Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 10:20   #3271
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Tzn? Kiedy w koNcu można się kochać??? Może wystarczy brak krwawienia??? Ja już sama nie wiem ile to miesiecy jestem bez przytulanek!!!
Teoretycznie 6 tygodni powinno się poczekać, żeby nie tylko nasze ciało się zregenerowało, ale i gospodarka hormonalna się uspokoiła. Przynajmniej tak mi mówili lekarze. Z takich ciekawostek to potrzeba aż roku, żeby zebrać w organizmie wystarczającą ilość żelaza dla kolejnej ciąży, wcześniejsze zajście prawie na pewno gwarantuje anemię.

W ogóle to gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś, u Michałowej faktycznie szybko (wcześnie) poszło. Wszystkiego najlepszego z okazji naszego nowego święta

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:23   #3272
Ewunia_1984
Zadomowienie

No coż...jeszcze 3 tygodnie, ale potem....hi hi bedzie sie działo

Dziewczyny po cc, kiedy idziecie na kontrole do lekarza? Czy ja uz nie powinnam isc czy odczekac te 6 tyg???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:24   #3273
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

sms od Michałowej:

Urodziłam wczoraj sn, Staś waży 3150 długi 51cm. Pozdrawiam wszystkie mamusie z okazji dzisiejszego święta.
GRATULACJE!!!
Dopiero teraz zauważyłam że jej jakiś czas na wątku nie było.
Ale co to za wbijanie się w kolejkę?

Dla rozpakowanych mamuś: Wszystkiego najlepszego w dniu święta!!!
Stary 2012-05-26, 10:30   #3274
_millena
Zadomowienie

DLA WSZYSTKICH MAMUŚ NAJLEPSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI ICH ŚWIĘTA !!!!

Gabi, dzięki za odpowiedzi

begie13 moj maz ma specyficzne poczucie humoru, trzeba sie przyzwyczaić , ale czasami faktycznie jest bardzo zabawnie. mnie najbardziej bawiło jak próbował żartować z ginekologiem... no po prostu za grosz mu nie wychodziło a chciał być taki zabawny. Musiałam się sztucznie śmiać, żeby mu nie było przykro i żeby lekarz zrozumiał , że to żart bo biedak jak się stresuje to mu nie wychodzi

trzymam kciuki za natychmiastowe ozdrowienie !!

Michalowa nie odzywała się tyle czasu i proszę !!! super !!! gratulacje !!!!!

co do bzykania... rany... ja nie wiem.. boję się , że przy zgładzonej szyjce poród nastąpi wczesniej niż planuję i że wypędzimy synka a w przyszłym tygodniu wolałabym nie rodzić, bo nie ma mojej położnej .... zapomniałam zapytać lekarza...
no nic.. bzykniemy się 4 czerwca hahaha, powiem mężowi żeby sobie zapisal w kalendarzu, a kolejny wpis zrobił po 6 tygodniach
mam tylko nadzieję, że MNIE sie będzie chciało i nie będę odwalać pańszczyzny

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:53   #3275
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Centipede - gratuluję!
Agabre - trzymam kciuki!

Dziewczyny, od endo wiem, że w czasie ciąży i karmienia wzrasta zapotrzebowanie na wiele pierwiastków zwłaszcza na jod - po prostu przy naszych zasobach jodu w glebie niemożliwe jest zapewnienie jego odpowiedniej ilości z pożywienia w tym okresie. Innymi słowy - nie jesteśmy w stanie tak skomponować diety, żeby dziennie zapewnić sobie ok. 200mg jodu, choćbyśmy nie wiem, ile ryb zjadły. Oczywiście, z niedoborem jodu można żyć, tak jak i z niedoborem wapnia czy żelaza (braki wychodzą często po kilkudziesięciu latach, jak już mamy osteoporozę i się łamiemy od zwykłego upadku), od tego się nie umiera, ale organizm najlepiej funkcjonuje, jak w czasie ciąży i karmienia dostarczamy mu te wymagane 150-200mg jodu. Ten jod jest niezbędny do prawidłowego rozwoju mózgu dziecka, więc przez cały okres ciąży i karmienia powinnyśmy go dostarczać w tej ilości. Na pewno też kwasy DHA, zwłaszcza, jak jecie mało tłustych ryb. Generalnie przy naszym wyjałowionym pożywieniu naprawdę warto wspomóc się troszkę suplementami w tym okresie, bo tu chodzi zwłaszcza o właściwy rozwój dziecka - przede wszystkim chodzi o funkcjonowanie mózgu. Takie mam wytyczne od endo

Mam jeszcze prośbę, poinstruujcie mnie proszę, jak się cytuje kilka postów???? Bo dzisiaj spróbowałam wielocytowania i nic mi z tego nie wyszło więc znów odpisuję tak zbiorczo...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:56
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:54   #3276
Gaabbi
Wtajemniczenie

sms od agabre:

"Prawdziwy dzień matki. Mikołaj waży 2740 i mierzy 52cm. Urodził sie o 7:30"

Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:56   #3277
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Centipede - gratuluję!
Agabre - trzymam kciuki!

Mam jeszcze prośbę, poinstruujcie mnie proszę, jak się cytuje kilka postów???? Bo dzisiaj spróbowałam wielocytowania i nic mi z tego nie wyszło
klikasz środkową ikonkę przy postach, które chcesz zacytować, a przy ostatnim dodatkowo "cytuj" i chyba tyle.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
sms od agabre:

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:02   #3278
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja przez całą ciążę brałam Femibion Natal Classic bez żadnych tam DHA czy czegoś... no i teraz zastanawiam się co dalej... czy te DHA są konieczne? czy mogłabym brać te witaminy co przez całą ciążę + tran
No ja też brałam Femibion Natal, dodatkowo DHA i żelazo Teraz wzięłam ten Femibion Mama, bo tak jak napisałam dostalam go w gratisie a dodatkowo biorę kwasy omega.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Super że wszytko ok zazdroszczę przytulasów
Sama się z tego cieszę, że już tak oficjalnie możemy, bo zaczęliśmy jeszcze przed wizytą u gina i bałam się czy to nie za szybko, ale jest okej

Dodatkowo gin przepisał mi tabsy Azalia, zastanawiam się nad nimi.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Gratki

Ja po Filipie przytulałam się miesiąc po porodzie teraz M mnie już gnębi,pyta się ile jeszcze ma czekaćPodejrzewa m że jak przestane krwawić to zaszalejemy choć nie wiem czy pierwszy raz po porodzie to będzie szaleństwo.
ja to miałam grubą schizę przed pierwszym razem (a u mnie też wyszło miesiąc po), ale powiem szczerze, że nic nie bolało i było całkiem okej

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
oddam cyce pełne mleka w dobre ręce
podłączam się

Cytat:
Tzn? Kiedy w koNcu można się kochać??? Może wystarczy brak krwawienia??? Ja już sama nie wiem ile to miesiecy jestem bez przytulanek!!!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Teoretycznie 6 tygodni powinno się poczekać, żeby nie tylko nasze ciało się zregenerowało, ale i gospodarka hormonalna się uspokoiła. Przynajmniej tak mi mówili lekarze. Z takich ciekawostek to potrzeba aż roku, żeby zebrać w organizmie wystarczającą ilość żelaza dla kolejnej ciąży, wcześniejsze zajście prawie na pewno gwarantuje anemię.
Ja w tą niedzielę będę 5 tygodni po porodzie. Na wczorajszej wizycie gin mnie zbadał, zrobił usg dopochwowe i wszystko się już zagoiło, nie ma krwawienia, więc powiedział, że już możemy Nie kazał mi czekać tygodnia, żeby minęło równo 6 tygodni połogu.

Cytat:
sms od agabre:

GRATULACJE !!!!!
Stary 2012-05-26, 11:04   #3279
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

sms od agabre:

[/QUOTE]

Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
klikasz środkową ikonkę przy postach, które chcesz zacytować, a przy ostatnim dodatkowo "cytuj" i chyba tyle.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Bardzo dziękuję! a ja klikałam na środkową i potem na odp, dlatego nie poszło
Stary 2012-05-26, 11:10   #3280
Gaabbi
Wtajemniczenie

Freya_85 i olla83 w ogóle się nie odzywają w tym wątku
Co robimy???

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:

Bardzo dziękuję! a ja klikałam na środkową i potem na odp, dlatego nie poszło
To dobrze klikałaś

Klikasz posty, które chcesz cytować: środkowa ikonka po prawej stronie posta na dole, taka kartka w cudzysłowiu. Ta ikonka podświetla się wtedy na pomarańczowo. Jak już wszystkie posty zaznaczysz, to klikasz na dole, pod wszystkimi postami, po lewej stronie ikonkę "Odpowiedz" i już
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:12   #3281
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
sms od agabre:

Super! Gratulacje!!!
Ale tak szybko to jej nie poszło. Dzidzia ma prawie moje wymiary jak się urodziłam.
Stary 2012-05-26, 11:13   #3282
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ależ zazdroszczę rozpakowanym mamuśkom, ja już dostaję bzika w tym szpitalu, do tego nic nawet nie wspominają o wypuszczeniu mnie do domu. Do tego lekarz podniósł mi dzisiaj ciśnienie bo na moje pytanie o to od jakiej wagi dzidziusia decydują się na cięcie stwierdził, że nie powinnam sobie tym zaprzątać głowy bo to ich działka. I jeszcze jakieś teksty o tuczeniu malucha. No myślałam, że go rozniosę A najgorsze jest to, że kilka osób już powiedziało mi, że jeśli stwierdzą cukrzycę to mogą mnie potrzymać do końca. A mi do terminu zostało 18 dni!!!!!! Nie chcę tu tyle siedzieć :/
kurde to nie mógł normalnie odpowiedzieć, nic by go to nie kosztowało i te teksty....co za dziad

trzymaj się tam biedulko i nie daj się

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Witam w tym pięknym dniu.
Gratuluję serdecznie Pandzi, centipede, Michałowej i wszystkim innym mamom.
Trzymam kciuki za agę.
Ja byłam w czwartek na wizycie. Dzidzia waży ok. 3200 i jest wysoko, dostałam skierowanie do szpitala i tekst w stylu że w domu to mi się chyba nie uda urodzić.
No to w piątek ja taka zła chodziłam, spotkałam moją położną "domową" i ze szkoły rodzenia (taki zbieg okoliczności) i mówię im, że porzeterminuję. Już się zaczęłam na cesarkę nastawiać.
No a wczoraj w nocy z tż poszaleliśmy i od północy spać nie mogłam, bo skurcze. Liczyłam, że co 10 min i coraz mocniejsze. O 5.30 dzwonie do położnej domowej, a ona że o 7.20 mogę przyjechać. Więc sytuacja wygląda następująco: główka nisko, rozwarcie 2cm, szyjka zgładzona, skurcze się zahamowały, czop odszedł.
No i teraz nie wiem: podkręcać to chodzeniem po schodach itp. czy raczej dać na luz i odpocząć? Moja położna z Poznania ma dziś nocke, więc radziła mi urodzić dziś w ciągu dnia lub jutro.

A skurcze liczyłam sobie z tej strony: http://www.thebump.com/calculators/contraction.aspx
oo to może podkręć trochę atmosferę

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

begie13 moj maz ma specyficzne poczucie humoru, trzeba sie przyzwyczaić , ale czasami faktycznie jest bardzo zabawnie. mnie najbardziej bawiło jak próbował żartować z ginekologiem... no po prostu za grosz mu nie wychodziło a chciał być taki zabawny. Musiałam się sztucznie śmiać, żeby mu nie było przykro i żeby lekarz zrozumiał , że to żart bo biedak jak się stresuje to mu nie wychodzi

trzymam kciuki za natychmiastowe ozdrowienie !!

dziękuję za kciuki

wkurzyłam się... mój mąż po raz pierwszy pojechał dziś sam na zakupy no i miał kupić 2 róże dla teściowej - 1 dla mnie herbacianą ładną z jakimś ładnym przybraniem i o 2 prosił go szwagier więc to już mi wszystko jedno było... ale tłumaczyłam mu - co to za kolor herbaciany, pokazywałam i żeby była ładna i przybranie, żeby było też super... no i przyniósł jakieś 3 ochłapy, 2 czerwone i jedną różową i to jakieś obdarte i przewiązane byle jak jakimś...no nie wiem jak to się nazywa ale to nie wstążka ani nic z tych rzeczy, wygląda to jak jakiś sznurek jestem wściekła ale nie tak na niego jak na tą "kwiaciarkę" mąż mówił, że powiedział jej że chce herbacianą a ona dała mu taką...czyli różową! nie wiem dlaczego ona pracuje w kwiaciarni w ogóle, może jest ślepa?! nie wiem
nienawidzę takich sytuacji, wolę sama sobie wszystko załatwiać i kupować...
przed nim jeszcze apteka i tesco... aż się boję
powiedziałam mu, żeby chociaż kupiła jakąś super bombonierę albo dobre wino...no zobaczymy...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:14   #3283
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
sms od agabre:

gratulejszyn

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:16   #3284
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
ale się sypią ostatnio mamuśki w sumie też bym juz chciała
a do mojego tp jeszcze tak daaalekoo
choć po Michałowej widać, że tp to jedno a narodziny to co innego
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:19   #3285
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

sms od Michałowej:

Urodziłam wczoraj sn, Staś waży 3150 długi 51cm. Pozdrawiam wszystkie mamusie z okazji dzisiejszego święta.
Gratulacje!

Cytat:
Dzień dobry.

GRATULACJE!!!
Michałowa miała termin na ten dzień co ja

Cytat:
sms od agabre:

gratulacje!!
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:19   #3286
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
wkurzyłam się... mój mąż po raz pierwszy pojechał dziś sam na zakupy no i miał kupić 2 róże dla teściowej - 1 dla mnie herbacianą ładną z jakimś ładnym przybraniem i o 2 prosił go szwagier więc to już mi wszystko jedno było... ale tłumaczyłam mu - co to za kolor herbaciany, pokazywałam i żeby była ładna i przybranie, żeby było też super... no i przyniósł jakieś 3 ochłapy, 2 czerwone i jedną różową i to jakieś obdarte i przewiązane byle jak jakimś...no nie wiem jak to się nazywa ale to nie wstążka ani nic z tych rzeczy, wygląda to jak jakiś sznurek jestem wściekła ale nie tak na niego jak na tą "kwiaciarkę" mąż mówił, że powiedział jej że chce herbacianą a ona dała mu taką...czyli różową! nie wiem dlaczego ona pracuje w kwiaciarni w ogóle, może jest ślepa?! nie wiem
nienawidzę takich sytuacji, wolę sama sobie wszystko załatwiać i kupować...
przed nim jeszcze apteka i tesco... aż się boję
powiedziałam mu, żeby chociaż kupiła jakąś super bombonierę albo dobre wino...no zobaczymy...
pewnie kwiaciarka chciała opchnąć "dziadostwo" komuś - widzi facet sie nie zna to się wysilać nie musi...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:25   #3287
begie13
Zadomowienie

Cytat:
sms od agabre:

ale ma super prezent Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
No ja też brałam Femibion Natal, dodatkowo DHA i żelazo Teraz wzięłam ten Femibion Mama, bo tak jak napisałam dostalam go w gratisie a dodatkowo biorę kwasy omega.
rozumiem, a orientuje się ktoś czy można dodatkowo do witamin brać tran? on też zawiera kwasy z grupy omega-3 ( EPA i DHA) poza tym witaminy A i D oraz brom i jod no i właśnie ja w tym Femibionie mam już wit.D ( a dzieciaczkom też się chyba potem podaje wit. D swoją drogą) i jod też mam w tych moich witaminach. Pomyślałam o tranie bo jest on o wiele tańszy niż te tabletki z DHA ...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
pewnie kwiaciarka chciała opchnąć "dziadostwo" komuś - widzi facet sie nie zna to się wysilać nie musi...

pewnie tak było jak piszesz

Wanda
Stary 2012-05-26, 11:43   #3288
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, a orientuje się ktoś czy można dodatkowo do witamin brać tran? on też zawiera kwasy z grupy omega-3 ( EPA i DHA) poza tym witaminy A i D oraz brom i jod no i właśnie ja w tym Femibionie mam już wit.D ( a dzieciaczkom też się chyba potem podaje wit. D swoją drogą) i jod też mam w tych moich witaminach. Pomyślałam o tranie bo jest on o wiele tańszy niż te tabletki z DHA ...[COLOR="Silver"
mam jakis problem ostatnio z układaniem zdań, chciałam napisać o tranie,a napisałam drugi raz to samo tran wydaje mi
sie,ze mozna, tak moj wujek-lekarz powiedział.
sorry, za brak polskich znaków, ale karmie Głoda
Stary 2012-05-26, 12:11   #3289
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
mam jakis problem ostatnio z układaniem zdań, chciałam napisać o tranie,a napisałam drugi raz to samo tran wydaje mi
sie,ze mozna, tak moj wujek-lekarz powiedział.
sorry, za brak polskich znaków, ale karmie Głoda
acha bo chodziło mi o to, że się powtarzają te witaminy

miałam w domu taka wstążkę do kwiatów i chciałam sama ozdobić jedną różę i tak się namęczyłam i przy okazji tę różę też i teraz ona już zdycha i płatki opadły po co to ruszałam - debil ze mnie

Wanda
Stary 2012-05-26, 12:11   #3290
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

[/COLOR]
To dobrze klikałaś

Klikasz posty, które chcesz cytować: środkowa ikonka po prawej stronie posta na dole, taka kartka w cudzysłowiu. Ta ikonka podświetla się wtedy na pomarańczowo. Jak już wszystkie posty zaznaczysz, to klikasz na dole, pod wszystkimi postami, po lewej stronie ikonkę "Odpowiedz" i już
No właśnie jak dałam "odpowiedz", to mi nie poszło nic dopiero jak wcisnęłam "cytuj" to poszło, nie wiem co zrobiłam nie tak będę dalej się dokształcać w temacie
Stary 2012-05-26, 12:13   #3291
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
sms od agabre:

Gratuluję!
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:16   #3292
begie13
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie jak dałam "odpowiedz", to mi nie poszło nic dopiero jak wcisnęłam "cytuj" to poszło, nie wiem co zrobiłam nie tak będę dalej się dokształcać w temacie
najpierw zaznaczasz sobie te środkowe ikonki "wielo-cytuj" i jak już chcesz zakończyć cytowanie to dajesz przy ostatnim poście "cytuj" i chyba można 10 postów za jednym razem zacytować

Wanda
Stary 2012-05-26, 12:16   #3293
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
acha bo chodziło mi o to, że się powtarzają te witaminy
myślę, że to nic złego
Stary 2012-05-26, 12:18   #3294
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
najpierw zaznaczasz sobie te środkowe ikonki "wielo-cytuj" i jak już chcesz zakończyć cytowanie to dajesz przy ostatnim poście "cytuj" i chyba można 10 postów za jednym razem zacytować
No własnie jak tak zrobiłam, to poszło tylko teraz zacytowało mi Ciebie i drugi raz Gaabbi, musiałam wykasować ależ ja utalentowana jestem w tej materii, trochę techniki i się gubimy
Stary 2012-05-26, 12:22   #3295
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
sms od agabre:

Gratulacje
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:24   #3296
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Dla wszystkich rodzących - ogromne kciuki

dziewczyny macie cudne dzieciaczki, jak z reklamy

my nadal toczymy bój - ja padam już na pysk, od kilku dni może śpię po 2 h dziennie, bo w nocy Adam w ogóle nam spać nie daje, zasypia tylko na spacerze - ale wtedy ja spać nie mogę, a potem w najleszpe chce się bawić.....
kapukat dużo siły życzę, zaciskam kciuki żeby sytuacja się unormowała.
jejku ja czasem nie mogę tego ogarnąć że człowiek chce dziecko i wie że może być trudno ale chyba nikt tak naprwdę nie szykuje się na taki maraton... nie jest łatwo ale damy radę! cały świat ma dzieci to i my jakoś przez te trudne momenty przebrniemy!

Cytat:
hej

sms od Michałowej:

gratulacje!!

Cytat:
dziewczyny, jakie witaminy bierzecie/ będziecie brać w okresie karmienia piersią? o ile będziecie w ogóle jakieś przyjmować...
ja biorę falvit mama

Cytat:
No coż...jeszcze 3 tygodnie, ale potem....hi hi bedzie sie działo

Dziewczyny po cc, kiedy idziecie na kontrole do lekarza? Czy ja uz nie powinnam isc czy odczekac te 6 tyg???
ja ide po 6 tyg

Cytat:
sms od agabre:

gratulacje

ja również życzę wszystkim wszystkiego naj! dużo radości z urodzonych brzdąców i tych w brzuszkach
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:25   #3297
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Michalowa - gratulacje!!!!
Stary 2012-05-26, 12:37   #3298
begie13
Zadomowienie

Cytat:
No własnie jak tak zrobiłam, to poszło tylko teraz zacytowało mi Ciebie i drugi raz Gaabbi, musiałam wykasować ależ ja utalentowana jestem w tej materii, trochę techniki i się gubimy
czekaj czekaj... mi też się coś takiego ostatnio robi, że cytuje mi ostatni post jaki cytowałam w poprzedniej wypowiedzi, tzn. jak tylko 1 post cytowałam i zawsze kasuję

Wanda
Stary 2012-05-26, 12:46   #3299
_millena
Zadomowienie

Cytat:
sms od agabre:

gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ależ zazdroszczę rozpakowanym mamuśkom, ja już dostaję bzika w tym szpitalu, do tego nic nawet nie wspominają o wypuszczeniu mnie do domu. Do tego lekarz podniósł mi dzisiaj ciśnienie bo na moje pytanie o to od jakiej wagi dzidziusia decydują się na cięcie stwierdził, że nie powinnam sobie tym zaprzątać głowy bo to ich działka. I jeszcze jakieś teksty o tuczeniu malucha. No myślałam, że go rozniosę A najgorsze jest to, że kilka osób już powiedziało mi, że jeśli stwierdzą cukrzycę to mogą mnie potrzymać do końca. A mi do terminu zostało 18 dni!!!!!! Nie chcę tu tyle siedzieć :/
biedaku
a powiedz miałaś wcześniej robione badania w kierunku zdiagnozowania cukrzycy ciążowej?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:47   #3300
Freya_85
Raczkowanie

[QUOTE=Gaabbi;34333875]Freya_85 i olla83 w ogóle się nie odzywają w tym wątku
Co robimy???[COLOR="Silver"]

Ja 18 maja urodziłam Oskara. Raczej nie będę się udzielać w wątku, to możesz mnie usunąć z listy.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości