|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
kurde. Dzis sie wsciekli ludzie normalnie.
Caly dzien walili drzwiami i oknami do mnie. Czuje sie jak po imprezie. Zrobilam pyszna pizze, obzarlam sie i az mi ciezko ![]() Co do spania w swoim pokoju wiolqn- dzieciaki w uk maja razem pokoj i jest oki. nika sie budzi roznie, raz o 5, raz o 7 na mleczko. Zawsze tez uslysze jak sie przebudzi w nocy. Mam poporstu lekki sen. Filip mial swoj pokoj tutaj jak mial cos kolo roczku chyba. Co do wibratorow- w trakcie rozpakowywania sie moja siora przyszla z pomoca- jej mina gdy wibrator wypadl jej na rece- niezastapiona!!!! Cegla roku! ( laska ma 20 lat juz a zachowala sie jak jakas pensjonarka hehehehe) Co do sexu- jak narazie zenada, bo nie ma kiedy Cos jeszcze miala pisac, ale juz mi jedno oko spi i 3/4 mozgu tez, wiec odezwe sie jutro rano, bo na wieczor do pracy , w niedziele bede zdychac, w poniedziaek do poludnia odsypiac nocke.... Kolorowych
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie pierwsza z zyczeniami dla was na dzien matki
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Witam ja też dołączam się do życzeń, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE
U nas na własny pokój jeszcze za wcześnie, Lena budzi się 3,4 razy więc bez sensu by było. Dziewczyny macie jakiś dobry rozjaśniacz pod oczy ? A i jeszcze krem pod oczy rozjaśniający worki? Bo wyglądam nie zaciekawie
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
witam sie i ja
no tak dzis mamy swieto mamuski![]() wczoraj juz wam nie miałam siły nic pisac, zreszta tematycznie nie bardzo bym pasowała ![]() wczoraj byla próba generalna noszenia w nosidełku mt (jak szlismy na te działki) spoko sie zaklada nawet, wiadomo nie mam jeszcze wprawy, ale po 10 min mały zasnał w nim! i spał prawie godz! byłam w ciezkim szoku,, super sprawa tylko musze je troche zawijac jeszcze bo daniel za mały jakis a on musi wszystko widziec dookoła ![]() a co do ogródka to faktycznie jest puste pole poparcelowane, duzo ludzi juz tam postawiało altany i stoja tylko domki i nie na nic pozatym zadnych drzew ani zieleni generalnie bo nikomu nic jeszcze nie urosło smiesznie to wyglada, ale wezmiemmy to trzeba bedzie rzeczywiscie duzo tam włożyć ale co tam, bedziemy miec działke! a no i bardzo duzo młodych ludzi z dziecmi, jak kajtek podrosnie to sie bedzie miał z kim bawic
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
a co do pokoju od małego to moj od poczatku ma wlasny (pewnie wyjde na matke wyrodną) bardzo bałam sie z nim spc, że mu krzywdę zrobie, raz tak spałam w szpitalu i prawie oka nie zmrużyłam. tylko trzeba sprostowac że ten "drugi pokój" to tylko tak szumie brzmi
mamy bardzo małe mieszkanko i na dobra sprawe to jest jedno i to samo pomieszczenie ścianką przedzielone, wiec nie ma mowy o tym ze bym malego mogla nie słyszeć itp
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/hit-rekawiczki-bia...330934270.htmlczy cos takiego: http://allegro.pl/seksowne-dlugie-ko...306111769.html ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- wszystkiego najlepszego Mamuski |
||
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Zaluje ze nie bedzie nam mial kto na basenie zdjecia zrobic
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Hej
To wesoło miałyście wczoraj na wątku, dziś od rana chichram jak poczytałam .Ja byłam u rodziców cały dzień, dziś w domu ,
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Laski kupiła któraś z Was tą pościel z Biedry?
Muffi za F. za posmakowanie stóp!
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego w Dniu Naszego Święta
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego
![]() dziewczyny czy jesteście przeciwne oglądaniu tv przez maluszka? bo mój uwielbia oglądać kreskówki czasami i mam wyrzuty sumienia, że mu pozwalam |
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego kobietki z okzji naszego swieta W prezencie od zula dostalam potluczona mydelniczke ,ktora oczywiscie zostawil w zlewie!!Nie sprzatnal!!Nie wspomne o majtkach tu,skarpetkach tam,koszulce i spodenkach jeszcze w innym miejscu...Zadzwonilam i z☠☠☠alam...elf sama nie wiem,jak z tym telewizorem...Mala przez chwile pooglada,potem ja to nudzi.Mysle,ze jak pare minut dziennie mu na to pozwolisz,to nic sie nie stanie
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem anty telewizyjna. Tz za to by mlodemu ciagle puszczal tv bo wtedy siedzi i sie gapi, a on ma swiety spokoj
chlopy sa tak beznadziejne!opuscilismy mlodemu wczoraj lozeczko. Bardzo mu sie spodobalo, obracal sie wczoraj co chwile, zachowywal sie jakby byl w calkiem nowym miejscu, wszystko ogladal w nim ![]() Zul poszedl po cos na sniadanie do sklepu 200m od domu i nie ma go ponad pol godz juz... jak mnie wkurza to, ze czesto bladzi by powiedzial, ze idzie tu i tu to nie. A ja czekam... bo jedziemy na zakupy, a potem no wiecie... konia---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Olusia dobra z☠☠☠ka od rana nie jest zla
|
|
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Musialam to zrobic,bo mam tego dosc!!Zanim posprzatam ten caly syf,to juz potem nie mam ochoty badz czasu,zeby zrobic w domu cycus glancus.A moze po jakies kwiatki TZ zabladzil ??
|
|
|
|
|
#316 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...brzmienia.html Cytat:
Ja bym zrobiła coś na złość np rzucała wszyskie porozwalane graty na TŻ lapka. Kochane Mamy wszystkiego najlepszego z okazji naszego świeta: piosenka z dedykacją: http://www.youtube.com/watch?v=aszGDDakrkQ ja rono dostałam od Helusi bombonierkę z kartczką i z cudnym uśmiechem
|
|||
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś wzorem do naśladowania ![]() Wszystkiego naj naj naj naj najlepszego mamuśki
Paulinka 18.11.2011 ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-26 o 09:34 |
|
|
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jedyne,co moge zrobic to klasc to wszystko na jego miejsce na kanapie.Jak przyjdzie z pracy,nie bedzie mial sie gdzie polozyc .Muffinko przejdzie Ci to .Tez tak mialam,jak Max byl maly,ale z czasem to mija
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
witamy z rana
Maja sprawiła mamie prezent i spałyśmy do 9:20 były jakieś przerwy, bo po 4 wzięłam ją do siebie, ale cyc i spanko... więc nawet nie wiem co, gdzie jak ![]() Dziewczynki... pierwszy raz w życiu, tak namacalnie i prawdziwie, obchodzimy Dzień Mamy ... z tej okazji życze Wam i sobie wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, dużo zdrówka i radości z naszych pociech, dumy każdego dnia z tego że jesteśmy mamami. Najlepszego ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
mi kumpela od lat zmagająca się z nerkami pow. ze worki są od nerek i że powinnam sie zbadac... ja mam krem pod oczy Lirene, ale przyznam ze bez szalu... za to moj tata korzysta z Nivea for men pod oczy i bardzo chwali :P az czasem mysle czy sie nie skusić
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
ehhh, nie jestem wyspana
o 5 mleczko, pozniej od 6:50 gadanie....jak zasnela przed 8 to Filip otworzyl swe oczy i koniec spania
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
muffinka90 też ostatnio myślałam jak to będzie jak Filip dorośnie i się ożeni,coś czuje że ciężko mi będzie się z tym pogodzić oby tylko na dobrą dziewczynę trafił a nie flądre jakąś... kurde mam nadzieję ze nie będę wredna teściową - jak moja ;P
OlusiaS u mnie też tż zostawia swoje ciuchy wszędzie:na krześle na fotelu na podłodze... bo niektóre jak mówi "za czyste do prania ale za brudne do szafy", wkurza mnie to bo co sprzątne to jak tylko wróci do domu zaraz na rozkłada,chyba sie za to wezmę -> schowam w worek na śmieci i wyniose ciekawe co zrobi jak nie będzie miał sie w co ubrać z tymi ciuchami to chyba u nich rodzinne bo u teściów w pokoju to samo...goldika u mnie tż robi to samo kładzie się z Filipem na łóżku i tv oglądają...a mnie to wkurza witam ![]() najlepszego mamuśki z okazji naszego swięta ![]() zapowiada się piękny dzień,pogoda ładna,mieszkanie sprzątnięte,kawka wypita,młody kima a ja idę umyć włosy bo kołtunków się narobiło że aż się boję jak rozczeszę Fifi mnie tak zmasakrował z rana bawił się włosami szarpał ale miał radoche ![]() mam pytanie : macie nianie elektroniczne?? jakiej firmy polecacie??? chyba musze sobie zakupić bo jak młody śpi to nawet nie mogę wyjść na balkonie posiedzieć kawki wypić czy opalać sie,o zejściu na ogród nawet nie wspomne a z nianią to co innego
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-05-26 o 10:08 |
|
|
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- glam poproscie ratownika albo zapoluj na jakaś sympatyczną Panią bawcie się dobrze !!!---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
kochana jak potrzebuje chwile dla siebie- czytaj obiad, sprzatanie itepe, to tez czasem włącze... ale sporadycznie... nie uwazam ze to cos zlego, ale osobiscie nie chce by mała wyrosła na telewizyjnego mola...
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Elf, ja nie jestem przeciiwna ogladaniu bajek przez dzieci, sama sporo ogladalam jak bylam mala. dzis TV w domu mamy wlaczony opd wielkiego swieta (czytaj: jak jest formula 1 albo jakis wazny mecz), nie ogladamy TV, ale czasami pokazujemy Ani bajki na kompie. Jestem zalaman, wczoraj wracam do domu, szybko karnmie mala (mielismy jechac na imieniny do kuzynki i rodzice mieli mnie zabrac po drodze), przyszla mama, akurat przebieralam mala, otwieram pieluche a tam wielkie kupsko, no ale z mama szybko sie uporalysmy, ubralysmay Anie biore nosidelko a tam....kocie siki! Przxesikane na wylot! Rece mi opadly i juz prawie zrezygnowalam z wyjazdu. mama wyprala szybko pasy a do nosidelka wlozylysmy podklady z Rossmana i jakos dalismy rade! Pozniej tata zabral to nosidelko i dzis od rana pral karcherem. na szczescie kolezanka mojej przyjaciolki chcila sprzedac fotelik maxi-cosi mobi, lezal u mojej przyjaciolki w garazu, juz jej powioedzialam, ze chce go kupic, bo sprzedawala za 300, a prawie nieuzywany. dzwonie wieczorem do przyjaciolki a ona na konferencji! na szczescie mam klucze od jej mieszkania i o 22.00 jechalam po ten fotrlik! jeszcze troche za duzy ale lepsze to niz nic! przepekamy kilka dni. Przed chwila skonczylam go montowac w samochodzie! A na TZ jestem mega w...na a on na mnie obrazony.... no to wszystkiego naj z okazji dnia matki! |
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pomoge ... my kisimy się w 1 pokoju więc nie było potrzeby... co do wlosow mloda teeeeez lubi
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, wszystkiego naj naj mamunie
Muff pociesz się ze ja będę podwójną teściową . Aż się sama siebie boję .Olusia mnie też w☠☠☠☠ bierze jak tżta skarpetki są wszędzie, niedługo mi zlodówki wyskoczą, albo obudzę sie na poduszce z nimi .. .Jedziemy dziś na zakupy w czwóreczkę, juz mieszkanko uprzątnięte, potem szarlotkę upiekę, znalazłam jakiś przepis, ciekawe co mi wyjdzie, bo moje szarlotki jakieś nigdy specjalnie pychuśne nie były, ale zjadliwe to i owszem, więc nadal szukam złotego przepisu. Dziewczyny zauważyłam ze moje dziecię strasznie wrażliwe jest, jak ja na żarty krzyknę, albo naprawdę , to spoko, ale nie daj Boże tż podniesie głos na Milka to jest taki załośliwy płacz że nie mogę go uspokoić, płacze potwornie, łzy kapią na mnie, a on patrzy na tatę i wybucha kolejnymi spazmami. Tż zdezorientowany .A, wczoraj ściełam włosy na bombkę, nie umiem dodawać zdjęć wiec jak tż się zlituje to umieszczę fociaka w klubie. Idę spakować pieluszki i inne fatałaszki i jak maluch wstanie to zmykamy do miasta |
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak juz któraś z dziewczyn pisala, tez myslę ze kilka minut nie zaszkodzi - poza tym uważam ze kontakt z tv jest nieunikniony, tym bardziej jak cały dzień przebywam z dzieckiem w salonie gdzie ma tv, który u nas praktycznie cały dzien "chodzi" może to nie wychowawcze i nieekonomiczne ale ja po prostu lubie jak mi caly czas cos brzęczy ![]() to może z dwojga złego puszczaj jej teletubisie? podobno to udowodnione ze ta bajka ma pozytywny wpływ na rozwoj dziecka
|
|
#327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tymi ciuchami jakos nie potrafie mu tak zrobic (tzn porozwieszac,czy polozyc w jego ulubione miejsce),za miekka jestem---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
.Kiedys nawet z mala sie wyglupialam,a ta zaczela plakac...Chyba zla tonacje glosu dobralam .A te fotki na nk to juz z nowa fryzura ??
|
||
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) firmy Carrera Baby (kupilam cały zestaw łącznie z podgrzewaczem do but i sterylizatorem i czymś tam jeszcze) http://allegro.pl/niania-elektronicz...360662217.html i jestem zadowolona - w ogóle niania elektr. to super sprawa nawet mieszkając w mieszkaniu w bloku - mozna pozamykac wszystkie drzwi i nie martwisz się że dzieciaczka nie uslyszysz a w domu to juz jak dla mnie konieczność - naprawde się sprawdza. Także nie zastanawiaj się i kupuj - i nie ma sensu inwestować w jakieś drogie wypasione firmy, ta Carrera w zupełności wystarczy np.http://allegro.pl/niania-elktroniczn...351426057.html ma super zasięg i firma też nie jakis "nołnejm"
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Oluś nie, na nk mam związane wlosy w zwyczajną kitke. Tylko ja miałam różne długości, i te najdłuższe się związaly a te krótsze fruwały, i tak źle się z tym czułam taka potargana.
Ciekawe jak tam Goldi na koniu |
|
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba wzięłabym tżta z tym kotem ... za łeb i o scianę ![]() a ten fotelik od znajomej to przypadkiem nie Tobi? jeśli tak, to bierz go bez zastanowienia za tę cenę - kiedys chciałam go kupic Oliemu ale był za drogi (nowy 700-800 stówek kosztuje)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no tak dzis mamy swieto mamuski
a tu cisza się zrobiła...
tz potrzebuje bialych rekawiczek...

,
za F. za posmakowanie stóp! 

,ktora oczywiscie zostawil w zlewie!!Nie sprzatnal!!Nie wspomne o majtkach tu,skarpetkach tam,koszulce i spodenkach jeszcze w innym miejscu...Zadzwonilam i z☠☠☠alam...
by powiedzial, ze idzie tu i tu to nie. A ja czekam... bo jedziemy na zakupy, a potem no wiecie... konia
ja nie chce
o 5 mleczko, pozniej od 6:50 gadanie....jak zasnela przed 8 to Filip otworzyl swe oczy i koniec spania
może to nie wychowawcze i nieekonomiczne ale ja po prostu lubie jak mi caly czas cos brzęczy