobo
Zadomowienie

hej dziewczynki!

brzucholki macie śliczne

gratuluję udanych wizyt,

dziękuję za kciuki, ja byłam na swojej wczoraj. miałam mieć tylko takie badanie ginekologiczne, trwało z 5 sekund i lekarz mówi: wszystko ok. a ja na to: a po czym Pan wnosi? to się uśmiał ze mnie i mówi, że ja mam chyba adhd ( bo gadałam jak najęta i na fotel to chyba wchodziłam i schodziłam ze 2 razy hehe) i powiedział, że jak mu nie wierzę, to mi zrobi usg, żebym zobaczyła serduszko i się uspokoiła. no i zrobił mi takie na szybko, nawet zdjęcie mi wydrukował, tylko jest ciut niewyraźne i powiedział: masz kochana, bo pieniądze nie są najważniejsze ( miałam za free na uspokojenie to usg )
tak, że bardzo się cieszę

poszłam później do mojego męża do restauracji, a oni tam na dole mają jeszcze pub i tak mi pachniało kiełbaską z grilla i zimnym piwem.... szczególnie zimnym piwem, że szybko zwiałam

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
wiecie jakie mi jeszcze imie przyszło do głowy? Ada ładnie prawda

lece ziemniaki obierać, po drzemce juz mi lepiej
u nas też jak dziewczynka to rozważałam Adę ( bo my jesteśmy Aga i Adi, więc chcemy dzidziusia też na A ) no ale będzie Antek

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Z tymi miesiacmi to jest tak ze kazdy miesiac ma 4.35 tygodnia dlatego to sie tak przesuwa, jakby miesiac mial tylko 4 tygodnie to rok mialaby w sumie 48 tygodni, a nie 52.2. Mam nadzieje ze wytlumaczylam ze zrozumieniam, i nie na skroty.

panimaju dziękuję, chociaż nadal to dla mnie dziwne

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ślicznie. Adrianna, Ada, Adusia, Adunia ale u nas męża bratowa ma tak na imię

agasobo za wizytę. A może lekarza spytaj jak to jest z tygodniami / miesiącami? Ja też się gubię
za późno - nie zapytałam się

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Jestem w domciu ..
Ale TŻet mi zrobil niespodzianke .. całe mieszkanie lśni .. pierwszy raz ja bylam w pracy a on nie Myslalam ze bedzie caly dzien przed TV a tu .. Ze tez mu sie chcialo .. Dzisiaj mu chyba nieba przychyle ..
brawa!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
http://www.joemonster.org/filmy/4464...zez_9_miesiecy

Tez takie chce ..
Genialne ..
Warto zobaczyc ..
fajowe ale mi się w oczy rzuciło, że mają burdel w pokoju może dlatego, że ja też mam hehehehehehe

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
agasobo wklejam linka jak przeliczać tygodnie ciąży na miesiące

http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy
dzięki bardzo
tak patrzę i patrzę.... wg tego linka to niektóre miesiące mają 4 tygodnie, niektóre 5 ciekawe czym się kierowali kiedy wybierali to ile który miesiąc ma mieć tygodni

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz Tak, to ja pisałam. Ogólnie to przede wszystkim mam strasznie suchą skórę na brzuchu i piersiach, czasem aż piecze. Zauważyłam takie delikatne paseczki ciemniejsze, to chyba rozstępy :/ Na razie trzeba się bardzo przyjrzeć, żeby je zobaczyć, ale boję się, że się powiększą. Muszę dorwać ten Pharmaceris, może to mi pomoże nawilżyć skórę, ale kurczę w dwóch aptekach nie było tego Obecnie używam oliwki Rossmanowej i balsamu nawilżającego Bielendy Sexy mama. Jak tylko posmaruję, to jest ok, ale po jakimś czasie znowu mi się skóra łuszczy :/
Kochana może wybierz się do dermatologa....

Cytat:
Dziękuje za kciukasy
My już po badaniu
No wiec tak: Dzieciatko znowu większe niż z OM- 12t0d a z USG teraz wychodzi 13 tydzień 2 dzien
Termin porodu przesunięty na 27 listopada
Ale z drugiej strony co tu sie dziwić jak mój TŻ ma 192
Najpierw spało i musiałam kaszlec ale potem sie obudzilo
NT 1,3, kość nosowa wyraźnie zaznaczona
No i oczywiście sensacja- przez chwile sie rozkraczylo i gin stwierdził ze chyba chłopak, ale żebym sie do tej myśli nie przyzwyczajała, bo niby dziewczynki maja w tym wieku lechtaczki na zewnątrz i że można sie pomylić, także dał 60% że chlopak
A i mam cały filmik, 20 minutowy
A zdjęcie tez i zaraz wkleje.
Dziękuje kochane jeszcze raz

i znowu chłopcy górą

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
O taki tylko zastanawiamy się jeszcze nad kolorkiem http://allegro.pl/nowosc-wozek-carin...350623292.html
bardzo ładny

ja jeszcze pytanie odnośnie fotelika: czym się mamy kierowałyście przy kupnie? ja dużo jeżdżę i moim podstawowym kryterium będzie ilość gwiazdek w testach bezpieczeństwa. kiedyś oglądałam takie testy jak fotelik się zachowuje podczas wypadku i te foteliki z bazą dużo lepiej wypadały niż taki przypięty tylko pasami... tak więc baza musi być

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:04   #624
happy_eve
Wtajemniczenie

Biedroneczka - współczuję przeżyć

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki, ja byłam na swojej wczoraj. miałam mieć tylko takie badanie ginekologiczne, trwało z 5 sekund i lekarz mówi: wszystko ok. a ja na to: a po czym Pan wnosi? to się uśmiał ze mnie i mówi, że ja mam chyba adhd ( bo gadałam jak najęta i na fotel to chyba wchodziłam i schodziłam ze 2 razy hehe) i powiedział, że jak mu nie wierzę, to mi zrobi usg, żebym zobaczyła serduszko i się uspokoiła. no i zrobił mi takie na szybko, nawet zdjęcie mi wydrukował, tylko jest ciut niewyraźne i powiedział: masz kochana, bo pieniądze nie są najważniejsze ( miałam za free na uspokojenie to usg )
tak, że bardzo się cieszę

Kochana może wybierz się do dermatologa....
Super, że wszystko ok
A co do dermatologa - wypróbuję jeszcze jeden specyfik, tym razem z apteki i jak nie pomoże, to może wtedy się wybiorę.
Stary 2012-05-26, 13:08   #625
agasobo
Zadomowienie

a to jeszcze Wam wkleję bodziaka jakiego dostaliśmy wczoraj od mojej koleżanki ( mam to szczęście, że pracuje w Smyku i ma dostęp do mojej przyszłej wyprawki )

taki już świąteczny trochę, więc na grudzień będzie ok

PS. WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ - Z OKAZJI DNIA MATKI

ja kupiłam sobie legginsy w Lidlu na DM
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bodziak 1.jpg (66,9 KB, 22 załadowań)

Antek 18.11.2012
Stary 2012-05-26, 13:08   #626
weronika23
Zakorzenienie

torcik gabrysi z roczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03989.jpg (43,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04057.jpg (45,4 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-05-26, 13:10   #627
madzius90
Zakorzenienie

Agasobo super, że wszystko ok!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:13   #628
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
torcik gabrysi z roczku

o rany................... sama zrobiłaś taki tort????!!!!! ja bym nie potrafiła takiego narysować, a co dopiero zrobić
pięęęęęęęęęęękny

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Agasobo super, że wszystko ok!

też się cieszę bardzo bo mnie trochę brzuch bolał ostatnio, to się martwiłam ciut

Antek 18.11.2012
Stary 2012-05-26, 13:15   #629
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
a to jeszcze Wam wkleję bodziaka jakiego dostaliśmy wczoraj od mojej koleżanki ( mam to szczęście, że pracuje w Smyku i ma dostęp do mojej przyszłej wyprawki )

taki już świąteczny trochę, więc na grudzień będzie ok

PS. WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ - Z OKAZJI DNIA MATKI

ja kupiłam sobie legginsy w Lidlu na DM
jaki słodkiii
Cytat:
torcik gabrysi z roczku
piękny!

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:25   #630
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
torcik gabrysi z roczku
piękny!

Borysek 09.10.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości