Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 09:49   #331
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Moja Nika to chyba wrodzila sie we mnie z telewizja- totalnie nie jest zainteresowana...za to Filip to jakby mogl to by do niego wlazl

Widze, ze zule od rana daja popis swoich mozliwosci...u mnie jak narazie spokoj, aczklowiek wszystko przede mna

Co do niani- dostalismy dla Filipa TOMY baby link- zwykla , najtansza...wylapuje sporo szumow niestety- szczegolnie lampki, ladowarki zaklocaja, ale najwazniejsze, ze nawet jak jest przyciszona to uslysze mala.

chyba musze wyjac z szafy skakanke dla malej- wierzga nozkami jak maly konik:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...BABY+SWING.htm

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam Goldi na koniu
Galopuje pewnie
Stary 2012-05-26, 09:56   #332
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny zauważyłam ze moje dziecię strasznie wrażliwe jest, jak ja na żarty krzyknę, albo naprawdę, to spoko, ale nie daj Boże tż podniesie głos na Milka to jest taki załośliwy płacz że nie mogę go uspokoić, płacze potwornie, łzy kapią na mnie, a on patrzy na tatę i wybucha kolejnymi spazmami. Tż zdezorientowany.
mały wrażliwiec ale chyba większość dzieci w tym wieku odbiera i wyczuwa juz nasze wszystkie emocje (u Was widocznie mamusiny krzyk jest do przyjęcia, tatusia juz nie koniecznie )

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
chyba musze wyjac z szafy skakanke dla malej- wierzga nozkami jak maly konik:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...BABY+SWING.htm

sprawdziła Ci się przy starszaku? zawsze się zastanawiałam czy to kupić - może Bianka się doczeka?

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:10   #333
owieczka86
Zadomowienie

Oliveira79 fajna jest,właśnie ja nie chce jakiejś nie wiadomo jak drogiej a jak oglądałam na allegro to ceny niektórych kosmiczne...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:14   #334
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
nic a nic. tego czosnku to tak odrobinka byla ale w wielu madrych ksiazkach zalecaja niektore ziola dla dzieci

karmie piersia caly czas, dzien wyglada tak

6,30-7 piers
9-10 sniadanie: owsianka/brazowy ryz/kasza jaglana z musem owocowym/rodzynkami/morelami suszonymi
11 piers
1 obiadek (kombinacje warzywne, warzywno owocowe, rybka, indyk, zupki) czasem po kawalek banana w siatce do ciamkania
3 piers
5-6 kaszka nestle 5 zboz z lipa (lyzeczka na razie bo ekspozycja na gluta) z gruszka lub bananem
7 przed spaniem piers

przez jakis czas dokarmialam go sciagnietym mlekiem butelka przez sen o 11 (nawet nei wyjmowalam z lozeczka) i spal potem do rana, ale od jakiegos czasu budzil sie z bąkami w nocy. zaczelam mu zmniejszac ilosc podawanego mleka i przesuwac to karmienie o pol h co 3 dni w strone 7. w koncu bylo tak ze z 60ml wypil tylko troche wiec przestalam w ogole mu dawac i od tamtej pory spi do 5-7. budzi sie tylko gdy dokuczaja mu bączyska (np po jablkach niestety) ale czasem placze tylko przez sen i po kilkunastu minutach masowania brzuszka uspokaja sie i spi do rana.
juz nie pamietam kiedy ostatnio karmilam go w nocy. chyba gdzies w marcu.

odkad sie wprowadzilismy to mamy dyzury wstawania do mlodego na zmiane, jedna nocka moja jedna TZ., i jakos ciagle tak wychodzi ze na TZowych nockach Mlody spi do rana a na moich jest placz i lament. hmmm musze przemyslec wprowadzanie pokarmow na inne dni
Dziękuję za odp

Jestem pełna podziwu, że mimo ilości innych pokarmów niż pierś synek tak ładnie Ci śpi.
I, że dalej masz pokarm

Mój z kolei jak dostaje obiad i podwieczorek, to budzi się w nocy min 2-3 razy w nocy. Jeśli tylko obiad - raz.

Tak sobię myslę, że to kwestia czasu i przyzwyczajenia. W cześniej czy później muszę go przyzwyczaić do jedzenia nie tylko piersi, bo za jakiś czas i tak będę musiała go odstawić. W tedy nie wyobrażam sobię nocki, bo obecnie mam wrażenie, że budzi się z nawyku, żeby tylko pomemlać.
Bo dając mu przed 21 butle nie wierzę aby w nocy był po niej głodny

Poza tym chciałam złożyć WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM MAMUSIĄ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA

Już mam poprasowane, zaraz tylko ogarne kuchnie (teściowa nie raczyła) i pokój. Czekam na swoich rodziców i jedziemy na wieś

Ach i odnosnie prezentu dla mam. Mojej kupiłam ta michę i storczyka, teściowej storczyka miniaturkę seseses

Jeszcze jutro jedziemy na komunię oby nie padało
Bo przy ilosci osób zaproszonych ratować Nas będzie tylko spacer, aby Mimi odpoczął.
Pragnę zaznaczyć, że komunia jest na 70 osób

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

te spodenki tez mnie kusza, tylko ciekawe jak to bawelna, nie kupowalam tam nic jeszcze z ciuszkow, a ksiazeczki to na pewno, bo Fifi uwielbia jak mu czytam
ale kupilam malemu w pepco fajne ''dorosle'' szorty na lato

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

no niby tak, ale juz sama nie wiem, tz kaze mi jechac na zakupy ale mi szkoda kasy, glupia jestem co?

przypomnialo mi sie, ze mam jeszcze bolerko, musze pomierzyc jutro... moze inna kiecke wygrzebie

Nawet jak będzie gorsza bawełna to na dwór w sam raz.

Szoruj na zakupy

I bez nowej kiecki Nam się tu nie pokazuj
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:17   #335
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ma dziewczyna powera szacun

zboki zboki! co ja tu robię

STO LAT MAMUŚKI!

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:18   #336
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Bo przy ilosci osób zaproszonych ratować Nas będzie tylko spacer, aby Mimi odpoczął.

chcialaś powiedzieć "wesele"

Stary 2012-05-26, 10:23   #337
elf27
Zadomowienie

dzięki dziewczyny, tż własnie non stop by z nim przy tv siedział leń

mogę dodać rafinowany olej rzepakowy do zupki małego?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

GOLDI Ty mi pisałaś o D3, pediatra mi kazała podawać mimo karmienia mm (wtf?)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 10:25   #338
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, tż własnie non stop by z nim przy tv siedział leń

mogę dodać rafinowany olej rzepakowy do zupki małego?

wygooglowałam i to znalazlam:
"Rafinowane oleje roślinne podczas przeróbki tracą wiele swoich wartości, nie posiadają prawie w ogóle zapachu i smaku, które są tak charakterystyczne dla olejów tłoczonych na zimno. Jedyną przewagą olejów rafinowanych jest to, że bez problemu wytrzymują wysokie temperatury i są dużo tańsze."

więc ja bym nie dawala

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

elfik zaj****** podpis

Stary 2012-05-26, 10:30   #339
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

sprawdziła Ci się przy starszaku? zawsze się zastanawiałam czy to kupić - może Bianka się doczeka?
No wlasnie Filip kochal kickac- ale do tej pory Nika lubila to czego Filip nie lubil i odwrotnie, wiec z ciekawoscia bede robic przymiarki do skakanki
Stary 2012-05-26, 10:32   #340
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No wlasnie Filip kochal kickac- ale do tej pory Nika lubila to czego Filip nie lubil i odwrotnie, wiec z ciekawoscia bede robic przymiarki do skakanki

Stary 2012-05-26, 11:07   #341
agulan82
Rozeznanie

Ja mam cosik takiego http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...#ht_500wt_1287
jesli moge podpowiedziec to spokojnie mozesz kupic uzywana i niekoniecznie firmowa bo to i tak nie ma znaczenia oby zasieg byl spory.

U nas tez sporo tv ale to znow starsza bardziej no i ja rano dziendobry tvn a mala mimo to malo patrzy, nieinteresuje ja to jeszcze.

dzieczyny po prawej stronie na wizazu wlacza sie taka reklama KOSMETYK WSZECH CCZASOW ja przez to ustrojstwo nie moge odswiezac sobie forum i np. wejsc na prywatne wiadomosci, czy ktos mi pomoze to usunac???

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-05-26 o 11:10
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 11:21   #342
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
dzieczyny po prawej stronie na wizazu wlacza sie taka reklama KOSMETYK WSZECH CCZASOW ja przez to ustrojstwo nie moge odswiezac sobie forum i np. wejsc na prywatne wiadomosci, czy ktos mi pomoze to usunac???
myslałam że tylko ja tak mam też mnie to irytuje (możesz odświeżyć forum poprzez odświeżenie całej strony)

Stary 2012-05-26, 11:34   #343
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
NettkA ty wiesz jaki ja jestem aniolek?
Mi sie kon kojarzy z koniem, jajka z jajkami itd
Za mlodu to potrafilam takimi tekstami walic ze jedna kolezanka spisywala moje riposty i dwuznacznosci ale na starosc Czlowiekowi nie takie rzeczy w glowie
nie dziwne, że Sonia takimi tekstami wali talet po mamusi ma

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

mam nadzieje, ze plastry nie zawioda, bo nas przybedzie w takim tempie...
a jakie używasz??? i jakie ogólnie masz na ich temat zdanie bo ja narazie Cerazette biore ale myśle jeszcze z 2 miechy pokarmić i zakręcić sutki......

a mój syncio pobudka o 7 dzisiaj jak nigdy przeważnie najwczesniej o 8 wstajemy no ale wybaczam hehe tż wrócił z pracy z nocki a ja walnełam tekst " to co kochanie jedziemy na rynek?" a on jak zawsze puka sie mi w głowe mówi, żebym sie zbierała to pojedziemy byłam w szoku no i dostałam od chłopaków spódniczke i bluzeczke od chłopaków tzn od Mikusia a tata płacił heh

posprzątałam jeszcze zostało mi odkurzyć ale Mikuś śpi to niechce go budzić.....zauważyłam, że mały na brzuszku dłużej śpi a w dzień przeważnie tak kima i na noc zasypia ale go przekręcam później bo sie boje........

dziewczyny czytające moją historię w klubie mam pytanie w jaki sposób moglibyśmy sie zabezpieczyć??jakaś umowa czy coś?? bo boje sie, że jak taki numer nam odwalili to żeby później nie było że my kase wewalimy zrobimy a oni nam ładnie podziekują i każą wypierdalać teraz widze że można sie wszyskiego spodziewać po nich a tż jest przykro i pewnie głupio wobec mnie, że jego rodzina taki numer wywineła nam...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:07   #344
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
nie pomoge ... my kisimy się w 1 pokoju więc nie było potrzeby...

co do wlosow mloda teeeeez lubi
moja też lubi a śmiechu przy tym....

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

sozza oby mała nie załapała jakiejś bakterii od kota;/

moja bratanica miała w oku bakterie...załapała od kota;/ oczywiście musieli się go pozbyć.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

ja na tyle osób wesele robie

elf masz za☠☠☠.isty podpis

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-05-26 o 12:10
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:56   #345
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Byłam dzis z Tz na rynku i w Biedrze bo dzis grill.Jak tak to za zzakupami nie przepada a jak ostatnio chce jechavc sama a go z mała zostawic to sie fanem zakupow stał.Nic sobie nie kupiłam ale....spotkałam mojego ex (wrog publiczny nr 1 mojego Tzta.I niedługo potem dostałam esa jak kwitnaco wygladam i ze macierzynstwo mi słuzyKwitnaco to na pewno jak dynia jesienia

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

A ja nic nie dostała bo " jak pojedziemy do galerii to sobie cos kupisz" tak chyba za 100 lat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 14:10   #346
glamourous
Zakorzenienie

O jeny dziewczynyjaka podniete mialam na tym basenie normalnie za caly rok bez seksu mi starczy
Byla taka laska ktora chodzila ze mna do liceum i bardzo jej nie lubilam. Ona byla wtedy chuda jak szczapa naprawde chodzaca anoreksja
A teraz to ja po trojce dzieci mam sto razy lepsza figure niz ona po jednym : jupi: brzuch otluszczony i sflaczaly, biustu nadal zero normalnie az w zachwyt wpadlam
Na dodatek ma dziecko placzliwe, chlopak prawie 4 lata a ciagle jeczolil
A sonia byla zachwycona, najmniejsza w grupie a robila za dziecko pokazowe bo w ogole zero strachu a wszystkie inne dzieci kurczowo wisialy rodzicom na szyi

Ale jestem podla
Stary 2012-05-26, 14:20   #347
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
O jeny dziewczynyjaka podniete mialam na tym basenie normalnie za caly rok bez seksu mi starczy
Byla taka laska ktora chodzila ze mna do liceum i bardzo jej nie lubilam. Ona byla wtedy chuda jak szczapa naprawde chodzaca anoreksja
A teraz to ja po trojce dzieci mam sto razy lepsza figure niz ona po jednym : jupi: brzuch otluszczony i sflaczaly, biustu nadal zero normalnie az w zachwyt wpadlam
A sonia byla zachwycona, najmniejsza w grupie a robila za dziecko pokazowe bo w ogole zero strachu a wszystkie inne dzieci kurczowo wisialy rodzicom na szyi

Ale jestem podla
Przynajmniej poprawiłaś sobie humorek

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-05-26, 14:42   #348
glamourous
Zakorzenienie

A tak bo ta panna miala ogromne mniemanie o sobie, ze niby najpiekniejsza i generalnie oceniala ludzi po wygladzie a dokladniej po marce ciuchow. Jak ktos nie byl od stop do glow w adidasie i innych najkach to byl dla niej nikim. Taki snobistyczny pustak
Stary 2012-05-26, 15:37   #349
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
A tak bo ta panna miala ogromne mniemanie o sobie, ze niby najpiekniejsza i generalnie oceniala ludzi po wygladzie a dokladniej po marce ciuchow. Jak ktos nie byl od stop do glow w adidasie i innych najkach to byl dla niej nikim. Taki snobistyczny pustak
glam no nie wiesz??? lans to podstawa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 15:39   #350
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jestem podla

hehehe i bardzo dobre podejscie, a co!
cos mi sie zdaje, ze moja by sie skumplowała z Sonia, bo to co o niej psizesz to mi przypomina moja Polusie

Stary 2012-05-26, 15:56   #351
glamourous
Zakorzenienie

Mozliwe one nawet ten sam rocznik chociaz sonia starsza. Dajesz Polusie do przedszkola?
Ja wlasnie takie mialam przemyslenia ze faktycznie w szkole to tych kilka mcy roznicy wieliej nie robi. Ale przedszkole - te trzylatki rocznikowo styczen a grudzien to calkiem inne dzieci...

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dziewczyny czy oprocz mojego domka sa jeszcze jakies dzieci ktore NIE gaworza????? Adam od kilku dni od rana do wieczora dadadada na przemian z piskami a domo nic tylko aaaaaaaaaaaaa . No i obaj sie rechocza
Z byle powodu
Stary 2012-05-26, 16:02   #352
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe one nawet ten sam rocznik chociaz sonia starsza. Dajesz Polusie do przedszkola?
Ja wlasnie takie mialam przemyslenia ze faktycznie w szkole to tych kilka mcy roznicy wieliej nie robi. Ale przedszkole - te trzylatki rocznikowo styczen a grudzien to calkiem inne dzieci...

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dziewczyny czy oprocz mojego domka sa jeszcze jakies dzieci ktore NIE gaworza????? Adam od kilku dni od rana do wieczora dadadada na przemian z piskami a domo nic tylko aaaaaaaaaaaaa . No i obaj sie rechocza
Z byle powodu
No własnie moja z końca grudnia...Ze styczniowymi to praktycznie rok różnicy. Nie daje jej do przedszkola, bo i tak maz w delegacje jeździ, ja siedze z Michalkiem. Musialabym rano wstawac i ją prowadzić a to kawalek ode mnie jest. Myslelismy, zeby ja dac od wrzesnia, ale to bez sensu narazie, bo i tak w domu siedze. A wstawac rano i sie umeczyc z tego trzeciego piętra i isc taki kawał...oj nie na przedszkole przyjdzie jeszcze czas

Stary 2012-05-26, 16:11   #353
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
takich ludzi to tępić trzeba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 16:21   #354
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
No własnie moja z końca grudnia...Ze styczniowymi to praktycznie rok różnicy. Nie daje jej do przedszkola, bo i tak maz w delegacje jeździ, ja siedze z Michalkiem. Musialabym rano wstawac i ją prowadzić a to kawalek ode mnie jest. Myslelismy, zeby ja dac od wrzesnia, ale to bez sensu narazie, bo i tak w domu siedze. A wstawac rano i sie umeczyc z tego trzeciego piętra i isc taki kawał...oj nie na przedszkole przyjdzie jeszcze czas
No wlasnie o ten rok mi chodzi, jak pomysle o soni sprzed pol roku nawet to jest zupelnie inne dziecko
A ostatnio poznalysmy zuzie styczniowa ktora bedzie z sonia w jednej grupie. Glowe wyzsza, z 4 kilo ciezsza a to tylko 7 mcy roznicy, co dopiero przy roku... Ale soni i tak nie przegada

Ostatnio gdzies sie spieszylysmy do soni i walnelam tekst- pospiesz sie, gonia nas niemcy z psami a dzis sonia oczywiscie do babci powtorzyla babcia oniemiala i oczywiscie na mnie najechala czego ja dziecka ucze

A do dziadka ktory ja przedrzeznial walnela- no zamknij wreszcie ten dziob

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
takich ludzi to tępić trzeba
Amen
Stary 2012-05-26, 16:24   #355
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie o ten rok mi chodzi, jak pomysle o soni sprzed pol roku nawet to jest zupelnie inne dziecko
A ostatnio poznalysmy zuzie styczniowa ktora bedzie z sonia w jednej grupie. Glowe wyzsza, z 4 kilo ciezsza a to tylko 7 mcy roznicy, co dopiero przy roku... Ale soni i tak nie przegada

Ostatnio gdzies sie spieszylysmy do soni i walnelam tekst- pospiesz sie, gonia nas niemcy z psami a dzis sonia oczywiscie do babci powtorzyla babcia oniemiala i oczywiscie na mnie najechala czego ja dziecka ucze

A do dziadka ktory ja przedrzeznial walnela- no zamknij wreszcie ten dziob

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Amen

ciekawe jaką dziadek zrobił minę

Moja bratowa mi dzisiaj oznajmiła ,że jej Filipek (4 dni starszy od Paulinki) chcę już chodzić trzyma go za ręce a on robi kroki...oczywiście musiała zadzwonić i się pochwalić....co jej dziecko już potrafi a moja nie

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-05-26 o 16:35
Stary 2012-05-26, 16:41   #356
OlusiaS
Wtajemniczenie

powiem wam,ze powinni cos zrobic w systemie szkolnictwa,bo rzeczywiscie dziecko ze stycznia jest na innym poziomie jednak,jak dziecko z grudnia.Sa naturalnie wyjatki,ale jednak to praktycznie rok roznicy.
Max idzie do szkoly w sierpniu w wieku 6,5 lat,znajomych syn jest z kwietnia tego samego roku i poszedl do szkoly w zeszlym roku,ale tu jest ciut inny system.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

nettko to Cie pociesze,bo nie wolno tego robic !!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:49   #357
Oliveira79
Zadomowienie

[QUOTE=glamourous;34338752]

A do dziadka ktory ja przedrzeznial walnela- no zamknij wreszcie ten dziob QUOTE]

rozwalasz mnie Glam codziennie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Moja bratowa mi dzisiaj oznajmiła ,że jej Filipek (4 dni starszy od Paulinki) chcę już chodzić trzyma go za ręce a on robi kroki...oczywiście musiała zadzwonić i się pochwalić....co jej dziecko już potrafi a moja nie
nettka olej ciepłym moczem jak ja nie lubię takich ludzi

Stary 2012-05-26, 17:04   #358
ela3010
Zadomowienie

Glam to gratuluję podniety I to się chwali, niech baba wpadnie w kompleksy sesese.

Baha i tak fajnie że teściówce coś kupiłaś, ja to wiesz........

Goldi ciągle na koniu.

Ja po zakupach już, bluzeczkę sobie kupiłam na poniedziałek, mam iprezę w przedszkolu z okazji Dnia Matki.

Jutro grillujemy u rodziców, to i humor mam lepszy.

Byłam w bidronce i tak się wkurzyłam ze potem nie mogłam skupic się na zakupach. Najpierw jeden facet jechał wózkiem zakupowym i zaczepił o kółka o moją spacerówkę z Milusiem, i pojechał tak, dopadłam go, taka wkurzona a on nic, nawet przepraszam nie wymamrotał.
Potem wypatrzyłam jakieś fajne perfumki ale nie mogłam sie dostać do półki bo jakiś inny facet zastawił wszystko wózkiem a sam czytał składy wszystkich szamponów. CZekałam jak durna bo on ani myślał mnie puścić.
Jak już wreszcie kupiłam i wychodziłam to ten pierwszy facet kopnął mi w spacerówkę, niby się zagapił, nosz kur, nie stary a normalnie przymuł jakiś, wrrrr.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ja dziś mam podnietę odnośnie Goldikowego koniai się jaram cały dzień.

Nettko powiedz jej, tej bratowej, że Paulinka już chodzi, śpiewa i tańczy.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

A jaram się tym koniem bo my z mężem już dawno ten teges śmieges.

Ja na wizażu a małż szarlotkę piecze
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:17   #359
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja na wizażu a małż szarlotkę piecze
to o której mozna wbić na kawusię
ciepła szarloteczka mmm....

Stary 2012-05-26, 17:25   #360
ela3010
Zadomowienie

Dam znać czy jadalna i wbijaj, koleżanki wizażowe zbieraj i heja na Roztocze
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości