Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 23:56   #301
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

kurde. Dzis sie wsciekli ludzie normalnie.
Caly dzien walili drzwiami i oknami do mnie. Czuje sie jak po imprezie.
Zrobilam pyszna pizze, obzarlam sie i az mi ciezko
Co do spania w swoim pokoju wiolqn- dzieciaki w uk maja razem pokoj i jest oki. nika sie budzi roznie, raz o 5, raz o 7 na mleczko. Zawsze tez uslysze jak sie przebudzi w nocy. Mam poporstu lekki sen. Filip mial swoj pokoj tutaj jak mial cos kolo roczku chyba.
Co do wibratorow- w trakcie rozpakowywania sie moja siora przyszla z pomoca- jej mina gdy wibrator wypadl jej na rece- niezastapiona!!!! Cegla roku! ( laska ma 20 lat juz a zachowala sie jak jakas pensjonarka hehehehe)
Co do sexu- jak narazie zenada, bo nie ma kiedy

Cos jeszcze miala pisac, ale juz mi jedno oko spi i 3/4 mozgu tez, wiec odezwe sie jutro rano, bo na wieczor do pracy , w niedziele bede zdychac, w poniedziaek do poludnia odsypiac nocke....
Kolorowych
Stary 2012-05-26, 07:00   #302
glamourous
Zakorzenienie

Witam sie pierwsza z zyczeniami dla was na dzien matki
Stary 2012-05-26, 07:32   #303
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Witam sie pierwsza z zyczeniami dla was na dzien matki
Witam ja też dołączam się do życzeń, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

U nas na własny pokój jeszcze za wcześnie, Lena budzi się 3,4 razy więc bez sensu by było.

Dziewczyny macie jakiś dobry rozjaśniacz pod oczy ?
A i jeszcze krem pod oczy rozjaśniający worki? Bo wyglądam nie zaciekawie
Stary 2012-05-26, 07:32   #304
kasia_aa
Zadomowienie

witam sie i ja no tak dzis mamy swieto mamuski
wczoraj juz wam nie miałam siły nic pisac, zreszta tematycznie nie bardzo bym pasowała
wczoraj byla próba generalna noszenia w nosidełku mt (jak szlismy na te działki) spoko sie zaklada nawet, wiadomo nie mam jeszcze wprawy, ale po 10 min mały zasnał w nim! i spał prawie godz! byłam w ciezkim szoku,, super sprawa tylko musze je troche zawijac jeszcze bo daniel za mały jakis a on musi wszystko widziec dookoła

a co do ogródka to faktycznie jest puste pole poparcelowane, duzo ludzi juz tam postawiało altany i stoja tylko domki i nie na nic pozatym zadnych drzew ani zieleni generalnie bo nikomu nic jeszcze nie urosło smiesznie to wyglada, ale wezmiemmy totrzeba bedzie rzeczywiscie duzo tam włożyć ale co tam, bedziemy miec działke! a no i bardzo duzo młodych ludzi z dziecmi, jak kajtek podrosnie to sie bedzie miał z kim bawic
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 07:43   #305
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej dżagi

Nie wiem co tu się dziś działo i co kaman z końmi, ale jutro wraca mój ogier

Przeleciałam Was, oglądam top trendy i jem oliwki a tu cisza się zrobiła...
wszystkie? no co Ty <zawstydzona>
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 07:43   #306
kasia_aa
Zadomowienie

a co do pokoju od małego to moj od poczatku ma wlasny (pewnie wyjde na matke wyrodną) bardzo bałam sie z nim spc, że mu krzywdę zrobie, raz tak spałam w szpitalu i prawie oka nie zmrużyłam. tylko trzeba sprostowac że ten "drugi pokój" to tylko tak szumie brzmi mamy bardzo małe mieszkanko i na dobra sprawe to jest jedno i to samo pomieszczenie ścianką przedzielone, wiec nie ma mowy o tym ze bym malego mogla nie słyszeć itp
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 07:52   #307
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Goldika uśmiałam się z twojego jajka ugotowanego na bardzo twardo
Ja parę razy wstawiałam ziemniaki, kalafiora i brokuła tylko szkoda że bez wody. Stał na palniku to tylko zapaliłam ogień bez zaglądania do środka garnka

Witam się na nowym wątku i mam nadzieję, że troszkę więcej będę się udzielać. Przez ostanie dni ledwo dotykałam laptopa, bo Młody wieczorami popłakiwał przez 2-3 godziny zanim zasnął i przez ten czas musiał jeszcze być noszony. Dziś troszkę lepiej a ja mam czas na neta Brzuszek mu dokuczał po syropie na pleśniawki, bo niestety to dziadostwo go dopadło.
hahah tez jestes dobra

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
laski a wy na haju jakims? czytam i kwicze, a tz patrzy na mnie podejrzanie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

glam tz cos wspominal, stylistke mam w domu normalnie musze w poniedzialek polazic po sklepach tz potrzebuje bialych rekawiczek...
takich jak na techno party? http://allegro.pl/hit-rekawiczki-bia...330934270.html
czy cos takiego: http://allegro.pl/seksowne-dlugie-ko...306111769.html

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

wszystkiego najlepszego Mamuski
Stary 2012-05-26, 08:03   #308
glamourous
Zakorzenienie

Zaluje ze nie bedzie nam mial kto na basenie zdjecia zrobic
Stary 2012-05-26, 08:12   #309
ela3010
Zadomowienie

Hej

To wesoło miałyście wczoraj na wątku, dziś od rana chichram jak poczytałam.

Ja byłam u rodziców cały dzień, dziś w domu,
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:16   #310
goldika
Zakorzenienie

Laski kupiła któraś z Was tą pościel z Biedry?

Muffi za F. za posmakowanie stóp!
Stary 2012-05-26, 08:29   #311
Oliveira79
Zadomowienie

Najlepszego w Dniu Naszego Święta

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:42   #312
elf27
Zadomowienie

wszystkiego najlepszego

dziewczyny czy jesteście przeciwne oglądaniu tv przez maluszka? bo mój uwielbia oglądać kreskówki czasami i mam wyrzuty sumienia, że mu pozwalam
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:57   #313
OlusiaS
Wtajemniczenie

wszystkiego najlepszego kobietki z okzji naszego swieta

W prezencie od zula dostalam potluczona mydelniczke ,ktora oczywiscie zostawil w zlewie!!Nie sprzatnal!!Nie wspomne o majtkach tu,skarpetkach tam,koszulce i spodenkach jeszcze w innym miejscu...Zadzwonilam i z☠☠☠alam...

elf sama nie wiem,jak z tym telewizorem...Mala przez chwile pooglada,potem ja to nudzi.Mysle,ze jak pare minut dziennie mu na to pozwolisz,to nic sie nie stanie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 09:07   #314
goldika
Zakorzenienie

ja jestem anty telewizyjna. Tz za to by mlodemu ciagle puszczal tv bo wtedy siedzi i sie gapi, a on ma swiety spokoj chlopy sa tak beznadziejne!

opuscilismy mlodemu wczoraj lozeczko. Bardzo mu sie spodobalo, obracal sie wczoraj co chwile, zachowywal sie jakby byl w calkiem nowym miejscu, wszystko ogladal w nim

Zul poszedl po cos na sniadanie do sklepu 200m od domu i nie ma go ponad pol godz juz... jak mnie wkurza to, ze czesto bladzi by powiedzial, ze idzie tu i tu to nie. A ja czekam... bo jedziemy na zakupy, a potem no wiecie... konia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Olusia dobra z☠☠☠ka od rana nie jest zla
Stary 2012-05-26, 09:14   #315
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja jestem anty telewizyjna. Tz za to by mlodemu ciagle puszczal tv bo wtedy siedzi i sie gapi, a on ma swiety spokoj chlopy sa tak beznadziejne!

opuscilismy mlodemu wczoraj lozeczko. Bardzo mu sie spodobalo, obracal sie wczoraj co chwile, zachowywal sie jakby byl w calkiem nowym miejscu, wszystko ogladal w nim

Zul poszedl po cos na sniadanie do sklepu 200m od domu i nie ma go ponad pol godz juz... jak mnie wkurza to, ze czesto bladzi by powiedzial, ze idzie tu i tu to nie. A ja czekam... bo jedziemy na zakupy, a potem no wiecie... konia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Olusia dobra z☠☠☠ka od rana nie jest zla
oj zebys wiedziala,jak mi ulzylo .Musialam to zrobic,bo mam tego dosc!!Zanim posprzatam ten caly syf,to juz potem nie mam ochoty badz czasu,zeby zrobic w domu cycus glancus.

A moze po jakies kwiatki TZ zabladzil ??
Stary 2012-05-26, 09:25   #316
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Tak dzisiaj patrzylam sobie na Filipka jak spal i nie moglam sobie wyobrazic, ze to kiedys bedzie dorosly facet i bedzie mial swoja wlasna rodzine... ja nie chce
i będziesz teściową

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
ja na cienie pod oczami stosuje zek z Flos leku z arniką
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...brzmienia.html

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

W prezencie od zula dostalam potluczona mydelniczke ,ktora oczywiscie zostawil w zlewie!!Nie sprzatnal!!Nie wspomne o majtkach tu,skarpetkach tam,koszulce i spodenkach jeszcze w innym miejscu...Zadzwonilam i z☠☠☠alam...
przypomniałas mi co mój tata mi i siostrom robił jak rozwalałysmy ubraniam i pościel. Ale drastyczne: otwierał okno i wywalał wszysko ze słowami ze w ciągu 30 minut ma byc posprzątane. Ale mieszkałyśmy w domu.
Ja bym zrobiła coś na złość
np rzucała wszyskie porozwalane graty na TŻ lapka.

Kochane Mamy wszystkiego najlepszego z okazji naszego świeta:
piosenka z dedykacją:
http://www.youtube.com/watch?v=aszGDDakrkQ

ja rono dostałam od Helusi bombonierkę z kartczką i z cudnym uśmiechem
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 09:26   #317
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous;34330250[B
]NettkA ty wiesz jaki ja jestem aniolek?
Mi sie kon kojarzy z koniem, jajka z jajkami itd
Za mlodu to potrafilam takimi tekstami walic ze jedna kolezanka spisywala moje riposty i dwuznacznosci ale na starosc Czlowiekowi nie takie rzeczy w glowie [/B]

Jesteś wzorem do naśladowania

Wszystkiego naj naj naj naj najlepszego mamuśki

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-05-26 o 09:34
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 09:35   #318
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
przypomniałas mi co mój tata mi i siostrom robił jak rozwalałysmy ubraniam i pościel. Ale drastyczne: otwierał okno i wywalał wszysko ze słowami ze w ciągu 30 minut ma byc posprzątane. Ale mieszkałyśmy w domu.
Ja bym zrobiła coś na złość
np rzucała wszyskie porozwalane graty na TŻ lapka.
hmmm,juz nie raz sie zastanawialam,czy zrobic cos takiego,ale przeciez nie bede doroslego faceta straszyla wyrzuceniem jego rzeczy do kosza!!Lapek jest moj .Jedyne,co moge zrobic to klasc to wszystko na jego miejsce na kanapie.Jak przyjdzie z pracy,nie bedzie mial sie gdzie polozyc .

Muffinko przejdzie Ci to .Tez tak mialam,jak Max byl maly,ale z czasem to mija
Stary 2012-05-26, 09:56   #319
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana

Maja sprawiła mamie prezent i spałyśmy do 9:20 były jakieś przerwy, bo po 4 wzięłam ją do siebie, ale cyc i spanko... więc nawet nie wiem co, gdzie jak

Dziewczynki... pierwszy raz w życiu, tak namacalnie i prawdziwie, obchodzimy Dzień Mamy ... z tej okazji życze Wam i sobie wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, dużo zdrówka i radości z naszych pociech, dumy każdego dnia z tego że jesteśmy mamami. Najlepszego

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Witam ja też dołączam się do życzeń, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

U nas na własny pokój jeszcze za wcześnie, Lena budzi się 3,4 razy więc bez sensu by było.

mi kumpela od lat zmagająca się z nerkami pow. ze worki są od nerek i że powinnam sie zbadac... ja mam krem pod oczy Lirene, ale przyznam ze bez szalu... za to moj tata korzysta z Nivea for men pod oczy i bardzo chwali :P az czasem mysle czy sie nie skusić

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:05   #320
ggoraa
Zadomowienie

ehhh, nie jestem wyspana o 5 mleczko, pozniej od 6:50 gadanie....jak zasnela przed 8 to Filip otworzyl swe oczy i koniec spania
Stary 2012-05-26, 10:06   #321
owieczka86
Zadomowienie

muffinka90 też ostatnio myślałam jak to będzie jak Filip dorośnie i się ożeni,coś czuje że ciężko mi będzie się z tym pogodzić oby tylko na dobrą dziewczynę trafił a nie flądre jakąś... kurde mam nadzieję ze nie będę wredna teściową - jak moja ;P

OlusiaS u mnie też tż zostawia swoje ciuchy wszędzie:na krześle na fotelu na podłodze... bo niektóre jak mówi "za czyste do prania ale za brudne do szafy", wkurza mnie to bo co sprzątne to jak tylko wróci do domu zaraz na rozkłada,chyba sie za to wezmę -> schowam w worek na śmieci i wyniose ciekawe co zrobi jak nie będzie miał sie w co ubrać z tymi ciuchami to chyba u nich rodzinne bo u teściów w pokoju to samo...

goldika u mnie tż robi to samo kładzie się z Filipem na łóżku i tv oglądają...a mnie to wkurza

witam
najlepszego mamuśki z okazji naszego swięta

zapowiada się piękny dzień,pogoda ładna,mieszkanie sprzątnięte,kawka wypita,młody kima a ja idę umyć włosy bo kołtunków się narobiło że aż się boję jak rozczeszę Fifi mnie tak zmasakrował z ranabawił się włosami szarpał ale miał radoche

mam pytanie :
macie nianie elektroniczne?? jakiej firmy polecacie??? chyba musze sobie zakupić bo jak młody śpi to nawet nie mogę wyjść na balkonie posiedzieć kawki wypić czy opalać sie,o zejściu na ogród nawet nie wspomne a z nianią to co innego

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:08
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:11   #322
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
wszystkie? no co Ty <zawstydzona>

ma dziewczyna powera szacun

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Zaluje ze nie bedzie nam mial kto na basenie zdjecia zrobic

glam poproscie ratownika albo zapoluj na jakaś sympatyczną Panią bawcie się dobrze !!!

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

dziewczyny czy jesteście przeciwne oglądaniu tv przez maluszka? bo mój uwielbia oglądać kreskówki czasami i mam wyrzuty sumienia, że mu pozwalam

kochana jak potrzebuje chwile dla siebie- czytaj obiad, sprzatanie itepe, to tez czasem włącze... ale sporadycznie... nie uwazam ze to cos zlego, ale osobiscie nie chce by mała wyrosła na telewizyjnego mola...

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-26, 10:18   #323
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
elektrycznym, kilka sekund i po sprawie, zwyklym nawett jeszcze nei probowalam

czy czyjes dziecko wyprowadzilo sie juz do swojego pokoju? Nie karmie Adka w nocy juz pare miesiecy, ostatnio ladnie przesypia cale nocki do rana wiec zastanawiam sie czy go nie przeprowadzic do siebie
moja dostala nakaz eksmisji juz jakis czas temu, chyba jakos przed moim poerotem do pracy, przesypiala noce wiec jest spoko, teraz mieszka w pokoju obok

Elf, ja nie jestem przeciiwna ogladaniu bajek przez dzieci, sama sporo ogladalam jak bylam mala. dzis TV w domu mamy wlaczony opd wielkiego swieta (czytaj: jak jest formula 1 albo jakis wazny mecz), nie ogladamy TV, ale czasami pokazujemy Ani bajki na kompie.

Jestem zalaman, wczoraj wracam do domu, szybko karnmie mala (mielismy jechac na imieniny do kuzynki i rodzice mieli mnie zabrac po drodze), przyszla mama, akurat przebieralam mala, otwieram pieluche a tam wielkie kupsko, no ale z mama szybko sie uporalysmy, ubralysmay Anie biore nosidelko a tam....kocie siki! Przxesikane na wylot! Rece mi opadly i juz prawie zrezygnowalam z wyjazdu. mama wyprala szybko pasy a do nosidelka wlozylysmy podklady z Rossmana i jakos dalismy rade! Pozniej tata zabral to nosidelko i dzis od rana pral karcherem. na szczescie kolezanka mojej przyjaciolki chcila sprzedac fotelik maxi-cosi mobi, lezal u mojej przyjaciolki w garazu, juz jej powioedzialam, ze chce go kupic, bo sprzedawala za 300, a prawie nieuzywany. dzwonie wieczorem do przyjaciolki a ona na konferencji! na szczescie mam klucze od jej mieszkania i o 22.00 jechalam po ten fotrlik! jeszcze troche za duzy ale lepsze to niz nic! przepekamy kilka dni. Przed chwila skonczylam go montowac w samochodzie!

A na TZ jestem mega w...na a on na mnie obrazony.... no to wszystkiego naj z okazji dnia matki!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:23   #324
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
mam pytanie :
macie nianie elektroniczne?? jakiej firmy polecacie??? chyba musze sobie zakupić bo jak młody śpi to nawet nie mogę wyjść na balkonie posiedzieć kawki wypić czy opalać sie,o zejściu na ogród nawet nie wspomne a z nianią to co innego

nie pomoge ... my kisimy się w 1 pokoju więc nie było potrzeby...

co do wlosow mloda teeeeez lubi

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-26, 10:23   #325
ela3010
Zadomowienie

Właśnie, wszystkiego naj naj mamunie

Muff pociesz się ze ja będę podwójną teściową. Aż się sama siebie boję.

Olusia mnie też w☠☠☠☠ bierze jak tżta skarpetki są wszędzie, niedługo mi zlodówki wyskoczą, albo obudzę sie na poduszce z nimi. Może trzeba te wszystkie porozkładane rzeczy kłaść właśnie tżtowi pod nos, jak je zupę to obok talerza, albo jak się będzie kapał to na prysznicu mu rozwiesić albo na umywalce... Ale z kolei latać z takimi śmierdziuchami.. .

Jedziemy dziś na zakupy w czwóreczkę, juz mieszkanko uprzątnięte, potem szarlotkę upiekę, znalazłam jakiś przepis, ciekawe co mi wyjdzie, bo moje szarlotki jakieś nigdy specjalnie pychuśne nie były, ale zjadliwe to i owszem, więc nadal szukam złotego przepisu.

Dziewczyny zauważyłam ze moje dziecię strasznie wrażliwe jest, jak ja na żarty krzyknę, albo naprawdę, to spoko, ale nie daj Boże tż podniesie głos na Milka to jest taki załośliwy płacz że nie mogę go uspokoić, płacze potwornie, łzy kapią na mnie, a on patrzy na tatę i wybucha kolejnymi spazmami. Tż zdezorientowany.

A, wczoraj ściełam włosy na bombkę, nie umiem dodawać zdjęć wiec jak tż się zlituje to umieszczę fociaka w klubie.

Idę spakować pieluszki i inne fatałaszki i jak maluch wstanie to zmykamy do miasta
Stary 2012-05-26, 10:24   #326
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

jak mi młoda strasznie marudzi a musze cos zrobic a z nią na rekach nie dam rady, to posadzę ja na minutkę przed tv, ale tak żeby jej puszczac bajki to jeszcze nie widzę potrzeby, ona z resztą tez nie
ale jak juz któraś z dziewczyn pisala, tez myslę ze kilka minut nie zaszkodzi - poza tym uważam ze kontakt z tv jest nieunikniony, tym bardziej jak cały dzień przebywam z dzieckiem w salonie gdzie ma tv, który u nas praktycznie cały dzien "chodzi" może to nie wychowawcze i nieekonomiczne ale ja po prostu lubie jak mi caly czas cos brzęczy

to może z dwojga złego puszczaj jej teletubisie? podobno to udowodnione ze ta bajka ma pozytywny wpływ na rozwoj dziecka

Stary 2012-05-26, 10:33   #327
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

Jestem zalaman, wczoraj wracam do domu, szybko karnmie mala (mielismy jechac na imieniny do kuzynki i rodzice mieli mnie zabrac po drodze), przyszla mama, akurat przebieralam mala, otwieram pieluche a tam wielkie kupsko, no ale z mama szybko sie uporalysmy, ubralysmay Anie biore nosidelko a tam....kocie siki! Przxesikane na wylot! Rece mi opadly i juz prawie zrezygnowalam z wyjazdu. mama wyprala szybko pasy a do nosidelka wlozylysmy podklady z Rossmana i jakos dalismy rade! Pozniej tata zabral to nosidelko i dzis od rana pral karcherem. na szczescie kolezanka mojej przyjaciolki chcila sprzedac fotelik maxi-cosi mobi, lezal u mojej przyjaciolki w garazu, juz jej powioedzialam, ze chce go kupic, bo sprzedawala za 300, a prawie nieuzywany. dzwonie wieczorem do przyjaciolki a ona na konferencji! na szczescie mam klucze od jej mieszkania i o 22.00 jechalam po ten fotrlik! jeszcze troche za duzy ale lepsze to niz nic! przepekamy kilka dni. Przed chwila skonczylam go montowac w samochodzie!

A na TZ jestem mega w...na a on na mnie obrazony.... no to wszystkiego naj z okazji dnia matki!
wcale sie nie dziwie,ze jestes zla!!!Dla mnie miarka by juz sie przebrala!!powiedz mu,ze albo kot albo wy,a jak nie,to niech sobie ja bierze i spier**** (tak dla postraszenia oczywiscie)

A z tymi ciuchami jakos nie potrafie mu tak zrobic (tzn porozwieszac,czy polozyc w jego ulubione miejsce),za miekka jestem

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zauważyłam ze moje dziecię strasznie wrażliwe jest, jak ja na żarty krzyknę, albo naprawdę, to spoko, ale nie daj Boże tż podniesie głos na Milka to jest taki załośliwy płacz że nie mogę go uspokoić, płacze potwornie, łzy kapią na mnie, a on patrzy na tatę i wybucha kolejnymi spazmami. Tż zdezorientowany.

A, wczoraj ściełam włosy na bombkę, nie umiem dodawać zdjęć wiec jak tż się zlituje to umieszczę fociaka w klubie.

Idę spakować pieluszki i inne fatałaszki i jak maluch wstanie to zmykamy do miasta
u nas to samo .Kiedys nawet z mala sie wyglupialam,a ta zaczela plakac...Chyba zla tonacje glosu dobralam .

A te fotki na nk to juz z nowa fryzura ??
Stary 2012-05-26, 10:36   #328
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
mam pytanie :
owieczko ja mam (oczywiście po Olim ) firmy Carrera Baby (kupilam cały zestaw łącznie z podgrzewaczem do but i sterylizatorem i czymś tam jeszcze)
http://allegro.pl/niania-elektronicz...360662217.html

i jestem zadowolona - w ogóle niania elektr. to super sprawa nawet mieszkając w mieszkaniu w bloku - mozna pozamykac wszystkie drzwi i nie martwisz się że dzieciaczka nie uslyszysz a w domu to juz jak dla mnie konieczność - naprawde się sprawdza. Także nie zastanawiaj się i kupuj - i nie ma sensu inwestować w jakieś drogie wypasione firmy, ta Carrera w zupełności wystarczy np.

http://allegro.pl/niania-elktroniczn...351426057.html
ma super zasięg i firma też nie jakis "nołnejm"

Stary 2012-05-26, 10:42   #329
ela3010
Zadomowienie

Oluś nie, na nk mam związane wlosy w zwyczajną kitke. Tylko ja miałam różne długości, i te najdłuższe się związaly a te krótsze fruwały, i tak źle się z tym czułam taka potargana.

Ciekawe jak tam Goldi na koniu
Stary 2012-05-26, 10:48   #330
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

oj wściekłabym się masakrycznie chyba wzięłabym tżta z tym kotem ... za łeb i o scianę najpierw kocyk, teraz fotelik - nie wiem czy koty mogą być zazdrosne, ale na to mi wygląda - ewidentnie się na Małą uwzięło przebrzydłe kocisko

a ten fotelik od znajomej to przypadkiem nie Tobi? jeśli tak, to bierz go bez zastanowienia za tę cenę - kiedys chciałam go kupic Oliemu ale był za drogi (nowy 700-800 stówek kosztuje)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości